19
jul
Seneste opdatering: 10/5-14 kl. 0940
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Expressens lederredaktion i gavehumør. Eller er det Bjørn Elmguist, der er  gæsteskribent på hovedlederen idag?   Jeg kunne komme i tanker om andet end fatasien, der sætter grænser for Sveriges befolkningsstørrelse.

I morgon presenterar SCB en sammanställning av hur många vi är som bor i Sverige. Vi skulle kunna vara många fler.
Ingenting får den “nationella” rörelsen att gå igång så mycket som när man hävdar just detta. Att vi är alldeles för få på den glesbefolkade yta vi kallar Sverige. Att vi har plats för så många fler människor från världens alla hörn.Det är en sorglustig ironi att just de som säger sig älska Sverige så mycket är samma personer som vill föra en politik som lägger lock på utvecklingen. Ingenting skulle förstöra Sverige mer än att sätta stopp för invandringen.  […]

En handfull politiker och debattörer har riktigt stuckit ut hakan i denna laddade fråga. Miljöpartisten Lena Klevenås tyckte att vi skulle bli 30 miljoner. Anders Ferm (s) och Mauricio Rojas (fp) höjde budet till 50 miljoner. Journalisten Jenny Morelli drog till med 80 miljoner i Kommunalarbetaren medan hennes kollega Torbjörn Björkman på Proletären toppade med 160 miljoner.
Det är egentligen bara fantasin – och modet – som sätter gränser.   Välkomna!

Sverige er tolv gange så stort som Holland. Med samme befolkningstæthed som Holland – og  uden at skulle  bygge diger –  skulle der altså med lethed  kunne bo 195 millioner nysvenskere. Det ville  svare til hele 4-5  år af den 3. verdens befolkningsoverproduktion.  Problemet er, at det er den sydligste tredjedel af landet, der er befolket. Alene i Skåne den første million. Nord for Uppsala, bliver det virkeligt tyndt med  selskabslivet . Vil 150 millioner irakere, egyptere og  somaliere befolke de vidtstrakte ødemarker op mod polarcirklen ? Fælde træer, skovle sne, bryde malm,  hive klippesten op fra markerne  og dyrke dem i et områder, der i forvejen er på national bistandshjælp og iøvrigt mest hernligger i mørke og kulde.  ? Expressen – eller er det  Elmquist ? –skojar. Det gør vi også: Sweden: From Haram to Halal in seconds!.

Kan hun dog ikke sætte én fod forkert ?

når nu så mange ønsker det………..

Pia Kjærsgaard giver sin version af årsagerne til Dansk Folkepartis politiske succes. Med kun 13 år på bagen har partiet overtaget Det Radikale Venstres rolle som partiet, der leverer de afgørende stemmer og samtidig sætter partiet dagsordener med overordentlig stor gennemslagskraft.

DR, P 1 Audio 50 minutter. (foto © Snaphanen, klik) – og nej,  jeg  er stadig ikke medlem nogen steder. Pia Kjærsgaard er et naturtalent, ikke  raketforsker. Meir Carlsen skrev i sin leder efter 2001 valget “En sejr for demokratiet” – at enhver stemme  vejer  lige meget. Kjærsgaard stemme er  blevet tungere og fyldigere  med  årene. En cand.scient. pol. vejer ikke mere  end en fhv. hjemmehjælper, selvom ønsket findes og  dyrkes på parketgulvene på det ydre Frederiksberg.  Det kaldes folkestyre. I centraladminstrationen findes  også denne : Thulesen Dahl kunne have drevet  det til hvad som helst – hvis han havde  været  medlem af et andet parti. Småborgerlighedens konformisme stikker dybt. Alle de pæne drenge og piger, der leger voksne, modne og  anstændige uden helt at vide  hvorfor.- Naturtalenter kan man til gengæld ikke kalde de Radikale – her seneste mordforsøg på et regeringsskfite:  R opfordrer S til ny udlændingepolitik. Man kan jo ikke  være nok taknemmelig.

»Eftersom man ikke har helt frie og demokratiske valg i Sverige«

JEG HAR netop været på en tur til Malmø. En ganske hyggelig by. Og den har noget, som mange gerne vil have i Danmark: stor åbenhed over for fremmede, muslimer især.

Den er præget af mangfoldighed og tolerance. Ganske vist ser man ikke så mange muslimer i gadebilledet, men tro mig – de er tjenende ånder overalt i køkkenerne osv. Malmø virker ikke særlig svensk. Jo, skiltene er blå og gule, men alligevel. Malmø er vel en multikulturel mønsterby, og jeg har hørt, at Muhammed er det navn, der er mest populært.

Eftersom man ikke har helt frie og demokratiske valg i Sverige, er det lykkedes at udelukke Sverigesdemokraterne, den svenske pendant til Dansk Folkeparti. Det må da være noget nær paradis at bo i et land, der er fri for racister. Ikke nok med det. I Sverige er stat og kirke adskilt – det samfund, som enhver Politiken-læser drømmer om, er realiseret i København M, som Malmø også hedder. Jeg ved ikke, om det er et problem, men det er jo noget specielt, at der i Danmark er så mange svenske gæstearbejdere, og der kommer nok flere, fordi vi tjener meget mere, end de gør. Det er dog mit indtryk, at de svenske fremmedarbejdere er hurtige til at tilpasse sig.    […]

Vi går ud fra, at disse forelskede er meget ”dansksindede”. For dem må det være noget nær som en forvisning til Sibirien at bo i Malmø. Jeg kan levende forestille mig dem sidde ved en café og se længselsfuldt over mod Københavns tårne nynnende ”Dig elsker jeg, Danmark, mit fædreland”, mens kæresten ser lidt jaloux ud. Her bor de i et åbent multikulturelt paradis, og så vil de hjem til et lukket, racistisk land. Det fatter jeg ikke. Nyd dog tilværelsen som dansk mindretal og sig tak for udlændingeservicen.

Hans Hauge i næsvis-mode

En drink hos Taliban – shaken, not stirred

James Bond-serien afspejler som bekendt det politiske såvel som det kulturelle tidsbillede på de enkelte films tilblivelsespunkt. Jeg har netop genset den første af de to med Timothy Dalton, The Living Daylights fra 1987, og jeg må tilstå at afgrunden mellem verden anno 1987 og i dag har efterladt mig ‘shaken’ and ‘stirred’. Der er ikke blot et jerntæppe mindre til forskel fra dengang, men uskyldstabet som impliceres af en sammenligning af vor tid med filmens karikerede univers – det kan selvfølgelig ikke være mere karikeret end at det har kunnet ramme en klangbund hos datidens publikum – var faktisk ret chokerende. 1987 var en tid hvor jerntæppets paradigme, med fatale konsekvenser for vor tid, medførte, at man gled alt, alt for let hen over ondskaben hos nogle af modstanderne af Sovjetregimet. I filmen her Talibanerne, eller som Bond forklarer den blonde, utilslørede heltinde midt i Afghanistans bjerge, er “the mujahedin” “the Afghan resistance”. De to modtages hos et spraglet kompagni af disse brave frihedskæmpere, hvor den blonde kuffarkvindes tilstedeværelse samt manglende indpakning ikke vækker det mindste anstød. I det folkloristiske tæppe-og-pude-miljø står der endog en flaske vodka parat til udskænkning til Bond.

Uskyldstabet som vi alle har oplevet i den mellemliggende tid afspejles i øvrigt også i filmens afslappede brug af referencer til Allah, og i lokalkolorit i form af muezzinens kald til fredagsbønnen. I dag ville man formentlig undgå enhver reference til islam, med mindre det var afgørende for plottet. Dette var år 2 F.R. – Før Rushdie. Vi er alle blevet meget mere kyniske og illusionsløse i den mellemliggende tid, også de der ikke vil indrømme det (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] kronik der  falder på et meget tørt sted, lige oven på Expressens kriminelt idiotiske leder i forgårs. (At  svenske journalister er Kamikaze-piloter , er trist, men det er direkte  […]

trackback

[…] on 2008 under Uncategorized En kronik der  falder på et tørst sted, lige oven på expressens kriminelt idiotiske leder i forgårs. Vi diskuterer terror og klima og fødevarekriser – hvorfor er det et tabu at […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
14 years ago

” Man kunne godt lade døren til Sverige stå åben, hvis der ikke var nogen penge at hente.” Det er den ene side af den islamiske indvandrersag. Den anden er Jihad på vegne af Allah. De er alle bundet op på at skulle medvirke på hver deres måde til at sørge for, at den hele verden kommer under Allahs banner. Og det er de fordi Allah, ifølge ham selv, fra tidernes morgen har ejet den hele Klode. Det er en fornærmelse i sig selv, mod Islam og Rettroende, at der stadig eksisterer ikke-islamiske lande og områder. Selvom de ikke kan… Read more »

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

I Rambo 3(?) samarbejder Rambo, så vidt jeg husker, også med afghanske krigere, og russerne (kommunisterne) indtager skurkerollen i en lang række af Stallones andre film.

Arnold Schwarzenegger var en af de første, der var opmærksom på paradigmeskiftet i fjendebilledet (og måske endda bidrog aktivt til skiftet), da han lod en russer (sammen med en amerikaner) være helten i “En russer rydder op i Chicago”.

Casper | Borgerlig bums

“30, 50, 80 eller 160 millioner svenskere?” Man hører så tit den slags sniksnak. Jeg så et rejseprogram på fjernsynet i forgårs, hvor en mand i Syrien, sågar en intellektuel med slips, sagde: “Canada er så stort, syv millioner kvadratkilometer, kunne de ikke huse palæstinenserne hvis de ville?” Hvis det er udtryk for en generel holdning i mellemøsten, så kan jeg konstatere at araberne er rørende enige med svenskerne om at der er plads til MANGE flere mennesker i Sverige! Det er altså bare at åbne sluserne, så er der en menneskeflod som i Ångermanälven på en forårsdag. Det er… Read more »

LFPC
14 years ago

“Pyramiderne var der før islam. Måske vil de også overleve islam?”

Det ville jeg ikke tage for givet, jfr. Buddhastatuerne i Afghanistan. Hvis kommende regimer får adgang til bare små atomvåben … Men det afhænger vel af om de bliver opfattet som jahiliyya, værdiløs præ-islamisk kultur. Jeg læste vist engang at egyptiske skolebørn lærer at pyramiderne blev bygget af muslimer. Tænk, hvis det er sådan en løgn der skal garantere deres overlevelse.

LFPC
14 years ago

“Har der været muslimske skurke i nogen Bond-film overhovedet?” Ikke jeg umiddelbart kan huske. I 1960’erne og 1970’erne var det selvfølgelig gerne fantaster der drømte om at erobre verdensherredømmet – de havde gerne kraveløse habitjakker eller ‘Mao’/’Nehru’-jakker – eller det var plots der havde med russerne at gøre. F.R. (før Rushdie) var der vel ingen der havde løftet et bryn hvis überskurken havde været muslim, men dengang var det vel også mindre oplagt at kæde disse ting sammen. Der er nok adskillige scener der ville være utænkelige i dag, for ikke at ‘krænke’ nogen, men dette kan være etniske stereotyper… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
14 years ago

Antifascisten

At pyramiderne skulle overleve islam er ikke en helt urimelig tanke.

Med mindre altså de Rettroende finder på at sprænge disse i luften.

For gad nok vide om islams destruktion ikke er indeholdt i islam selv ?

En sådan ideologi kan måske ikke på sigt overleve bekendtskabet med det 21. årh.s globaliserede verden ?

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Off topic

Når vi er ved film og tv, får jeg lyst til at nævne følgende:

Jeg så et program om de egyptiske pyramider. I programmet blev følgende egyptiske ordsprog refereret:

“Hele verden frygter tiden, men tiden frygter pyramiderne.”

En pointe kunne være:

Pyramiderne var der før islam. Måske vil de også overleve islam?

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Angående Bond:

Har der været muslimske skurke i nogen Bond-film overhovedet?

JensH
JensH
14 years ago

Okay, jeg giver mig. Du er langt bedre inde i James Bond universet end jeg er 🙂

LFPC
14 years ago

Jeg kommer til at tænke på en anden kontrast man kan opstille mellem The Living Daylights’ karikerede koldkrigsunivers og i dag, nemlig den helt oplagte sammenligning med Casino Royale. Denne seneste Bond-inkarnation er tydeligvis stærkt inspireret af Bourne-serien, og man har næsten fuldstændigt droppet alt det campede og pjattede der ellers i variende grad var en del af Bond-universet. Dette er formentlig både gjort ud fra markedsmæssige overvejelser for at gøre serien attraktiv for et moderne, ungt publikum, men den mere påtrængende alvor der gennemsyrer Casino Royale skyldes vel også netop at vores tid har konflikterne i verden tættere på… Read more »

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Afghanistan var angiveligt et rimeligt velfungerende land i en periode. Det tragiske er, at lande med muslimske befolkninger synes at trives bedst under diktatorer, der kan bevare en eller anden form for sekularisme og fungerende statsapparat.

JensH
JensH
14 years ago

LFPC “men i dag ville man aldrig fremstille “the Afghan resistance” på denne måde” Det var i 1987 under den kolde krig. Under WWII kaldte Britiske og Amerikanske aviser ofte Stalin for Onkel Joe. Stalin var absolut ikke nogen hyggeonkel skulle jeg hilse at sige, men det var i høj grad takket være Sovjet at den fælles fjende -Nazi-Tyskland- blev nedkæmpet. Og i 1980’erne blev Sovjet takket være mujahedinerne trukket ind i en lang og blodig krig i Afghanistan, som man kan i høj grad kan sige betød, at både den Røde Hær og den Sovjetiske økonomi forblødte i Afghanistans… Read more »

JensH
JensH
14 years ago

@LFPC “Inkluderer du her også Saudi Arabien?” Nu samarbejder Vesten allerede meget med Saudi Arabien om terrorbekæmpelse, men vi kan hurtigt blive enige om, at vesten ikke gør nok for at stoppe den udbredelse af wahhabismen, som Saudi Arabien bruger milliarder af olie-dollars på hvert år. Og det ikke bare til vesten, men også til den øvrige del af den muslimske verden. Det er således bund-naivt af de vestlige regeringer, at de tillader store moskeer og islamiske ‘kulturcentre’ i at blive opført for Saudiske penge i vestlige lande. Den slags religiøs kapitalindsprøjtning fra udenlandske ‘donorer’ burde forbydes. Og selv om… Read more »

LFPC
14 years ago

Og for at vende tilbage til mit eksempel med Bond i Afghanistan, så illustrerer fremstillingen af mujahedinerne jo netop hvad jeg siger om naiviteten ift. hvem man allierede sig med. Ja ja, Bond-universet er karikeret, men i dag ville man aldrig fremstille “the Afghan resistance” på denne måde, med en Oxforduddannet leder, med vodka parat på bordet, og ingen problemer med uindpakkede kvinder som ledsager en mand hun ikke er gift med osv. Derfor synes jeg at filmen er en god illustration af naiviteten dengang, og vores alle sammens uskyldstab i den efterfølgende tid.

LFPC
14 years ago

“Selvfølgelig skulle dette ske i samarbejde med nogle arabiske regimer, som absolut ikke lever op til de demokratsike idealer, men som før nævnt, så har vesten altså tidligere allieret sig med en skurk for at bekæmpe en større”. Inkluderer du her også Saudi Arabien? Findes der større skurke end dem? Nu er jeg bange for at du ser alt for isoleret på bevægelser som Al Qaeda, som om man kan opstille vandtætte skodder mellem dem og regimerne i de pågældende lande, og herefter vælge det mindste onde. F. eks. Pakistan er bundet på hænder og fødder i forhold til reaktionen… Read more »

LFPC
14 years ago

Jens – “Jeg ved godt vi er meget uenige i synet på den kolde krig, og eksempelvis stod på hver sin fløj under fodnote-perioden” Jeg tror ikke vi er så uenige. Som jeg har fortalt gik jeg fra at være rimeligt optaget af spørgsmålet om opstilling af missiler i Vesteuropa, til at blive mere og mere uinteresseret, og til sidst ligeglad – truslen om krig gled i baggrunden, og kampagnen gled ud i det absurde med slagsmål om hvorvidt legepladser skulle erklæres “atomvåbenfrie zoner”. Jeg var aldrig lige så engageret på ‘min’ side som du var på din. Det handlede… Read more »

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Hvis vesten skal vinde over de islamiske fascister, må vesten til at føre en langt mere aktiv politik, hvor udvisninger af kriminelle bruges som et langt mere aktivt redskab. Der er ingen grund til, at vesten og Danmark huser kriminelle udenlandske statsborgere. De bør udvises efter endt straf uanset forseelsens art.

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Tragisk nok fik islamiske fundamentalister i en årrække asyl i vesten. Personer, der kun venter på at bide den hånd, der føder dem. Om vesten har lært lektien er stærkt tvivlsomt, da Danmark end ikke formår at smide de to tunesere ud, der angiveligt planlagde at myrde tegner Kurt Westergaard.

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

“Mange af disse tilvandrede muslimer kan ikke kaldes “militante”, men de ønsker et samfund som bygger på nogle helt andre værdier og principper end de demokratiske ditto vi hylder, og grundet den demografiske udvikling udgør dette et stort problem for vores vestlige demokratier i Europa.” Masseindvandringen (af personer med muslimsk baggrund) er vel den største trussel mod vesten, da de muslimske regimer næppe kan true os militært. Men qua demografien kan muslimer ad åre øve en væsentlig indflydelse på europæisk politik, og det er man allerede i gang med, da man for eksempel kræver det islamiske billedforbud overholdt også i… Read more »

JensH
JensH
14 years ago

@LFPC “1987 var en tid hvor jerntæppets paradigme, med fatale konsekvenser for vor tid, medførte, at man gled alt, alt for let hen over ondskaben hos nogle af modstanderne af Sovjetregimet.” Jeg ved godt vi er meget uenige i synet på den kolde krig, og eksempelvis stod på hver sin fløj under fodnote-perioden, men jeg vil alligevel tillade mig at opponere på dit synspunkt. Jeg mener, at under den kolde krig var Sovjet-imperiet -uden sammenligning- den absolut største fare for den frie vestlige verden. Jeg mener også, at det var helt i orden at støtte de Afghanske ‘Mujahidiner’ i deres… Read more »

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Set i sammenhængen er det også interessant, at det kan vække så meget postyr at placere en bombe i Muhammeds turban i tegnet form, mens en reel bombe/sprængladning fastgjort til en reel Buddha-statue ikke vækker den store fordømmelse.

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

http://da.wikipedia.org/wiki/Taliban

Det var åbenbart Talibans leder mullah Omar, der stod bag beslutningen om at sprænge Buddha-statuerne i luften, da han opfattede dem som afgudsbilleder. En sådan opfattelse svarer vel nogenlunde til, hvis vesten destruerede moskeer. Det gør vesten ikke. I stedet taler man flere steder i vesten om at betale for opførelse af moskeer.

Tal lige om asymmetrisk krigsførelse.

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Karakteristisk er det muligvis også, at de afghanske Buddha-statuer blev sprængt i luften under Talibans terrorregime, mens de stod uberørte, mens den sufi-inspirerede islam var hovedstrømningen i Afghanistan?

Antifascisten
Antifascisten
14 years ago

Til LFPC

Vær opmærksom på at Taliban ikke var ved magten i Afghanistan i 1987. Jeg har ikke meget forstand på emnet, så det her skal tages med forbehold. Men så vidt jeg ved, drev en koalition af mange forskellige stammer og fraktioner russerne ud af Afghanistan. Herefter udbrød der borgerkrig, og i forlængelse af borgerkrigen opstod Taliban, som udsprang af religiøse skoler finansieret af Saudi Arabien. Talibanerne er altså rundet af wahabismen, fordi Saudi Arabien var sponsor for skolerne, mens den oprindelige islam i Afghanistan angiveligt er sufi-inspireret.

Talibans motto er i øvrigt:

“Smid fornuften for hundene”

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x