23
jul
Seneste opdatering: 27/7-08 kl. 1401
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hvad skal man også sige, når det permanent ser sådan her ud : Oppositionen får 51,7 procent av rösterna, upp 0,9 procentenheter sedan förra månadens mätning. Den borgerliga alliansen får 42,9 procent, ned 2,8 procentenheter . SD eller SD ikke. De  røde  tror, det er en fordel at sige, de ikke  vil røre “de brune, fremmedfjendtlige kræfter” med en idltang, mens  7 ud af ti svenskere mener der  bør samarbejdes  med dem, og har således fingeren betydeligt mere på pulsen. 

Æstetikere i Politik

“Mens Uhrskov Jensen taler om politik og sociale problemer forbundet med indvandring, bl.a. i Sverige, taler Elmquist om politik som æstetik, dvs. om ”debatten”, “tonen” og andet godt. Klarere kan det vist ikke siges, end det her bliver gjort af Elmquist selv, for hvem Sverige er og bliver et foregangsland:
“De har problemer i Sverige, selvfølgelig har de problemer, men det kan slet ikke sammenlignes med den debat, vi har i Danmark. Det er så provinsielt.”
Her har vi den danske udlændingedebat i en nøddeskal. Mens tilhængere af en stram politik på området henviser til politiske, kulturelle og sociale konsekvenser af masseindvandring og lempelige regler for asyl og familiesammenføring, vender tilhængerne af åbne grænser den anden kind til og kritiserer debatformen, bestemte partier og navngivne personer.” Jalving blog

Spydige tunger vil vide, at alle  349 i den svenske Riksdag hedder “Bjørn Elmquist”, ligesom der er en masse  nede  i Afrika, der hedder Kristian Hornsleth, fordi han har bestukket dem med en ged. Fidusen ved  alle de Elmquister, skulle være at man enten er  ignorant, og derfor indkasserer medfølelse, eller man spiller  ignorant, men kan forblive  en agtet, fuldtlønnet borger og henvist til psykolog. Nå ja, coaching hedder det  for tiden. 

Røntgenfotografering: 200 kroner

Okynnesröntgandet måste upphöra!!! Var med brorsan på akuten på Danderyds sjukhus strax utanför Stockholm häromkvällen. Vi fick tillbringa en stund i väntrummet och där fanns en bild vars text fick mig att haja till lite, skriver  fotografen

Vi har  tidligere  været inde på, hvad priserne for offenlig  sygehjælp, recepter, sengedage på hospital og  ambulancekørsel er  i Sverige – de kan stadig studeres her (scroll lidt), som regel ca. 100-300 kroner for enhver  ydelse.  Ved  gode danske, “socialt  bevidste”  sosse – og SF-vælgere at dette var,  hvad deres egne partier havde gang i, da de så uretfærdigt  blev  stoppet  af vælgerne i 2001  ? (Og måtte bruge to år, på at medgive, at vælgerne nok havde ret).  Mange i Sverige  ved, hvorfor det  er blevet sådan, men der har de desværre et stærkt handikappet folkestyre, så der er ingen til at stoppe de “syv socialdemokratier”.  Det er ikke noget man taler højt om:  Betal det samme i skat, få det halve for den og hold din kæft, din racist! – DE håndfulde tusinde  danskere, der nu bor i Skåne for at få en billig  bil, vil være at finde herhjemme igen, det sekund  de bliver afhængige  af offentlig  service. Jeg har selv en bekendt, der er vendt hjem efter årtier i Sverige, bla. fordi han opdagede,  hvordan det er  at blive  ikke bare syg, men navnlig gammel i landet. Og så er dette bare begyndende småsymptomer på  noget, ingen havde forestillet sig.

Gravens fredskaravane

Fredskaravanen Salaam.dk “. Selv i min noget mere sværmeriske fortid havde jeg kun spot og hån til overs for dem der smykkede sig med ordet “fred” og rejste rundt og viste deres gode intentioner (og rene hænder) frem, alt sammen under nedrustningens banner. Skam få den der tænker ilde om velmenende mennesker som smykker sig med ordet fred. Beklager, tiden er løbet fra sentimentalt flæberi, og om noget burde læren fra den Kolde Krigs tid være, at man skal vælge de folk man associerer sig med med største omhu. De vantro deltagere i denne opdaterede version af ‘dialog med Moskva’ har i hvert fald ikke valgt deres partnere med omhu, men helt ærligt, det ville jeg heller ikke have forventet af folk med fornavne som Celeste og Deodato. Siden Pershing-missilernes tid har vi fået Google lige ved hånden, og den klarer ofte hvad der før krævedes PET- og FET-folk til. Lad os se hvad en hurtig søgning giver:

Abdul Wahid Pedersen: “Vi kan hurtigt blive enige om, at stening til døde er en meget grusom form for afstraffelse, men det ændrer ikke på, at den set i et islamisk lys, er blevet forordnet af Skaberen selv. Vi er derfor umiddelbart ikke bemyndigede til at ændre på samme”.

Jacob Holdt:“Hetzen mod HuT er blevet politikernes politisk korrekte måde at signalere antimuslimske holdninger over for forvirrede danskere…”

“Efter lang tids snak med disse HuT’er som jo uden for vore hadske mediers rampelys elsker at diskutere, måtte jeg som ‘kritisk onkel’ konkludere: ‘Jeg fatter ikke, at folk ser jer som farlige. I er jo en fantastisk gave for demokratiet…'”

Peter Mygind: “Jeg kan forstå, at brødrene, som overfaldt Julius [Mygind], kommer fra en hårdt belastet familie,” udtaler Mygind til Ekstra Bladet

Manyar Parwani: “Det vil gavne Anders Fogh, hvis der fandt et terrorangreb sted i Danmark. Det er så nemt at udpege bestemte muslimer som terrorister, men de værste er i virkeligheden Vestens mænd i fine jakkesæt, der tusindvis kilometer væk trykker på røde knapper og sender missiler mod et andet land, mens de taler om at levere demokrati og frihed. Jeg har faktisk mere sympati for den 15-årige dreng, der tager en bombe på sin krop.”

Omar Shargawi: “Hævndriften ligger ikke på nogen som helst måde i religionen, men det bliver tit fremstillet sådan i danske eller vestlige medier, hvis der er muslimer involveret. Men man siger jo ikke, at der er et problem med kristendommen, når protestanter og katolikker slår hinanden ihjel i Nordirland”.

Bukhari:V5B59N314-7: Muhammad said, ‘Allah brought them to life (again) to let them hear me, to reprimand them, to slight them, and so that I might take my revenge over them.

Salaam Karavane er en omrejsende filmfestival med film og dialog om de flerkulturelle temaer. […]

– Der bliver to dage med fire visninger i Frederikshavn, hvor Laterna Nordica har inviteret Karavanen til byen, og Salaam Karavane vil med film, dialog og undervisningsmaterialer sætte spotlight på vores egen flerkulturelle virkelighed og på livet i udviklingslandene.[…] Biografsalen bliver et rum for åben dialog og dermed et rum der kan udvide den interkulturelle forståelse, fortæller Celeste Elisabeth Arnold, der er projektkoordinator for Salaam Karavane. […]  Blandt oplægsholderne kan nævnes Abdul Wahid Petersen , Deodato Siquir, Peter Mygind, Jacob Holdt, Manyar Parwani og Semra Turan. [Salaam Karavane lander i Frederikshavn (Politiken 23.7.2008, ikke online)]

Intet er forandret siden den Kolde Krig. Samme frastødende konglomerat af lallende apologi, forblommet taqiyya, og regulær ekstremisme. Hvis disse mennesker skal stå for “freden”, så siger jeg som Søren Pind, “Så hellere krigen” (LFPC).

“Jag lämnade Malmös vackra stadsbibliotek med en  en känsla av annalkande fara. Rädsla”

og tuttenuttede Ann Heberlein har al grund til at være  urolig, for det  bla. hun har sat på skinner og ikke tålt kritiseret,  vil ikke  ende godt. Det kan vi hurtigt  blive  enige om, selvom vi næppe kan blive enige  om årsagerne.

Den 6 juni marscherade de genom ett försommarvackert Stockholm, nynazisterna. Magnus Söderman från Svenska motståndsrörelsen lovade i sitt svavelosande tal att de skall ta makten över Sverige. Och då, då kommer allt att bli bättre.

“Vi kommer att segra. Vi skall driva ut lögnarna ur lögnens tempel.” Vad lögnen handlar om och vilka lögnarna är, är alltför uppenbart. Från Karlaplan till Gärdet gick de, och du tycker kanske att Sveriges nationaldag ligger långt bak i tiden.

Du tycker kanske att det är gamla nyheter, passé och ointressant, men jag tror att det är farligt att gäspa, farligt att rycka på axlarna åt de rakade och testosteronstinna hannarna som mest av allt verkar vara i behov av en kram.

“I år kommer någon att dö”, säger en av mina goda vänner. En av de där som de rakade männen vill kasta ut. “Åk hem, svartskalle”, skrek de till henne den där vackra försommardagen.

“I år kommer någon att bli mördad”, säger hon. Jag har precis berättat för henne att jag är bekymrad för en av mina söner. Han har fått nog.

Han har tappat förtroendet för både polis och politik. Han vill göra något, och som unga människor i alla tider alltid gjort söker han sig till extrema grupper.

“Du har ju alltid sagt att man ska kämpa för det man tror på, eller hur mamma?”, säger han uppfodrande. Jo. Men jag vill inte att han skall slåss med nazister. “Han kommer att få mycket stryk”, säger min vän med allvarliga bruna ögon.

Jag var en av talarna på högtidlighållandet av Förintelsens minnesdag i Malmö. Jag talade om mod och civilkurage, och på eftermiddagen deltog jag i en paneldebatt tillsammans med de andra föreläsarna.

Samtalet skulle handla om att “det får aldrig hända igen”, men publiken, bestående av mestadels unga män från en av stadens gymnasieskolor med praktiska yrkesutbildningar var inte med på noterna alls.

De där unga männen, ditkommenderade av sina lärare, visade med hela sitt kroppsspråk att de inte gillade vad de hörde. Till slut var det en av dem som upphov sin stämma.

En lång och aggressiv monolog utbröt. Han berättade om hur en bekants bekant blivit rånad av en “arab” hur en väns syster blivit våldtagen av en “muslim” hur en arbetskamrats släkting blivit nedslagen av “svartskallar” och att ingen gjorde något åt det.

Därför var han Sverigedemokrat. Polarna runt omkring honom nickade och hummade instämmande. Sverigedemokraterna tog dem på allvar. De lyssnade när ingen annan gjorde det.

Moderatorn blev märkbart nervös och dödade samtalet. Det här ville hon inte tala om. Det här skulle paneldebatten inte handla om.

Jag lämnade Malmös vackra stadsbibliotek med en otäck känsla i magen. En känsla av misslyckande, av att inte nå fram, men också en känsla av annalkande fara. Rädsla.

Jag tror inte att tystnadens strategi är framgångsrik. Den är kanske bekväm, men den är inte effektiv. I tystnaden gror vandringsägner, berättelser om vad som hänt bekantas bekanta och arbetskamraters släktingar färdas oemotsagda från mun till mun.

Tystnadens strategi är inte framgångsrik  (man kan stole på mig, når jeg oversætter “Censur taktikken lykkedes ikke”. Havde man ikke  brugt  den taktik, ville Sverige ikke  befinde sig dér, hvor det gør. Men jeg husker forlængst alt, alt  for mange  ofre for Heberleins  multikultur, til  at tro på en fredelig fremtid  for Sverige. Den tro mistede  jeg for mindst ti år siden.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Antifascisten
Antifascisten
13 years ago

Peter Mygind er en hykler, der muligvis gør ubodelig skade på sit barn. Måske kan vi læse om det engang i fremtiden, når sønnen har dannet sin egen fornuftige identitet og er trådt ud af sin fars skygge.

Ann Heberlein er dog en endnu større hykler.

Janne
Janne
13 years ago

Mærkeligt at det kan hjælpe at overfalde en skuespillers søn og derpå bruger denne far/skuespiller en masse tid på multikulturpropaganda. Tænk hvis han havde brugt samme tid på sin søn.

Antifascisten
Antifascisten
13 years ago

Stakkels Julius Mygind med den vatpik af en far. Se da problemet i øjnene og erkend, at overfaldet på Julius Mygind ikke nødvendigvis havde sit udspring i sociale forhold, men var et kulturelt betinget og racistisk funderet muslimsk overfald på en “vanro”. Men dertil er vi ikke nået, og Peter Mygind kan stadig ikke få sig til at indrømme, at overfaldet på Julius Mygind havde en racistisk dimension.

Desuden mener jeg at kunne huske, at Julius Mygind er blevet ovefaldet to gange (det gør selvsagt ikke sagen og faderens svigt bedre).

JensH
JensH
13 years ago

“Nu må vi se om V og K tør tage et opgør med DF – og befolkningen – om et nyt EU forbehold” Som jeg skrev i et svar til en ovre på Uriasposten som mente DF’s trusler var tomme: “Om DF ligefrem går med oppositionen i en ministerstorm tvivler jeg meget stærkt på. Ihvertfald ikke i nærmeste fremtid. Men DF har mange andre muligheder for at gøre livet surt for VK-ministrene i det daglige, og dette emne er hjerteblod for dem, så VK bliver nok i sidste ende nødt til at komme med et eller andet. Ikke et nyt… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

Jeg sad lige og studerede prislisten fra det offentlige Svenske sundhedsvæsen, og prøv at forstil dig oppositionen og medierne hvis VK regeringen foreslog det samme herhjemme. Men man da konstatere, at det nu for alvor regner gennem taget på Folkhemmat.

Janne
Janne
13 years ago

Endnu mere systematiseret “Images of the Middle East” i Danmark. Føj for…

JensH
JensH
13 years ago

“Intet er forandret siden den Kolde Krig.”

Jo, der findes ikke et flertal i Folketinget som er parate til at tage disse verdensfjerne naivister seriøst, og ligefrem ophøje naiviteten til konkret politik som i fodnote-tiden. Jeg er ikke helt tilfreds med V & K for tiden, men VKO-flertallet ville trods alt aldrig nogensinde være parate til at tage disse fantaster seriøst.

LFPC
13 years ago

“Salaam” er netop Allahs fred, den tilstand hvor islam hersker. Men i og med at det jo også er et plusord i vores kultur, går alle kritiske spørgsmål i stå, så meget desto mere fordi det her fremføres af dagbladet Politiken. Dette er en af de mange stopklodser jeg kan se i debatten – journalister evner eller tør bare ikke stille det helt oplagte spørgsmål “er islams ‘salaam’, fred, ensbetydende med lige status for alle religioner på ubestemt tid?”

JensH
JensH
13 years ago

Julius Mygind må virkelig vokse op med en følelse af svigt fra sin fars side. Arme dreng.

Johansen
Johansen
13 years ago

““Fredskaravanen Salaam.dk” Allerede i overskriften går det galt. Hvorfor skal et arabisk ord for fred stå som det centrale i overskriften for “vores egen flerkulturelle virkelighed og på livet i udviklingslandene”? Der er jo ikke tale om en flerkulturel virkelighed i Danmark. Der er tale om en virkelighed med dansk og islamisk kultur, der ofte kolliderer qua de fuldstændig modsatrettede grundværdier. Vore værdier er demokrati, frihedsrettigheder, ligeværd mellem kønnene, moderne omgangsformer, menneskeskabt lovsystem, etc. Islam er det modsatte; teokrati/stæben efter kalifatet, ufrihed, kvindens underordnede status, kønsapartheid, gudgivet lovsystem, etc. Jeg ser ikke megen fred (salaam) fra islams side. Det er… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x