13
okt
Seneste opdatering: 14/10-08 kl. 2117
41 kommentarer - Tryk for at kommentere!

10/12/08. Atlas Shrugs

Uniformernes no-go zoner

I TV 2 Nyhederne igår præsterede en ung, jysk nybygger at sige, at politiet bare skal holde sig væk fra Gellerup, så bli’r der ingen problemer. (Se TV klippet) Er det ikke et problem at politiet ikke kan komme nogle steder? Næh, det mente han overhovedet ikke. Selv TV 2’s reportagevogn var netop blevet stenet ud af bydelen. I Sverige er problemet ikke overraskende meget større og bortforklaringerne på den selvpåførte mini-krig følgelig så meget desto mere tragikomiske:

Som alla vet är bussförarna legalt byte i den samhällsupplösning som drar fran över landet och som blir allt värre – ambulanser och brandförsvar under utryckning attackeras, busschaufförer och bussar attackeras likaså, chaufförerna hotas.Vad säger nu Ylva Thörn om denna samhällsupplösning, om att vi förlorat kontroll över vårt gemensamma territorium? Ni hörde det kanske själva i TV, denna märkliga förklaring som fick mig att dra efter andan:

– Busschaufföreer har uniformer, därmed representerar de samhället. (KL)

Stenar, raketer, äpplen, ägg och till och med cyklar! Aldrig tidigare har så mycket föremål kastats mot kollektivtrafikens bussar i Stockholms län. Sysslolösa unga blir hot i kollektivtrafiken

“Sysslolösa” – stakkels pus, er der nu nogen der husker at fodre dem? De unge bliver jo voksne, vil man sige. Jovist, men om ti år er en årgang større og om tyve meget, meget større og hvad da? Måske Margrethe Vestager og Manu Sareen vil svare først, hvis de har tid for mandslingen der lige har kostet deres parti en halv million?

Gellerups buskads og udsynet

Hver eneste lille notits om ghettoproblemer eller bandekrig er et lærestykke i debattens og mediedækningens udenomsmanøvrer. Denne tilføjer dog en hidtil uset: “Meget buskads” i Gellerup.

[…] Socialchef Gitte Krogh fra kommunens socialcenter vest erkender, at der er mange brande i Gellerup, hvoraf en del tilsyneladende er påsatte [eufemisme, berøringsangst].

»Der bor rigtig mange børn og unge i Gellerup-området [højt fødselstal], og de har frit spil, hvis de vil antænde en brand, fordi der er meget få voksne på gaderne om aftenen [men hvorfor er børn og unge på gaden om aftenen?]. Samtidig er der meget buskads, de kan gemme sig i [socialchefen er kreativ]. Brande er blevet en måde, man kan demonstrere sin utilfredshed eller frustration på [hvorfor er de det, hvorfor ikke demonstrere det på anden vis?],« lyder det fra socialchefen.

Gitte Krogh peger på, at Gellerup er et meget socialt belastet område, hvor mange forældre har svært ved at håndtere problemer med deres børn [pigerne ser da ud til at kunne holdes i kort snor?].

»Man skal huske på, at det er et af landets fattigste områder [her går det skidt, send flere penge?],« siger Gitte Krogh. 21 udrykninger til Brabrand på en måned

Fraværende er ethvert spørgsmål om skyld og ansvar. Socialchefen opfatter sig som apologet for kriminelle (“man skal huske på”). Hvem sagde klientgørelse og godhedsindustri? Og hvad skal offerklagesangen hjælpe os der betaler regningen, i stedet for yderligere at udskyde den debat om kultur som f. eks. Nicolai Sennels blev straffet for at indlede? Prøv også at se her hvordan kulturen alligevel inddrages implicit – ville man om nogen andre end en tredjeverdensetnisk gruppe kriminelle acceptere det som en forklaring (“skyldes”) på kriminalitet at de kriminelle “er utilfredse med, at politiet patruljerer i området”? Kulturen er altså med i dækningen, men på nuværende tidspunkt kun i underforstået form (LFPC).

[…] Det er politiets fornemmelse, at uroen i boligkvarteret skyldes nogle unge er utilfredse med, at politiet patruljerer i området, siger Børge Fransen. […] Ingen spor af brandstiftere i Gellerup

En fredrik’sk fortalelse ?

eller helt overlagt som sædvanligt?

“Att Reinfeldt “öppnade på förlåten och lät oss förstå att invandringens kostnader är så avsevärda att de kräver en egen debatt” är väl s.a.s. en sidokonsekvens. Detta yttrande var inte riktat till “oss”. Reinfeldt hotade Ohly. Reinfeldt påpekade för Ohly, att de vet båda varför socialbidragen ökar och att de har varit eniga om att blåsa svenska skattebetalare. Om Ohly uppmärksammar att socialbidragen ökar, så får den utsugning av svenska skattebetalare (som de gemensamt tillskyndar att de som migrerar till Sverige kan ägna sig åt) komma upp på bordet som ett särskilt ämne. Vänsterpartierna – liksom icke-vänster partierna – har ALLT att förlora på en diskussion om denna utsugnings omfattning. Riksdagspartierna har därför enats om, att ämnet är tabubelagt (liksom det är tabu att svära i kyrkan).Ty ALLA riksdagspartiernas partiledare vet naturligtvis (åtminstone intuitivt), att den utsugning av svenska skattebetalare (å migranternas vägnar) som de gemensamt orkestrerar är bokstavligen talat oförsvarlig.”

Eller sagt på mere  folkeligt svensk:

“Håller ni inte käften om socialbidragen så börjar jag att prata om invandringens kostnader. Det tog skruv så in i helvetet. Vänsterkollektivet släppte taget om den glödheta potatisen och nämnde inte sociala kostnader för resten av debatten. Som slokörade konfirmander inför en högkyrklig pastor satt de där. Pandoras ask är en bra liknelse.”

Agenda, del 2 (16.57 – 17.02 ) hele programmet her kommentar af Ming, Exilen (alle synes at have bemærket replikken igår. Den artige og stats-loyale svenske presse lader som ingenting.)

»An air of scumbag entitlement about him«

Vendingen her stammer fra undercoverpolitimanden spillet af Leonardo DiCaprio i Martin Scorseses fænomenale The Departed, og går her på de brodne kar i Bostons politikorps – dumme svin der føler deres adfærd legitimeret af deres uniform. Vendingen har af en eller anden grund kørt rundt i hovedet på mig i dag, og jeg kan nu se at beskrivelsen passer til fulde på en anden gruppe af ‘scumbags’ vi har beskæftiget os en del med her på det seneste: De sortklædte stormtropper kaldet “Antifascistisk Aktion” og lignende legitimeringsetiketter – selvudnævnte indehavere af lovgivende, dømmende og udøvende magt. Måske den mest udspekulerede version af fascismen i vestlige klæder hidtil: Fascisme forklædt som antifascisme. Vær uenig med os, og vi erklærer dig fascist, med hvad deraf følger. Se fætter gedebuk på billedet her, fra fiasko-demonstrationen i Århus i lørdags. Hvad beskriver bedre hans af rettroende harme lysende ansigt, end netop “scumbag entitlement”? Samme fodsoldat for (hvad de burde kalde sig) De Sorte Khmerer kunne i øvrigt iagttages for nyligt ved en demonstration sammesteds mod SIAD. Her var harmen rettet mod nogle tilstedeværende grønlændere: “Fucking grønlænder, tabernar!”

Beskrivelsen herunder går på Pim Fortuyns drabsmand Volkert van der Graaf, men ligner til forveksling den selvopfattelse man kan udlede af de sortklædte Antifa-stormtroppers påtagede ret til at være på én gang lovgivende, dømmende og udøvende magt. Pubertær opblæsthed som skulle være om ikke kvalt i vuggen, så umisforståeligt frarådet af ansvarlige rollemodeller i opvæksten (LFPC).

[…] The writer (and psychologist) Johan Faber said: “He is a stubborn man with a strong ‘ethical’ notion about what is good and bad, but sees himself as the highest authority in that area; his morality is ‘law’, so to speak. He sees himself as the measure of all things in that respect; he knows how things are. It carries something adolescent in it, something immature; as an adolescent you always think you know everything, and everybody else is wrong. That is what his view on the world is like: he looks at it like an adolescent.” […] The Leftist Mindset

Professorn som inte håller tyst

Jonathan Friedman har i sin forskning intresserat sig för begreppet “politisk korrekthet”. “De enda åsikterna som får framföras är de som är accepterade av den politiska eliten.”
Om de “främlingsfientliga”:
Det finns så kallade rasister i alla politiska grupper. Om man är rädd för de ’främlingsfientliga’ grupperna är man ofta själv en smygrasist men man har förträngt det. Jag tror många upplever att rasism är något ’naturligt’, så man förtränger den – annars kommer det fram. Att förstå varandra och sig själv är sättet att bli av med det. Att förtränga gör det värre. Lundagård.se

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
41 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Mit snit, skulle måske have været placeret lavere den ved 49 år, men snittet anbragt ved 40 år, som svarer til en gennemsnitlig levetid på 72 år giver stadig

247005

Hvilket svarer til nettoindvandring og netto efterkommerfødsel på 3125 per år.

Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Indvandrere som de registreres i Danmarks statistik burde laves om, ellers kan vi ikke få et reelt indblik i efterkommernes demografi. At den er faldende, pt. kan skyldes, at de gifter sig med danske statsborgere født i Danmark. At de nye ikke-vestlige indvandrere som ikke er muslimer fylder mere og ikke vestlige er alle uden for EU, USA, Canada, New Zealand og Australien. Altså Russere, Thai piger osv. De trækker angiveligt godt ned i den statistik. At den langsigtede prognose ikke holder, ikke engang på Danmarks statistiks eget grundlag, det burde være åbenlyst. Antallet af indvandrere og efterkommere som ikke… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Er DF de eneste der ønsker sådan en opgørelse med de reelle tal, er det eneste de kan gøre at bede om det- eller samle nok støtte til projektet – hvilket synes ret svært- eller vælte regeringen, det sidste gøres nok næppe før de får noget for det, og emnet er næppe anset for så væsentlig,t at DF vælter regeringen på det grundlag, selv om de ved valg får en vælgerfremgang kan den stadig være dyrt betalt med andres tilbud til de nuværende regeringspartier. Fremtiden vil vise hvad der sker, jeg tvivler på der laves en anden opgørelse foreløbigt.

JensH
JensH
13 years ago

@LFPC & Peter Buch Mange tak for olysningerne. Jeg var inde på den Danmark-blog Peter Buch linkede til, og fandt under August 2008 en glimrende gennemgang af denne manipulation vi blver udsat for mht. antallet af “medborgere” med ikke-vestlig baggrunf. I denne blog-post skrives der bl.a.: “et Morgenavisen Jyllands-Posten skrev 30. maj 2004 på: http://jp.dk/arkiv/?id=361742 hænger fint sammen med det den skrev den 22. august 2008, og det er nemt at tolke: Årsagen til, at 347.250 ikke-vestlige pr. 1. juli 2008 med fortsat indvandring bliver til 330.700 ikke-vestlige i år 2040 i den officielle befolkningsprognose er ganske enkelt, at indvandrerne… Read more »

Historyman
Historyman
13 years ago

tak for tilliden.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Der findes rigeligt med materiale på:
http://danmark.wordpress.com/
Det specifikke indlæg hvor ovenstående talmateriale behandles har jeg ikke endnu, men det er nok kommet på hjemmesiden lige efter jp-artiklen nævnt af JensH.

LFPC
13 years ago

Jeg kigger på det senere, men dette læserbrev opsummerer det meget godt: Debat: Uenighed om indvandrertal Af Kim Iversen, ingeniør, Ordrupvej 4,1., Århus C I JP 6/9 svarer kontorchef fra Danmarks Statistik , Anita Lange, på et spørgsmål fremsat af Ole Hasselbalch. kil AL fortæller, at DS’ fremskrivninger viser, at der i år 2040 vil være i alt 520.200 indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande. Desværre undlader AL at forklare, hvordan DS definerer begrebet efterkommer. Fra DS’ egen hjemmeside haves følgende: »Efterkommer defineres som en person født i Danmark af forældre, som begge (eller den ene, hvis der ikke findes… Read more »

LFPC
13 years ago

Kritikken var at tredje generation ikke var talt med, men forsvandt i statistikken som danskere. Vist også det som Ebbe Vigh bygger sin analyse på. JP havde faktisk nogle uddybende artikler om dette efter den artikel du linker til. Jeg skal prøve at finde dem på Infomedia. Der var også nogle læserbreve i JP omkring det, bl. a. af Ole Hasselbalch.

JensH
JensH
13 years ago

Nu vi er ved demografi, så lad os for et øjeblik vende blikket hjemad. I august i år kunne Danmarks Statistik bringe det glade budskab, at kvinder med ikke-vestlig baggrund har et dalende Fødselstal, og at de nu stort set ikke får flere børn end Danske kvinder:

http://jp.dk/indland/article1417575.ece

Såvidt jeg husker kunne der sættes et STORT spørgsmålstegn ved Danmarks Statestiks tal, (eller ihvertfald mediernes fortolkning af tallene). Kan du huske hvad præcist var det var kritikken gik på??

trackback

[…] håndfuld biler. Det er der ikke noget nyt i, men vi benytter  anledningen til at henvise til en interessant, principiel kommentar om tilvandret […]

Pølsen
Pølsen
13 years ago

Og politiet leder forgæves efter brandstifterne:

http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article1486099.ece

Pølsen
Pølsen
13 years ago

René Skau Björnsson (Socialdemokratiet) mener, at gruppen af unge, kriminelle i Gellerup er blevet større de senere år:

“»Alle taler om, at det drejer sig om 20-30 unge, men det holder slet ikke. De 30 er hårdeste og de værste personer, der langt hen ad vejen vil styre området. Men det er 100 børn og unge, der laver hærværk. De går og keder sig og bliver købt eller overtalt til at være med,« siger han.”

http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article1485986.ece

Pølsen
Pølsen
13 years ago

Gellerup brænder videre:

“Endnu en brand i Brabrand

Af THOMAS LUND HANSEN

Offentliggjort 15.10.08 kl. 09:04

Østjyllands Politi blev kaldt ud til endnu en påsat brand i Brabrand natten mellem tirsdag og onsdag.”

http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article1486105.ece

.
.
13 years ago

@ Historyman

Dit indlæg med sine historiske referencer er jo direkte glimrende. Det burde finde anvendelse i en kronik et sted.

.
.
13 years ago

@ Historyman

Gellerup Kirke var udsat for et brandattentat for nogen år siden.

Pølsen
Pølsen
13 years ago

@Janne

Det er nok et spørgsmål om tid, inden vi kommer til at betale for den stormoské (selvom Nicolai Wammen påstår, at der ikke vil blive brugt én offentlig krone på et sådant byggeri).

LFPC
13 years ago

Jeg ved ikke om det er et spørgsmål om at kunne stole på eller ej. Det er vel nærmere et spørgsmål om denne supermagts interesser medfører en interesse i vores nuværende sekulære demokratier over andre interesser, og om hvad der er muligt. Jeg kan umiddelbart se flere ting der udelukker at de hjælper os ud af suppedasen denne gang: Det er ikke militært muligt at vinde en pan-europæisk borgerkrig ved indsættelse af amerikanske styrker. Situationen ligner overhovedet ikke WWI og WWII. Yderligere ville sådan en operation medføre udgifter der ville få de svimlende udgifter i Irak til at blegne, ligeledes… Read more »

Pølsen
Pølsen
13 years ago

@JensH

Europa kommer til at klare sig alene denne gang. Amerikanerne kan vi ikke stole på.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

http://danmark.wordpress.com/
Aktuelt med indlæg om udvandring fra Danmark.

M16
M16
13 years ago

Ja når man se den video fra NY, er der ingen tvivl om at det ender i krig, eller det der er værre borgerkrig.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago
Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Det er muligt hr. Vig også har materiale om dette, det har jeg dog ikke fundet endnu. Han har meget om Danmark, og noget om Tyskland, og Europa.
link
Hans link er der få der nævner, der er også en der hedder noget i stil med lilliput som få linker til.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

LFPC – mange tak for oplysningerne om det mere sandsynlige antal muslimer i USA. Jeg kan godt følge dig i muslimernes strategi. -Overdrivelse af antal muslimer i USA, og underdrivelse af antal muslimer i Europa, og dermed i Danmark. Undskylder jeg har taget antallet af muslimer i USA nævnt i omtalte YouTube Video for pålydende. Måske er 20.000 Konvertitter årlig tilgang i USA også overdrevet af propagandahensyn. Underdrivelsen af antal muslimer i Europa hhv. Danmark er udsat for mørketal. Myndighederne har også interesse i at underdrive antallet. Antallet af muslimer i hele EU kan være mere end 52 Mio. I… Read more »

LFPC
13 years ago

There are about 2 million Muslims in this country who are black Muslims — i.e., hardly orthodox in their beliefs. There may be another one million. But that is it. The inflated numbers are akin to a frog swelling its throat to scare away predators. But in this case it is organized Islam that is the predator, and is attempting to scare away all those who might seek merely to protect themselves from those slaves of Allah who work, as they must, as they are instructed to, for the final triumph of Islam so that it may everywhere dominate, and… Read more »

LFPC
13 years ago

January 19, 2007 The 8-Million Muslim Lie A trenchant editorial from Investor’s Business Daily (thanks to PRCS): Demographics: Since Muslim Keith Ellison’s election to Congress, there’s been a lot of noise in the media about the growing clout of the 8 million-Muslim electorate. Eight million? ‘There are 8 million Muslims in America now,” boasted a spokeswoman for something called the Muslim Advancement Society. She appeared on CNN to talk about what a proud day it was for her and other Muslim-Americans to see a Muslim brother sworn into Congress for the first time. It seems the size of the Muslim… Read more »

LFPC
13 years ago

Jeg kan ikke huske det mere sandsynlige tal for USA på stående fod, men tallet du angiver er svjh overdrevet (er det 1-2 millioner der gættes på?). Muslimer i USA har en interesse i at overdrive antallet p.g.a. de fordele som trossamfund dette fører med sig, og for at kunne tale med større vægt. I Europa har de derimod snarere interesse i at underdrive deres antal, for ikke at risikere at de dumme kuffar vågner op og opdager hvad der foregår i denne kritiske fase.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Vedr. Islamist Day Parade i New York City. 20.000 amerikanere konverterer årligt til islam. Tallet kan være højere nu. U.S. har 7 til 8 mio. muslimer. Der er fire gange så mange kvinder end mænd i U.S. som er muslimer. Jeg har set oplysningerne efter på : http://www.youtube.com/watch?v=PEkov0dzsw0 Desuden kan man søge ordet: Shahadah på YouTube, der er tusinder af videoklip om folk som konverterer. Hvis muslimerne vil forbyde islam-kritik på YouTube må Shahadah-videoklip ligeledes forbydes. Læg iøvrigt mærke til kommentarerne. Jeg fik engang i april offentliggjort et læserbrev, om min bekymring om at Danmark har 4.000 konvertitter. Hvor mange… Read more »

Historyman
Historyman
13 years ago

Det der er bemærkelsesværdigt er hvad det er der bryder i brand !! Her tænker jeg ikke på biler og affaldscointaniere, men mere på skoler og børnehaver og SFO`er (fritidshjem). Det anderledes ved denne lav intensive borgerkrig er målene for 2G´ernes vrede. Det er ikke vore kirker, de brænder, fordi dem kommer vi jo ikke i. De er jo også mest til for symbolsk og syns skyld. Næ… det der er farligt, og det muslimerne ikke bryder sig om, er offentlige pædagogiske institutioner. Fordi det er her deres middelalderlige religion og dens kønsrolle mønster udfordres fra(hvor lidt den end er).… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

steen Komedie/komik = tragedie + tid, som vist nok Woody Allen har sagt det. Der er ikke rigtig noget sjovt ved en synkron bagdels parade som den viste (endnu), for den minder om noget der skete på den røde plads i USSR – med den præcision der søges opnået. Ensretning i adfærd og udseende. For mig at se er det udtryk for uhyggelig hjernevask og ensretning og så fremstår adfærden som synkron foragt for sæder og skikke i det land man er flyttet til. Man kunne sige at det er et røvkedeligt show. Men var det bare et show. Kig… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Beskæmmende at se at også i New York vises der synkront bagdel på åben gade til den øvrige befolkning.

Janne
Janne
13 years ago

Vedr. Gellerup. Der er beboere der ikke vil have betjente i området. Der er beboere der ikke vil have brandmænd i området. De vil ikke have børnehaven Viben i området. De vil ikke have grønlændere i området. De vil ikke have hunde i området. De vil ikke have alkohol i området. De vil ikke have grise kød i området. De vil ikke have at besøgende parkerer biler i området – slet ikke politibiler. De vil gerne have kvinder i burka i området og nogen vil gerne have brande i området: http://jp.dk/indland/aar/article1485194.ece De vil gerne have de mange skatte- og sponsor… Read more »

LFPC
13 years ago

Lidt hurtig søgning: Påstanden om USA ses mange steder. Jeg fandt en site med masser af statistiske oplysninger, som jeg ikke kan vurdere, men lidt konkret var der: From Table 1-4 the continent “North America” we observe that while Muslims are growing faster than Christians, they make up only 4% of the population, whereas 84% are Christians. Most of the Muslim growth in North America is from immigration. Canada alone immigrates more Muslims apart from the USA, to account for almost all the growth in all of North America every year! It sure must be a hollow boast for Muslims… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

Virkelig forstemmende -for ikke at sige skræmmende- at se disse billeder fra New York. USA skal forstille at være vestens sidste håb, nu hvor Europa er ved at bukke under for islamismen. Men over there har de tilsyneladende også et problem. Men det burde vel ikke komme bag på mig. Jeg var sidste år i Philadelphia, og i den centrale del af byen var der til min store overaskelse masser af indhyllede kvinder, også mange hvor man kun lige kunne se øjnene. Da jeg var henne og handle ved den lokale mall i den forstad min familie bor var der… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Det er jo regulær islamisk formørkelse, som vi ser ved den march i The Big Apple.
Skræmmende er det.

Nogle er islams marcherende skriger “Allah u akbar” og “Takfir”. Gud er stor og erobring.
Efterhånden siger jeg: Til helvede med Allah! Denne sorte og formørkede ideologi skal slås tilbage.

Pølsen
Pølsen
13 years ago

Ja, venstrefløjen er i fuldt løb på vej mod en fuldtonet fascisme.

Johansen
Johansen
13 years ago

Ups, prøver lige igen.

Man kommer unægtelig til at tænke på Winston Churchills berømte citat:
“Fascism, when it comes back, will be known as antifascism”.

Er det en begyndende fremmarch af fascisme, vi ser på ventrefløjen?

Johansen
Johansen
13 years ago

Det løber mig koldt ned af ryggen, når jeg ser disse sortklædte stormtropper.
Ma

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Kære Pølsen

Gitte Krogh har en karriere at tænke på.

Uanset om hun måtte mene det modsatte af det hun siger, så vil hun ikke drømme om at sige det offentligt.

Pølsen
Pølsen
13 years ago

Tak til LFPC for dissekeringen af socialchef Gitte Kroghs nysprog. Det er forstemmende at læse Gitte Kroghs udtalelser. Bortforklaringer og udeladelser præger Gitte Kroghs “forklaring”, og værst af alt påstår Gitte Krogh, at problemerne udelukkende er socialt og økonomisk betingede. Med hvilken ret?

Brabrand Boligforening er ikke enig med socialchef Gitte Krogh:

http://jp.dk/indland/aar/article1485191.ece

Nis Clausen
Nis Clausen
13 years ago

Hvorfor laver han den samme gestus med hånden som imamer bruger som en del af deres evige “døvesprogs” gestikuleren? Virker underligt påtaget/tillært – eller er det ren og skær “monkey see, monkey do”. Iøvrigt bruger han ikke højre hånd som foreskrevet men derimod den venstre -tsk, tsk, tsk.

41
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x