14
okt
Seneste opdatering: 14/5-10 kl. 2149
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

vi har bragt 1 og II, her så 3, 4 og 5.

Mikael Jalving: Europæisk solformørkelse

En homoseksuel amerikaner flygter til Europa for at slippe for seksuel chikane og ramler hovedkulds ind i bandeoverfald, religiøs fundamentalisme, antiamerikanisme og velfærdsstat. Læs Bruce Bawers rejse til hjertet af Eurabia. –   Indholdsfortegnelsen lover et klassisk drama om Europa før, under og efter skæbnedagen den 11. september for syv år siden, men bogen læses snarere som en thriller. Koldt ned ad ryggen er vel egentlig en underdrivelse; koldt over det hele, sådan havde jeg det med Bruce Bawers Sov sødt, Europa, der udkommer på dansk i dag.  […]

Hvis Europa sover, så er det, som Henryk Broder skriver i sit forord, ikke de retfærdiges søvn, men de bekvemmes søvn. Det er som bekendt meget lettere at blive liggende end at stå op. Jeg håber, Bruce Bawer tager fejl i det alt sammen, men jeg er bange for, han har fat i den lange ende. Anmeldelse på Sappho.

Af sine venner skal man høre sandheden, men det kan godt være hård kost

Ulla Lauridsen anmelder Bruce Bawer – og sit gamle socialliberale jeg:

“Hvis der findes noget håb, ligger det i proletariatet,”bemærkede Hedegaard tørt, idet han citerede en linie fra George Orwells 1984. Dog vidste vi begge, at hvis proletariatet faktisk overtog styringen fra eliten, kunne det meget vel føre Europa ned ad slisken mod fascisme. (Bawer s. 259 om en samtale med Lars Hedegaard)

Den ærede læser har muligvis vidst det længe, men det er først for nylig gået op for mig, at dansk islamkritik udfolder sig i (mindst) to udpræget forskellige grupper: Der er den gruppe, jeg kalder Gud-konge-og-fædreland, som er nationalistisk, kulturkonservativ og kristen. Den udfolder sig i Nomos, Tidehverv, Dansk Folkeparti og Trykkefrihedsselskabet o.a. Og så er der en lidt løsere gruppe, som jeg selv tilhører, af de mere eller mindre liberale, som også ofte er mere internationalt orienterede og uinteresserede i religion (hvis ikke ligefrem ateister). Vi udfolder os mange steder, men har ikke rigtig noget hjem; CEPOS, 180grader, og det nu nedlagte Liberalisterne er det nærmeste, vi kommer det. Jeg tror i øvrigt, at socialisterne om føje tid vil vågne af deres sværmeri for den ædle vilde til dåd for børns rettigheder, kvinders og seksuelle minoriteters ligestilling og tankens frihed – også blandt muslimer.

Pointen er, at jeg som social-liberal i sin tid – i firserne og halvfemserne – var skrigende naiv med hensyn til indvandringen. Jeg gik rundt og tog for givet, at enhver, der kom til Danmark med en anden kultur – fra et land med mindre politisk og seksuel frihed, f.eks. – ville se, undre sig, fryde sig og favne de nye værdier, de sådan kunne få gratis. Som om ens kultur og overbevisninger var et sæt gammelt tøj, man kunne udskifte med noget nyt og langt bedre. Fordi frihed jo så indlysende er at foretrække, ikke sandt?

Vi skylder efterhånden de kulturkonservative at indrømme, at de havde ret – kultur og værdier er ikke som et sæt tøj, det er som skelettet i kroppen. Det er de færreste, der ønsker at få noget skiftet ud, og når omstændighederne tvinger, lykkes det kun med smerte og besvær. Det forstod de kulturkonservative, fordi det er sådan, de selv har det. De var i virkeligheden de eneste, der havde reel respekt for de muslimske indvandreres kultur og religion, fordi de ikke betragtede den som irrelevant og forbigående. Som ringere, ja, men ikke underlegen.

Ulla Lauridsen, mag. art. anmelder Bawer i 180 Grader (Vi anbefaler igen Bawer videoen, vi uploadede i sidste uge)

Dyrt, men dårligt

I teorien kan  de svenske respondenter være mere  krævende og sværere at tilfredsstille. I teorien.(klik grafik):

“Skattebetalarnas Förening har låtit en utredare sammanställa resultatet av Eurostats undersökningar bland medborgare i 21 EU-länder om hur de ser på kvaliteten i olika skattefinansierade verksamheter. Totalt kommer Sverige på plats 13, alltså på den nedre halvan. Övriga högskatteländer (Belgien, Frankrike och Danmark) placerar sig bland de fyra länder där medborgarna är mest nöjda med den offentliga servicen.  De områden där Sverige klarar sig allra sämst tillhör de mest prioriterade i den svenska välfärdsstaten.

Äldreomsorg (plats 17 av 21), trygghetssystem (plats 11 av 21), barnomsorg (plats 17 av 21) och skola (plats 21 av 21). Dessutom rankas tågförbindelserna nästan sämst i hela Europa (plats 19 av 21). Bäst klarar sig sjukvården (3 av 21) men då handlar frågan om erfarenheterna hos dem som faktiskt fått vård. Tillgängligheten har inte mätts*. En annan rapport från Europeiska Centralbanken (ECB) rörande den offentliga sektorns effektivitet i 21 industriländer ger liknande resultat. Om alla verksamheter viktas lika är ett enda land, Italien, mindre effektivt.”
Svensk offentlig sektor mindre effektiv än andra länders (rapporter findes på linket. * Svenske sygehuse er udmærkede, men de er  kronisk overbelastede.)

Sveriges nyttige  nazister

En person har registreret domænet Siegheil.se og overført en fuldstændig kopi af hjemmesiden for webavisen Expressen.se. Sagen undersøges nu.Ifølge Dagens Media er der tale om et nazi-angreb på Expressen.På henholdsvis Siegheil.se/sport og siegheil.se/noje finder man således tro kopier af de tilsvarende websites for Expressen – eksempelvis www.expressen.se/noje. Hjemmesiderne under Siegheil.se blev registreret tilbage i december 2007 af en privatperson via webhotellet Loopia. Og ifølge Expressens digitale chef, Thomas Mattson, er det helt usædvanligt at hjemmesider laver tro kopier af aviser på den her vis. Nazi-angreb på Expressen i Sverige

“Arabisk er fremtidens sprog”

Tror vi gerne i disse år, hvor “de store saudiske landvindinger slår verden med forbavselse og forundring.”

The French government is strongly advocating the teaching of Arabic language and civilization in French schools. Not surprising, considering the number of Arabs and Muslims in France, and the unctuous deference with which they are treated by officials, beginning notably with Nicolas Sarkozy, who cannot praise enough the splendor of Arabic contributions to the world.  There was much wearisome blather about the need for “dialogue.” French President Nicolas Sarkozy called Arabic the “language of the future, of science and of modernity,” and expressed the hope that “more French people share in the language that expresses great civilizational and spiritual values.”Sarkozy: “Arabic Is the Language of the Future”Gallia Watch fortæller mere om konferencen arrangeret af Institut du Monde Arabe i Paris

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Pølsen
Pølsen
13 years ago

Se også Mikael Jalvings blogindlæg om renæssanceforfatteren Dantes Muhammed-kritik:

barfbag
barfbag
13 years ago

Jeg er helt enig i de synspunkter, Ulla Lauridsen udtrykker i sin klumme på 180grader.dk med en anmeldelse af Bruce Bawers bog. Jeg har som et af mine vigtigste bogmærker + rss i min Firefox-browser ud over uriasposten.net og snaphanen.dk også

http://www.jernesalt.dk/ som senest (11.10.08) har denne artikel:

http://www.jernesalt.dk/sende35kulturalisme.asp

Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Den græske arv i Både grækenland og Nordafrika, blev knust af Islam. I dag er universitetet i Alexandria væk, mens Al- Azhar har taget over og spreder dogmatisk mørke.

Den gyldne tidsalder, på trods af islam, ikke på grund af den.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Tænk, at skulle brække tungen på at tale Arabisk engang i fremtiden. Arabisk hører ikke til samme sprogstamme som Dansk – så hellere tale Tysk. Tænk når man engang skal tale (klassisk) arabisk til husbehov som Kuffar, eller dhimmi i et kommende EUrabien. At man skal have syet blå kors på sit tøj, at holde hånden på en særlig måde når dhimmi skal betale Yizia (værneskat), sådan at man ikke giver, men at skatteopkræveren tager tribut. Tænk også engang at bruge islamisk kalender, og huske sin gamle skolekammerats fødselsdag: den 25.ramadan 1387, -det er ham jeg også kalder Helge murers… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

“language of the future, of science and of modernity,”

Vorherrebevares. Tror Sarkozy virkelig på, at det næste store gennembrud inden for lægevidenskaben vil komme fra et Arabisk universistet?? Jeg havde virkelig store forhåbninger til Sarkozy da han blev valgt til præsident. Han var som indenrigsminister en af de eneste Europæiske top-politikere, der turde at gå imod det muslimske hysteri under Muhammed-‘krisen. Men siden han har indtaget Elysée-palæet er han blevet mere og mere dhimmi-agtig, og om det skyldes at han som præsident i højere grad skal tage hensyn til Franske handelsinteresser ved jeg ikke, men skuffende er det ihvertfald.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

At sammenholde disse tal noget nøjere med de udgifter de forskellige lande betaler kunne være fint. For et er hvordan kvaliteten bedømmes noget andet er vel hvor mange penge der betales for kvaliteten- eller mangel på samme. I Italien er det vist desuden sådan – læst i italiensk avis for et par år siden- at den laveste pension er dobbelt så stor nordpå som den er på Sicilien. I Italien er det som jeg oplever det efter flere besøg udbredt at vide at den offentlige sektor ikke er effektiv. At tro eller mene den offentlige sektor burde være effektiv kan… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x