18
okt
Seneste opdatering: 19/10-08 kl. 1353
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ordet, som svensk TV konsekvent  bruger, forekommer mig at være noget af en eufemisme for de folkemasser, der her prøver at overfalde Sverigedemokraternes lovlige torvmøder. Her er Sverigedemokraternes egen rapport om hændelserne i Malmø igår. Hvad siger borgmester Weimar Reepalu om folkestyrets sundhedstilstand i sin  by ? SE også videoen Sten Andersson  var mycket kritisk till vad som utspelade sig vid Sverigedemokratisk Ungdoms torgmöte i Malmö, som stördes av 500 vänsterextremister.

se også hvordan ungkommunister og antifascister opfatter igår: Hästskit och sverigedemokrater     Malmö: 500 malmöbor stoppade sverigedemokraterna

Herre i eget parcelhus

Om Sandholmlejren som den ikke helt  sanddru pastor Borch Hansen i går i Deadline kaldte “et racistisk, umenneskeligt fængsel“:

Familien Mamaghaie er glade for at være flyttet i egen bolig i Birkerød, efter flere års ophold i Center Sandholm.  Dansk Røde Kors  er nu ved at have afsluttet opgaven med at hjælpe afviste asylfamilier ud i boliger i blandt andet Herfølge, Roskilde og Birkerød.  – Vi prøver at nyde huset så godt vi kan, men vi tænker hver eneste dag på hvorlænge vi kan bo her. Skal vi lige pludselig tilbage til Sandholm, skal vi udvises eller hvad sker der ? Det ved vi ikke. Det er hårdt….. Herre i eget parcelhus

»Wenn jemand eine Reise macht«

så vil jemand normalt gerne bevare det gode humør, er det min erfaring. Giv mig udsmykningerne i den parisiske  metro!

From next summer, travellers stepping off the train at St Pancras International will be greeted with an artwork that sums up modern Britain. But it might not be the Britain we’d like them to see. A copulating couple. A vagabond carrying a bottle. And a hoodie expressing himself with his middle finger. – Last night Tory MP Andrew Rosindell said he thought some aspects of modern life should not appear in such a high-profile piece of public art. He voiced particular concern about one image, a skeleton at the wheel of a train, given the number of tragedies on the Underground. He said: ‘ Some of these images seem to be in poor taste and likely to cause offence. ‘I think the skeleton is in particularly poor taste considering the number of people who perished in the King’s Cross fire.’  Welcome to Britain? The shocking frieze which will greet visitors to London’s Eurostar terminal

Marokko i EU? Ikke blot historiebøgerne skal revideres

Også geografibøgerne må så revideres i en ustoppeligt ekspanderende Europæisk Union. Jeg er en simpel populistisk ignorant uden synderlig erfaring i imperiebyggeri, men almindelig logik siger mig, at i takt med at det megalomane og antidemokratiske vanvid i EU medfører noget hvis lige ikke er set siden Babelstårnet, må sårbarheden, antallet af variable der skal falde i hak, og de voldelige politistatsmetoder der skal sikre projektets gennemførelse, også vokse. Nogen er i færd med måske det største samfundseksperiment verden har set siden Sovjetunionen og Den Kinesiske Folkerepublik blev født i blod, og europæerne og deres medier finder sig lammefromt i det. Hollænderne har dog gjort sig visse erfaringer med deres marokkanske islæt (LFPC):

Morocco has been granted an “advanced status” in preparation for a gradual integration into the European Union. Jeune Afrique has a long report. Here are a few excerpts:

The Moroccan Foreign Minister, Taïeb Fassi Fihri (photo), welcomed the “advanced status” offered his country by the EU on Monday, and stressed that Rabat would henceforth benefit from “all” the advantages of the EU, “except the institutions.”

This status, long desired by Morocco, implies a strengthening of EU-Moroccan relations in the political realm and a gradual integration of the kingdom into the internal markets of the Union. Expanding the EU

Amsterdam Mayor Job Cohen met with representatives from the Moroccan community to discuss how to tackle problem youths. Trouw reports on a meeting at Podium Mozaïek cultural centre, which was called after Moroccan youths threatened ambulance staff attending a boy with stab wounds. At the time, Mayor Cohen said: “many of our Moroccan boys are causing problems.”

His comments were greeted by mixed reactions and a survey revealed that only 14 percent of Dutch people in Amsterdam have a positive image of Moroccans. […] Amsterdam mayor tackles Moroccan youths

Til forsvar for civilsamfundet

Harry Vinter interviewer Torben S. Hansen, pensioneret lektor

Torben, du er lige gået på pension. Hvordan føles det?

– Mest positivt og lidt negativt! Jeg var en årrække kontraktansat på KUA (Københavns Universitets humanistiske fakultet) som underviser i den spansktalende verdens historie. Jeg har prøvet meget i tidens løb: freelancejournalist, postbud, medarbejder i Røde Kors og gymnasielærer. Men undervisningen på KUA var langt det bedste arbejde, som jeg savner. På den anden side har jeg nu mere tid til at beskæftige mig med andre emner, og jeg har fortsat kurser på Folkeuniversitetet. I øvrigt har en klog kineser formuleret det vigtigste af det hele – den højeste lykke er at blive gammel med et godt helbred!

Er der ting, du kan sige nu, som du var tilbageholdende med før?

– Nej, faktisk ikke. Jeg har specialiseret mig i de 900 år, da islam var en politisk og militær faktor i Spanien, og jeg har haft flittige og dygtige studenter til eksamen i denne fascinerede epoke, som jeg stadig arbejder med. Da jeg underviste, var jeg med til at skrive bøger om dette og tilgrænsende emner. Jeg har kun én gang mærket surhed eller forargelse fra et par kolleger i den anledning, og det skyldtes nogle skodjournalister, som serverede totalt usagligt avispladder om mig. På den anden side tilkendegav andre personer på instituttet en positiv holdning til mine skriverier om den aktuelle trussel fra islam.

For at starte med begyndelsen, – hvad skal vi med historien?

(foto: Torben Hansen i Zaragoza)

– Vi kan lære, hvad vi ikke skal gøre. Fortiden kommer selvfølgelig ikke igen, men visse kræfter – lidenskaber – er simpelthen mennesket iboende, evige. I Tolkiens eventyr siger en elverkvinde, at mennesker “frem for alt ønsker magt”. Denne store sandhed glemmer eller fortrænger især venstrefløjserne og de “politisk korrekte” akademikere, men desværre også en del yngre liberalister på direktionsgangene. Magtstræb kan betragtes som en slags naturkraft, og for demokratisk sindede borgere er det kolossalt vigtigt altid at holde skarpt øje med politik og politisk indoktrinering – i dag især den søde snak om nødvendigheden af at lade Europa stå åben for en folkevandring fra ikke-fungerende samfund med håbløse økonomier og endnu mere håbløse kulturer. Men netop dette forsømmer de mange solide samfundsstøtter, som hovedsageligt stemmer V og K. De koncentrerer sig om at tjene penge, mens medier og undervisning stort set er overladt til folk, der tilstræber ødelæggelse af national suverænitet og Europas arabisering. Folkeskolen og gymnasiet leverer elendig undervisning om islam. Børn og unge får intet at vide om jihad og sharia og den bestialske kvindeforagt – trods oplyste araberes egne undersøgelser af elendigheden i de to FN-rapporter om “Arab Human Development Report”. På universiteterne mangler seriøs forskning i islam. Indtil fornylig var det næsten kun Mehmet Necef i Odense og Tina Magaard i Århus, der gjorde et ordentligt stykke arbejde. For nylig er der så kommet en center for forskning i islamisme og radikalisering på Aarhus universitet – syv år efter 11. september 2001! Jeg håber, disse folk vil tage sig sammen og studere andre end de rabiate smågrupper og tage fat på alle slynglerne – også dem med jakkesæt og hykleriske fraser. Men foreløbig frygter jeg, at de omhyggeligt vil gå uden om hele den kriminelle kultur og de store bevægelser som det Islamiske Broderskab.

Hvilke hovedstrømninger findes der i dag indenfor historieforskningen?

– Især i undervisningsmaterialet findes en politisk dagsorden med klar antinational og dermed antidemokratisk slagside. Efter universiteternes marxistiske anfald kom en bølge af verdensfjern moralisme, som præger mange yngre historikere. De forstår ikke, hvad krig indebærer og vil eksempelvis gerne pege fingre ad modstandsbevægelsens stikkerlikvideringer under den tyske besættelse. De fatter ikke dybden af den islamiske radikalisering, og de skriver ideologiske lærebøger for gymnasiet og folkeskolen. De har i stedet et budskab, som kort fortalt går ud på at advare eleverne mod racisme og fascisme i den ikke-akademiske befolkning – underforstået Pia Kjærsgaard og andre kritikere af islamisk fanatisme. Sådan er det over hele Vesten, og allerværst i USA. Ideologiseringen handler om svulstige hensigtserklæringer fra undermålerne i EU-apparatet, og den rammer alle dele af undervisningen, hvor der er et udbredt ønske om at fordømme nutidig “vestlig imperialisme” og “had mod forkert hudfarve”. Her er den fortærskede floskel globalisering et centralt begreb. På den anden side arbejder historikere også sagligt med helt andre emner, men de er ikke altid så relevante som EU’s hærværk eller den islamiske belastning og trussel.

Er der gensidig respekt mellem repræsentanterne for hovedretningerne?

– Hovedretningen på de humanistiske og samfundsfaglige institutter er den såkaldte Frankfurterskole, “socialkonstruktivisme” og “diskursanalyse”. Meget af det er højtideligt volapyk. Værst er selvfølgelig den førnævnte moralisme, der lever højt på at forsage forlængst afdøde slyngler som Hitler og Mussolini og lader, som om deres arvinger udgør en overhængende fare. Du kan gå en tur i de akademiske boglader og se udvalget. De er fyldt med Foucault og Habermas, som de stakkels studenter altså skal læse til eksamen. Den første var efter min mening bindegal, mens den sidste absolut har noget at byde på. Men på baggrund af sin tid i Hitlerjugend hang han meget længe fast i et idealbillede af 100 procent rationelle og tolerante borgere, der formodes at at “føre dialog”, så der ikke sker flere ulykker. Jeg tør ikke sige, om socialkonstruktivisterne respekterer forskere, der benytter andre paradigmer. Habermas gør i hvert fald, men en del af hans mange eftersnakkere har det svært med tolerancen – og især nysgerrigheden. Jo tungere moralismen belaster dem, desto lavere er der til loftet. Derfor kan de ikke tolerere, at der kastes lys på kommunismens rædsler – som Bent Jensen og den franske François Furet har gjort. Så disse kætteres bøger står ikke på hylderne.

Hvor ligger du selv placeret?

– Først og fremmest tilhører jeg en klasse af letvægtere i forhold til Bent, der har bedrevet grundforskning, så det basker. Fagligt har jeg som sagt gravet mig ned i den spanske verden, og jeg er blevet grundigt træt af den republikanske side i den spanske borgerkrig, Che Guevara, Nicaraguas sandinister og andet revolutionsbarbari, som jeg selv abonnerede på i 1970’erne. Den, der tjener revolutionen, pløjer havet! Denne bitre selverkendelse skrev den store revolutionshelt Simón Bolívar kort før sin død i 1830. Han var hovedansvarlig for Sydamerikas løsrivelse fra Spanien og det efterfølgende kaos, men intelligent og hæderlig nok til at indse sin egen dårskab. Da jeg var yngre, ville jeg som alle venstreorienterede frelse verden. I dag må jeg tilslutte mig Enzensbergers opfordring til at skåne verden – det betyder især at skåne og forsvare civilsamfundet og friheden i Danmark og Vesten mod et dødsensfarligt eksperiment, iværksat af blinde og døve embedsmænd og politikere. Derudover tilstræber jeg at efterleve historiefilosoffen José Ortega y Gassets anbefaling: Stil gode spørgsmål. Så er der en chance for at få gode svar!

Hvordan overlever man i opposition til hovedstrømningen? Kender du eksempler på berufsverbot?

– Den, der søger et phd.-stipendium, gør klogt i at vælge et harmløst emne og levere “nice-to-know-research”. På universiteterne er er masser af eksempler på, at forskning i indvandring, kultursammenstød, religiøs radikalisering, klanmentalitet og lignede kalamiteter ikke tillades. Det er naturligvis ikke nedskrevet, men afgøres i de udvalg af “old buddies”, der behandler ansøgninger. Historikeren Kim Møllers “forkerte” specialopgave er et godt eksempel. Han tillod sig den frækhed at påvise Jørgen Bæk Simonsens ideologiske skævhed, og det slipper man normalt ikke ustraffet fra. Så der er masser af berufsverbot.

Du anser krig for at være et vigtigt emne for historieforskning. Hvorfor?

– Clausewitz gjorde opmærksom på, at “krig er politik med andre metoder”. Krig vil altid plage den såkaldte “menneskehed”, netop fordi denne aldrig i praksis er en aktør, men tværtimod opdelt i små og store grupper, der ofte har modstridende interesser. Og som en af paragrafferne i Murphy’s lov siger: Det, der kan gå galt, vil gå galt på et tidspunkt, og så flyder der blod. Mennesket som art har simpelthen en konstruktionsfejl, som de kristne kalder arvesynd, mens buddhismen taler om dysfunktion. Det er lige meget, hvad du kalder denne medfødte skavank. Det kan ikke undgåes, at mennesker forårsager ulykker. Hjernen er simpelthen for stor. Krig kan ikke adskilles fra politik, altså magtstræb i en eller anden udgave, og magten i form af offentlig myndighed er selve kernen i historisk forskning. Men i flere generationer har der på danske universiteter været en modvilje, når det gælder systematisk undersøgelse af vold. Det svarer til, at det medicinske fakultet helst ville undgå kræftforskning.

Jugoslavien i 1990’erne er vel et godt eksempel på krigens betydning?

– Ja, og der var i 1990’erne en klar uvilje mod at grave dybere i denne katastrofe, især fordi den var en del af kommunismens dødskamp, og fordi de efterfølgende ulykker i høj grad skyldes islamisk fanatisme og kriminalitet. Her var der overhovedet ikke tale om et “nice-to-know” emne, og som sagt er det ikke velset at levere forskning, der ligner Bent Jensens. Så der ligger en kæmpemæssig opgave og venter på fremtidens historikere.

USA er næsten konstant i krig et eller andet sted.

– Det er en “gårdvagt”, der bliver mere og mere uvillig til at uddele smæk til de slemme drenge. USA opstod i en antiimperialistisk befrielseskamp, og har siden skabt en politiske kultur og en økonomi, der er dybt præget af denne antiimperialisme. Det er tydeligt, at aktørerne – både de politiske beslutningstagere og kapitalisterne – har en kort hukommelse og et kort perspektiv, modsat de gamle imperialistiske magter som Spanien, Frankrig, Storbritannien og Rusland. Når amerikanerne går i krig, begynder de altid med at dumme sig i lange baner. Det var tilfældet i Koreakrigen, i Vietnam og igen i invasionen af Iraq i 2003. Det interessante er så, at efter et par år finder de ud af, at deres tropper må ændre taktik, og faktisk har de i kraft af taktiske ændringer vundet krigen i Iraq i dag. Udviklingen i Latinamerika, som jeg har fulgt siden begyndelsen af 1970’erne, viser noget tilsvarende. Det, der blev kaldt “US-imperialisme” har især betydet en svækkelse af de gamle hierarkier og åbnet for vestlig kapitalisme, skønt der stadig er lang vej til en fri markedsøkonomi. Men generelt er en informationssøgede mellemklasse på vej frem, og det kommunistiske massehysteri fænger ikke mere. Det kan aflæses i det aktuelle besvær, som generer Venezuelas Castro-forherligende tyran Hugo Chávez. Et andet eksempel er den positive udvikling i Colombia, hvor de old-stalinistiske massmordere i FARC er på retur.

Men nu er du gået på pension. Hvad skal tiden så bruges til? Golf eller fisketure?

– Jeg vil fortsat bruge tid på at være civilsamfundets påvirkningsagent. Desuden vedbliver jeg at tage på nye udflugter i Spanien, Italien og andre Middelhavslande med uoverskuelige kulturskatte og desuden naturskønhed, og denne trafik kan jeg aldrig blive træt af. Så jeg forener det bedste fra Sydeuropa med det bedste i Nordeuropa – som det fantastiske sted Sletterhage eller fyrretræerne ved Rågeleje.

(Interview i “Danskeren” nr. 3, 2008. Ikke online  endnu.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] menneskeligt. På Document.no reflekterer Hans Rustad i præsentationen af Danskerens interview som vi bragte her forleden over den samme kontrast mellem dengang og nu […]

David
13 years ago

This video is no longer available due to a copyright claim by SVT

-Man kan ju undra varför SVT är så måna om just denna filmsekvens när det finns så mycket annat från SVT på Youtube.com?

david
13 years ago

Nån som vet varför videon (SD)är borttagen från Youtube?

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Jeg raser over Jan Boye (Kons.) Odense borgmester. Man spørger sig selv om hans motiver til at være en nyttig idiot for de muslimske magthavere i Vollsmose, efter Edarat Al-Wahash strategien i Vollsmose i form af optøjer under ramadanen, og kamp for autonomi. Hvis borgmesteren tror der bliver ro i Vollsmose, når stor-Moskéen bliver bygget, må han godt tro om igen. Det må blive ulideligt for mange dansksindede Odenseanere, at finde sig i, at man fremover skal høre Muezzinens højlydte kalden til bøn fem gange om dagen over et større område end Vollsmose -Måske at bønnen kan høres helt til… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Jeg må tilslutte mig alle roserne til Torben S. Hansen. Overordentlig væsentlige pointer, som serveres uden omsvøb og så alle kan forstå budskabet.

Historikeren Torben Hansen har også en stor ære i sit medforfatterskab af den særdeles oplysende bog “I krigens hus”, som han skrev sammen med Lars Hedegaard og Helle Merete Brix.

Johansen
Johansen
13 years ago

Janne

Jeg hæftede mig også ved, at man ønsker at bygge en sportshal. Her skal der så foregå kønsadskilt sportsudøvelse.

Det skal nok hjælpe på integrationen i dansk kultur. Som jeg ser det, skal vi åbenbart præsenteres for endnu mere kønssegregering i multi kultiens hellige navn.
Nedbrydningen af danske skikke, normer og sædvaner kører som på skinner. Det er næsten for nemt for de islamiske mørkemænd. Nærmest ingen modstand blandt værtsfolket, som åbenbart ikke kærer om egen kultur.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Medierne er med. På Kristeligt Dagblad så jeg en artikel der omtalte Slotervaart en bydel i Amsterdam, bydelen skulle i følge artiklen have “godt 40 % af udenlandsk oprindelse” det viser sig ved opslag på Wikipedia at det rettere er 59 %, enten er der sket en stor hurtig indflytning siden marts måned eller avisen ved ikke hvad de laver. Såfremt oplysnigerne om bydelen på Wikipedia er korrekte naturligvis. “Slotervaart is a stadsdeel (borough) of Amsterdam, it has 48.540 inhabitants (2008) and an area of 11.14 km². Slotervaart is also called The Dutch Compton because of the minority 33% of… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Det skulle bare mangle steen

Ja, detaljerne i Sveriges politik og udvikling er du langt mere ind i end jeg. Jeg anede ikke før nu hr. Andersson havde den baggrund!

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen
13 years ago

Fremragende interview – herligt livsbekræftende at læse.

nimu
nimu
13 years ago

Tak for et fortræffeligt interwiev med Torben S. Hansen.
Tingene kan ikke siges mere træffende og ligefremt.
Mit bedste ønske for denne hædersmand, er et langt og frugtbart otium.

synopsis-olsen
13 years ago

Gennemført fremragende interview med Torben Hansen. En perlerække af velgennemtænkte ‘guldkorn’ og modige holdninger. Tak for det.

Janne
Janne
13 years ago

Johansen

En ‘Familiefond’ siger nu at det ikke er en stormoske der er tale om men et dialogcenter. Når ordet dialog bruges fra den kant, skal der spidses ører. Det lader også til at lederen af ‘familiefonden’ er en imam. Hvilken familie drejer det sig om? Den 1,3 milliard store familie?

Tim Pallis
Tim Pallis
13 years ago

Hvor er det herligt at læse et godt interview med historikeren Torben S Hansen, hvor han taler lige ud af posen om sine synspunkter på mange ting. Der er en befriende barsk kritik af vor akademiske og politiske elite, som ikke aner, hvad ben de skal stå på, og som ikke har nogen løsninger på de alvorlige problemer vi vader i. Torben har gennemskuet det hele og forstår, hvorfor vi en endt i den suppedas, vi sidder i. Han har åbnet manges øjne for ting, som medierne og undervisningsinstitutionerne smutter udenom og været stifter af forskellige studiegrupper og saloner, som… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Det bliver rent galt, hvis Odenseborgmester Jan Boye finder på at konvertere til islam, når han er så begejstret for at der skal opføres en stormoské i hans by. 4.000 m2 god Dansk jord eksproprieres til islamisk jord, og der skal tages af en fredet skov. Selvfølgelig laver forvaltningen om på fredningsstatutterne i dette tilfælde. Alex Ahrendsen ser ud til at være alene med, at kæmpe imod Moské-planerne. Rådmændene fra de andre partier ser ud til at være mere valne. Og stakkels etniske hollændere i Rotterdam, som har fået sig en muslimsk borgmester. Jeg kan godt forstå de hollændere, som… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Johansen

Tak. Det er faktum at det er efter 9-11 og mens vi desværre har øget ballade i vores samfund at der nu holdes religiøse fester på danske rådhuse for skattekroner (religiøse regler, forbud og påbud blåstemples i politisk sammenhæng af venstrefløjs og konservative politikere).

Johansen
Johansen
13 years ago

Janne

Flot indlæg med opremsning af den uhyrlige voldelige afvikling af vort samfund.
Men vold belønnes som vi så det med venstrefløjsekstremisterne fra Ungdomshuset. Smadr din bydel og du får et nyt hus synes at være moralen.

OT

De ser ud til at Odenses borgere bliver de første heldige vindere af en stormoské. Velbekomme:

(http://www.fyens.dk/article/1098037:Odense–Nye-detaljer-om–moskeplaner)

Jeg har noteret mig Erdogans ord:
“Moskéerne er vore kaserner, kuplerne vore skolde og minaretterne vore bajonetter”.
Velkommen til Eurabia!

Janne
Janne
13 years ago

Det lader til at vold giver magt – også i Danmark. (altså ud over at hærgende autonome har fået et hus betalt af Kbh’s kommune) Det er imens alt dette sker og særligt efter 9-11 at der er gjort mere plads til f.eks. religiøse særrettigheder og særregler i det offentlige rum. Det er nu vi ser at der holdes f.eks. et stigende antal religiøse fester på rådhuse etc. Religion og politik blandes i stigende grad sammen i samme periode hvor vi plages af øget vold, ballade og hærgen i gaderne og på offentlig ejendom.

Janne
Janne
13 years ago

“Men i flere generationer har der på danske universiteter været en modvilje, når det gælder systematisk undersøgelse af vold. Det svarer til, at det medicinske fakultet helst ville undgå kræftforskning.” Godt sagt. Der er ellers nok at tage fat på hvad vold og hærværk angår i Danmark: Lige nu oplever vi skyderier i gaderne. 50 episoder bare i København her i 2008. Der har været masser af påsatte brande i løbet af de seneste år. Hjemmerøverier, knivstik, stenkast mod politi, brandmænd og Falck folk. Der sættes ild til mange skoler, børnehaver, klubber, SFO’er, biler, cykler, barnevogne, containere og skure. Voldtægter,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Video med SD-medlem om mødet:
http://www.youtube.com/watch?v=QBnSG5raX64

Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Jamen det er jo så smukt, afviste? flygtninge i et parcelhus. Feelgood and no reason forcen i Danmark har fået sin ultimative sejr. Skal vi ikke også have nogle afviste Kososva Albanere ind i en Villa? De har jo så meget grund til at flygte dernede, der kan Sudanesere slet ikke være med. Apropos Darfur og Kosova, det her er godt nok nogle år gammelt 1999, men i Afrika finden der rigtige flygtninge, i rigtige flygtningelejre, lejre hvor de slås om det vand, der er til rådighed og får en youghurt og halv banan om dagen. Lejre hvor de dør… Read more »

nimu
nimu
13 years ago

Kunstens veje er frie og uransagelige. Hvad skal man gribe til når stinkende døde grise, lam i formaldehyd og processerede akvariefisk er afprøvet? For ikke at tale om kunstnerens lort på dåse! Det Britiske eksempel forekommer temmeligt tamt. Bortset fra, at ovennævnte udsættes man kun for, hvis man af egen tilskyndelse og mod betaling af entré opsøger udstillinger. Men det er utilbørligt at “udsmykke” offentlige steder med forekomster som det viste. Uskyldige mennesker vil i årevis blive udsat for et skræmmende ubehag, ved at skulle betragte etniske Briters dødningeagtige, depraverede udfoldelser, og vil uvilkårligt, efterhånden blive indoktrinerede i den opfattelse,… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x