24
okt
Seneste opdatering: 25/10-08 kl. 1404
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

men hvordan blev afviste, udenlandske statsborgere, der ikke vil rejse  hjem,  til “diskriminerede, danske medborgere uden fri bevægelighed?”  (Luk Lejren)

Norge statisktisk flerkulturelt

Fra nå er en innvandrer kun en person som fysisk har ”vandret inn” til Norge, og som ikke har foreldre eller besteforeldre som er født her i landet . Barna deres skal omtales som «norskfødte med innvandrerforeldre.»Statistisk sentralbyrå (SSB) endrer nå ordbruken for bedre å gjenspeile at det norske samfunnet er flerkulturelt. Barn av innvandrere er ikke innvandrere

En site specifik luder

Debatten [om teaterstykket Pretty Woman, A/S] har fokuseret på, at der under forestillingen bliver brugt 2.000 skattekroner på en prostitueret. Det fokus mener vi er helt galt, man bør i stedet fokusere på den debat, som forestillingen lægger op til: prostitueredes forfærdelige vilkår.
Forestillingens idé taler sit eget tydelige sprog: dét at man sætter en kvinde fra gaden på scenen handler ikke om at udnytte eller udstille kvinder, men om at vise den udnyttelse og udstilling de oplever hver dag i deres virkelige liv.
Vi har valgt at give netop denne forestilling tilskud, fordi det er et godt kunstnerisk projekt, med gode, professionelle kræfter bag. Det er kunstnerisk interessant, at forestillingen arbejder site specific – at den bevæger sig uden for det etablerede teaters rammer og møder kvinderne i deres eget miljø.

Peter Westphael, næstformand i Kunstrådets Scenekunstudvalg. Mange ludere har jeg set rundt omkring  i verden, men Westphaels “specifikke luder” er godt nok for avanceret til mig. Læs også Hauges Teaterporno  og Kastholms klumme om andre kunstere, der kan få kunstelskere til at brække sig over  kunsten.

Så ska Mona ta makten

Affärsvärlden granskar det hårda och smutsiga spelet bakom socialdemokraternas samarbete med miljöpartiet och planen för att återta makten i nästa val. Affärsvärlden

Selvcensuren breder sig

Professor Mehdi Mozaffari, Aarhus Universitet, understreger, at der kan registreres en stadig mere udbredt selvcensur, som er motiveret af frygt.
Der indløber regelmæssigt beretninger om vestlig selvcensur, der søger at komme forurettede reaktioner fra muslimske kredse i forkøbet.
For få dage siden trak elektronikgiganten Sony sin store satsning til julehandlen i USA og Europa, playstation-spillet Little Big Planet, tilbage fra butikkerne, fordi man opdagede, at dets lydside rummede et musikstykke med linjer fra Koranen.
Det vil nu blive fjernet, selvom det pågældende musiknummer fremføres af en berømt muslimsk kunstner, sangeren Toumani Diabate fra Mali.

[…]

Motiveret af frygt
Når det er sagt, vil Mehdi Mozaffari dog gerne understrege, at der generelt kan registreres en stadig mere udbredt selvcensur, som er motiveret af frygt.
»Jeg har selv været offer for mekanismen. Min bog Fatwa skulle udkomme på det store akademiske forlag Westview, men det blev uheldigvis købt af Rupert Murdoch, mens bogen var på vej.
Pludselig kom de stikkende med alle mulige juridiske spørgsmål, hvorpå de med beklagelse meddelte, at de ikke kunne udgive den. Det viste sig, at alene titlen skræmte dem, fordi den mindede om Rushdies tragiske sag.
Bogen blev siden udgivet på Aarhus Universitetsforlag, men det var skam heller ikke uden vanskeligheder, for her var de også bange. Og dette er helt tilbage i 1997, otte år før Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Ængstelsen er altså ikke opstået i dens kølvand, den var der inden.«

Men efter den meget spektakulære krise i 2005 accelererede tingene?

»Da accelererede det, ja. Det er terror. Det er dette, ordet vil sige. Man skaber et sådant klima, at folk begynder at få en anden adfærd. Hertil hører også, at man censurerer sig selv, før man skriver eller taler.«

Og efter nogle dramatiske demonstrationer af, hvor langt de skræmmende vil gå for at få deres vilje, behøver de sådan set ikke løfte en finger. Tingene bliver selvkørende?

»Ja. Man udsender sine voldsomme signaler, som gør stærkt indtryk i åbne og demokratiske samfund. Her føler man sig sårbare og frygter for sine familier osv., så der skal egentlig ikke så meget til.
Der behøver ikke udgå så mange proklamationer og opfordringer til hævn fra imamer længere. Vores egne risikovurderinger får os til at rette ind. På en måde har islamisterne vundet kampen.« [..]

»Ja, men det er et minefelt at bevæge sig ind på for en amerikansk forfatterinde. Der er så mange, der for muslimer er hellige. Profeten er hellig, hans hustruer er hellige, hans disciple er hellige, Koranen er hellig. Det betyder, at de til sidst intet bevægelsesrum har.
Og nu ønsker de, at samme indskrænkninger af rummet skal gælde for andre.
Et folkefærd, der er mere robust og mere sikker på sig selv, kan bevæge sig friere. Denne hæmning er et tegn på svaghed. Terror virker, javist, men den er jo også tegn på en bagvedliggende svaghed, som er næsten neurotisk. Hver en lille ting bliver suspekt og potentielt oprørende og krænkende.  […]  JP Kultur, 24.10.2008  (ikke online)

I mellemtiden er dette indtruffet i al stilfærdighed. Nu  skal sagen nok en tur om Europa inden den havner som en mellemøstlig fatwa:

 En række muslimske foreninger har fået nej til at indbringe injuriesagen mod Morgenavisen Jyllands-Posten for Højesteret.

Foreningerne tabte både i byretten i Århus og derefter i Vestre Landsret, da de forlangte den daværende ansvarshavende chefredaktør Carsten Juste og kulturredaktør Flemming Rose dømt for at bringe en række tegninger af profeten Muhammed.

Nu har Procesbevillingsnævnet sagt nej til de syv foreningers ansøgning om endnu at komme videre til Højesteret.  TV 2

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
13 years ago

rettelse

skatteyderbatelt = skatteyderbetalt

Janne
Janne
13 years ago

Imens de emsige og (skin)hellige foreninger forsøger at bruge jura til at indskrænke vores frihedsrettigheder, så laver Københavns Rådhus og politikere helt frivilligt skatteyderbatelt hellig fest og Odenses borgmester holder bønnemøde med de hellige.

Det eneste der åbenbart ikke er helligt (for dem) og derfor ikke skal behandles med respekt er vores frihedsrettigheder.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

oprindelig skulle der stå ikke prindelig

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Fodnote til Hyl Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Hellig! Verden er hellig! Sjælen er hellig! Huden er hellig! Næsen er hellig! Tungen og pikken og hånden og røvhullet hellig! Alt er helligt! alle er hellige! overalt er helligt! hver dag er i evigheden! Enhver er en engel! Bumsen lige så hellig som englen! den gale er hellig som du min sjæl er hellig! … Af Allen Ginsberg oversat af Erik Thygesen her kun starten fra Fodnote på dansk i “Nyt fra Jorden” Rhodos 1969. Digtet prindelig udgivet i 1956 i “Howl… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Ang. vittighedstegningerne af Muhammed Disse tarvelige muslimske foreninger, som føler sig krænkede over Jyllands-Postens vittighedstegninger af Muhammed, fatter ikke at de befinder sig i et vestligt samfund med en europæisk frihedstradition. De fortsætter deres ubehagelige løbebane med at anklage JP for at være injuerende. Nu har retten to gange slået fast, at tegningerne ligger inden for dansk lovgivning. Det er ikke sharialov med grundloven, som gælder her. Sagen viser, at vi har behov for at vi må kæmpe for at få afskaffet blasfemiparagraffen. Ingen udefra kommende mørkemænd med herrefolksmentalitet skal have held til at køre os rundt i manegen. Jeg… Read more »

Højrebladet Komet
Højrebladet Komet
13 years ago

Hehe, de har medier og penge bag sig. Store penge. Det virker langt ude fra Monsums liga. Hende den rødhårede er vist Ruccer?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x