26
okt
Seneste opdatering: 26/10-08 kl. 2302
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Foto © Snaphanen)  –  Antagelig også den egentlige årsag til tre store og flere mindre brandattentater mod den. Ikke en indsigt svenske medier  har været ivrige for at afdække. Da det ikke længere var sandsynligt, at indfødte “racister” havde gjort det, døde rapporteringen abrupt ud. Og Til Fyens Stiftidende: Kjærsgaards mareridt er vel snarere den strid mellem folkegrupper, som Malmø moskeen kun er et enkelt, svensk eksempel på blandt mange andre:. At ghettoen Rosengård i nærkeden af Islamic Center, er  opdelt i etnisk afdelinger, taler sit tydelige sprog om fremtidens Sverige:

En af Nordeuropas største moskeer ligger i Malmø – her prædiker man integration og raser mod de paraboler, som henter tv fra indvandrernes hjemlande ind i stuen.Er Bejzat Becitov alle politikeres drøm af en muslim – eller er han Pia Kjærsgårds og Dansk Folkepartis mareridt?   […]

– Parabolerne er integrationens fjende nummer et, siger han.

– Når fjernsynet kører hjemme i stuen hele tiden, så lærer børnene af det had, de ser i tv. Jeg kommer fra Balkan – hele min familie på nær min mor blev dræbt eller henrettet under 2. Verdenskrig, men det hjælper ikke noget at være bitter. Det gør bare, at du har svært ved at bryde dig løs fra det had. Nu lever vi i en ny tid med nye muligheder. Så min største opgave er at bekæmpe parabolerne, og jeg siger igen og igen: Se nu svensk fjernsyn i stedet. Hvis I vil følge med i, hvordan det går med familien i hjemlandet, så brug internettet eller ring på telefonen, siger Bejzat.  Fyens

»Var tog pengarna vägen?«

»Mennesker kan ikke  gøres op i penge«. Det er det svar svenskere får, når de vil vide hvad  indvandringseventyret koster dem eller  hvorfor de  f.eks. får langt dårligere  offentlig service, for cirka den same skat som danskere  betaler, eller bare hvorfor de er blevet det fattigste land i Skandinavien (i BNP pr. capita). Hvad myndighederne mener er, at “visse mennesker  kan ikke gøres op i penge” – for alle andre kan godt. Det vides hvert eneste vuggestuenbarn, hjertepatient eller  hofteoperation koster. Hver eneste engangsserviet til et plejehjem. Men en af de helt store udgifter, svensk U-landshjælp på hjemlig grund, den skal bare betales uden mukkeri og “inhumane” spørgsmål. Her er to kommunenærbilleder  fra den interessante blog Fria Nyheter (bemærk – efterkommere  er ikke talt med):

Malmö betalade ut 661 miljoner kr i bistånd 2005 och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 486 miljoner kronor, det motsvarar 73,6% av det totala biståndet i kommunen. Utrikesfödda i Malmö den 31 december 2005 var 26,0%.
– 2006 var kostnaden 630 miljoner kronor och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 468 miljoner kronor och det motsvarar 74,3% av det totala biståndet. Utrikesfödda i kommunen var 27,2%
– 2007 var kostnaden 617 miljoner kronor och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 468 miljoner kronor och det motsvarar 75,9% av det totala biståndet. Utrikesfödda i kommunen var 28,3%. Kommunfakta Malmö

Landskrona betalade ut 72,4 miljoner kr i bistånd 2005 och till utrikesfödda/flyktingar gick 54,3 miljoner kronor, det motsvarar 74,9% av det totala biståndet i kommunen.
– 2006 var kostnaden 75,4 miljoner kronor och till utrikesfödda/flyktingar gick 57,2 miljoner kronor och det motsvarar 75,7% av kommunens totala bistånd.
– 2007 var kostnaden 70,7 miljoner kronor och till utrikesfödda/flyktingar gick 53,2 miljoner kronor och det motsvarar  U75,3% av det totala biståndet. Utrikesfödda i Landskrona 2007 var 22,7% av befolkningen  i kommunen.  Kommunfakta Landskrona  (kilder: kommunerne og SCB, svensk statistik)

Mange andre svenske byer, er billedet kun delvist bedre. Og så har sydsverige endda “fordelen af nærheden til Danmark“, som man kan læse idag. Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvad  to-tre års recession kan gøre ved en i forvejen belastet svensk velfærd.

Populisme

Et ord man bliver  vældig, vældig træt af og et  ord der lige nu for tiden,  siger mere  om dem der anvender det, end dem de  bruger det om. Jeg fandt en meget god, lille artikel her om populister fra antikken, henover engelske, franske, latinamerikanske, religiøse, fascistiske og…..moderne  venstrepopulister. Læs den !  Her får vi den moderne, bevidstløse én gang til for prins Knud:

Hur populistiskt är Sverigedemokraterna numera?

– Mer och mer. De är en hybrid mellan ett klassiskt nationalistparti och ett populistparti. Tidigare inspirerades de av franska Front National, numera är det Danskt Folkeparti som är den främsta och egentligen enda förebilden. En viktig anledning till förvandlingen är att partiet numera har sin bas i Skåne och där har fått med sig småpartier som redan tidigare var influerade av dansk politik.Anna-Lena Lodenius, författare . Fokus

Mixed Swimming Worries Swiss Muslims

A Swiss court ruling against exempting Muslim students from compulsory, mixed swimming classes has sparked a hot debate over respecting the religious beliefs of minorities.
“Muslim students in Europe should be granted the right to take swimming lessons that fit their religious beliefs,” says Chakib Benmakhlouf, head of the Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE).

“Some Western countries violate the principles of freedom by laws and court rulings that transgress on the rights of their minorities.”  Islam online

“Getting to Denmark”

Dette begreb blev i september 2002 lanceret af økonomiske forskere ved Harvard og Verdensbanken. Herom forklarer de selv*:

“Med “Denmark” forstår vi naturligvis ikke Danmark. Men vi hentyder til den forholdsvis ensartede fælles kerne i den offentlige sektor i de lande, der kaldes “udviklede” såsom for ex. Danmark, New Zealand, Tyskland eller Japan.”

Også Francis Fukuyama har i sin bog “State Building” fra 2004 gjort brug af betegnelsen “Denmark” for dette begreb. Det afgørende er, at stater som Danmark er stærke nok til at forsyne borgerne med rent vand, uddannelse, kloakering, politimæssig beskyttelse, veje og en sundhedssektor. Disse håndgribelige tegn på udvikling uden korruption er i makroøkonomernes øjne mere afgørende end de mere uhåndgribelige tegn på udvikling i form af lovgivning om demokrati og menneskerettigheder. For de kan være uden reelt indhold i hverdagen.

I Danmark havde vi gennem et par hundrede år under oplyst enevælde med rimelige konger fået opbygget en tradition for hæderlige og effektive embedsmænd. Det kunne folkestyret efterfølgende betjene sig af. Den vej ligger ikke åben for nutidens u-lande.

For lande med tradition for klanstyre siden oldtiden er det særlig svært at komme over i en kultur med embedsmænd og domstole, der ikke er korrupte.

*Pritchett, Lant and Michael Woolcock. “Solutions When The Solution is the Problem: An Array of the Disarray in Development.” Center for Global Development Working Paper #10, September 2002.

DEmografi.net . Min anmærkning: også et  udmærket billede på den åndelige rejse, folk fra korrupte klansamfund skal foretage, hvis ikke  indvandring derfra  skal blive den fiasko eller katastrofe, den unægtelig har en tydelig kurs imod. Demografi net har også denne illustrative grafik nedenfor, hvis nogle skulle  tvivle på det øgede pres  på Europa, eller det nårsomhelst akutte behove for at genoverveje  flygtningekonventionerne. Det siger sig selv, at disse folkemasser, hvis vi ikke kan eller vil forsvare os,  vil gøre livet lige så ubærligt i Europa, som i deres egene  stater. Enhver  her  ved, at jeg anser det demografiske (og økonomiske) løb for kørt i Sverige, i lighed  med Lars Hedegaard, Ulf Nilson og talrige  menige  svenskere. At det først er evident for enhver  om  20-30 år, er for mig helt underordnet. Allerede  idag kan store dele  af de indvandrede og deres efterkommere slet ikke bestride  de jobs, et moderne samfund efterspørger. Så lidt, at Sverige  vil importere  indvandrere, for at sørge for disse  allerede  ankomne,  en barok situation. Udviklingen – eller rettere  afviklingen – accelererer for hver dag, for indvandringen har skævvredet det politiske billede endnu mere  mod rødt. Svensk politik vil polarisere – Sverigedemokraterna vil med tiden vokse sig stærke, S, VP og MP vil blive meget stærke, og borgerligheden vil sygne  hen, fordi var for fejg til at gøre  noget, mens den endnu kunne., Et  gigantisk, voldsparat og fanatisk pjalteproletariat, vil alt  mere  præge  Sverige og en ung, veluddannet svensker kan kun gøre  én fornuftig  ting: rejse fra landet. Udvandringen er  allerede mærkbar, men den vil blive lige så synlig som den engelske eller den hollandske. Endnu har vist ingen forsket i, hvem der  udvandrer og hvorfor.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Steen. (October 26 2008 @ 9:07 pm) Ja, og hvem er de letbenede, der tager fejl? Dybt ironisk, kultureliten, som du peger på og ikke den del af folket, som er udsat for de tåbelige resultater af, hvad eliten kan finde på, blot fordi eliten i intellektuel kedsomhed elsker at lave morlille om til en sten. Da eliten i modsætning til Erasmus ikke har personlige følelser i klemme, men kun foragt tilovers for hende (det forvandlede folk), kan eliten ikke drømme om at ‘lave stenen tilbage igen’ – kun at gøre den større. Det viser i al sin tydelighed… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Johansen

Det er jo det vi ser. Jo flere moskeer i Danmark hvor der er kønsapartheid og religiøs sexisme, jo flere offentlige institutioner ser vi desværre indføre kønsapartheid og religiøs sexisme af hensyn til mosketilhængere – ikke af hensyn til os. Af hensyn til religion og ikke det enkelte individ – evt. os. Og ikke af hensyn til sekularisme og moderne kultur og ligestilling. Jo flere moskeer i Danmark – jo mindre sekularisme og ligestilling og jo færre frihedsrettigheder til os.

Johansen
Johansen
13 years ago

Apropos kønsadskilt svømning så faldt jeg over en artikel fra Kristlig Dagblad.
Det er interessant at høre nogle af de iranske kvinders holdinger og tanker om den ekstreme kønsapartheid, som finder sted i Iran.
Kvinderne bliver holdt i et jerngreb af det islamistiske mullahstyre, trods dette lille konstruerede “frirum”:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/302145:Udland–Overklassens-skjulte-forfaengelighed

Janne
Janne
13 years ago

Johansen Jeg oplever også nogen gange at det du skriver er som talt ud af min mund. Det er ret skægt. :o) Nå, men typisk nok er Politiken ude efter de præster der ikke kan tolerere en heks i Ålborg ZOO. Jeg synes nu også at præsterne skulle holde sig for gode til heksejagt her i 2008, og synes også at det er fint at Politiken er efter dem. Men ser man Politiken være efter de hellige tekster, f.eks. koranen, der praktiserer verbal nedgørelse af og mobning mod ikke-troende eller anderledes troende? Næh, det gør man ikke. Politiken er derfor… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Moskéer kun til Gudstjenester -gid det var så vel, ligesom kirken har til formål at afholde Gudstjeneste ceremoni, og andagt. Men Nej! Sådan er det ikke. Alt efter om imamen er afdæmpet eller rabiat i sin fredagsbøn, afhænger af omstændighederne. Men til Moskéens fredagsbøn holdes der typisk brandtaler mod alt det som ikke hjælper islam: brandtaler mod USA, Israel og Muhammedtegnere. “Den Danske Forening” havde i sin tid i bladet “Danskeren” påvist, at fredagsbønnen på arabisk var meget aggressiv mod alt vestligt, men at fredagsbønnen oversat til dansk eller engelsk blev modereret til at blive mere forsonligt i sit sprogbrug.… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Janne

Dine synspunkter er som talt ud af min mund.

“Mærkeligt at f.eks. borgmesteren i Odense ikke har følt det nødvendigt at kritisere steder i hellige bøger der nedgør os andre.”

Desværre helt forventeligt. Han er en tøsedreng, som lefler ved at støtte offentlig betalt ramadanfest og ovenikøbet udtale offentligt, at han gerne vil lægge hus (rådhus) til. Desuden ser han gennem fingre med, at møde op hos islamisterne.

Han kender øjensynligt ikke det engelske ordsprog:
“When you dine with the devil you need a very long spoon”.
I stedet sidder han til rundbords med mørkemændene. Velbekomme.

Janne
Janne
13 years ago

Påfaldende så mange der ikke tager afstand fra religion, når religion nedgør og diskriminerer ikke-troende eller anderledes troende.

Præsten Kathrine Lilleør har på et tidspunkt skrevet på sin blog at vi skal kunne kritisere religion, for vi skal kunne tage afstand fra de steder i hellige bøger hvor andre trosretninger eller ikke-troende nedgøres og kaldes for de værste gloser. Det kan jeg godt lide Lilleør for at have skrevet. Vi skal naturligvis tage afstand fra religiøs mobning af andre.

Mærkeligt at f.eks. borgmesteren i Odense ikke har følt det nødvendigt at kritisere steder i hellige bøger der nedgør os andre.

Janne
Janne
13 years ago

Johansen Den kvindelige lektor fra SDU har svært ved at se forskellen på at en borgmester møder op til en gruppes gudstjeneste eller til en generalforsamling i en fodboldklub. Også hun kommer til at blande religion og politik sammen på en usmagelig og destruktiv måde. Hun kan ikke se at fodboldklubben ikke er en religiøs missionerende klub. At klubben fremstår som sekulær og derfor neutral på det religiøse område. Borgmesteren går ikke til bøn i fodboldklubben. Det er forskellen. Heller ikke lektoren har bekvemmet sig til at tage afstand fra religiøs sexisme og kønsapartheid og den nedladende og yderst ubehagelige… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Jeg orker snart ikke disse akademiske loonier mere. Her er èn af slagsen fra SDU: http://www.fyens.dk/article/1102938:Kronik–Boyes-fredag-i-moskeen Nu var det jo ikke bare muslimer, som inviterede borgmester Boye til fredagsbøn og efterfølgende spisning med diskussion om en stormoské. Det var mørkemænd fra ISLAMISK TROSSAMFUND, som stod for invitationen. Men folk fatter stadig ikke, at dette trossamfund er islamistisk. Ej heller denne lektor eller hvad nu hun har af titel. Måske nogen erindrer personager som Abu Laban eller Kassim Ahmad? Sidstnævnte som bl. a. kaldte danskerne for et injuerende folkefærd og Pia K. for en heks for åben skærm. Stod det til… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘… Jeg fandt en meget god, lille artikel her om populister…’ Fra henvisningen til Wikipedia: ‘Populism is a discourse which supports “the people” versus “the elites.” It is virtually synoymous with ideological Anti-elitism. Populism may involve either a political philosophy urging social and political system changes and/or a rhetorical style deployed by members of political or social movements competing for advantage within the existing party system.’ Det udsagn er nærmest mageløst fundet og mageløst enkelt og koncentreret udtrykt. Hele artiklen er en fornøjelse at læse. Populisme er i politisk dansk sprogbrug dybt nedsættende ment. Foragten stråles ud. Den elitære overklasses… Read more »

Brandmand
Brandmand
13 years ago

Gellerup…:

“Brand bragte khat for dagen

Af Ole Christensen

Lørdag aften opstod der en voldsom brand i kælderen Gudrunsvej 26 i Gellerupparken. Politiet har en mistanke om, at branden, der udbrød i nogle dæk, er påsat.”

http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081026/AAS/340797451/1002

Brandmand
Brandmand
13 years ago

Gellerup brænder videre:

“Ny påsat brand i Gellerup

Brand i stjålet bil satte ild i et skur ved Tovshøjskolen.

(…)

Træskuret, der er på 60 kvadratmeter, er bygget sammen med Tovshøjskolens idrætshal…”

http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081026/AAS/288742141/1002

Johansen
Johansen
13 years ago

Kombinationen af generøs velfærdsstat og den åbne dørs politik fungerer som en honningkrukke for bier. Nej til massekolonisering via en slatten udlændingelovgivning. Den vi har nu og specielt efter Metock-dommen er selvmordskurs. Tilstrømningen er alt for stor, og det skyldes primært familiesammenføringsreglerne. Såfremt man ønsker kønsadskilt svømning, står det en frit for at rejse til de islamiske lande, hvor man praktiserer middelalderlige skikke. Det er bagstræberisk at begynde at indføre kønsapartheid i svømmehaller i moderne samfund. Det strider imod vores skikke, sædvaner og traditioner. Nej til at høvle mere af den europæiske kultur for at tækkes islamisk kønsadskillelse. Hvis man… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

““Muslim students in Europe should be granted the right to take swimming lessons that fit their religious beliefs,” says Chakib Benmakhlouf, head of the Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE).”

Så må de lave deres egne private svømmehaller og selv betale for dem. Skatteyderkroner skal absolut ikke gå til sådan en omgang religiøs intolerance og sådan en omgang puritansk dæmonisering af kroppen. Jeg er meget træt af den efterhånden ret udbredte religiøse kropsforskrækkede indskrænkethed i vores samfund.

hyllemor
hyllemor
13 years ago

Kombinationen:
Generøs velfærdsstat + fri indvandring
er nok den dummeste ide nogensinde. Enhver der tænker over det i 5 sek. kan se hvor tåbeligt det er.

En nordisk velfærdsstat er i sig selv et økonomisk problem, der stille og roligt leder landet og befolkningen i ruin. Men tilføj fri indvandring, og den naturlige proces speedes voldsomt op.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x