13
dec
Seneste opdatering: 14/12-08 kl. 0802
42 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Uwe Max Jensen

IKEA i Århus fik i dag besøg af otte julemænd fra det kolde nord. Otte personer fra foreningen SIAD (Stop Islamiseringen Af Danmark) med formand Anders Gravers i spidsen havde taget turen fra Aalborg og omegn for udklædt som julemænd at aktionere mod IKEA’s manglende julefrokost. Ifølge SIAD besluttede IKEA’s ledelse cirka en måned efter terrorangrebene i USA i 2001 at aflyse IKEA’s årlige julefrokost, og SIAD ønskede derfor “at råde bod på syv års fornægtelse af julen i den svenske møbelgigant Ikea ved at fejre julefrokost i varehuset” og servere “knasende sprød flæskesteg og en lille julefrokost-snaps til ganen” for kunder og personale.

 IKEA ønskede imidlertid ikke uautoriserede julemænd på varehusets område, og den selvbestaltede julemandshær blev derfor bedt om at forlade forretningen af vagter særligt indkaldt til lejligheden. Aktionen var herefter henvist til fortovet nedenfor IKEA’s område, hvor julemandshæren fortsatte med at uddele flæskesteg og snaps til forbipasserende lørdagskunder. Alt sammen behørigt overvåget af en hærdebred vagt. TV-2/Østjylland var også på pletten med et tv-hold for at producere et indslag til stationens 19.30-nyheder. Ellers havde julefreden så at sige sænket sig, og aktionen blev ikke, som det har været normen ved mange af SIAD’s offentlige manifestationer, mødt af anmeldte eller ulovlige moddemonstrationer.

photo_jpgjulemc3a6nd007

Kommer igen

Anders Gravers ærgrede sig over, at det ikke var lykkedes at afholde aktionen inde i IKEA. Men formanden var allerede i gang med planerne for næste år:
– I år var det en happening, og derfor er vi ikke flere. Hvis det var en demonstration, havde vi været 40. Men næste år bliver det en demonstration udenfor og en happening indenfor, lovede Anders Gravers.
Han betegnede i øvrigt aktionen som en succes.
– Alle kunderne var enige med os, og hver gang vi er i medierne, får vi nye medlemmer. Det går virkelig stærkt nu. Også efter at Dansk Folkeparti er hoppet med på Metock-dommen, sagde Anders Gravers.

Jul i september

Hos IKEA i Århus havde man “ingen kommentarer” til den fremmødte julemandshær. Ledelsen på stedet henviste i stedet til en officiel pressemeddelelse udfærdiget af Lene Groth, HR-chef for IKEA Danmark, der kundgjorde, at “julefrokosten (stadig) lever i bedste velgående lokalt i vores varehuse og i deres respektive afdelinger”.
Af pressemeddelelsen fremgår det, at IKEA’s årlige julefrokost er flyttet fra december til september, hvor IKEA afslutter regnskabsåret.
Islamiseringen af den svenske møbelgigant er imidlertid ikke mere fremskreden, end at dagens ret i IKEA’s cafeteria var svinekam med bearnaise og ratatouille til 65 kroner.

Halal-mishandlet juleand

Udenfor på fortovet i den bidende decemberfrost havde formand Anders Gravers fra SIAD ikke meget til overs for IKEA’s julefrokost.
– Man (IKEA, red.) holder julefrokost. I september! Det giver ikke mening, sagde Anders Gravers og benyttede samtidig lejligheden til at slå fast, at SIAD’s IKEA-happening langt fra var foreningens sidste julegave til offentligheden i 2008.
– Vi laver en aktion, hvor vi mærker halal-slagtede juleænder. Det kan ikke passe, at vi skal betale for vores egen islamisering. Den religions navn skal ikke ind over vores juleand, sagde Anders Gravers og fremviste et special-fremstillet klistermærke med teksten “Advarsel: Halal-mishandlet juleand”.
Herefter afblæste SIAD’s otte julemænd aktionen, smed nissehuer og julemandskåber og kørte mod nord i en kassevogn og en personbil.

PRESSEMEDDELELSE. IKEA DANMARK. Lørdag den 13. december 2008 : IKEA beklager anti-islamistisk demonstration. (word dok.)  TV 2 Vil have gris på gaflen (00:36)    Foreningen Stop islamiseringen af Danmark mener at Ikea lefler for det muslimske mindretal

Solvognens julemnandshær, 1974

ths_ikea-hijab_03

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
42 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
modstand nytter
modstand nytter
13 years ago

det korrekte link til indslaget på tv2 med julemænd er
http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=459156&r=7

Johansen
Johansen
13 years ago

Kære hr. snaphane

Hvor har du billedet af IKEA-hijaben fra? Er det sådan den ser ud i virkeligheden?
Jeg kan næsten ikke tro det og håber aldrig jeg møder én medarbejder i sådan et kostume.

Johansen
Johansen
13 years ago

intel

Velbekomme. Jep, jeg havde nok heller ikke forventet andet end de nævnte plusord. Sådan er det hver gang jeg får svar, dog fraset Dansk Supermarked fornylig. Det var meget positivt overraskende.

Jeg stillede også spørgsmål om kvindetilsløringen med IKEA-hijab. Det fik jeg som du kan se intet svar på. Det vil jeg følge op på i dag med et nyt brev! 🙂

intel
intel
13 years ago

@Johansen

Tak.

Det er vist en standardformulering, de har valgt at bruge.

Man bruger ord som mangfoldighed, udvikling og dialog, hver gang man bliver konfronteret med kritik.

svrljig
svrljig
13 years ago

Den europæiske civilisation er død. Forbryderne har vundet og kan ikke mere straffes.

Johansen
Johansen
13 years ago

intel OK. Here we go: Date: Mon, 15 Dec 2008 11:25:20 +0100 Subject: knd mail Hej Lena. Jeg har modtaget nedenstånde mail fra kunde. Tænker at den er i tråd med weekendens demonstrationer, så derfor sender jeg den nu videre til dig. Håber du vil tage hånd om den. Vær opmærksom på, hvis du besvarer den, at du kopierer kunden adresse op i “til”feltet. Bedste hilsener Ditte, kontaktcenter IKEA er en global virksomhed for de mange mennnesker, og det er vi stolte af. IKEA’s personale ide er: At give naturlige og ligefremme mennesker mulighed for at udvikle sig såvel personligt… Read more »

intel
intel
13 years ago

@Johansen

Al kommunikation fra så store firmaer kan man med sindsro offentliggøre, da denne kommunikation ikke har privat karakter.

Johansen
Johansen
13 years ago

intel

Jeg ville gerne, men det er vist ikke helt god skik at viderebringe private mails i et offentligt forum?

Jeg har også et svar fra Dansk Supermarked vedr. fravalg af kristen julepynt.
De afholder sig fra kristen julepynt men tillader heller ikke personalet at benytte religiøse eller politiske symboler i arbejdstiden. Det gik sågar i retten (Føtex-sagen) for at få stadfæstet, at de var i deres gode ret til at afvise en ansat, som insisterede på hijab. De henholder retten til ensartet beklædning af deres ansatte. Kun personer i slagter- og bager afdelingen må benytte de dertil indrettede hovedbeklædninger.

Hvid Danske Rasmussen
Hvid Danske Rasmussen
13 years ago

Jeg var i Ikea i Århus for et par uger siden , så godt nok ingen IKEA tørklæder , men ved de bruges i England . Det jeg så og blev virkelig foraget over var et utal af reklame skilte inde i butikken for forskællige vare IKKE et hvid menneske var at finde på nogen af dem ! og vi snakker altså 20-30 forskællige . Det var lige før jeg lavet en scene , med havde kone og børn med !. Hvad fanden i helved er det her for noget ? Hvad er det vi hvide har gjort siden vi… Read more »

PeterK
PeterK
13 years ago

Meget interessant. Der er 800 ansatte i IKEA, heraf er 40 af anden etnisk herkomst end dansk. Nu er amerikanske universitetsfolk, ukrainske speciallæger og indiske IT folk jo også af anden etnisk herkomst end dansk, men lad os tage udtrykket for hvad det som regel betyder: De er af muslimsk observans.

40 ud af 800 udgør præcist 5%, og sjovt nok er det netop ved 5% muslimer i en ikke-muslimsk befolkning, at balladen begynder.

Smertegrænsen er bevist igen.

Janne
Janne
13 years ago

Det er fint at snaphanerne viser IKEA hijabben. Netop den hijab med navnet IKEA på er et særdeles godt logo for den løftede pegefinger: IKEA. IKEA har netop udviklet sig til at være en stor og rig butikskæde der bruger udstilt fromhed til at sælge møbler.

Johansen

Tak. :o)

Johansen
Johansen
13 years ago

Janne

Jeg takker ærbødigst.
Roserne skal også gå til dig for dine lødige og helt igennem fornuftige synspunkter. 🙂

Janne
Janne
13 years ago

Johansen

Hæng i. Du gør det virkelig godt. Stor ros her fra. :o)

Janne
Janne
13 years ago

M.h.t. usolidaritet så kan jeg fortælle at jeg kender flere der er medlem af Amnesty International. Samtidig vil de f.eks. ikke tale om det aktuelle problem at flere islamiske lande bl.a. hænger homoseksuelle og stener utro kvinder og pisker kvinder der ikke dækker sig til. Det forekommer lettere og mere bekvemt at betale et mindre beløb hver måned til en hjælpeorganisation som definerer for en, hvad der er rigtig og forkert og hvad man skal tænke og kritisere og også hvad og hvem man ikke skal snakke om. Solidariteten med forskellige hjælpeorganisationer bliver større end solidariteten med det enkelte individ… Read more »

intel
intel
13 years ago

@Johansen

Kunne du ikke poste et eventuelt svar fra IKEA på Snaphanen?

Johansen
Johansen
13 years ago

Jeg siger også tak for de oplysende links til IKEAs afvikling af danske traditioner og skikke. Man tror næsten ikke sine egne øjne, når man læser IKEAs personalepolitik. Jeg har sendt et klagebrev til IKEA. De IKEA ansattes religiøse sympatier er for mig som kunde aldeles uvedkommende. Jeg er ikke interesseret i at blive konfronteret med hijab-ansatte, hvorfor jeg ej heller frekventerer supermarkeder længere, hvor man får smidt islamisk kvindeuniformering op i ansigtet, når man køber ind. Jeg orker det ikke mere. Det er rigeligt at skulle konfronteres med al den indpakning af kvindehoveder og kroppe ude i det offentlige… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Pegi “Desuden er det anbefalelsesværdigt med et etisk synspunkt, hvis målet er et opgør med en kultur, hvor julefrokost er ensbetydende med fuldskab og ødelagte parforhold.” Det viser at IKEA bruger sin virksomhed og indflydelse til at moralisere og opdrage ansatte og kunder og samfund – som en anden glat degne virksomhed. Det gør i mine øjne IKEA til en intolerant sekterisk og moraliserende virksomhed. Hvornår kommer der mon et opgør mod denne udbredte skinhellighed? SIAD har med sine glade og gavmilde julemænd måske taget første skridt. Det håber jeg. IKEA skal naturligvis ikke kunne sælge alverdens billige ting (og… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Tak for info Pegi. ”Leder i Politiken, 26. September Det gode Arbejdsliv, uddrag af IKEAs personalepolitik: • Som arbejdsplads og virksomhed er IKEA upolitisk og neutral i forhold til medarbejdernes religiøse, kulturelle, organisatoriske og foreningsmæssige tilhørsforhold.” h t t p://www.hk.dk/hkwww/BLADE/HKBLADE.NSF/854c2971f7facbb8c125681c003541ef/63774133caaaa4d0c1256b0b00311d1b?OpenDocument IKEA er ikke neutral i forhold til medarbejderes religiøse tilhørsforhold når forretningskæden har indført hijab som en del af dresskode til nogle kvinder. Det er heller ikke neutralt at fjerne julefrokost og i stedet for indføre en septemberfest. Det er politisk at fjerne danske traditioner og skikke og det er politisk at indføre religiøse symboler på nogle af de ansatte.… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

“Jeg ved ikke præcist hvordan du definerer situation med at “får glaset att rinna över”, men skulle disse forbud indtræffe her i landet, så ville du ihvertfald få at se ‘civil ulydighed’, som det aldrig er set før I Danmarks-historien.”

Det var precis det som jag misstänkte. Då lär väl till och med Stenings-Pedersen fly landet… hehe!

Pegi
Pegi
13 years ago

“IKEA og værdierne IKEA afskaffer julen – ikke for forbrugerne – men for de ansatte. Ingen julefrokoster eller julegaver fremover, men andre personalegoder. Arbejdsmarkeds-Etisk Råd bifalder, at IKEA er sig sit sociale ansvar bevidst som virksomhed, at handlinger skal følge værdier. Fint nok at de også gør meget for at fremme integrationen. Det er også sundt, at IKEA er politisk korrekte og markerer sig over for den politiske forbruger. Desuden er det anbefalelsesværdigt med et etisk synspunkt, hvis målet er et opgør med en kultur, hvor julefrokost er ensbetydende med fuldskab og ødelagte parforhold. Mon det har været med i… Read more »

Pegi
Pegi
13 years ago

“En fest på lige vilkår IKEA’s personale er rystet over modtagelsen af en personalepolitik der skulle give plads til alle uanset alder, køn, nationalitet og religion. I stedet gav de nye ideer virksomheden rollen som julehader og højrefløjens skydeskive. Tekst: Charlotte Nordell Carlsen Fakta om IKEA IKEA-koncernen ejer 139 varehuse i 22 lande IKEA har næsten60.000 medarbejdere over hele verden. Den danske del af IKEA har ca. 800 ansatte 40 af de ansatte i det danske IKEA har anden etnisk baggrund end dansk . Ikke flere snapse, flæskesteg eller karrysild. Ingen julenisser, pakker eller grantræer pyntet med glas-kugler, kræmmerhuse og… Read more »

Pegi
Pegi
13 years ago

“Den forkætrede jul

tirsdag 9. oktober 2001

Martin Seest
Projektleder, cand.merc. HRM

Den svenske møbelgigant IKEA har for alvor fået ørerne i maskinen, efter at ledelsen i Danmark for nyligt frejdigt udsendte en meddelelse om, at man fremover sløjfer den årlige julefrokost. Ifølge den danske ledelse stemmer julefrokosten ikke længere overens med den identitet, IKEA har i dag, hvor medarbejdersammensætningen begynder at ligne det omgivende samfunds kulturmangfoldighed.”

http://www.kommunikationsforum.dk/default.asp?articleid=10547

Jens Hansen
Jens Hansen
13 years ago

Helt usædvanligt at demonstrationen forløb fredeligt!
Hvor var de autonome?
Eller er det mon fordi indsatslederen er deserteret og man ikke er kommet sig over chokket endnu?

JensH
JensH
13 years ago

@Robin_Shadowes

“Undrar vad som händer den dag då mohamedanerna förbjuder fleskesteg och gammeldansk, blir det droppen som får glaset att rinna över?”

Jeg ved ikke præcist hvordan du definerer situation med at “får glaset att rinna över”, men skulle disse forbud indtræffe her i landet, så ville du ihvertfald få at se ‘civil ulydighed’, som det aldrig er set før I Danmarks-historien.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Ingvar Kamprad lär visst ha varit med i högerextrema kretsar i sin ungdom. Något som han då och då brukar vara mån om att gå ut i media och ta avstånd från, senast nu i höstas. Förmodligen därför som IKEA också slagit in på det mångkulturella spåret. Frågan är om det kommer bli bättre eller sämre den dagen han avlider. Min spontana gissning blir på det senare. PK-iter och halal-hippies kommer nog ta över helt då.

Magga
Magga
13 years ago

“Sneperson”! 🙂

Måske skulle vi også sige forperson.

Der var jo også dengang, hvor vi var “Syddanmark”. Jeg tror slet ikke, at grønlænderne brød sig om det, hvis de da nogensinde opdagede det.

Danskeren
Danskeren
13 years ago

Politisk korrekthed er det ultimative smartness. Så kan selv udtalte middelmådigheder komme til ære og værdighed – og det helt uden nogen form for selvstændig tankevirksomhed. Du skal blot kunne gentage flosklerne, helst uden at tænke, så er du velkommen på parnasset.
Med andre ord: kan du ikke tænke, kan du altid være politisk korrekt.
Det er nok derfor at mange af dens tiltag er så tragikomiske. Lige fra den gang en snemand skulle kaldes for en sneperson og til nu hvor man i UK. dropper store dele af sit eget sprog for ikke at støde muslimerne.

Danskeren
Danskeren
13 years ago

Nu skal man jo lige huske på at Ikea er et svensk firma. Landet hvor tumperne er kommet til kriminalisere selve det at være svensk.

Leif Knudsen
Leif Knudsen
13 years ago

Politisk korrekthed er den ultimative fejghed. Man tør ikke kalde ting ved deres rette navn og at stå ved sine egne holdninger.

Det er tomhjerne-populært at krybe for islam – og krybe, det gør Ikea!! Ikea vil så gerne give udtryk for at være et venligt og socialt bevidst foretagende. Fup. De kryber for et middelalderligt og fascistisk system samt kaster vrag på det frie samfundssystem de selv er født ud af. Alt fordi de tror at det tror det giver pote i omsætningen. Jeg håber de tager grueligt fejl.

LWB
LWB
13 years ago

@Robin

Kanske at du har ret, men jeg tror nu at proppen springer hos jer mod øst først, da vi i det mindste har debatten til at give os lidt luft. Personligt håber jeg at det bliver i EU hovedkvarteret at festen starter, og vi kan komme i gang med oprydningen.

Lykke til.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Undrar vad som händer den dag då mohamedanerna förbjuder fleskesteg och gammeldansk, blir det droppen som får glaset att rinna över? Större chans det rinner över på er sida av sundet än på vår. Här kommer det väl bara resultera i ännu en mångkulturell seger.

Whodares
13 years ago

Tja Steen, hold øjnene åben 😉

Fritz
Fritz
13 years ago

Jeg har ikke været i det svenske lorte firma, siden de droppede julefrokosten i 2001. Fy for fanden for en forretning.

Magga
Magga
13 years ago
Magga
Magga
13 years ago

God historie.

Svensk og dansk holdning på stilfærdig konfrontationskurs.

Det er efterhånden ikke nemt at vide, hvad man kan tillade sig. Det, der før var dyd, er nu det modsatte. En dansk søofficer må ikke mere være i Nato, fordi han er “effektiv, kontant, brysk og bramfri”. Skulle ellers mene, at det er typisk for mangen en god sømand. Han er endda kontreadmiral, dvs. det der førhen hed scoutbynacht. (Jeg påstod forleden, at titlen blev ændret til viceadmiral, men det er forkert)

Gregorius Nekschot synes for øvrigt at være kommet i bedre humør.

Johansen
Johansen
13 years ago

Rigtig godt initiativ fra SIAD. Julefrokost i september er ikke julefrokost, men efterårsfrokost. Der er også ansatte i religiøs kvindeuniformering. Det går virkelig den forkerte vej for IKEAs dømmekraft.
Måske man skulle forsøge sig med udklædning i julemandskostume og servering af kamsteg næste år her i den lokale IKEA? 🙂

Janne
Janne
13 years ago

At SIAD klæder sig ud i julemandstøj og gavmildt serverer julemad er for mig at se rigtig god dansk værkstedshumor. :o)

På med vanten, SIAD.

Janne
Janne
13 years ago

Her er en anden glad julemandsflok:

“Når du tilmelder dig Julemandsløbet, tilmelder du dig DANMARKSPREMIEREN på verdens største motionsløb for julemænd.
Julemandsløbet har eksisteret i mere end 15 år rundt omkring i verden – Spanien, England, Irland, USA m.fl.,…”

h t t p://www.julemandsloebet.dk/

Janne
Janne
13 years ago

Jeg respekterer SIAD for deres fredelige happenings. Nu kom der på en god og fredelig måde fokus på at IKEA har flyttet ‘julefrokosten’ til september måned.

Hvorfor har IKEA så ikke flyttet hijabs ned på kvinders albuer eller om på ryggen eller ned på fødderne? Når man nu er så liberal med hensyn til traditioner og skikke. Hvorfor ikke i rummelighedens navn lade være med at indpakke kvinder i IKEA?

42
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x