15
dec
Seneste opdatering: 24/12-08 kl. 1835
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der tales et par sted i interviewet om den “danske lukkethed”. Der er sludder og  det har det altid været. Det modsiges af Crude net migration rate på 6  [‰], som man kan se i  artiklen nedenfor. Vi ønsker bare at fravælge de indvandrere, som SR regeringen favoriserede, hvis vi overhovedet får lov for EU molokken:

Danskerne er meget ens: Vi taler samme sprog, og på tværs af politiske holdninger deler vi værdier som samarbejde, kompromis og fleksibilitet. Den britiske professor John A. Hall hævder, at det har været afgørende for Danmarks økonomiske succes indtil nu. Men skal succesen fortsætte, må vi udvide, hvad det vil sige at være dansk. Igen og igen placerer Danmark sig i toppen af listerne over verdenens rigeste lande. Selv liberalistisk orienterede, internationale magasiner som The Economist påviser, hvordan det lille land med det ellers høje skattetryk og den store velfærdsstat er et af de mest interessante lande for multinationale firmaers investeringer. Og økonomer og politikere verdenen over taler om ”den danske undtagelse” og ”den danske model”.

John Hall, britisk professor i sociologi ved det canadiske McGill University, mener, at netop de fælles værdier, det fællesskab og den ligheds-mentalitet, der præger dansk velfærdspolitik, har været grundlaget for den stærke danske økonomi. Han har sammenlignet de forskellige måder, vestlige lande har organiseret deres økonomi på med undersøgelser af små staters evne til at klare sig i en international frihandelsverden:

»Min forskning viser, at den type økonomi, man finder i små stater som Danmark, hvor man har en høj grad af national ensartethed, og hvor folk er parate til at gå på kompromis med deres egeninteresser og samarbejde med mennesker, der ligner dem selv, har fremelsket gode vækstbetingelser i en verden med frihandel.« [..]

Spørgsmålet er så, hvorfra denne nationale solidaritet kommer. Her peger Hall både på den fælles protestantiske religion, Grundtvig og højskolebevægelsen og at Danmark som følge af tabte krige og dermed tabte territorier i Sydsverige og Nordtyskland endte med at blive ét folk med ét fælles sprog.

Særligt de tabte krige spiller en afgørende rolle for skabelsen af den nationale solidaritet: Den er en slags indre front, der værner mod den konstante oplevelse af at leve i en risikofyldt og til tider meget truende omverden.   Af Esben Schjørring  LO ´Ugebrev 15. december 2008 /nr. 43

Migration outstrips birth rate in the EU

The EU population grew by 4.4 per 1000 inhabitants in 2008, due to natural population growth of +1.1‰ and net migration of +3.3‰, according to Eurostat figures issued today. In total, the EU27 population is estimated to have increased by 2.2 million in 2008 to 499.7 million.   Malta Times

»Bananrepublikken Danmark«

For en ordens skyld, og  uden at lege amatørjurister, skal vi bare komplettere  Sydsvenskan, som kun citerer oppositionen, hvad der  er helt sædvanligt.

“Danmark är på väg att få en lag som strider både mot grundlagen och mot konventionen om de mänskliga rättigheterna. Det hävdar oppositionen i folketinget och i en av tidningarna påstår ledarskribenten att om lagen införs är Danmark på väg att bli en bananrepublik. ” Dansk lag brott mot mänskliga rättigheter

“Ifølge målingen støtter 61,0 procent af vælgerne stramningerne, mens kun 28,5 procent er imod. 10,4 procent har ikke nogen holdning.  Venstres integrationsordfører, Karen Ellemann, glæder sig over Altingets måling.  – Det er virkelig glædeligt, at der er så stor støtte i befolkningen, når nu der åbenbart er så massiv modstand blandt oppositionen. Det er dejligt, at der er forståelse for, at det er nødvendigt i højere grad at holde øje med, hvor personer på tålt ophold befinder sig, siger hun til Altinget.

Bananrepublikken Sverige ?

Kom til Sverige og arbejd! Når der bliver noget arbejde engang. Ungdomsarbejdsløsheden er  19.1 %, den samlede  arbejdsløshed er som Letland og Maltas, og om et år skulle den være 10 %. Alligevel åbner  Sverige  idag for arbejdskraftindvandring fra hele verden – med efterfølgende  permanent ophold. Der må være nogle  detaljer, der går helt hen over mit hovede. En professor siger, at Sveriges demografi er meget gunstigere end  Danmarks, men nu antager den samlede Riksdag en stærkt aldrende  befolkning på forventet efterbevilling:

 Sweden is bucking the immigration trend in Europe by opening its labor market to foreign workers of all skill levels without quotas, despite an economic recession and rising unemployment. Wall Street Journal

Idag, måndag, träder en ny lag i kraft. Lagen handlar om arbetskraftsinvandring och öppnar upp för hela världen att konkurrera mot svensk arbetskraft i Sverige. Migrationsverket räknar med att 17 000 personer nu köar vid svenska ambassader runt om i världen för att söka arbetstillstånd i Sverige. Siffran är förmodligen i underkant. På sikt kommer det sannolikt att leda till att svenskar ställs utanför den svenska arbetsmarknaden till förmån för billig utländsk arbetskraft. Den nya lagen måste betraktas som ett stort svek gentemot svenska folket och arbetarrörelsens tysthet i frågan är beklämmande. SD Kuriren

»Inte i de här jävla negerområdena«

“The business of intellectuals, is that of mutual arse-licking” siger George Orwell. Man  skal kende  eliten, for  at kunne  yde den en kvalificeret afsmag, og det gjorde han jo fra bla. Eton. Lars Hedegaard sagde fornylig: “Berlingske Tidendes læsere bor i områder af Danmark, hvor der ikke findes muslimer. De bor i den nordlige udkant af København i pæne villaer og vil ikke høre noget om noget om noget, altså. Det er ikke noget problem for dem. De sælger gerne landet, de sælger gerne underklassen i Danmark og er i virkeligheden overhovedet ikke solidariske med vores land.”

Envher der  kender lidt til eliten, eller måske selv tilhører den, ved at det forholder sig sådan. Særligt  i den del af eliten, der gerne vil gå for at være  intellektuel. Det  kan være slemt på det ydre Frederiksberg og det indre Østerbro, i Gl. Holte og i Trørød, men få danske , tror jeg,  slår de svenske i hykleri og mangel på solidaritet med deres “kunder”, hvilket er den del af grunden til at landet stadig og ufortrødent har fuld  fart mod kaos og en grad af opløsning,  som  ikke  bliver  rar for dets naboer heller. Det er simpelthen ikke lykkedes nogen stemme  udefra,  at trænge  ind til den svenske elite med en smule  virkelighed. For 200 år siden, var de formentlig blevet hængt på Stortorget, hvis vinden skulle vende en dag. Men vi lever i mere civilliserede tider nu, den svenske elite  villle til den tid være forduftet til områder, der er globaliseret på en lidt anden måde end den, de selv har tilvejebragt i Sverige.  Den psykologi  er både  fascinerende  og skræmmende, men det gør  godt at høre Nordens hyklere par  exellence udstillet af en hæderlig journalist som Janne Josefsson. Det burde  ske  noget oftere, hvis SVT ville  være umagen værd.

(klippet er fra sidste år, men tåler at blive genset med visse mellemrum. Hver gang jer ser det, rystes nogle uplacerbare brikker på plads igen. Det må være en såkaldt AHA-oplevelse. )

Når  svensk  journalistik nu i mange  henseender er så lidt værd, er én af grundene  den ,  som meget  godt er  udtrykt  i ordet “klassresan”.  Fænomenet findes i Danmark, men er mindre udtalt. Man begynder i 1960 som  en habil håndværker, der kan stave, sætte kommaer og skrive på maskine. Så får man studentereksamen og journalistuniversiteter, en løn mellem en halv og en hel million, og et par  cand. com. og cand. nicht viel titler. De rigtige magthavere opdager, at man er god at være venner med, og vupti har man en hel masse interesser at pleje, som ikke har med det enkle:at gøre et  hæderligt job i sandhedens og oplysningens tjeneste. Man er  blevet en kvasi-intellektuel røvslikker, hævet over det folk man lever af. ( se f.eks. Journalisten 1999: Journalisterna, perspektivet och klassresan. og Bland söderkåkar och miljonbostadsrätter) Det er  også grunden til, at standen føler sig utryg ved bloggeriet, at blive kigget i kortene,  udstillet  og  ifrågasatt og antagelig gerne  så det “kontrolleret”, som der har været svenske røster fremme  for. Det er ilde at miste grebet om opinionen, så det skal nok blive  virkelighed. De er en udmærket parallel til imamerne, de forstås også bedst som en gruppe, der er besat af angst for at miste monopolet på virkelighedstolkningen og  alle de behageligheder der følger deraf.

(En samtale med Lars Danielsson, ambassadör, Janne Josefsson, journalist  Liza Marklund, videoens tekst skrevet ud)

 

Lad os tage et helt frisk eksempel. Seneste Weekendavis havde denne artikel-  Essay: Payback time- Kristendommens instrumentalisering i den ideologiske krigsførelse og de nye fortællingsleverandører har præget systemskiftet siden 2001 af  Jens-Martin Eriksen. Man tænker, hvordan i alverden kan man få 2.400 ord i Weekendavisen, når man ikke  har nogetsomhelst på hjerte ? Men der er en lille nøgle,  der åbner det.  Eriksen skriver for vennerne, ikke for os. Han positionerer sig for åndskollger, så der ikke kommer  en Rifjerg og kalder ham nazist – også. Det  foregår diskret, men det, man kan uddrage af ordflommen er :  “Venner, jeg ved det er  alvorligt. Vi kunstnere  har været nogle  kraftidioter, jeg også.  Vi er kompromitteret, alle griner af os, tager os ikke alvorligt eller hader os. Jeg har opdaget det, men jeg er stadig  én af vennerne, se bare : Jan Lindhardt minder  om en islamist i Malaysia, og DF ere  et white  trash højreparti og en dag skal alt nok blive  normalt igen. ”  Altsammen garneret med lidt nazityske  hentydninger som “Sympathisanten”   (RAF udtryk)  og  “Machtergreiffung”  og  “Dolchstoß” (1933), så det virker lærd og dybsindigt og lader andre intellektuelle røvslikkere forstå, hvem  der er halvnazisterne. – Sådan ser  Orwelliansk røvslikkeri og intellektuelt karrieremageri ud i Danmark i 2008. Sirligt og diskret snudegnubberi med flokken, så vi der ikke bliver slikket og gnubbet, nær overser det, muligvis fordi vi ikke gider læse 2400 ord om ingenting. Eriksen er bange for at komme på kant med  flokkens førerhunde. En rigtig, dansk  intellektuel, kort  sagt,  men hvor vigtig er  hans bangebukseri for WA´s læsere ? Jeg spildte en halv time på at opdage, hvad jeg vidste i forvejen: at de er  nogle værre tøsedrenge med en forvokset æstetisk sans.

 

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Fine Line
Fine Line
13 years ago

Sydsvenskan citerer Politikens leder.

barfbag
barfbag
13 years ago

Off topic, kanske: Der var lidt om økonomi i denne tråd. Jeg så som sædvanlig valutakurserne på tekst-tv, Danmarks Radio, side 551, hvor multikulti-økonomien Sverige i fredags (12. december 2008) og mandag (15. december 2008) havde en svensk krone, der var 69,87 hhv. 68,57 danske kroner værd (for 100 svenske kroner). Den svenske krone, som jeg kalder svensk pesetas, styrtdykkede i efteråret 1992 i værdi og er aldrig kommet sig siden.

Apropos de stundende problemer mht finanskrisen i U.S.A.: Fagforeningskontrakter for United Auto Worker´s fagforening hos de tre amerikanske personbilsproducenter vis-a-vis Japan (humor/sarkasme): http://plancksconstant.org/blog1/2008/12/the_difference_between_detroit_and_japanese_automa.html

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Vill inte leka språkpolis för mycket men den korrekta benämningen borde vara bananmonarki i våra länders fall, då vi trots allt har monarki både I Sverige, Danmark och Norge. Finland däremot verkar ha tagit sina första steg mot just bananrepublik.

Angående Josefsson så är han en av de få journalister jag kan tänka mig kommer bli “renegade”. Det kommer väl visa sig inom dom närmaste 1-2 åren.

intel
intel
13 years ago

Hvor er kommentaren til Jens-Martin Eriksen dog glimrende skrevet.

Kunne ikke være mere enig.

Johansen
Johansen
13 years ago

Ang. “bananrepublikken” Danmark

Det er heldigvis et flertal af danskerne, som vil holde ekstra øje med uønskede udenlandske statsborgere på tålt ophold. Forhåbentlig gør vi deres tålte ophold så utåleligt som muligt, så de til sidst forlader landet.
I min optik skulle den tilbageblivende tuneser have været sendt ud af Danmark for lang tid siden. Han har intet at gøre her. Værten har ret til at vise gæster ud.

Søren Krarup har mere om sagen i dagens kronik i Jyllands-Posten:

http://jp.dk/meninger/kronik/article1544576.ece

Johansen
Johansen
13 years ago

Hvis ungdomsarbejdsløsheden i Sverige er 19% i Sverige, hvorfor begynder de så at importere yderligere indvandrere?
Hvorfor ikke begynde at uddanne den “masse” man allerede har, som formentlig er på overførselsindkomster?
Jeg kan ikke helt følge logikken. Er de gået komplet fra forstanden hinsidan?

BeCool
BeCool
13 years ago

“Bananrepublikken Danmark”

Ifølge Politikens store ordbog defineres en bananrepublik således:

“Et underudviklet land som er økonomisk ustabilt og som ofte leders af
militæret.”

I Sydsvenskan har bananrepublik en anden betydning: For meget liberalisme – ret ind i PK-linien!

JensH
JensH
13 years ago

@Barfag

“så redder han sig på målstregen ved at påstå, at Danmark ikke kan klare sig uden indvandring.”

Årh, jeg ved snart ikke. Han har da ret i den forstand, at det ville gavne Danmark hvis vi udefra kunne få tilført kvalificeret og veluddannet arbejdskraft fra Sverige, Norge, Tyskland, Storbritanien og Holland.

barfbag
barfbag
13 years ago

Ugebrevet A4 i dag: Ensartede danskere er nøglen til økonomisk succes http://www.ugebreveta4.dk/2008/200843/Baggrundoganalyse/Ensartede_danskere_er_noeglen_til_oekonomisk_succes.aspx
Den britiske professor i sociologi, John A. Hall, ved McGill University i Canada står (næsten) til kolde afvaskninger i strambuks hos Institut for menneskerettigheder (læs: I. for massiv muslimsk masseindvandring, hegemoni og kolonisering) for at være skyld i konklusionen om de ensartede (sic) danskeres succes. UHADADA! fy-fy! Men da han arbejder i oprindelseslandet for vestlig multikultur (dvs. muslimsk kultur plus (allernådigst i en overgangsfase) landets egen kultur, så redder han sig på målstregen ved at påstå, at Danmark ikke kan klare sig uden indvandring.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x