23
dec
Seneste opdatering: 20/12-09 kl. 0752
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

til alle trofaste læsere, kommentatorer, bidragydere og venner i ind- og udland. Som altid i SR kl 12 julenat og hvert år på denne blog :

Jussi Björling: “O Helga Natt”

julebilleder_011.jpg

julebilleder_005.jpg

julebilleder_024.jpg

De kan klikkes hjem i hel størrelse her, her og her . (fotos © Snaphanen)

De ubemærkede krænkelser

Undertiden kan det være en god ting at gøre opmærksom på det ellers oplagte. Kun én bestemt religion/ideologi gør krav på særstatus som hævet over kritik, hån og spot. Debatten postulerer eller implicerer at dette ‘at man ikke skal håne andres tro’ er noget alment, men realiteten er jo, som vi alle ved, at det handler om netop denne ene religion/ideologi. Derfor kan det altså være givtigt at påpege eksempler på krænkelser som ikke bliver bemærket af mainstreammedierne, og som ikke fører til vold, hysteri og ildspåsættelser. Juletiden har således givet anledning til bl. a. disse angreb på kristendommen og jødedommen. Via Dhimmi Watch og Jihad Watch:

bornmuslimFollowing are excerpts from a speech delivered by Egyptian cleric Wagdi Ghneim, which aired on Al-Nas TV on November 9, 2008.

[…] As the Prophet Muhammad said, everybody is born Muslim, and their parents convert them to Judaism, to Christianity, or to Zoroastrianism. That’s why the Christians have something called baptism. They put the child in water, and he becomes a Christian. So what was he originally? A Muslim. […]

I heard that some woman did a Ph.D. in ballet. You go about naked, showing your body, moving the legs, and walking on tiptoe… and you call it a Ph.D. in ballet?! What kind of Ph.D. is this? It’s like people who have a Ph.D. in theology, and say God is a trinity. Saying that God is a trinity merits a Ph.D. in polytheism… Egyptian Cleric Wagdi Ghneim Demonstrates Proper Spitting in Fending Off Khunzub, the Devil Responsible for Spoiling Muslim Prayers

allahhasnosonbanner

(CNSNews.com) – As Nazareth’s Christians prepare to celebrate Christmas, they are playing down the appearance of a confrontational Islamic banner that challenges an elemental Christian belief.

Journalists visiting the city saw two large banners–one in English, one in Arabic–hanging in the plaza in front of the Basilica of the Annunciation, with a verse from the Koran (112:1-4) contradicting the New Testament proclamation that Jesus is the “only begotten” of God.

“In the name of Allah, the most beneficent, the most merciful, Say (O Muhammad): He is Allah, (the) One and Only. Allah, the Eternal, the Absolute. He begetteth not, nor was begotten, and there is none like unto him,” the banner reads.

Nazareth Mayor Ramiz Jaraisy played down concerns that a banner effectively denying Jesus’ deity was provocative to Christians, although he did question its position, in front of Nazareth’s most prominent landmark.

“I don’t think that it’s provocative against anyone,” he said. “My point of view [is] that it’s not the right place to put it and it’s not the right way to do that.” As Christmas Approaches, Muslims Erect ‘Allah Has No Son’ Banner in Nazareth

Den eneste passende reaktion her er ‘nå’. Dem om det. Og så tager man sig selvfølgelig ad notam hvad dette er et vink med en vognstang om angående perspektiverne her i Europa (LFPC).

Vi trænger til blasfemi

Blasfemiparagraffen er i realiteten afskaffet – ikke af Flemming Rose, men af sig selv.

Man er noget så øm over muslimerne og vil med blasfemiparagraffen hindre, at islam krænkes. Det er fint nok at være ømme over hinanden, men ømheden synes selektiv: At 80 pct. af de religionsbetingede forbrydelser og forfølgelser i verden rammer kristne, kan man ikke tage sig af. De har nok selv været ude om det.

Noget forsvar for kristne og jøder i den muslimske del af verden, hvor de har det elendigt, engagerer de for religiøse følelser så omsorgsfulde jurister og journalister sig ikke i. Således skriver den sudanesiske muslim, Abdullah Ahmed an-Na’im, der er professor ved Emery Law School i Atlanta, i sin bog: ”Islam and the Secular State”, at dhimmie-systemet, der skal beskytte mindretal som jøder og kristne, »i dag hverken praktiseres eller nyder fremme noget sted i den muslimske verden«.

Den arme Sam Harris er i sin bog ”Troens fallit” så panikslagen over muslimerne og 11/9, at han retter bager for smed og hælder sin ildelugtende galde ud over kristendommen. Og nyateisterne er i forhold til kristendommen så fantasiforladte og åndeligt udtørrede, at de sveder i pulver, som drysses ud i medierne. John H Christensen

Barometret Ulf Nilson

Nilson er omtrent så hårdt og åbent, man  kan skrive  i en svensk avis. Og det er i virkeligheden ikke ret hårdt, når man tænker på hvad der står på spil, men Nilson er efter eget udsagn under “redaktionel moderation”, nå ja, censur. I juni skrev en  fhv FN officer hele rædselsscenariet ud i en meget usædvanlig artikel: Sveriges väg mot katastrof. Kraftigere advarsler får man ikke.

Rosengård är tyvärr inte unikt. I Landskrona har man allvarliga problem, liksom i lilla Laholm (av alla platser). Göteborg och Stockholm har tungt drabbade områden och i Södertälje har polisen inte på länge vågat rycka ut utan att vara eskorterad av – polis. Samma med den mest påtagligt allmännyttiga institution som finns: brandkåren. Ständigt bråk, ständig stenkastning; utan beskydd ingen släckning! Ulf Nilson: Rosengård är tyvärr inte unikt

Den store fortrængning

“Jeg har sådan set været åben over for det multikulturelle. Men jeg synes ikke, begyndelsen har været administreret alt for godt. Hvis man udtrykte bekymring over sådan fra dag til dag at gøre Danmark til et indvandrerland, så havde man dem med alle de rigtige meninger på nakken. Så var man ikke stueren. I dag kan man godt have lyst til at spørge dem, om ikke det havde været godt at have forberedt nogle ting bedre. Hvis vi ikke har modet til at fastholde vores eget som om det også er noget, så får vi problemer. Opløsningen kommer, hvis vi går halvflove omkring og ikke vil stå ved, hvem vi er. Jeg vil have meget imod, hvis jeg skal være halv-muslimsk i hovedet. Jeg vil fastholde min ret til at være her med de værdier, jeg har modtaget. Ens værdier må aldrig blive overgreb mod andre, og det er der en tendens til, at vi lader ske, når vi i politisk korrekthed nedtoner vores egen kultur for ikke at støde nogen.” Den store fortrængning  Hans Edvard Nørregård-Nielsen, formand for Ny Carlsbergfondets direktion, sønderjyde

Breaking: EU opdager de ringe muligheder for kirker i den arabiske verden

Ja, ja, lidt har som bekendt også ret, og lidt skal her forstås absolut bogstaveligt. Vores islamoskeptiske/fobiske fløj har jo en formidabel allieret på vores side, nemlig virkeligheden i stor skala. Store, ubehagelige kendsgerninger som ikke kan spinnes væk eller lægges glasur på: Menneskestrømmene går altså fra dem til os, uanset hvor snæversynede, intolerante og lukkede mod verden vi får at vide vi er; og moskeer skyder op som paddehatte i vores lande, mens det står lidt mere sløjt til med kirker dernede i Arabien. At EU i det mindste gør opmærksom på asymmetrien er i bedste fald en begyndelse. Betydningsfuldt bliver det først når der bliver krav om gensidighed i situationen, og et uomgængeligt ultimatum bliver en kirke i Mekka – eller moskeen i Jerusalem bliver jævnet med jorden. Når Pöttering “kan forstå” kirkeforbudet i Mekka og Medina gør han sikkert i sidste ende mere skade end gavn. Han accepterer en inferiør status (LFPC).

Formanden for Europa-Parlamentet, Hans-Gert Pöttering, opfordrede i dag den arabiske verden til at tillade kristne kirker i deres lande. Han mindede om, at moskeer bliver bygget i Europa. […] Han sagde, det er vigtig at få en bedre forståelse af islam. – Men det er en vej, der går i begge retninger. Vi beder om tolerance over for kristne… i den arabiske verden. Det er gensidigt, mente Pöttering. […]

Pöttering mindede om, at der er flere hundredetusinde katolikker i Saudi-Arabien, heriblandt mange filippinske gæstearbejdere, som ikke kan komme i kirke. De saudiske ledere havde svaret ham, at de ikke måtte bygge en moské i Vatikanet. – Jeg kan forstå, at der ikke er kirker i Mekka og Medina. Men ikke når det gælder hele landet, svarede Pöttering. EU-formand kritiserer kirkeforbud i arabiske lande

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ulf Nilson, Steen says this (as translated by […]

trackback

[…] indre spændinger. Et destabiliseret land, der får borgerkrigsadvarsler fra sine militærfolk ( se  nedenfor) , nu det går mod lavkonjunktur. Et land hvor over 20 % har rødder i  fjerne udlande, hvor de […]

Magga
Magga
13 years ago

Jeg er glad for, at I syntes om min lille beretning. Jeg har ikke digtet noget til.

Det skal med, at i denne lille by, står Dansk Folkeparti usædvanligt svagt, fordi vi befinder os på noget at landets bedste landsbrugsjord. Ingen kan påstå, at dette er en “højrefundamentalistisk kommune”.

Der må være flere præster af den type, der med et glimt i øjet kan få sagt nogle sandheder den ene gang i året, hvor kirken er proppet til randen med et lydhørt publikum. 🙂

Janne
Janne
13 years ago

For hulan, Magga, hvor skriver du godt!

Jeg var bjergtaget og jeg sad med den unge kvinde og barnet i baghovedet hele tiden mens jeg læste din beretning og tænkte på om du nu huskede at runde historien om hende af. Og du huskede hende til slut… selvfølgelig. :o)

Glædelig jul til dig og dine.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Kære Magga.

Mange tak for en dejlig beretning om Juleaftens kirkegang.

Jeg kom til at tænke på hvor vi mon skal søge hen om føje år, når den demografiske ændring har medført at vi ikke kan fejre Jesus fødsel mere .

Katakomber har vi ikke her i landet, så vi kan ikke som de tidlige kristne søge sammen sådanne steder.

Magga
Magga
13 years ago

Et juleeventyr fra virkeligheden. Der var allerede mørkt, og vi stod i en tæt kø henover kirkegården og langt nedad gaden, spændte på om der blev plads til os i kirken til den tredje julegudstjeneste. “Er det altid sådan”, spurgte en nervøs tilflytter ude fra den store verden, og jeg forsikrede med jysk sindsro, at sådan er det altid. “Det er som at stå ved himmelporten”, grinede en mand sammensvorent til mig, og vi blev enige om, at her måtte tvivlen komme os til gode. Han havde solidt fat i to pyntede småpiger med farvede elastikker i håret, der smilede… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

@Janne
-Paradoksalt JP ikke nedtoner sin EU begejstring, forstå det hvem der kan.
Man ser et EU i stadig højere grad varetage muslimske interesser, som andre her også er inde på.
Jeg ser det næsten som en gentagelse af historien med Euro-Med. som ikke-angrebs pagten,
som europæerne ubetinget skal overholde og araberne ikke behøver overholde.

Forestil en kontrafaktisk historieskrivning om hvis man havde EU i 1683, skulle Wien
være en åben by.

Janne
Janne
13 years ago

Velfærdsminister Karen Jespersen kæmper en brav og ensom kamp for vores frihedsrettigheder og for kvinders ligeværdighed med mænd. Det er jeg meget taknemmelig for. Også for at hun med god grund kritiserer det reaktionære guderettigheds menighedsblad Politiken. Men både Venstre og de konservative som udgør regeringen i DK er pro EU, så hvad hjælper det at Karen Jespersen kæmper for vores frihedsrettigheder og ligestilling og lige muligheder her i Danmark, når EU bekæmper Danmarks suverænitet på flere områder? EU siger til stadighed samlet ja til endnu flere tilflyttere og familiesammenføringer med mennesker fra (u)lande hvor ligestilling og frihedsrettigheder er ikke… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Janne Helt enig. EU kryber og er i knæ over for et aggressivt, fremadstormende ideologi. 2008 blev året hvor jeg gik fra at være EU-skeptiker til at være EU-modstander. Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var den underminerende Metock-dom afsagt af en politiserende EF-domstol. Den dom knuser dansk udlændingepolitik herunder 24 års regel og tilknytningskrav. Den knuser bolværket mod masseinvasion fra de islamiske diktaturstater. Metock-dommen gør at vi ikke kan værne os imod uhæmmet massekolonisering af mennesker med en førmoderne kultur. Vi får meget mere islam om bord på det i forvejen overbelastede samfundsskib. Det er ødelæggende for… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

“Jeg kan forstå, at der ikke er kirker i Mekka og Medina. Men ikke når det gælder hele landet, svarede Pöttering. ”

Nå, han kan godt forstå at der ikke er kirker i Mekka og Medina. Sådan en EU dhimmi. Vil han så også acceptere at der ikke skal være moskeer i EU?

EU er et dhimmi tog/togt.

Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Glædelig jul og tak for en god blog:

polinos
polinos
13 years ago

Tak for endnu et år med en fremragende blog, der har udviklet sig til et absolut nødvendigt korrektiv til de etablerede medier!
God jul til både “blog-bestyrere” og bidragydere! Vi høres ved igen, når julefreden er forbi.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Lillejuleaften -Glædelig julehøjtid ønskes af HelgeD-H til alle snaphaner, hvem i end er bag pseudonymerne med de surrealistiske tomme fotopladser på den gamle hjemmeside- udfomning, synes jeg det er brave Nordboere som kalder en spade for en spade, og en skovl for en skovl. HelgeD-H er vildt imponeret over, at de mest markante snaphaner kan skrive på andre Blogs, -næsten som dem som er i stand til at spille simultanskak. Det er også et stort arbejde at være snaphane, nemlig med at læse andres kommentarer, lave research, følge med i nyhederne, etc. . Siden d.22.september har man (HelgeD-H) fulgt med… Read more »

LFPC
13 years ago

Også glædelig jul til alle fra denne medskribent, og tak fordi I medvirker til at gøre Snaphanen til det den er! 🙂

Johansen
Johansen
13 years ago

Glemte i forbifarten at skrive at det er superflotte billeder, der her er bragt fra København ved aftentide.

Magga
Magga
13 years ago

Glædelig jul til alle fra et hjem, der dufter af sæbespåner, hyacinter og appelsiner.

Janne
Janne
13 years ago

Steen

“Jeg ser forresten at der går rygter på nettet om, at vi er jøder og bøsser. Lad os sige det helt klart : det betragter vi som en ubetinget kompliment, selvom det desværre intet har på sig.”

Helt enig. :o)

Janne
Janne
13 years ago

For resten, Kimpo

Hatten af for dit kreative og voluminøse billedsprog. ;o)

“sympatifissehungrende civilisationsforrædere”

Zonka
13 years ago

Rigtig glædelig Jul til Snaphaner og andet godtfolk…

Og lad os alle huske på netop hvorfor vi fejrer Julen og hvorfor det er en essentiel højtid for os og vores kultur!

Janne
Janne
13 years ago

Kimpo

Jeg synes nu at det til tider er religion og religiøs intolerance der er en trussel mod mennesker.

Glædelig jul til dig også. :o)

Jutta
Jutta
13 years ago

Mange tak for den storartet blanding af informationer og kultur paa Snaphanen.
Glaedelig Jul önsker hele familien i Hamborg.

“Vaer uden frygt”:

http://br.youtube.com/watch?v=d2jWFdoCqiw

Johansen
Johansen
13 years ago

Kvinden som det middelmådige køn. Det er altid fantastisk, når nogle mænd skærer alle kvinder over én kam. Velkommen til den formørkede middelalder tankegang. Det er som de langskæggede mullahers syn på kvinder.
Nå, pluralisme er jo at foretrække, siges der. 🙂

Santor
Santor
13 years ago

Glædelig jul til alle herinde 🙂

Kimpo
13 years ago

Paven har da fuldkommen ret i at idéen om at køn primært er en social konstruktion er en trussel mod os alle. Se blot hvordan vesten er blevet trængt i defensiven i takt med at det middelmådige køn sammen med sympatifissehungrende civilisationsforrædere har fået stemt sig til et samfund der favoriserer kvinders nykker.

Men Glædelig jul til alle – også til dig, Janne :o)

Janne
Janne
13 years ago

Og glædelig jul til alle herinde. :o)

Janne
Janne
13 years ago

Glædelig jul og godt nytår til de gæve Snaphaner herfra. Tak for jeres formidabelt gode og værdifulde blog. Jeg ser frem til at se hvad I prioriterer at skrive om og problematisere i år 2009.

I får lige et jule-link til en mandlig betonfeminist: nemlig Paven.

Paven lyder ganske som de betonfeminister der kæmper for tørklæder til kvinder og kønsapartheid og religiøs sexisme.

Paven bliver hermed årets neo betonfeminist.

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/308646:Udland–Paven–Respekter-traditionelle-koensroller

JensH
JensH
13 years ago

Jeg ønsker også en glædelig jul til alle herinde.

Johansen
Johansen
13 years ago

Også glædelig jul til jer, snaphaner. 🙂
Tak for en fantastisk blog. Det er forfriskende også at få kommentarer fra snaphanerne.

Samtidig også glædelig jul til alle snaphanens bloggere.
Kh.
Johansen

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x