11
mar
Seneste opdatering: 11/3-09 kl. 2358
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Fantasi forladt af fornuften skaber utålelige uhyrer; forenet er de kunstens kilde og ophav til alle dens underværker”

reason

Goya, Caprichos, gravering 43, kunstneren sovende. Man kan holde af kunst, uden at holde af kunstnere, heldigvis. Det siges, at det værste ved Politiken er dens læsere, ligesom det værste ved folkekirken er dens aktive medlemmer. Også politik er interessantere end de fleste af  “fagets” udøvere. Måske er kunstnerne bare det værste ved kunsten ? :

»Pia Kjærsgaard har stängt våra gränser«

–Samtidigt har vi i Danmark haft Pia Kjærsgaard, stängt våra gränser och haft ett väldigt obehagligt tonläge i förhållande till andra människor. Jag funderade på varför överflödet inte i stället ledde till en generositet mot andra människor.

Naja Marie Aidt hade svårt att förstå vad som hände, men insåg också att hon själv var en del av utvecklingen.  –Hade jag inte vetat att även jag var ett offer hade jag skrivit en mycket mer moralisk bok. Det var viktigt för mig att inte fördöma folk, det blir det aldrig bra litteratur av.

Naja Marie Aidt i Dagens Nyheter,  Opholdstilladelser i Danmark : 2002: 33.363 , 2007 : 59.560.  Nu “den uppenbart obehaglige Anders Fogh Rasmussen” er på vej til NATO, kan det være vi kan formilde svensk journalistik, for som skrevet står “långt i från alla danskar är så övertygade om att politikens innehåll varit det rätta“, og så behøver  Aidt heller ikke bruge tid på at  skrive  en meget moralsk bog, men kan måske hellige sig alle litteraturkritikeres hedeste gentagelsesdrøm: den store, samtids- murstensroman på 2000 sider, vor tids madeleinekage. Hvis ikke Lene Andersen allerede har skrevet den.

Hakam Jayyousi: Mit tilståelsesskrift

Kommentarer til dette bizarre indlæg er egentlig overflødige. Manden vil ikke vinde nogen danskere over på apologetsiden. De terminalt apologetiske vil bifalde hvad han skriver, og intet denne ydmyge blogger skriver vil kunne bevæge dem. Sætter han nogle holdningsovervejelser i gang vil det være til vores fordel, for ganske fraværende er bekræftelsen af den største ureflekterede antagelse, at islam grundlæggende er moderat. Det eneste spørgsmål han efterlader er:  Hvor længe endnu skal han opholde sig i vores land? (LFPC)

[…] Du har valgt at tage et emne op til diskussion – stening. Og du har valgt at stemple konstruktive kræfter som ekstremister, fordi de ikke vil eller kan tage afstand fra den strafform, der findes som en fast bestanddel i den islamiske lovgivning.

DU HAR fuldstændig ret, Karen, stening er en straffeform, der findes i den islamiske lovgivning. Og det er også sandt, at enhver praktiserende muslim ikke bare kan tage afstand fra den. Men er alle praktiserende muslimer hermed ekstremister? Og er de alle sammen uden for rækkevidde? Og kan du virkelig tillade dig som demokrat at behandle dem som afvigere, der ikke har en konstruktiv og respektfuld plads i et demokratisk samfund? Disse konstruktive kræfter, som gentagne gange har forsøgt at forklare sig, har endda forsikret dig om, at ingen af dem arbejder for eller ønsker, at denne strafform skal indføres i Danmark. Men ufleksibel og firkantet forbliver du i din aggressive retorik og dom over dem som værende ekstremister.

DET ENESTE, som vil tilfredsstille dig, er, at de tager offentligt afstand fra sharia, hvilket en praktiserende muslim, som du ved, ikke kan gøre. Du taler for og om konstruktiv dialog, tolerance og åbenhed, men du stiller et ultimatum om noget, velvidende, at ingen praktiserende muslim kan gå på kompromis med det. […]

Det er yderst destruktivt og respektløst, Karen, at kræve af et menneske, at han/hun skal tage afstand fra noget, som udgør en del af en helhed, som de tror på. Hvor er religionsfriheden så, som grundloven foreskriver? [..] Debat: Karen J. s demokratiske underskud [Politiken 8.3.2009, ikke online]

Gnisten

“Midt i alle kvindebevægelsens landvindinger for den samfundsmæssige ligestilling samtidig sket en farlig udligning af de psykologiske kønsforskelle, der nu truede med at ophæve den seksuelle spænding kønnene imellem………
På trods af seksualpolitikkens fromme eller frække ønsker har den drillesyge seksualitet nemlig en næsten humoristisk tendens til at være på tværs af fællesmødets beslutninger: Når kvinderne klæder sig som ludere, er de pludselig ikke så spændende, når mændene beslutter sig for at være rigtig maskuline, virker de nærmest bøssede, når man fortrænger, udskammer og dæmoniserer det seksuelle, pibler liderligheden ud af alle knaphuller og stortrives paradoksalt med puritanismen, men når man omvendt idealiserer, skamrider og tilbeder drifterne ved sexmesser såvel som i seriøse tidsskrifter, er lysten dén, der er lusket af, for seksualiteten er et bundløst spejlkabinet, enhver er nødt til at fare vild i på sin helt egen måde.” Søren Ulrik Thomsen:  Den drillesyge seksualitet

Den stærkeste gnist springer mellem de fjerneste poler. Det mest dragende, er det forbudte. Den største fortryllelse, er det man ikke helt forstår. På den vis er det et privillegium at have været barn og ung, inden TV, inden seksualoplysning og inden fri porno havde affortryllet, hvad det kunne. At have fået lov selv. Kønsdebat og genusprofessorer. Årh, hold op!  Thomsen udtrykker det. (et greb i den afmystificerede lomme, pænt  udtrykt:  Könskonstruktioner, föreställningar om kön och riskupplevelse. En reflektion kring betydelsen av kön gällande attityder till ett slutförvar för använt kärnbränsle.)

Voldsomme Villy

Først kunne Hizb-ut-Tahrir rejse ad helvede til. Nu skal rockerne og indvandrerbanderne få SFs »jernnæve« at føle, meddeler Villy Søvndal, der ikke uden grund går under navnet »Voldsomme Villy« i partiets veteran-fraktioner, som stadig går med fjällräv og fløjlsbukser med knæ i. De borgerlige tror ikke på SFs pludselige forvandling, men Socialdemokraternes retsordfører, én af de hundreder af Hækkerupper, som befolker partiet, nemlig Karen Hækkerup, glæder sig over Søvndals forvandling til barsk ulv. SF har rykket sig tættere på os, henånder hun og tilføjer jublende i Jyllands-Posten: »Jeg er sikker på, at det samarbejde, som vi har med SF, kun vil blive stærkere«. Og det har hun sikkert ret i. Ligesom samarbejdet mellem ulven og rødhætte i eventyret. Claes Kastholm, Groft Sagt  (SF er nu større end Venstre)

Khader: Svenskere er konfliktsky over for islamisme

Jeg tror det  er for mildt sagt: det er ikke skyhed, det er angst. Vi har haft Khaders blogpost, men jeg tror han gør sig urealistiske forestillinger om, hvad det svenske etablissement kan bevæges til.

Svenskerne er konfliktsky over for integration, indvandrere og islamisme.Sådan lyder det fra Naser Khader på den nye blog, ‘Islambloggen’ på den svenske avis Gringo, skriver Politiken.dk.

– Vi skal debattere lige ud af posen, og man skal sige det, man mener. Gør svenskerne ikke det, kan man spørge? Nogle gør, men jeg oplever en vis konfliktskyhed, især når det berører emner som integration, indvandrere og islamisme, skriver Naser Khader på bloggen, der deles af fire debattører.Han kritiserer blandt andet chefen for en svensk tv-station for engang at have sagt, at der var taget en beslutning om ikke at vise negative historier om indvandrere. – Hvis en indvandrer har slået en ned, hvad er så problemet i at sige, at det var en med indvandrerbaggrund, skriver Naser Khader.- Så smid den politiske korrekthed, Sverige, og kom op af musehullet! KrD

Qom og bliv befamlet

De pædagogiske perspektiver står bøjet i neon, men medierne har ingen interesse vist: Dansk bryderhold skulle på venskabsvisit til den såkaldt ‘hellige’ by Qom i Iran for at “glatte Muhammed-krisen ud” (Lolland-Falsters Folketidende 24.2.2009). Solidariteten var tydeligvis på de frådende massers side hos Brydeforbundets presse- og marketing­ansvarlige Mads Bang Aaen: »Vi kan vise et andet ­billede af Danmark i en del af verden, hvor vi for ­øjeblikket har svært ved at komme igennem med et ­positivt budskab« (Politiken 14.11.2008).

Den udstrakte hånd blev, som vi omtalte her forleden, kvitteret med en lidt for udstrakt hånd fra en derboende tjener – han forulempede en kvindelig deltager, som i øvrigt var blevet forvist fra den hellige idrætshal fordi hun var kvinde. At det ikke endte i fuldbyrdet voldtægt må tilskrives Allahs snarrådige indgriben, muligvis med hjælp fra salig Khomeinis genfærd. Her en uges tid efter hjemkomsten må man så konstatere at der ingen interesse har været for at konkludere og perspektivere, heller ikke  på baggrund af egen ukritiske promovering af den kompromitterede tur. Infomedia lister således blot tre artikler efter hjemkomsten (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
intel
intel
13 years ago

@Qom og bliv befamlet I den hellige by Qom: Her bliver et Qom-shot (undskyld) kun undgået i absolut sidste øjeblik trods alle gode intentioner fra danskernes side (slør, bliver på værelset, vise en anden side af Danmark osv.): I Qom bliver Danmarks Brydeforbunds kommunikationsmedarbejder Jane Sunesen forsøgt voldtaget: “Forsoning efter Muhammed-krisen I forlængelse af Muhammed-krisen er Danmark med i et venskabsprojekt, som skal skabe større forståelse mellem dansk og muslimsk kultur. I den forbindelse takkede Danmarks Brydeforbund ja til en invitation fra det iranske brydeforbund, som indbød danskerne til at deltage i en brydeturnering i den religiøse hovedby Qom. For… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

@Janne “er det så Politikens Pia kariakatur tegninger der er skyld i overfaldet på Pia Kjærsgaard på Nørrebro?” I Politiken-segmentet kan en etnisk Dansker per definition ikke være offer, og da slet ikke Pia Kjærsgård, som er ‘det onde’ i egen person. Etniske Danskere kan udelukkende være undertrykkere, med mindre de tilhører ‘de anstændige’ i Politken-segmentet. Offer-rollen er udelukkende forbeholdt den ædle vilde, med mindre han/hun træder ud af rollen som offer, og ligefrem påpeger fejl ved den ædle vildes kultur, som eksempelvis Nasar Khadar. I så fald skifter han/hun over til gruppen af etniske Danskere, og er som sådan… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Svenskerne bruger muligvis strategien ‘fred over konflikt’ når landet næsten ikke kommer ind på problemet – for de mange kvindelige ofre – i medierne. Også når Svenskere anonymiserer overfaldsmændene. Men det giver ikke fred og samhørighed til de mange kvinder der voldtages i Sverige. Det giver heller ikke fred og samhørighed til de mange kvinders pårørende og slet ikke til retssikkerheden og rets følelsen. Medier der ikke debatterer reelle problemer svigter borgere, retsbevidstheden og svigter demokratiet.

LFPC
13 years ago

Det er hun vistnok, men don’t quote me on that.

Magga
Magga
13 years ago

Jeg spekulerer på, om Siris Hartkorn mon er datter af den tidligere nyhedsvært Vibeke Hartkorn, der pralede med, at huner en afrikansk prinsesse. En påstand der vist ikke tåler at blive set efter i sømmene.

Vibeke Hartkorn var en ualmindelig rædselsfuld nyhedsvært. Noget i stil med Mette Walsted Vestergaard. Tragisk eller overdreven begejstret mimik, når nyhederne handlede om muslimske indvandrene. Lynhurtige mimikskift, der lyste langt væk af påtagethed. Værre har vi aldrig haft.

Janne
Janne
13 years ago

JensH

“Politken-segmentets virkelighedsflugt når nye højder. Denne gang i en kronik af noget så fornemt som en forsker i ‘freds- og konfliktvidenskab’, som mener mediernes “etniske retorik”
har ansvaret for skyderierne på Nørrebro.”

Hmm… er det så Politikens Pia kariakatur tegninger der er skyld i overfaldet på Pia Kjærsgaard på Nørrebro?

LFPC
13 years ago

Efter hvad jeg har kunnet google mig til er Siris Hartkorn medlem af en anarkistisk organisation der bekender sig til ‘direkte aktion’. Så meget for ‘fred’. Hun må være 20-21 år, men intet af dette diskvalificerer hende selvfølgelig til at repræsentere anstændigheden og det gode menneskesyn i Politiken. Her altså med udtrykkeligt ønske om afskaffelse af ytringsfriheden.

JensH
JensH
13 years ago

Politken-segmentets virkelighedsflugt når nye højder. Denne gang i en kronik af noget så fornemt som en forsker i ‘freds- og konfliktvidenskab’, som mener mediernes “etniske retorik” har ansvaret for skyderierne på Nørrebro. At en repræsentant fra Politken-segmentet kan skrive sådan noget verdensfjernt sludder kommer vel næppe som en overraskelse for nogen herinde, men det der gør det interessant for Snaphane-læsere kunne være, at ‘vores forsker’ her samtidig benytter lejliheden til at komme med et skaønmaleri af Sverige og de Svenske medier: “Som inspiration kunne de danske medier jo kigge over Sundet til deres svenske kolleger. Efter Lasermannen, Vitt Arisk Motstand… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Søren Ulrik Thomsen gør sig nogle meget spændende tanker om før og nutid. “Eftersom de seksuelle fantasier tilsyneladende altid kredser om tabuet, og lysten stiger med følelsen af at overskride en grænse, kan halvfjerdserkvindernes nyvictorianske knibskhed i stedet for som en afvisning meget vel ses som en forførelsesstrategi, hvor indstiftelsen af et forbud samtidig er en invitation til at krænke det.” Det er de samme 1970’er kvinder – bl.a. Kvinfo – der i dag nyvictoriansk og knibsk går ind for tørklæder/hijab til kvinder – og set i Thomsens optik er de dermed med til at levere en invitation til at… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

“DET ENESTE, som vil tilfredsstille dig (Karen J.), er, at de tager offentligt afstand fra sharia, hvilket en praktiserende muslim, som du ved, ikke kan gøre. Du taler for og om konstruktiv dialog, tolerance og åbenhed, men du stiller et ultimatum om noget, velvidende, at ingen praktiserende muslim kan gå på kompromis med det.” (Artikel fra Politiken) Det er da et ganske godt argument for at socialdemokraterne skal bakke ud af sammenblandingen af politik og religion i kommunalt regi. Eller går socialdemokraterne ind for stening, når bare det er en del af en religion? Når socialdemokraterne nu holder religiøs fester… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Ny S-R-F-regering til muslimernes bedste. Og et Dansk Folkeparti skubbet ud i sidelinjen, uden parlamentarisk indflydelse. Jeg får kuldegysninger af dette scenarie. Gode tider for muslimerne i Danmark og dårlige tider for danskerne
er varslet.

JensH
JensH
13 years ago

@steen Anderes Westgaardhs “Någonting är ruttet i staten Danmark” er i sandhed en klassiker når det kommer til det Svenske mediekratis yndlingsbeskæftigelse i disse år, nemlig ‘Denmark-bashing’. Men var der ikke noget med, at Westgaardhs teenage-søn et par år efter denne artikel blev overfaldet af en indvandrer-bande, og at han derefter fik en smule mere nuanceret syn på indvandringen, ihvertfald efter Sevnske målestok?? Under alle omstændigheder er det ærgeligt, at vi ikke kan finde det indlæg, hvor en Svensk proffs-tyckare sammenlignede den Danske udlændingelov med Nürnberg-lovene fra 1935. Jeg kan huske, at for et par år siden var der en… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

“Flyt den folkekirkelige helligdag, så muslimerne kan holde afslutningen på ramadanen, eid-festen, på en officiel fridag, foreslår Socialdemokraterne” h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/299906:Kirke—tro–S-vil-goere-store-bededag-muslimsk “For første gang nogensinde vil en muslimsk helligdag blive fejret officielt. Viden og venskaber er det bedste værn mod terror, mener Jacob Hougaard (S), integrationsborgmester i København.” h t t p://avisen.dk/koebenhavn-vil-fejre-muslimsk-fest-090508.aspx?CommentPosted=true#commentmessage “Hvis kommunen ikke tilbyder dem islamundervisning og andre religiøse aktiviteter, så gør de ekstremistiske grupper,” siger gadearbejder…” h t t p://www.180grader.dk/nyheder/Muslimer_vil_have_kommunalt_finansierede_islam-kurser_for_unge.php Det må da være muligt for socialdemokrater at finde sekulære, frihedssøgende og ligestillingsbevidste samarbejdspartnere? Eller er det for meget forlangt? Jeg synes at det er et… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

“Borgmester Nicolai Wammen (S) siger, at imamerne kan være med til skabe ro i Gellerup.”

h t t p://jp.dk/indland/aar/politik/article1267231.ece

Socialdemokrater bør finde nye samarbejdspartnere. Moskekultur gør ikke noget godt for vores frie og sekulære samfund hvor ligeværd mellem mænd og kvinder og frihedsrettigheder har haft høj prioritering. Socialdemokrater bør finde sekulære og modernitetsvenlige samarbejdspartnere – og ikke mørkemænd m/k.

Janne
Janne
13 years ago

Nu også socialdemokratisk sammenblanding af religion og politik i Roskilde:

“Kommunen indleder samarbejde med den tyrkiske moské”.

h t t p://jp.dk/meninger/breve/article1629718.ece

Thomas Bolding Hansen
13 years ago

Fin omskrivning af virkeligheden (Westgaardhs). Detalje – Han ville spendere tusindlapper i Danmark. Det lyder jo fint, men det kunne da kun være på varer, man ikke kan få i Sverige, for valutaen, også den gang, var ikke særlig stærk i forhold til den danske krone.

Men vores velfærdsstat er nu også allerede kaput, indvandringen koster, sådan er det.
Synd svenskerne erfarer det. alt, alt for sent.

Hells
Hells
13 years ago

Ham Anders Westgårdh er krasse sager. Ved ikke om jeg skal grine eller græde.

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

@Johansen -Politisk Korrekthed og Politisk Korrekte personager er vores hårdeste modstandere. Det er dem som slår os i hartkorn med at man er racister, når man protesterer mod indvandringen og den snigende islamisering. I lykønskningen til Flemming Rose havde jeg ikke tid til at skrive: Hvem er ophavsmand til begrebet Politisk Korrekthed? Fanden tage den eller dem. Man må byde Den Politiske Korrekthed trods, gøre Den Politiske Korrekthed til grin 😀 Jord dem der er Politisk Korrekte. Hindre Den politiske Korrekthed i at forgifte folks sjæl med at lægge bånd på hvad man må ytre. Tilbageerobre sin selvbevidsthed for at… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Johansen

“Det er på høje tid, at de politisk korrekte holder et spejl op foran sig selv. Bag humanismens masker stikker ofte et selvfedt fjæs frem.”

Ikke nødvendigvis – de vil bare ikke have ødelagt deres dag.

Jeg kender flere der har valgt ikke at snakke om disse ‘ufede’ ting – simpelthen fordi det er en uæstetisk oplevelse der giver dårlige vibrationer og bekymringsrynker. 🙂 De vil være i fred og nyde Politiken og den gode vin/grønne the i fred.

Janne
Janne
13 years ago

Den danske kvindelige forfatter ville nok ikke blive inviteret til at give sit besyv med i en svensk avis, hvis hun gav udtryk for det helt urimelige i at Sverige har så mange voldtægter af kvinder.

Janne
Janne
13 years ago

Nypuritanske venstrefløjs Københavns kommune der samarbejder med religiøse samfund om samfundsforhold stopper økonomisk støtte til Museum Erotica.

“Efter 26 år er Museum Erotica i København gået konkurs efter nej til støtte fra Københavns kommune.”

http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-20991056.html

Men klubtilbud til ballademagere kan kommunen godt være med til. Og 200 millioner kroner til Nørrebro og diverse ‘integrationsprojekter’ synes venstrefløjs kommunen også er en god idé.

Make da for søren love – not religiøs war!

Elefanten
Elefanten
13 years ago

Det var Khaled Al Subaihi, der ville læse højt af koranen for unge homoseksuelle.

Victor
Victor
13 years ago

Det ser ud som om en af drengene fra Islamisk Trossamfund, Khaled Al Subaihi, nu kan nynne lidt på Poul Kjøller-sangen “Jeg er så glad for min cykel”.

http://politiken.dk/indland/article666878.ece

Elefanten
Elefanten
13 years ago

Er det ikke en form for nationalisme (eller måske ligefrem racisme), når vi støtter danske forfattere som Naja Marie Aidt?

Der er da sikkert forfattere i Italien, Colombia, Kina, Japan, Malawi eller Tyrkiet, der skriver fortræffelige bøger. Skulle vi ikke hellere sende penge til dem?

Axel
Axel
13 years ago

Efter 30 års politisk, materiel og kulturel nedtur er det indlysende og forståeligt, at svenskerne har et stærkt behov for at give udtryk for deres egen frustration. Da det ikke er muligt at rette vreden mod de skyldige, er Danmark et glimrende valg – man véd, at danskerne nøjes med at grine ad den slags vrøvl i stedet for at tage til genmæle – ingen gider jo at debattere på svensk niveau. Låget vil formentlig ryge af trykkogeren umiddelbart efter rigsdagsvalget, når fronterne for alvor bliver synlige. Snaphanen kommer ikke til at mangle underholdning fra den kant i de kommende… Read more »

Magga
Magga
13 years ago

intel

Jeg synes, at det mere end tenderer hate speech, og så skulle du se de norske!

Men nu er Sverige jo reddet, for eksperten Khader fortæller, hvad der skal gøres. Men da han selv – trods tidligere enorm goodwill i Danmark – er gået fra fiasko til fiasko, er han næppe den rette person at lade sig vejlede af.

Hvad Khader siger, er langfra nyt. Det har fra starten været dagligt stof på denne blog.

intel
intel
13 years ago

De svenske journalisters syn på Danmark tenderer hate speech.

Johansen
Johansen
13 years ago

Skal vi nu til det med tonen igen? Så mangler vi bare menneskesynet og anstændigheden.
Ufatteligt hvad DF får skyld for. Evig og altid ubehagelige beskyldninger fra berøringsangste elementer. Jeg køber intet af det mere.

Det er på høje tid, at de politisk korrekte holder et spejl op foran sig selv. Bag humanismens masker stikker ofte et selvfedt fjæs frem.

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x