24
mar
Seneste opdatering: 25/3-09 kl. 1033
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

krystalgade-010

Den jødiske synagoge i Krystalgade fra 1833 med et indre, der kaldes “noget af det smukkeste i verden”. Foto © Snaphanen, 24 marts.

“Tag debatten”

Altså, med de  der unævnelige, har det heddet med en lam kliché i Sverige de allerseneste par år. Jamen, så skal Sydsvenskan måske ligefrem til at åbne  sine spalter for Sverigedemokrater, som der jo er en 15-20 % af i Skåne ? 

Sverigedemokraterna bör bemötas i öppen debatt istället för att tillåtas framstå som martyrer. Symboliska uteslutningar bekräftar bara bilden av det politiska etablissemangets tondövhet, och leder till att högerpopulismen vinner ytterligare sympatier. Det skriver Håkan A Bengtsson, VD för Arenagruppen och redaktör för antologin Högerpopulismen som utkommer idag. “Ta debatten med högerpopulisterna”

Man kan vel ikke have så presserende et behov for at “tage debatten”, hvis den har været så fri og demokratisk i mange år, som mange – for eksempel den evige Guillou – gerne vil hævde. Nu må de altså bestemme sig. Har Sverige haft censur, og er der nogen der med rette kan føle sig som “matyrer” eller ej ? Og hvad er en “symbolsk udelukkelse” ? Og hvis der nu ingen debat har været – lad os bare være  ærlige – hvis udelukkelsen har været helt håndgribelig, så skulle “debatten” vel have været ført inden og ikke langt henne i den største samfundsomlægning i mands minde. Landet er midt i en svær fødsel af et barn, der tegner vanskeligt. Skal det puttes op igen fordi det var en vanskabning og dets forældre har fået kolde fødder ? Spøg til side – det, der skrives af den svenske, blåstemplede intelligentsia i øjeblikket, har hverken hoved eller hale, og lidt af det kommer kun med her, fordi det er en udstillingsmontre for intellektuelle tømmermænd og højkomisk vrøvl. Løgn over løgn over løgn og nu står æggehovederne og bangemandslingerne med deres åndelige rumpet bar: “I grunden är uppgiften att verka för en politik för rättvisa och att hålla ihop samhället.” Hvor er det godt sagt! Der kommer  44.000 “familiesammenførte” til Sverige i år. De skal bare gå ind  for “retfærdighed og sammenhold”, så kan det ikke gå helt galt. (forfateren er direktør for Arenagruppen, stærkt socialdemokratipræget tidsskrift)

Dialog

For ikke så mange  år siden hed det “samtale”, et andet ord for demokrati. Man talte sammen, løste problemerne og gik videre med livet. Dialog betyder noget andet idag: at forebygge, minimere ulykker, eller i det mindste skubbe dem ud i fremtiden ved hjælp af snak. Det mindste onde, hvoraf krig er det værste, cirka det forhold man har til Teheran eller P’yŏngyang. Dialog betyder derfor ikke samtale, men “kronisk krisestyring” og  man bliver følgelig allerede lidt foruroliget, så snart ordet nævnes. Det er selvfølgelig fordi virkelige ulykker er blevet mulige. Abul Wahid Petersen og Asmaa Hamid “raser over” Wilders´ deltagelse i en konference i Danmark. Hvad de siger, er så trivielt og fladtrådt, at man selv må læse det her. Derimod:

Integrationsordfører for Socialdemokraterne, Henrik Dam Kristensen, forstår hverken formålet med konferencen eller Wilders:

“Jeg har i det hele taget svært ved at se, hvad den konference skal gøre godt for, og jeg tror bestemt heller ikke Geert Wilders kan berige den,” siger han.

Man må gå ud fra, at Dam Kristensen ikke læser engelske aviser. Hvis han gjorde, ville han vide at England holder en tidevandsbølge af terror tilbage, og allerede for over et år siden bekendtgjorde, at det næppe ville gå godt i mere end få år ud i fremtiden. Regeringen lancerer derfor en ny antiterrorplan idag, om ikke andet så for at vise at den stadig prøver at holde de hjemmdyrkede voldsfanatikere stangen, selvom den ikke er meget for at nævne dem ved navn. This is no way to counter Islamic terrorAnti-terror strategy to be unveiled,  Mumbai-style attacks feared at London hotels,  Gordon Brown plans Home Guard of 60,000 to deal with terror attacks. Men vil man partout være søvngænger, er det naturligvis bekvemmere at hænge sin hat op på Wilders ulykkelige udtalelse, at Koranen er hate speech og burde forbydes i Holland og argumentere lige så imbecilt, som noget af det møg Naser Khader får hældt i hovedet på sin JP blog. Luk de kommentarer, for samtalens skyld og lad Khader om det, han er god til og hør alt det andet, enhver med en laptop og et par timer tilovers, kan høre Wilders sige. Dialog skal vi nok få rigeligt af (Steen).

Det er jo også påfaldende, at ordet dialog trækkes frem i forbindelse med folk der principielt afviser muligheden af denne, fordi de er udstyret med særlig religiøs legitimation. Når det drejer sig om folk der forklarer disse sammenhænge, ja, så dæmoniseres de som Geert Wilders, og det påstås at de står for de værste uhyrligheder, som aldrig forklares nærmere – som Steen skriver er det Wilders’ uheldige forslag om at forbyde Koranen der trækkes frem igen og igen. Prøv også at læse denne post om udskamningen af Robert Spencer i et amerikansk studenterblad, som optakt til en tale han skal holde på det pågældende universitet. Dette er åbenbart niveauet på højere læreanstalter i USA (et eksempel der har været adskillige fortilfælde for). Spencer beskyldes uden nærmere angivelse for at være hadefuld og dårligt funderet, og det lægges ham til last at folk kan få forkerte ideer af hans ord, selv om det erkendes at han ikke selv besidder sådanne ideer (LFPC).

Samtale

Jeg lovede for nogle  måneder siden at vende tilbage til Den2 Radio – den der lyder som P1 gjorde for 20 år siden. Jeg har fulgt den jævnligt, og selvom den er mere anti VKO end Politiken, Information og DR tilsammen, helt ud i parodien, så kan man faktisk bære  over  med det, fordi der ikke tales ned til en. Der er ingen ungdomsprogrammer, ingen tjulahopsa sex, ingen coaching og det hele annnoceres ikke friskfyragtigt, som om det var en sæbereklame i TV. Tænk at skulle være helt enig med Georg Metz, om det lodrette styrtdyk P 1 har været ude  i, det er da godt der er noget man kan mødes om. Karsten Pharao taler her med Hans Edvard Nørregaard Nielsen (Ny Carlsbergfondet), der foruden en stærk lyrisk åre også har en evne til at tale med en friskhed, som om alt var noget han lige har fundet på. Hvil ørerne, spring ned til indslag nummer seks. og mærk for en stund, hvordan det føles ikke at være en “medieforbruger” eller en målgruppe i en Gallup tabel.

Herrefolksmanifestation i Fairfax, Virginia

Et foretagende ved navn The Islamic Saudi Academy har tiltrukket sig for meget uønsket opmærksomhed, og er derfor nødsaget til at finde nye faciliteter. Den offentlige høring om dette bliver en aggressiv manifestation. Endnu en facet af ‘dialogens’ vilkår i vor tid. Via Gates of Vienna (LFPC):

[…] The bullying mob of Islamic Saudi Academy supporters was frequently allowed to disrupt the tiny number willing to speak against the Islamic Saudi Academy’s planned expansion in Fairfax County. Several speakers challenging this expansion were loudly booed and laughed at. … During one of the few breaks in the heated meeting due to the overflowing crowd of ISA supporters, several of those who sought to speak out against the ISA were cornered and confronted by some ISA supporters. […] The Islamic Bullies of Fairfax

Hybris-nemesis og dhimmiernes ureflekterede tillid

Apologeter er enten ufatteligt naive, eller dumdristigt villige til at satse deres gode navn og rygte på at de islamiske personager og organisationer de sætter deres lid til ikke har noget snavs i bagagen. Min egen hybris-pris må p.t. ubetinget gå til Københavns integrationsborgmester Jacob Hougaard, hvis iver efter at satse karrieren på blåstempling af anløbne personer synes at accellerere i takt med idiotien i hans udtalelser (LFPC).

Tysk politi undersøger i øjeblikket om to islamiske forbund i Tyskland har gjort sig skyldige i økonomisk kriminalitet og dokumentfalsk med det formål at støtte militante islamistiske aktiviteter.
Bekræftes mistanken, kan det få uoverskuelige konsekvenser for integrationen af muslimer i Tyskland.
I to år har statsadvokaten i München efterforsket, om den kontroversielle og ind-flydelsesrige formand for Det Islamiske Samfund i Tyskland, Ibrahim El-Zayat, og seks andre islamiske funktionærer har dannet »kernen i en kriminel forening«, som har svindlet med økonomiske midler.
El-Zayat og de seks funktionærer tilhører to omstridte islamiske foreninger, Det Islamiske Samfund i Tyskland (IGD) og Det Islamiske Samfund Millis Görüs (IGMG).
Med 27.000 medlemmer er Millis Görüs dominerende i det Islamiske Råd, og IGD er et vigtigt medlem af det Muslimske Centralråd.
Begge råd er repræsenteret i Det Muslimske Koordinationsråd, som repræsenterer de religiøst aktive muslimer i Tyskland, og som forhandler direkte med indenrigsminister Wolfgang Schäubles islamkonference om muslimernes rettigheder, bygningen af moskeer, etc. […] Tyske muslimer under mistanke for svindel [JP 24.3.2009, ikke online]

Kurt Lundgren – Minnesord av Anders Johansson

Ett av de största brotten mot god sed och mot gällande normer är att säga som det är, att skriva rakt på sak, en klar och tydlig prosa och bortse från koderna inom journalistiken och det intellektuella samhället. Alla som har avvikande åsikter vet att de i dag måste maskera sina känslor och uppfattningar i ett ogenomträngligt, fördöljande språk. Eufemismer, försiktiga allusioner, vaga symboler, det är de verbala redskap den får nöja sig med som vill delta i den svenska samhällsdebatten och inte äger de politiskt korrekta åsikterna.

Den som inte vill det får nöja sig med enstaka magasin, eller mest troligt, bloggande; lyckligtvis en ännu obeskuren källa till fri debatt. Det är klart att bloggandet måste stöta alla vaksamma åsiktspoliser, alla självutnämnda censorer.

I tredje världens diktaturer, vänster eller höger, riskerar en person med självständiga åsikter att bli mördad. Dit har vi ännu inte riktigt hunnit i Sverige men hot förekommer, inte minst mot politiker på de politiska bloggarna.

En som råkat ut för det, på bruten svenska, är Tobias Billström.

Är Kafka en intuitiv profet som siade om vad som komma skulle? I dag förefaller den sorgset blickande ironikern från Prag att vara just en sådan.

Men mörkläggandet och tummandet på sanningen, den fega tystnaden har ett högt pris.

Den nyligen döde journalisten Kurt Lundgren i Kalmar visste allt detta. På den lokala scenen var hans forum två mindre landsortstidningar, Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning. Men på sin blogg nådde han ut över hela riket. Han var, varken mer eller mindre, en motståndsman bland alla medlöpare.

När jag nu skrivit detta går jag in på hans blogg med den frimodiga rubriken: Östra Ölands fria horisont.

Detta var hans metafor för frihet: ett öppet landskap som försvinner ut mot havet, ett folk han respekterade och tyckte om.

Kurt Lundgren hade ungefär lika många läsare som den stora tidningen Dagens Nyheter. Så här kunde det låta i klartext, när Kurt Lundgren kommenterar tv-programmet Debatt med Janne Josefsson: ”Hur man under en timme kan diskutera Israels ingripande i Ghaza utan att nämna orsaken – 10 000 raketer från terrorligan Hamas som ramlat ner över civila israeler – det begriper jag inte. Men tanken är denna: Israel är den enda staten på jorden som inte får försvara sig när den blir anfallen, och om den gör det, ja då är det judarnas fel var de än bor i världen och om de så levt i Sverige sedan 1700-talet – det hjälper inte, genom sin ras är de skyldiga till det som sker.”

Kurt Lundgren citerar Ilmar Reepalu apropå tennismatchen i Malmö: Detta är inte en tennismatch vilken som helst, det är en match mot staten Israel.

Det är ett sanslöst påstående av ett kommunalråd och Lundgren kommenterar detta med att Reepalu måste ta hänsyn till demografiska fakta i sin stad. Av Malmös 287 000 invånare är 50 000 muslimer, 30 000 är av arabiskt ursprung och det mest vanliga pojknamnet i Malmö är Muhammed.

Kurt Lundgren är inte den som förtiger uppfattningar från vilket håll de än kommer. Han konstaterar att cyberrymden nu begåvats med en direkt antisemitisk blogg på svenska och citerar från denna: ”Personligen tror jag, precis som den iranske presidenten, att Israel kommer att försvinna som stat. Jag kanske inte får uppleva det själv, men det vore det enda korrekta.”

I en anda av frihet och öppenhet har Kurt Lundgren redigerat sin blogg; de flesta dagstidningar skulle ha mycket att lära genom att studera den. Jag har många gånger häpnat över hans insikter och kunskaper inom vida fält – och över hans totalt okorrumperade känsla för sanningssökandet. Men någon besserwisser var han sannerligen inte. Så här kan det låta: De åsikter som framförs på denna blogg baseras på ett tänkande som kan beskrivas som sanningen, men inte själva sanningen med stort S, utan man kan säga att det lutar åt det hållet, mer eller mindre i varierande grad…; jag förstår inte själv vad jag menar men det är det säkert någon annan som gör.”

Ja, förbanne mig, det gör jag. Det är roligt och briljant och tar fram essensen i det svåra letande efter vad som är rimligt.

Här skulle jag vilja fortsätta att citera det ymnighetshorn som Kurt Lundgrens blogg är. Men jag får nöja mig med att konstatera att den svenska journalistiken har lidit ett mycket svårt avbräck med hans bortgång.

Jag tror att jag fullföljer Kurt Lundgrens tankegång i fråga om judarna om jag säger följande. Tyska judar var övertygade om att deras situation före andra världskrigets utbrott skulle förbättras om de bara väntade. De var införlivade i det tyska samhället och betraktade sig som goda medborgare. De intellektuella, vars uppgift det är att hålla vakt, gömde sig eller flydde landet. Majoriteten dolde sitt ansikte för att överleva i Tyskland.

En sådan situation upplever vi i dagens Sverige. Majoriteten av mediakåren förhåller sig politiskt korrekt. Detta är också det främsta skälet till att Kurt Lundgrens blogg hade lika många läsare som Dagens Nyheter. De har nu mist ett andligt vattenhål.

Jag tror att Kurt Lundgren skulle ha fortsatt att vara en motståndsman vad som än hände. Han var fullkomligt orädd och erkände ingen annan husbonde än sanningssökandet.

De journalister som nu av politiska, ideologiska eller andra skäl väjer för sanningen är ytterst farliga eftersom deras medlöperi på sikt leder till att konflikten trappas upp. Det lilla landet Israel är omgivet av fiender och i Europa finns inte många pålitliga vänner bland nationerna, allra minst Sverige. Det är mycket möjligt att den rasistiska bloggaren som citeras av Kurt Lundgren får rätt.

Men vi kan vara alldeles övertygade om att det hjältemodiga Israel kommer att kämpa med alla tills buds stående medel, inklusive atomvapen, för att försvara sitt territorium och sitt folk. I den kampen kan mycket väl finnas ett embryo till ett nytt världskrig.

Men det är Kurt Lundgren som här ska ha sista ordet och vi återvänder till tennismatchen i Malmö och hans citat av polischefens strategi i denna stad: Det är farligt att ge sig in i en folkhop, därför gör vi ingenting, dagarna efter tittar vi på de filmer som vi spelat in och då kan vi eventuellt lagsöka någon.

Kurt Lundgren kommenterar: svensk dadda-dulta-polis haver talat.

Anders Johansson, forfatter

Johansson er forfatter til bla. “I Månas Sverige” og var den, der i efteråret 2003 initierede Sveriges første, og hidtil eneste, frie avisdebat om indvandringen i Ölandsbladet.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘…Dialog For ikke så mange år siden hed det “samtale”, et andet ord for demokrati. Man talte sammen, løste problemerne og gik videre med livet. Dialog betyder noget andet idag: at forebygge, minimere ulykker, eller i det mindste skubbe dem ud i fremtiden ved hjælp af snak. Det mindste onde, hvoraf krig er det værste, cirka det forhold man har til Teheran eller P’yŏngyang. Dialog betyder derfor ikke samtale, men “kronisk krisestyring” og man bliver følgelig allerede lidt foruroliget, så snart ordet nævnes. Det er selvfølgelig fordi virkelige ulykker er blevet mulige…’ En fremragende new-speak oversættelse af et moderne fremmedord… Read more »

LFPC
13 years ago

“Hvis du begiver dig ud på nettet, vil du måske få øje på, at oppositionen i et stykke tid har brygget på en stor konspirationsteori om Khader og regeringen, som jeg ikke vil afvise udenvidere men dog vil mene kunne omskrives til en endnu mere sandsynlig version. Den er ikke nået frem til de konservative bloggere, og jeg vil ikke gengive den”. Jeg er lidt nysgerrig, og jeg vil absolut ikke vade rundt i deres forrykte univers på disse blogs. Kunne man ikke få en lille antydning af hvad teorien går ud på? Jeg tilslutter mig. Min kvote af debatspor… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

@Mette “så jeg kan ikke føle mig ramt at kritikken.” Nu ved jeg ikke om det var ment som en direkte kritik. Det var mere nysgerrighed, men det kan da godt være det kom til at lyde som en kritk. I så fald godt ord igen. Min undren skyldes måske nok, at jeg selv mistede den store interesse for Khadar, da hans NY ikke brød VKO-flertallet. Da det i meningsmålingerne så ud til, at hans nye parti kunen bryde VKO-flertallet gik jeg voldsomt op i emnet, og gjorde alt hvad jeg kunne for at for at argumentere mod dette medie-fænomen… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Gad godt at vide hvor grænsen for multikulturelle ‘menneskerettigheder’ egentlig vil gå i England?

Janne
Janne
13 years ago

Nu muligvis offentlig ligbrænding i det multikulturelle England.

“Hindu kæmper for at få lov til at blive brændt på bål”

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/318022:Udland–Hindu-kaemper-for-at-faa-lov-til-at-blive-braendt-paa-baal

Kryds i møllen… England ‘godt’ på vej til middelalderlige tilstande…

Janne
Janne
13 years ago

OT

Bøn dræber.

“Luftkaptajn er blevet idømt ti års fængsel, fordi han gik i panik og bad en bøn frem for at afhjælpe nødsituation, der kostede 16 mennesker livet”

h t t p://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1144359.ece

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

LFPC Ikke eet eneste sekund får nogen mig til at tro at vores officerer, det være sig dem fra Hæren, Flåden og Luftvåbenet, ikke selv gør sig deres tanker. Nu kender jeg jo altså også kun, som garanteret tidligere fortalt, til de F-16 piloter min ældste er aktiv F-16 pilot sammen med . Hverken dem herhjemme eller dem han flyver sammen med i Arizona, hvortil han er udvekslet for en periode af 4 år, er sådan uden videre til at manipulere med. Hovedparten af “drengene” har jo koner og børn hvilket vil sige at de som de fleste andre er… Read more »

Mette
Mette
13 years ago

JensH Du skrev: “Unskyld mig, men hvad er det med dig og Khadar?? (…) og derfor ville jeg mene, at der var andre man burde bruge sine kræfter på at kritisere, (Stenings-Petersen, Muslimer i Dialog, De Radikale, Villy Søvndal, Islamisk Trossamfund ect). Jeg forstår ganske enkelt ikke, at du har så meget imod Khadar, at du bruger så meget passioneret energi på at kritisere ham??? Næh, det gør du vel ikke. Nu forholder det sig sådan, at jeg i årenes løb har skrevet laaaaangt mere om de emner, som du nævner end om Naser Khader, så jeg kan ikke føle… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

JensH

Jeg synes at der skal være plads til forskellige meninger om Khader – som der skal være til alle andre. På nogle punkter kan jeg godt forstå Mettes skepsis, og på andre kan jeg ikke. Men jeg er gerne med på en ‘lytter’.

Janne
Janne
13 years ago

Fedt navn du har dig i øvrigt, Anna Lyttiger.

Godt du ikke hedder Dialo(g)ne. Ha ha..

Janne
Janne
13 years ago

Anna Lyttiger

De kan ikke blive ved med at køre i samme skure, hvis andre politikere og vi vælgere bliver ved med at afkræve svar på socialdemokraternes og SF’eres holdning til koranens indhold.

Sig aldrig aldrig. :o)

Anna Lyttiger
13 years ago

Janne: Det gør de ikke, før grise får vinger. De vil blive ved med at køre i samme skure.

Janne
Janne
13 years ago

Til næste valg (og fra nu af og frem til valget) bør alle socialdemokrater og SF’ere der går ind for samarbejde med forskellige religiøse samfund gøre rede for hvad de mener om det der står i koranen. Sura for sura. Og alle politikere der går ind for tørklæder på ansatte i kommunale og statslige jobs ligeså. Sura for sura.

Janne
Janne
13 years ago

“Integrationsordfører for Socialdemokraterne, Henrik Dam Kristensen, forstår hverken formålet med konferencen eller Wilders:”

Socialdemokraterne inkl. Dam Kristensen må i gang med at læse koranen. Måske han så kan se relevansen.

Johansen linker helt aktuelt til en kronik skrevet af en der har set skriften på væggen – eller i bogen. Hun mener som jeg at noget af det der står i koranen ganske enkelt er grusomt.

Mette
Mette
13 years ago

LFPC Det var et meget interessant link. I al beskedenhed mener jeg også at have spottet, hvordan informationer pludselig kan dukke op helt uventede steder, det er faktisk derfor jeg har kastet mig ud i en masse skriverier om nogle bestemte emner, som jeg nu har opgivet, fordi tiden ikke er moden til, at de vækker geklang undtagen hos meget få. Det gælder bl.a. informatoner, som afsender selv overser, fordi vedkommende ikke er klar over, at dybe mentalitetsforskelle kan åbenbares på helt uskyldige måder. Der er tit noget uskyldigt over fromme muslimer, en enkelhed som vi studser over. Men der… Read more »

Victor
Victor
13 years ago
Thomas Bolding Hansen
13 years ago

“Appropos Minhaj-ul-Quran så sad jeg i søndags og zappede på mit TV, og kom forbi en lokal-kanal, der viste et eller andet stormøde, (i København tror jeg), og på scenen hang der et stort banner som vistnok havde en tekst om a la “Minhaj-ul-Quran Confrence Copenhagen”. Noget af det værste jeg har set, var fra en dokumentar om palestinænsiske kvindelige martyrer, mener jeg. Selv DR har sendt den i øvrigt. Kan nogle huske den? dens navn? Men en kvinde (mener det er en søster til en martyr kvinde) stiller sig op i fuld i alvor og siger noget alá, “det… Read more »

LFPC
13 years ago

En skribent på Frontpagemagazine.com har fået nogle interessante indrømmelser om forbindelser mellem en amerikansk muslimsk organisation og Broderskabet: E-mails from an Enemy

Johansen
Johansen
13 years ago

Tillad mig at linke til dagens fremragende kronik i Fyens Stiftstidende “Kritik er en pligt”:

http://www.fyens.dk/article/1209498:Kronik–Kritik-er-en-pligt

Niels H
Niels H
13 years ago

Johansen:

Glimrende youtube filer, Ezra Lavant kunne godt bruges på den konference han taler lige ud af posen med fornuftige argumenter

Mette
Mette
13 years ago

Min bemærkning om utlrahøje tid at begynde at skrive om broderskaet var rettet mod JP.

Mette
Mette
13 years ago

Jeg synes ikke, at man kan kalde det beskrevne tilfælde for et af de marginale. Jeg tror, at der er såre almindeligt med ubehagelige henvendelser, når man stikker næsen frem, jeg behøver blot at tænke på, hvad jeg ubetydelige person har oplevet af negative konsekvenser ved at være islamkritiker i debatten. Hvis man konstant invaderer folks tv-skærme og andre medier som dansk politiker, må man definitivt kunne tåle meget og argumentere for sin sag, og kan man ikke det, må man finde sig et andet arbejde. Jeg har læst, at islamisten og juristen Safia Aoude på et tidspunkt oplyste, at… Read more »

Procopius
13 years ago

“Abdol & Abdul” Ekstremismen er blevet en løjerlig beskyldning! For ikkemuslimer er islam ekstremisme, mens muslimerne ser demokratiet som ekstremisme! Ikke at måtte tegne Muhammed= ekstremisme!! At ville tegne Muhammed= ekstremisme!! “A & A” er bare muslimer! Ummah´ens små dygtige og tro partisoldater. Den islamiske Ummah og dens sharia er en fold ind, rejs og klap ud stat! En beduinstat, som kan bryde op og søge nye græsgange enten hvis den tvinges væk af fjender eller hvis fjenderne bliver svage! Den er altid på vej, altid i krig! Det er mit indtryk at de fleste tilvandrede muslimer betragter sig selv… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

“Vi har i dén grad brug for whistleblowers i ministerier, politi og forsvar.”

Kunen ikke være mere enig. Hvor ville det dog være befriende hvis der var en der skar gennem al denne politker-pludren om ‘dialog’ og ‘interagtion’, og fortalte hvordan man ser på tingene når journalisterne og ders kameraer er uden for syne. Men at der blev statueret et eksempel med Nicolai Sennels har jo nok den efftkt, at potentielle whistleblowers tænker sig om en ekstra gang før de lækker noget.

Johansen
Johansen
13 years ago

Mette

Du forstyrrer ikke drømmene om Khader. Hans angreb mod DF ved sidste valg ramte ham som en boomerang, og jeg kunne ikke være mere tilfreds. Jeg falder ingen lunde på halen over ham.

Det var noget mere generelt jeg havde i tankerne. Netop som du selv skriver, hvis noget har en offentlig betydning. Hvis noget er så væsentligt for offentligheden at få kendskab til, mener jeg godt, at man kan fravige princippet i marginale tilfælde.

JensH
JensH
13 years ago

@Mette Unskyld mig, men hvad er det med dig og Khadar?? Jeg er ikke selv nogen beundrer af Nasar Khadar, og anser ham for at være en temmelig inkompetent politiker. Men selv blind høne kan finde korn, og Nasar Khadar var trods alt en af de første, som turde advare åbent mod den fremvoksende islamisme herhjemme. Han kan også til tider komme med nogle ganske fornuftige udtalelser når det kommer til værdipolitiske spørgsmål, og derfor ville jeg mene, at der var andre man burde bruge sine kræfter på at kritisere, (Stenings-Petersen, Muslimer i Dialog, De Radikale, Villy Søvndal, Islamisk Trossamfund… Read more »

Mette
Mette
13 years ago

Johansen. Ang. offentliggørelse af private breve. Jeg kunne ikke være mere uenig, og jeg ville under ingen omstændigheder nogensinde offentliggøre andres private breve, det er slet og ret en æressag, og den slags tager jeg yderst alvorligt. Vi taler jo ikke om en kriminalsag eller noget af offentlig betydning overhovedet. Brevene handler heller ikke om racisme men er blot bundsjofle, hvilket er slemt nok men uden interesse for offentligheden. Men vær blot rolig, jeg skal ikke forstyrre drømmene om Khader, jeg finder dem blot komplet tåbelige, undrer mig over dem og bliver mig mere og mere bevidst om nogle forskelle… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Hvis jeg egenrådigt kunne bestemme, hvem der skulle inviteres til den kommende ytringsfrihedskonference, så ville jeg pege på Ezra Lavant. Han er blevet trukket gennem både menneskerettighedesråd og det juridiske system efter trykning af Muhammed-tegningerne i en canadisk avis. Har lige genset optagelserne fra mødet med én repræsentant for menneskerettighedsrådet: http://www.youtube.com/watch?v=AzVJTHIvqw8&feature=channel Ang. at offentliggøre private breve Det er ikke helt god stil. Problemet er bare, at nogle gange kan det være nødvendigt at bryde med dette princip for at belyse, hvad der foregår bag kulisserne. Hvis folk ikke får indblik i selve processen, så er det svært at få overblik… Read more »

LFPC
13 years ago

“fordomme skal fældes og stereotyper smides væk”

Man må virkelig spekulere på om denne pludren afspejler holdningerne hos officererne, eller om det bare viser at de også er underlagt udefrakommende krav og idealer. Vi har i dén grad brug for whistleblowers i ministerier, politi og forsvar.

Mette
Mette
13 years ago

Man kan ikke tale om dialog på¨Khaders blog undtagen mellem nogle få af deltagerne indbyrdes. Khader selv har på intet tidspunkt givet et redeligt og eftertænksomt svar blot rost de få, der klapper ham på ryggen, og sendt et barnligt “get a life” etc. efter andre. Desuden er det meget ulækkert at læse, hvordan han forbitret kaster møg i sin gamle rede hos de radikale, der ikke ville have ham tilbage. Efterhånden har Khader desuden offentliggjort to tarvelige breve, der blev sendt til ham i hans egenskab af folketingsmand. Det ene for et helt år siden, og der er angiveligt… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

OT Nu begynder det sq at se sort ud for os Danskere. Selv landets forsvar er præget dhimmitude, og sender officerskadetterne ud at besøge Islamisk Trossamfund på Dortheavej. Dette stunt for at “fordomme skal fældes og stereotyper smides væk”, da disse “begrænser vores forståelse for andre kulturer”: http://forsvaret.dk/FKO/Nyt%20og%20Presse/Ovrigenyheder/Pages/Kadetterp%C3%A5fremmedgrund.aspx Hvordan i alverden belv Islamisk Trossamfund stuerene igen?? Jeg tænker her på den rolle de spillede mht. at ophidse hele den muslimske verden mod Danmark, hvilket bl.a. kostede tab af eksport og arbejdspladser. Hvorfor er denne afdeling af det muslimske broderskab ikke for længst dømt ude?? Og det jo ikke bare Forsvaret… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

Appropos Minhaj-ul-Quran så sad jeg i søndags og zappede på mit TV, og kom forbi en lokal-kanal, der viste et eller andet stormøde, (i København tror jeg), og på scenen hang der et stort banner som vistnok havde en tekst om a la “Minhaj-ul-Quran Confrence Copenhagen”. Af det jeg nåede at se inden jeg blev nødt at zappe væk, (jeg havde ingen brækspand i nærheden), var der en hættemåge der stod og lovpriste islam for dens ligestilling mellem kønene. Utroligt hvad man kan få sendt ud på disse lokal-tv-stationer her i landet.

LFPC
13 years ago

“Det er vel nemmere at se splinten i næstens øje end bjælken i sit eget”.

Jeg er ikke sikker på at de ikke ser det, snarere end at de rutinemæssigt manipulerer.

Johansen
Johansen
13 years ago

Paradoksalt at det er Asmaa Abdol-Hamid og Abdul Wahid Pedersen der kalder Wilders for ekstrem. Det er vel nemmere at se splinten i næstens øje end bjælken i sit eget.

Nu vi taler om dialog, så har de to bemeldte for øvrigt siddet i bestyrelse sammen i foreningen Muslimer i Dialog. Den “danske” udløber af Minhaj-ul-Quran, ad koranens vej.

trackback

[…] Læs resten her: http://snaphanen.dk/2009/03/24/dialog/ […]

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x