27
mar
Seneste opdatering: 27/3-09 kl. 1311
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

det er de eneste argumenter Sydsvenskan har at føre i marken mod dette tv-indslag. Lå Malmø Stadsråd under for 20% muslimske vælgere og autonome, eller gjorde de ikke? En  virkelig besynderlig Sydsvenskan artikel, der ikke beskæftiger sig med indholdet af beskrivelsen af Malmø, men udelukkende hvem der beskriver. Metoden er velprøvet, men det er sjældent man ser den anvendt så primitivt og enfoldigt som her, så man næsten gribes af medfølelse. Sydsvenskan oser af desperation. Og selvfølgelig er billedet af Malmø mere nuanceret, end man kan gengive på 5 minutter i tv. Indslaget bærer dog præg af nogen research og referencer til helt nylige svenske nyhedsartikler, og det er ikke mere “vinklet” end utallige Sydnytt-indslag. Det er bare vinklet fra modsat side og det kan være slemt nok for en journalist som Fürstenberg. Hvor man allerede savner Kurt Lundgren, der i øvrigt så selv samme tv-indslag her på denne blog.

På massor av utländska bloggar beskrivs Malmö som en stad där muslimer mer eller mindre styr staden och där våld och etniska konflikter är en stor del av vardagen. Den bilden gav tv-kanalen CBN (Christian Broadcasting Network) den 16 mars. CBN är knuten till den kristna högern i USA och startades och leddes fram till för två år sedan av tv-predikanten Pat Robertson, känd för sina utfall mot islam.De två andra amerikanska tidningar som skrivit kritiskt om Malmö räknas också som konservativa: Wall Street Journal och Weekly Standard .

I en ledare i Wall Street Journal, USA:s näst största dagstidning med en upplaga på två miljoner ex plus nära en miljon prenumeranter på sin nättidning, var rubriken ”The Swedish Emirate” med underrubriken ”Malmö följer Dubais exempel och behandlar israeliska idrottsmän som parior”. Bakgrunden var att en israelisk tennisspelare nekats visum för att spela en turnering i Dubai.

”Precis som i Dubai var det politik, och inte oro för säkerheten, som var själva sakfrågan i Malmö … Precis som organisatörerna i Dubai var Mr Reepalu rädd att de judiska idrottsmännen skulle provocera hans väljare.” Ledaren avslutas med att ”demoniseringen av Israel som en apartheidstat eller värre har blivit vanlig i de nordiska länderna … Det anstår inte ett samhälle som anser sig vara ett av de mest toleranta.” Både Wall Street Journal och Weekly Standard ägs av Rupert Murdoch.  Så ser bilden av Malmö ut i världen

Turkey Not Opposed To Danish PM Heading NATO 

trods Holger K Nielsen og den norske venstrefløj har tyrkerne måttet gøre den forventede cost-benefit analyse. Kilde og Tyrkiet opgiver modstanden mod Fogh.Selvom der er glæde i den danske opposition, bliver der nu nok intet valg i Danmark før 2011 og inden da, kan der ske så meget.

Sitt inte sådär, som en hora

Ett av mina första minnen som barn är när pappa står böjd över mamma och slår henne med ett brännbollsträ. Att höra min egen mor kalla mig för hora redan som femåring var en del av min vardag, en vardag där hederskulturen skulle läras in.

“Pappan uppfostrar sina söner och mamman sina döttrar. Om döttrarna horar, då vet vi vem som har misslyckats med deras uppfostran.”

Jag är en ovanlig svensk tjej. Född i Kosovo, uppvuxen i Sverige. Jag föddes i ett land där kvinnor inte får använda tampong av rädsla att förlora oskulden.Min egen far hällde bensin över mig och försökte tända eld på mig för att jag blev förälskad i en svensk man. Jag hade blivit “försvenskad.” Jag var en hora som skulle dö i hederns namn.

E-bog: kapitel 1 : Lilla flickan

Amerikansk kulturmøde: Somali Muslims Changing Small Town

Dette er fra en kristen amerikansk nyhedstjeneste, og ja, Pat Robertson som optræder i klippet man kan se på deres site er ikke en person man ønsker at give det blå stempel, men det afgørende er: Er det sandt hvad denne artikel beretter? USA ser ud til at være hovedkuls på vej ud i en udvikling som de burde være blevet advaret imod af situationen her i Europa (LFPC).

CBNNews.com – SHELBYVILLE, Tenn. – It has been nearly 20 years since Somalia last had a functioning government. Islamic jihadists now control most of the country-and sharia is the law of the land. Tens of thousands of Somali refugees have resettled in America in recent years to escape the chaos of their homeland, which is located in the Horn of Africa.

But the transition isn’t going smoothly in one small town.

Click the player to watch the report from CBN News Terrorism Analyst Erick Stakelbeck followed by comments from Pat Robertson.

At first glance, Shelbyville is your typical sleepy southern hamlet. It’s nestled in middle Tennessee, where the walking horse is king.

There’s Main St., the local sheriff, a movie theatre. It’s all very “Mayberry,” except for one big difference: the recent arrival of hundreds of Somali Muslims.

Small Town Having Difficulties

Shelbyville is about an hour’s drive from Nashville, in the heart of the Bible Belt. Like many Americans, the citizens of Shelbyville knew little about Somalia other than the 1993 Black Hawk Down incident, in which 18 U.S. servicemen were killed while battling warlords and Islamic jihadists in the Somali capital of Mogadishu.

So when hundreds of Somalis began turning up in the town–many of them dressed in traditional Islamic garb–locals quickly took notice.

“They’ve had an impact here. Unfortunately, it’s not been a good impact,” said Brian Mosely, a reporter for the local Shelbyville Times-Gazette.

Mosely won an award from the Associated Press for a series of articles he wrote for the paper about Shelbyville’s Somalis.

“I found that there was just an enormous culture clash going on here,” he said. “The Somalis were–according to a lot of the people I talked to here–were being very, very rude, inconsiderate, very demanding. Tthey would go into stores and haggle over prices. They would also demand to see a male salesperson, would not deal with women in stores”

Different People, Different Culture

“Their culture is totally alien to anything the residents are used to,” Mosely added.

The problems extend to local schools–where some Somali students won’t talk to female administrators. There have also been issues with local law enforcement.

“I’m not really sure whether that is because of experiences with the police in their country, or whether that’s just the way their culture is,” said Shelbyville’s Police Chief, Austin Swing.

Shelbyville is home to about 17,000 people. The town’s Somali population is estimated to be between 400 and 1,000.

Mosely says the Somalis have isolated themselves from the rest of the community.

“We’re talking about people who have not had any experience with Western civilization,” he explained. “They don’t know the language. Things like running water are a miracle to some of these folks…you don’t take people from a totally alien culture, put them into a community, and then say ‘alright, you must get along.’

Little Chance to Adapt

Abdirizak Hassan is the director of the Somali Community Center in nearby Nashville. He says the state of Tennessee has no programs to help immigrants integrate into their new surroundings.

“They come, and the only thing they can do is go to work, and then after work they go back to the apartment,” Hassan said. “They’re totally isolated and there’s no interaction between them and the locals.”

He added that some have even expressed a desire to return to Somalia.

“A lot of them face eviction. They put them in an apartment complex that costs $600 a month. They can’t get a job that gives them that much money,” Hassan explained.

“And sometimes you have families, like, a single mother with eight kids, or seven kids or six kids, and you expect her to go to work in six months time with no English, no driver’s skills, nothing? I mean, sometimes it’s impossible.”

“The locals, mostly, when they see a few hundred people in their backyard with a different look, strangers, you know, of course they have the right to be concerned,” he added. “But I think if the local authorities and organizations like ours do a lot of outreach, I think we can bridge the gap.”

So how did so many Somalis end up in rural Shelbyville? The answer can be complicated.

Taken in by the U.S.

The State Department helps resettle refugees from war-torn countries like Somalia in the United States. The resettlement project is one part of a taxpayer-funded refugee aid program with a billion dollar budget.

Immigrants are chosen from UN refugee camps. The selected refugees then undergo a few days of cultural orientation and are soon on their way to America.

Although most of the refuges are repatriated to their home countries, the U.S. takes in more refugees than any other nation–with a cap of about 80,000 this year.

“What we do is we look at the most vulnerable groups of refugees,” said Todd Pierce of the State Department’s Bureau of Population, Refugees and Migration. “One group we’ve tried to help is Iraqi Christians and those who’ve worked with U.S. and Coalition forces.”

Pierce said the resettlement program helps improve America’s image in the eyes of the world.

“It’s one of the best facets of America, that we are a very generous, hospitable country,” he said. “This is something that has been bipartisan for decades now–we’ve brought people in….we look at Africa, we look at the Middle East, we look at Southeast Asia.”

A Rocky Transition?

More than 150,000 Somalis now live in the U.S., most in larger cities like Minneapolis, Nashville, Boston, Seattle and Columbus, Ohio.

Gang activity has been a major concern. And according to the U.S. government, at least a dozen young Somali Americans have returned home in recent months to join an al-Qaeda-linked terrorist group called al-Shabab.

As a result, the FBI is conducting investigations in several cities with large Somali populations. The fear is that the Somalis will return to America and put their terror training to use on U.S. soil.

Pierce says the government tries to shut any potential troublemakers out of the refugee resettlement program.

“We work closely with the Department of Homeland Security to make sure we vet people coming here, especially since 9/11. It’s very important,” he said.

Motivated by Jobs

“Our experience has been that refugees are very successful at resettling,” said Holly Johnson of the Tennessee Office of Refugees.

Johnson said the federal government contracts with social welfare groups at the local level to help set the refugees up in apartments, find them jobs and ease their transition to America.

“They are completely self sufficient, usually within 4 months,” she said. “They arrive here with nothing but a duffel bag of clothes, and they’re on their own, paying their bills, children are attending school, they know where their doctor’s office is within a few months.”

After a few months in their settlement cities, the refugees are free to move around the country and live wherever they please.

Enter Shelbyville

Somalis in other cities were drawn to Shelbyville by the jobs offered at the local Tyson chicken processing plant.

The plant came under fire from the Department of Justice in 2001 for hiring illegal Hispanic immigrants.

The large influx of Somalis has only added to locals’ frustration with the plant and the government.

“We’ve had three major industries shut down here and 700 to 800 people have lost their jobs,” Mosely said. “They’re trying to find anything they can, and then–as they see it–the government is shipping people from overseas to come here and take their jobs.”

Getting Past Controversy

Despite locals’ continued complaints over its hiring practices, Tyson says it is doing things by the book. A Tyson spokesman said the company is following federal employment guidelines–and that the majority of its employees are local residents.

The Tyson plant generated national controversy last fall when it dropped Labor Day as a paid holiday in favor of the Muslim holiday Eid al-Fitr.

The decision was later reversed, but longtime local residents say the incident was symbolic of the larger changes taking place in Shelbyville–changes they are coping with as best they can.

“We’re probably as culturally diversified as any small town in America.” said Chief Swing. “There’s been a lot of changes. But I think most people just take it in stride and keep going along with it.” Erick Stakelbeck: Somali Muslims Changing Small Town

 


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Olle Svenning är en pk-idiot och lika lite representiv för svenska folket som Weimar Reepalu är det. Deras huvuden kommer rulla en dag efter fredagsbönen, var så säkra.

Janne
Janne
13 years ago

Kom ikke og sig at der ikke findes fornuftige religiøse kvinder. Præst Lilleør er en af dem:

“Når man i Vesten kritiserer islam, jødedom eller kristendom så er det ikke, fordi man tilskynder til racemæssigt eller religiøst had, så er det, fordi at enhver ideologi udenfor sit bederum skal kunne diskuteres. Troen og religionen er i det øjeblik den kommer ud af kirken, synagogen og moskeen en ideologi lige blandt alle andre ideologer, som er til diskussion i verden. Sådan skelner Menneskerettighederne imellem det religionen og det menneske, der tror.”

h t t p://kathrine.blogs.berlingske.dk/2009/03/27/antisemitisme-og-oic/

Johansen
Johansen
13 years ago

Janne

Ensretning ja. Kvinder skal f. eks. ligne kloner af hinanden. Islamisk intolerance mod kvinder det er hvad tilsløring er.
Også intolerance over for at kønnene kan bevæge sig frit rundt blandt hinanden. Kønsapartheid og svær grad af bevægeindskrænkning for kvindekønnet.

I dag læste jeg flygtigt en overskrift på forsiden af et magasin. Der stod, at sygeplejersker lider af hensynsbetændelse. Jeg vil brede det ud og sige, at danskerne og Vesten lider af hensynsbetændelse over for islamisk intolerance.

Janne
Janne
13 years ago

Ensretning, ensretning og atter ensretning. Det er ikke tolerance, men religiøs intolerance over for forskellighed og mangfoldighed.

Janne
Janne
13 years ago

Brian skal underkaste sig og må ikke hedde noget der er imodstrid med islam…som det så intolerant lyder i et brevkassesvar:

“Islam vil på mange punkter ændre dit liv, da det at være muslim ikke blot er noget, man kalder sig. Det at være muslim betyder, at man underkaster sig Allah”

h t t p://www.religion.dk/artikel/318335:Spoerg-om-islam—-Jeg-har-moedt-en-pige–som-er-muslim

Carsten D
Carsten D
13 years ago

Wall Street Journal: The Swedish Emirate.

He, he – tag den danskerhader Olle Svenning, Aftonbladet i Emiratet Sverige.

Folkhemmet er rigtigt kommet i verdenspressen, he, he.

»Vort lille naboland er Vesteuropas mest fordomsfulde, skinhellige og indskrænkede nation,« fastslog journalist Olle Svenning 2006.

Tja – røde Olle, men jødehadere er vi ikke på denne side af Øresund.

He, he.

Jutta
Jutta
13 years ago

Jeg har glemt at fortaelle, at hele filmen skal vises tirsdag paa PI

Tak for tip, Jutta. Vi finder plads. mvh S

Jutta
Jutta
13 years ago

OT
Hallo, kaere venner,
er det muligt for jer, at tage denne trailer af “tysk Fitna version” med dansk og svensk taekst paa Bloggen?:
http://www.pi-news.net/2009/03/exklusiv-auf-pi-trailer-zum-deutschen-fitna/

MVH
Jutta

Janne
Janne
13 years ago

Jeg har det sådan med Fogh og Nato-posten, at det er ikke Fogh i sig selv der afgør hvordan politikken i DK er og bliver. Ingen er uundværlige – heller ikke Fogh. Det er politikken og visionerne der tæller – ikke så meget enkeltpersoner. Hvad angår SF’s kritik af Fogh så minder den om den kritik der konstant kommer fra Tyrkiet. haha.. ‘Venstrefløjen’ og Tyrkiet og andre islamiske lande har det skidt med det liberale menneske- og samfundssyn.

JensH
JensH
13 years ago

“så håber jeg om muligt endnu mere på, at Fogh får posten”

jeg bliver desværre nødt til lige at korrekse mig selv:

Så håber jeg om muligt endnu mere på, at Fogh får posten, selvom der må være grænser for hvor meget jeg ønsker at se en Dansk statsminister udvise dhimmitude, og ligefrem krybe for Tyrkerne:

http://politiken.dk/politik/article679016.ec

Dette betyder, at VKO nu yderligere mister det troværdighed mht. til det trumf-kort at kunne beskylde oppositionen for at ville give efter for islamisterne. Det er godt nok en høj pris Fogh afkræver af VKO-alliancen for at kunne få posten.

JensH
JensH
13 years ago

“Jens, lad nu være med at rive mig i næsen med hvad jeg selv har fortalt jeg mente engang.”

Okay, jeg formoder det var “et usportslig slag under bæltestedet” 🙂

Jeg beklager. Godt ord igen.

Men jeg må sige, at efter SF’s lavmål af provinsiel småtskårenhed, (og den fløj beskylder DF for manglende ‘udsyn’!!!), så håber jeg om muligt endnu mere på, at Fogh får posten.

LFPC
13 years ago

“Men jeg formoder vi ser forskelligt på den sag”

Hvorfor tror du det? Jens, lad nu være med at rive mig i næsen med hvad jeg selv har fortalt jeg mente engang.

JensH
JensH
13 years ago

@LFPC “Han kan ikke leve ubegrænset på den credit han fik under Muhammedkrisen. Og hans fravær som statsminister under hele dette beskæmmende forløb…” Det er jeg sådan set enige i. Fogh svigtede totalt ‘den nationale dagsorden’ i det øjeblik han for 3. gang havde vundet et Folketingsvvalg i 2007. Hvornår har du sidst hørt tale om “national sammenhængskraft”??? Det var ellers et emne han gik meget op i før valget i 2007. Men når det er sagt, så er jeg -trods alt- som Dansker stolt over at en Dansker kan få en så høj international post. Sidst vi havde en… Read more »

LFPC
13 years ago

Jeg kan slet ikke komme i tanke om ret mange situationer hvor venstrefløjen har ladet nationale interesser overskygge chancen til at føre indenrigspolitik.

Noget andet er så der efterhånden ikke er ret meget at sige til Foghs fordel. Han kan ikke leve ubegrænset på den credit han fik under Muhammedkrisen. Og hans fravær som statsminister under hele dette beskæmmende forløb med spekulationer om NATO-posten har nok fået den sidste sympati fra min side til at fordufte.

JensH
JensH
13 years ago

“Abdirizak Hassan is the director of the Somali Community Center in nearby Nashville. He says the state of Tennessee has no programs to help immigrants integrate into their new surroundings……” “And sometimes you have families, like, a single mother with eight kids, or seven kids or six kids, and you expect her to go to work in six months time with no English, no driver’s skills, nothing? I mean, sometimes it’s impossible……” Forskellen i en nøddeskal på USA og Vest-Europa. I USA er det for “Swim Or Sink” for nye indvandrere. Mon ikke disse Somaliere skulel have søgt mod et… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

Det er dog helt ufatteligt små sko Holger K Nielsen og SF går i. Omsider har en Dansk politiker en god chance for at få en international topost, og så benytter de lejligheden til småtskåren indenrigspolitik. Jeg så Holger K. Nielsens modstand mod Fogh’s NATO-kandidatur på TV2NEWS her til morgen inden jeg tog på arbejde, og jeg må sige det var virkelig en tæer-krummende oplevelse, og jeg blev faktisk så rasende at jeg måtte overveje om det nu også ud fra trafikmæsigt sikkerheds-sysnpunkt var forsvarligt at jeg kørte i bil på arbejde. Tal lige om jante-lovens Danmark. I alle andre… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

“En virkelig besynderlig Sydsvenskan artikel, der ikke beskæftiger sig med indholdet af beskrivelsen af Malmø, men udelukende hvem der beskriver.” Er der ikke bare efterhånden ved at tegne sig en vertikal akse, hvor det ikke mere så meget er højre versus venstre, men nærmere Vestens sekulære frihedsværdier versus islams religiøse koran-nære værdier vi kan se rejse sig i horisonten? Hvor der både er højre og venstre repræsenteret i kristendommen og den vestlige kultur og ligeledes højre og venstre repræsenteret i islam? En religions- og værdikamp? Fortsat vestlige friheds- og individorienterede samt kritik mindede værdier eller religiøse det modsatte? Stemmer man… Read more »

174-3
174-3
13 years ago

Freelancejournalist Jens Riis om Malmö:

“Hvorom alting er, forløbet forud for weekendens tenniskamp skal nok ses i lyset af, at Malmøs talstærke muslimske befolkning på en indirekte måde begynder at få mere og mere at skulle have sagt i den offentlige debat.”

(Weekendavisen 13.03.2009: “Den vita sporten”)

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x