28
mar
Seneste opdatering: 21/2-11 kl. 0107
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi er ikke meget for musicals, men ingen regel uden undtagelser:

Ayaan Hirsi Ali i tysk TV

Die somalisch-stämmige Islamkritikerin Ayaan Hirsi Ali  war gestern Abend zu Gast in der SWR-Sendung “Literatur im Foyer”. PI-Leser Aufgewachter hat sich die Sendung angeschaut und meint: “Erstaunt war ich über die wenig gutmenschlichen Fragen einer über den Islam gutinformierten Thea Dorn. Dass so ‘im Klartext reden’ im ÖRF möglich wäre, hätte ich nicht gedacht.” Se Litteratur im Foyer min 28:55(Hirsi Alis engelsk er  overdubbed på tysk, man kan høre begge dele)

Sveriges  Radio infiltrerede Sverigedemokraterna

Idag kl 13 sendtes Kalibers første af tre programmer om SD. Det forventelige resultat kan høres her,min. 37:03

Sverigedemokraterna har arbetat hårt för att göra sig av med stämpeln att partiet skulle vara främlingsfientligt och rasistiskt. Men en granskning som P1-programmet Kaliber har gjort visar, tvärtemot vad partiet säger utåt, att  främlingsfientliga åsikter fortfarande florerar. Men partiordföranden Jimmie Åkesson säger att partiet inte tolererar rasistiska åsikter. SD-medlemmar talar med kluven tunga

SR har forståeligt nok fået “second thoughts” og føler sig kaldet til at retfærdiggøre deres ageren her: Kaliber om arbetsmetoden dold mikrofon.Vi har altså med et ekstremt  undtagelsestilfælde at gøre, forstår man:

Sveriges Radio har väldigt tydliga regler med att den här arbetsmetoden bara ska användas i extrema undantagsfall, och att det är ett sätt som bara kan tillämpas om det inte går att få fram information på ett annat sätt. Och vi tycker att det är en viktig demokratisk fråga för väljarna att veta vad det är för parti de röstar på

Når man har hørt programmet, er hjertet sunket i brystet på én. En overvældende fornemmelse af, at svensk demokratisk debat overhovedet ikke kan rumme disse spørgsmål. Og kan den ikke det,  så er der en motorvej langt ud for fanatikere fra enhver side, med alle de ulykker de kan afstedkomme. SD ved forhåbentlig, at i et sådan parti i et sådant land, er en god eksklusionsparagraf den vigtigste overhovedet. Ellers kunne de have lært det af Kjærsgaard. Og at de kommer  i strid, strid modvind, hvor alle kneb gælder, og at den dag de kommer til fadet – for det gør de – kommer de tids nok til oprydningsarbejdet, ikke til forebyggelsen. Og de hovedansvarlige vil, ligesom i Danmark,  kunne pege fingre af deres “mislykkede integrationspolitik”. Det bliver op ad bakke det næste år : Rasism hos SverigedemokraternaKalibers Sanna Klinghoffers EXPO-vänner – Svensk debat kunne knapt nok rumme Magnus Ranstorp her  nedenfor:

Debatt om Rosengårdsrapporten

Den islamiska radikaliseringen har ökat i Malmöstadsdelen Rosengård de senaste fem åren. Den bilden tecknas i en rapport från forskare vid Försvarshögskolan i Stockholm. Men islamologer vid Lunds Universitet har kritiserat rapporten för att dra slutsatser på för dåligt underlag. Vi hör Leif Stenberg, föreståndare vid Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds Universitet, samt Magnus Ranstorp, forskningschef vid centrum för studier om assymetriska hot och terrorism vid Försvarshögskolan i Stockholm, diskutera rapporten Hot mot demokrati och värdegrund – en lägesbild från Malmö. På länken  finns hela den oredigerade debatten mellan de två, min. 24:39 via Muslimske Friskolan

Tyrkernes kulturødelæggelse på Cypern

The Turkish Cypriots want to make a tabula rasa of the past! Their goal: to eradicate all traces of Greek presence in the northern part of the island that they have been occupying since 1974. For them, everything must disappear, and the cultural, historic and religious edifices are no exception… First, they replaced the place names with Turkish toponyms. An act that is contrary to international law and to the UN resolutions on Cyprus. The inhabitants of the northern part of the island then occupied the places of worship and meditation. More than 500 churches and monasteries have been pillaged and sacked. Others were transformed into mosques, museums, shops, and even into military barracks! Several tombs and cemetery crosses were destroyed and desecrated. And what is not demolished is simply abandoned: such was the fate of several prehistoric and historic towns left to deteriorate. And the Turkish Army does not allow the Cypriot government, or even UNESCO, to preserve and protect the archeological and cultural sites of the northern zone of the island.

The northern zone of the country, or 37% of the territory, was occupied by Turkish Cypriots and re-baptized “The Turkish Republic of Northern Cyprus” in 1983. But it is not recognized by the international community. And the southern zone is inhabited by Greek Cypriots. The tension between the two communities has caused thousands of deaths and missing persons, and has forced the relocating of large portions of the population. But those are not the only consequences. In the Turkish zone, the cultural heritage is slowly disappearing, and nothing seems capable of stopping this headlong rush to destruction. Losing Cypriot CultureQui peut sauver le patrimoine culturel chypriote ?

Slagside ?

Leon Nikulin dr. phil.8620 Viby

DR-SLAGSIDE: Det er meget forståeligt, at Søren Espersens indlæg om DR (Politiken 24.3.), har bragt sindene i kog, fordi anklagen indebærer, at denne vigtige kulturbærende og nyhedsformidlende institution også har en skjult propagandistisk side.

Samme anklage er før blevet rettet mod videnskabensverden i en bog af Peter Nyrop Buhl, og samme tendens i undervisningssektoren er blevet dokumenteret af Kenneth Kristensen Bert .

Hvis de har ret, har hele det intellektuelle liv i Danmark en politisk slagside, der er særlig tydelig i journalistikkens verden, og det er der faktisk en del undersøgelser, der synes at underbygge, bl.a. en PhD-afhandling af Nete Nørgaard Kristensen (2003), hvoraf en del af konklusionerne er gengivet i artiklen “Journalister ser rødt i stemmeboksen” (Journalisten, 17/12 2003).

For et par år siden blev et prøvevalg gennemført blandt halvdelen af de 300 aktive journaliststuderende på RUC, og her viste det sig, at hele 35 procent af de adspurgte stemte på SF, der – hvis de studerende havde bestemt udfaldet af et folketingsvalg – ville have kunnet danne regering alene med Enhedslistens stemmer.

Heine Andersens bog “Politiske holdninger blandt samfundsforskere i Danmark” (1998) giver samme billede, og forholdet er interessant nok det samme i Norge, hvor Frank Aarebrot fra Universitetet i Bergen har påvist, at journalisternes stemmer ville have givet de rødgrønne 120 af 169 pladser i Stortinget ved sidste valg.

Disse resultater kan naturligvis afvises som “højreorienterede”, men efter min mening lægger de snarere op til en meget tiltrængt debat, og den har Politiken ved at bringe Søren Espersens polemiske artikel nu givet bolden op til. Tak for det.

29. marts 2009 04:00 | Nordjyske.dk Tiltrængt debat

(I denne diskussion, altså om TV serier, er vi ikke kvalificerede til at mene noget , da ingen af os har set en brøkdel af de omhandlede programmer. Noget kunne dog tyde på at Espersen har ramt et ømt  punkt, som der nu hyles. Snaphanen)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
AN
AN
13 years ago

@morlille

– DR alias “Thøger TV”…?

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
13 years ago

Jag känner stor sorg när jag tänker på Cypern. En stor anledning till detta är att min familj tillbringade 14 dagar på semester där i 1972 när jag bara var 13 år gammal. Gammal nog för att ha gott om minnen därifrån trots att en hel livstid har passerat sedan dess och i sanning har mycket vatten passerat under broarna sedan dess. Jag vet inte hur Famagusta ser ut idag men för ett tiotal år sedan verkade den fortfarande vara en spökstad. Kanske har dom återbefolkat den nu men så fall förmodligen med turkar och turk-cyprioter. Jag är glad att… Read more »

Jørgen L
13 years ago

I løbet af en kortere årrække vil den danske befolkning være uddød, hvoraf følger, at svenske mænd i gennemsnit vil leve 82 år længere end danske. Stakkels svenskere.

:mrgreen:

You do have a way with words. “Svennar har ingen kultur”-videoen fik mig til at hulke hysterisk af grin, samtidig med at jeg kiggede mig skyldbevidst over skulderen (hvordan så end det kan lade sig gøre). Er der et eller andet sted, man kan se teksterne? Vi fynboer har brug for lidt hjælp … 😉

Limewoody
Limewoody
13 years ago

Jeg kom i går aftes desværre til at se Søren Espersen fra DF på den ene side og Kurt Strand og landhvalen fra Politiken på den anden diskutere hvorvidt det var fornuftigt at invitere Wilders til en konference om ytringsfrihed. Og som sædvanlig diskuteredes på Danmarx Radios og landhvalens præmisser. Søren Espersen og DF virker på dem, som om det er det eneste sted de kan få ilt i deres anaerobe indelukke – diskussionen handlede i al sin enkelhed íkke om substans, fakta eller snadhed, men om i allerhøjeste grad om ideologi. Saïd En Fâden tilhører den knævrende klasse der… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Rødding Højskole »Vi har en højskole med spændende og relevante fag. Vi er et hold af unge lærere med store ambitioner med vores fire hovedfag: Politik og Spin, Design og Innovation, Journalistik og Mellemøsten samt Music Lab og Producer«. h t t p://politiken.dk/indland/article679808.ece “Vi går bag om medierne Medierne spiller en afgørende rolle i vores hverdag som nyhedsformidler og vagthund. Ord er magt og vejen til indflydelse. Ord kan forandre verden, en artikel kan sætte en ny dagsorden, og kritisk journalistik kan afsløre det skjulte. Her lærer du at bruge sproget aktivt, så du kan være med til at præge… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Rødding Højskole klæder kvinde i kulsort burka på hjemmesiden:

“De senere års debat i medierne viser, at islam ikke kun er et historisk fænomen. Islam er en del af mange menneskers hverdag både i Danmark, i de arabiske lande og andre lande verden over. Derfor går vi også tæt på islam i hverdagen både i de arabiske lande og i Danmark. Må man have kærester, hvis man er muslim? Går alle i moskeen for at bede? Hvad er sharia? Kan islam og demokrati forenes? Hvorfor er tørklædet så vigtigt for nogle muslimer…”

h t t p://www.roedding-hoejskole.dk/page.aspx?node=22&id=49

morlille
morlille
13 years ago

Mærkelig udtalelse fra Tøger Seidenfadens mund i går aftes i deadline kl. 22.30. Studievært er Kurt strand. Gæsterne er Tøger og Søren Espersen. Der diskuteres om Wilders skal inviteres til “ytringsfrihedskonferencen”. På et tidspunkt falder så den her bemærkning fra Tøger til Espersen: “så skulle vI jo ikke have inviteret dig!” Så er det jeg må spørge, har Tøger Seidenfaden så megen indflydelse på DR, at han er med til at beslutte hvem, der skal inviteres ind i DR-studiet? Udsendelsen kommer for mit vedkommende ikke længere til at handle om, hvorvidt Wilders skal inviteres til Danmark, men om hvorvidt Søren… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

steen

haha.. humor skal der bestemt til. Det er ved at være nutidens mest fedtfattige og røgfrie samt slagkraftige krydderi. 🙂

Vi har da stadigvæk (håne)retten til at kritisere sundhedisternes fade og golde livsforskrækkede agenda.

Janne
Janne
13 years ago

steen Jeg antager at musikken blot er en CD afspilning, hvor der så synges til. Jeg synes at jeg kan genkende musikken, men kan ikke lige huske hvad det er for et stykke musik. Du har ret i at musicalen er lavet med en vis humor. Det er dog en grum form for humor. Men det er måske bedre end bare at lade sig synke ned i afmagt. Så hellere lidt barsk humor. Til sidst i musicalen ser vi et skilt ved en fodgængerovergang med en religiøs kvindeuniform. Det minder mig om de nye skilte i fodgængerovergange i København, hvor… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

Dem der har kreeret den lille musical om neo Sverige glemte at nævne de mange voldtægter mod svenske kvinder.

Poul Højlund
Poul Højlund
13 years ago

Er der nogen, der for nylig har kaldt Tyrkiet en BESÆTTELSESMAGT, eller er det forebeholdt alle kriges og ulykkers ophav, Israel??

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Det er en dyd for muslimer at ødelægge al Jahiliya (ikke-islamisk kultur) overalt hvor de kan komme til det, eller få mulighed for det. Man kan bare se, at øjnene på figurerne på hulemalerierne i Göröme i Tyrkiet er blevet kradset ud. På den anden side er det helligbrøde, at illustrere Profeten Muhammed fra og med 30. september 2005. -Og som tiden går, at synes det er helligbrøde at have spiritusudskænkning fra et værtshus, en restaurant, et discotek, en kro o.lign. 500 meter væk fra en moské. Jeg er helt på linje med Emeritus. Desuden er der også indgået “studehandler”… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘…The Turkish Cypriots want to make a tabula rasa of the past! Their goal: to eradicate all traces of Greek presence in the northern part of the island that they have been occupying since 1974. For them, everything must disappear, and the cultural, historic and religious edifices are no exception… First, they replaced the place names with Turkish toponyms…’

Dette er ikke et specifikt tyrkisk påfund, men et varsel. Bestræbelsen er symptomatisk for såkaldt islamisk ‘kultur’. Sådan vil det også gå Europa.

Med venlig hilsen

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x