11
maj
Seneste opdatering: 27/3-12 kl. 1924
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Le 4. mai Robert Redeker parle en français dans la Societé de Presse Libre à Copenhague, presenté par le président Lars Hedegaard. C ést lanniversaire de la libération de loccupation allemande en 1945, et après le discours on entonne une chanson de liberté.

Videoen er-bortset fra indledningen- på fransk. Der forventes en version med engelske undertekster hen ad vejen. Se også Robert Redeker in Copenhagen, I.

“At være i Søren Kierkegaards fædreland her i aften, er meget bevægende for mig:”

På tredie år under jorden

Af Helle Merete Brix for HRS

Da den franske filosofilærer og forfatter Robert Redeker for nylig besøgte København og talte i Vartov om religion og kritik af religion, var det en venlig og beskeden mand, der stod på podiet. Samme indtryk fik man under den private middag aftenen før, hvor vi var en lille gruppe, der mødte Redeker. Det foregik på en restaurant i København, og de to franske politifolk og en enkelt dansk, der udgjorde sikkerhedsforanstaltningerne under hans besøg, spiste diskret ved et bord i nærheden. Når Redeker ikke talte med os, kiggede han med glade øjne ud af vinduet, på de regnglinsende brosten og de forbipasserende på pladsen. Bagefter gik tre af os sammen med Redeker og politivagterne igennem regnen til fods til hans hotel. For en aften i frihed er en luksus for Redeker.  HRS

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Universalgeni
12 years ago

Jeg fatter ikke, hvorfor Løkke er så tavs. Det er uhyggeligt.

EH
EH
12 years ago

De seneste opinionstal afspejler regeringens svaghed og ikke oppositionens styrke. Jeg må indrømme at jeg er rimeligt forbløffet hvilken gople Lars Løkke har vist sig at være. Med hans CV havde man forventet lidt mere. De seneste udtalelser om Wilders stripper ham totalt. Den værdipolitik som VK(O) har vundet 3 valg på dumpes helt til fordel for en usikker politisk og økonomisk dagsorden. (vigtigt naturligvis, men alligevel). En strategi som indtil videre kun har bragt ham længere væk fra statsministertaburetten. Mangler han ganske enkelt lysten og ikke mindst energien til denne post? Evnerne burde jo være der, eller hva? Tvivlen… Read more »

trackback

[…] “Min levevilkår er stadig de samme, […] jeg er stadig lever under tæt beskyttelse, og jeg kom her i studiet ledsaget af to politifolk.”  Hvad er egobody? “Det er en, der forveksler sit ego med sin sjæl og sin krop,” siger filosoffen, “det nye mennske vi kan finde gennem en verden af sport, underholdning og tele- virkelighed “. Robert Redeker publie “Egobody : la fabrique de l’homme nouveau”, (Robert Redeker in Copenhagen, I, Robert Redeker in Copenhagen, II.) […]

trackback

[…] Robert Redeker er en fremtredende fransk forfatter og filosof, som mot sin vilje har blitt internasjonalt kjent etter at han måtte gå under jorden grunnet drapstrusler fra islamistisk hold. Redeker har heldigvis ikke lagt bort pennen i frykt. I denne artikkelen, som med Redekers tillatelse er oversatt fra fransk av Bruce Bawer for publisering hos HRS, tar Redeker utgangspunkt i det groteske drapet av Ilan Halimi og den utbredte antisemittismen – eller ”den nye jødefobien” – som er å finne på grasrota i muslimske forsteder i Frankrike. på norsk og på engelsk. (se Redeker in Copenhagen I og Redeker… Read more »

trackback

[…] Robert Redeker in Copenhagen I,  Robert Redeker in Copenhagen II. […]

JensH
JensH
13 years ago

Breaking News

Ifølge Berlingske Tidende ønsker Statsminister Lars Løkke Rasmussen en euro-afstemning i denne valgperiode:

“Det er mit mål, for jeg ønsker, at Danmark skal være et fuldgyldigt medlem af EU, siger Løkke efter en arbejdsfrokost i Bruxelles med EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso.”

http://www.berlingske.dk/article/20090513/danmark/90513112/

Ikke nok med LLR er lalle-liberal mht. værdipolitiken og specielt i kampen mod islamiseringen af Europa, men han er også en af disse naive EU-begejsterede venstrefolk, som jeg troede hørte 1990’erne og Uffe Elleman til.

JensH
JensH
13 years ago

@Peter Br. & PeterK Kort sagt, vi skal i fremtiden forvente nye skille-linjer i Dansk politik når det kommer til værdipolitiken, og at Durban II alliancen mellem centrum-venstre ‘oppositionen’ og VK regeringen ikke var nogen enlig svale. I så fald betyder det jo, at DF er i forholdet til VK-regeringen er både i opposition og samtidig agerer støtteparti. En lidt akavet parlamentarisk situation, hvor DF kan få lidt lunser ved finanslovsforhandlingerne, men ellers må affinde sig med, at der sker en ‘Europæisering’ af værdipolitken, hvilket vil sige i retning af det centrum-venstre med Lykketoft og Morten Østergård i spidsen står… Read more »

PeterK
PeterK
13 years ago

Løkke skulle også blot til sit første topmøde, før han synes at det var meget mere naturligt at få striben af muslimske lande rundt om Middelhavet ind i EU, end kerneeuropæiske lande som Ukraine, og HvideRusland, selvom sidstnævnte lige skal have vippet Europas sidste diktator ud. Løkke mener jo også at det er helt naturligt at vi roder rundt i Georgien i den kaukasiske krudttønde, landet der berigede verden med både Beria og Stalin.

Peter Br.
Peter Br.
13 years ago

Ja Lars Løkke Rasmussen kunne godt virke som en slatten embedsmand der blot skal ha butikken til at køre nogenlunde lydefrit, der bliver nok ikke meget værdikamp og omstrukturering af samfundet i den regerings levetid.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Jeg er arbejdssøgende og fik blot 10 ved studentereksamen i fransk i 1984.
Rediget udgave:
C’est l’anniversaire de la libération de l’occupation allemande en 1945, après le discours on entonne la chanson de liberté danoise.

JensH
JensH
13 years ago

OT

Politken må juble. Endelig har de efter 8 år fået en islam-leflende kulturradikal statsminister:

“Statsminister Lars Løkke Rasmussen slår nu utvetydigt fast, at Geert Wilders er uvelkommen på konference. Wilders er hadefuld, mener Løkke”

http://www.berlingske.dk/article/20090512/politik/90512100/

Hvad er efterhånden forskellen på VK-regeringen og centrum-venstre rent værdipolitisk. Senest så vi igår, at en såkaldt Konservativ justitsminister ikke mente de autonomes stormtroppers uhindrede voldsorgie i København skulle have konsekvenser for nogen.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

“C´est anniversaire de la libération de l’occupation”… så vidt jeg fandt frem til.
Slet eventuelt disse to kommentarer når der er rettet.

Jeg må hellere søge et arbejde.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

“…on entonne la chanson de liberté danoise.”, tror jeg det bør være i enden af ordene under hr. Hedegaards åsyn:
http://www.nomos-dk.dk/skraep/svend_moeller_kristensen.htm

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x