12
maj
Seneste opdatering: 13/5-09 kl. 0151
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lad mig sige det på denne måde: Hvis Belgien skulle gå i opløsning i min levetid, er min største bekymring hvad der så bliver af de lækre chokolademuslinger med blød nougat fra dette land. Forsøget fra denne talsmand på at forskyde spørgsmål om skyld og ansvar væk fra muslimer og over på jøder er dybt frastødende. Den løgnagtige opstilling af moralsk ækvivalens og fortielsen af det muslimske jødehads ophav i Koranen og hos Muhammed skyldes enten utilgivelig uvidenhed eller grov manipulation (LFPC).

Anti-Semitic attacks have skyrocketed in Belgium in 2009, according to a local government watchdog. The agency’s director compared the hike to “the anti-Muslim hate campaign after 9/11.”

The Centre for Equal Opportunities and Opposition to Racism last week said that the number of anti-Semitic incidents in the first four months of 2009 has equaled the number of such incidents recorded in the whole of 2008.

According to Jozef De Witte, director of the government agency, which is under the direct responsibility of Belgium’s prime minister, the hike owes to the Middle East conflict between Israel and some of its enemies.  […]

“The two realities are incomparable,” said David Lowy, founder of the JOBI group for Belgian youth in Israel. “There were some deplorable attacks against Muslims after 9/11 by extreme rightists, but mosques were not lit on fire as synagogues had been in January. Muslims were not threatened on the street.” […] Watchdog group says anti-Semitism skyrocketing in Belgium

You Tube-censur af tale af Dewinter

US bloggeren Vlad Tepes diskuterer det og poster sin video et andet sted.Dewinter taler på tysk, og er tekstet på engelsk. Det er ikke rart at blive censureret. Jeg kender fænomenet fra Sverige, og fra denne video med en kinesisk dissident, som Google-You Tube skulle  tygge  på i mange  uger, inden de endelig gav sig.

Kanariefuglen i minen

Geert Wilders gæstede os første gang i Trykkefrihedsselskabet i 2008, og det første glimt jeg fik af ham var, da han kom op af den brede trappe i Folketinget. En dansk politiker havde arrangeret et frokostselskab for Wilders og en lille, udvalgt gruppe.

En kommentar om Geert Wilders – Helle Merete Brix

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

ses i…
som mennesker har således benævnt og sat rammer for…
såfremt de synes kan afskaffe…

Jeg har skrevet for meget idag.
Jeg beklager.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Begge værker rummer diskriminatoriske udsagn, udgivere og forfattere ville efter min opfattelse ved førsteudgivelse i nutiden blive mødt af et antal tiltaler for overtrædelse af de aktuelle ( danske) love for ytringsfrihed, muligvis blive sigtet og dømt og oplaget beslaglagt og eksemplarer eller fragmenter kun eksistere og kunne ses dybeste hemmelighed. Da der er tale om gamle værker er der ud over det aspekt læsere og tilhængere i nutiden kan lægge i dem, også tale om historiske kilder for hvilke proceduren efter min mening, bør være en anden end når der er tale om nyudgivelser. Da det vist er sådan,… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Peter Buch. Jeg forstod på dig, at du bragte begreberne ytringsfrihed og Koran sammen for at hævde, at det ville være ulogisk på ytringsfrihedens alter at ofre Koranen. Når man ved, hvad der står i den bog, kan det ikke være ulogisk at forbyde den, hvis man finder det rimeligt (logisk) at forbyde Mein Kampf på grund af, hvad der står der. Begrundelsen må i begge tilfælde være, at de hensigter, bøgerne bringer til torvs er lige uforenelige med ytringsfrihedens grundlag og mulighed for at blive praktiseret, hvis bøgerne får magt, som de har agt. Man kan sige, at… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Emeritus Hvad ytringsfrihed angår er det min opfattelse, at forbud mod trusler er berettiget, der fandtes vist allerede for længe siden en elller flere lovparagraffer mod dette. Muligvis eksisterede forbuddet mod trusler før §266b racismeparagraffen blev vedtaget, det formoder jeg uden at have en eksakt henvisning. Jeg er klar over at det ( forbuddet mod trusler) er en begrænsning af ytringsfriheden, begrænsningen den begrundes herfra med henvisning til at forbud mod trusler giver ytringsfriheden en fornuftig ramme indenfor hvilken den fungerer bedre end uden forbudet. Jeg har ikke overvejet om ytringsfrihed har en iboende logik. Eksistensberettigelse synes jeg ytringsfriheden har… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Poul Højlund. Der er virkelig en fin pointe i at føre H. C. Andersens lille dreng fra eventyret ind i nuets prosaiske virkelighed. Til Peter Buch. Et filosofisk spørgsmål om ytringsfrihedens iboende logik og eksistensberettigelse eller et krav om forbud mod forbud: Mener du med ‘ulogisk’, at ytringsfrihed er det samme som grænseløs tolerance, forstået på den måde, at friheden logisk set indebærer sin modsætning – at man partout skal finde sig i alt – også sin egen afskaffelse, selv om visse spilleregler – og forbud ville kunne sikre både mig og andre mod overgreb og vor fælles frihed… Read more »

li
li
13 years ago

@Poul Højlund Korrekt, ganske enig med dig her, glad for du kan udtrykke dig bedre end mig. Jeg tror dette med at udtrykke sig gennem stemmeafgivningen er lidt svært, fordi den politiske korrekte tone og vensterfløjens massive tilsvining af ikke-socialister, gør folk bange for at gøre noget forkert, hvis de ikke er politisk orienteret, men bare lalleglade x-faktor tv-seer! Vi bliver jo også stopfodret! med tvivlsomme røde (D)DR ‘eksperter’ der forklare os hvor dumme vi er, hvis vi ikke kan se lykkesalighederne ved muhammeds påbudte affaldsækkeklædte kvinders undertrykkelse! Den frelste dhimmi-elite skal nok få sin sag for, når iSLAM’s krav… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Emeritus Ja, det er ulogisk at kræve Koranen forbudt såfremt man ønsker at stå for vestlige principper som ytringsfrihed. Ytringsfrihed bør herfra set forsvares af individer og lovgivere og politikere, der søger vestlige værdier værende gældende. At lovgivere i vestlige lande har forbudt Mein Kampf er ligeledes ulogisk, såfremt lovgiverne ser sig som forsvarere af vestlige værdier som ytringsfrihed. Om demokrati eller elitestyre eller noget andet som udgangspunkt er bedst som styreform er givet en diskussion værd, dog kan det som udgangspunkt nok betale sig at inddrage i hvor stor grad individer og samfund er underlagt styrets politik. Groft generaliseret… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
13 years ago

Jeg tror, at det er så enkelt: Wilders er som den lille dreng i Kejserens nye klæder, og derfor vil ingen på kejserholdet røre ham med en ildtang.

Begynder kejserne først at tale med Wilders, er det slut med magten og æren. Folk har for længst fået nok, – blot mangler de endnu at udtrykke sig via stemmesedlerne.

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Lad mig svare på mine egne spørgsmål, siden andre ikke vil. Jo, Wilders har en sag, der er nøjagtig lige så god som Hirsi Alis, Wafa Sultans Lars Hedegaards og Helle Merete Brix’ og bedre end Lars Lykkes. Det kræver ikke nogen akademisk embedseksamen at få øje på EU’s indvandringspumpe. Som hollænder, har han mærket i sin egen hverdag, hvad indvandring i den størrelsesorden, som hollænderne oplever, vil sige. Han er ikke muslim, men en europæer, der frygter, at Islam en dag vil tvinge ham ind i det, Hirsi og Wafa brød med. Han har oplevet Pim og Theo og… Read more »

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Forskellen på folk som Hirsi Ali, Wafa Sultan og Wilders er let at få øje på. Vigtigst er kompetencen. Wafa og Hirsi har højt og tydeligt brudt med deres baggrund. I den forstand er de den folkeligt og kulturelt-religiøse ‘rene’ vare og en slags fødte eksperter. Her kommer Wilders til kort. Han kan simpelthen godt pakke sammen. Han har ikke forstand å det, han snakker om, selv om han siger det samme som Hirsi, for han har aldrig selv været muslim og følt, hvad det vil sige på egen krop. Det andet forhold, som diskvalificerer ham, er, at han kun… Read more »

Miljonprogrampartiet
13 years ago

I’m sure the youtube has selectively picked the video to censor. They have done that may times before. A major youtuber in Sweden, bananlandet had one video removed for no reason. The video was about the recenr EU reoprt showing the Sweden have European record in rapes.. There was no copyright infringement or abusive language. They have now blocked his/her site but you can still see the videos. Youtube is active in stopping antiislmaist and other videos in all countries, so its not a coincident. Miljonprogrampartiet is a swedish nationalist party. We propse stopping immigration and an adoptation of immigrant… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x