15
maj
Seneste opdatering: 15/5-09 kl. 2256
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

frue-k-002

Danmark anno 1992, året for palæstinenserloven, er ikke det samme som Danmark af i dag. Hvad, hvis noget, vil dette betyde for udkommet her? Skal man vove to forsigtige gæt på forskellen mellem dengang og nu, så ser det for det første ikke ud til at kirken er ledet af disciple af Flemming Pless:

[…] Ifølge menighedsrådsformand i Vor Frue Kirke Ole Ehlers kom irakernes aktion bag på kirkens personale. Han bryder sig ikke om, at kirken bruges politisk, men vil på den anden side heller ikke smide irakerne ud, når kirken lukker.

– Vi har ikke nogen holdning, men jeg er ærgerlig over, at kirken benyttes til et politisk formål. I princippet vil vi bede folk om at gå, men vi vil ikke bruge magt for at få dem ud, siger Ole Ehlers til Ritzau.[…] Kirke vil ikke smide irakere ud

Dette forhold, og at emnet flygtninge/indvandrere/islam er så ekstremt polariseret og følelsesladet i en grad det ikke var i 1992, gør at man let kan forestille sig at dette bliver en sag der først og fremmest kommer til at udspille sig udenfor kirken. Faktisk har jeg mere end vanskeligt ved at forestille mig at autonome, Gutmenschen, politikere, kulturpersonligheder, gejstlige og øvrige velkendte ansigter ikke vil forsamle sig foran kirken og foranstalte en fysisk blokade. Spørgsmålet bliver så: Vil Københavns Politi så benytte den eufemistisk benævnte ‘henholdende strategi’ og lade forsamlingen afgøre udfaldet?

Kl. 20 var “natgudstjenesten” og andre kommende arrangementer aflyst, dørene låst og politiet i kirken, et tegn på at det kan blive en kortvarig affære. Der skal jo også snart være bispevalg, så måske endda domprovsten har sig selv mere nærtstående interesser at pleje end irakiske overnattere, sorte kvinders og – ser det nu ud til – selvbestaltede, autonome politifolk ? Hvor tydeligere kan det siges at det bør blive en kortvarig affære? Hvis politiledelsen er ‘clever’ – vakse ved kirkelågen – tager de dette i optrækket. Om få dage vil det være meget værre (LFPC/Steen)  (fotos © Snaphanen).

frue-kirke-016

frue-kirke-008frue-kirke-013frue-kirke-011frue-kirke-001

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
New Folk’s Order
New Folk’s Order
13 years ago

I dag, hvor den danske krone er bumpstærk, hvor alle kriminelle bankspekulanter fik udbetalt milliarder i gaver, hvor ca. 60.000 danske børn lever og lider under fattigdomsgrænsen, er jeg ikke optimist længere. Løkke samt med margarine fru strammer løkken omkring dansk frihed, hvad bliver det næste? Ja, det ligner 1932 Tyskland. Ja der er kun en glade forhen mig og min lille datter, det er snart slut med Bilderberg venner og tyranni. 300 listen er offentliggjort og tiden til den store verdensomspændende revolution er tætter og tætter, lige som hyperinflation rykker frem. Hilsen New Folk’s Order

Nils
Nils
13 years ago

Når de i tidens fylde ankommer til deres hjemland kan de jo passende besætte nærmeste moske efter lufthavnen og så appellere til det omgivende samfund: I herrens navn vis barmhiertighed og slå os ikke ihjel eller noget. Så vil der nok blive gloet en del og grinet.

For slet ikke at tale om, hvis de forlanger at blive forsørget resten af tilværelsen.

Janne
Janne
13 years ago

Jeg læste i en avis at irakerne i vor frue kirke ønsker at den danske kirke viser barmhjertighed. Det er mere nærliggende at irakerne ønsker barmhjertighed af koranen og af islam og af det land som de skal tilbage til.

trackback

[…] Jyllands Posten, Foto: Snaphanen, […]

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Dana

Den artikel, hvor får jeg fat i den ?

Jeg vil nemlig gerne have et print af den .

Vivi

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Giver man lov til Irakerlov, og Afghanerlov efter kirkebesættelsen af vor frue kirke som dispensation for asyl-afslag er al tale om hjemsendelse bevidst bluff fra politikernes mund under valgkampe. Jeg bed mærke i en JP-kronik på samme tidspunkt omkring den diplomatiske krise ved “Pave citatet”, engang i efteråret 2006 : Undvegne negre fortalte til engelske missionærer om arabernes fremfærd. Engang var der en afrikansk stamme-samfund som havde et højt kulturelt stade. De første arabere som kom dertil var ydmyge -de havde endda deres egen såsæd med. Tiden gik, og på et tidspunkt angreb araberne negerstammen. Det var ren blitzkrig massakre.… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

“Hvor tydeligere kan det siges at det bør blive en kortvarig affære? Hvis politiledelsen er ‘clever’ – vakse ved kirkelågen – tager de dette i optrækket. Om få dage vil det være meget værre”

Desværre var Københavns Politi som sædvanlig ikke ‘vakse ved kirkelågen’, og nu er der kommet flere Irakere til:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/05/16/163845.htm

Så mens Per Larsen og Hanne Bech Hansen taler om ‘afventende holdning’ og ‘dialog’ er vi altså ved at få en situation som minder meget om den i 1991-92.

Elefanten
Elefanten
13 years ago

Det skal nok blive en festlig konfirmation i morgen d. 17. maj i Vor Frue Kirke.

Men man skal passe på irakerne. For de har ingen respekt for danske kvinders eller småpigers religiøse påklædning. Fire irakere kom for retten for massevoldtægt af en 14-årig pige. Som det hedder i reportagen:

”Hun var af sted til fest i Vorbasse i sine andendagsbukser fra konfirmationen få måneder tidligere.
Bukserne var revet itu i forbindelse med voldtægten.”

Dommeren besluttede i øvrigt, at de fire nævnte irakere skulle blive boende i Danmark.

dana
dana
13 years ago

Mere om de palæstinensiske “flygtninge” her: “600-700 fra flygtningelejren Wievel har i årenes løb fået asyl eller er blevet familiesammenført i Danmark. Folk i lejren er derfor godt orienteret om forholdene på 56. nordlig breddegrad. Det er for eksempel rygtedes, at man tjener det samme, hvad enten man arbejder eller holder fri hele dagen.” Jyllands-Posten (18.11.2001): Flygtninge: Lille Danmark Mange palæstinensere med asyl i Danmark opholder sig store dele af året i det land, de i sin tid flygtede fra betalt af sociale ydelser fra Danmark. Det bekræftes af palæstinensere selv, men også af danske skolefolk, socialpædagoger, læger og kommunale… Read more »

Johansen
Johansen
13 years ago

Steen

Tak for henvisning til den artikel om palæstinenser-loven.
Rystende som der blev givet efter for pres, efter at palæstinensernes sager var blevet efterprøvet af de rette instanser. Lad ikke den fatale fejltagelse gentage sig nu 17 år senere.

Janne

Helt enig i dine betragtninger. Det er da grotesk, at kunstneren ikke må skrive kvindechauvinisme på væggen i kvindemuseet. Vi har ytringsfrihed og ikke censur her til lands. Beskæmmende er det.
Kvinder skal ikke gøres til ofre og derigennem særbehandles via f. eks. kvindekvoter. Det er regulært kvindetyranni.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

M16

Nej, ikke så dejlig som dagen havde været uden disse personer vimsende rundt.

Jeg håber jeg får et arbejde før andre. Så egoistisk er jeg, nogle andre har det på samme måde:
http://jp.dk/indland/article1694951.ece

Janne
Janne
13 years ago

Jens “I New York har de et kvindeuniversitet, hvor mænd ikke har nogen adgang! Tænk, hvis man lavede et “men-only” universitet i Århus!” Det er jo det. Trættende dobbeltmoral. Mere OT Det er noget skidt at midt i en tid hvor det kommer til at koste mere at tage på efterskole, så gives der kun tilskud til en lille gruppe – ikke til alle: “150 års tradition for at efterskoler er for alle børn er ved at blive brudt. Det frygter skolerne selv, fordi forældrebetalingen stiger voldsomt.” h t t p://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/2009/05/16/101948.htm Tilskud til særligt prioriterede elevgrupper “§ 23 a. Staten… Read more »

Jens
Jens
13 years ago

@Janne: I hear ya! I for lang tid er mænd blevet påduttet denne og hine dårlige samvittighed af kvindschauvanisterne! Fedt indlæg! (Selvom det er lidt OT…) I New York har de et kvindeuniversitet, hvor mænd ikke har nogen adgang! Tænk, hvis man lavede et “men-only” universitet i Århus!

M16
M16
13 years ago

Tror du det bliver “en dejlig dag” for konfirmanterne, med perker og sortklædte rød-facister redende rundt !!!!!!!!!!!!!

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

På radioen kunne du og andre have hørt der ikke var problemer med morgenmessen.
Kirkepersonen jeg ikke lagde mærke til hvad hed eller hvilken titel vedkommende har synes udtrykt med andre ord- ikke det er godt, at kirken bruges som den gør.

M16
M16
13 years ago

Hvad med i morgen ????

Gudstjenester marts – maj 2009

Søndag den 10. kl. 10: Jesper Stange
kl. 17: Anders Gadegaard
Torsdag den 14. kl. 22: Signe M. Berg, nadvergudstjeneste i
Natkirken
Fredag den 15. kl. 11: Jesper Stange
}}} Søndag den 17. kl. 10: Stine Munch, Konfirmation {{{
5. s. e. påske kl. 17: Jesper Stange
Torsdag den 21. kl. 10: Jesper Stange

dana
dana
13 years ago

Irakerne kan bor i Ungdomshuset på Dortheavej lige overfor Islamisk Trossamfund.

JensH
JensH
13 years ago

“I morgen forventes 5-800 autonome inde i middelalderbyen.”

Apropos de autonome voldspsykopater, så er der idag i JP.dk en status over hvor mange dømte de voldsomme optøjer i.f.m. ‘ungdoms’-husets rydning i sidste betød, og 800 anholdelser blev kun til 65 dømte.:

http://jp.dk/indland/kbh/article1694743.ece

Det Danske retssytem er slet ikke gearet til den slags voldsomme optøjer må konklusionen vist være.

Nils
Nils
13 years ago

Da det ser ud til, at denne aktion drives af autonome, synes jeg Ritt Bjerregaaard med den store erfaring, hun har, skal få mandat fra regeringen og så sætte sig ned sammen med Knud Foldschack og forhandle en løsning frem, så de unge ikke smadrer kirken og byen. De unges forhandlingsoplæg ser meget fornuftigt ud: Asyl og penge til alle ellers smadrer vi byen. Ungdomshus i en nu “undone” Vor Frue Kirke og penge ellers smadrer vi byen. Vi smadrer byen alligevel. Hvad skal vi egentlig med regler og love vedtaget i fællesskab, når de unge har så gode ideer,… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

OT Her er en rigtig spændende kvindelig kunstner der i den grad kan læse vores tid og som laver tiltrængt røre i den hjemlige andedam: “Må man skrive “kvindechauvinisme” på væggen på et kvindemuseum? Det ville en kunstner gøre – nu har hun forladt museet i protest mod, hvad hun opfatter som censur.” h t t p://jp.dk/indland/aar/kultur/article1693686.ece?page=1 Hvor skægt at se hvordan netop kvindemuseet i Århus reagerer på malerier med teksten “kvindechauvinister”. Det er ellers et knaldgodt ord og relevant for vores tid og kunne godt tænkes sammen med f.eks. hijab-feminister, hijab-politikere og kvinder der kræver at have hijab på,… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

“Ud af de 321 personer, som loven gav opholdstilladelse, er 135 siden enten blevet dømt for kriminalitet eller har fået en bøde på over 1.500 kr. svarende til 42 procent.

238 ud af de 321 svarende til 74 procent var i 2003 på en eller anden form for overførselsindkomst.”

Fuldstændig korrekt. Men dertil kan tilføjes, at af de 110 børn født af gruppen af 321 palæstinensere havde 56% (62) været involveret i kriminalitet (opgjort 2005). SÅ denne ekstremt høje kriminalitetsrate fortsætter altså i næste generation:

http://da.wikipedia.org/wiki/Pal%C3%A6stinenserloven

Janne
Janne
13 years ago

“- Vi har ikke nogen holdning, men jeg er ærgerlig over, at kirken benyttes til et politisk formål. I princippet vil vi bede folk om at gå, men vi vil ikke bruge magt for at få dem ud, ”

Gælder det også hvis danske statsborgere så som narkomaner, hjemløse og alkoholikere vælger at opholde sig i kirken om natten fordi de ikke har noget sted at sove?

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Kvoternes tid, bemærk også kommentaren om Frankrigs og Tysklands mulige skiften holdning til Tyrkiet i EU EFTER EU-parlamentsvalget:
http://galliawatch.blogspot.com/2009/05/twisted-tortuous-hokum.html

steen
Admin
13 years ago

Om få dage vil det være meget værre – ja, mon ikke. I morgen forventes 5-800 autonome inde i middelalderbyen. MON ikke de kigger forbi Frue Kirke og mon ikke at det er bedre, at det er politiet der bevogter døren ? Frue Kirke er næsten altid åben, af og til til kl 12 om natten. Det skal hjemmelavede politifolk vel ikke lave om på ret længe? Sporene fra 92 bør skræmme: I humanismens navn Af Axel Pihl-Andersen Kritikerne er ikke i tvivl: Danske politikere og en stor del af befolkningen var både naive og tossegode, da de for godt… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Kære brevkasse – jeg er bedt om at designe et afspærret område, hvad gør jeg?

http://www.bdonline.co.uk/story.asp?sectioncode=452&storycode=3140644&channel=783&c=2&encCode=0000000001984450

dana
dana
13 years ago

Mens de kristne udrenses i Irak, tages en dansk kirke som gidsel. Bizart.

Henrik
Henrik
13 years ago

Til Eyvind Dk: http://jp.dk/indland/article1694710.ece Nedenstående er uddrag fra ovenstående link: “I 1992 søgte ca. 70 statsløse palæstinensere i samme situation som de tvangshjemsendelses-truede irakere tilflugt i Blågård Kirke på Nørrebro i København. Efter at de havde opholdt sig i kirken i månedsvis, vedtog et politisk flertal uden om regeringen en særlov, som sikrede i alt 460 palæstinensere asyl her i landet. For fire år siden opgjorde daværende integrationsminister Rikke Hvilshøj resultatet af særloven. I et notat kaldte hun integrationen af palæstinenserne for mislykket. Ud af de i alt 321, som efterfølgende havde opnået opholdstilladelse, modtog 238 i 2005 offentlig forsørgelse.… Read more »

Henrik
Henrik
13 years ago

Der er flere væsentlige forskelle mellem 1993 og nu. For det første er hele indvandrerdebatten grundlæggende ændret, og den politiske sammensætning er også ændret, men ikke i “bz’ernes” favør. Derudover savner “bz’erne” støtte fra kirken, og tager dermed ufrivilligt kirken som gidsel. I sig selv en usympatiske handling. Selvom man kan have sympati for de afviste asylansøgere, er statsmagten nødt til at fastholde at danske love og afgørelser skal respekteres. Hvis man giver efter overfor “bz’erne”, vil der desuden blot komme endnu flere kirkebesættelser i fremtiden. Mon ikke sagen stille og roligt ebber ud, indtil de afviste asylansøgere enten selv… Read more »

Eyvind Dk
Eyvind Dk
13 years ago

Kan nogen hjælpe med et link til en undersøgelse om hvordan det gik de palæstinensere der fik asyl efter særloven.
Jeg mener at have læst for flere år siden at en ret stor andel af dem senere begik endog meget grov kriminalitet.
Mvh Eyvind

JensH
JensH
13 years ago

“Stilheden før…..ja hvad?”

En glimrende overskrift. Uanset om det ender med en ny Palæstinenser-lov eller om disse afviste asylansøgere rent faktisk bliver hjemsendt, så er jeg ikke i tvivl om, at denne sag vil radikalisere fløjene i Danmark yderligere.

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x