27
maj
Seneste opdatering: 27/5-09 kl. 1525
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mand-bider-hund. En muslimsk leders kritik af sit eget lands behandling af ikke-muslimer er vist så godt som uhørt, og skal derfor ikke forbigås. Erdogans – ham med ‘minareterne er vores raketter’ – kritik af den kvasi-sekulære Atatürks etniske udrensninger af kristne græske og armenske mindretal illustrerer meget godt dilemmaet mht. Tyrkiet set fra vores side: At Atatürk var ‘a bastard, but he was our bastard’, en mand hvis metoder byder os imod, men som gjorde os en tjeneste ved at begrænse den religion han selv kaldte et produkt af en ‘amoralsk beduin’. Det var altså under hans regime at andelen af kristne i Tyrkiet faldt fra omkring 20% til de omkring 1% der er i dag. Er Erdogan så en bedre garant for de få tilbageværende? Dette vil det nok være letsindigt at konkludere, da religiøst motiveret modvilje mod de kristne trives på gadeplan, og det f. eks. i Koranen 9:29 slås fast at kristne skal konvertere, betale  jizya (kopskat) eller bekæmpes, og et opgør med denne dogmatik skal man næppe vente (LFPC).

In a clear reference to the Greek and Armenian minorities, the premier attacks blind nationalism that does not want to question the past. Appreciation for Erdogan’s words from the Greeks, Armenians and western diplomats. Now everyone wants facts to follow words.

Istanbul (AsiaNews) -Turkey’s Prime Minister Tayyp Erdogan has dealt what is being described as a “historic” blow to the kemalist establishment describing their “cleansing of minorities” during Turkey’s foundation as “fascist”. Currently there is a law in act in the country that forbids any attack on the Nation, rendering all historic verification into the Greek and Armenian genocide no-go areas. […]

Not even Patriarch Bartholomew I misses the opportunity to remind those who will listen: “Finally it must be understood that we are not a minority, but citizens of this nation and as such we must be treated”.[…] Turkey: Erdogan Attacks the Past, Labels Kemalist Ethnic Cleansing Fascist

Holland: Selvvalgt apartheid på plejehjemmet

Retirement homes with separate common rooms – women on one side, men on the other – and an area for prayer. A wing for elderly Moroccan residents is to be opened at the Rosendael retirement home in Utrecht. The Aveant Nursing Home and insurance company Agis are behind the initiative, according to Dutch press. The elderly people who cannot manage to integrate even at an advanced age come from Turkey, Morocco and Suriname. They do not speak Dutch well, and they feel lost in traditional retirement homes, where residents play cards and eat typical Dutch dishes. […] “We are trying to recreate a safe environment where elderly Moroccans can live their own faith and culture”, explained head of the project for Aveant, Rosan van der Aa. Meanwhile, in Utrecht, the initiative is a success: people of Moroccan origin have already begun to ask for places, while more than two hundred people have already replied to the advertisement for staff. (ANSAmed). ISLAM: HOLLAND, MUSLIM-ONLY REST HOME ON ITS WAY

Fagre nye verden

af  Mikael Jalving

Elsker vi friheden lige så højt, som islamisterne hader den? Spørgsmålet rejses af Bruce Bawer i ny bog, som hverken PET, DIIS, Udenrigsministeriet eller Integrationsministeriet vil bryde sig om.

”Der er aldrig noget, der er for sent. Der er aldrig noget, der er for sent.”

Denne remse får man brug for i selskab med Bruce Bawers seneste boglange nekrolog over Europa og Vesten – med den kontante titel SURRENDER: Appeasing Islam, Sacrificing Freedom, der netop er udkommet i Amerika. Sappho.dk

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
GB
GB
12 years ago

Et a propos fra den seneste opsats:
“The Kemalist dream had never penetrated beyond the military and a narrow stratum of urban elite.”
Ikke særlig opmuntrende læsning.

ole burde
ole burde
12 years ago

Nils Du har ret ,der er helt sikkert tale om et kamoufleret angreb paa den sekulaere stat. Det der er vaerd at laegge maerke til er, hvor “udspekuleret” det egentlig er. Paa vis maade kan man sige at TVETYDIGHEN i muslimsk/mellemoestlig politik naesten er en kunstart. Det er vigtigt at indroemme over for sig selv, at denne tvetydighed -raevesnuhed-udspekulerthed er paa et saa “hoejt” plan, at vi som er et produkt af den vestlige kultur IKKE er istand til at konkurerre med den. Dette er en afgrundene til , at fx Yassir Arafat var istand til at eteblere sig som… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Samtidig med at offentlige institutioner i mange europæiske lande koraniseres (ved at der indføres religiøse særkrav og –hensyn, der bygger på forbud og påbud fra koranen), så ser vi at en forfatter i Tyrkiet risikerer fængselsstraf fordi han vover at skrive om figurer fra koranen. ”Forfatter i retten for at fornærme islam” h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/325627:Kirke—tro–Forfatter-i-retten-for-at-fornaerme-islam Før offentlige institutioner i Danmark indfører flere koran dogmer (halal mad (hvor man går ind på den religiøse præmis at ikke religiøst mad (f.eks. gris) er urent og derfor uegnet til at spise), hijab til piger og kvinder, bederum, kønsaparhteid og separate baderum til… Read more »

moif
12 years ago

I agree with Nils.
Erdogan is using history as a weapon to discredit the modern secularists.

JensH
JensH
12 years ago

“Fedter han også for EU uden at give noget reelt?”

Tjah, det er ikke helt usandsynligt. Erdogan ved selvfølgelig godt, at multikultierne i Bruxelles hører det de gerne vil høre.

Nils
Nils
12 years ago

Islamisten Erdogan sætter et stød ind mod hovedfjenden: Den sekulære stat. Hund bider altså mand.

GB
GB
12 years ago

Vedr. Erdogans bemærkninger: “For many years – he continued – various facts took place in this country to the detriment of ethnic minorities who lived here. They were ethnically cleansed because they had a different ethnic cultural identity. The time has arrived for us to question ourselves about why this happened and what we have learned from all of this. There has been no analysis of this right up until now”. Det er jo ikke ligefrem en beklagelse, endsige korrigering af tidligere fejl. Og forsvarsministeren var jo godt tilfreds med det skete: “Turkey’s foundation came at the cost of the… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“We are trying to recreate a safe environment where elderly Moroccans can live their own faith and culture” Som om der ikke er trygge omgivelser andre steder og sammen med mennesker der er anderledes. Jeg mener at det er fremmedfjendsk at udelukke anderledes troende og tænkende mennesker på den baggrund. Artiklen og tiltaget er et meget godt eksempel på hvordan multikultur skaber grobund for apartheidkultur, religiøse fordomme og intolerance. Det ses også hvordan små skolebørn i den danske folkeskole nu lærer at fordi deres forældre tilhører en bestemt religiøs overbevisning, så skal folkeskolen indrette sig efter koran-regler og så skal… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x