8
jun
Seneste opdatering: 9/6-09 kl. 1717
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

mandag-017

Om sommeren kommer de sjove biler frem, dem der kun kører i tørvejr og solskin, og aldrig har haft en rustplet. Porscher og BMW’er med subwoofer og rapmusik, siger mig ikke det fjerneste, selvom chaufførerne åbenbart tror de er helvedes attraktive. Jeg tænker bare, han må være kriminel for at ha en million til det pjat. Så hellere min Ernesto Colnago, 1986 fra Rom, fra hvis sadel jeg endda  kan fotografere. Nææh, Citroën DS, 1955, et fransk futuristisk vidunder, som her duvende runder hjørnet Gothersgade-Adelgade, det er en bil. Jeg har endda prøvet at køre i en, dog kun på bagsædet. Hvis intelligente kvinder virkelig “tænder på” mænds biler, hvad  jeg stærkt betvivler, så ville  jeg foretrække en som kunne lide DS’eren. Hvis jeg ellers var ” i markedet for en kone”, som det hedder. Dét ville være en interessant kvinde. Når nu selveste præsident de Gaulle foretrak modellen.

Kirkegårdschikane

Svensk specialitet der varsler ilde. Östra Kyrkogården er et monument over den moderne, stille, underdrevne måde at dø på. “Killgäng” er kodesprog for – ja, det har vi vidst længe, ikke mindst i det, der blir Sverige første muslimske majoritetsby. Men der er også en bevidst underdrivelse, det er  “drengestreger”, slet ikke det vi tænker  på med en vis rædsel og som ikke må siges, knapt tænkes. Også bisættelser er blevet groft chikaneret her:

Personalen upplever det så klart som mycket obehagligt. Om det inte blir en förbättring får vi överväga att låta dem arbeta i större arbetslag, säger kyrkogårdschef Malte Sahlgren. Pistolhotet skedde när en kvinnlig kyrkogårdsarbetare bad några killar att inte cykla vid ett av kapellen. Killarna stannade sina cyklar och tog fram en pistol, säger Malte Sahlgren. Pistolhotet skedde när en kvinnlig kyrkogårdsarbetare bad några killar att inte cykla vid ett av kapellen.

Det är just killar i femtonårsåldern som står för hoten och trakasserierna. Vid ett par tillfällen har de reagerat på att de blivit tillsagda att inte köra EU-moppe på kyrkogården.Inbrotten har framförallt skett i olika förrådsbyggnader.Inget värdefullt har stulits, men byggnaderna har skadats: Skadegörelsen är oftast dyrare än det som stjäls .Unga killgäng trakasserar kyrkogårdspersonal

Obamismer i Cairo

[…] Mr. Obama referred four times in his speech to “the Holy Koran.” Non-Muslims – even pandering ones — generally don’t use that Islamic formulation.

Mr. Obama established his first-hand knowledge of Islam (albeit without mentioning his reported upbringing in the faith) with the statement, “I have known Islam on three continents before coming to the region where it was first revealed.” Again, “revealed” is a depiction Muslims use to reflect their conviction that the Koran is the word of God, as dictated to Mohammed.[…]

Mr. Obama said he looked forward to the day “…when Jerusalem is a secure and lasting home for Jews and Christians and Muslims, and a place for all of the children of Abraham to mingle peacefully together as in the story of Isra, when Moses, Jesus, and Mohammed (peace be upon them) joined in prayer.”

Now, the term “peace be upon them” is invoked by Muslims as a way of blessing deceased holy men. According to Islam, that is what all three were – dead prophets. Of course for Christians, Jesus is the living and immortal Son of God. […]

President Obama has – from literally his inaugural address onwards – inflated the numbers and, in that way and others, exaggerated the contemporary and historical importance of Muslim-Americans in the United States. In The Speech, he used the Brotherhood’s estimates of “nearly seven million Muslims” in this country, at least twice the estimates from other, more reputable sources. […] Frank Gaffney, Jr.: America’s First Muslim President

PET om Hizb ut-Tahrir: Halleluja, de laver ikke bomber

Herren hjælpe os alle. Jeg er sikker på at PET er en mangefacetteret størrelse hvis virke ikke udelukkende skal bedømmes ud fra gentagne uheldige udmeldinger til offentligheden. I dette øjeblik er dygtige agenter i marken formentlig optaget af at foretage black bag jobs i mistænkelige lejligheder i ghettobebyggelser, eller overvåge skjulte våbenlagre i skovområder. Andre står for beskyttelse af udsatte politikere. Der er imidlertid intet der kan retfærdiggøre enfoldig “analyse” som den bliver fremlagt her i en lidt ældre artikel, apropos vores omtale af HuT i går:

Ikke bare er Hizb-ut-Tahrir ikke-voldelig. Den kan måske endda hindre radikaliserede unge muslimer i at blive terrorister, lyder det fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), der har analyseret den kontroversielle muslimske organisation for Rigsadvokaten.

“Den høje grad af social kontrol og Hizb-ut-Tahrirs afstandtagen fra vold kan muligvis betyde, at bevægelsen ligefrem kan absorbere radikale personer og hindre yderligere radikalisering i en voldelig retning,” skriver PET’s Center for Terroranalyse i analysen, der er en del af Rigsadvokatens grundlag for i går at afvise at søge organisationen forbudt.[…] PET: Hizb-ut-Tahrir kan forhindre terror

Har denne “analyse” taget højde for skadevirkningen for Danmark ved at en åbenlyst antidemokratisk organisation tildeles officiel legitimitet? Har man “analyseret” det forhold, at fravær af vold og bomber blot betyder at man arbejder på andre måder henimod det samme mål? Har man overvejet HuTs mummespil som enablers der holder sig på den rigtige side af kridtstregen, samtidig med at de gøder jorden med offerrolledyrkelse? Har man i “analysen” inddraget det sociale pres for islamisk regimente som HuT udøver i ghettoerne? Vi har om noget brug for at få virkeligheden på bordet, og absolut ikke brug for at vores myndigheder fastholder forplumringen og fortielsen (LFPC).

3.391 overfaldsvoldtægter – alle uopklarede

Svensk TV 4 har i aftes sendt programmet Polisens misslyckande: En olöst våldtäkt om dagen — i tio år. Altså én, anmeldt, uopklaret overfaldsvoldtægt om dagen i gennemsnit. Talet skal nok passe, det  ser rimeligt  ud. Der er ingen video online endnu, men artiklen er værd at læse. (Videoen ovenfor har intet med programmet at gøre, men stammer fra noget der  hedder Millionprogrampartiet, og illustrerer ganske godt, hvor langt  Medelsvensson kan drives ud og sikkert også langt  længere. At jeg ikke har hørt om partiet før, indikerer ingenting. Prøv at se analysen igennem med  presseomtalen af Sverigedemokraterne i medierne op til valget igår. Ses det ikke, findes det ikke. Artikler af denne slags er kemisk ensede for etniciet, det er kommentarerne ikke. For der  er hundredetusindvis af ofre og familie derude, der ved mere  om sagen, end pressen vil vide.

En olöst utomhusvåldtäkt varje dag — i tio år. Så ser polisens misslyckande ut när Kriminalkanalen kartlägger svenska våldtäkter. Kriminalkanalen har gjort en unik sammanställning av samtliga svenska våldtäkter utomhus, med okänd gärningsman, de senaste tio åren. Facit: 3. 391 våldtäkter — där polisen misslyckats med att gripa en gärningsman.

– Jag blev förvånad över att det var så många tusen ärenden under den här tidsperioden. Det är nästan ett per dag i Sverige under tio års tid, som inte kommit till någon lösning. Det är klart att det är upprörande, säger Niklas Långström, sexbrottsforskare vid Karolinska institutet.

De olösta utomhusvåldtäkterna har nästan fördubblats under tidsperioden. Från drygt 200 fall 1999 till nästan 500 år 2007. Närmare 400 utomhusvåldtäkter under 2008 har förblivit olösta.

Alkoholkonsumtionen har ökat

Det finns ingen enkel förklaring till hur ett så stort antal våldtäkter kunnat förbli olösta. I kategorin utomhusvåldtäkter med okänd gärningsman uppskattas bara någon enstaka procent vara falska eller på annat sätt felaktiga anmälningar.

Att våldtäkterna ökar kan däremot delvis förklaras med att alkoholkonsumtionen i Sverige har stigit sedan vi gick med i EU, menar Niklas Långström.

– Vi vet också att folk rör sig ute på ett kanske mer kontinentalt sätt, säger han.

– Det kan vi tycka att man ska få ha rätt att göra. Men det innebär också att det blir större kontaktytor med personer som är i riskzonen att kränka andra.

De olösta våldtäkterna ökar stadigt.

Den svenska lagstiftningen förändrades år 2005 så att våldtäktsbegreppet utökades. Men det verkar inte ha gett något avtryck i statistiken. Ökningen började redan 1999 och har fortsatt stadigt uppåt sedan dess.

Ökningen skiljer sig inte heller nämnvärt mellan olika åldersgrupper.

Många unga offer

I en tredjedel av dom olösa våldtäktsfallen är offret under 18 år.

– Det säger nog dels något om att man kanske inte ännu lärt sig att vara riktigt riskmedveten. Men förstås också att man är särskilt attraktiv, tillhör en särskilt attraktiv grupp för förövarna — som gärna går på yngre tjejer, säger Niklas Långström.

De flesta utomhusvåldtäkterna begås under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Kriminalkanalens granskning visar dock att en stor del av fallen också sker under vinterhalvåret.

Vanliga killar och män

De som begår våldtäkterna är ofta helt vanliga män och killar, menar Niklas Långström.

– Det här kan vara killar som har jobb, som kanske har lite småtrassel med skola och lite missbruk. Men det är sällan någon galen gubbe som hoppar fram ur en buske, säger han.

Det är i storstadslänen Stockholm och Västra Götaland som flest utomhusvåldtäkter förblir olösta — men också Västmanland och Gävleborg utmärker sig med en hög andel olösta fall per invånare.

Utomhusvåldtäkterna sker i stor utsträckning i offentliga miljöer.

– De län som är överrepresenterade i statistiken, det är dom där vi har stora utescener framförallt under sommarmånaderna, säger Niklas Långström.

Fotnot: Kriminalkanalen har frågat samtliga polismyndigheter i de 21 länen om olösta våldtäkter utomhus med okänd gärningsman de senaste tio åren.

I de fall där någon uppgift i sammanställningen saknas beror det på hur polismyndigheten svarat. I Skåne saknas till exempel uppgift om offrets ålder. Adresserna i sammanställningen är den plats, eller angränsande adress, där våldtäkten anmälts ha ägt rum. Det finns ingen ytterligare koppling mellan platsen och brottet.

Polisens misslyckande: En olöst våldtäkt om dagen — i tio år

Alla olösta utomhusvåldtäkter — län för län:

BlekingeDalarnaGotlandGävleborgHallandJämtlandJönköpingKalmarKronobergNorrbottenSkåneStockholmSödermanlandUppsalaVärmlandVästerbottenVästernorrlandVästmanlandVästra GötalandÖrebroÖstergötland

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PeterK
PeterK
12 years ago

@Pk

Citroen sagde det fint selv: Det er en speciel bil for specielle mennesker.

Prøv at se hvad Detroit, og den engelske bilindustri diskede op med i 1955. Mercedes præsenterede mågevingen samme år, men deres almindelige konsumerbiler var noget juks med pendulaksler og det hele. Morris Oxford II er fra 1955. 1,4 l motor, 54 HK 119 km/t topfart og 0-90 på 30 sekunder, 10 km/l og varmeapparatet var ekstraudstyr. Any takers?
Citroenen var et kvantespring.

Pk
Pk
12 years ago

Kaere Snaphane.
Fin analyse af dit liv,cykel og den franske bil.
Lotte er lidt på sporet….var bilen ikke engang arkitekternes bil?
De som havde råd.

JensH
JensH
12 years ago

Så er den seneste prognose for udviklingen i den Svenske arbejdsløshed kommet. Man regner nu med, at den (officelle) arbejdsløshed kommer op på 11,3 procent i 2010, svarende til 539.000 personer:

http://svt.se/svttext/web/pages/109.html

“Alla grupper på arbetsmarknaden drabbas av den ökade arbetslösheten, men största ökningen väntas bland ungdomar och utomeuropeiskt födda. Även funktionshindrade och åldersgruppen 55-64 år drabbas hårt.”

@ Jens – tak for tip. Passer til noget jeg skriver pt.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Det er korrekt Lotte. Det at tænke selv og interessant, og det at læse bøger er ikke nødvendigvis det samme.

Lotte
12 years ago

Thomas. Forkert. Hvor klamt forresten at tænde på en reol….. Det er ingen sag at have en sej bogreol, det er forvaltningen af den, der er interessant. Jeg har mødt (al) for mange mennesker, der har arvet eller købt seje bøger og for alverden rabler indholdet af sig, at de har læst og forstået om omfanget af det, de har læst. Og så har jeg mødt super seje mennesker, der ikke ejer en bogreol. Så heller ingen garanti der 😉 Peter K. Man kan sagtens være langsom uden at være LANGSOM. Til gengæld er din passion, viden om bilen og… Read more »

Morten - - -
12 years ago

Ja, svenskerne kan – til mén for dem selv – stadig vige ud og fortrænge. En stund endnu. MHT obamaismer, så er den mest foruroligende denne, om at han ser frem til den dag “…when Jerusalem is a secure and lasting home for Jews and Christians and Muslims, and a place for all of the children of Abraham to mingle peacefully together”. Det er ikke godt, at han ikke vovede at sige “for alle mennesker”. Bogens folk kan jo godt finde ud af det sammen, når blot de hver i sær finder deres rette hylde. Disse hylder er beskrevet i… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Kvinder skal tænde på ens bogreol og interesser, ellers er de ikke værd at samle på 🙂 Har lavet et blogindlæg med basis i den svenske statistik blog i anbefalede forleden: http://logisksnit.blogspot.com/2009/06/flles-eu-skole-for-kriminologer-og.html Igen når man går uden om fortiden og de abstrakte tal og projicerer udviklingen ud i fremtiden, kan de 2 millioner borgere i Stockholms Amt se frem til over 1 million tilfælde af vold fordelt ulige i mellem dem, hvis udviklingen fortsætter de næste ti år. En million flyvende næver, velkommen til fagre nye Sverige. Det lyder surrealistisk, men det er blodig realisme. At Sverige ikke har en… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

Lotte altså…. Den bil er bare det fedeste der er lavet meget længe, og da den kom i 1955 var den årtier forud for det skrammel de andre fabrikker viste. I 1955 havde den fuld hydraulisk affjedring med indbygget niveaukontrol – niveaukontrol skal man stadig købe som ekstraudstyr til selv dyre biler i dag. Den havde fuldt uafhængig affjedring på alle hjul, ses kun i dyre sportsvogne og formelbiler, automatisk gearkasse og powersteering som standard. Nogle modeller havde halv-automatisk gearkasse, man flyttede en lille opind ved siden af rattet, lettede foden lidt fra speederen og den skiftede så selv gear.… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Lotte: seje observationer! Især den med Falckkassen – føler mig straks skyldig!

JensH
JensH
12 years ago

Aprpos Svensk TV4, så havde deres Morgen-TV idag et indslag om hvor forfærdeligt det var, at EU-valget havde givet de Europæiske ‘fremmedfjendske’ partier vind i sejlene, og samtidig kunne journalisterne de inviterede ‘eksperter’ slet ikke skjule deres (nationale) selvfryd over, at Sverige nu var det eneste Euroæsike land, som ikke havde givet noget ‘fremmedfjendsk’ parti repræsentation i hverken det nationale parlament eller EU-parlamentet. Dog så de et lille faresignal i, at SD var repræsenteret i mange kommunalbestyrelser, specielt i Skåne. Derfor havde man også inviteret Malmøs borgmester Ilmar Reepalu i studiet, og han kunne berolige de øvrige gæster med, at… Read more »

dana
dana
12 years ago

@ Janne skriver:

“Hvorfor er der ingen svenske kvinder der starter en internet forening hvor kvinder selv kan dokumentere hvad det er for voldtægtsmænd (ikke navn, men beskrivelse af voldtægtsforbryderen) der er tale om?”

Det er en god ide, men det kræver nok stor styrke fra de implicerede kvinders side at stå åbent frem efter at være blevet voldtaget.

Desuden mener jeg ikke, at der er nogen grund til at anonymisere dømte voldtægtsmænd. Læg det hele åbent frem med navn og det hele, så det svenske hykleri en gang for alle kan blive punkteret.

Janne
Janne
12 years ago

OT

DR og men’et

“Hamas er mest kendt for sin aggressive retorik og sin evige kamp mod Israel. Men bevægelsen involverer sig også i sociale forhold…

h t t p://www.dr.dk/DR2/DR2+Udland/Nyheder/2009/06/08/143855.htm

DR er efterhånden langt ude.

Lotte
12 years ago

Come on…

Den bil signalerer: vindtør akademiker, midt 50, til fransk vin og gåseleverposteg *bvadr*, jeg-er-langsom-og-har-det-fint-med-det, og forresten stemmer jeg radikalt og interesserer mig for slots og herrergårde, når jeg ikke læser Politiken og ser mine dias igennem med en lup – for jeg gider ikke lige finde apparatet frem og stille det hele op….

Ooooh no…..den er grum….

Ps. Pude og falckkasse (der aldrig er opdateret) i bagruden signalerer pensionist.

Janne
Janne
12 years ago

Ang. de mange svenske voldtægter af kvinder. For det er vel svenske voldtægter, når de forekommer i Sverige? Hvorfor er der ingen svenske kvinder der starter en internet forening hvor kvinder selv kan dokumentere hvad det er for voldtægtsmænd (ikke navn, men beskrivelse af voldtægtsforbryderen) der er tale om? Der kunne laves en hjemmeside. Eller er det et problem juridisk? Jeg synes i hvert fald at kvinderne skal stå sammen, når Sverige nu ikke kan finde ud af at sikre at også kvinder kan bevæge sig trygt omkring i det offentlige rum.

Janne
Janne
12 years ago

haha, så er undertegnede en såkaldt interessant kvinde. Den flade frø har så længe jeg husker tilbage været min yndlings bil, selvom jeg aldrig har været så heldig at køre i en – så jeg kan kun bedømme den på det ydre. Se f.eks. lygterne oppe på bagruden. Den bil er både kær, fræk og en elegant flyder på én gang. Og så synes jeg at bilen markerer en mere moderne tid end den vi lever i nu. Tænk bare på de franske film der blev lavet da bilen så dagens lys. Ingen burka krav til europæiske kvinder og ingen… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Vad Niklas Långström glömmer att berätta är att det inte alls är vanliga killar och män. Majoriteten är av utomeuropeisk härkomst och dom flesta är dessutom muslimer. Men det får man ju inte lov att säga i svensk MSM…

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x