14
jun
Seneste opdatering: 14/6-09 kl. 0614
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Alla sanna demokrater i Sverige måste nu kräva att vi får en enda valsedel i våra vallokaler. I alla andra länder, utom i Sverige, har man nämligen en enda valsedel med alla partinamn på. Och så kryssar man för det parti som man röstar på. Då kan ingen utföra valsabotage mot de partier man inte gillar. Men det kan man i Sverige där alla partier har egna valsedlar i vallokalen. Det gör att vem som helst gå in i vallokalen och stjäla andras valsedlar.

I programmet Konflikt ( SR P1) tog man upp detta problem idag. Det gällde sabotage mot Piratpartiets valsedlar. Men man nämnde inte ett ljud om att andra partier systematiskt utsatts för samma attentat vid varenda val under de senaste 20 åren. Det Nya Partiet utsattes för detta (1998), Sverigedemokraterna utsätts för detta vid varje val och nu senast var det även Piratpartiet som råkade ut för sådana aktioner vid EU-valet. Vem eller vilka de än är som utför dessa valsabotage har ingen betydelse. Det stor problemet är att sådana valsabotage överhuvudtaget går att utföra. Och svenska media har systematiskt undvikit att berätta om dessa kriminella aktioner tidigare. Utom nu när det gäller det nya Piratpartiet och detta mycket tack vare att Piratpartiet på ett föredömligt sätt spridit uppgiften på nätet.  Læs videre

Se også i dag: Expos och DN:s hets mot Sverigedemokraterna av Inger-Siv Mattssonn og Per Gudmundssons Integration enligt Clint Eastwood, der er  omtrent så vovet man kan blive  i en svensk avis.

Unge omgår “den såkaldte”  24-års -regel

Unge indvandrere under 24 år gifter sig stadig med unge fra hjemlandet, selv om den såkaldte 24-års-regel skulle hindre det, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag. De officielle statistikker viser, at antallet af ægteskaber blandt 18-23-årige indvandrere er faldet drastisk, siden regeringen indførte reglen i 2002. Men ifølge sundhedsplejersker i flere kommuner bliver mange unge indvandrere gift i traditionel forstand i deres hjemland, uden at det bliver registreret i Danmark.

Sundhedsplejerskerne møder stadig oftere unge mødre med deres børn, hvor ægtefællen opholder sig i familiens oprindelige hjemland. Han kommer kun på besøg på tre måneders besøgsvisum to gange om året, fortæller sundhedsplejersker. I Ishøj siger den ledende sundhedsplejerske, sundhedsfaglig konsulent Anne-Dorthe Roland til avisen, at børnene kaldes for “pendlerbørn”.

De hører ikke rigtigt til nogen steder og bliver flyttet mellem Danmark og Mellemøsten. Mange af disse børn ender med at komme til at bo i vores land alligevel, men de kommer bagud fra start, fordi de ikke er knyttet til vuggestuer eller børnehaver, siger hun. Berlingske

EU-valet: Överraskningar i Stockholm

Sverige och svenska medier har problem med demokratin i valrörelsen. Precis som i Ryssland döljer man vissa partier inför väljarna.

Av FREDE VESTERGAARD, Weekendavisen

I Sverige betydde EU-valet liksom i Danmark adjö till Junilistan. Och i stället goddag till Piratpartiet. Piratpartiet fick på allvar vind i piratskeppsseglet – som är partiets logo – tidigare i år, när personerna bakom den svenska fildelningstjänsten Pirate Bay dömdes för piratkopiering och brott mot upphovsrättsreglerna.

De fyra åtalade dömdes för två månader sedan till ett års fängelse och därutöver ska de betala en miljonersättning till en rad film- och skivbolag, bl.a. över 10 miljoner kronor till 21 Century Fox och över fem miljoner kronor till MGM och Columbia.

Domen resulterade i en starkt ökande anslutning till partiet från särskilt unga människor. Partiets medlemsantal steg under sex veckor från ca 15 000 till drygt 49 000 medlemmar som har betalat medlemsavgift om 5 kronor.

Partiprogrammet går främst ut på att patent och privata monopol är skadliga för samhället, att de är skadliga för kulturdistributionen och att den personliga integriteten ska skyddas mot avlyssning och registrering av mail etc.

Vallokalsundersökningrna visade att var fjärde förstagångsväljare röstade på Piratpartiet. 7,1 procent av rösterna och ett EU-mandat blev det. När Lissabon-fördraget antas får Sverige ytterligare två parlamentsmedlemmar och av dem kommer Piratpartiet att få det ena. Piratpartiet ställde också upp i riksdagsvalet 2006, men då blev det bara 34 918 röster och 0,63 procent.

Partiet är ett så kallat enfrågeparti och det står klart i partiprogrammet att det inte tar ställning till fördelningspolitiska frågor eller andra frågor som inte berör partiets överordnade mål.

Medan Piratpartiet kom in föll det EU-kritiska partiet Junilistan ur Europa-parlamentet. Lett av Nordbanken/Nordeas tidigare chefsekonom, euro-motståndaren Nils Lundgren, fick partiet för fem år sedan – helt oväntat enligt opinionsmätningarna – hela 15 procent av rösterna och 3 mandat. I söndags blev det 3,6 procent och inga mandat.

Den andra stora överraskningen i det svenska valet var Miljöpartiets stora framgång. Det fick en fördubbling av sin röstandel till 10,9 procent och därmed två mandat i parlamentet. Partiet var ursprungligen emot ett svenskt medlemskap i EU, men lämnade förra året sitt krav på en ny folkomröstning.

Med sina 5,6 procent mer än halverades i gengäld Vänsterpartiet, som bäst kan jämföras med Enhetslistan i Danmark.

De fyra regeringspartierna gick som helhet en smula framåt och blev sammanlagt en smula större än de tre oppositionspartierna, men för det största regeringspartiet, statsminister Fredrik Reinfeldts konservativa Moderaterna, blev valet en besvikelse med 18,8 procent av väljarna, inte minst mot bakgrund av att opinionsmätningar i början av maj tydde på uppemot dubbelt så många röster. Partiet får dock fyra mandat, däribland Carl Bildts italienska hustru Anna Maria Corazza Bildt, som var nummer åtta på partiets nomineringslista, men genom ett mycket stort antal personkryss blev nummer två. Även Kristdemokraternas förre ordförande Alf Svensson, som stod längst ner på partiets lista, fick genom personkryss partiets enda mandat.

Även för Socialdemokraterna var valet en besvikele, trots att det med 24,6 procent klarade sig bättre än i vårens katastrofalt dåliga opinionsmätningar. Den ökande arbetslösheten – som i april hade stigit till 8,5 procent, men till 25,2 procent för personer under 25 år – gav dock inte den respons för socialdemokraterna som man kunde ha förväntat sig. I Stockholm blev partiet endast det fjärde i storlek.

De två övriga partierna, feministpartiet Feministiskt Initiativ och det invandringskritiska Sverigedemokraterna, fick respektive 2,2 och 3,3 procent av rösterna och alltså inga mandat. I fem län kom SD dock över spärren på 4 procent. I Blekinge nådde stödet upp till 7,9 procent och i Skåne 6,6 procent. I ett enskilt valdistrikt, Almgården i Malmö, nära det invandrartäta Rosengård-området fick partiet 24 procent. Vallokalundersöknignar visade att en betydande del av Piratpartiets väljare skulle ha röstat på Sverigedemokraterna om inte Piratpartiet hade ställt upp.

Själva valets förlopp är anmärkningsvärt genom att det – fortfarande – inte är fair play gentemot nya partier eller partier utanför Riksdagen. I Danmark förekommer det inte att registrerade partier utanför Folketinget förhindras delta i valdebatterna i TV före ett folketings- eller EU-val. Men så tillgår det i Sverige.

Sverige är naturligvis en demokrati, men när det gäller valsystemet och i kampen mellan olika politiska åsikter har Sverige ett demokratiskt problem. Systemet med en valsedel för varje parti som man tar vid ingången till vallokalen medför att valet i realiteten inte är hemligt, eftersom andra kan se vem man röstar på om man nöjer sig med att ta med ett enda partis valsedel in i valbåset.

Och precis som i Ryssland försöker många medier dölja partier som inte redan sitter i Parlamentet, bl.a. hålls de ute från TV. Och de etablerade partierna tolererar det.

Varken Piratpartiet, Sverigedemokraterna eller Feministisk Initiativ tilläts delta i partidebatter och utfrågningar i TV och radio. Särskilt drabbades Sverigedemokraterna, som systematiskt betecknas som främlingsfientligt eftersom det pekar på problem med invandringens storlek, något som de flesta journalister betraktar som rasism som man ska skydda väljarna från att diskutera.

Den politiska eliten och de svenska nyhetsmedierna, däribland Sveriges Radio och Sveriges Television, låtsas som om Sverigedemokraterna inte existerar, trots att partiet är representerat i hälften av de svenska kommunerna och i flera landsting. Det är symptomatiskt att SVT på söndagskvällen gjorde intervjuer med ledarna för Piratpartiet och Feministiskt Initiativ om valresultatet, men inte med ledaren för Sverigedemokraterna, som fick fler röster än Feministiskt Initiativ.

Till detta kommer de autonomas [= ungefär AFA] ofta våldsamma överfall på särskilt Sverigedemokrater, när de håller politiska möten, utan att de etablerade politikerna tar klart avstånd från det politiska våldet. Den svenska motsvarigheten till PET, Säpo, sade i tisdags att det under valkampanjen hade varit omkring 20 fall av våld mot Sverigedemokrater, men också Folkpartiet och Moderaterna, sade chefsanalytiker Johan Olsson till den svenska telegrambyrån TT.

Senast hände det sent på lördagskvällen i Stockholm, när Sverigedemokraternas pressekreterare och hans sambo överfölls av ett tiotal ungdomar på väg hem efter ett restaurangbesök och blev slagna med knogjärn. En sammanstötning mellan högerextrema och vänsterextrema hette det dagen efter i svenska Dagens Eko. Två unga kvinnor är nu gripna.  (Weekendavisen 12 juni 2009)

Oversat af Räknenissen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sune
Sune
12 years ago

Det ligger en lång tids strategi bakom valen … De politiskt korrekta gör vad de kan och samarbetar. “Vallokalundersöknignar visade att en betydande del av Piratpartiets väljare skulle ha röstat på Sverigedemokraterna om inte Piratpartiet hade ställt upp.” Alltså gällde det att få så många unga väljare över till PP. Ett parti utan program som tar ställning till varje fråga som kommer upp och sedan ansluter sig till det parti som “smörar” bäst. Många som röstade på PP röstade mot den orättvisa som de ansåg det var att förbjuda fildelning och att hårt och kostsamt döma Pirate Bay-grundarna. Och allt… Read more »

Elefanten
Elefanten
12 years ago

Hvad betyder det at være “gift i traditionel forstand”? I de muslimske lande betragter man ægteskabet som en aftale imellem to familier. Der bliver indgået en kontrakt, og imamen inddrages ikke nødvendigvis. Derimod skal ægteskabet registres hos myndighederne. I Tyrkiet og i Marokko ser man strengt på manglende registrering.

Så enten er de pågældende blevet gift i hjemlandet eller også er de udsat for falske imamægteskaber.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x