19
jun
Seneste opdatering: 16/7-09 kl. 0400
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politikens Lars Trier Mogensen skriver  idag i “Nationalisme vinder frem i gamle danskerområder”, der foruden Alf Ronnbys kronik forleden indfletter vores kommentar til, at den svensk ungdomsarbejdsløshed nu er på niveau med Baltikums:

Med afsæt i nyheden om, at den svenske ungdomsarbejdsløshed nu er nået op på 25 procent, lød den fikse forklaring i går, at udlændinge har fortrængt alle de arbejdsomme svenskere, der i stedet må søge over broen til København: »Det vælter ind med mennesker, der aldrig bliver job til: ‘ Der bliver brug for dem engang’, lyder mantraet. Det trænger selvfølgelig de indfødte, der vil arbejde, til Norge og Danmark. At regeringen, samtidigmed at recessionen sætter ind, åbner for arbejdskraftindvandring, gør ikke situationen bedre. For at skære det ud i pap: Den svenske arbejdsløshed er importeret«. Alt i alt lyder det som en dårlig handel for svenskerne: København får de flittige skåninge, mens resten af Sverige til gengæld får et stærkt Sverigedemokraterna.

I sandhedens interesse skrev vi faktisk, at arbejdsløsheden var multifaktoriel, – LAS for eksempel, det stive arbejdsmarked. Men lad os – selvom der intet substantielt er at tage fat i i Trier Mogensens klumme, – se på Snaphanens  “fikse forklaringer”: I 2008 indvandrede 101.170 , heraf 35.000 “familiesammenførte”.  Det sidste tal ventes ifølge Migrationsverets prognose for 2009 at blive 43.000 i år, senere opjusteret til 51.000. Ikke mindst på grund af “andrahandssökande“, altså families familie.

Arbetsförmedlingen har kommit med sina arbetsmarknadsutsikter och det är dyster läsning när det gäller situationen för utrikes födda, särskild dem som är födda i ett utomeuropeiskt land.

Utrikesfödda har alltid haft en betydligt högre arbetslöshet än svenskfödda. Under första kvartalet 2009 uppgick arbetslösheten sammantaget till 7,8 procent i åldrarna 15-74 år. För svenskfödda uppgick arbetslösheten till 6,7 procent och för utrikesfödda till 14,1 procent, det vill säga mer än dubbelt så hög arbetslöshetsnivå. För födda utanför Europa uppgick arbetslösheten till 19,1, och arbetslösheten är således mer än tre gånger så hög som för svenskfödda…..Består dessa relationer kommer arbetslösheten för utrikesfödda 2010 att uppgå till nästan 25 procent och för utomeuropeiskt födda till 33 procent.

Det totala antalet inskrivna arbetssökande vid Arbetsförmedlingen som är utomeuropeiskt födda ökar i snabb takt. Det finns nästan 100 000 inskrivna av sammanlagt 320 000 utomeuropeiskt födda i arbetskraften, det vill säga nästan var tredje är inskriven på Arbetsförmedlingen. Antalet inskrivna bedöms öka stadigt framöver och hamna en bra bit över 120 000 innan utgången av år 2009. Dystert för utomeuropeiskt födda på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen: Arbetsmarknadsutsikterna våren 2009, pdf.

screenshot0062screenshot007

Altså, 1 mio udenrigsfødte i arbejdsfør alder, dertil skal lægges lægges efterkommere, omkring yderligere en million, men det er ifølge LTM “populisme” at påpege, at disse afficerer den svenske beskæftigelses-situation helt afgørende. Hver tredje på den svenske arbejdsformidling er  indvandrer og figurerer som åbent arbejdsløs. Hvor stor den faktiske arbejdsløshed er blandt indvandrere, kan man kun gisne om. Det er altså ikke urimeligt at antage, at flertallet af de der indvandrer i 2009, går lige ind i arbejdsløsheden og på socialbudgettet, hvor de  i alle  kommuner allerede står for mellem 60 og 70 % af udgifterne. At de derudover vil være i hård konkurrence med indfødte om de alt for få jobs, er ikke nogen “fiks forklaring” at pege på, det er en logisk slutning. Vi gentager – selvom LTM ikke kan lide det, og i fravær af argumenter må ty til at kalde os “nationalistisk og højrepopulistisk” – den svenske (ungdoms) arbejdsløshed i vid udtrækning være tilvandret og må nødvendigvis presse indfødte svenskere udenlands. Det ville pynte på en stor omnibus-avis,  at gå ned i diskussionens substans i stedet for at skælde ud. Dét er nemlig “fikst og populistisk”. At det vi peger på, er “not nice to know” på Politiken, vidste vi i forvejen. Hvis Politiken ikke mener, at vores slutninger bærer nogen vægt, skulle den give et alternativt bud på, hvad hovedårsagen til den ekstreme forskel på Sverige og Danmark så er. Det kan ikke være af nogen interesse for Politikens læsere, at få sovset et i forvejen kompliceret emne ind i berøringsangst forklædt som tom polemik. Det er alvorligt for de berørte, men også for Sverige som helhed. Sluttelig abonnerer denne blog overhovedet ikke på “nationalisme” eller på Skånelandsromantikken, der er mere udbredt i Skåne end i Danmark. Skåne er heller  ikke noget specielt fokus for os:

Mest aktive er de nationalistiske debatfora, heriblandt det dansksvenske Snaphanen. dk, hvor skånelandet forsvares mod indvandring og alt andet, der ikke har med æbler og sild at gøre.

Vi har bestræbt os på at holde disse  linjer fri for skældord og “tillmälen“, selvom en type  som LTM unægtelig får dem til at stille sig op i kø. De må vente. Dette er  ikke Politiken, og avisen har allerede fået en længere replik, end den  fortjener. Vi kan altid vende tilbage, hvis Politiken stiller op med en skribent, der har forstand på det han skriver om og har et ærinde udover varm luft, der ikke engang er velskrevet.

Update, juni 2009: Politiken og Lars Trier Mogensen svarede aldrig på dette.

Se bloggen på to måder – 4:3 og 16:9

En lille gave til dem, der ikke  læser på wide-screen skærm. Klik ude til højre og se siden som den så ud før fødseldagsgaven

screenshot008

Fira en (höger)extrem midsommar

Ét må man lade svensk journalistik. Den gør intet for ikke at blive så forhadt, som overhovedet muligt. Aftonbladet. Man må ikke håbe Aftonbladet får nys om nogle ideer der rumsterer her i det danske om at erstatte den årlige kvindeafbrænding til Skt. Hans med en profetafbrænding.

Villiers-le-Bel – “to skridt fra en katastrofe”

A long article in Le Monde: Villiers-le-Bel, au bord de l’implosion, updates the situation in the town of Villiers-le-Bel, department of Val-d’Oise and scene of a major uprising in November 2007, when two youths on a motorcycle  were killed by a police car during a chase. Their deaths triggered several days and nights of violence and vandalism. You can review the event at four of my posts from 2007, in chronological order: one, two, three, four. The article, that had to be abridged, moves from a description of the current situation into a more politically correct analysis of the events, emphasizing the feeling of abandonment and hopelessness among the young residents and their accusations against the police:

During the night, a small group of teens, probably about 15 years of age, opened an electrical box. Wires were pulled out, a short circuit ensued and the city’s lights went out. It is 11:00 p.m. on Friday, June 12, and the sensitive neighborhoods in Villiers-le-Bel are preparing for another tense night. Like almost every weekend for the past month, in a frightening routine, the face-off between adolescents and police is about to begin. A half-hour earlier, broken bottles had already been hurled at a patrol car. This time, the police and firemen are the targets of “mortar shells” – fire crackers launched from a plastic tube several yards away.

A dozen deafening explosions, then bouquets of sparks fly above the police. The arrival of reinforcements equipped with helmets, shields, rubber bullets and tear gas grenades puts an end to the confrontation ten minutes later. “They will calm down this evening, but they’ll start up again tomorrow”, comments one disabused father watching the scene from a parking lot. The teens scatter inside the apartment complex. Until the next time.

A year and a half after the riots of 2007, the climate has once again deteriorated in this city of 27,000 inhabitants, north of Paris. Since early May this is the fourth time that groups of youths violently attack the police.

The article describes similar events that occurred on May 9, June 5 and 6, and June 11. Young adults known as the “big brothers” who act as spokesmen for the youth have stated that the situation is “very troubling”. These “big brothers”, following the advice of a rapper named Larsen whom they trust, agreed to meet with Fadela Amara, Sarkozy’s minister on urban affairs.

These unofficial “managers” of the neighborhood – shop owners, heads of associations, self-made CEO’s – say they fear an implosion and are sending out a warning concerning the relations between the young persons and the police and mayor. Concerning too the indifference of French society towards the difficulties endured in the sensitive suburbs. “We are two steps from a catastrophe. There was hatred in the youngsters, today it is worse. It has deteriorated in a year,” explains Saïd, 28, a well-known figure in the neighborhood. “When there are no standards, no future, they turn to kamikaze-style behavior,” added another merchant who wished to remain anonymous.

A police patrol arrives and the two groups – police on one side, residents on the other – stare at each other like statues. The police, armed with Flash-Balls (rubber bullets) hug the sides of the buildings to avoid being hit by projectiles. They belong to the UTEQ (Neighborhood Territorial Unit) a measure dreamed up by Interior Minister Michèle Alliot-Marie, to replace the neighborhood police. But for now, their ability to form ties with the inhabitants remains largely theoretical.

At night, more reinforcements – six vans of riot police, at least three civilian cars, a patrol wagon, and two armored vans are stationed permanently close to the police on their beat. The police authorities explain that this deployment of forces is temporary: “The objective is for the patrols to eventually be able to operate without them. But if we let our guard down too quickly, there will be incidents immediately.” A neighborhood spokesman laments: “The police come here as if to fight guerilla warfare. They’re dressed like Robocop and act as if they are in occupied territory.”

Note: They got that right. The rest of the article is largely devoted to complaints of the residents of Villiers-le-Bel.

Both police and “big brothers” agree on one point – the profile of the rioters. They are between 13 and 16 years of age, an age and a time of year when school closings create destructive behavior. But for the police, it is a question of criminal behavior: “Our presence disturbs the ‘thugocracy’. The incidents are caused by the youth – a minority – who use a guerilla strategy on us. They fight for their territory,” explains commissioner Auréal, who also mentions the trafficking of cars and marijuana.

The “big brothers” insist that the “youngsters” were traumatized two years ago: “First there was the death of our friends. Then two nights of rioting when they took power. Do you know what that does to the minds of adolescents?” Rapper Larsen adds: “They are closed up in Villiers-le-Bel, in their schools, in their neighborhoods. With the same buddies, who have the same view of things. When there’s an airplane crash they send in psychologists. For the kids who experienced the 2007 riots, there’s nothing.”

The article closes with a discussion of the deterioration of housing units, the slowness of the government to act on urban problems, and the feeling that there will never be “justice” for those who suffered through 2007. The investigation into the 2007 riots is still underway. Neighborhood resident Saïd summarized his feelings:

“The widespread belief is that there is one justice for the police, and another for the youth in the ghettoes.”

I have very little to add. We have been through similar things here and we still experience serious crimes on a daily basis committed primarily by blacks and Hispanic immigrants. We spent millions trying to help the ghettoes – in vain. We gave up our standards in favor of affirmative action – in vain. Bush apologized for hurricane Katrina, even though he had nothing to do with it – in vain. This is the plight of white European societies who have either caved in to the demands of the non-assimilable elements, or who have deliberately opened their doors to them, out of suicidal naïveté (or is it diabolical conspiracy?)

The photo below of a burning car is from my files. I’m not sure which riot it was – does it really matter? Gallia Watch

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Casper | Borgerlig bums

“Den kendte Politiken-journalist Lars Trier Mogensen havde forleden glemt …”

http://borgerligbums.wordpress.com/2009/08/11/politiken-journalist-skylder-472-kroner-til-biblioteket/

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Jo, Ulla, men vi kan vel ikke se bort fra at de unge svenskere er bevidste om hvor slemt det står til med Sverige – og måske ikke ønsker denne berigelse som landet og dets oprindelige befolkning udsættes for ? Var jeg svensker ville jeg overveje muligheden for at slå mig fast ned i Danmark – og de samme tanker ville jeg gøre mig, hvis jeg var Nordmand. De 2 lande er lidt længere fremme i islamiserings processen end Danmark. Og jeg håber og be´r til, at vi kan sætte en bremse på processen her i landet. Skulle et af… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
12 years ago

Ah – så det er pengene, der trækker, mere end det er konkurrence om jobbene, der skubber.

Leh
Leh
12 years ago

“Du har valgt at få vist snaphanen.dk i siden gamle design. …”

Jeg siger tusind mange tak.

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
12 years ago

Kære Steen,
Jeg er enig i, at den svenske arbejdsløshed er tilvandret. Men jeg forstår ikke, hvordan indvandrerne fortrænger svenskere/presser dem til f.eks. Norge og Danmark? Man skulle tro, at det altid vil være dem, der med deres kvalifikationer står først i køen til de jobs, der er? Hvorfor rejser de etnisk svenske unge?

intel
intel
12 years ago

Lars Trier Mogensen har for længe siden opgivet faktuelt baseret journalistik. Han er politisk prosaist.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Sikke dog en komplet uvidende PK-nar, ham Lars Trier Mogensen. Helt på linje med Bjørn Elmquist & co, tror han ghm, at alt stadig er fryd og gammen i Sverige. Sig mig, kan man slet ikke forvente bare et minimum af indsigt i fakta af journalister og redaktører nutildags? Fatter alle disse gloriepudsende manegeklovne på Politiken da overhovedet ingenting? At vi om bare 20-30 år står med et ny Beirut eller Bosnien som nærmeste nabo, hvis denne katastrofale udvikling blot får lov at fortsætte i det hidtidige tempo, og at det derfra så bare er et spørgsmål om tid, før… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Nu har de irske statsoverhoveder “fået” nogle indrømmelser af EU, således at irerne kan gå til folkeafstemning om Lissabon-Traktaten, eller rettere den reviderede forfatningsTraktat, igen.
Det er nøjagtigt samme fremgangsmåde som dengang der blev lavet en Edinbough aftale
med danske undtagelser, senere benævnt som de danske forbehold.
Edinbourgh-aftalen var et ikke-underskrevet protokollat, som britiske embedsmænd sagde :
The danes are getting cunned.
Går Lissabon-traktaten igennem behøves ingensinde folkeafstemninger mere i EU om noget som helst.
.Så kan EU-overhovederne gøre EU til et Eurabia lige så tosset de vil uden begrænsninger.

Pk
Pk
12 years ago

Kære snaphane.
Du står overfor de onde gode(Politiken) og da du besidder viden om sverige,
så vil de onde gode aldrig forstå dig.
For Politiken er ude i ondt ærinde.

Janne
Janne
12 years ago

Hvornår er det blevet udtryk for nationalisme at kærre sig om arbejdsløses vilkår i f.eks. Sverige og Danmark? Skal vi bare i multikulturens hellige og politisk korrekte navn ignorere de dårlige vilkår for arbejdsløse borgere i Sverige og Danmark?

Det vil jeg ikke være med til.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x