26
jun
Seneste opdatering: 26/6-09 kl. 2142
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A Tortured Soul

There are two things to say about him. He was a musical genius; and he was an abused child. By abuse, I do not mean sexual abuse; I mean he was used brutally and callously for money, and clearly imprisoned by a tyrannical father. He had no real childhood and spent much of his later life struggling to get one. He was spiritually and psychologically raped at a very early age – and never recovered. Watching him change his race, his age, and almost his gender, you saw a tortured soul seeking what the rest of us take for granted: a normal life.

But he had no compass to find one; no real friends to support and advise him; and money and fame imprisoned him in the delusions of narcissism and self-indulgence. Of course, he bears responsibility for his bizarre life. But the damage done to him by his own family and then by all those motivated more by money and power than by faith and love was irreparable in the end. He died a while ago. He remained for so long a walking human shell. I loved his music. His young voice was almost a miracle, his poise in retrospect eery, his joy, tempered by pain, often unbearably uplifting. He made the greatest music video of all time; and he made some of the greatest records of all time. He was everything our culture worships; and yet he was obviously desperately unhappy, tortured, afraid and alone.

I grieve for him; but I also grieve for the culture that created and destroyed him. That culture is ours’ and it is a lethal and brutal one: with fame and celebrity as its core values, with money as its sole motive, it chewed this child up and spat him out. I hope he has the peace now he never had in his life. And I pray that such genius will not be so abused again. Atlantic Online

Nynazistiske prioriteter

Nazikortet er alt for bekvemt et kneb at benytte for islamkritikeres modstandere til at dette vil gøre nogen som helst forskel, men tankevækkende er det at se hvordan rigtige ekstremister vægter deres fjendebilleder. Via Gates of Vienna (LFPC):

Neo-Nazis in Germany are applauding the repression of protests in Iran and publishing statements supporting the reelection of President Mahmoud Ahmadinejad and his hard-line government. Two extremist parties, the NPD and DVU, have managed to contort their racist thinking to embrace the Iranian leader because Ahmadinejad openly advocates the elimination of Israel – and presumably has no plans to move to Germany.

The NPD website defended Ahmadinejad against what it called a “media attack on the Iranian people’s spirit,” referring to widespread doubts being expressed about the president’s reelection and described him as the “true leader of his people,” according to public broadcaster ARD. The DVU website carried the message: “Congratulations on your reelection Mr President.” […]

Germany’s fascists first took to Ahmadinejad when he said he wanted to destroy Israel, and then in 2006 organised a conference for Holocaust deniers. […] German neo-Nazis praise reelection of Iran’s Ahmadinejad

Talebanisering

Three-quarters of those surveyed said it was wrong for the West to intervene militarily in Pakistan and Afghanistan. Some 11% said it was legitimate for guerrilla fighters to target British or Nato forces in Afghanistan while 78% were opposed to such attacks. Almost a third of respondents said they thought the police, government and British society were anti-Muslim. A majority of respondents said they did not think that was the case. UK Muslims split on Taliban fightVideo: British Muslims’ views on Taliban

Smeltedigel eller nedsmeltning ?

THE number of babies born in the UK to immigrant mothers shot up by almost two thirds between 2001 and 2007, according to official figures. More than one in five of children born in Britain in 2007 had a mother born overseas – a total of 160,300 compared with 529,700 for British-born mothers.In the London boroughs of Newham and Brent, 74.8 per cent and 72 per cent of all births were to foreign-born women. 1 IN 5 UK BIRTHS IS TO A MUM FROM ABROAD, The chaos is not a mistake. It is a deliberate policy aimed at transforming our society.


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
Mette
12 years ago

Jo, LFPC, man kan sagtens finde magtfuld semiotik fra de såkaldte fattigfirsere. Jeg tænkte netop på det, da jeg i aftes fandt den video med Mary Black, som jeg har postet i dag, og hvor hun er iklædt typisk firsertøj med enorme skulderpuder, der får hendes skikkelse til at virke helt ude af proportion. Sådan var der mange, der gik rundt og signalerede “power” på den tid. Den gang begyndte det hele også at gå i sort, som er den mest magtfuld farve. I øjeblikket indretter folk sig som i gravkapeller. Sort, og hvidt og stål, evt. med enkle pangindslag.… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

JensH Jeg ved ikke, hvor du har din terminologi fra, men generationen fra 60’erne er altså ikke det samme som 68’erne, for de hører til de store årgange fra midten af 1940’erne. Resten kan du sagtens finde beskrevet på min måde, hvis du vil, jeg har allerede givet dig henvisninger til to kronikker i JP indenfor de sidste måneder om emnet. De såkaldte “fattig-firsere” var ikke spor fattige, det er der tit harceleret over, og sammenlignet med 1970’erne tvivler jeg på, at der var ret mange, der i desperation søgte arbejde udenfor landet. Bevares, der var kartoffelkuren, som ramte de… Read more »

LFPC
12 years ago

Kunne man ikke sige det sådan at parallelt med ‘nå-generationen’ blev 1980’erne også kendt for yuppies osv., altså dette med at shoppe amok?

Vi her tænker jo også på 1970’erne som munkemarxisternes årti, men dette årti var jo også Abba, platformstøvler, flares, symfonisk rock, og fra 1976 den nihilistiske punk. Der kan jo sagtens eksistere samtidige fortællinger der ikke udelukker hinanden.

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “Michael Jacksons generation, der er fra 1960′erne” Jeg er bange for du roder generationerne lidt sammen. Statistisk og lidt firkantet sat op er det nu engang sådan: Født i 1940’erne -> det man kalder 1960’er generationen. Født i 1950’erne -> det man kalder 1970’er generationen Født i 1960’erne -> Det man kalder 1980’er generationen Født i 1970’erne -> Det man kalder 1990’er generationen Osv. 1970’er genrationen skulle efter sigende være den mest røde, mens 1980’er generationen var betydelig mere bborgerlig, (eksempelvis KU havde sin storhedstid i 1980’erne). 1980’er generationen blev kaldt “Nå-generationen” fordi de selvfede generationer hånede de (dengang)… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

JensH. Michael Jacksons generation, der er fra 1960’erne og deromkring, hører til den mest forkælede i historien. Jeg påstår ikke, at alle er ens, men der er rigtig mange barnlige individer, der lever på en hob af floskler og nemme løsninger, som blandt andet spores i et meget stort forbrug, mange udenlandsrejser, stor gældsætning, krævementalitet, brokkementalitet, flokmentalitet, et stort medicinforbrug og meget andet, der ikke just peger i retning af ægte interesse for andre end dem selv. Dette er ikke noget, jeg sidder og finder på, det er et almindeligt samtaleemne, fordi tidsånden er ved at vende. Folk har fundet… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “det er ikke første gang, at du finder anledning til at skrive hånligt om mig” Jeg har ingen erindring om at skulle have gjort det, men jeg kan omvendt heller ikke udelukke det. Jeg har haft mange indlæg på Snaphanen, og kan ikke huske dem alle. Men grundlæggende bliver der ‘gået til stålet’ i blogsfæren, og det kan ikke nytte noget at være sart. Jeg har eksempelvis slet ikke tal på alle de gange jeg er blevet kaldt ‘fascist’, ‘nazist’ og ‘rascist’ af ‘vennerne’ på venstrefløjen, og det tager jeg helt roligt. Jeg ved derss multikulturelle vision fo hver… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Tak, JensH, det er ikke første gang, at du finder anledning til at skrive hånligt om mig, og du er velkommen til at fortsætte, hvis det hjælper. Der er imidlertid noget, du fuldstændig har misforstået. I mine skabe er alle de mærker, du nævner, fordi de synes uopslidelige. De blev købt, førend de kom på alle hylder og det var ikke for at prale af mærkerne, der dengang ikke var så kendte som nu, men fordi det var god kvalitetet. Jeg antager, at du forveksler mig med typer, som en af dem, der i disse dage omtales, fordi de i… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Tusinde tak for Bach´s AIR pakket smukt ind i universet´s vidundere.

Netop AIR har gennem mange år for mig betydet rigtig meget .

JensH
JensH
12 years ago

Mette udgyder:

“med en vulgær smag og et symbol på en generation, der for manges vedkommende ikke har lyst til at blive voksne og i stedet bliver mere og mere forkrampede.”

På min genrations vegne: Mange tak!!! Det undrer mig dog lidt, at vi ikke også fik et eller anden andet sippet og foraget opstød over anvendelsen af tøjmærker såsom LaCoste, Docksides, Burberrys ect. Så havde billedet af “vulgær smag” ligesom været fuldendt, ikke sandt?? Du lyder virkelig som en af disse indebrændte 1970-typer, med al den skinhellige kloster-mentatiletet der normalt følger med den generation.

Janne
Janne
12 years ago

Steen

Okay :o)

Når jeg hører det nummer så får jeg simpelthen gåsehud, som da jeg hørte/hører You’ll never walk alone og når jeg lytter til en del klassisk musik, som forleden hvor vi var nogle stykker der var til klassisk klaverkoncert i en kirke. Intet at sige til at Bach og hans musik i nogle religiøse kredse bliver kaldt for den 5. evangelist.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

@ PeterK Ja, du har desværre nok ret, men man kan da håbe, at det efterhånden tynder mere og mere ud blandt deres begejstrede proselytter, efterhånden som flere og flere af disse eller deres familier – rent statisktisk – også for alvor bliver konfronteret med de dystre konsekvenser af “kulturberigelsen” Ja, vore politikere har endnu ikke fattet, at hver gang vi bøjer os det mindste, så bliver det straks opfattet som endnu en svaghed fra vores side, som skal udnyttes maksimalt – og til at stille nye, mere vidtgående krav. Det opfattes ALDRIG som et signal til “kulturberigerne” om selv… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Du er velkommen, Jutta 😉

Han har skrevet masser af andre fine og bedre sange/ melodier
end den “alle” kender … (Streets of London)

Men det er alligevel altid den, de spiller i radioen *SUK*

Prøv at søge efter “The Girl from the Hiring Fair” eller “The Setting” fx.

Jutta
Jutta
12 years ago

Tak for aftensangen!
@Bjovulf
Ogsaa tak for erindringen af den jugoslaviske tragedie paa denne rar maade

PeterK
PeterK
12 years ago

“Så kan Tøger, Engelbreth, LTM og resten af lallenivisterne måske snart begynde at fatte, hvad det egentlig er, vi så naivt har importeret i enorme mængder.” De vil aldrig fatte det, så havde de gjort det forlængst. Når de ligger i rendestenen og der står en skrævende over dem med krumsablen klar, vil deres sidste tanke være “hvad gjorde vi galt, hvorfor kan de ikke lide os?” De er vokset op blandt ligesindede inde i en osteklokke – Bermudatrekanten -, og har ikke begreb om hvad der sker udenfor. Husk de tilfælde hvor deres egne børn er frarøvet det sædvanlige… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

En fantastisk Ralph McTell sang om den jugoslaviske tragedie –
som vore lallenaive poltikere gør alt hvad de kan for at genopføre her ;-(

http://www.youtube.com/watch?v=r2xoyOewvuY

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Jutta
Jutta
12 years ago

Tak for AIR.
Det er en fin maade at beskrive dette skaebne anderledes end MSM.
MJ har aldrig haft mulighed, at kunne lide sig selv, inderlig og ydrelig.

Mette
Mette
12 years ago

helst ikke Madonna, vel?

Janne
Janne
12 years ago

Tak til snaphanerne for lidt musikalsk føde. Her er et lidt af nutidens voldsomme volvo øreguf til gengæld, hvis I gider at finde det på youtube.

“Green Onions – Steve Cropper & Donald ‘Duck’ Dunn”

Mette
Mette
12 years ago

“En dresseret dukke”, ja. Helt i sin egen kunstige verden og uægte i et og alt. Læger har gjort meget ondt i den sammenhæng med kirurgi og åbenbart også med andet. Jeg har for øvrigt også fravalgt Triers nye film. Det par stykker, jeg har set, var mere end rigeligt, proppet med udspekulerethed og neurotiske postulater, som de var. “Breaking the waves” var aldeles forfærdelig. Forleden købte jeg DR-serien “Gøngehøvdingen” for et par mønter, det kunne jeg jo nok ofre på et gensyn med snaphanerne og jeg sendte dig og LFPC en taknemmelig tanke, mens jeg råhyggede mig. Etlars historiske… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Ikke med min bedste vilje har jeg kunnet få øje på¨hverken karisma eller genialitet hos MJ. For mig har han altid været et forstyrret og uinteressant teenagebarn med en vulgær smag og et symbol på en generation, der for manges vedkommende ikke har lyst til at blive voksne og i stedet bliver mere og mere forkrampede. Han findes ikke i dette hjem, men der er ganske meget Bruce Springsteen, Peter Gabriel og andre voksne mennesker. Også bedagede herrer som B.B. King og John Lee Hooker. Elvis havde stemme, men i dag virker repertoiret jo noget antikveret.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Steen: Nej, MJ er heller ikke lige min kop te. Jeg var såmænd bare lidt “uartig” 🙂 ( Bare oversæt titlen direkte til dansk ord for ord ) Ja, det der MJ cirkus er da gået over i rent mediehysteri – det kommer vel til at vare i flere uger. NH. PS. Meget interessant video på BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8119782.stm British Muslims’ views on Taliban AdvertisementThe war on terror in Afghanistan and Pakistan has more support than the war against Iraq had, but it is still a controversial operation, particularly with many Muslims living in the UK. A poll for the BBC… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@steen “Han fylder intet på mine musikhylder og i min bevidsthed” Michael Jackson er nok mere min generation, da det trods alt var i 1980’erne han lavede sine bedste ting. Siden da gik det ned ad bakke for ham, både musikalsk og personligt. Nu var det ikke sådan jeg ‘dyrkede’ Michael Jackson, (jeg var mere til musik a la Bruce Springsteen og Deep Purple), dog havde jeg (selvfølgelig) ‘Thriller’-albummet i min pladesamling. Men det var dog sådan at når man som unge menneske gik i byen dengang, så kunne man næsten være sikker på, at der på et eller andet… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Steen, jeg synes også, at det er et godt klip fra “Atlantic”, og jeg deler din vurdering.
I modsætning til MJ havde Elvis et normalt liv indtil 20-23 års alderen, og det er mit indtryk, at han var drevet af lyst og glæde ved sit arbejde mere end af penge. At Elvis døde jammerligt alt for ung skyldtes vel, at han på grund af sin fattige opvækst ikke kunne håndtere sit liv som rigmand – englænderne siger jo, at det tager 3 generationer at skabe en gentleman, det gælder vel også millionærer?

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Fantastiskt smukt – mange tak.

Men titlen giver jo let nogle helt utilsigtede associationer nutildags … 😉

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x