4
jul
Seneste opdatering: 6/7-09 kl. 1148
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

För populisterna tycks popmusik av lägsta kvalitet duga. Det är symptomatiskt att våra politiker idag alltid hänvisar till popartister när de ska berätta om sin favoritmusik: statsministern själv föredrar Magnus Uggla och Sverigedemokraternas svärmorsdröm till ordförande säger att Pink Floyd är det bästa han hört. Man förvånas inte. Inget kan förvåna en människa som lyssnar och läser. Den ena sanningen efter den andra uppenbaras. T.ex. den att också kulturchefer numera ägnar sig åt denna musik: finlandssvenska, anrika, Hufvudstadsbladets nye kulturredaktör skriver med uppenbar njutning om en konsert med Pet Shop Boys. Thomas Nydahl: Politikerpacket, popen och livet (se foto af Jørgen Leth og Bud Powell, 1960) Copenhagen Jazz Festival, 5-12 juli.

Orientkaj i tropevarme

Giganten Emerald Princess anløb København fra Helsingborg kl 21 på Orientkaj i Frihavnen (ØKs gamle hovedkvarter), som denne blog har et specielt forhold til. Ligesom den gamle Amerikakaj iøvrigt.Varmedisen er tropisk. Skibet skal på Baltikum krydstogt. Foto: A. Bonnevie

emerald4

Cost: $500 million, Maiden voyage: April 2007, Tonnage: 113,000 tons, Length: 951 ft (290 m), Decks: 15 passenger decks, Maximum speed: 21.5 kn (39.82 km/h), Complement: 3,114 passengers, Crew: 1,200 Landsdækkende varmebølge en realitet.

Den journalistiske indavl

Det vides at danske journalister er mere venstresnoede end befolkningen i snit, men det er for intet at regne imod svenske: En av historiens mest statstrogna journalistkårer. Det er smurt hen over alt hvad de præsterer og giver sig udtryk i overskrifter, der er ren ønsketænkning, lige nu for eksempel: Danmark kan införa sexköpslag. Det er ikke lige oppe over, undtagen i Mette Frederiksens drømme.

Högalid på Södermalm i Stockholm toppar i popularitet; där bor hela 371 journalister som kan morsa på varandra i matbutiken och föreslå nästa brunch eller lattefika. Stockholms innerstad lockar 19 procent av samtliga svenska journalister – på en yta där tre procent av svenska folket bor. 1 259 journalister trängs på Södermalm, medan det i Rosengård bor sju och i Angered tio. Så mycket som det skrivs, debatteras och görs reportage om ställen som Rosengård, och ändå så få journalister som bor och lever där. Sakine Madon: Journalisterna lever i samma kvarter, Här bor journalisterna, En rapport om var journalister bor, pdf 50 sider

Rejseadvarsler: “Særlig stor risiko for danskere”

ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning. »Man skal i hvert fald ikke »reklamere « med, at man kommer fra det land, hvor Muhammed-tegningerne blev lavet,« siger H.J. Bonnichsen. Det er ikke småting Flemming Rose har på samvittigheden, men hvis man endelig skal være forhadt, er det dog en trøst at have de rigtige  antagonister:  muslimske fanatikere, Tanter mod Tortur, Bedsteforældre for Hyl og et flertal af svenske journalister. Men man skal måske skynde sig med at styre sin rejselyst, da listen næppe står overfor at blive kortere. Det amerikanske konsulat i München advarer f.eks. amerikanere mod at besøge offentlige steder i Garmisch-Partenkirchen. Næste advarsel London og Malmø, også for ikke jøder?  Fakta: Her er der risiko

Israel. Risiko for terror og skyderier i hele landet. Unødvendige rejser til grænseområdet til Gaza frarådes.
Saudi Arabien. Stor risiko for terror mod udlændinge, særligt stor risiko for danskere. Udvis stor agtpågivenhed. Alle unødvendige rejser frarådes.


Syrien. Betydelig risiko for terror, særligt stor risiko for danskere. Udvis agtpågivenhed på steder, hvor mange samles.
Yemen. Betydelig risiko for terror, særligt stor risiko for danskere. Turister er mål for terrorangreb. Unødvendige rejser frarådes.
Gaza/Vestbredden. Generel terrortrussel, særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for kidnapning. Alle rejser frarådes.
Libanon. Terrortruslen er høj, særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for kidnapning. Alle unødvendige rejser frarådes.
Jordan. Betydelig risiko for terror, særligt stor risiko for danskere. Turister og hoteller har været mål for angreb. Øget agtpågivenhed.
Tyrkiet. Betydelig risiko for terror, både i storbyerne og på feriestederne. Udvis største agtpågivenhed, særligt hvor mange samles. Stigende antal terrorbomber de seneste år.
Pakistan. Alvorlig fare for terror mod vestlige mål som internationale hoteller samt kidnapninger. Særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for kidnapning. Udvis største forsigtighed og agtpågivenhed. Alle rejser til Pakistan frarådes.
Marokko. Betydelig risiko for terror, særligt stor risiko for danskere. Agtpågivenhed i hele landet, særligt i områder med turisme.
Egypten. Aktuel risiko for terror, særligt stor risiko for danskere. Største agtpågivenhed især på steder, hvor mange mennesker samles. I september sidste år blev en gruppe turister kidnappet.
Tanzania. Risiko for terror. Udvis agtpågivenhed, men de fleste danskere kan rejse uden problemer i Tanzania, der ikke har oplevet et større terrorangreb siden 1998 mod den amerikanske ambassade.
Tunesien. Risiko for terror, særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for kidnapning. I februar 2008 blev to østrigske turister kidnappet og løsladt i oktober i Mali.
Algeriet. Betydelig risiko for terror. Særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for kidnapning. Alle rejser frarådes til det meste af landet, unødvendige rejser til hovedstaden Algier og Oran og Constantine frarådes.
Somalia. Stor risiko for terror, særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for bortførelser. Alle rejser frarådes.
Mali. Risiko for terror, herunder bortførelser. Særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for kidnapning. Alle rejser frarådes til visse områder.
Etiopien. Høj risiko for terror. Agtpågivenhed hvor mange samles. Rejser frarådes i store dele af Etiopien. Vesterlændinge har været ofre for bortførelser.
Filippinerne. Betydelig risiko for terror. Udvis største agtpågivenhed, særligt hvor mange vesterlændinge og lokale opholder sig og offentlig transport. Alle rejser frarådes til dele af Mindanao og hele Sulu ø-havet.
Indonesien. Risiko for terror. Agtpågivenhed overalt, især på steder hvor mange vesterlændinge opholder sig. Alle unødvendige rejser frarådes til dele af Indonesien.
Thailand. Betydelig risiko for terror. Udvis agtpågivenhed i Bangkok og ved populære turiststeder. Vedvarende terrorangreb i sydlige provinser, hvor alle unødvendige rejser frarådes.
Iran. Risiko for terror, særligt stor risiko for danskere. Udvis forsigtighed og rejser til grænserne til Pakistan, Afghanistan og Irak frarådes.
Irak. Stor risiko for terror, særligt stor risiko for danskere, der kan blive mål for kidnapning. Alle rejser frarådes på nær til tre kurdiske provinser. Danskere før forlade Irak.
Indien. Betydelig risiko for terror, størst i nordlig delstat Jammu og Kashmir. Rejser frarådes i visse dele af Indien. Angrebene i Mumbai 26-30. november sidste år var for første gang målrettet mod udlændinge, 165 døde, 304 blev såret.

B.T.  01.07.2009, ikke online

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PeterK
PeterK
12 years ago

Jaså, man skal altså holde sig fra Dar al-islam. Fint nok, det kan jeg leve med. Bare de så til gengæld ville holde sig væk fra os. Vi kan ikke bruge deres voldsfikserede ideologi til noget som helst, og om få år kan vi heller ikke bruge deres stinkende og klistrede olie til noget som helst. Så må vi se om behovet for mad er større end behovet for olie til den tid, og hvem der har fat i den tykkeste ende af tovet.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x