5
jul
Seneste opdatering: 6/7-09 kl. 1742
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

fakse 070fakse 043

fakse 018

(fotos fra Sydsjælland, klik)

Teknik: Til anvendere af Internet Explorer

Det lader til at bloggen for tiden – måske for fremtiden – ikke kan ses i  IE 7. Det anbefales at opgradere browseren til Internet Explorer 8, hvor der ikke er  nogen problemer. Microsoft beskriver problemet  her. Firefox, Safari og  Google Chrome virker stadig fint. Jeg anbefaler de to sidste, de er mærkbart hurtigere end IE. LFPC er  Firefox-fan. Chacun à son goût.

“Jønke har jo ret”

Politikerne skændes om, hvorvidt Jønke må have ret eller ej. Det er fuldkommen ligegyldigt, hvad de når frem til. Det der tæller, er hvad den almindelige befolkning erfarer på gaden:

Efter tre episoder med unge indvandrere havde Mark von Vogel lært lektien – der er ingen hjælp at hente. To gange har Mark von Vogel, 39, tidligere svømmetræner og nu coach, oplevet at blive overfaldet af grupper af unge indvandrere i alderen 13-17 år.

Det er sørgeligt at skulle sige det, men Jønke har jo ret i det, han skriver i Sjakal-manifestet. De unge indvandrerdrenge har jo aldrig oplevet nogen konsekvens fra det danske samfund, siger Mark von Vogel. Første gang han blev overfaldet, knækkede han en tand efter at være blevet overfaldet af en gruppe på 10-15 stykker. Det lykkedes Mark von Vogel at undslippe og tage til Bellahøj Politistation for at anmelde episoden. Politifolkene ville ringe, hvis der var noget nyt. De ringede aldrig, siger han. For tre år siden afviste en politipatrulje at lade Mark von Vogel søge tilflugt i politibilen, da han blev overfaldet af en gruppe indvandrer-drenge i Nørregade i det indre København, som slog ham og kastede sten efter ham. De sagde, der ikke var nogen grund til at piske en stemning op, husker Mark von Vogel. Jeg gad ikke engang ringe efter politiet

“Islamisk samfundsorden har endnu til gode at vise sine fortrin”

I vores tid går udviklingen i den retning, at islamiske lande bliver mere og mere homogent islamiske, mens vestlige lande bliver mere og mere heterogene. Moskeer popper op her, mens kirker lukkes ned dér. Frihederne er sat under et pres, som vi troede, vi var hinsides. Europæere lever med kriminalitet og trusler, der bogstavelig talt er af en anden verden, mens meningsdannerne skammer folk ud, hvis de forsøger at formulere et pænt »nej tak« eller »må jeg tænke over det« i forhold til den muslimske indvandring.

Den folkevandring, vi har set de sidste 30 år, er noget afgørende nyt, noget ekstremt og risikabelt, der forsøger at sælge sig selv som noget gammelt og fortroligt – ja, som en selvfølge. Men den voldsomme muslimske indvandring til Europa er ikke uundgåelig, den er ikke en selvfølge, og den er ikke noget, vi skal tage let på. Vi er i gang med alvorligt eksperiment, og vi skal forstå den historiske alvor i det. Ulla Nørtoft Thomsen: Lars Hedegaards båltale

Underkastelse og undergang

På den radikale partichef Margrethe Vestagers indre GPS er for længst programmeret adressen ”undergang” .Uden svinkeærinder har hun ført sit 104-årige parti ind i et skæbnefællesskab med Retsforbundet, Kristeligt Folkeparti og Centrum-Demokraterne, hvis højdtidsstunder er, når de samles for at lovprise fortiden.
For tag ikke fejl! Margrethe Vestagers kølige ydre dækker over en ægte lidenskab, i hendes tilfælde en ubønhørlig dødsdrift. Men som Edvard Brandes sagde til en af sin unge partifæller: »Kun de lidenskabelige udretter noget.« På sin specielle måde har den radikale partileder taget dette råd fra en af partistifterne til sig.
Uden vaklen har hun lagt sit partis skæbne i hænderne på den socialdemokratiske partiformand Helle Thorning-Schmidt og Socialistisk Folkepartis makkerpar Villy Søvndal-Ole Sohn, hvis erklærede mål er at realisere partistifter Aksel Larsens gamle drøm om en ministertaburet. Og hun har partifællerne bag sig. Underkastet Villy Søvndal-Helle Thorning-Schmidt-doktrinen sætter Vestager ubetinget ”hvem” foran ”hvad”. Hendes politiske gravskrift? »Jeg underkastede mig frivilligt.«Sven Ove Gade: Margrethe Vestagers politiske gravskrift

Hvis – vi siger hvis – partiet engang har været tilholdssted for intellektuelle, så viser et kig på Radikale net, at Not In My Back Yard Vestager– herefterdags kaldet “NIMBY-Vestager – sidder tilbage med, hvad man kunne kalde “de åndelige husmænd.” De kan lukke og slukke partibutikken nu, eller de kan vente 5-7 år, til vælgerne tvinger dem til det. Den del af intelligentsiaen, der ikke er taget med Villy på Eventyr, flakker forvildet rundt og vil blive efterlyst i radioen som en bortkommen Alzheimerpatient. Måske man selv skulle stille op i intelligentsians fravær ? Jeg har engang læst Villy Sørensens overdådige “Forslag til Verdens Frelse”, det må være så god en politisk kvalifikation som nogen.

Svenske langskaller og kortskaller

“Siden sænkede sig en tyk tåge over historien om dengang, Sverige var pioner inden for raceforskningen.”

Svensk “vergangenheitsbewältigung” har nogle svære spøgelser at slås med, der i dag mest kan studeres i den forvredne form, i hvilken de går igen, nemlig: Fra førende raceteoretikere til verdensledende moralister. Man ser endnu rundt omkring på nettet vulgær- reminiscenser* fra den raceteoretiske storhedstid, og ikke blot hvad angår jøder, også andre. En højeksplosiv blanding.

Efterhånden havde raceforskningen fået så godt tag i den svenske befolkning, at det var en indgroet del af den svenske selvforståelse. Da Stockholms Dagblad i 1921 udskrev en skønhedskonkurrence, efterlyste chefredaktøren »en ideel svenskgermansk racetype«. Vinderen blev en atletisk blond mandlig cyklist fra Skövde, der efterfølgende indvilgede i at optræde på et maskeret nøgenfotografi. Fotografiet blev i de følgende år ofte anvendt i svenske bøger om menneskeracerne. Oftest var billede af den atletiske mand placeret ved siden af et andet nøgenfotografi af en mindre atletisk, lavstammet finne med begyndende topmave.

Gennem 1920rne indsamlede det nyoprettede statslige institut for racebiologi data fra næsten 100.000 svenskere i forsøget på en samlet kortlægning af den svenske race. Akkurat som man tidligere havde gennemført i Tyskland. Foruden en international videnskabelig publikation udsendt i 1926 hos forlag i New York, London, Paris og Jena, resulterede undersøgelsen i skoleheftet Svensk racekundskab, som udsendtes til lærerne.

Instituttet for racebiologi var den første statslige institution af sin slags i hele verden, og bag instituttet stod svenske rigsdagsmænd fra alle politiske grupperinger. Af forsynet var svenskerne blevet udstyret med særlige gode forudsætninger, og dette var nu blevet kortlagt ved den omfattende undersøgelse, hvor værnepligtige, sygehuspatienter og skoleelever blev opmålt og fotograferet og deres familiemæssige baggrund gransket.

Ariske symboler

I det gryende nationalsocialistike Tyskland havde man også blik for den ariske svenske race. En af de personer, som var optaget af de svenske resultater, var Hans F.K. Günther, der snart blev en af Tysklands fremmeste raceforskere. Gennem 1920rne og 1930rne ydede Günther et væsentligt bidrag til den nationalsocialistis ke teori om den arisk-germanske races overlegenhed. De afledte resultater af Anders Retzius’ raceforskning var noget, som kunne anvendes i den nazistiske racelære om »Blut und Boden«, ligesom der i Tyskland opstod en glødende interesse for den svensk-nordiske forhistorie.

Således sendte Heinrich Himmler i 1936 SS Ahnenerbe-forskeren Herman Wirth til Bornholm og Bohuslän for at tage afstøbninger af bronzealderens helleristninger. Herman Wirth mente, at helleristningerne indeholdt ariske symboler, et glemt skriftsprog fra et nordatlantisk hjemland, som han ved systematisk indsamling ville kunne afkode. Fra svensk side var man dog noget skeptiske over for Herman Wirths besøg, men bekymringen gik udelukkende på, at man var bange for, at Wirths gipsafstøbninger skulle ødelægge de gamle helleristninger. Afsløringen af de nazistiske koncentrationslejre i slutningen af krigen blev en brat opvågning også i Sverige.

Interessen for Anders Retzius’ racelære faldt markant, men endnu i 1960erne kunne studenterne ved universitetet i Uppsala opleve, at en velmeriteret forsker hev målebåndet op af tasken for at opmåle interessante kranier blandt de studerende under forelæsninger om langskaller og kortskaller. Siden sænkede sig en tyk tåge over historien om dengang, Sverige var pioner inden for raceforskningen. Maja Hagerman: Det rena landet. Om konsten att uppfinna sine förfäder’. Forlaget Prisma, Stockholm 2006. Læs hele anmeldelsen i Weekendavisen på side 14

Maja Hagermans side, hvor der er anmeldelser, en radioudsendelse og uddrag fra bogen. Se også interviewet med Dilsa Demirbag Sten på side 6 i Judisk Krönika. Hun kalder sig ateist, og er medlem af Humanisterne. 1) Ateisme er i mine øjne også en tro.  2) Som mange andre, smider hun barnet – kristendommen – ud med badevandet, uden blik for hvor stor en positiv del af os, den er. Om vi vil eller ej. Det er ikke ordentligt gennemtænkt af en ellers interessant og sympatisk skribent.

* Man kan – hvis man altså orker – læse en svensk Nationaldemokrats problematisering af, at Dansk Folkeparti er Israel-venligt. Én gang sekterisk ævl, der forklarer hvorfor de ligger  og roder på under 1 % af vælgersymptatierne. Et parti, der i ramme alvor skriver i programmet:

Sjuk och degenererad konst påverkar oss negativt och kommer på detta sätt att kunna undvikas på offentliga platser. Konsten skall om så är möjligt appellera till vårt folks kultur, vår historia, våra hjältar och våra erfarenheter.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Benjamin
Benjamin
12 years ago

A Propos “Underkastelse og undergang”:
Jeg ved godt den er ved at være lidt gammel nu, men derfor fortæller den jo stadig meget godt, hvad der foregår i hovederne på de “fredelige” kulturberigere:
http://www.islaminfo.dk/artikler.asp?PgID=220

FrederikSJ
FrederikSJ
12 years ago

Lige noget andet med teknikken: Med temaet ‘Snaphanen’ synes jeg ikke jeg kan finde knappen ‘Older Entries’ nederst på siden – det kan jeg derimod med Bravery-temaet.

@ Frederik – du har ret – vi glemte det. Den er på nu.

Elefanten
Elefanten
12 years ago

De træmasse-afhængige medier.

Man fælder nogle træer i de svenske skove, og efter mange omkostninger og processer er træmassen på en form, der er egnet til at anvendes i en avistrykkeri.
Omkostningerne er 100-doblet i forhold til en hjemmeside, så det er klart, at træmassen ikke kan konkurrerer uden betydelige offentlige subsidier.
De mange offentlige penge giver grundlag for et selvgratulerende mediearistokrati.
Som følge deraf kan de træmasse-afhængige medier tillade sig at bringe en forvansket udgave af Lars Hedegaards båltale. Og når Danmarks mest læste blogger bliver forulempet af maskerede personer på Nørrebro, bliver det holdt hemmeligt i træmasse-medierne.

Eyvind Dk
Eyvind Dk
12 years ago

Internet Explorer cannot open the Internet site http://.com. Operation aborted. Answer: Internet Explorer 7 cannot display a particular element on a Web page on that Web site. Er det umuligt at fjerne dette “particular element” fra Snaphanen? Det var et eller andet i gjorde ved hjemmesiden 2. eller 3. july. Bortset fra det så er IE 8 OK. Men igen er der en del steder hvor MS tror de ved hvordan jeg vil ha’ det – og det gør de ikke og har aldrig gjort det. Irriterende at alt deres tillægs-fis er noget man skal vælge fra, og ikke at… Read more »

A K
A K
12 years ago

Microsoft har beskrevet problemet her: http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/927917

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x