27
jul
Seneste opdatering: 28/7-09 kl. 0310
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det skulle undre mig meget, om vi ikke ser flere af disse sager i København inden ugen er omme. I paraleluniverset Politiken mener den hurtigsnakkende, submaniske husfilosof Rune Engelbreth Larsen, at det er “danske mænd med højreekstremistiske holdninger” , der gør sådan noget. Det er aldrig dokumenteret statistisk, der er formentlig ingen forsker, der føler sig fristet, men det har ikke sandsynligheden for sig. Det siger kun noget om, hvordan Engelbreth ville  ønske det var.

0907hugobraakhuisThe organiser of Amsterdam’s Gay Pride boat parade, which will take place next week, has become a victim of gay bashing.After an evening on the town Hugo Braakhuis kissed a friend goodbye at Rembrandtplein when a group of young men starting taunting them.

When his friend reacted to their “Cancer Homos” insults he was immediate hit. When he fell to the ground the boys began kicking his body, leaving him bruised and wounded.Braakhuis was hit as well, but was not wounded. “That is because I defended myself, and I delivered some blows as well,” he says. Asked by a reporter for local newspaper De Telegraaf whether he could describe the boys, Braakhuis said, “They boys looked like Moroccans, eighteen or nineteen years old. But there was a blond guy as well.”Police arrived quickly and caught one of the boys in the act of committing a crime.
Organiser of Amsterdam’s Gay Pride boat parade victim of gay bashing

Det ville være så nemt

hvis man bare kunne forbyde alt det man ikke kan lide. Det kan man også, men det hjælper ingenting.

Gatuprostitutionen ökar i Stockholm, Göteborg och Malmö. När DN var ute en vanlig vardagskväll var det 18 kvinnor som sålde sex mitt i Stockholm city. Nästan en fördubbling på ett år, enligt polisen.Prostitutionen på gatan gick ner kraftigt efter sexköpslagens införande 1999. I dag, tio år senare, är gatuprostitutionen tillbaka i stor skala i Stockholm, Göteborg och Malmö. Stor ökning av kvinnor som säljer sex på gatan

‘Kuffar-kitman’ om islam og homoseksualitet

Referencerne her er så vage at det er umuligt at afgøre om journalist Maria Lützen er blevet ført bag lyset af Jørgen Bæk Simonsen og hendes webkilde, men tag ikke fejl: Den kendsgerning at ophavet er Jyllands-Posten er ingen garanti for omtale uden omsvøb. Som altid må man huske at JP er temmeligt klart opdelt i de yngre journalister på den ene side, og så lederskribenter, kommentatorer og solide reportere af den gamle skole på den anden. Noget kunne tyde på at Lützen tilhører den første kategori, for denne sniksnak kunne lige så godt være vildledning fra akademisk hold af en ukritisk journalist, eller endda autentisk muslimsk kitman (ufuldstændig gengivelse af virkeligheden med henblik på netop at føre kuffar, de vantro, bag lyset).

Faktaboksen her opstiller således en feelgood-ækvivalens mellem Koranens “fordømmelse” og “nogle muslimer”s accept. Passér gaden, de er såmænd lige så uenige som vi er. Hvad der er aldeles fraværende, og hvilket således kunne give mistanke om at Bæk Simonsen har haft en manipulerende finger med i spillet, er omtale af pisk såvel som dødsstraf ved stening i sunni-islams lovskoler, at dødsstraf praktiseres den dag i dag i islams navn, og at hadet daterer sig helt tilbage til Muhammed selv. Hvilken interesse har Jørgen Bæk Simonsen i at fortie den brutale sandhed? Jeg har en alvorlig mistanke om at dette spørgsmål trænger til grundig kulegravning.

[…] Among the Sunni schools of Islamic jurisprudence (madhahib), the Hanafi school mandates a severe beating for the first offense, and the death penalty for a repeat offender. The Shafi’i school calls for 100 lashes for an unmarried homosexual, death by stoning for a married one. The Hanbali school requires stoning across the board. Muhammad, the prophet of Islam, directed his followers to “kill the one who sodomizes and the one who lets it be done to him” (‘Umdat al-Salik, p17.3).

In many areas these injunctions are still followed. The Islamic Penal Law Against Homosexuals in Iran calls for the death penalty for sodomy and one hundred lashes for lesbianism for the first three offenses, with death for the fourth offense. Homosexuality is a capital offense not only in Iran, but also in Saudi Arabia, Sudan, Yemen and Mauritania. […] Amsterdam officials commissioning study to determine why Moroccans target city’s gays

Fakta: Koranen om homoseksualitet

Koranen fordømmer homoseksualitet, idet det anses for unaturligt.

Ifølge Koranens verdensbillede er manden og kvinden skabt for og til hinanden.

Seksuel omgang med samme køn anses for stridende mod den guddommelige orden.

Homoseksualitet opfattes dog af nogle muslimer som værende acceptabelt begrundet i, at seksuel orientering er en privatsag.

Kilder: Islamforsker Jørgen Bæk Simonsen og religion. dk. [Faktaboks i Maria Lützen: Ali Baba og de 40 homoer, JP 26.7.2009, ikke online]

‘Umdat al-Salik som det første citat nævner er som omtalt her flere gange en vejledning i dogmatikken for Abdul Wahid Pedersens lovskole Shafi’i (LFPC).

Sharia i Nigeria: You don’t need no education

Jeg ser ikke de tv-kanaler jeg bliver bestjålet to gange årligt for at medfinansiere, så jeg kan ikke vide bestemt hvilke konklusioner dette program på DR1 nåede frem til. Var det ‘sharia er mange ting’, eller var det ‘der er ingen stopmekanisme indbygget i sharia der forhindrer fuld implementering med amputationer og steninger’? Tja, det finder jeg aldrig ud af.

21.40 Horisont Special: Når Sharia dømmer

Hvordan er det at leve med sharia-lovgivning? Er der også retfærdighed for kvinder? Og hvor hårde er straffene? En engelsk journalist er rejst til det afrikanske land Nigeria for at finde ud af, hvordan en sharia-domstol egentlig fungerer og dømmer. Vært: Mette Vibe Utzon.

Virkeligheden i Nigeria var dog i et pædagogisk lune i dag, hvis ellers journalisterne tager ansvar for egen læring, som det vistnok hedder på moderne dansk (LFPC):

Bauchi, the capital city of Bauchi State, was awash with bloodbath early morning yesterday as scores of religious fundamentalists were killed after a failed attack on a police station.

Official estimates put the death toll at 32, but the figure is not less than 150, according to correspondents who said they counted the bodies.

A group called “Boko Haram” (“education is sin”), which has been campaigning for the imposition of Sharia’h (Islamic law) on the 36 states of the Nigerian federation, was said to have sparked off the crisis when its members launched an attack on the station.

Reuters news agency quoted a member of the group, who was wounded during the initial attack on the station, as saying the group wanted to “clean the (Nigerian) system which is polluted by western education and uphold Sharia’h all over the country”. […] 150 Killed in Bauchi Religious Crisis

Fredrik Reinfeldts sång

Lars Ohly´s sång

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Casper | Borgerlig bums

I forrige indlæg skulle der stå: “Hun argumenterede overhovedet IKKE med koranen, det lod hun interviewpersonerne om.”

Casper | Borgerlig bums

Jeg mener også journalisten sagde omtrent sådan: “Sharia-dommerne hævder at islam giver kvinden rettigheder. Men det skal ses i forhold til at kvinden slet ikke havde rettigheder før islams tid. Kvindens rolle ifølge islam stammer altså fra 600-tallet.” Det fremgik af programmet at kristne og andre ofte er nødtvunget til at bruge sharia-domstolene – fordi de er hurtigere, billigere (men også mere lemfældige). Det ser jeg som en kritik, ikke en anbefaling. Det viser jo desuden hvordan sharia breder sig til hele samfundet, ikke kun muslimerne. Til gengæld forklarede programmet jo hvorfor sharia trods alt er populært og vinder frem.… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Jeg forstår ikke jeres indtryk af Sharia-programmet på DR. For mig virkede det som en klar negativ og kritisk skildring af sharia. Journalisten mente da ikke at sharia er en fordel for kvinder, tværtimod. Det fremgik tydeligt. Så der er ikke noget at klage over. Programmet viste at DR har taget kritikken om ensidighed til sig, for det var da et klart islamisme-kritisk program. Man kan altid skælde en hvilken som helst reportage ud for ikke at være kritisk nok eller ikke tage alle detaljer med, men nu var rammen for dette program jo altså en relativt personlig skildring fra… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

At DR mener at vi skal diskutere sharia i Danmark er i sig selv tankevækkende – det set sammen med at vi jævnligt af den TV-kanal får ukritisk tørklædepropaganda ind med aftenkaffen. Det på samme tid som dele af venstrefløjen er kommet med forslag om oprettelse af landsdækkende dialogmøder mellem offer og forbryder, uden om det gængse danske retssystem. Vi må forstå at vores retssystem også er alt for vestligt og dansk og for lidt islamisk. Og ja, det er også tankevækkende at DR kun viser sharia fra en side og ikke fra en anden – f.eks. ved at vise… Read more »

NN
NN
12 years ago

@ Steen Fra DRs side lagde værten op til, at tv-seerne ville få at se, hvad Sharia i virkeligheden går ud på. Selve programmet var tilrettelagt af Ruhi Hamid, der selv er muslim. At man valgte Nigeria er nok ikke nogen tilfældighed, eftersom det er et af de få lande med Shariadomstole, der ville tillade intervieweren at gå uden tørklæde. De piskeslag, man ser i programmet, er ikke repræsentative for hovedparten af de lande, hvor man praktiserer Sharia, og hvor piskning efterlader slemme sår og tilmed kan have døden til følge. Det vælger man at lade være med at fortælle… Read more »

Mia
Mia
12 years ago

@ Alle der så programmet “når Sharia dømmer” på DR i går.

Jeg har lige været forbi DRs hjemmeside. Det viser sig at det er rigtigt nemt at klage over programmer.

Man skal bare gå ind på dette link og udfylde klagen: http://www.dr.dk/OmDR/Kontakt_DR/Kontaktformular/20061106112043.htm

Hvis i fandt ” når Sharia dømmer” manipulerende så klag!

Er vi mange nok der gør det, så bliver der vel lavet en sag ud af det.

Mette
Mette
12 years ago

Janne. Du skrev: “M.h.t. had så synes jeg at netop det ord er misbrugt så voldsomt overfor mennesker der er kommet med kritik af f.eks. islam. Derfor tager jeg afstand fra det ord.” Jow, det er jo det, der er problemet, når jeg pludselig begynder at skrive om had, fordi det så kan få andre til at udbryde, at de hele tiden har haft ret. Men sådan mener jeg ikke, at klaveret spiller, og jeg kan heller ikke forestille mig, at de svenske videomakere blot har ønsket at give udtryk for uskylidg humor. Dette er dødelig alvor. De er ved… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Af disse grunde er jeg også rigtig glad for at Trykkefrihedsselskabet bliver ved med at ‘gnave’ i sagen om rapskolen i Århus.

Janne
Janne
12 years ago

Mette Jeg kan godt se hvad du mener og jeg synes da også at den perverse form for ‘venlighed’ – der er at finde nogen steder – f.eks. på nogle religiøse debattørers blogs – er direkte klam og frastødende. Men bortset fra det skal begrebet hadetale vel egentlig defineres. Den definition har jeg ikke lavet. Min anke er bare, at det er vildt urimeligt at f.eks. raptekster og religiøse tekster kan få lov til at sprutte intolerance, arrogance og vrøvl ud i vores samfund – og til en masse børn og unge, uden at særlig mange bryder sig om at… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

“Det burde være strafskærpende hvis handlingen er motiveret i en religiøs eller politisk hellig bog eller idé.” Det mener jeg bestemt ikke Handlingen taler for sig selv, for det næste bliver så, at nogle er handicappede af at være indoktrineret med bestemte religiøse eller politiske idéer, og så er man i fuld gang med at indrette et samfund, hvor vi er ulige for loven. Jeg er ikke bange for ordet had, skønt det ikke er mange år siden, at jeg var ligefrem stolt over, at jeg slet ikke kendte til had. Det gør jeg nu, og det er en modreaktion,… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Nå, I fandt også “Blattar bråk”-videoerne. De er nok ikke helt stuerene, men alligevel ret uskyldige, og så udtrykker de den virkelighed man lever under som etnisk svensker i ghettoen, i karikeret form, naturligvis. Men humor har også ret. Angående den nye debat om “hadforbrydelser”, så troede jeg forlængst det var slået fast at gerningsmændene i de fleste tilfælde (vel over tre fjerdedele) er unge muslimer. Det er det indtryk jeg har fra venner og bekendte, og jeg var i øvrigt domsmand i den første sag hvor bestemmelsen blev brugt, samt tilhører ved den anden. Gerningsmændene var unge af “anden… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Janne. Kjeld Holm er den eneste af de personer, som jeg nævnede i går, jeg vil betegne som intellektuel. Det er han så til gengæld så gabende kedeligt og usympatisk ensidigt, at han skulle skamme sig. Jeg sad i domkirken den nat, hvor vi gik ind i et nyt årtusinde, det var tæt på midnat, han stod på prædikestolen og havde sit livs chance for at holde sit livs tale. Folk nikkede mere og mere med hovederne, og jeg tænkte, at her sad vi i det særlige øjeblik og over manges sengetid, og han var i stedet ved at tale… Read more »

PeterBr.
PeterBr.
12 years ago

Ja det er absolut den lette afdeling, selv Per Nyholm kan være god, når han holder sig strikt til kulturstoffet, feks. med en fremragende artikel om Vincent van Gogh for nylig.
Erhvervs sektionen syntes jeg så er i topklasse, det er over en bred kam, virkelig god journalistik der ofte redder helhedsintrykket på en “tynd” dag.

Mette
Mette
12 years ago

Janne, dret vender jeg tilbage til senere på dagen, når jeg har bedre tid til at kommentere. Til PeterBr Ja, sådan har jeg det også. Jeg ville straks sige JP op, hvis den var befolket med journalister som fx de yngre kvindelige anmeldere af bøger og film, der vælter sig i ordgyderi, men hvis overfladiske og tit alt for begejstrede vurderinger jeg sagtens kan undvære. Der er den fordel ved JP, at man i de fleste tilfælde får serveret journalisternes e-mail adresse, og derfor kan sende dem nogle ord. Det kan ligefrem have en virkning, selv om det ikke er… Read more »

PeterBr
PeterBr
12 years ago

“Som altid må man huske at JP er temmeligt klart opdelt i de yngre journalister på den ene side, og så lederskribenter, kommentatorer og solide reportere af den gamle skole på den anden.” God iagttagelse, det er lige præsis den knivsæg mit abonnement balancerer på. Den dag det evt. tipper til petit-journalistik og ” Light Brigade” PK journalistik, så er det slut. Man kan dog håbe at visse yngre journalister med tiden , bliver mere modne og selvstændige i deres tilgang til faget men det er nok et lidt naivt håb da det som skrevet ,også er en generations “opdragelse… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Mette Årh, ja, nu du skriver om århusianske intellektuelle, så kommer jeg til at tænke på den meget sympatiske og interessante debattør ‘dommedag’, der på Uriasposten mener at det er intellektuelle vi skal sætte vores lid til. Han har da til dels ret (her tænker jeg på f.eks. Frederik Stjernfelt og flere andre af samme kaliber), men samtidig må jeg sige “ha ha og jow, jow”, for jeg har mødt Kjeld Holm og nej, der skal simpelthen en ny generation til, hvis hjælpen skal komme fra den kant. Han og disciple ser tingene som han har gjort de sidste 30… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Steen. Jeg forstår godt, hvor du vil hen, og jeg har selv tænkt over mit ordvalg og vil gerne forklare det nærmere. Først. Videoerne er godt professionelt håndværk og risikable at sende i omløb, hvor risikable kan jeg ikke bedømme. At nogen tog chancen og gjorde det, er absolut sympatisk, og det synes jeg, at der er grund til at glæde sig over og være taknemmelige for. Jeg går 100 pct. ind for, at de er på deres plads. Men jeg tror ikke, at politikere, der er så langt ude i selvbedraget og bedraget af deres landsmænd som den svenske… Read more »

Universalgeni
12 years ago

U-landshjælp burde ikke gives til lande som Nigeria, der tillader flerkoneri og børneægteskaber. De to ting hænger jo nemlig sammen. Ellers er der ikke koner nok. Hvis en kone kun behøver at være 6 til 9 år gammel, er produktionstiden på koner jo væsentligt nedsat. Islams syge familiestruktur ville ellers ikke kunne lade sig gøre. Der ville være konemangel. Hvilket der faktisk er. En overset faktor i indvandringsdebatten. En mand fra en landsby med konemangel, har bedre chancer for at blive gift, når han kan tilbyde et liv i Vesten. Ligevis fremdeles skal lande, der ikke vil tillade den ene… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Jørgen Bæk Simonsen bor jo Egypten. Der er homoseksualitet nærmest set som et nødvendigt onde. Da der er mange fattige unge mænd, som strenge fædre ikke vil lade deres døtre gifte sig med, da de ikke har penge eller hus og deres familie har det heller ikke. Altså er der en masse ungkarle hvis drifter ikke kan blive tilfredsstillet nok med porno, som boller med andre mænd, da det i Egypten trods alt ikke er noget man bliver æresmyrdet for, eller skaber storkonflikt mellem familier over. Andre bliver jo som sagt billige gigolos for vestlige midaldrende kvinder på sex turisme.… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Jeg skrev forkert, manden der hyppigt debatterede i JP mod moskeen hedder Per Hovgaard og ikke Haugaard. Han er også gift med en sygeplejerske.

Mette
Mette
12 years ago

Janne. Jeg ved ikke, hvor mange af videoerne, du har set, men jeg ser meget mere i dem end indignation. Jeg kan ikke forstille mig, at man lægger et så stort arbejde i fremstillingen på baggrund af indignation, der skal stærkere følelser til. Du spurgte om Århus mod moskeen. Det er min opfattelse, at det var nogle af de såkaldte almindelige mennesker, håndværkere, der startede det projekt. Jeg linker her til en, der har været eller er formand for foreningen og er gift med en sygeplejerske på Skejby. Et andet fremtrædende medlem, der hedder Haugaard, havde en overgang tit læserbreve… Read more »

morlille
morlille
12 years ago

Jeg er bare så træt af den evindelige (især i denne uge) focusering på bøsser, der insisterer på at være anderledes og hele tiden at blive eksponeret som noget særligt bevaringsværdigt. Mediernes dækning af denne uges halløj i København er til at kaste op over, al den tid de samme medier ikke brugte mere end højst 1/4 minut på dækningen af det seneste handicap-OL!

Janne
Janne
12 years ago

Mette

Jeg ser indignation.

Mette
Mette
12 years ago

Jeg anbefaler at se flere af de svenske videoer i samme serie som de to ovenstående. Det er ikke svært at sætte sig ind i handlingen, vi kender den i forvejen.

Det bemærkelselsværdige er det enorme had, der ligger bag ved videoproduktionen, og hvor jeg forstår det! Måtte det vokse sig så stort, at det sker en revolution i svensk politik.

Janne
Janne
12 years ago

Det er ikke rart selskab (mildest talt) foreningen Århus mod moskeen er kommet i i BT. Er der noget om snakken eller er det blot et udtryk for unuanceret vrøvl på BT? h t t p://www.bt.dk/danmark/nazisten-der-sprang-fra Jeg forstår i øvrigt ikke hvorfor mennesker skal udstødes som hadegruppe blot fordi de er skeptiske overfor en stormoske. Særligt fordi der er en del moskeer hvori der ikke tales så venligt om anderledes tænkende og -troende mennesker. Heller ikke om homoseksuelle. Se det evt. i sammenhæng med at BT’s politiske og kvindelige kommentator er tilhænger af tørklæder i hjemmeværnet og i det hele… Read more »

Leif Eriksen
Leif Eriksen
12 years ago

@Mosemanden Har du læst den sidste kommentar i det link du har givet? Nå, den fortjener sgu en reprise: “HEJ ALLE : homofobi kommer ikke til dk genem udlæninge , det findes ikke homofobi i østen eller sydlande som det findes i nordvestilge( kulturalt jeg mener og ikke politisk ) i islamiske lande når man er AKTIV ( ham som boller )er ikke bøsse og ham som passiv er som en pige og tages som kæreste , homofobi kommer fra vestlige lande og skulles homofobi prester i kirke …i islamiske lande dem som er meget relegiøse og fanatisme de er… Read more »

Mosemanden
12 years ago

Der vist ingen tvivl om hvad der foregår .

http://www.out-and-about.dk/visnyhed.asp?id=1231

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x