28
jul
Seneste opdatering: 29/7-09 kl. 1522
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!

se Evigheden venter og Flertal ser Afghanistan som uden mulighet for sejer. En bekendts søn skal derned snart og “kæmpe for vores frihed”. Det har han hørt og det tror han på, heldigvis for ham. Han er skarpskytte, og han skal nok få god træning i felten og det er altid noget. Der var en god grund til at gå ind, men er den en god grund til at blive der ? De grunde politikerne giver offentligheden, må de længere ud på landet med. Så er der to muligheder: enten hører vi ikke de gode grunde, – de kunne jo være en hemmelighed mellem NATO´s forsvarsministre – eller også kender politikerne dem heller ikke selv. Altså: hvad er kort sagt succeskriteriet ? Jo flere vestlige drenge der dør, desto mere presser svaret sig på. Hver gang der kommer en kiste hjem, tænker  jeg: til hvilken nytte mon ? Det virker også paradoksalt at bekæmpe jihadister i Afghanistan, samtidigt med at islam vælte ind i Europa, ikke så få afghanere, forresten. Var det ikke en idé at forsvare Europa i Europa, for eksempel mod det som EU´s integrationsministere nu er ved at koge sammen, der kun vil opmuntre til yderligere storm på Europas grænser ? “Tage vores ansvar”, som TV-Avisen gentog inkvisitorisk i aftes, “tage vores ansvar” for fallerede staters uansvarlighed ? Jeg skulle mene Europæerne snart ville betakke sig for at hæfte for den, og iøvrigt vil give  Fanden i enhver konvention, med den effekt de har haft.

Bigotteriets endeløse rænker

Jeg gider ikke rigtig komme med den obligatoriske disclaimer: Dette er ikke apologi for chikane som den her skildrede, eller for alvorlig racisme i almindelighed. Lad dette være nok, for det er så trivielt og uinteressant at man ikke støtter den slags. Dét der er indgangsvinklen for mig er dette at jeg trykkede Refresh på JPs forside, og nyeste hovedhistorie siden sidst var endnu en historie om racisme og fordomme. Efter at luften havde sydet op til Outgames – kommer der nu nogle homofobiske anslag, hvilket der så gjorde – straks popper den næste historie så op, som altså handlede om et reb med en løkke på en Mærsk-tanker.

Den virkelige historie er mit sædvanlige mantra: Mediernes manglende refleksion og analyse. Hvorfor er historier om alskens diskrimination, noget af det komplet ligegyldige sager fra den anden side af jordkloden, et område i eksponentiel vækst? Hvorfor dækker man ikke spørgsmålet om etniske offergruppers egen racisme og bigotteri? Hvorfor prøver man ikke at afdække den religiøse legitimation af muslimske unges homofobi? Racisme og bigotteri har eksisteret til alle tider, hvorfor er der en eskalerende opmærksomhed på det? Har det noget at gøre med håbløsheden af det multikulturelle projekt, hvor den nederdrægtige fjende bliver ved med at poppe op her og der og alle vegne? Har det at gøre med afkristningen af Vesten, og med dette et fravær af et klart sted at lokalisere ondskaben? Der er en metahistorie, men mainstreammedierne dækker den ikke. Rundt omkring i blogverdenen gør man (LFPC).

Sorte medarbejdere på et Mærsk-skib hævder, de blev hånet med et Ku Klux Klan-symbol, og nu kræver de erstatning ved en domstol i Texas. A.P. Møller – Mærsk er stævnet i en sag om tilsyneladende grov racediskrimination, hvor den næstkommanderende på det dansk registrerede forsyningsskib ”Maersk Attender” ifølge anklagerne førte an i langvarig chikane mod tre sorte medarbejdere. […]

De hævder blandt andet, at de efter at have klaget over at blive nedværdiget på grund af deres hudfarve blev hånet ved, at et reb med en galgeløkke blev hængt op på deres skab i skibets omklædningsrum – et tegn, som i USA rangerer mindst på linje med Ku Klux Klans brændende kors som symbol for forfølgelse af sorte. Ifølge anklagen var det den næstkommanderende på ”Maersk Attender” som anbragte galgeløkken.[…] Mærsk anklaget i racisme-sag

»Hele venstrefløjen stormede mod højre«

Kaare Bluitgen sommergæst på P 1

Billede 057

Findes der egentlig er særlig dansk folkekarakter?

Ja ,det var jeg jo ideologisk modstander af at udnævne den inden jeg begyndte [min Danmarks historie]. Men som tiden skred frem, kunne jeg godt se to helt klare træk. Det ene hedder øl, det er helt påfaldende hvordan øl fylder i Danmarkshistorien. Og når man ser hvad udlændinge mener om danskerne gennem historien, så drejer det sig om øl. Og det andet er mindst lige så interessant. Danskerne går altid på midten af vejen. De slingrer måske lidt på grund af øllen, men politisk-ideologisk, der kan man se. Der er alle mulige gesandter og ambassadører , der har opholdt sig i Danmark. De siger allesammen det samme: I Danmark findes ingen fantaster, ingen tosser, ingen genier, ingen galninge. Vi har denne nationalkarater: kan vi ikke lige sætte os og få en øl og snakke om det? Jeg gør lidt grin med det i min 1848 historie, der hvor hele Europa bliver revet i stykker af revolutioner, og det nærmeste vi kommer et lidt ballade på et gods nede på midt-Sjælland, hvor amtmanden møder op og forslår at de alle mødes nede på kroen, så gir´han øl og så snakker vi om det.

Vi kan gå hel tilbage til inkvisitionen, som kostede så uendeligt mange mennesker livet over hele Europa, og det er kun muligt i kilderne at finde ét dansk offer, og han døde nede i Spanien. Vi har enevældens indførelse, grundlovens indførelse, selv de største omvæltninger – åh, lad os snakke om det, ikke. “Lykkelig er det folk der har en fredelig historie,” siger en fransk historiker. Det var lidt tyndt at skrive på, men jeg er da glad for at være et produkt af så mange århundreders relativ fred.

Fandt du ud af hvorfor det er sådan ?

Jeg tror det stammer helt tilbage fra vikingetiden. Nogle vikinger kommer til Normandiet og de lokale vil tale med deres leder. “Vi har ingen leder” svarer vikingerne. Det er en form for relativ lighed, der går gennem vores historie. Kvinder har også haft en enorm indflydelse. Derfor blev højskole- og andelsbevægelsen på stærk, lige præcis i Danmark. Man har været knyttet sammen.

[ Bluitgen fortæller om den gradvise optakt til Muhammedkrisen i første halvår af 2005 og om sit liv mens det stod på]

“På Nørrebro var det ikke nogen sag, det som Politiken og imamerne prøvede at køre op.. “

Du blev en del af den diskussion i hele verden, og du kom til at stå et andet sted, end der hvor de fleste socialister stod ?

Jo, det var jo rystende at se. Hvis man kender socialismens historie, sin Danmarks historie bare 150 år baglæns, så ved man at det altid er venstrefløjen, der har talt imod religion. Det har været vores grundlag. Det er starten på al kritik, som Karl Marx siger. Det var rystende at se, at nu stod den pludselig frem og forsvarede det yderste af islams højrefløj, den fascistiske del. Det var rystende. Omvendt har det måske været med til at rykke noget.

Forstår du hvorfor venstrefløjens stillede sig der, hvor den gjorde ?

Jeg forstår det ikke rigtigt. Jeg tror det er en angst for at lade noget gå ud over et mindretal på 1.2 mia muslimer. Men i mine øjne er det folk der slet ikke forstår, hvad det vil sige at være socialist. For det er da i høj grad at forsvare ytringsfriheden, særlig overfor religiøse overgreb. Jeg forstår hverken de kulturradikale eller de såkaldte socialister i denne her sag. Jeg mener at størstedelen af den danske venstrefløj stormede mod højre og det gjorde de for at tilfredsstille de religiøse strømninger, der står så stærkt idag….Selvfølgelig skal vi forsvare ytringsfriheden. Den er jo ikke faldet ned fra himlen, Gudgivet, det er noget vores forfædre har tilkæmpet os i hårde hårde kampe. Det kan vi ikke bare opgive. Vi må blive ved med at skrive og tegne. Konfrontationen vil fortsætte, men man skal blive ved med at overtræde tabuerne.  (Snaphanens transskript fra Manden der skrev Danmarkshistorie.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
33 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Proclus
12 years ago

En lille udbyggelse! I værste fald så for min egen skyld. 🙂 “Trangen til at afslutte historien” er selfølgelig lig med shariastaten, hvor alt går som et urværk af daglige rutiner som alle tjener underkastelsen for Allah. Gudsstaten. Historien står stille i underkastelse. For Muhammed var det mestensdels sjov og ballade. Han døde fra hele mollevitten, fred være med ham. For ummaen og kalifferne blev det efter hans død alvor. Noget gik tabt med Muhammed, Allahs fysiske tilstedeværelse! Man sad tilbage med en helligstat, et gudssurrogat, modeleret efter jødisk forbillede, iranernes zarathustriske kunne også været brugt, men var for fremmed… Read more »

Proclus
12 years ago

Angantyr jeg er helt enig! Et lille problem dog! 🙂 Taleban som reaktionære? Jeg er bange for det er tid til lidt ordkløveri! Muslimernes jihadister er ikke reaktionære, eller som Kaare Bluitgen synes at sige: “højreorienterede”. De er utopister, idealister, totalitære og hellige mordere der ikke standser før de har vasket sig rene i vores vantro blod. Iøvrigt et umuligt projekt da selvfrelseriet og den “TOTALE AFVASKNING” ikke lader sig gøre. Islam er desværre bærer af noget evigt i mennesket eller universet. Trangen til at afslutte historien. Denne trang bryder med højre eller venstre. Vi misforstår Islam hvis vi tror… Read more »

Angantyr
12 years ago

Problemet er at krigene i Irak og Afghanistan fra starten er blevet ført ud fra forkerte ideologiske forudsætninger. Man er enig om at rydde reaktionære magthavere af vejen, men så kommer man ikke så meget længere. Man vil ikke støde islam, selvom det faktisk er det man skal for at indføre demokrati. Det er slående hvor elendig koalitionen har været til at påvirke afghanere og irakere via massemedierne, men sådan skal det næsten gå når man har mistet den kulturelle selvtillid. Hvordan kan tingene i øvrigt være meget anderledes når koalitionen består af regeringer, som på hjemlig grund har travlt… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@PoulHøjlund

“Noteres bør også Hjemmeværnets popularitet og vækst, der næppe skyldes Mary-effekten,

Nej, naturligvis skyldes det ikke nogle pæne ugebladsbilleder af Mary. (eller hvad pressen nu måtte skrive om af feel-good-historier). Hvemmeværnests succes skyldes selvfølgelig at de ‘har sparket røv’ i Helmand provinsen. Alt andet andet er snik-snakl!!!

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

@ JensH: Noteres bør også Hjemmeværnets popularitet og vækst, der næppe skyldes Mary-effekten, selvom det tager sig pænt ud i pressen at skrive noget sådant. Alt i alt er landet langt mere militariseret og kampberedt end for 10 – 15 år siden. Dengang troede jeg at det var håbløst, – se hvad der dog ikke er sket i mellemtiden, herunder også opgøret med samarbejdspolitikken under besættelsen. Stakkels Sverige, eller rettere: stakkels svenskere. De er end ikke begyndt at vende rundt endnu, – og fører sig fortsat frem som bagtroppens fortrop. Gad vide om hr. menigsvensker nogensinde vågner op og siger… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Poul Højlund “Men hvor barsk, det end lyder, så har Danmarks såkaldte aktive udenrigspolitik gennem de sidste 10 år betydet, at en hel ny generation af danskere er vant til krig og vant til at yde selv det største offer. I titusindvis har været udsendt i aktiv tjeneste, i hundredetusindvis har været pårørende, familie og venner. Danmark er på det mentale plan helt anderledes rustet end for blot 10 år siden.” Fuldstændig korrekt. Den håbæøse naivitet der herskede i Dansk udenrigspolitk før indstasen Bosnien i 1990’erne er gudskelov blevet afløst af en noget mere ‘robusthed’, som kan vise sig at… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Med tanke på att Christianias dagar verkar vara räknade borde man kanske passa på att åka över och röka sin talibanan innan det blir försent. Att bara få sitta ned i lugn och ro och lyssna på musik. Guuud vad jag saknar den biten.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Hvad angår Afghanistan, så giver jeg PROCOLUS ret . Min ældste fløj togter i sin F-16 over Afghanistan – havde base hos amerikanerne i Kirgistan. Specialenheder på jorden i samarbejde med piloter i luften er en rigtig god konstellation, skulle jeg hilse at sige. Hvad gør man så f.eks. herhjemme… jo, politikerne lytter i hvert fald ikke til “håndværkerne” – men føre politik med henblik på næste valg. Min foragt for de forskellige politikere, specielt de Radikale, er efterhånden enorm og jeg stoler ikke på dem over en dørtærskel. Enten tager man fat på en måde der virkelig batter noget… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Nu må EU til at tage sig sammen og finde ud af at få sendt disse mange muslimer fra Afrika, Afghanistan, Mellemøsten og hvilke islamiske lande de ellers kommer fra, retur til deres oprindelseslande. Det er ikke og har aldrig været de europæiske landes PLIGTER at tage imod revl og krat af bekvemmelighedsflygtninge. Men bevar´s hvis det modviljen mod EU de vil have forøget og en virkelig mærkbar modstand mod indvandringen fra islamiske lande EU-kraterne vil have frembragt, så skal de bare fortsætte i det valgte spor . Jeg er stensikker på jeg ikke står alene med en afsky over… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Det plejer at være et effektivt råd i mange sammenhænge, at når man skal trævle noget op eller ødelægge noget, skal man gå efter pengene. De har nu haft mange år i Afghanistan til at sysle med nye afgrøder, meget hjælp har det fået, men valmuerne blomstrer som aldrig før. Man kunne give de afghanske bønder et varsel om, at fra nu af bliver de forbandede valmuemarker sprøjtet, tæppebombet eller hvad der nu skal til for at ødelægge dem fra luften. Ikke noget med senere nødhjælp, hvis de alligevel vælger valmuerne. Alle ved, at det er valmuerne der finansierer taleban,… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Bluitgen er reduktionist i disse citater. Vi har ikke kun tradition for fredeligt samvær. De folk fra Rold, havde for mange år siden og for et eller andet formåls skyld dannet vognborg ved Simested å. Men for at dem fra Rold ikke skulle tro, at folkene fra Rind havde tænkt sig at gå af vejen for dem, blev de oppe på vejen og gik de dem i møde indtil de stødte sammen. Det kom der et vældigt slagsmål ud af samt en del døde og sårede. Brøndby- og FCK-fans har også let ved at komme op at slås. Man kan… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Der er altså mere på spil end som så, hvis vi trækker os ud. En af grundene til at Osama Bin Laden angreb USA, var at forventede det var en papirtiger, som ville trække sig ud og bakke baglæns, når det kostede blod. Som de gjorde det i Somalia. Som JensH siger, er der også Pakistan ved siden af, hvis man frigører militær ressourcer til at erobre det lan fra Taleban, ser det ikke godt ud. Husk der er kredse langt ind i det pakistanske militær som faktisk sympatiserer med taleban og hjælper dem. Og A våben i deres hænder… Read more »

Proclus
12 years ago

En lille ting mere.

I Gaza bliver der til stadighed mere og mere islamisk.
Tørklædetvang, åbenlys jihad osv. osv.

Det er Islam for fuld udblæsning hjemme i Dar al Islam vi har brug for.
Så kan vi bytte nogle af vores muslimer med koptere.
Alle bliver glade.

Undtagen muslimerne som finder ud hvad Islam vitterligt er. Det bliver hårdt men lærerigt og godt.
Det er på tide ædrueligheden indfinder sig hos disse mennesker, som alt for længe har ladet sig køre rundt i manegen af en meget syg mand (Muhammed) og hans bøller.

hp
hp
12 years ago

Beklager, ser ingen grund til, at vestens soldater skal sætte livet på spil i Afghanistan. Et land, der forlængst er fortabt. Et land, hvis befolkning ikke ønsker sig befriet, et land, der hvis befolkning for størstedelens vedkommende er tilhængere af en islam-sharia-tilstand, uanset om det hedder taleban eller noget andet eksotisk. “Når et flertal af befolkningen ønsker at frigøre sig fra Islam, ønsker demokratiske tilstande, ønsker, at piger også kan uddanne sig til andet end fødemaskiner.”…..bør vesten træde til med såvel bistand som militær magt. Men ikke før. Vi kan ikke tvinge demokrati og velstand ned over en befolkning, som… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Vi – hele den vestlige verden – konfronteres i disse år af problemstillinger, der før kunne holdes isolerede, fordi vi dels ikke var særligt internationale, dels ikke havde særlige fine fornemmelser, når det gjaldt at beskytte os selv. Nu er verden global og de fine fornemmelser er helt og aldeles på vores side, ikke modstandernes. Vi kan naturligvis give op og lægge vores kultur til at dø. Intet er lettere. Det er tilsyneladende EU-vejen i disse år, men lur mig, om ikke selv de politisk korrekte får nok en dag. Ligesom det skete med Chamberlain, da det gjaldt. Derefter –… Read more »

Proclus
12 years ago

Felttoget i Afghanistan er fuldstændigt forfejlet! Hvad fanden skal vi der efter?? Jo, Taleban skulle væltes. Det er gjort! For længst. Nu er man fanget i sump af død, ødelæggelse, menneskerettigheder og “hearts and minds”. Det er ualmindeligt dumt! Per Stig synes det er en god ide! Behøver man mere end dette ugendrivelige bevis på hvor tåbeligt projektet er? Afghanistan er helt igennem islamisk land og dertil et enormt bjergmassiv fyldt med klaner og jihadister. Dem kan man så udmærket ramme fra luften, hvis man overhovedet gider. Jo mere Islam muslimerne får i deres hjemlande jo bedre, så får de… Read more »

ole burde
ole burde
12 years ago

Hmmmmm……….Nu har det jo lige vist sig , at der faktisk ER baade billige og politisk korekte maader at totaludradere de saakaldte Islamister . I NIGERIA slagter regeringen frejdigt loes paa de lokale islamister; uden at det lader til at genere hverken BBC eller Obama . Hmmmmmmmm…….. Maaske er det en slags udlicitacion vi har brug for………..hva’ nu hvis man ku’ oprette en slags lokale filialer af den nigerianske haer i Afganistan eller Gaza eller maaske enda paa Noerrebro….. saa ku danske eller israelske soldater bare smoere sig godt ind i sort skosvaerte , og maaske skrive under opaa at… Read more »

steen
Admin
12 years ago

@ Jens: Jeg stiller mig bare tvivlende. Hvis jeg er sengekammerat med nogen, er det f.eks. ham her, hør det hvis du får tid: Edward Luttwak ironiserede i et foredrag på Berkeley over Vestens efterrationaliseringer i Afghanistan. Da man var landet og havde blæst Talebanstyret ud i bjergene, opfandt man efterfølgende grundene til at blive i landet: “genrejsning af landet” , “demokrati” og “kvinders rettigheder” osv, fortsæt selv..: “Hvordan skaffer man kvinder rettigheder i Afghanistan? “, spurgte Luttwak forsamlingen. “Jo, man placerer en mariner i hver eneste lerhytte. Hver gang en mand slår sin kone, og det gør han tit,… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Janne “Jeg kan ikke genkende Danmark som et anti-immigrations land. Slet ikke. ” Nej, det kan jeg sandt for duden heller ikke, ogjeg ved ikke hvorra Der Spiegel har sine ‘oplysninger’ om forholdene i Danmark. De kan ihvertfald ikke have haft nogen journalist heroppe. Men siden valget i 2001 har der været personer/grupper her i landet, der har ‘fodret’ den Europæiske medier med et totalt fordrejet billede af situationen i Danmark. Om det er det der gør sig gældende mht. til Spiegel-historien kan jeg naturligvis ikke vide. Men det kunne jo også tænkes, at for en stor del af de… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “Samtidig mener vores venstrefløj, at vi er forpligtet til at tage mod de irakere og afghanere, som det passer at tage hertil og angle om asyl.” Det ville de jo have ment uanset om vi havde soldater i disse lande eller ej. Og så tror jeg godt du kan udvide betegnelsen “Venstrefløjen” til “centrum-venstre”, da både Soc. og de Radikale også ser muslimerne som denne verdens offergruppe. Disse to partier deltager også i hylekoret hvergang en kriminel muslim bliver dømt til udvisning af landet. Bemærk de forskellige holdninger de har når det drejer sig om udviste kriminelle fra øst-Europa.… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Forresten spekulerer jeg på, hvor den video fra Afghanistan mon kommer fra, hvem der har tilladt den og hvorfor? Den fremstår som propaganda.

Har nogen af jer et link til den uhyggelige video, som alle burde se, og som handler om hvordan Pakistan vha. spionage i Holland fik sine atomvåben og kunne eksportere andre? Condoleezza Rice optræder på videoen.

Mette
Mette
12 years ago

En af mine nære slægtninger kom for ikke længe siden hjem fra Afghanistan efter at have arbejdet der som læge. Der havde løbende været traumebehandling af danske soldater på programmet, og jeg hørte intet positivt om det land. Jeg har både før og siden læst artikler, hvor andre læger lige ud har fortalt, at de heller ikke kan se nogen idé i, at vi er der. Efterhånden hælder jeg i samme retning, men jeg føler mig sikker på, at vore soldater gør en god indsats, der hvor de er, jeg har det blot elendigt med, at unge liv går tabt,… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@LFPC “hvad succeskriteriet er, som Steen efterspørger” Dette ‘kritierium’ er for længst (de facto) blevet ændret fra ‘demokrati-opbygning’ til et mere realistisk ‘kriterium’ om, at Afghanistan ikke igen må blive en ‘safe-heaven’ for terrorister. Flere vestlige ledere med Obama i spidsen taler allerede om forhandlinger med de ‘moderate’ dele af Taliban, men disse forhandlinger skal foregå ud fra en styrkeposition, og ikke ud fra den samme svagheds-position som den Pakistanske regering fohandlede med Taliban, da man overgav dem f.eks. Swat-dalen, (vi så hvad der så skete!!!). Det er meget muligt, at den globale jihad-bevægelse så kan oprette nye træningslejre i… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

JensH

Ja, det er skørt. Sådan ser jeg heller ikke Danmark. Her hvor vi bor er der mange udlændinge og immigranter. Fra Afrika, Mellemøsten, USA, Polen, Sverige, Tyskland, Holland, England, Australien osv. Jeg kan ikke genkende Danmark som et anti-immigrations land. Slet ikke. Og rigtig mange af dem får børn, og det er vel ikke er tegn på at de har det så forfærdeligt i Danmark. Hvorfor slå sig ned i og sætte så mange børn i verden i et såkaldt anti-immigrations land?

JensH
JensH
12 years ago

“tænker jeg: til hvilken nytte mon ?” M.a.o. “hvad skal det nytte”!!! Man må sige gamle Hørup ikke har levet forgæves, selvom det må siges at hans gamle avis, Politken, idag har et noget mere nuanceret syn på det Danske militær. Ja, selv gammel-pascifisterne i SF støtter idag forsvaret og de Danske troppers indsats i Afghanistan. Men de sidste her i landet som er imod vore tropper og ders indsats er altså diverse muslimske foreninger, Klaus Rifbjerg, Enhedslisten og Snaphanen. Det er i sandhed nogle underlige ‘sengekammerater’ vi oplever i disse år. Og nu vi er ved særheder, så beskrives… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Mandlig muslim – bosiddende i Danmark – om koranens syn på homoseksualitet og hans problem med at blive accepteret af familie og af det muslimske miljø: “- Jeg kan ikke tro på en religion, der fordømmer den, jeg er. Sådan siger 23-årige Ahmad fra Århus om islam. Han er opvokset med islam, og hans familie praktiserer religionen. Men Ahmad er homoseksuel, det er en synd ifølge Koranen, siger han selv – derfor kan han ikke tro på det.” (…) “Når han går på gaden med vennerne, ser han hele tiden langt frem for at sikre sig, at der ikke kommer… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Signe

“Mit indtryk er, at mange afrikanske kvinder bliver en byrde mindre, når manden skrider.” Jeps, men det faktum skal vi da ikke støtte op om. Kvinder (og mænd) i EU skal vel heller ikke belemres med borgere som er en byrde for kvinder derfra hvor de kommer?

Janne
Janne
12 years ago

“Var det ikke en idé at forsvare Europa i Europa, for eksempel mod det som EU´s integrationsministere nu er ved at koge sammen, der kun vil opmuntre til yderligere storm på Europas grænser ? “Tage vores ansvar”, som TV-Avisen gentog inkvisitorisk i aftes,…” Det er jeg enig i. Jeg synes desuden at det er uansvarligt at EU fjerner så mange unge mænd fra Afrika, som i stedet for kunne være med til at bygge Afrika op og hjælpe kvinderne med både at arbejde og at tage sig af børnene. Med alle de afrikanske mænd der flygter til EU, så er… Read more »

Signe
Signe
12 years ago
Reply to  Janne

Mit indtryk er, at mange afrikanske kvinder bliver en byrde mindre, når manden skrider 😉

Men jo, vi skal åbne grænserne for deres varer, såfremt de har noget at byde på, men afrikanerne selv bør selvfølgelig blive i Afrika.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Här i skåne brukade vi säga röka en banan. Man skulle kanske rent av kunna säga att om det råkar vara afghan, att man meckar en talibanan om man nu skall raljera kring det…

Janne
Janne
12 years ago

Først så siger forfatteren at Danmark altid har været et fredeligt land og så siger han: “Selvfølgelig skal vi forsvare ytringsfriheden. Den er jo ikke faldet ned fra himlen, Gudgivet, det er noget vores forfædre har tilkæmpet os i hårde hårde kampe.” Men bortset fra det så er det honning for mine ører, det han siger. Vi skal blive ved med at skrive og tegne, skrive og tegne og skrive og tegne! Og lave satire og fusionere og overraske – som det f.eks. skete da Uriasposten – den gode kulturkonservative blog – lige midt i sommerferien pludselig – og på… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Som ølbrygger kan jeg jo kun sympatisere med betragtningerne over øllets indflydelse her i landet. Men det gør det nu ikke alene, idet øllandet par exellence, Tyskland, unægtelig har en lidt anden historie. Vi skal også have forfatteren Knud Sørensen med: de mange bittesmå samfund på landet og den meget ringe geografiske mobilitet plus den udbredte egalitet fremelskede en evne til konfliktløsning “på sprogets bagside”, som han skriver. Altså ingen åbne konfrontationer, derimod skæv humor og indforståethed og for alt i verden ingen uoprettelige stridigheder. Vi har altid vidst, at vi skulle fortsætte med at leve tæt sammen med vore… Read more »

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x