8
aug
Seneste opdatering: 8/8-09 kl. 2259
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kalder Michael Thomsen i Berlingske det, hans børn har været udsat for. I nogle tilfælde, måske, men følger man europæiske aviser, – pakistanere i England, tyrkere i Tyskland, syrianer i Sverige – så holder det ikke, så er det rette ord “okkupant-opførsel”. Det er i princippet det samme, som når politiet bliver jaget ud af Vollsmose.  At det er en helt anden snak for Thomsens efterkommere, behøver man næppe skære ud i pap. Han kunne alligevel ikke kunne  skrive det i den Berlingske Avertissementstidende, hvis han ville.

Scene 1: Min datter og en veninde står ved et busstoppested på Jyllingevej i Vanløse. Fire-fem unge indvandrere kommer kørende i modsat retning, men da de får øje på pigerne, foretager de en U-vending og holder ind foran pigerne. Min datter og hendes veninde har intet forudgående kendskab til de unge, som nu hænger ud ad bilens vinduer og kommer med en række obskøne forslag, som ikke tåler videregivelse her. Da pigerne ikke reagerer på de farverige forslag, fyger det om ørerne på dem med eder og forbandelser, hvor især ’fucking ludere’ er et gennemgående udtryk.

Scene 2: Fællesarealet i stueetagen på Københavns åbne Gymnasium. Ved et bord sidder en gruppe unge af anden etnisk herkomst. Hver gang en såkaldt etnisk dansker går forbi lyder det: »Én skinke, to skinker, tre skinker . . osv.« med utvetydig henvisning til den hudfarve som kendetegner folk, der er født på disse breddegrader.

Scene 3: Min søn går ved højlys dag forbi en bænk ved Vanløse Station. På bænken sidder tre unge indvandrere. Min søn har ingen forudgående relationer til de tre unge på bænken. Da han er ud for bænken, bliver han overdænget med skældsord som ’fucking bøsserøv’, ’homosvin’, ’svans’ og en række andre lignende udtryk! Han er gudskelov fornuftig nok til ikke at reagere på den offentlige tilsvining. Respekt gør man sig fortjent til

Kunsttemplerne før og nu

Dengang, det vil sige i halvfjerdserne stod der en kaffeautomat i kælderen hvor man kunne se Hjort Nielsen, Richard Mortensen eller Preben Hornung hvile deres ben over en kop lunken automatpulverkaffe. Man var på Museumsinseln i det gamle Øst- Berlin. Idag mere Fields med bedre billeder på væggene. Denne vej til Café Republic med c, denne vej til børnemuseet, boghandlen og herover til Lemmerz´ligkiste. Call me oldfashioned. Måske man alligevel skulle søge jobbet som kulturminister? Pæn løn, pænt kontor med gode møbler og god udsigt. Måske for meget sport og opera, – man kunne  måske dele jobbet med Messerschmidt – men jeg kan da flere sprog end Bendt Bendtsen, vicestatsminister uden engelsk.

statens 014


masser af plads og glas:

statens 010

så må man klumpe sig:

statens 035

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
12 years ago

Sådan skriver en JP blogger Jens Jonahan Steen på sin blog: ”Men ligeså lidt, som man kunne ønske Pia Kjærsgaard, Ole Hyltoft eller Katrine Winkel Holm som kulturministre i Danmark, lige så lidt må man ønske sig Tøger Seidenfaden, Klaus Rifbjerg eller George Metz på samme post. Alle vil de være lige lidt kvalificeret til jobbet – med den vigtige forskel – at de sidstnævnte kender egne begrænsninger og ikke besidder en monopoliserende kulturforståelse.” h t t p://blogs.jp.dk/faellesskaberen/2009/08/11/pia-kultur-ensretning/ ’Man’ må da hjertens gerne ønske sig Tøger, Klaus og George som kulturminister og det er der sikkert også mange der gør.… Read more »

polinos
polinos
12 years ago

-> Steen, jeg kan garantere dig for, at aldrig har jeg set Jesus i sådan en tilstand, som på Isenheim-alteret. Til gengæld er opstandelsen overjordisk! Grunewalds brug af lyset er enestående – det synes at oplyse personerne indefra.

Janne
Janne
12 years ago

Polinos “Et eksempel: Sidste år stod jeg dybt fascineret og kiggede på Mattias Grunewalds Isenheim-alter i Colmar. Et fantastisk kunstværk, malet af en sand, visionær mester. Men det får jo netop sin kraft af, at det videregiver religiøse ideer – noget selv en moderne agnostiker ikke kan undgå at mærke. Altså ideer, der er hentet UDEN FOR kunsten. Derfor virker det stærkt.” Præcis. Den historiefortælling, det nærvær, den saglige og faglige hengivelse og dygtighed og den autencitet der kommer en i møde, når man ser kunst af den kaliber er VIRKELIG provokerende – omkuldvæltende, opmærksomhedskrævende og udfordrende. Og den kræver… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Sådan skriver Jalving bl.a. på sin blog, som Steen linker til.

“Kritik takseres følgelig som censur, nazisme, totalitarisme. Systemet er derimod helligt. Systemet er kulturpolitik, velfærdsrum, infrastruktur.”

Det er vel den taktik Weekendavisen har brugt, da de lavede oven viste annonce om DF.

DF tillader sig frækt og frisindet at kritisere den nuværende kunstpolitik og straks popper nazi-kortet og nu også KKK-kortet op. Det ligner et udtryk for afmagt – det avisen laver.

Det giver mindelser om Muhammedkrisen. Vi må ikke kritisere kunstpolitik og religion i Danmark anno 2009.

polinos
polinos
12 years ago

-> Jeg skal bestemt ikke gøre mig til af at være den store kender af kunsthistorien, men anlægger jeg det helt store helikopterperspektiv, forekommer det mig, at kunsten fra de tidligste hulemalerier og lige ind til det modernes frembrud var bundet til det magiske, det religiøse, det mytologiske eller det ideelle. Altså at kunsten ikke var noget “i sig selv”, men et medie til at videregive ideer. Et eksempel: Sidste år stod jeg dybt fascineret og kiggede på Mattias Grunewalds Isenheim-alter i Colmar. Et fantastisk kunstværk, malet af en sand, visionær mester. Men det får jo netop sin kraft af,… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Det er bare helt vildt at være vidne til MSM og politiske kommentatorers fælles gøren opmærksom på at DF stadigvæk ikke er stueren. Det er som om der er gået panik i flere journalister, aviser og kommentatorer ved tanken om at DF skal med i regering – og altså sågar har et syn på kunst. Det kan da ikke være rigtigt at ’kaklerne’ har en mening om kunst. Ha ha.. Ka’ de så holde kaje! Det er massivt og for pressefolket over en kam er det åbenbart meget magtpålæggende at vise verden, at ‘overjeget’ og den god smag og kvaliteten… Read more »

polinos
polinos
12 years ago

-> Steen. Enig, Weekendavisens bagside var – undtagelsesvis – ikke morsom. Med mindre selvfølgelig associeringen DF-nazisme er ment som en kommentar til den evindelige associering DF-nazisme, og så bliver det s’gu en smule for kringlet for mig. Snarere er der tale om et udtryk for den identitetskrise, Weekendavisen ideligt befinder sig i: Skal den være dissident-borgerlig, eller skal den være “anstændigt” borgerlig. Jeg er også enig i, at Pia Kjærsgaards udtalelser om kunst er en smuk Jesper Olsen-aflevering over i modstanderens venstre fod. Men, men, men… Kan nogen forklare mig, hvorfor Pia Kjærsgaards mening om kunst ikke er lige så… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Det er meget spændende at få lov til at kommentere kunst og kunstpolitik her på bloggen. Skønt at det er muligt. Så nu vil jeg tillade mig at hyppe mine kartofler, så at sige. Håber at det er ok.. Når vi nu i så mange år har haft kunstnere, der ved hjælp af råd og affald samt noget der minder om ulandshjælp, har villet vise os at kunst er mange ting – kan vi så snart komme tilbage til kunstens rødder som bl.a. er kvalitet, skoling, godt håndværk, fordybelse, den vestlige kultur- og kunsthistorie og knofedt? Nu har vi set… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Hvilket så betyder, at med ryggen mod muren, er der kun den blodige vej ud.

Så kommer det tragikomiske, at for at undgå dette bakker, vi mere og mere ind hjørnet.

1938 om igen.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Selv for tyve år siden var det Politisk Ukorrekt og Racistisk, at have den mening/holdning, at Danerne ville blive
flygtninge i deres eget land. Vi Danere vil ikke have noget andet land at tage til når vi bliver smidt ud af vores
Fædreland om små tyve år ( I år 1453 A.H. efter islamisk kalender).

Pk
Pk
12 years ago

Når danskerne en dag er flygtninge,mon muslimerne vil lade os komme hjem på
ferie?
Mon de vil støtte os danskere økonomisk?
Efter vi danskere har giver muslimerne milliader og atter milliader?
Ja, dette er spørgsmålene og vi danskere kender jo godt svarene..
I GUDER hvor det det sørgeligt altsammen.

Janne
Janne
12 years ago

PK

SF (Sharia Folkepartiet) skal passe på med ikke at ekskludere den danske befolkning i Danmark. Det er de godt igang med med de mange koran/halal-tiltag SF har gang i rundt omkring i offentlige institutioner – sammen med socialdemokratiet i øvrigt.

Pk
Pk
12 years ago

Ang. “dårlig opdragelse”, så mener SF;s Steen Gade, at det er meget vigtigt
at indvandrene føler sig inkluderet.
Det bliver os danskere, som kommer til at være “udenfor i eget land”.
Så har Steen Gade også opnået det SF kæmper for.
Ødelæggelsen af Danmark og det danske folk.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x