15
aug
Seneste opdatering: 15/8-09 kl. 2241
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Billederne er dramatiske. Skru ned for lyden ! Vi ved selvfølgelig ikke lige hvem der gjorde dette, men når over 500 skoler brænder i Sverige om året, er tendensen ikke til at tage fejl af. Det er krigsførelse. Selvom myndighederne ville indse det, er det ikke troligt, det er muligt at forsvare sig imod det. Sverige længes mod ”skibskatastrofer, mod hærværk og pludselig død”, og det har de fået. Der er ikke noget at gøre ved det. Man kunne  kalde det “politisk alkoholisme”. Der er ingen mellemvej, kun ekstremer.

En tid til at plante, en tid til at rydde.
En tid til at rive ned, en tid til at bygge op.
En tid til at sprede sten, en tid til at samle sten.
En tid til krig, en tid til fred.

Ännu ingen misstänkt för skolbrand, 300 elever i Södertälje utan skola inför hösten, Skolbranden hårt slag mot Hovsjö
Borgmesterens kommentar:

“Min spontana reaktion var att jag blev ledsen och förbannad. Förbannad över att de unga får sin skola förstörd och att Hovsjöborna som bara vill ha lugn och ro ska drabbas på det här sättet. Förbannad över att åklagare och polis inte får mer resurser och förbannad över att regeringen som skulle minska utanförskapet i stället ökar det, säger Anders Lago.”

“Vi har masser af våben”

Offerrolleklynkeriet er lige fra manualen, og ligeledes journalistens manglende kritiske spørgsmål. Om dette er tæppehandlerhyperbole (“maskingeværer”?), eller om der faktisk er en sovende hær af mujahediner her, er ikke til at afgøre, men man huske på at de problemer som disse våben eventuelt kunne påføre det danske samfund vil afhænge af vores egen indstilling. En paramilitær konfrontation mellem statsmagten og et afgrænset boligområde vil kun falde uheldigt ud for os hvis vi bliver bundet på hænder og fødder af alliancen mellem præster, venstreekstremister og hattedamer m/k.  Og så har jeg slet ikke nævnt de ikkevoldelige pressionsmidler: Overførselsindkomster, mad, vand, el, renovation og udrykning. Men det er så uden for enhver tvivl at udfaldet bliver bestemt af spørgsmålet om femtekolonnealliancens magt.

Der kommer en sådan konfrontation et sted i Europa på et tidspunkt, og hvis den skal være en pædagogisk lærestreg skal det ikke være hos os, men i et af de mest dhimmificerede lande som Sverige, Storbritannien, eller Holland, for i modsat fald bliver konsensus at sammenstødet skyldtes de onde danskere (LFPC).

I Vollsmose har mistilliden til politiet vokset sig niveauet højere end had. Selv børnene lærer at hade politiet. Torsdagens bilafbrændinger og skudsalver var ifølge 29-årige Malkit kun opvarmning. Denne gang var optøjerne forbi ved et-tiden om natten, men Malkit forudser, at det ender med et brag. Alle i Vollsmose hader politiet. Unge og gamle. Forældrene lærer endda deres børn op til, at politiet er ondt, fortæller han. Det er, fordi de misbruger deres magt herude og opfører sig racistisk over for os.

Vi har våben i Vollsmose. Masser af våben. Maskingeværer, sprængstoffer, pistoler og alle de våben, du overhovedet kan forestille dig. Det er kun et spørgsmål om tid. Når politiet åbner ild, så åbner Vollsmose ild, og så bliver der for alvor kaos og ghettotilstande, siger han. Indtil da træner flere af kvarterets unge mænd sig op i brug af håndvåben.Vollsmosebørn lærer at hade politiet. Anholdt for skyderi mod politiet

“Det er helt ad Helvede til”

Men hvorhen?

Boligforening er indstillet på at smide 20-30 uromagere på gaden. Det har været op ad bakke, men efter det her er det endnu mere op ad bakke. Faktisk helt ad helvede til, siger direktør for Odense Andelsboligforening, Lars Andersen. Skud mod politiet. Det kunne nærmest ikke være værre. Hvis jeg får henvendelser fra folk, der kan fremlægge dokumentation for, hvem der står bag optøjerne, så skal vi nok tage affære. Om det så skal være at ophæve ballademagernes lejemål. Ud af røret med dem. Vi kan ikke acceptere, at en lille flok på 20-30 personer skal ødelægge så meget, siger boligdirektøren Vil smide uromagere ud af Vollsmose

Jytte Klausens diskrete omvendelse

Avant- eller arriére-garde, døm selv. Man skulle nok have været professor i humaniora med indbygget fortrydelsesret. I februar 2006 lød hun sådan her i debat med Irshad Manji på TV 2 (Steen):

Jytte Klausen: … det er jo en stor krise for Danmark, og nu er jeg jo nok mere dansk i mit synspunkt, jeg er meget ked af hvad der er sket for Danmark, og jeg synes ikke det er så godt at Danmark har være lærestykke i denne her sag… Det er en god ting, at det nu står klart at der er korsfarere på begge sider af denne her konflikt. Der er kristne korsfarere der siger at islam ikke kan forenes med demokrati og ikke hører hjemme i Danmark osv., og der er også muslimske korsfarere – men de taler jo ikke for flertallet. Der er mange problemer at læse her, men hvis man kan få en tone der er baseret på respekt…Apologet Jytte Klausen slagtet for åben skærm…

I august 2009 sådan her:

Jytte Klausen interviewed politicians in the Middle East, Muslim leaders in Europe, the Danish editors and cartoonists, and the Danish imam who started the controversy. Following the winding trail of protests across the world, she deconstructs the arguments and motives that drove the escalation of the increasingly globalized conflict. She concludes that the Muslim reaction to the cartoons was not—as was commonly assumed—a spontaneous emotional reaction arising out of the clash of Western and Islamic civilizations. Rather it was orchestrated, first by those with vested interests in elections in Denmark and Egypt, and later by Islamic extremists seeking to destabilize governments in Pakistan, Lebanon, Libya, and Nigeria. Klausen shows how the cartoon crisis was, therefore, ultimately a political conflict rather than a colossal cultural misunderstanding. Yale University: The Cartoons That Shook the World, Yale censurer bog om Muhammed-krise, Yale Press Bans Images of Muhammad in New Book.

Jeg er skeptisk med hensyn til om dette er udtryk for et holdningsskift. Nu er dette kun baseret på forlagets eget kortfattede referat, men jeg kan ikke læse det som andet end at Klausen prøver at frikende den autentiske, ædle, moderate – men formentlig postulerede- islam, og sende aben over i den politiske verden og til de meget synlige ekstremister som hun ikke kan benægte eksistensen af. Hvem i alverden er det der har “vested interests” i at  “orchestrate” de danske folketingsvalg? Er dette en konspirationsteori med Jyllands-Posten som aktør? Efter dette at dømme opstiller Jytte Klausen moralsk ækvivalens mellem skurke i begge kulturer, og glider udenom at krisen kun kunne “orkestreres” eller sættes i scene fordi der rent faktisk var en klangbund af religiøse forestillinger hos de vildøjede horder på den arabiske gade (LFPC).

Balkan i Malmø: ”Det var en regelrätt avrättning”

Kriminellt belastade bosniern Mirtez bildar tillsammans med sin storebror Mirzad Masovic, född 1982-10-02, ledarskapet i den så kallade M-falangen. I onsdags sattes Mirtez på fri fot efter att ha förhörts om den stora bedrägerihärvan mot Svenska Spel, som en av tretton misstänkta. Han utlämnades nyligen till Sverige från Tyskland, där han suttit frihetsberövad på begäran av Serbien. Där misstänktes han för inblandning i ett skottdrama. I kväll sköts han själv ihjäl i södra Malmö, bl a i huvudet. Minst åtta skott avlossades. Polisen fick in larmet klockan 19.05.  Enligt vittnesuppgifter ska Mirtez ha skjutits av en annan man som sedan lämnat platsen i bil. Polisen vet ännu inte om det rör sig om en eller flera gärningsmän. En svart volvo har setts lämna platsen och polisen söker uppgifter om den.”Nu börjar kaoset,” säger en av polisens gruppchefer i Malmö, med hänvisning till att brodern Miraz är på fri fot, liksom större delen av hans sympatisörer. Vedergällningen kan komma snart.Gängkriget i Malmö: Mirtez Masovic, M-falangen, skjuten till döds i kväll, Brottsligheten förklarad i fem punkter,  Sarnecki: Fler mord än vanligt. Sju personer har mördats i södra Sverige – de senaste två veckorna.

PPSKOTT10-20090814

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Bolding Hansen
12 years ago

NU er de 20 procent jo ikke mennesker som overvejer at stemme på DF, men den andel af borgere som ikke ser noget problem, med hensyn til at DF kommer i en regering. Altså overhovedet støtter, at DF bliver en del af en regering.

Det tilsvarende tal er for SF er 44,5 procent

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1672475.ece

Det gamle hængekøjeparti, bliver altså ikke holdt i samme armslængde.

Selv om man ikke er enig med et parti, kan man godt støtte dets optagelse i en regering, langt færre ville vel have de samme betænkeligheder ved de radikale.

JensH
JensH
12 years ago

@Anne Marie Buch

“Jeg betragter mig selv som en helt almindelig middelklasse dansker,”

Det gør jeg også selv. Men det ændrer bare ikke ved, at de islam-og indvandringskritiske partier (indtil nu) hovedsagligt har hentet deres stemmer hos de socialt dårligst stillet etniske Europæere.

Men du rejser et interessant spørgsmål mht. hvorfor så få tager konsekvensen af den katastrofale samfundsudvikling vi ser i de Europæiske lande: Kan de ikke se det eller ønsker de ikke at se det??

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

Jeg ved ikke helt om jeg er enig med dig JensH. Jeg betragter mig selv som en helt almindelig middelklasse dansker, hverken klogere eller dummere end de fleste danskere. Jeg ser mig omkring i verden og drager konklusioner på baggrund deraf. Det har alle danskere mulighed for at gøre – men jeg tror ikke de gider. Det der bliver interessant at se, er om de dovne vesterlændinge bliver arrige nok til at slå fra sig, når deres magelighed bliver truet for alvor. Jeg tror det er det eneste der kan få os op af stolene. Hvis eksempelvis et terror angreb… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Anne MArie Buch “hvis et demokratisk folk ikke formår at se hvad der foregår omkring dem, så får de hvad de fortjener” Vi er sådan set enige om at udlændingepolitkken er det “suverænt vigtigste emne i dansk (og europæisk) politik,”. Men jeg tor nu nok flertallet af Danskere sagtens kan se, at udlændingepolitken er vigtig, men for alt for mange vælgere er det desværre ikke endnu blevet den absolutte top-prioritet. Og her må jeg trække min gamle kæphest frem: Jeg er af den opfattelse, at det foreløbig kun er underklassen og dele af den lavere middelklasse der for alvor har… Read more »

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

JensH, selvfølgelig er det ikke kun manipulation der gør det. Men som du mener jeg at indvandrespørgsmålet er det suverænt vigtigste emne i dansk (og europæisk) politik, og jeg begriber ikke at så få ser det. Efterløn, skattelettelser og mad i børnehaver er fuldstændig ligegyldige hvis der er borgerkrig. Og igen – hvis et demokratisk folk ikke formår at se hvad der foregår omkring dem, så får de hvad de fortjener. Det er vi i fuld gang med i Danmark. For mig er det bare vigtigt at vi ikke fralægger os ansvaret, fordi vi dermed også fralægger os indflydelsen, magten.… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Anne Marie Buch “Jeg undrer mig også over at kun 20% af den danske befolkning stemmer på DF” Nu behøver det jo ikke at skyldes, at befolkningen er ‘manipuleret’. Det kunne jo også være et udtryk for, at vælgerne også proriterer andre spørgsmål end lige indvandringsspørgsmålet. Der er f.eks. mange traditionelt borgerlige vælgere, som nok kan være enige med DF i udlændingepolitiken, men som aldrig kunne drømme om at stemme på dem, fordi de opfatter partiet som alt for ‘velfærds-konsrvativt’, (læs: Socialdemokratisk), og fordi partiet er meget modstræbende mht. skattenedsættelser, herunder specielt en nedsættelse af top-skatten. Sådan som jeg ser… Read more »

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

Thomas Bolding Hansen: “Nej, når kun 20 procent af befolkningen ønsker DF i regering, selv om de deler en hvis skepsis over for indvandringen. Så er det for mig et tegn på, at man generelt slet ikke har forstået problemets dybere karakter, og mener af DF er rabiate” Jeg undrer mig også over at kun 20% af den danske befolkning stemmer på DF. Når talen falder på indvandring og islam forekommer det mig at langt, langt flere er på linje med partiet i disse spørgsmål. Jeg forstår det ikke – det er for mig så åbenlyst at dette er det… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

Thomas Bolding Hansen:

En ofte overset men væsentlig omkostning for mange danskere er utryghed pga af den stigende kriminalitet og en følelse af afmagt, personligt har jeg altid gerne ville have børn men nu overvejer jeg seriøst om det er værd at sætte børn i verden med den grumme fremtid vi går i møde. Hvad koster det samfundet i kroner og ører?

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Nå ja, så mente de dengang, de pæne i folketinget, at indvandrere var mindre kriminelle end os. Det blev først undersøgt af Danmark Statistik og offentliggjort lidt i 1994, men de var HELT SIKRE!

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Jeg er langt om længe kommer i Gang med Morten Uhrskov Jensens “det delte folk” hvis længde skræmmer. Men det er faktisk en gribende bog, både som læsning og hvad angår ens hårtotter, om hvordan selv moderate betænkninger omkring loven i 1983 får racisme kortet. Og hvordan Erik Ninn Hansen kronik i JP i 1983, hvor han spår at hundredtusinder vil benytte sig af lejligheden for at komme til Danmark, bliver kaldt af Anne Grethe Holmsgaard VS, citat: “Simpelt hen demagogi” – For Dansk flygtningehjælp siger jo at “man i de kommende år kan forvente familiesammenføringer i et antal på… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Ha, har I set at Kåre Bluitgen er på banen igen – nu bliver der sgu ballade 🙂

Interview med KB i Weekendavisen om Koranen 2.0 ( hans version ):
http://www.weekendavisen.dk/boeger/original/naar-de-sorte-ler?page=0,0

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

@ Elefanten, så først din kommentar efter jeg havde trykket submit:

De røde præster er blandt de endeløst gode, og jo: de kan udlægge enhver tekst til fordel for hvad som helst. Skulle jeg prædike over den tekst, ville Brorsons kirken netop være den røverkule, fra hvilken kræmmerne skulle uddrives!

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

@ JensH:

Ja, det er nok rigtigt, men for undertegnede fortsat uforståeligt, at mennesker kan leve så meget i deres tankespind (ideologier, idealer), at realitetstjekket kobles fra. Men det jeg ikke kan forstå, må jeg jo lære udenad! Den i egen selvopfattelse endeløse godhed bærer kimen til alt ondt i sig; derfor bliver de endeløst gode til vore farligste modstandere.

Elefanten
Elefanten
12 years ago

O.T.
Morgendagens tekst til højmessen er Jesu uddrivelse af de handlende fra templet. Guds hus skal være et bedehus. Men I har gjort det til en røverkule.
Mon ikke, at en nutidig Jesus ville uddrive økonomiske flygtninge fra Guds hus?
Vi skal næsten høre, hvordan de røde præster kan få teksten udlagt til fordel for de irakiske kirkekrænkere.

JensH
JensH
12 years ago

@Poul Højlund

“Det vil til mine dages ende forblive en gåde for mig, hvad der drev de velmenende til at åbne landet kritikløst.”

Tjah, når idelogien/idealismen blænder for realitetssansen, måske???

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Plakaten for Wonderfull Copenhagen (“Danish Ducks”) er tegnet af “Viggo Vagnby 1896-1966, Tegner og udstillingsarrangør. Viggo Vagnby var oprindelig uddannet malersvend, men med reklamebureauernes gennembrud i mellemkrigstiden, øjnede han chancen og startede sin egen tegnestue, først i Ålborg 1925-43, dernæst i København 1943 -53 og sidst i Skagen 1953-66. Viggo Vagnby blev især kendt for sine turistplakater, hvortil han skabte nogle af genrens hovedværker. ( Wonderful Copenhagen- plakaten med den berømmede andefamilie der krydser gaden.) Forklaringen på hans plakaters høje reklamestatus var bl.a. den erindringskvalitet de besad i kraft af motiviske dobbelheder, velkendte hverdagssituatuationer kombineret med luftighed, poesi og humor.”… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Poul Højlund “Kunne vi ikke foranledige genoptrykt den dejlige 50′er(?)plakat med en politimand, der hjælper en andefamilie over gaden” Den ville ihvertfald stå i skærende kontrast til forråede samfund vi oplever idag, og ville være en glimrende illustration af hvor katastofal denne ulyksagelige udlændingelov af 1983 i virkeligheden var. Appropos 1980’erne så har Arne Hardis i denne uges Weekend-avis en glimrende artikel om hvordan Svend Auken, da han blev formand for socialdemokratiet i september 1987, som noget af det første reelt nedlagde et internt partiudvalg vedørende partiets udlændingepolitik, som sad og syslede med nogle meget omfattende forslag som ville begrænse… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Måske er Volsmose-udviklingen slet ikke så ringe endda. Det er et pædagogisk lærestykke for offentligheden, både hvad angår selve substansen, men sandelig også i politikerreaktioner. Jeg tvivler egentlig ikke længere på danskernes (altså urbefolkningens) vilje til at bevare vores land, – vores sendrægtighed er blot enorm stor.

Kunne vi ikke foranledige genoptrykt den dejlige 50’er(?)plakat med en politimand, der hjælper en andefamilie over gaden? Blot for at mindes, hvordan dette land egentlig var skruet sammen, dengang det var før.

morlille
morlille
12 years ago

Der findes vel galoperende sindsyge i alle professioner. Også iblandt den del af menneskeheden, er kalder sig professorer. Skæbnen har været hård ved Jytte Klausen. Muligvis søger netop folk i farezonen for at udvikle sindsyge ind på de der flygtige åndelige universitetsstudier. Måske man i fremtiden ligefrem vil kune indfange potentielle studiner (og studenter), hvis man screener disse straks de søger ind på studiestederene. Samfundet kan spare milliarder af kroner og en masse besvær.

polinos
polinos
12 years ago

Enig, Lemwoody. Man tror ikke sine egne øjne. En debatbog, omhandlende nogle tegninger, som vælger ikke at gengive de selvsamme tegninger! Det lyder som noget hentet ud af et absurd skuespil. Men det var jo det samme under Muhammedkrisen. De amerikanske medier nægtede – som de engelske – at gengive tegningerne. Mellemøsten står i brand på grund af nogle tegninger, men de er for stærke til, at amerikanske avislæsere må se dem! Vi brokker os godt nok over, at Europa er “long gone”. Men reelt er USA – og hele den angelsaksiske verden – gledet langt længere ned ad den… Read more »

Limewoody
Limewoody
12 years ago

Det intellektuelle forfald fortsætter. Et universitet der beder om forhåndsgodkendelse af en videnskabelig bog i den islamiske verden og efterfølgende ikke vil afbilde de helt centrale objekter i samme bog. Af frygt for hvordan reaktionen evt. ville udarte sig.

I IOC – der prøver at knægte friheden til at ytre sig frit – sidder de og godter sig over at et velrenommeret universitet af egen frie vilje kryber og bukker og skraber for deres fødder oven i købet uden, at de ( i OIC ) behøver at løfte en finger.

Janne
Janne
12 years ago

JensH Eller også så ser vi at de horrible udtalelser grotesk og multikulturelt blive kategoriseret som metaforer, som autentisk og ædel vild kunst – af dele af venstrefløjen. Som vi har set det gjort med trusler i rap tekster. Det er bare så langt ude og uhyggeligt det manden siger – men det er ikke alle der synes sådan, har vi set. Multikultur… Men hvis manden virkelig er i gang med en universitetsuddannelse, så ser det ikke ud til at uddannelse sikrer integration og demokratisk sindelag eller fredelighed. Gad vide hvad han studerer og gad vide om der er våben… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Janne Jeg læste den artikel du linker til, og man må sige denne lokale Vollsmose krigskommandant, ‘Malkit’, og så er dygtig når det kommer til den propaganda, der er en uundværlig del af moderne krigsførelse: “Hver fredag tager de ud til Agedrup og øver sig. Og nogle gange ude bag Vollsmose. De vil forsvare sig mod racisme og nazisme, forklarer Malkit. Netop racismen ligger til grund for det dybe had mod politiet, mener Malkit. – Alle i Vollsmose hader politiet. Unge og gamle. Forældrene lærer endda deres børn op til, at politiet er ondt, fortæller han. – Det er, fordi… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Det er virkelig ubehageligt og skræmmende det der sker i og med Vollsmose i øjeblikket:

“- Vi har våben i Vollsmose. Masser af våben. Maskingeværer, sprængstoffer, pistoler og alle de våben, du overhovedet kan forestille dig. Det er kun et spørgsmål om tid. Når politiet åbner ild, så åbner Vollsmose ild, og så bliver der for alvor kaos og ghettotilstande, siger han.

Indtil da træner flere af kvarterets unge mænd sig op i brug af håndvåben.”

h t t p://www.fyens.dk/article/1299686:Odense–Vollsmoseboern-laerer-at-hade-politiet

Janne
Janne
12 years ago

Det virker hult at beskæftige sig så intenst med tonen og så netop undlade at se nærmere på tonen i koranen. Tonen overfor anderledes tronede og – tænkende mennesker, homoseksuelle og kvinder og frihedsværdier. Når der tages fat i tonen i koranen også, så kan vi tage de selverklærede tonemestre seriøst. Måske..

Pk
Pk
12 years ago

Min bedste hr. Snaphane.
Du skrev den anden dag “det vi bønder kalder krig”.
Tak , ofte gør man politik sværere end det er, og så
glider focus ofte.F.eks væk fra hvem skadesvoldere er.
Tak for din indsats.

li
li
12 years ago

Nu kunne denne dialog-søgende jytte clausen, jo starte med at undersøge “tonen” i koranen og pædofetens muhammeds “tone” overfor vantro, så kunne det nok være, at “tonen” burde få en anden lyd!
Det er horribelt dumt, at sætte sin tillid til “moderate” stiltiende koran-tilbedere, mens fundentalistiske hørtråbende krafter dominere over alle stilletiende muslimer og vantro.
For alle fornurtige væsner, må det stå klart, at iSLAM skal bekæmpes, før denne idelogi udvikler sig som nazismen eller kommunismen. Dertil er vores bekendskab med idelogien iSLAM for stor.
Kvæl iSLAM før denne idelogi får magt!

tone# overfor vantro!

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x