16
aug
Seneste opdatering: 17/8-09 kl. 0045
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Enoch Powell speaks (1 of 3) in 1976 on Britains decision to enter the EEC and its inevitable movement from a sovereign nation to a province of Brussels.

Borgerne fortier grov kriminalitet

I Sverige lyder fra kriminologer og medier at, at tilbøjeligheden til at anmelde er større. Behovet for at bortforklare det, er  ren politisering, ikke  just forskningens og mediernes opgave, hvis ikke de var sovset ind i politik. Men det er det, de er.

I en ny kortlægning af trygheden og kriminaliteten i København svarer et flertal, at de ikke anmelder forbrydelser som vold, trusler og hærværk. Syv ud af ti københavnere, der har været udsat for vold, anmelder aldrig overgrebet til politiet. I sager om trusler, narkotika og hærværk er tallet endnu højere.
I den hidtil største undersøgelse af trygheden blandt hovedstadens borgere svarer et flertal af dem, der har været offer for en forbrydelse, at de ikke er gået videre til politiet. Efter at have spurgt over 7000 borgere tøver Københavns Kommune og politiet ikke med at konkludere, at der må gøres noget ved problemet. Resultaterne af tryghedsindekset viser, at der er en høj forekomst af oplevet kriminalitet, som ikke bliver anmeldt . Rapporten offentliggøres i næste uge. Chefpolitiinspektør Per Larsen: Balvigs statistik “giver desværre ikke det rigtige billede

Irakiske plattenslagere – gyldne tider for kulegraverbranchen

Krads lidt i overfladen. Genopdag hvad journalistik engang var. Skidtet vælter ud af krogene. Man kunne lave en cost-benefit-analyse på dette spørgsmål: Hvad vil kulegravning af disse sager koste det danske samfund, hvor meget vil det kunne spare staten for, og forudsat at kulegravningen bliver ført til bunds og alle huller lappet – hvad vil det så have kostet det danske samfund i udgifter det aldrig burde have haft?

Og det er oplagt at dette åbner en Pandoras æske, med mindre nogen kan dokumentere at dette er helt specifikt knyttet til irakere. Hvad med libanesere? Hvad med somaliere? Spørgsmålet bliver om der er vilje og mod til at rydde op, eller om opgaven bliver så skræmmende og kompromitterende for myndigheder, politikere og disses vælgere, at man vil foretrække at vedblive med at smide penge ned i det bundløse hul (LFPC).

En dansk-irakisk diplomat, der arbejder på Iraks ambassade i Bulgarien, scorer både løn fra ambassaden og førtidspension fra den danske statskasse.

Manden bag det hemmelige dobbeltliv er den 53-årige Muthafer Taher Haji, der har folkeregisteradresse i et socialt boligbyggeri Greve. Her hæver han hver måned en førtidspension på godt 13.000 kroner før skat, fordi myndighederne har vurderet, at han er uarbejdsdygtig.

Men det er han langtfra.

Ekstra Bladet kan således afsløre, at den danske statsborger Muthafer Taher Haji også har et vellønnet job på den irakiske ambassade i Bulgariens hovedstad, Sofia. Det bekræfter ambassadens konsul over for Ekstra Bladet. […]

– Nu er det så pludselig en diplomat, der får løn i et helt tredje land, og hvorfor skulle det slutte der? Jeg forudser, der nu kommer en eksplosion i den slags sager, og det kommer til at kræve en enorm indsats at få det afsløret, siger [ekspert i socialbedrageri Peter Møller, der er leder af kontrolenheden i Ishøj Kommune]. Socialbedrageri: Irakisk diplomat på førtidspension i Greve [Ekstra Bladet 16.8.2009, ikke online] Endnu en irakisk diplomat afsløret i socialt bedrageri

UK: Sharia i svømmehallen

Under the rules, swimmers – including non-Muslims – are barred from entering the pool in normal swimming attire. Instead they are told that they must comply with the “modest” code of dress required by Islamic custom, with women covered from the neck to the ankles and men, who swim separately, covered from the navel to the knees. […]

But across the UK municipal pools are holding swimming sessions specifically aimed at Muslims, in some case imposing strict dress codes.

Croydon council in south London runs separate one-and-a half-hour swimming sessions for Muslim men and women every Saturday and Sunday at Thornton Heath Leisure Centre.

Swimmers were told last week on the centre’s website that “during special Muslim sessions male costumes must cover the body from the navel to the knee and females must be covered from the neck to the ankles and wrists”.[…] Swimmers are told to wear burkinis

Bloggtoppen.se

Kurt Lundgren mistænkte der var noget fusk med statistikken fordi den småt kørende socialdemokrat Jinges Blog lå så højt, når vi alle loggede ind på Lundgren som det første hver morgen. Nu et halvt år efter Lundgrens død er der derimod ingen  tvivl om hvem svenskerne læser suverænt mest:  Politiskt InkorrektFria Nyheter. Kurt Lundgren var måske den første blogger, hvis død udløste en slags landesorg. En personlig stemme, der talte til mennesker tværs gennem mediernes tykke filter. Prosaisk, ironisk, poetisk, humoristisk, informeret og ubestikkelig. Hvilken avisdød kan konkurrere med det, der er ægte ? Vi der blogger ved to ting: Hvis det ikke er for vores egen fornøjelse og samvittighed skyld, gad vi ikke. Og – af og til er det vigtigste hvad vi ikke skriver. Udeladelserne er værd at bemærke, det man springer over. Selvcensur, naturligvis. Blogging er blevet en livsstil, som man ser det hos Robert Spencer, altid med en laptop på skødet. Det vigtige er ikke, hvem der siger det, men hvad der siges. Der er nogle der vil true os til at lade være, men vi holder først op, når vi ikke gider længere. Ikke før. Blogging er samtale, med tippere og kommentatorer, os selv, det er demokrati, og det kan modstandere ikke stoppe. Det er hidtil ikke lykkedes at slå det frie ord ihjel, og det vil heller ikke komme til at ske i dette tilfælde.   Bloggtoppen.se

“Fyra irakier utvisas på livstid för våldtäkt av 14-åring

Våldsamt tumult i rättsalen i Kolding efter att domen var fastställd, oversat fra dansk.Findes også på engelsk.

13 augusti 2009 Morten Perregaard

Fyra irakier blev igår utvisade på livstid från Danmark av Vestre Landsret i Kolding. Männen är dömda för att ha våldtagit en 14-årig dansk flicka upprepade gånger på Vorbasse Marked i juli förra året.

Saken var överklagad från en tidigare dom i februari i år, då de fyra fick en villkorlig utvisningsdom.

Åklagarmyndigheten överklagade den villkorade utvisningsdomen med krav om ovillkorad livstids utvisning, samt en skärpning av straffen. Efter att domen var avkunnad, så bröt det ut bråk.

Straffen

De fyra irakierna blev dömda till två år och nio månaders fängelse var.

För tre av irakierna, Hussein Maayuf Al-Badri, Abdullaziz Khazar Jebir och Fahud Maziad Massaad, var straffen en stadsfästelse av domen från Byretten.

För den fjärde irakiern, Abdullah Maayuf Al-Badri, innebar domen att straffet sattes ner med sex månader, då han blev frikänt för en av de två våldtäkter som han hade genomfört.

Männen blev dömda för att tillsammans ha våldtagit flickan vaginalt och oralt. Flickan hade fyllt 14 år två veckor innan övergreppet.

Åtalet gällde också analt samlag, men både “By- och Landsretten” fann att det inte var tillräckligt med bevisning för att detta hade skett.

De rättsmedicinska undersökningarna har inte kunnat genomföras ordentligt på grund av flickans fysiska och psykiska tillstånd, samt hennes unga ålder, under timmarna efter övergreppet.

Alla fyra var åtalade för samlag och och annat könsligt umgänge med en person under 15 år.

De fyra irakierna blev också fällda för detta.

I sitt avslustande anförande, så sa Fahud Maziad Massaads advokat att hans klient trodde att offret var 16 år, “då hon hade druckit alkohol”. “Man får ju först köpa öl, när man är 16 år”.

Åklagarens replikerade: “Alltså så kan den åtalade kanske tro att hon var över 18 år, då Vorbasse Marked är ett offentligt utskänkningsställe. Så logiskt, enligt den åtalades uppfattelse, så måste hon vara över 18 år. Men det sa han inte.”

Likaså nämnde Hussein Maayuf Al-Badri, att flickan var längre än honom, så därför måste hon vara äldre.

Abdullah Maayuf Al-Badri var dessutom åtalad för två tillfällen av våldtäkt och två tillfällen av samlag med en person under 15 år. Landsretten fann det till motsats mot Byretten, inte tillräckligt bevisat, att det första tillfället av våldtäkt var skett under tvång. Därför fick han sitt straff nersatt med sex månader.

Alla fyra stod också åtalade för att ha stulit flickans telefon, samt 50 kronor.

Detta blev alla dömda för.

Motstidiga förklaringar

Generellt kom de fyra dömda med mycket motstridiga förklaringar. Dessutom förekom det direkta osanningar, vilket de heller inte hade några förklaringar

på utom som exempel dessa: “När man ljuger en gång så får man lust att ljuga mer” Eller från rättens anteckningar: “Ljög under första förhöret”, som det står om en av de åtalade.

Den enda förklaring, som stämde någorlunda med vad de sagt vid första polisförhöret, kom från Abdullaziz Khazar Jebir.

Utvisning

Enligt den danska utlänningslagen, som gäller från 2008, ska en utlänning utvisas om denne blir dömd för våldtäkt. Detta gäller också för samlag med en person som är under 15 år.

Därför sa åklagaren i sitt avslutande anförande att det “inte ha varit lagskaparnas avsikt, att villkorlig dom skulle användas, när en ovillkorlig utvisning automatisk var gällande”, med en tydlig hänvisning till Byrettens första dom om den villkorliga utvisningen.

Varefter åklagaren preciserade, att poängen nämligen var att folk som inte tidigare skulle blivit utvisade, idag kan bli det villkorligt. Med andra ord är villkorlig utvisning en utvidgad möjlighet för utvisning och inte det motsatta.

Det enda som kan tala avgörande emot en utvisning är en anknytning till Danmark, sjukdom, familjära förhållande etc. Detta ska dock fortfarande jämföras med förbrytelsens grovhet.

Socialt förståndshandikappad

Försvararen för 17-årige Abdullaziz Khazar Jebir nämnde i sitt avslutande anförande en psykologs värdering av sin klients mentala tillstånd.Enligt psykologen befann den åtalade sig på ett “sjunkande stadie”, var “socialt förståndshandikappad” och under medicinering.

Landsretten fann att det att vara dåligt begåvad inte diskvalificerar någon för att utvisas.

Abdullaziz Khazar Jebir har varit i Danmark sedan december 2005. Under rättssaken måste han ofta använda sig av tolk. I Irak har han 27-29 halvsyskon, då hans pappa har tre fruar. Innan han kom till Danmark, så bodde han två till tre år i Syrien.

I sitt avslutande avslutande anförande sa Johnny Norup, Fahud Maziad Massaads försvarare, att en utvisning till Irak av hans klient skulle vara detsamma som om att han (advokaten) skulle bli utvisad “till en avlägsen provins i Kina, utan möjlighet för att återvända, och så skulle han tvingas stanna kvar där”. På det svarade åklagaren att “om ni Norup kunde språket och hade bott halva sitt liv i en avlägsen del av Kina, så hade nog Norup klarat av det.”

21-årige Fahud Maziad Massaad har uppehållt sig i Danmark sedan år 2000, då han blev familjesammanförd med sin far efter de dåvarande reglerna. Han behövde bara tolk några få gånger under rättssaken. Dessutom var han på gång att söka danskt medborgarskap, men hade inte nått att göra testen, innan han blev anhållen.

Landsretten följde åklagarens linje om livstids utvisning.

20-årige Abdullah och 22-årige Hussein Maayuf Al-Badri, är bröder, och har uppehållt sig i Danmark sen i april 2004. Storebrodern, som under de första dagarna i rätten, satte sin tilltro till en muslimsk bönekrans, tasbih, har diabetes och är sjukskriven.

satte eld på en muslimsk bönekrans, tasbih, har diabetes och är sjukskriven. Han pratar i stort sett inte danska alls, och var

beroende av tolk under hela rättssaken. Lillebroderns danska var lite bättre, men han var fortfarande beroende av tolk. Brödernas föräldrar och fem syskon bor i Danmark.

Landsretten dömde båda bröderna till livstids utvisning.

Luderland och en krossad ruta

Då det var jubel och segerstämning i Byretten efter den villkorliga utvisningsdomen, så utbröt det bråk efter att rättens ordförande hade läst upp domen med den ovillkorliga livstidsutvisningen i Landsretten.

Abdullah Maayuf Al-Badri skrek mot åkagarbänken: “Jag ska döda dig” Och en av papporna reste sig, kastade sin jacka och tog rättning mot domarna som var på väg ut. En av de åtta poliser som var där samt tolken lyckades stoppa honom, varefter han la sig ner på golvet och skrek högt, innan han blev eskorterad ut. Golvet fick också en rejäl dos av spottloskor.

Flera reste sig och uttryckte på en blandning av arabiska och danska deras förakt för landet, som de kallade “luderland” och “rasistiska Danmark”.

Abdullah Maayuf Al-Badri kastade en stol efter åklagare och två poliser var därefter tvunga att hålla fast honom. Ett par av de cirka 25 närvarnade anhöriga närmade sig också åklagare, och denna måtte ta en annan utgång än han skulle. Allt detta medan stolar, bord och dörrkarmar fick både knytnävslag, slag med handflator och sparkar, tillsammans med höga rop, skrik och gråt.

En ruta i rätten fick smaka på en irakisk armbåge, och ljudet av krossat glas tillkallade sig ytterliggare tre poliser. De kastade ut de sista anhöriga medan rätten ljöd av eder och förbannelser som sedan fortsatte ut på parkeringsplatsen, där cirka sex poliser blev stående tills bilarna hade kört iväg.

Offret och hennes familj på hemlig adress

Den nu 15-åriga flickan lider idag av posttraumatiskt stressyndrom. Samtidigt har hon fått diagnosen djup depression. Idag ligger räkningen för hennes psykologsamtal på ett femsiffrigt belopp för en ännu inte avslutad psykologbehandling. Därtill kommer ett behov för ytterliggare behandling hos psykiatriker. Hennes familj lever idag på hemlig adress med hemligt telefonnummer och alarmsystem. Offret var vid tidspunkten för gruppvåldtäkten oskuld.

Under hela rättssaken krävde de nu dömdas vänner och familjer att de närvarande journalisterna inte skulle offentliggöra namnen på de dömda. Svaret till dem var att rättssaken är offentlig, och de åtalades namn stod vid dörren till rättssalen, där vem som helst kunde läsa dem. Och att det endast är rätten som bestämmer om det blir förbud att nämna de åtalades namn.”

Oversættelse: Frøken Sverige

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans O
Hans O
12 years ago

Naturligvis gidder man ikke lenger å anmelde forbrytelser. Senest på søndag spaserte jeg langs Akerselven i Oslo og ble tilbudt narkotika 6 ganger over en distanse på 5-600 meter med to ridende politi 20 meter foran meg. Når politiet så åpenbart ikke er interessert i åpenlys omsetning av narkotika antakeligvis utført av mennesker uten lovlig opphold i landet, hvorfor skulle man ta seg bryet med å anmelde verken tyverier eller overfall, med mindre det er påkrevd i et forsikringsøyemed? Ordensmakten er rett og slett ikke interessert lenger.

LFPC
12 years ago

Måske har du ret, men man kunne også forvente at presset fra virkeligheden tvinger partierne til at justere retorikken efterhånden som de to kommer for meget ud af trit med hinanden. Under alle omstændigheder for lidt og for sent, men jeg skal gerne indrømme at jeg alligevel hilser enhver bevægelse velkommen. Ingen regeringspartier i den vestlige verden vil sige sandheden helt ubesmykket, når det globale paradigme lige nu hedder at man skal forme virkeligheden ved ikke at bruge de rigtige ord (altså dette med ikke at kalde jihadister for jihadister). Ubesmykket virkelighed kommer formentlig kun på dagsordenen oppefra og ned,… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

Som dagen er skredet frem tror jeg man må erkende, at de Konservatives nye udspil er den rene luft. De ønsker noget ‘demokrati-undervisning’ i skolen, og så vil de have ‘familiekurser’ eller højskole-ophold hvis “der bliver konstateret undertrykkelse af familiens kvinder”:

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1783511.ece

De smager meget af, at dette nye udspil er blevet formuleret af partiets nye integrationsordfører Naser Khadar. En masse snak og nul substans.

PeterBr
PeterBr
12 years ago

UK: Sharia i svømmehallen, det link er et rksempel på hvor fuldstændig grotesk det engelske samfund ud/afvikler sig.

Det er sagt før men man kan kun frygte/forudse at det en dag går fuldstændig galt i UK ,de tabstal som den engelske hær har i kampen mod taleban ude i verden, kan jeg ikke forestille mig befolkningen vil blive ved med at acceptere , samtidig med at islam i UK filer stadig tykkere skiver af samfunds salamien.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Det Konservative gjorde mod Ninn Hansen var så forfærdeligt !

At han ikke forlængst har fået oprejsning siger ganske meget om ikke bare de konservative men om dansk politik.

Han havde jo ret !

Ligesom Glistrups forudsigelser er ved at være virkelighed.

At Lene Espersen (måske) er ved at erkende nogle facts er da glimrende.

Men hvorfor er vi her i landet SÅ sendrægtige, at katastrofen skal være lige ved at være indtrådt før vi reagerer ?

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
12 years ago

Ja,ja Lene E, bedre sent end aldrig.

JensH
JensH
12 years ago

@Li

“Ja, det var sandelig en sand udtalelse, den er jeg helt enig i,”

Hvem ved. Det kan være Det Konservative Folkeparti ved næste landsrådsmøde vælger at give Erik Ninn Hansen oprejsning. I mange år har de jo ikke villet kendes ved ham.

li
li
12 years ago

@JensH
Ja, det var sandelig en sand udtalelse, den er jeg helt enig i, for hvad nytter godt vejr!! når vi alligevel skal slås ihjel af jihadkrigerne!
Håber hun får opbakning fra det tavse flertal af befolkningen der går ind for strammere muslimindvandrings politik.
Men desværre vil vi nok se den højtråbende fascist vensterfløj, påberåbe sig deres selvudråbte godhed, og tolerance overfor kvindeundertrykker idelogien iSLAM, som nyttige idioter for beskyttelsen af idelogien iSLAM.
Du ved! ikke et ondt ord om diktatur og kvindeundertrykker idelogien iSLAM, for så er man ifølge godhedståberne fascisterne på vensterfløjen,ja rigtigt gættet! racister!

Thomas Nydahl
12 years ago

Tomheten efter Kurt är oändligt stor. Jag tror att vi är många som saknar honom.

JensH
JensH
12 years ago

Er hattedamerne i Det Konservative Folkeparti vågnet op til dåd, eller prøver Lene Espersen blot at kapre lidt stemmer fra DF???

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1206848.ece

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x