17
aug
Seneste opdatering: 18/8-09 kl. 1038
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

anders che-guevara1232976553Kim Møller har allerede dækket denne reklamekampagne fra trafikselskabet Midttrafik på Uriasposten, men jo mere jeg ser på dette højeksponerede billede på selskabets site, jo mere begynder det at ligne klassisk propaganda med flere perspektiver end det absurde. Faktisk er der en ikke ubetydelig lighed med ikonbilledet af Che Guevara: Den beslutsomme leder der skuer mod fjerne mål. Et blik der både signalerer beslutsomhed/strenghed og noget visionært drømmende i de halvt lukkede øjne. Når billedet af den brutale oprører Ernesto Guevara har fået denne ikoniske status hænger det efter min bedste overbevisning sammen med at fotografen netop har fanget manden i en positur der kan projiceres forskellige drømme og visioner ind i. Billedet får derfor transcendente kvailiteter som kan give en umiddelbar tilfredsstillelse, og endnu mere over tid efterhånden som ikonstatusen forankres – hvis man altså er disponeret for den slags.

Det er værd at være opmærksom på hvad det er trafikselskabet har gang i her. Helt ufarlige perspektiver er det ikke, selv om kampagnen i sin enfoldighed virker uskyldig nok. Hvis dette er et eksempel på en begyndende trend med at kæde miljøbevidsthed sammen med personlig moral – med megaloman, utopisk retorik oven i købet – bliver der uden for enhver tvivl lukket op for nøjagtig det samme vi kan se i indvandrer- og flygtningedebatten: En platform for selvgodhed, og for de rigtigt dumme svin, en legitimering af vold, chikane og hærværk mod visionens fjender (LFPC).

Særimner-staten

Findes der et eneste eksempel på et vestligt land hvor man fra officielt hold har sat en overgrænse for hvor mange nytilkomne landet kan forsørge, baseret på økonomiske realiteter, og indrettet tilgangen derefter? Hvis der er vil jeg gerne høre om det. Sverige er i hvert fald ikke dette land (LFPC).

The Swedish government has appointed a commission with the task of establishing the right of children of illegal immigrants to attend school.

Education minister Jan Björklund is confident that the proposal will eventually become law, Sveriges Radio reports.

“It is maybe a question of several hundred, or perhaps thousand, children who are in Sweden but currently have no right to go to school,” Björklund said to Ekot.

“We reason that all children in the world, regardless of where they live and regardless of their parents rights or wrongs, have a right to a school education.” […] ‘Undocumented kids have a right to school’

Världens lyckligaste folk

Förlagets beskrivning. Den danska flaggan bränns i demonstrationer i den muslimska världen. Danmark har blivit ett svart får i Europa. Danskar tvingas flytta till Sverige för att få gifta sig med vem de vill. Samtidigt visar världsomspännande undersökningar att danskarna är världens lyckligaste folk.

Vad har hänt? Hur kunde Danmark som förknippats med frisinne, hygglighet, öl och bacon förvandlas till det mest främlingsfientliga landet i Europa? Lena Sundström flyttade in i en lägenhet på Nørrebro i Köpenhamn. Bland brinnande containrar och halalhippies började hon söka efter svaren. Hon sjöng med roliganerna när det röd-vita landslaget spelade VM-kval. Hon träffade hyggliga och arbetsamma danskar som känner olust inför de fremmede och hon hamnade i hetsiga diskussioner med folketingsledamöter i Dansk Folkeparti. Lena har pratat med tidningsredaktörer och flyktingkramare och har granskat tankevärlden bakom Mohammedteckningarna som satte Danmark i världspolitikens centrum. Hela tiden bar hon med sig frågan om samma utveckling också är möjlig i Sverige? Med ett leende på läpparna får läsaren följa med Lena Sundström på en resa till Danmark och träffa Världens lyckligaste folk. [..]

»Jeg ved, hvor følsomt det er som svensker at skrive en bog om Danmark. Men jeg har virkelig ikke gjort det for at pege fingre ad danskerne, men fordi jeg er urolig for udviklingen i Sverige«. »Længe har man sagt i Sverige, at man ikke skal stemme på Sverigedemokraterne, fordi det er forkert. Jeg har skrevet bogen for at finde et nyt perspektiv og sige: Er det virkelig det her, du vil? Vil du have øgede modsætninger i samfundet ? Vil du skamme dig over at skulle sige, at du kommer fra Sverige om ti år? Vil du have, at vi skal holde op med at skrive om fordelingspolitiske spørgsmål, for at udlændingedebatten kan få lov at dominere totalt?«.

I Sverige opfattes Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti ifølge Lena Sundström »mest som en joke«.

»Men når man kommer til Danmark, så ser man, at Pia Kjærsgaard er en imponerende dame og en respekteret politiker ? hun er ikke én, man bare sætter på plads«. »Hun er virkelig dygtig og kan ikke bare afskrives som et monster. Alle mennesker leder efter respekt og en plads i samfundet. Og Pia Kjærsgaard er meget intelligent. Bokrecension,  Svensk journalist advarer mod danske debat-tilstande

Indslaget med hende i Orientering (online cirka kl 20) giver et mere retvisende billede af Sundströms bog. Hun er  faktisk fuld af beundring overfor hvad dansk, politisk debat kan håndtere.  Hør også indslaget med Arne Hardis og Kornø Rasmussen.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Adde
Adde
12 years ago

Lena Amalia Kyoung Ran Sundström är född i Sydkorea men bor nu i Enskede i södra delen av Stockholms Stad:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lena_Sundstr%C3%B6m

polinos
polinos
12 years ago

Tendensen til at forvandle politik til moralisme er skræmmende. Vi har set det i udlændingedebatten, og nu ser vi det i klimadebatten. Uanset hvad er moralismen livsfarlig, fordi den fjerner, hvad der burde være politiske spørgsmål fra dagens kævl og spektakel, hvor de hører hjemme, og ophøjer dem til idealernes sfære, hvor en bestemt anskuelse kanoniseres som en art platonisk idé, en perfekt form, som virkeligheden har at underkaste sig. Det er en dybt skræmmende udvikling, der udspringer af “humanismens” syge grundtanke: At verden og mennesket grundlæggende kan forbedres, man skal bare lige have ryddet det af vejen, der blokerer… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Peter Buch

“Det fremgår ikke hvor i Stockholm Lena Sundström bor og har sin daglige gang”

Jeg det gør det ikke. Men du kan jo bruge udelukkelses-metoden, og du kan være sikker på det IKKE er Tensta eller Rinkeby.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det fremgår ikke hvor i Stockholm Lena Sundström bor og har sin daglige gang, ejheller ses det nærmere præciseret hvor hun tidligere har boet og færdedes i Sverige, hvilket nok kunne være af betydning både for hendes opfattelser og ytringer i artiklen i Politiken.

LFPC
12 years ago

Ja, man kan fnyse hånligt af opblæstheden, men det ligger jo uhyggeligt i tråd med alarmistiske prognoser om at vi kun har x antal måneder til at redde verden osv. Der har allerede været hærværksepisoder mod benzinslugende biler. Kombinationen af at være udvalgt til at redde verden, og de uanede muligheder dette giver for at opføre sig som et dumt svin, er skræmmende. Igen, dette er bare en latterlig reklamekampagne for et selskab hvis busser pumper tonsvis af giftig diesel ud, og modelbillederne er fimsede og klamme, men jeg vil nok holde øje med om dette er en begyndende trend.

Proclus
12 years ago
Reply to  LFPC

Jo, jo.

Hysteri er da aldrig godt og verdensredderiet kan hurtigt blive undskyldning for diverse forbrydelser.
Så langt så godt.

Lad os da imidlertid få mere ikkebenzindreven teknologi/transport, så vi kan holde op med at poste penge i vores værste fjender!

Proclus
12 years ago

“Verdensredder”!!!! 🙂

Hold da op manner.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Som om at Sverige ikke har de samme problemer, og som om man kan lade som ingenting i evighed.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Jag tror inte det är danskar som flyttar till Sverige för att gifta. Snarare gissar jag på att det är “danskar” som gör det. Kanske kan någon här konfirmera mina misstankar? Snarare är det tvärtom, svenskar flyttar till Danmark och Norge för att dom inte kan få jobb här.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x