22
aug
Seneste opdatering: 22/8-09 kl. 1410
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der er 18.000 journalister i Sverige. Slag på tasken – de 9000 har konverteret, måske endnu kun i smug, men de kommer nok ud af skabet en dag. I freudianeren Thorkild Vanggaards tid ville man kalde kvindens tale på videoen for en perfekt beskrivelse en “obsessiv-kompulsiv neurose” og lade den indgå i Medicinsk Kompendium for håbefulde stud. med. er. Nu ved svenske journalister, hvorefter de har sig at rette. I den kommende tid må de kun synke deres eget spyt om dagen.

Sena måltider väntar i Ramadan, Ramadan uppskjuten en dag i Sverige, Många besöker moskén under Ramadan, Brist på lamm inför ramadan, Skola inget hinder för fasta,Fastetiden en utmaning för skolorna, I dag inleds fastemånaden, Fem frågor om ramadan i Sverige, Så fungerar ramadan.

Kasper Støvring: Den molekylære borgerkrig

Forholdene i København  skrider mod det mere  og mere deprimerende. I den situation har vi en ledende politimand, Per Larsen, der  finder det betimeligt  at udtrykke sig sådan her:  “Der er mindre respekt for menneskeliv og kommet for meget knald på skydevåbnene, hvilket bandekrigen illustrerer«. Så er det altså ikke mere muntert. Tre gange på en uge, har udlændinge beskudt hans menige betjente. Én ligger på hospitalet med to skudhuller i kroppen. Hvor frisk synes han at Per Larsen er ?

Da jeg skrev min første bog i 2004 om den multikulturelle udvikling hen mod et konfliktfyldt samfund, var et omdrejningspunkt beretningen om et overfald på brandfolk, der ville slukke en ildebrand i Vollsmose. Det var virkeligt chokerende – dengang.
Men overfald på redningsfolk er almindelige i dag og får knap en notits i aviserne. Og der er sket meget mere i de senere år. Lad mig bare nævne i flæng:
Bandekrig; mordtrusler mod og planer om at myrde dem, der krænker islamiske dogmer; overfald på seksuelle minoriteter; antisemitisme; ghettoer uden for lov og orden; islamisk retspleje (blodpenge og kollektiv skyld); overfald på en universitetsunderviser; attentatforsøg på en tidligere integrationsminister; ildspåsættelser på biler og ejendomme; banders visiteringer af almindelige borgere; “drive by shootings”; og så endelig skud mod politiet. Vi nærmer os den molekylære borgerkrig

Udlændinge fylder fængsler

“22 procent har ikke dansk pas”.  Hvad skal man stille op med sådan en statistik, der ikke medtager naturaliserede med  dansk pas. Her er vi henvist til rent gætteværk. Det burde ikke være særlig svært at lave en statistik, der kunne gøre en lidt klogere:

Det kan betale sig for udenlandske kriminelle at afsone domme i Danmark, siger kriminolog. De ti nationaliteter med flest fanger i danske fængsler:

• 61 fra Somalia.
• 51 fra Rumænien.
• 51 fra Tyrkiet.
• 50 fra Polen.
• 43 fra Irak.
• 37 fra Litauen.
• 29 fra Jugoslavien.
• 28 fra Pakistan.
• 24 fra Sverige.
• 23 fra Iran.

Flere end hver fjerde fange i de danske fængsler og arresthuse har et andet pas end dansk. 829 personer ud af de i alt 3.661 indsatte har ikke dansk statsborgerskab. Det viser nye tal, som Kriminalforsorgen har beregnet for metroXpress.

Krænkelseskulturens seneste offer: Tintin

blog4906nal[…] After a reader complained that it was “racially offensive,” library authorities decided the book depicted Africans as “monkeys” and chose to remove it from library shelves. It is now locked behind secret doors in Brooklyn’s central library and can be viewed only by appointment.[…]

News quotes Brooklyn resident Karina Estedan, who supports the ban, as saying, “The public library caters to the sensitivity of the community. People are trying to erase the mistakes of the past.” Those “mistakes” are still alive in the present, and erasing their documentation dooms us to repeat them. […] ‘Tintin’ Deemed Racist, Removed From Shelves

“En rotterede af imamer”

Vi ved stadig så godt som intet konkret om sagen mod den 15-årige fra Rønne, bortset fra en håndfuld korte citater. Var drengens motiver reelt begrundet i et ønske om at skabe opmærksomhed om et konkret samfundsproblem, kan man dog umiddelbart fastslå, at ordvalg som “en rotterede af imamer” er kontraproduktivt for denne sag, og burde være undgået. Så længe målet er oplysning, undergraver man dette på forhånd ved at bruge historisk suspekt retorik, ikke mindst dyremetaforer.

Dermed ikke være sagt at groft sprog ikke kan være et værdifuldt ikke-voldeligt våben når det drejer sig om at bevare sekulært dansk territorium. Spot og forhånelse er noget vi kan bruge helt asymmetrisk – vi ville jo bare trække på skulderen og slet ikke sætte ambassader i brand. Men her er den helt afgørende pointe, at denne spot rettes mod religiøse figurer og tabuer, eller mod organisationer (f. eks. HuT) eller personer (f. eks. Abdul Wahid) der spiller en konkret rolle i presset mod det danske demokrati. Ikke mod nulevende personer i almindelighed, enkeltvis eller som gruppe. Denne sondring vil ligge ud over en 15-årigs horisont.

Hvad mere erfarne og modne personer burde have gjort i drengens sted, ville have været i stedet for at håne personer at eksponere den slamkiste af hate speech som findes i Koranen, hadith og sira. Vi taler om en særdeles omfattende litteratur, så det er ingen overdrivelse at udtrykke det sådan. De vantro er “de værste af skabningen” (Koranen 98:6), jøder er “aber og svin” (Koranen 2:65/7:166, 5:60), og det siges udtrykkeligt at vi skal underkastes, bekæmpes eller konvertere (Koranen 9:29). ‘Umdat al-Salik, en vejledning i dogmatik for Abdul Wahid Pedersens lovskole shafi’i, fastslår at det er straffrit for forældre og bedsteforældre at dræbe børn eller børnebørn, og at homoseksuelle skal stenes.

Vores side har således en fantastisk ressource kaldet “virkeligheden” at trække på. Man kunne sagtens forestille sig, at brug af citater som disse kunne være strafbart i en stærkt kritisk sammenhæng, men så venter altså også en retssag hvor der vil blive fremlagt artige sager for et stort publikum. Gider de det, så skal de være velkomne. Her skal 15-årige dog nok ikke forsøge sig (LFPC).

[…] Plakaterne opfordrer til et Islamfrit Danmark, og opfordrer til at sende “perlerne” hjem. Og på plakaten fremgår der også en tekst om “en rotterede af imamer”, der skulle opfordre til drab på jøder, kristne, buddister og andre.

Bliver den 15-årige dømt, risikerer han bøde eller fængsel. Og ifølge Straffeloven er det en skærpende omstændighed, hvis forholdet har karakter af propaganda-virksomhed. Til gengæld vil den tiltaltes unge alder ofte være en formidlende omstændighed. 15-årig tiltalt for at lave racistiske plakater

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
33 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
hp
hp
12 years ago

Per Larsen kan tage sin plysserøde kjortel, undskyld skjorte, på, og gå på pension. Jo før jo bedre. Ligesom Hanne Bech Hansen med sin latterlige paryk. Nu kan hun ligge døgnet rundt i solariet.

Jeg beklager dette fokus på de to personers udseende, men de har begge været mentalt fraværende (læs: Alzheimer i et eller andet stadium) i årevis.

mvh Henrik

Fröken Sverige
12 years ago

Har översatt : “Vi nærmer os den molekylære borgerkrig” till svenska. http://imittsverige.blogspot.com/2009/08/kasper-stvring-jp-vi-narmar-oss-det.html Jakten på Tintin har redan pågått i Sverige för två år sedan: “Seriealbumet “Tintin i Kongo” har JK-anmälts för hets mot folkgrupp. Nu kräver Afrosvenskarnas riksförbunds att alla Sveriges bibliotek tar bort Tintin från bokhyllorna. – Det finns ingen plats för Tintin i ett demokratiskt samhälle, säger Fatima Doubakil, från förbundets styrelse.” http://imittsverige.blogspot.com/2007/08/afrosvenskarnas-krav-stoppa-tintin.html ” Seriefiguren Tintins äventyr i Kongo sprider kolonial propaganda. Det anser Afrosvenskarnas riksförbund, som kräver att albumet plockas bort från bibliotekens barn- och ungdomshyllor. – Många afrikaner blir väldigt kränkta av de grova karikatyrerna, säger… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

BORNHOLMERDRENGEN. Hvis anklagemyndigheden ikke har andet på drengen, må denne sag være af principiel karakter og bør derfor følges med stor opmærksomhed. Det tror jeg, at alle er klar over, og det bliver endnu mere påkrævet, fordi sagen er rejst af en åbenbart både ambitiøs, beslutsom og politisk chefanklager med to sideløbende karrierer, hvoraf den ene har bragt hende til tops i Det Konservative Folkeparti og muligvis kan føre til en ministerpost. Der er ikke mange af Benthe Pedersen Lunds karat i Det Konservative Folkeparti. Hun må fx været et oplagt emne til en justitsminister eller integrationsminister, og som hun… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Chefanklager og politiker Benthe Pedersen Lund er tilliige medlem af de konservatives hovedbestyrelse.

Mette
Mette
12 years ago

Sagen om den bornholmske dreng har nogle ubehagelige undertoner, synes jeg.

Chefanklageren Benthe Pedersen Lund viser sig at være politiker ved siden af. Hun er formand for de konservative på Bornholm og kom fra Århus. Hvilken karriere satser hun mon mest på? Hun mener ikke, at der kan opstå habilitetsproblemer.

http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2009/03/24/220247.htm

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Da mange forsøg på at få følgende optaget på Uffe Ellemanns blog har været forgæves, sætter jeg det på her som kommentar: mmm http://www.berlingske.dk/article/20090821/kommentarer/90821149/ Det var desværre ikke det rette perspektiv, der blev præsenteret her hr. Ellemann-Jensen. Det har ikke noget med frit valg at gøre, det har at gøre med, at det- i det mindste for mig- ud over hos skuespillere, efterretningsfolk, Michael Jackson look-alikes, karnevalsfestende, hovedbandagebærende, andre særtilfælde og et par typer og smådele mere der af pladshensyn er udeladt her, der skifter åsyn efter rollen, respektivt skifter ansigtsform ved operationer, det denne legemsdel tilhørende, gebisser, øjenfarve, hårtype… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Det er helt forkert at tro, at ramadanen er en måned, hvor man spæger sig. Sandheden er, at det er ædemåneden, hvor man kaster sig over bugnende borde og propper sig længe og godt med alskens herligheder i de timer, hvor man har lov til det. Det opklarer, hvorfor mange muslimer tager meget på i ramadanen, og der har vi igen islams dobbelthed. Ang. bederum kan jeg en ganske sjov historie, som jeg har fra den norske debat for fire-fem år siden, men ikke har gemt dokumentionen til. På et norsk universitet blev der efter muslimske studerendes opfordringer indrettet et… Read more »

NN
NN
12 years ago
Reply to  Mette

På Panum-instituttet udfylder et orientalsk tæppe næsten hele bederummet.
Et par kristne kirkebænke er blevet placeret op ad væggen i et hjørne uden udsigt til andet end en hvid væg.
Andagtrummet, der blev oprettet i 2003, er beregnet til både troende og ikke troende af enhver art, hvis de skulle få brug for et lille pusterum, men alligevel er det blevet pålagt alle, at de skal tage skoene af, før de betræder rummet(angiveligt fordi tæppet ikke må betrædes).

Se billederne af rummet nedenfor.

http://www2.sund.ku.dk/praest/ressourcer/andagtsrum.htm

Janne
Janne
12 years ago

Det Konservative folkeparti er inde på at der ikke skal være bederum i skoler og på gymnasier. Det er jeg enig i. Godt at partiet tager det problem op selvom der måske ikke er bederum i folkeskoler og på gymnasier lige nu – for det har der altså været i det mindste på det gymnasium hvor Labans søn gik i gym i København. Og der er allerede indrettet bederum på offentlige sygehuse, på offentlige universiteter, på nogle fastfood restauranter og på arbejdspladser og de – bederummene – bør væk igen så snart det er muligt. Bederum skal væk fra læreranstalter… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Dansk læge mener at vi vantro skal lære af religiøs faste. At vi skal lære af Islamisk Trossamfund…

“Selv om børn, der ikke er i puberteten, er fritaget fra at faste, så opfordrer Islamisk Trossamfund til at man vænner børn helt ned til syv år til at faste i nogle timer om dagen. Den opfordring mener Christian Mølgaard ikke der er nogen problemer i.
”Vi kunne måske alle sammen have brug for ikke at skulle indtage føde i fire-fem timer om dagen. Det kunne vi godt lære noget af,” påpeger han.”

h t t p://www.berlingske.dk/article/20090822/danmark/90822003/

Mette
Mette
12 years ago

Ja, det er et oplagt spørgsmål, LFPC. Det tror jeg. Men vi undgår ikke ofre på den vej, og måtte de falde så blødt som muligt og finde ud af, at de ikke står alene. Jeg har ofte tænkt på, at med min temperamentsfulde “Emil” er jeg glad for, at han ikke er teenager i dag. At være mor til sådan kanut tvinger en ud i en overlevelseskamp, og man er ikke mere den samme, når den ebber ud. Men vi har vi jo netop så hårdt brug for de vilde drenge, hvis fortaler jeg altid er. Af oplagte grunde.… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Den 15-årige dreng fra Rønne kan sammenlignes med hvad Hans&Sophie Scholl gjorde i 1943
-Åndelig kamp mod et diktatur.
http://youtube.com/watch?v=6IhAU7GbNu0
http://youtube.com/watch?v=yBiMAx7IgSA
Så skal dommeren som skal dømme denne dreng være en Roland Freisler ?
Eller også skal han udleveres til et andet EU-land som hellere dømmer ham ?

Og så er det blevet Ramadan, og det får ikke-muslimer at vide gennem medierne
-underforstået, så ikke-muslimerne skal respektere det.

milak
milak
12 years ago

“Og på plakaten fremgår der også en tekst om “en rotterede af imamer”, der skulle opfordre til drab på jøder, kristne, buddister og andre.”

Er dette fremfor at være racistisk ikke i stedet præcist formuleret?

Koranen, som imamerne udbreder (rotterede eller ej), opfordrer i hvert fald i passager til drab på jøder, kristne, buddister og andre. Det er netop problemet med koranen og den fundamentalistiske udlægning, der er normen blandt imamer.

Så drengen er vel bare præcis omend lidt højstemt?

LFPC
12 years ago
Reply to  milak

Det må være et vink med en vognstang om at man for sagens skyld må veje sine ord på en guldvægt. Som jeg skrev er der en omfattende – de færreste er klar over hvor omfattende – litteratur med opfordringer til og legitimationer af alskens uhyrligheder. Koranen er bare the smoking gun. I hadithsamlingerne bliver tingene penslet ud lige fra Mr. Muhammads mund. Der er slet ikke brug for at bruge generaliserende eller dæmoniserende skældsord om grupper af troende. Der er en tendens i flere vestlige lande til at sandheden ikke er et forsvar. Dvs. imamer – rotterede eller ej… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“Flere skoler med muslimske børn har tidligere år oplevet, at børn, der faster, bliver ukoncentrerede og trætte. Islamisk Trossamfund mener, at trætheden mest skyldes, at børnene er længe oppe om aftenen. Både København og Århus kommuner opfordrer i en pjece til skolerne, at børn under 12 år ikke faster eller kun faster i weekenden. ”

h t t p://jp.dk/indland/article1790421.ece

Utroligt at danske kommuner kommer med religiøse råd til skoler. Det viser hvor islamiserede særligt Århus og Københavns kommune er blevet. Og det er socialdemokraterne der vi have bøn ud af folkeskolen. Ha ha..

Mette
Mette
12 years ago

En knejt på 15 er ude for at afprøve grænser, og vi kan også være ret sikre på, at han ved, hvad kammeraterne siger og mener, og at han gerne vil være en helt i deres øjne. Forholdet til kammeraterne betyder alverden i den alder. Vi kan ligeledes med ret stor sikkerhed gå ud fra, at han blot har sat det på tryk, som mange af hans skolekammerater og venner går og siger til daglig, og at han har ønsket at vise sig overfor dem. Desuden ved vi, at tusindvis af bloggere og læserbrevsskribenter har skrevet det, der er langt… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“Those “mistakes” are still alive in the present, and erasing their documentation dooms us to repeat them.”

Hvorfor er det at koranen skal fredes hvis vi ser på verden med de briller? Hvis der skal fjernes ud fra den forestilling, skal der fjernes over alt hvor det syn på mennesker forekommer. Eller også slet ikke.

andreas
andreas
12 years ago

Vdr, “Udlændinge fylder fængsler”

At Sverige optræder i dette fine selskab skyldes nok heller ikke Jönsson’erne og Svensson’erne.

Mia
Mia
12 years ago

Ja, det er trist. Det vil også være uendeligt let for en dreng på femten at blive skubbet i nynacistisk retning efter den behandling, det danske retsystem har givet ham.

Mia
Mia
12 years ago

Som LFPC også er inde på, så kunne drengen have udtrykt sig på en måde, der ikke havde fået os til at drage paralleller til Der Ewige Jude ved at undgå dyremetaforerne; men hvad man må huske på er, at drengen blot er femten år. Vi ved jo godt, hvad det er han mener. Med tiden vil han vel lære at sige præcis, det han mener i mere elegante vendinger, og vil derfor også få lettere ved at slippe godt fra det. Vi sidder egentligt med alle de gode kort på hånden, for vi kan netop trække på virkeligheden, og… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Mia

Jeg så i kommentarerne på Uriasposten et link til en hjemmeside for nogle af dem vi absolut ikke vil forbindes med. De vil åbenbart gerne have ham under deres vinger. Tydeligere kan faldgruberne ved historisk belastet retorik ikke illustreres.

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  LFPC

@ LFPC

Ja, det er trist. Det vil også være uendeligt let for en dreng på femten at blive skubbet i nynacistisk retning efter den behandling, det danske retsystem har givet ham.

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Mia

Den stakkels, stakkels dreng !

– – –

Mosemanden
12 years ago

Jeg tro ikke lige jeg var den dag vi havde om molekylære borgerkrig .

En der lige gider tegne billedet af det molekylære i borgerkrigen ?

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Mosemanden

Må jeg komme med et bud ?

Det er ikke hele legemer, der er i åben konfrontation, men kun dele deraf – molekyler. Men som man siger i asiatisk filosofi og mønster-tænkning: delen afspejler helheden. Deraf relevansen.

– – –

Mosemanden
12 years ago
Reply to  Morten - - -

@Det er ikke hele legemer, der er i åben konfrontation, men kun dele deraf – molekyler. Ja det var også sådan jeg forstod det , men har nok gået for lidt i skole til at blive imponeret af det filosofiske mester værk . Nå hva skid Kasper Støvring giver jo god mening igen selv om “molekyler borgerkrig” virker som en lidt tam karakterisering af situationen set i lyset af de sidste to døgn. . . . “When the shit hits the fan” ville passe bedre . At tale om en borgerkrig i dag er noget vrøvl , også selv på… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago

@ LFPC “(…) kan man dog umiddelbart fastslå, at ordvalg som “en rotterede af imamer” er kontraproduktivt for denne sag, og burde være undgået”. Det er ikke et rimeligt synspunkt at anlægge i forhold til en 15-årig. Altså synspunktet: “(…) og burde være undgået”. Sådan spiller klaveret ikke i den alder – det er en alder, hvor man udvikler sig henimod (forhåbentlig) den forstand, man ikke er født med. Det er en svinestreg at tugte en 15-årig til “korrekt meningstilkendegivelse”. Helt enkelt. Noget andet ville have været, hvis det gjaldt en handling, såsom vold. For i det tilfælde overskrides en… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Morten - - -

Det var ikke meningen at “tugte” ham, det var kun for at sætte hans sprog ind i en sammenhæng med hvad vi og andre kunne finde en god form for aktivisme. I det hele taget vil jeg helst undgå at forholde mig for meget til drengen det drejer sig om, netop fordi vi ved så lidt. Jeg synes selvfølgelig at sagen er interessant, fordi der tydeligvis er tale om ‘disproportionate response’ ud fra hvad der er oplyst indtil nu. Der må være nogle grunde som ikke nødvendigvis har med ham selv at gøre.

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  LFPC

Jeg tog også bare afsæt i noget, du skrev, må jeg bekende. Mit forfatterkendskab er omfattende nok til, at jeg meget vel ved, hvor du står. – Det er bestemt heller ikke dig, jeg mener “tugter”, men de, der har rejst denne sag ved en domstol. Så længe det er på skrift og i tale, vil jeg stædigt fastholde, at denne dreng ikke har gjort noget, der ikke kan forklares med hans alderstrin og modenhedsstade. Det samme forsvar ville jeg bruge om enhver anden 15-årig – og jeg har da heller aldrig anklaget en 15-årig for noget-som-helst, der har med… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Mens store dele af venstrefløjen putter og ‘biedermeier’ sig i den multikulturelle fiktion, så er der heldigvis nogen der tager tråden op efter Georg Brandes og taler om – italesætter – det der reelt sker i vores samfund og tager problemerne op til debat. Det gør Støvring f.eks. og det gør Ahrendtsen og det gør Jalving og det gør Trykkefrihedsselskabet. Skægt at det er hos de såkaldt borgerlige vi nu skal se de kulturelle spor efter den kulturradikale Georg Brandes – hvad debatkultur angår. Det er selvfølgelig noget af en påstand. Men jeg tror at jeg har ret. Dele af… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Støvring praktiserer ellers lige ud af landevejen sprog i den seneste blogpost, må jeg sige. Han har mange tangenter at spille på.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago
Reply to  Janne

Er der ingen af Jer der mener der er tråde fra anklageren til EU ?

Meningen med den straframme, som EU har fastlagt på 1-3 års FÆNGSEL for at anvende forbudte ord og ordsammenstillinger, kunne jo meget vel være det anklageren bygger på .

Den 15-årige er måske ham der skal lukke ballet op .

Hvilket forhåbentligt vil betyde, at vi snart kan få at vide HVAD det er for ord som EU enten har forbudt eller vil forbyde os at bruge.

li
li
12 years ago

Jeg vil sandelig håbe, at anklageren har andre alvorlige forhold i sin “pose” som vi ikke kender til, for ellers er denne sag noget tynd, eller måske anklageren bendte pedersen Bund! er lidt for ivrig efter at afprøve EU’s strafferamme aftale om fængselstraf for at kritisere iSLAM eller måske prøver anklageren bendte pedersen Bund! at få støvt nyrup rasmussen’s indførte racisme paragraf af, og sat i anvendelse for at afskrække eller true iSLAM kritikkerne til at holde kæft! Måske den politiske korrekte anklager bendte pedersen Bund! ønsker denne sag frem, for at fremme sine egne karriere muligheder ved at vise… Read more »

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x