25
aug
Seneste opdatering: 25/8-09 kl. 1233
73 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ban on headscarves: The ban on headscarves at the Koninklijk Atheneum in Antwerp and the Athenaeum in Antwerp-Hoboken led to massive protests by the Muslim community beginning during the summer holidays. These were the last two secondary schools in Antwerp that permitted the wearing of headscarves. In the new school year, which begins September 1, there will be none. Three hundred pupils threatened to leave the school in protest, although they will not find a single school in Antwerp which allows headscarves.

This decision caused a great deal of fuss. A hundred Muslims (two thirds of whom are not pupils of the school) protested in the court area of the Royal Atheneum in Antwerp. The Imam Nordin Taouil, called for a school strike and even threatened a school revolt of Muslims throughout Flanders.

“The aggressive manner in which the radical Muslims responded, convinced me that the headscarf ban was the right decision,” said Karin Heremans, director of the Royal Athenaeum of Antwerp, where all political and religious symbols — including the headscarf — are now banned. How the Imam, with whom she just had a constructive conversation, could turn 180 degrees in a second like that she still does not understand. “But we stick to our position,” she declares. SE videre på Gov: No Headscarves in Antwerp’s Schools

Burka og frisind

af Torben S. Hansen

Chefredaktør Erik Bjerager argumenterer i Kristeligt Dagblad (22.08.2009), at burkaer ikke er et stort samfundsproblem. Det kan tilføjes – “ikke i Danmark og Vesten i det hele taget”. Men dermed er sagen ikke afgjort, for der findes andre problemer end de sociale og kulturelle. Røvere og terrorister maskerer sig! Først og fremmest er burkaen en maske og en uniform. Den er en krigserklæring og et politisk symbol – på line med hagekors, Ku Klux Klans mundering og kommunistiske symboler. Men nazisme, kommunisme og hvid racisme fra USA’s sydstater hører fortiden til. I dag er Vesten i krig med islamiske fanatikere. De lægger stor vægt på at vise deres magt – også rent visuelt. De betaler klækkeligt for at få piger og kvinder udstyret med tørklæder, niqab og burka. Diskussionen får kun jordforbindelse, hvis den forankres i en forståelse af den førwestfalske og forhistoriske krig, fanatikerne fører mod frihed og demokrati over den halve verden. Hvornår vågner redaktør Bjerager?  (Se også Danmark diskuterar burka-förbud – så ser det ut i andra länder.)

Da dødstrusler var comme il faut

headshotringoZombietime har en lang post med billeddokumentation fra en ikke så fjern fortid, hvor dødstrusler og dødsønsker mod George W. Bush var upåagtet mainstream. At vi ikke nødvendigvis taler om konkrete trusler er irrelevant; enhver ytring af denne art er absolut strafbar i USA, hvilket er oplevet på det seneste, hvor lignende udfald mod Præsident Obama har ført til ganske anderledes reaktioner i medierne, og en demonstrant med et truende skilt er blevet arresteret og forhørt af Secret Service (LFPC). Death Threats Against Bush at Protests Ignored for Years

Mere, ikke mindre, ytringsfrihed mod svensk antisemitisme

Der er selvfølgelig nogle overfladiske symmetrier mellem Muhammedkrisen og postyret over en antisemitisk rygteartikel i et svensk dagblad. For mit vedkommende betyder dette at jeg ikke kan være enig, når en hustru til en fhv. israelsk ambassadør i Stockholm taler nedvurderende om “the sanctity of the freedom of the press”. Selvfølgelig skal en regering ikke undskylde eller beklage underlødige avisskriverier, heller ikke her, og selvfølgelig ville alting skride hvis man skulle til at definere tilladelige og forbudte ytringer.

Er regeringen ikke direkte part i sagen, så burde denne i det mindste være et vink med en stærkt forsinket vognstang til den om at der er noget bundråddent i den svenske politiske kultur. Den rette reaktion ville derfor være for den at sende stærke signaler fra topplan om at debatten bør være fri, og at der i øvrigt er nultolerance mod venstreekstremistisk og muslimsk trusselskultur. Nåh ja, og så stoppe med at poste penge i det bundløse pali-arabiske hul. For hvad ambassadørfruen beskriver her er en syg, syg svensk politisk kultur (LFPC).

[…] A FEW WEEKS later, the University of Stockholm Student Union decided to hold a “Palestine Day” which was to end with a debate to which the Israeli ambassador was invited. Zvi gave a nice diplomatic speech about the need for compromise and reconciliation which was met with silence. Then the Palestinian representative took the floor and launched into a diatribe about the savage Israeli soldiers: “When they spy a pregnant Palestinian woman these beasts start betting on whether it’s a boy or a girl and then CUT OPEN THE WOMAN to know who won. Furthermore”, he went on, “no young Palestinian woman is safe from them. If she is pretty, they will strip her naked and force her to walk through the streets of Jerusalem.”

I can still remember the shock I felt. We were after all in the auditorium of a university in a modern Western country, not in Ramallah or in Teheran.

The audience duly hissed and booed the hated Israelis. And why not? We were daily pilloried in the press. But it got worse. Soon enough some of this hatred turned to the Jewish community. In October 2003, one Jan Samuelsson, a so-called expert on religion and religious history published an article in one of the leading dailies – Dagens Nyheter, a morning paper with a circulation that equals that of Aftonbladet – explaining that it was legitimate to hate Jews as long as Israel occupied Arab territories.

Here are some choice quotations out of that article: “Muslim hatred of Jews is justified”, “hatred of Jews is primarily a modern phenomenon sparked by the violations that the State of Israel commits against Arabs in the Middle East.” Incidentally, the Israeli Embassy protested, but guess what? The sanctity of the freedom of the press prevailed and nothing was done. […] Michelle Mazel: Abusing freedom of speech

Stockholms jøder holder lav profil

En illustration af at det er nettokonsekvenser der skal fokuseres på, ikke individers personlige kvaliteter – det store muslimske flertal begår næppe antisemitiske overgreb, men deres tilstedeværelse hjælper bare ikke de derboende jøder det mindste, og der findes ingen måde at udskille de aktive antisemitter på. Og hvis der gjorde, ville man så gøre noget ved dem? Dertil kommer det ubehagelige spørgsmål om enabling. Bundlinjen: Skidt for jøderne, næppe meget der kan gøres (LFPC).

The strong Muslim presence in Stockholm makes the Jewish community there apprehensive about taking a public stand against the recent article in the Aftonbladet tabloid reporting Palestinian claims that IDF soldiers stole body organs from Palestinians, Rabbi Isak Nachman, the spiritual leader of two Orthodox synagogues in the Swedish capital, said on Sunday.

“We want to combat this type of thing, but some Jews here are afraid – there are between 400,000 and 500,000 Muslims out of a population of about nine million,” said Nachman, a member of the Rabbinical Centre of Europe. […] Stockholm’s rabbi: Large Muslim population intimidates local Jews, Sverige har fået deres egen ‘Muhammedkrise’

Der er 20.000 jøder overfor en halv million muslimer i Sverige. Måske er det ikke ganske usymptomatisk, at en svensk avis får en krise med Israel, mens en dansk får en med Islam. Fjordman opsummerer historien her, for os der hidtil kun har fået set overskrifterne: FJORDMAN: SWEDISH HYPOCRISY REGARDING ISRAEL AND MUSLIMS. Mine jødiske kilder siger, at organ-historien er en gammel myte, der allerede lanceredes for over ti år siden.(Steen)

Salontonen, tak !

Følgende udsagn optræder i Kroniken ‘ Modstandsbevægelsen mod Pia K. s besættelse‘ (23.8). »Vi er trætte af at se vort land smurt ind i Kjærsgaards opkast, der daglig siver ned over spalterne i landets aviser og får luksuslancering i TV-avisen og TV 2/Nyhederne«. De charmerende ord er forfattet af Malene Fenger-Grøndahl, Rune Engelbreth Larsen og Flemming Chr. Nielsen, som da vist ellers har haft travlt med tonen-i-debatten, ikke sandt? Ak ja. Spørgsmålet til de tre penneførere må af indlysende grunde være: Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget? Lone Nørgaard i Politiken | 25.08.2009 |

Lige for lige ?

Vi tar den lige kort: AEL protesterer over at Wilders ikke bliver tiltalt for at have brugt Kurt Westergaards tegning, der ikke længere findes i FITNA.

Arab-European League comes up with dubious way to protest decision not to indict maker of anti-Islamic film. The Arab-European League in Holland has republished a cartoon mocking the Holocaust three years after it has been removed from its website.The move was aimed to protest the decision not to indict Dutch Lawmaker Geert Wilders over an anti-Islamic movie he produced.The group said authorities in Holland were adopting a “double standard,” as Wilders was not charged despite including Prophet Muhammad caricatures in his film, which angered many Muslims. Arab group republishes Shoah cartoon on website, link til tegningen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
73 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sbobet unblock
7 years ago

May I simply say what a relief to find an individual who really knows
what they’re talking about over the internet.

You actually know how to bring an issue to light and make it important.

A lot more people must look at this and understand this
side of the story. I was surprised that you’re not more popular because you surely possess
the gift.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

bl

Tak for oplysninger om Belgien

Jutta
Jutta
12 years ago

@ Mette
Bare tak Mette
Bag det hele staar jo Islamiseringen med hlaelp af de egne venstre hjlaelperer, der ikke ved, hvad kristendom er ,og vhordan den er grundet i vores grundlove.
I maa bare se paa eu- programmet, som giver vore samlede penge til islamislke lande, som ydeligheder sender deres unge maend til kamp for at islamisere EU.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Gunnar Biering

Jeg tror vi er enige om det meste.

Janne
Janne
12 years ago

OT

Læs her hvordan børn (både muslimske og ikke-muslimske) og danske skolelærere chikaneres af ‘det religiøse politis’ ramadan tyranni i folkeskolen.

“Landet over oplever skolelærere i disse dage nogle elevers træthed og passivitet overfor undervisningen, fordi de faster. Og det er ikke altid frivilligt, for flere og flere børn og unge presses af kammeraterne til at følge ramadanen”

h t t p://www.berlingske.dk/article/20090825/kronikker/708250061/

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Mette: Det er min mening, at jeg allerede betaler en horribel skat, og at planerne om at hæve ejendomsskatterne kan gøre mig meget vred. Desuden mener jeg, at det kun kan gå galt for os med alle de offentligt ansatte og folk på overførselsindkomster.

Der gives heller ikke andre muligheder, økonomien er lig med, at enten er pengene der, eller så er de der ikke, uanset hvad man mener politisk.
………

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “Jeg har aldrig fattet det, der gik i gang, da de startede Ny Alliance. Hvordan kan folk melde sig ind i et parti, der end ikke har gidet at udarbejde et partiprogram?” Årh, der var så mange forskellige motiver, der vist alle kørte mere eller mindre på folks mavefornemmelse af, at dette nye (utroligt medie-hypede) parti ville lige præcis det de gerne ville. Da man ikke havde noget partiprogram, så kunne allle tillægge partiet deres egne holdninger. Eskempelvis havde liberalisterne sukket efter en afskaffelse af top-skatten siden Fogh kom til i 2001, og de såkaldt ‘anstændige’ havde sukket efter… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> HelgeD-H Der er tale om, at Danmark er tilmeldt EUs ERM II-aftale, som indebærer, at vi skal opfylde visse måltal. Hvis vi ikke opfylder dem, kan vi evt. få aftalen opsagt. Den drejer sig bl.a. om, at EUs centralbank i samarbejde med Nationalbanken skal holde kronen indenfor et vist interval overfor Euroen. Men de færreste af Euro-landene opfylder selv deres egne mål, så vi får næppe påtale foreløbig. Læg også mærke til, at regeringen bevidst fremlægger et finanslovsforslag, der ikke opfylder måltallene. Det er da ret stærkt gjort? Iøvrigt mener jeg også, at vi ikke skal afgive mere bestemmelsesret… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

HelgeD-H Det er min mening, at jeg allerede betaler en horribel skat, og at planerne om at hæve ejendomsskatterne kan gøre mig meget vred. Desuden mener jeg, at det kun kan gå galt for os med alle de offentligt ansatte og folk på overførselsindkomster. ……… Jutta. Tak for de pæne ord. Så du var igen på Fanø i år. Jeg håber, at du nød det. Som et lille land, har vi udviklet noget Asterix-agtigt, og omtale af Muhammed-krisen kan hurtigt sætte os op i et højt gear. Jeg har det som JensH, jeg går ikke rundt og er stolt af… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Poul Højlund De fleste, der tiltræder et arbejde, skriver under på, at de ikke vil røbe udadtil, hvad erfarer på jobbet. Læger og præster har speciel tavshedspligt. Det er strafbart at opfordre til ulovligheder. Det er strafbart at krænke privatlivets fred. osv, osv. Det var såmænd bare det, jeg mente med, at ytringsfriheden ikke er absolut. Jeg fornemmer, at det her er en strid om ord. >Peter Buch siger: “Kritikpunkter kan man stadig vælge at tage sig af eller ej. At kritik forekommer kunne være noget modne mennesker forventede hændte i verden. Ellers er de ikke modne i min… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Det islamofile EU har fat i lille Danmark igen. Ikke med Metock-dommen ligesom for et år siden, men med Danmarks offentliggjorte budgetunderskud på 86,3 Milliarder Kroner. Jeg læste på TekstTV på DR1 dags dato, at Danmark bliver sat i EU’s skammekrog i 2010. Underskuddet oplyses at udgøre 4,9 % af BNP. , hvor EU tillader højst 3 % underskud på de offentlige finanser. “Derfor må regeringen imødese en EU-reaktion på finansloven. Det betyder at EU landenes økonomi og finansministre giver Danmark besked om at rette op på overskridelsen med i hvert fald mellem ½ og 1 % om året. ”… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Jutta “Dengang var jeg meget glad for hans (A.F.Rasmussen) konsequente holdning overfor muslimerne.” Tro mig, det var jeg også. Nu er det ikke sådan, at jeg i det daglige løber rundt og føler mig “stolt” over at være Dansker. Jeg tænker i grunden ikke over det. Jeg er det bare. Men under Muhammed-‘krisen’ var jeg faktisk stolt over at være Dansker, og specielt efterhånden som alle de Europæiske ledere kujonagtigt fik travlt med at fordømme Jyllands-Postens tegninger, hvorved de reelt undsagde en af grundpillerne i vores demokratier, nemlig ytringsfriheden. Men jeg er da glad for at høre vi har en… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Skrevet på: http://jp.dk/opinion/kronik/article1792632.ece 13:20 For et generelt forbud – ud over det allerede eksisterende forbud mod maskering ved demonstrationer- taler, at maskering kan bruges til diverse vi nødigt ser foregå og at hurtig identicifering er nødvendig både grundet menneskehedens mængde, og det behov der eksisterer i moderne tider hvor umiddelbar identicifering er nødvendig i offentlige rum, i forretninger med videre. 13:29 At være uidentificerbar og begrænset i sin orientering qua sin påklædning har intet med religion, frihed eller frit valg at gøre. Et forbud vil dels formindske muligheden af at der sker ulykker på basis af beklædningsmodes medfølgende nedsatte orientering.… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “For det tredje er Khader ved at afspore værdikampen” Der er jeg helt enig med dig i. Forslaget om forbud mod at bære Burka er lodret tåbeligt, når vi samtidig oplever hvad der vel må betegnes som en ‘on-going’ intifada. Jeg kan forstå baggrunden, da en sådan Burka-klædt kvinde i det offentlige rum er et direkte frastødende syn. Men det afsporer debatten fra de virkelige trusler der er imod vores samfund. Og hvad værre er, så ved at lave et så stort ståhej ud af et sådant psuedo-problem, så kan vi risikere at folk ikke gider at interessere sig… Read more »

Jutta
Jutta
12 years ago

@Mette Tak for dine indlaeg vedroerende Lene Espersen (Burkasag) men ogsaa Anders Fogh Rasmussen under Muhammedsagen i forhold til den svensk-israelsk sag. Dengang var jeg meget glad for hans (A.F.Rasmussen) konsequente holdning overfor muslimerne. Jeg takkede ham som tysker i et brev for at forsvare ytringsfriheden – og fik et tak tilbage. @Victor “Heldige kartoffel: Du har vist aldrig set tyske badegæster uden en trævl på kroppen, en del kilo for meget omkring bugen og en Prinz-Heinrich-Mütze på hovedet.” .Hej Victor, jeg har lige nydet en dejlig ferie paa Fanoe. Der var nu nogle naturister, men jeg gik jo ikke… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Af hensyn til udenlandske læsere kan det måske være på sin plads at fortælle, at formanden for Det Konservative Folkeparti, vicestatsminister Lene Espersen er kommet i vanskeligheder pga. den verserende burkasag og ser hærget ud i disse dage. For få dage siden var hun partiets kronede dronning, som ingen gjorde rangen stridig. Nu har en rival, Peter Norsk, set en lille bitte chance for at vælte Lene Espersen af pinden og en stor mulighed for selv at bllive lagt mærke til og har udfordret hende til et kampvalg om formandsposten. Det vinder LE sikkert, men efter burkasagen er glansen er… Read more »

bl
bl
12 years ago

Artiklen i Standaard har overskriften : intet tørklæde, ingen elever. Her en fri oversættelse, af det jeg mener er det vigtiste afsnit: Da imam Nordin Taouil, som for 2 år siden var opstillet for SP.A. (socialdemokraterne) til kommunevalget, tager order slår stemningen om. Under tilråb med Allah Akbar tager han plads bag mikrofonenen. „fred være med jer“ begynder han. Hvad følger er en ophidset tale som er fyldt med klicher og generaliseringer. Den ny minister skal stoppe den organiserede diskrimination. „Vi udgør også en del af dette samfund“ siger han. „Ingen skal tie overfor dette had“. Da han slutter sin… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Noget kunne tyde på, at Lena Posner mener det samme:

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1109614.html

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

til Gunnar Biering: Du tager fejl: Ytringsfriheden er absolut, – præcist som Fogh Rasmussen sagde. Du forveksler det efterstillede ansvar for domstolene med begrænsning i ytringsfriheden. Der er ingen begrænsninger, læs nu din grundlov ordentligt, ingen kan forhindres i at ytre sig. Injurier og blasfemier er en sag for domstolene, – altså efter, at du har ytret dig. Hvem skulle da i øvrigt på forhånd afgøre, om du ville ytre dig lovstridigt? Embedsværket?? Præsterne?? Den gode smag??

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Kritikpunkter kan man stadig vælge at tage sig af eller ej. At kritik forekommer kunne være noget modne mennesker forventede hændte i verden. Ellers er de ikke modne i min opfattelse af begrebet.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> JensH
Jeg tror heller ikke, det havde ændret meget i forløbet, hvis Fog havde holdt det møde, og jeg tror også, at MO-krisen var kommet alligevel, og jeg beklager den heller ikke. Jeg mener blot, at Fog havde vundet nogle taktiske points ved ikke at nægte det møde. Afvisningen af mødet er jo sidenhen blevet brugt ofte som kritikpunkt.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Nu ville ambassadørerne jo mødes med statsminister – og pressens minister – AFR, for at diskutere, hvordan man kunne straffe journalister, der hetzede mod islam. (Desværre kan jeg ikke finde ambassadørbrevet længere)

Nogle gange må det være i orden at signalere: “Det pis gider jeg ikke høre på”.

Det her var en af de gange.

Mette
Mette
12 years ago

Gode argumenter, JensH.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

BØR MAN er stadig kun en opfattelse nogle kan have. Tag dig sammen.

JensH
JensH
12 years ago

@Gunnar Biering “Fog reagerede også på ambassadørerne, men ikke særlig smart. Han skulle have holdt et møde med dem og forklaret sit standpunkt” Har du drukket af natpotten???!!! Det havde ingen forskel gjort om Fogh havde vlagt og holde det åndsvage møde elelr ej. Havde han holdt havde han måttet forklare dem, at han ikke kunne leve op til de krav de stillet på forhånd, hvilket bl.a. var at Fogh og regeringen skulel tage retslige skridt mod JP. Den besked var de så blevet (planlagt) fornærmet over, nøjagtig som de nu valgte at blive fornærmede over han valgte ikke at… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

JensH Kan du huske, at jeg skrev forleden om det gamle romerprincip “Del og hersk”. Jeg kan ikke vide, hvor bevidst Naser Khader har handlet i burka-sagen, men jeg har konstateret, at han igen er lykkedes med at skabe opbrud i den borgerlige lejr og dermed true det borgerliges flertal. Jeg tror, at det er i det lys du skal se Brian Mikkelsens tåbelige handlemåde. Han er nemlig altid der, hvor magten er, det har vi Hans Engels ord for, og det tror jeg på. Brian Mikkelsen forsøger at klinke skårene fra Lene Espersens og Khaders udmeldinger. Måske har du… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Mette

Jeg mener blot, at når ambassadører beder om et møde, bør man afholde det, og så benytte lejligheden til at sige sin egen mening – ikke andet! Jeg er meget enig i din øvrige beskrivelse af begivenhederne.

Jeg mener også stadig, at det er normal praksis, at regeringer deltager i den offentlige debat – det har intet med indskrænkning af ytringsfriheden at gøre.

JensH
JensH
12 years ago

OT er der to torsdage denne uge?? Eller er helvede frosset til?? Når spørger skyldes det, at jeg aldrig nogensinde havde forstillet mig, at jeg skulle kunne være mere enig med en Soicaldemokrat fra Køebnhavns kommune end med en Konservativ justitsminister. Ihvertfald ikke hvad angår retspolitiske spørgsmål. Jeg må indrømme, at jeg studsede lidt igår over Brian Mikkelsens kritik af Københavns kommune. Der findes masser af ting man kan kritisere denne røde kommune for, men Mikkelsen kritiserede Kommunen for at den ikke havde gjort nok for ‘de unge utilpassede’. Det er jo så at sige at køre med på den… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Ærlig talt, Gunnar Biering. Nu er du langt ude. Fogh skulle aldeles ikke have afholdt møde med ambassadørerne Ambassadørerne opførte sig intrigant og forsøgte at involvere Danmarks regering i et anliggende, som ikke vedkom den. Ambassadørerne opførte sig desuden uforskammet. Dels burde de vide, at statsministeren ikke kunne involvere sig, da landets demokrati bygger på ytringsfrihed og i øvrigt er afhængigt af en fri presse, et begreb som man ikke kender i muslimske lande, fordi det ville være alt for farligt for diverse muslimske regimer. Så det havde de helt på det rene, ellers burde de ikke have været udnævnt… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Fog KUNNE have holdt et møde med ambassadørerne. Han SKULLE ikke, andet end efter nogles opfattelse.
Havde du ikke været lærer?

Victor
Victor
12 years ago

“er det fordi naturisterne ikke stammer fra udlandet”

Heldige kartoffel: Du har vist aldrig set tyske badegæster uden en trævl på kroppen, en del kilo for meget omkring bugen og en Prinz-Heinrich-Mütze på hovedet.

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  Victor

Har du set mange nøgne tyske badegæster gå omkring i de danske byer?
De danske naturister er hovedsageligt af dansk oprindelse.
Forhold dig til min pointe i stedet for at spilde min tid på at dissekere hvert ord.

Viktor, synes du det er rimeligt, at naturisterne skal diskrimineres ved ikke at få lov til at gå uden tøj, når kvinder i burka ikke må diskrimineres ud fra det argument at man herved begrænser deres frie valg?

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Mia

Gode pointer du har, Mia.

Mia
Mia
12 years ago

Vi har jo ikke 100% beklædningsfrihed i Danmark!
I Danmark begrænser vi over 2000 naturisters frihed, ved at fortælle dem at de ikke må gå nøgne rundt i byerne.
Denne begrænsning af naturisternes frihed har vi ikke haft noget problem med at acceptere, men et par hundrede fanatikeres ret til at gå fuldt tildækket, dét bekymrer os meget, og det skønt den fulde tildækning kan blive et sikkerhedsmæssigt problem i en tid med terror.
Er det fordi naturisterne ikke er voldelige, at man finder det okay at diskriminere dem? Eller er det fordi naturisterne ikke stammer fra udlandet?

Victor
Victor
12 years ago

“du er godt klar over, at ytringsfriheden er begrænset på alle leder og kanter, ikke”

When you are in a hole, stop digging.

Det var et citat – brugt af Rumsfeld, Dennis Healy oa.

Victor
Victor
12 years ago

Yup – den samme ambassadør som nu, i øvrigt:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3406041.stm

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Victor, du skriver:
“Den vil jeg lige lade stå. Det lyder som abu Laban.”

Smart sagt, men mener du virkelig, at han var demokrat? Og du er godt klar over, at ytringsfriheden er begrænset på alle leder og kanter, ikke? Jeg prøver bare at beskrive, hvad den virkelig drejer sig om.

Fog reagerede også på ambassadørerne, men ikke særlig smart. Han skulle have holdt et møde med dem og forklaret sit standpunkt. Bl.a. sagt, at MO-tegningerne ikke var en religionssag, men en privat politisk kommentar til islams politiske implikationer, som regeringen ikke var indblandet i.

Mette
Mette
12 years ago

Gunnar Biering Ja, det er der, jeg vil hen. Dette er en sag mellem Israel og Aftonbladet og kun dem, og så må en svensk domstol eventuelt afgøre, om Aftonbladet overskred, hvad man anser for tilladeligt ift. svensk injurielovgivning. . Men regeringen skal ikke blandes ind i den sag. Så vidt jeg kan se med det overfladiske kendskab, jeg har til sagen, begik den svenske ambassadør en bommert ved at lade sig involvere personligt. Normalt har man diplomater til uden for offentlighedens søgelys at dæmpe de oprørte vande. Hun tog parti mod et svensk blad, og det skal diplomater være… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Biering

Victor
Victor
12 years ago

“Det er kun vedr. politiske ytringer og sandfærdige politiske informationer, at ytringsfriheden er total.”

Den vil jeg lige lade stå. Det lyder som abu Laban.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Nej hr. Bering

Den svenske regering KAN reagere på henvendelser fra hvem som helst, ingen ting bortset fra nogles opfattelse siger den- skal. Som jeg forstår tingene.

Victor
Victor
12 years ago

Gunnar: Mit eneste citat her var “Læs mellem linjerne”. Det kommer fra filmen “School of Rock” – og er, ifølge imdb, citeret ordret. Kan du ikke spotte et citat i en tekst?

Igen – en artikel i en svensk, eller dansk, avis er ikke et regeringsanliggende. At hævde det, er udtryk for en totalitær, næsten sovjetisk eller islamistisk, tankegang.

I øvrigt var muhammed-krisen osse “regeringssager”. Der var vist noget med et ambassadør-brev.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Mette
Ytringsfriheden har faktisk grænser. Man må ikke fremsætte injurier, bl.a. Eller downloade børneporno.

Det er kun vedr. politiske ytringer og sandfærdige politiske informationer, at ytringsfriheden er total.

Den israelske regering vil ikke sætte nogen dagsorden i Sverige. Den finder sig blot ikke i injurier mod dens hær.

Det ville måske afklare begreberne, hvis den israelske regering anlagde injuriesag mod Aftonbladet.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Victor, du fejlciterer – og det er for dårligt.

Jeg mener og skrev, at den svenske regering ikke skal undskylde noget, den ikke har ansvar for. Men den skal reagere på en henvendelse fra en anden regering og tage afstand fra injurier mod denne regerings hær.

Du bliver ved med dine pjattede små-eksempler. Dette er regeringssager!

Specielt den svenske regering har jo tidligere ikke været mundlam, når det drejede sig om at afsige moralske domme over alt og alle.

Mette
Mette
12 years ago

Gunnar Biering Sverige har i princippet pressefrihed, og selv når det giver sig udslag i nogle rådne artikler – Snaphanen bringer næsten dagligt eksempler – skal regeringen ikke blande sig i det. Uanset hvad den end måtte mene. Det er uhyre vigtigt at holde fast i dette, og det var også den overordnede holdning på store svenske dagblade, da vi v var ude i Muhammed-krisen. Man forsvarede JP’s ret til at bringe tegningerne – når det nu ikke kunne anderledes, end at dette allerede var sket. Samme princip forsvarede vores statsminister Anders Fogh Rasmussen. For det er skruen uden ende,… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Gunnar:

Igen: Det er dig, der definerer det som ikke-småting. Du lyder faktisk som Thøgher Saidenphanden under Muhammed-krisen. (og det er ikke en kompliment).

En Scientolog ville måske mene, at en dårlig anmeldelse af operation Valkyrie krænker ham. En Asatroende over, at der bliver lavet for lidt svin på veganer-kanalen. Min teenage-søn over en dårlig anmeldelse af en Metallica-koncert.

HVER eneste af os har ting, vi definerer som vigtige.

Selvfølgelig skal den svenske regering ikke give en undskyldning. Den skal holde ringfinger, langemand og pegefinger op og sige: “Læs mellem linjerne”.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Victor Her er der ikke tale om enkeltpersoner eller småting. Der er tale om, at et israelsk statsorgan, IDF, som i Israel af gode grunde har en helt særlig status, bliver beskyldt for mord og ligskænding for vindings skyld. Det har den israelske regering reageret på overfor den svenske regering, med krav om, at den tager afstand fra avisen. Jeg synes, det ville være passende, at den svenske regering gjorde det. Der er tale om en reaktion fra en af de få øvrige seriøse, demokratiske regeringer i verden – dine sammenligninger holder ikke en meter. Der er ikke tale… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

“Der er tale om konkrete injurier mod en anden stat. Bør en regering ikke tage stilling til det?”

Så ville de jo ikke få andet at lave. Tænk på hadet mod og nedrakningen af alt amerikansk under Bush, f. eks. Det øjeblik en regering begynder at forholde sig til avisskriverier fanger bordet jo.

Mette
Mette
12 years ago

Burkakrigen fortsætter. “Kan man forbyde sig til frihed” spørger overskriften til et læserbrev, og mit svar er et klart nej. Selvfølgelig kan man ikke det, friheden både begynder og slutter i det enkelte menneskes sjæl, og selv med optimale betingelser vil der altid findes mange mennesker, der af vidt forskellige grunde ønsker at underkaste sig andre, og disse andre er der heller aldrig mangel på. I netdebatten har vi ofte set mænd, der skrev, at Naser Khader er damernes valg, men jeg vil nu mene at Khader længe har haft nogle af sine hårdeste kritikere blandt kvinderne. To af dem… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Mette

Om ikke andet så er der nu virkelig kommet gang i burka debatten og det er godt. Og der ses også i artiklen en tydelig erkendelse af at der faktisk eksisterer kvindeundertrykkelse i islamiske kredse. Så Khader og ’de konservative’ har på bedste Georg Brandes manér (god gammel dansk tradition) fået åbnet op for debat om reelle problemer – også i islamiske kredse. Slut med kun skønmaleri og biedermeier hvad islam og islamiske samfund angår. Nu kommer den krasse socialrealisme på banen for fuld skrue i den politiske debat. Både hos Khader, hos ‘de konservative’ og hos Khaders meningsmodstandere. Eksempelvis… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Victor

“Nu havde Muhammed-krisen jo et politisk efterspil i Sverige, hvor Freivalds blev fyret og, efterfølgende”

Nu var det vist mere hendes totalt inkompetnete optræden under Tsunamien i 2004 der fik den daværende statsminister Göran Persson til at fyre hende. Dette med web-bloggen var blot en ‘god’ anledning, og havde hun ikke haft ‘sagen’ fra 2004 var hun ikke blevet fyret.

Victor
Victor
12 years ago

Slåfejl: Den der først bliver krænket vinder.

Undskyld.

Victor
Victor
12 years ago

Gunnar – siger du. Nu havde Muhammed-krisen jo et politisk efterspil i Sverige, hvor Freivalds blev fyret og, efterfølgende, fik en næse af KU. I går havde Jyllands-posten en artikel (blog) om seksuelt hykleri i USA, som nok kan virke anstødelig opå nogle konservative – bl.a. fordi den beskriver et bj i en skoleklasse. Focus on the family kunne kræve en undskyldning. Berlingske havde en artikel, hvor Jamie Oliver brokkede sig over maden i England. Der er måske osse brug for en undskyldning. Og sådan kunne vi blive ved og ved og ved. Det der først bliver krænket vinder. Jeg… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> JensH
Jeg tror, du fejlvurderer denne sag. Den er ikke en del af den daglige rutine.

JensH
JensH
12 years ago

@Gunnar Biering

” Iøvrigt kan en regering vel også godt beklage, at dens land rummer møg-aviser?”

Det kan en regering da sagtens. Men så kan den også være sikker på en daglig strøm af ‘krænkede parter’ der ønsker den pågældende regerings beklagelse over alt mellem himmel og jord. Så jeg vil kalde dit forslag ‘ikke tilrådeligt’

73
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x