31
aug
Seneste opdatering: 7/6-14 kl. 0241
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Omkring 50 mennesker var mødt op da den iranskfødte, eksilerede redaktør og forfatter Amir Taheri forleden gæstede København. Taheri holdt et skarpt – og trods det alvorlige emne – ogsĂĄ vittigt oplæg om situationen i Iran. Sappho glæder sig til at byde Taheri velkommen en anden gang i København og anbefaler hans seneste bog The Persian night – Iran under the Khomeinist Revolution (uddrag) pĂĄ det varmeste. (brug evt. høretelefoner. En udgave med forbedret lyd kommer i løbet af et døgns tid – og se Amir Taheri in Copenhagen, I.)  Update: Version with improved sound. Et par citater:

“God is  hardly ever mentioned in the mosques. An Imam said to me: “No, we dont do Allah, we do Palestine, Iraq, Tjetnia.”  The tragedy is that this political movement has nothing to offer. They have therfore taken to violence.”

“Show me your beard, and I´ll tell you who you are”

“The Islamic Republic is a triple lie: It´s not a republic, it´s not islamic and its not Iran.”


Forlods placering af skylden

Ideen om at fremtiden formes af valg som vi i Vesten foretager i forhold til de ædle vilde er udbredt. Hizb ut-Tahrirs speciale, den hvislede mafiøse trussel:

Hizb ut-Tahrir blandede sig for alvor i bandekrigen i forsommeren, da der blev skrevet en såkaldt løbeseddel, der redegjorde for »håndteringen af bandekonflikten«, som ifølge Hizb ut-Tahrir varsler yderligere uorden. Organisationen fremhæver »dem mod os« -fænomenet, hvor der advares mod, at danske politikere og medier »forsøger at udnytte konflikten til at tjene deres Islamfjendtlige dagsorden«.

En skolelærers Stockholmsyndrom:

Lise Egholm, skoleleder pĂĄ RĂĄdmandsgades Skole [:…]

Der er en enorm vrede og stærke aggressioner blandt nogle af de unge på Nørrebro. De føler sig ikke som en del af samfundet, de føler sig ikke anerkendt, og de føler sig ikke som medborgere.« Hun mener, at hovedstaden nu betaler prisen for, at danskerne selv har været med til at skabe et parallelsamfund.

‘Angreb’ pĂĄ koreanske adoptivbørn, indiske it-folk og vietnamesiske restauratører? Hvem har hørt om dette?

I Mjølnerparken siger en 24-årig mand, som er en del af det hårde miljø: »Jeg ser ikke nogen løsning. Det kommer til at gå helt galt. Det her handler om racisme. Det er et angreb på folk, der har en anden etnisk baggrund«. Dem og os [JP 30.8.2009, ikke online, større uddrag her og her:Lykkes de i å gjøre konflikten til en rasestrid, bryter helvete løs.]

Se i øvrigt også:

Do the many supporters of anti-Islam politician Geert Wilders fully realise the dangers of a divided society? When people feel rejected, they will start to display hostile behaviour.[…]

Islamic extremists would like nothing better. Some racists in the Netherlands might applaud it too. But whether the 40 percent of Dutch people who now say they agree with Wilders will still want any part of it is another question altogether. It is in any case something worth considering on the way to the polling station. Ian Buruma: When the blood starts flowing, where will the Wilders voters be?

I øvrigt vil skyldspørgsmålet i en ophedet konflikt være inderligt ligegyldigt. Også de pæne og anstændige, og på længere sigt selv de autonome, vil komme til at foretrække beskyttelse af danske myndigheder, frem for at forlade sig på velvilje fra deres ædle protegeer (LFPC).

NĂĄr bare kuglerne ikke rammer

Bruger man som Politiken de nye tal som argument for, at hovedstaden ikke er blevet farligere, sĂĄ mĂĄ det jo betyde, at en storby, hvor kuglerne konstant flyver, faktisk er sikker, sĂĄ længe de bare ikke rammer nogen. Det er netop den slags journalistik, der ikke er brug for i dag; man behøver ikke blive skudt for at føle sig utryg, det skulle være rigeligt, at projektilet borer sig ind i muren bag Ă©n. […]

Hvem ved, måske er nogle af de unge velmenende cafegængere på Blågårds Plads begyndt at tvivle lidt på idealerne om et sammenhængende multietnisk Nørrebro, på at de stemte Enhedslisten ind på socialborgmesterposten, måske tog de fejl, måske mener de det faktisk, når de snakker om at flytte væk fra Nørrebro.  [Peter Johannes Erichsen, cand. mag. i Moderne Kultur og Filosofi : Det udanske Nørrebro og Mere vold med våben.]

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] NĂĄpr jeg ser fotografiet, tænker jeg pĂĄ den ekslierede iranske redaktør, Amir vTaheri, der i København sagde: “Show me your beard, and I´ll tell you who you are”. […]

trackback

[…] Per Gudmundsson har skrevet om det længe, nu er MSM ved at komme med. Den tidligere redaktør af Iran største avis, Amir Taheri, sagde i 2009 i København: […]

trackback

[…] “Show me your beard, and I´ll tell you who you are.” Det var tider i februar 2011 da Michael Irving Jensen (Middle East Awareness) med flagrende fagter og hĂĄrlokker udlagde twitter-revolutionens lysende fremtid. Resultat: 75 % rettroende muslimer, Ă©n procent kvinder er nu i det egyptiske parlament. Ikke megen tumult pĂĄ dette billede, men den internationale presse siger: Egypt parliament opens amid chaos, Tumult im ägyptischen Parlament,Parlament der Bärte – jetzt regieren die Islamisten. – “De vil nu pĂĄtvinge os en republik. Hvis vi ønsker at tingene forbliver som de var, mĂĄ vi ændre dem” tænker jeg. […]

trackback

[…] Det fremgĂĄr ikke hvad Zubair Butt Hussain og Abdul Wahid Petersen sagde, mens iranere i Danmark og venner af Israel demonstrerede mod hans tilstedeværelse, men Ahmadinejad sagde: Wrath of hegemonic powers due to Islamic revival. They know very well that will those who lost the Middle East, and actually loose the whole world. Hussains og Petersens respektive foreninger bemærker ikke det lille topmøde. Alle de officielle fotos her: Trip to Denmark- Meeting with Denmarki Muslims. Det forlyder ogsĂĄ at Ahamdinedjad “har mødtes med herboende iranere,” det kunne være interessant at fĂĄ uddybet. Mig gav synet af hans gangstere forenden af bordet… Read more »

trackback

[…] af Amir Taheris besøg i København i sidste uge og moskĂ©planerne pĂĄ Vibevej, er  her lidt baggrundlæsning til Klaus Bondam fra […]

Janne
Janne
13 years ago

“Egentlig er det bizart, at netop Nørrebro er sĂĄ hĂĄrdt ramt af indvandreroptøjer, nĂĄr den alternative bydel mĂĄske i højere grad end nogen anden har hilst multikulturaliteten velkommen,”

Det er måske netop Nørrebro der nu viser at multikultur kun duer på tegnebrættet.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x