31
aug
Seneste opdatering: 1/9-09 kl. 0047
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Én socialdemokratisk politiker, to stemmer. Personlighedsspaltning får åbent kamera. Først Ingmars over-jeg:

Omkring Janne Josefssons berømte Valstygereportaget, som medvirkede til at vinde 2002 valget for Göran Persson, hed det sig at Josefsson kun havde held til at interviewe borgerlige politikere. Socialdemokrater og Vänsterpartister gik fri, selvom man nok mistænkte at de var mindst lige så store hyklere. Indtil i dag altså hvor denne uheldige socialdemokrat dukker op. Det vides ikke hvor han har puttet sig i de syv år, men her er han altså, Ingmar Hultin fra Kristinehamn. Han og de andre politikere fra den gang, nødvendiggør et  nyt begreb: De intellektuelle parallelsamfund. Vi har selv fundet på det.

Nu vi er  i Sverige. Världen Idag anmelder på engelsk Christopher Caldwell nye bog Confident Islam conquers relativistic Europe? DN har Caldwells navn i en bisætning, også Svenska Dagbladet, men eller har intet svensk main stream medie så meget som nævnt bogen. Svenske borgerlige og nationalstaten er noli me tangere. Blogs derimod: Erixon, EKP, PI, Munkhammar. Ikke engang på det efter nogens mening stærkt højreorienterede tidsskrift Axess, forekommer ordet Caldwell. (Hvis nogen undrer, så fortsætter brandene i Uppsala og Göteborg: Nya bränder i Uppsala, Misstänkt anlagd brand i förskola, Firebomb chaos in UppsalaTre bilar brann i nordost, nu i lidt mindre skala.)

Fordobling af morddømte på ti år

Ifølge BRÅ´s Kriminalstatistik 2008 er 28 % af det samlede antal indsatte udenlandske statsborgere. Om de har dobbelt statsborgerskab fremgår ikke:

Allt fler hamnar i fängelse och på tio år har antalet dömda för mord och dråp mer än fördubblats. Statistiken över antalet intagna personer på landets fängelser talar sitt tydliga språk. Antalet fångar ökar och statistiken går hand i hand med statistiken över antalet anmälda brott och dömda personer. Förra året togs 10. 400 personer in på en kriminalvårdsanstalt och det är en ökning med sex procent jämfört med 2007. På en tioårsperiod är ökningen 12 procent. Ökningen av antalet mord 2007 berodde  på tillfälligheter men också på att flera unga från 90-talets ungdomskullar började begå brott. Allt fler hamnar i fängelse

Hver anden svensk læge udlænding

Sveriges import av läkare ökar explosionsartat. Drygt varannan ny läkarlegitimation i Sverige går till någon som har utbildats utomlands.

– Det är omoraliskt att ett rikt land som Sverige skor sig på de fattiga länderna, säger Martin Stjernquist, programdirektör för läkarutbildningen vid Lunds universitet. Det blir en form av nykolonialism, säger Eva Nilsson Bågenholm, ordförande för läkarförbundet.   [..]

En av de drygt 2 400 svenskar som läser till läkare utomlands är Matilda Winblad, 28 år, som snart börjar sin tolfte termin i Odense. Hon försökte först komma in på läkarutbildningarna Stockholm och Lund, men orkade inte vänta på att bli inlottad. “Jag hade kunnat söka Umeå. Men jag är från Skåne, så det känns närmare att läsa i Danmark, både avståndsmässigt och kulturellt, säger Matilda Winblad.” Sverige importerar hälften av nya läkarna, Every other doctor in Sweden from abroadLäkarna flyr från sjuka och fattiga

Noam Chomsky: Dømt til at tage fejl

Historien her falder egentlig udenfor rækkevidden af Snaphanens radar, men netop fordi den illustrerer noget meget hjemligt og velkendt, bliver den relevant. Professor Noam Chomsky, vistnok den mest betydningsfulde lingvistiker i dag, har en parallel karriere som propagandist mod sit eget land USA, og er derfor en slags guru for folk på det autonome overdrev. Jeg kan ikke huske hvilken anmelder det var der skrev om Klaus Riffbjerg at “han er en stor digter, og en stor idiot”, men noget lignende kan man sige om Chomsky: For 30 år siden brugte den meget flittige skribent ubegribeligt meget energi på at forsvare Pol Pot-styret i “Kampuchea”/Cambodia mod anklager om storstilede massakrer på landets befolkning, f. eks.:

What filters through to the American public is a seriously distorted version of the evidence available, emphasizing alleged Khmer Rouge atrocities and downplaying or ignoring the crucial U.S. role, direct and indirect, in the torment that Cambodia has suffered. Chomsky lies

Skam over en så massiv fejlvurdering burde få de fleste til at føre sig lidt mere ydmygt frem, men ikke Noam Chomsky, der i dag med samme iver forsvarer Hugo Chavez’ Venezuela:

[…] Through an interpreter, Chomsky responded, “I write about peace and criticize the barriers to peace; that’s easy. What’s harder is to create a better world… and what’s so exciting about at last visiting Venezuela is that I can see how a better world is being created.” […] Noam Chomsky in Venezuela: ‘A better world is being created’

Det almene og genkendelige er selvfølgelig vores egen hjemlige akademiske og kulturelle elites klyngen sig til ungdommens idealer – den gamle talemåde om at man er rød som ung, og konservativ som ældre, holder i almindelighed ikke længere. Nogle – med Chomsky som et ekstremt eksempel – har investeret så meget identitet i idealerne, at det formentlig er alt for ødelæggende i moden alder at gøre op og indrømme at man tog fejl. Andre – som Tøger S. og Uffe Ellemann – skifter ham i en moden alder, og går den anden vej. Vi lever i sælsomme tider (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
12 years ago

Hvor er det dog bare luset med den dobbeltagenda, socialdemokraten stiller for dagen. Og næste gang der laves smugoptagelser bør det gøres overfor den journalist, der lavede smugoptagelser af socialdemokraten.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

vil øge – beklager manglende ord foroven

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Victor

Et stærkere DF øge muligheden for at ytringsfrihed i Danmark er Danmarks sag.
Stem dig ytringsfri. Eller stem på noget andet…

Victor
Victor
12 years ago

Jeg vil godt lige reklamere for et indslag i dagens orientering om EUs foreslåede stramninger af pornografi-lovene. Det lyder som om, unge mennesker fremover kan få op til seks år i skyggen for at rende rundt med frække billeder af kæresten på mobilen. Det kunne også lyde som om, vi – godt presset af de katolske lande – stille og roligt kan komme til at hæve den seksuelle lavalder til 18 år.

http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2009/08/31/153715.htm

Mosemanden
12 years ago

Det er jo ikke ham , det siger han jo ? . .

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Guld video !

De er naturligvis godt klar over det.

Sarkozy skulle jo havde sagt, det er uafvendeligt at der bliver muslimsk flertal. Det har han fuldstændig ret i. Og det kommer til at ske for Frankrig i dette århundrede, selv uden ekstra indvandring.

Så var der Per Stig Møller, hvad var det nu han sagde?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x