1
sep
Seneste opdatering: 2/9-09 kl. 0441
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Professor Longhairs opfindelse fra The Deep South, Robert Parker. Melvis & His Gentlemen spillede den hele sommeren 1966 i Dansetten i Tivoli, hvis nogen kan huske det? Det vil i al fald glæde en vis læser, at vi rister Melvis en rune.Stadig god dansemusik. Sådan noget man bliver mindet om, når man har BBC´s Brian Matthew kørende i baggrunden. (2007 version af samme her.)

“Livsstilsbolig” med vagter

indviet idag hvor de første flytter ind i Nordens første gated community. Kønt lyder det, Victoria Park, men det er et sørgeligt symptom på hvad der er sket med  Malmø. En “ångestcentral”, som Thomas Nydahl forleden skrev om sin fødeby. Limhamn er et helsvensk, øvre middelklasseområde. Dér ligger bebyggelsen, skærmet af kalkbruddet mod syd og hegn mod nord. Indgang kun fra receptionen øverst i billedet. “At bo som på hotel, bare hjemme”. Et mareridt i sig selv af spapools, biografer, konferencerum, tennis, golf og restauranter og drinks til de livsstilssindsatte. Der er god plads til en betonmur, når den tid kommer. Nu om stunder kan man roligt regne med, at hvis en bebyggelse hedder “park” til efternavn, så stikker der noget under. Firmaet vil lave noget lignende i Stockholm, Gøteborg og København.

ScreenShot007

Men service och lyx i all ära, Ingrid poängterar att flytten till stor del grundar sig i otrygghet. Malmö är en kriminell stad. Våldet har blivit grövre med gängbråk, knivar och rån. Straffen borde bli mer kännbara för brottslingarna och om det nu avskräcker, borde man sätta upp övervakningskameror i vart och annat gathörn, säger hon.Ingrid har slutat gå kvällspromenader, rädslan har hållit henne hemma. Men efter flytten ska hon börja igen.
– I Victoria Park kommer jag att känna mig tryggare. Där kommer jag att kunna röra mig inom 17 000 kvadratmeter trädgård. Jag behöver inte ge mig ut på gatorna om kvällarna längre, säger hon.Det är servicen som lockar, och tryggheten.
– Vi är pensionärer och reser mycket. Det känns tryggt att det finns personal här hela tiden. Här kan ingen göra inbrott och komma undan med det, säger Sten-Arne Lorin. Det är inte bara priset som gör Victoria Park oåtkomligt för de flesta. Bostadsområdet har kritiserats för att det stänger ute det övriga samhället. Uppskattningsvis hälften av det 20 000 kvm stora området kommer vara inhägnat, dit har bara de boende och betalande gäster tillträde. På sikt är det förödande för stadens utveckling när vissa grupper självmant väljer att distansera sig från resten av samhället, det menar Göran Cars, professor i samhällsbyggnad på KTH i Stockholm. Sveriges första ”gated community”?, Det här är farligare än ni tror,Lyxboende – med vakter. Victoria Park.se

ScreenShot006

Dansken er en venlig og imødekommende sjæl

‘Touche pas à mon pote’, prøv – med kærlighedens stærke arm. Kom ikke og sig at alle danskere er selvtilstrækkelige kolonihavefetichister, Carsten Jensen et al. Hatten af for Flemming Guldgren Petersen, en brav dansker ude i den virkelighed som Jensen og konsorter foragter og vistnok ikke bor ude i. Snaphanen følger spændt den videre udvikling i dette nye kapitel i en libanesisk families liv (LFPC).

[…] “Det generer mig bestemt ikke, at de er flyttet ind. De skal have en ny chance, hvis de opfører sig ordentligt. Nu må vi se, hvad der sker. Men vi kender jo heller ikke sagen fra deres side,” siger 60-årige Flemming Guldgren Petersen, der bor i stuen i samme opgang som den pågældende familie og til dagligt arbejder som portør. […] Naboer: Ny chance til problemfamilie

Mozaffari: Politikere “naive og blåøjede” omkring moské

[…] »Københavns Kommune og deres politikere er ualmindeligt naive og blåøjede, hvis de tror, at der er tale om bidrag fra private personer. Den iranske ambassade har været inde over processen, og derfor bliver resultatet ikke bare en moské, men et stort center under religiøst dække, hvor man vil se en masse aktiviteter, der kan knyttes direkte til Hizbollah i Libanon og det iranske styre. Det er i virkeligheden en gave til de folk, selv om de selv er med til at betale. København bliver et springbræt til andre steder i Europa, og jeg er overbevist om, at vi får både Hizbollah-folk, revolutionsgardister og iranske efterretningsfolk rendende rundt i centeret under dække af konferencer, kurser m.m.,« siger Mehdi Mozaffari.

»Det bliver en kæmpe opgave for de danske myndigheder at finde ud af, hvad der foregår. Hvad bliver der f.eks. undervist i? Og prøv at forestille dig, hvilken ballade det vil udløse, hvis man f.eks. siger nej til en konference?« […] ProfessorMehdi Mozaffari advarer mod moské

Iran opfører kaserne – i Danmark

Her i blogverdenen ved vi godt at dette er en hund-bider-mand-historie, men mainstreammedierne må gøre denne erfaring i små, små skridt. Den rigtige tilgang ville være at spørge om hvor man finder økonomiske midler til opførelse af en moské der stammer fra folk der klart, umisforståeligt og troværdigt bekender sig til det vestlige demokrati på ubestemt tid, herunder lige rettigheder for jøder, kvinder, og homoseksuelle, og i øvrigt accepterer frafald fra islam og muslimske kvinders ret til at gifte sig med vantro. Jeg kan godt give dem svaret, men mainstream bevæger sig uendeligt langsomt (LFPC).

En op mod 50 millioner kroner dyr stormoské i København skal ikke alene opføres for penge indsamlet blandt danske muslimer.

Moskébyggeriet, som foreningen Ahlul Bait og dens frontfigur, imam Sayyed Mohammad Medhi Khademi, står bag, støttes i vidt omfang også økonomisk fra Iran, skriver Kristeligt Dagblad. […] Moské bygges med penge fra IranHamid El Moustis delvise bekræftelse af Iransk financiering , RTL.Konservative vender sig nu også imod moskebyggeri, Moské bygges med penge fra Iran.Karen Jespersen.: Stormoské vil udbrede islamistiske holdninger.

“Pengene stammer dog ikke fra det iranske styre,” forsikrer arkitekten Bijan Eskandani.  “Overhovedet ikke, siger han og oplyser, at der i stedet er tale om “to-tre rige iranere”, som ventes at bidrage med omkring 15 millioner kroner til moskéen. Hvem de rige iranere er, vil han dog ikke at oplyse. Velgørerne ønsker at være anonyme, forklarer Bijan Eskandani.”Men det er blandt andre en rig entreprenør og en meget troende fabrikant, fortæller han og understreger, at disse personer “overhovedet ikke” har nogen tilknytning til det iranske præstestyre.” KrD.

Stormoskéen bliver fremskudt base

Stormoskéen bliver fremskudt base for den iranske revolutionsgarde. Den påtænkte moské på Vibevej i Københavns Nordvestkvarter er direkte styret og finansieret af Irans egentlige magthaver, Pasdaranen

Af Lars Hedegaard

Da Københavns Borgerrepræsentation besluttede at give grønt lys for opførelsen af en kæmpemoské på adressen Vibevej 25-27 i Københavns Nordvestkvarter, havde den ikke gjort sit hjemmearbejde. Til Sappho beretter flere iranske kilder, at foreningen Ahlul-Bait, der står bag byggeriet af Imam Ali Moskéen, er finansieret og dirigeret fra øverste sted i den iranske Revolutionsgarde, der på persisk går under navnet Pasdaranen. og som er Den Islamiske Republiks egentlige magthaver.

Ifølge direktøren for det London-baserede Center for Arabiske og Iranske Studier, Ali Reza Nourizadeh, der indtil han måtte flygte fra Iran var redaktør af et ledende dagblad i Teheran, var Imam Ali Centrets chef, imam Mohammed Mehdi Khademi, indtil 2004 medarbejder ved Revolutionsgardens Afdeling for Ideologi. Afdelingen specialiserer sig ifølge Nourizadeh i propaganda for regimet og “hjernevask” af unge iranere både i hjemlandet og rundt omkring i verden.

Centret i Nordvestkvarteret er blot ét ud af 68 lignende centre over hele verden. De styres og finansieres direkte fra Teheran. Ifølge Nourizadeh har hele operationen et årligt budget på ikke under 1 milliard dollars. se videre på Sappho ( Ahlul-Bait.dk Hizbullah støtte)

En usædvanligt dårlig bog

Der er heldigvis delte meninger i Sverige. Dokumentaren sendes i morgen på svensk TV 4.

Att skärskåda Danmark kräver mer än förutfattade meningar. Tomas Polvall har läst en hemskt dålig bok. Länge undrar jag varför Sundström lämnat Stockholm. Hennes förberedelser är obefintliga och hennes okunnighet monumental. [..]

På danska sjukhus kunde hon talat med någon av de tusentals läkare och sjuksköterskor från Sverige och andra länder som tjänar så mycket att svenska löner framstår som fickpengar. [lommepenge]

Under 80-talet utgav en dansk journalist en bok där han skildrade Sverige som ett förbudsland. Den konservative Mogens Behrendt var en påläst och duktig journalist, tyvärr, eftersom hans bok fick danskar att skruva upp sina fördomar om Sverige. ….Lena Sundströms vrångbild av Danmark är så sällsynt innehållslös att den knappast får någon genomslagskraft. Vi är trots allt rätt många som har betydligt djupare kunskaper om Danmark och vet att de flesta danskar är vansinnigt stolta och lyckliga över att bo i ett land som fungerar så väl. Världens lyckligaste folk – en bok om Danmark. Discoutavisen Metro lader hende lire remsen: Sundström: Vi kan få ett Dansk Folkeparti

I Sydsvenskan skriver den evige docent Ann Sofie Dahl en interessant  artikel. “Den danske lukkelov er skyld i  at danskere strømmer over Øresund for at købe ind”.  Jeg komme komme på en helt anden grund: Den lave svenske krone og den differentierede svenske madmoms, der gør indkøb 30-50% billigere. Mon ikke det er motiv nok? Den svenske butiksstruktur er anderledes end den danske. I flertallet af byer foregår handlen i store centre udenfor byerne, mens bykernerne uddør. “Danmark kan tacka Sverige” – ANN-SOFIE DAHL

Før du bojkotter Israel:

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
12 years ago

Tak for barefootin, men jeg synes nu bedre om denne her:

http://www.youtube.com/watch?v=Rw2hoXnJqRA

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Her i denne lille by ved Bælt har vi et flygtningecenter, som er delvist lukket ned nu. Men for år tilbage, da centret startede, gik der ikke længe inden vi havde lært at låse portene, og dørene til opgange, af. Forretningerne fik først vagter, der gik rundt i butikkerne og senere fik alle butikker, incl. de små, apparater ved ind-og udgange som afslører vare der ikke er betalt for. Jeg har faktisk i flere år snakket om at vi her i landet nok ikke vil undgå på et tidspunkt at blive involveret i den strid der har stået siden Muhammeds… Read more »

PB
PB
12 years ago

Historyman

“Jeg håber så meget at alle københavnere der bare har det mindste omløb i hovedet, stemmer på DF/borgerligt til det kommende lokalvalg i november.”

Blot som en lille oplysning, de “borgerlige” stemte også for. Så der er kun DF du kan sætte din lid til .

Historyman
Historyman
12 years ago

Vedrørende gateded communitys må man jo minde om at vi her i København allerede har noget der ligner. Den omfattende afspærring på Maria kirkeplads, kunne jo også minde om nogle af de indhegnede miljøer. Der findes også lignende eksempler fra andre steder her fra København. Jeg bor selv på Nørrebro og sidder i et gårdlaug, hvor et af de mest debatterede emner, og noget som vi hele tiden må påminde beboerne om i vores karré, er det at huske altid at lukke porte ind til vores fælles gårdanlæg. Bare den står åben i en halvtime, (f.eks. i forbindelse med håndværkere)… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

ATT. flertallet i Københavns byråd. I vil have Vesten skal Taberdømmes ?
Muslimerne vil få vind i sejlene efter opførelsen af både Sunni- og Shia-muslimske moskéer.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

LFPC

Ja, tak

Det er godt nok ikke muntert.

Mosemanden
12 years ago

Efter krigen i Bosnien foræret Saudi Arabien den bosniske hovedstad Sarajevo en moske med imam og hele svineriget . Den går under navnet “Saudi moskeen” og blev med det sammen et samlings sted for jihadister . Ikke bare de araber og pakistaner der blev tilbage efter krigen men for en helt del ny tilkommende muslimer fra både Europa og mellemøsten . Da jeg besøgte Sarajevo igen i 2007 talte jeg med flere lokale der kunne fortælle om hvor meget folk var i mod den moske fordi den var en gave ingen ville havde men de ikke kunne sige nej til… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Det problem er så løst nu, Saudi Arabien skal nok spytte en masse penge i kassen, så sunni ikke står tilbage for shia.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

““»Det er godt, at der efter 50 år med muslimer i landet nu kommer en moske. Det er en anerkendelse af muslimerne, og selv om bygninger ikke er nok, så er det et skridt på vejen«, siger talsmand Imran Shah,” Og en anden ting, man får det til at lyde som om at der er forbud mod at bygge moskeer i Danmark, faktisk har de både tilladelser til at bygge, men mangler pengene. Det eneste kommunerne nægter, er at sælge grunde til under markedsprisen, som de kræver. Der findes i øvrigt naturligvis masser af moskeer i Danmark, som er konverterede… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

LFPC

Ikke forstået i formuleringen- nok forstået i mening: “…hvor man finder økonomiske midler til opførelse af en moské der stammer fra folk der klart, umisforståeligt og troværdigt bekender sig til det vestlige demokrati på ubestemt tid, herunder lige rettigheder for jøder, kvinder, og homoseksuelle, og i øvrigt accepterer frafald fra islam og muslimske kvinders ret til at gifte sig med vantro.”?

LFPC
12 years ago
Reply to  Peter Buch

Måske en kringlet formulering, men jeg henleder bare opmærksomheden på at hvis man følger pengene og bagmændene til enhver moské, kan man ikke finde én eneste der opfylder disse banale demokratiske forudsætninger. Ikke én. Medierne og langt hovedparten af befolkningen er kun interesseret i dem der tegner moskeen udadtil, så disse spørgsmål bliver overladt til os udenfor mainstream. Bare vent og se: Hvis der kommer nogle reaktioner i medierne på Hedegaards artikel bliver det en skidtspand hældt over forfatteren, ikke påvisning af faktuelle fejl. Det kan godt være at spørgsmålet får en vis opmærksomhed i Kristeligt Dagblad lige nu, men… Read more »

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
12 years ago

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom vil betale moskéen i København med statsmidler – det vil fjerne mulig ekstremisme:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1214712.ece

JensH
JensH
12 years ago

@Thomas Bolding Hansen “I øvrigt så bliver denne moskes opførelse en garanti for at Saudiarabien og sunnimuslimer ikke vil stå tilbage for Shia muslimer, og vi får en wahhabi moske på nul komma fem.” Ja, den samme tanke slog mig også igår, da jeg igår så Politken allerede er begyndt at klynke over, at det kun er mindretallet af herboende muslimer, (shia’er), der kan bruge denne Iran-finansierede moske. Politken startede artiklen med: “En folkekirkekristen dansker ville næppe gå til gudstjeneste i en ortodoks kristen kirke. På samme måde er det ikke mange sunnimuslimer, der ønsker at gå i en shiamuslimsk… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

I øvrigt så bliver denne moskes opførelse en garanti for at Saudiarabien og sunnimuslimer ikke vil stå tilbage for Shia muslimer, og vi får en wahhabi moske på nul komma fem. Tilbage i 2002 ville de allerede betale, under forudsætning af at Danmark forærede dem en grund: Fra JPs Arkiv Saudi-Arabien vil skænke en moske til Danmarks muslimer Offentliggjort 19.03.02 kl. 04:56 Saudi-Arabiens ledelse erklærer sig parat til at finansiere en moske for muslimerne i Danmark. De indledende skridt i projektet blev sat i bero i forbindelse med terrorattentatet i USA den 11. september, men den saudiarabiske ledelse siger, at… Read more »

Benjamin
Benjamin
12 years ago

Citat:”De indledende skridt i projektet blev sat i bero i forbindelse med terrorattentatet i USA den 11. september” Hvorfor i alverden dog det? Hvad har terrorangrebet 09/11 overhovedet med en moske at gøre, for slet ikke at tale om islam? Som om der skulle være nogle danskere, som var så syge i hovedet at de kunne få en opfattelse af at islam havde noget at gøre med terrorisme og selvmordsbomber og at denne fredelige religion har millioner af uskyldige menneskeliv på samvittigheden? Naarj, – hold dog op! Så dumme er der vel ingen danskere der er? (der kanforekommer rester af… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Ja, det bliver lynhurtigt en balladecentral, som vil tiltrække de mest ekstreme og fanatiske muslimer og had-imamer, der så vil stå og kunne udstede (døds)trusler forklædt som religiøse fatwaer på en ugentlig basis, som vi tidligere har set det i vore nabolande – specielt England! – hver gang, der opstod en kritisk situation i Mellemøsten eller her, fx. i forbindelse med Rushdie- og Muhammed-affærerne. Hvordan kan politikerne i Borgerrepræsentationen dog være så jublende naive, uvidende og dybt uansvarlige, at de vill tillade sådan en islamkasserne Er der mon iøvrigt nogen som helst andre, der ville kunne få tilladelse til at… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Nu må aviserne og politikerne da for pokker vågne op! Vi skal ikke have et fremskudt bastion for præstediktaturet her i landet. Den moske skal hurtigst muligt forvandles til en død sild.

ole burde
ole burde
12 years ago

Naar danske soldater i afghanistan blir ramt af vejside bomber ,er der en god sandsynlighed for ,at de mere avanscerede af disse bomber er lavet i iran og leveret gratis til taliban . En iransk financeret stormoskee er ikke kun et kulturelt storproblem, den kan ogsaa meget vel paa lidt laengere sigt udvikle sig til et stort og UKRAENKELIGT vaabenlager. Glem ikke at selvmordsbomben nu er Islaams mest effektive vaaben i mindretals situationer.

Victor
Victor
12 years ago

Den her eftersøgning er interessant: Manden har været i DK siden juli, han har færdedes i det “somaliske misbrugsmiljø omkring Nørrebro og Tingbjerg.”

http://jp.dk/indland/krimi/article1801526.ece

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Og Klaus Bondum fatter som sædvanligt ikke en brik af det hele:
http://politiken.dk/politik/article779623.ece

Men Naser kan åbenbart slet ikke få nok af rampelyset for tiden: 🙂
http://politiken.dk/indland/article779349.ece

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x