3
sep
Seneste opdatering: 3/9-09 kl. 2138
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Norge tager imod seks gange flere asylsøgere end  Danmark. Sverige et par tusinde flere, men nordmændene er dog nået frem til i det mindste at kunne debattere det. Man kan forstå på denne debat, at der arbejdes hårdt på intet mindre end at skabe “det nye vi”. Indtil videre synes det at værre lykkedes omtrent så godt som at dyrke kantareller og Karl Johan kunstigt. Den norske diskussions ligefremhed og kvalitet befinder sig nu ifølge norske og svenske venner midt imellem Sverige og Danmarks.

Direktsänd debatt om invandringspolitiken, inför stortingsvalet 14 sep 2009 i Norge med politiker ifrån Arbeiderpartiet, Venstre och Fremskrittspartiet. Intervjuer, debatt, kommentarer og direktesendt innvandringsdebatt från Islamic Cultural Center. Del 2. Del 3.

Homoseksuelle truet i Oslo igen

Det var i begynnelsen av juni at Garde (40) og hans daværende kjæreste var på vei hjem fra en kveld på byen. Underveis til leiligheten på Enerhaugen stoppet de på et gatekjøkken i Tøyengata for en matbit. Paret satte seg ved et bord innerst i lokalet. Etter hver tok følelsene overhånd, og de to mennene begynte å kysse. Da en annen gjest så dette, reagert han svært negativt. Han begynte å rope skjellsord. Det homofile paret ble redde, og reiste seg for å gå. Mannen kom da etter dem, og paret måtte løpe bort fra gatekjøkkenet. –Han var nok forbannet over at vi satt og klinte der inne. I etterkant tenkte jeg at det var kanskje litt dumt av oss å gjøre det. Jeg liker ikke å provosere, sier Garde. –Samtidig tenkte jeg at det var da irriterende at jeg ikke kan få lov til å kysse kjæresten min i denne byen.Homofile jaget fra gatekjøkken

Sverige og brandstifterne

Nu “tar svenske myndigheder till hårdhandskarna”, som det hedder. De indkalder til “bekymringssamtaler”. Oj, endelig sker der noget. Hvis de overhovedet har nogen idé om, hvorfor nogen futter biler og bygninger af for omkring en milliard kroner, så lyder den sådan her: Ökade klassklyftor bakom förortsbråk, en gratis påstand med begge ben i den blå luft.  Den offentlige svenske psyke kan overhovedet ikke forestille sig problemer, der ikke har en skikkelig og rationel grund, og som ikke kan løses med en fortrolig, moderlig sludder. At nogen ligefrem skulle ville dem noget ondt, liger langt hinsides deres forestillingsevne, selvom man skulle tro der var beviser nok. I Sverige anmeldtes der i 2008 2.466 tilfælde af “grov mordbrand”, men mørketallet må være meget stort. Ofte kan man ikke påvise pyromani og så havner man ikke i kriminalstatistikken.

Även i natt var det oroligheter i Göteborg och i Biskopsgården sattes fyra bilar sattes i brand. Polisen och socialtjänsten arbetar på bred front för att komma till rätta med problemen och en av de metoder som används är hembesök hos ungdomarna. Detta är första gången som polisen och socialtjänsten använder bekymringssamtal vid sådana här omfattande oroligheter. Samtal ska lösa problem, Bilbränder härjade på onsdagskvällen, flera i Malmö och en i Lund, Skola stängd efter brand, Fyra bilbränder på Hisingen

Försäkringsbolagens totala brandskadekostnader inklusive avbrott uppgicktill nästan 4,8 miljarder kronor, att jämföra med 3,4 miljarder 2006. Anlagda bränder är ett stort och konstant samhällsproblem som varje år kostar avsevärda summor. Uppskattningsvis är minst var tredje brand anlagd. De senaste åren har många skolor och förskolorvarit extra hårt drabbade. Mellan 60–70 % av bränderna anläggs av barn och ungdomar där det är allt från oskyldig lek med eld till mordbrand. För samhället uppskattas kostnaderna för bara bränder i skolor och förskolor till mer än 500 miljonerkronor per år. För försäkringsbolagen bedöms sammanlagt de anlagda bränderna kosta minst 700 miljoner kronor årligen. Brandskadestatistik, Brandskyddsföreningen.

Svensk kæmpeskridt for ligestillingen: Den ammende mand

21842En af de historier der umiddelbart kalder på hånlatter, men som ved eftertanke er endnu et eksempel på et samfund og en kultur med grasserende dødsdrift, og uden andre værdier end goldt ligemageri og inklusivitet at identificere sig med. Som eksemplet viser er der stadig land at opdyrke for de kreative, nye minoritetsgrupper at beskytte, og Ragnar her  er da også godt på vej til at tolke omgivelsernes reaktion som diskrimination. Via Gates of Vienna (LFPC):

Swedish father Ragnar Bengtsson, 26, has entered into an experiment that he hopes will help him breastfeed his future children. On Tuesday, the Stockholm family man began stimulating his breasts with a pump in a bid to produce milk.

“Anything that doesn’t do any harm is worth trying out. And if it works it could prove very important for men’s ability to get much closer to their children at an early stage,” Bengtsson told The Local. […]

Bengtsson is preparing to pump his breasts at three-hour intervals every day until the beginning of December. As a full time economics student at Stockholm University, he is not always going to be in a position to pump in private.

“I’m going to have to pull out the pump during lectures. But really it doesn’t bother me if it makes people uncomfortable. If they have issues with it that’s their problem,” he said. […]

“There have been a lot of strong reactions. Some people think it’s completely sick,” he said.[…] Swedish dad in bid for breast milk

Anisettes brandtale

Det skulle vel ikke være  Albaniensturnéerne i 80’erne under stalinisten Enver Hoxha hun tænker på ?

Savage Rose slutter aftenen af og efter første nummer lyder det fra forsanger Annisette:

»Vi synes, det er så mærkeligt, vi har sunget så meget mod facisme så mange gange rundt i verden, nu står vi her og skal synge mod facisme i vores eget land«. Danskere tager afsked i faklernes skær

At Danmark og den vestlige verden er delt i spørgsmål som dette er den ene side af hvad Politikens artikel her illustrerer. Kløften afspejles også i stil og sprogbrug: Jeg får således næsten opkastningsfornemmelser over journalistens (påtagede?) enfoldighed og nedladenhed i forhold til sit publikum. Det er en stil jeg gerne forbinder med meget unge journalister, måske endda elever i praktik. Bemærk de helt uacceptable stavefejl (har man virkelig ikke stavekontrol på aviserne?) som “facisme” og “petrolium”. Bemærk det sentimentale sprog: “Danskere tager afsked i faklernes skær”. Bemærk henvisninger til små børn – så går man lige efter hjertekulen:

Det største drama er en cirka to-årig pige, som nær får brændt nallerne, da hun vil samle en brændende fakkel op fra jorden. Men hendes mor er på pletten og afværger, inden det går galt.

Journalistens følelser er en del af historien:

Synet af de mange fakler er overvældende.

På venstrefløjen er man altid imponeret over fremmødet, og man finder pr. refleks en positiv vinkel:

»Det er helt fantastisk, at der er så mange, der er mødt op. Selvom folk er vrede eller kede af det, viser de, at der er håb«, siger Rosa Lund fra Kirkeasyl.

Nåh ja, så glemte  Politikens udsendte at fortælle at Rosa Lund er venstreekstremist med fortid i den voldelige bevægelse SUF. Journalisten forstår virkelig at formidle det væsentlige:

Bandet Grand Avenue spiller fra ladet af en gammel Bedford-lastbil. Det er primitvt, men det virker. En ældre kvinde stikker fingrene i ørerne, da hun går tæt forbi en af de ophængte højtalere.

Da bandet igen går af, og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten kommer på scenen, kan brummen fra en stor generator tydligere høres.

(Steen/LFPC)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

@Mette Nu vi er ved Norge, så er der her et eksempel på at vi Danskere kan drage lære af Norsk politk. Som pro-isrealsk har jeg da bemærket, at den Norske centrum-venstre regering ikke just hører til blandt Israels bedste venner, men derimod har de vistnok et glimrende forhold til Hamas. Specielt har SV-lederen, finansminister Kristin Halvorsen, ofte været ude med riven mod mellemøstens eneste demokrati, og hun har tilsyneladende tænkt at blive ved lige til det forhåebentligt sidste af hendes ministertid: ” Israeliskt företag straffas i Norge Ett israeliskt företag slängs ut från norska oljefondens aktieportfölj för att man… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Noget af det, som jeg lagde mest mærke til i den norske valgdebat var fremskrittsmandens stille triumf og munterhed. For som han sagde, det som Arbeiderpartiet går ind for i dag, det fik førhen folk til at smide æg og tomater efter Carl Hagen (stifteren af Fremskrittspartiet). Jeg bed også mærke i, at ingen benægtede, at selv veluddannede muslimer har svært ved at få job. Det har jeg ikke hørt så meget om tidligere. Der foregår altså en stille kamp på mange norske arbejdspladser, må man gå ud fra. Ligesom her i landet. Derimod har polakker og svenskere haft nemt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Ja, vore naive politikere har åbenbart heller ikke begreb skabt om ting
som demografi og “renters rente” etc.

Utroligt at man vælger at holde debatten i Norge i en moské af alle steder ?!?!
Endnu en måde at give muslimerne en ufortjent anerkendelse på
og at lefle for at få deres stemmer – til venstre side naturligvis.

Dette hænger måske også sammen “det nye vi” propagandaen?

Mette
Mette
12 years ago

Thomas. På side 4 i dagens JP oplyses det, at det kommende moskébyggeri på Vibevej, København NV har 80.000 shia muslimer som bagland i Danmark. Har du nogen kommentar til det? Det er flere shiaer, end jeg regnede med. Men måske er tallet pustet op for at forklare, hvor pengene til byggeriet skal komme fra. Jeg har kikket lidt på forholdene, når trossamfund anerkendes og godkendes. Førhen foregik det i Kirkeministeriet, men det sorterer i dag under justitsministeriet, og hver sag behandles individuelt af et udvalg, hvori bl.a. sidder den konstant forargede racismejæger professor Eva Smith. Gad vide, om man… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  Mette

Det kan jeg kun se som meget oppustet, men det kan være de har klienter på den anden side af Øresund med i betragtningen. Iranere og Irakere, sidstnævnte hvoraf kun en andel er Shia, er i hvertfald ikke så mange i Danmark. Indvandrerne er omkring 33.000 og efterkommerne omkring 10.500 fra de to lande, plus de løse fra Afghanistan, Pakistan, Tyrkiet, sidstnævnte Alevitter, som nok ikke har meget lyst til at komme i den moske. Jeg tvivler i øvrigt på, at en særlig stor andel af Iranerne kunne drømme om at komme i den moske. Der er nok lidt flere… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Det er på en måde muntert, at politikkerne er så skråsikre på at en venlig indvandringspolitik betyder bare nogle få tusinde, over en årrække, flere flygtninge osv. Tre år efter står de så med over 10.000 til 20.000 ansøgere årligt. Sverige havde 90.000 ansøgere i begyndelsen af halvfemserne, da de skulle være humane, som Danmark. Det samme billede, af måbende personer ser vi når fødselstallet pludseligt eksploderer. Hovsa, hvor kom alle de børn fra. I bund og grund taler vi om, personer som slet ikke har fantasi til at indse konsekvensen af deres beslutninger, eller har den fjerneste anelse om,… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

“NORGE ER FYLLT OP!” “Send asylanterne til Afrika.” Det er jo ikke fordi, at det er morsomt, når det kommer til stykket, men jeg sidder alligevel her og morer mig meget højlydt over naboernes udtalelser. 🙂 Ved sidste stortingsvalg i 2005 ville de jo slet ikke diskutere indvandring i Norge, der var ingen problemer overhovedet, NEI DA. Det var alene et spørgsmål om, at moralen var høj i Norge og lav i Danmark, og at man hævet over danske tilstande. Men det har forandret sig, kan jeg forstå. Asylanterne er stoppet i både og telte, og minsandten om udenrigsminister Gahr… Read more »

Buffa
Buffa
12 years ago

Brændte biler i nat i Nivå tæt på stationen og opad hæk indtil parcelhus. Det nærmer sig faretruende mit lille paradis. Medens brandfolkene havde travlt, diskuterede de truede beboere nødvændigheden af lokale vagtværn. Tænk at det skulle komme dertil i lille Danmark!

Mette
Mette
12 years ago

> Hela Svenska Folket

Vi vil hjertens gerne hjælpe jer og håber, at det nytter. Men vi er allerede så langt ude i islamiseringen af Europa, at jeg ikke kan forestille mig andet, end at det kommer til at koste uhyggeligt både i menneskeliv og kvaliteten af menneskers liv.

Da de mislykkedes med at kaste os i armene på Stalin og Sovjet gøres forsøget nu med islam. Det er ubegribeligt.

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  Mette

Enig, det ender med vold. Jeg har altid sagt at pennen er skarpere end sværdet, og det er rigtigt at det er pennen der bruges i begyndndelsen, og helst skal kunne afslutte problemerne. Da beslutningstagerne, både dem vi selv har valgt, og dem i EU der har valgt sig selv, enten ikke kan læse, er argumentresistente eller har en anden dagsorden end de skilter med udadtil, så må det ende voldeligt. Et af symptomerne er af godhedens apostle bliver mere og mere skingre, retorikken mere og mere primitiv, og at flere og flere ved selvsyn kan se at det der… Read more »

Pk
Pk
12 years ago

Når det svenske folk een dag sendes i lejre, så kan de kalde dem “bekymrings-lejre”.

Hela Svenska Folket
Hela Svenska Folket
12 years ago

Vi står side om side med jer i detta. Det handlar inte om svenskar mot danskar “vi och dom”, som extremvänstern brukar säga. Det är bara det att Sverige är förlamat av ett litet skikt extremister på yttersta vänsterkanten som har infiltrerat centrala positioner i samhället och som vill oss alla lika mycket ont som islamisterna. Hjälp oss alla att konfrontera dessa landsförrädare frontalt och krossa deras makt och skadliga inflytande, i Sverige såväl som i Danmark. Hjälp oss rädda människoliv.

PB
PB
12 years ago

Der er desværre også små tendenser til “kreativ brandstiltelse” i DK, fornylig illustreret ved at antallet af afbrændte lastbiler omkring Kokkedal nu var så stort at vognmændene (og forsikringsselskaberne) ville ha sikrede ,indhegnede parkeringspladser, med vagter.
Jeg går ud fra at det er div. “unge” eksperter i drengestreger der er på lomme jihad, med mindre at det er Besteborgere for asyl der går amok i nærområdet, Nivå ,Rungsted og Snekkersten ligger trodsalt ikke så langt fra Kokkedal.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x