5
sep
Seneste opdatering: 6/9-09 kl. 2033
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

flag 014

Første flagdag for de faldne: Min ven historikeren sagde, da vi  så alle flagene på gaden og på busserne. “Det er godt nok. Det er ikke sundt for et land, helt at glemme hvad det vil sige at være i krig.” Om Afghanistan nu er den rigtige krig, har man sandelig nok lov at tvivle på, men så langt har han sikkert helt ret. Soldaterne fortjener al  hæder og opbakning, og det synes de da også at få fra befolkningen. Prøv at se gadeinterviews fra København i svensk TV 8 reportage: VÄRLDEN I FOKUS: Danske soldater dör i Afghanistan:

The point of withdrawal is not to stop destroying America’s active enemies in Afghanistan or elsewhere; this can continue from worldwide bases, or “lily pads,” as necessary, as retired Army Maj. Gen. Paul Vallely argues. The point of withdrawal is to stop trying to create an American ally out of Shariah-supreme Afghanistan, something we attempted at great expense in Shariah-supreme Iraq, and failed. Of course, what animates and drives most conservatives today is their vision of Iraq as a “success,” and their desire to repeat that “success” in Afghanistan. What has become increasingly clear to me, however, is that an infidel nation cannot fight for the soul of an Islamic nation.This, in effect, is what our “nation-building” troops have been ordered to do both in Iraq and Afghanistan. Let me rephrase: An infidel nation can indeed fight for the soul of an Islamic nation. It just can’t win it. Diana West: Clarity growing on stakes for U.S. in Afghanistan

Ramsdal-gate: Forhold der skriger til himlen

Jeg vil godt på dette tidspunkt fremsætte en lille lægmandsprofeti: Den aggressive konfrontation der udspilles i disse dage og timer mellem fløjene i sagen om Per Ramsdal og besættelsen af Brorsons Kirke, er blot ét brændpunkt. Der vil komme et utal af lignende situationer i de kommende år. Vi er vist alle så meget oppe på mærkerne i forhold til den afgrundsdybe konflikt der splitter hele den vestlige verden, at enhver ny manifestation får os alle til øjeblikkeligt at indtage vores respektive pladser på barrikaderne.

For mit vedkommende er tidspunktet kommet til at gøre status over de for mig helt uacceptable anstødsstene i sagen om Ramsdal og kirkebesættelsen.

* Det hører ingen steder hjemme at prøve at tage patent på godheden og anstændigheden. Senest set i et frastødende forsøg fra Ramsdals præstesupportere på at afvise den pinligt afslørende optagelse som BT lavede af en telefonsamtale med pastoren.

* Indsnævringen af den overordnede problematik ved den refleksagtige henvisning til lignelsen om den barmhjertige samaritaner. Ramsdal-fløjens fokus på deres egen barmhjertighed i en konkret situation (nogle aktuelle, nødstedte mennesker) er ikke hele historien. Der er som bekendt også spørgsmålet om konsekvenserne af indtaget af disse mennesker for det danske samfund. Ramsdal & co. må høre op med denne indsnævring: De må forholde sig til forholdene i ghettoerne; til den kendsgerning at de selv med denne argumentation i sidste ende ville havne i en situation hvor de må afvise mennesker, og at det derfor altid vil handle om grænsedragninger; til de økonomiske og sociale konsekvenser ved uhæmmet optag af folk der vil udgøre en økonomisk belastning.

Kort sagt: Samaritaner-analogien er perfekt til at profilere egen ‘godhed’, og at manipulationen er lykkedes skyldes fortielsen af de afledte konsekvenser.

* Forbindelserne mellem Ramsdal/Kirkeasyl, og venstreekstremister som tæskeholdet “Antifascistisk Aktion”. Mere skærende hykleri i denne sag er svært at forestille sig: Stormtropper med kasketter prydet med dødningehoveder står for ‘ordenshåndhævelsen’ når de anstændige marcherer (LFPC).

Mursten

Socialdemokratiets linje er på ingen måde “moderat”. Den er gallopperende suicidal i sin ekstremisme. Tydeligere eksempel på at den selvpålagte blindhed er effektiv – de ved ikke hvad de taler om – får man næppe. Tror Jensen at der er nogen måde at garantere at der prædikes “tolerance” og “respekt”, helt uafhængigt af og i modstrid med islams solidt etablerede dogmatik? Tror han som udgangspunkt at imamer er ligeså harmløse som bestyrere af bankospil, og hvis bare man finder en flinker fyr med de rette floskler på læben, så går det alt sammen? Og har han gjort sig den mindste overvejelse over hvad han skal stille op hvis aktiviteterne indenfor “murstenene” ikke lever op til hans ønsker?

[…] »Jeg kan godt forstå bekymringen om, hvor pengene kommer fra. Men vi må også huske på, at det vigtige jo ikke er, hvem der betaler murstenene, som moskeen er bygget med. Det vigtigste for mig er, at de religiøse budskaber, der forkyndes i moskeen, gøres med respekt for København og den tolerance, vi ønsker i byen«, sagde Frank Jensen torsdag til Jyllands-Posten. […] Frank J. støtter moderat linie i moskesag

Integrationsborgmester Jacob Hougaard, der ellers har været indbegrebet af virkelighedsfortrængning ved hjælp af plusord, ser ud til at være nået et forsigtigt museskridt videre – han kan i det mindste se problemerne ved stormoskéens finansiering som sagerne står nu. Om der går en prås op for ham når han hen ad vejen opdager at der aldrig vil kunne findes økonomisk støtte fra kræfter i den muslimske verden der eksplicit, umisforståeligt og troværdigt bekender sig til demokrati på ubestemt tid, det må vi vente og se (LFPC).

“Eurabia” jämförs med konspirationsteorier

Västeuropa hotas av en muslimsk invasion. Muslimer kommer hit, föder många barn och tar över västerländska samhällen inifrån. Europa blir odemokratiskt, anti-amerikanskt och antisemitiskt. Kristna och judar förtrycks. Så lyder kärnan i Eurabia-teorin, som blev populär i USA efter den elfte september 2001. Tanken om Eurabia är en klockren konspirationsteori. Den är inte särskilt trovärdig, säger islamologen Jonas Otterbeck, verksam vid Lunds universitet och Malmö högskola. Han jämför Eurabiateorin med gamla antisemitiska föreställningar om hemliga judiska maktnätverk. Sydsvenskan

Ikke sandt? Der er  1.3 mia jøder i verden. De sejler over Middelhavet i titusindvis, slår sig  ned i Europa, er voldparate, kræver særregler for sig selv og er en social og økonomisk belastning. Deres lande er forarmede, mislykkede stater. Nogle erklærer krig og sprænger toge med civilister i luften. De truer fredelige muslimer i Malmø, som må overveje om de vil flytte fra byen eller fra landet. Brænder forstæder af, kaster sten mod politiet, overfalder gamle damer og røver og voldtager. – I et normalt land og i en normal avis, ville islamologen eller avisen tage til København den 26. og interviewe begrebets opfinder Bat Ye Or, for at få konspirationsteorien belyst og  vise, at hun ikke har noget tøj på. Men det kunne hverken Sydsvenskan eller islamologen drømme om. De  formidler ikke viden, de formidler intellektuelle ready-mades. Skulle nogen mene noget andet, Ekeroth som er er citeret for eksempel, kan han kigge i vejviseren efter at få et indlæg i Sydsvenskan*. De kalder det ytringsfrihed og demokrati. Man kan være ligeglad med aviser og lade være med at læse dem, men Sydsvenskan har klaret den bedrift det er, ligefrem at gøre sig forhadt. Man ser i avisen, så ser man ud af vinduet. Man ser to forskellige ting, og så giver man op og det er lige det, der er meningen med det hele: Man skal lade være med at blande sig i sager, man ikke forstår. Man er en fobiker, konspirationsteoretiker og en “rättshaverist.”

(* seneste svenske censur- undskyldning: “Vimmerby Tidning har som princip att inte publicera insändare från sverigedemokrater, eftersom partiet inte sitter i riksdagen.“)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
12 years ago

Apropos!
Per Ramsdal er ikke kristen, men en mental bedrager, der camuflerer sin private og overfladiske sentimentalitet som godhed og kalder det at være kristen. Kristendom har hans asylstunt intet med at gøre.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

‘…Danske soldater dör i Afghanistan…’

På flagdagen holdt Helle Thorning-Schmidt en af de mest uforbeholdne taler til vore udsendte soldater. Hun sluttede af med at sige: “I er noget af det bedste, Danmark har at byde på.” Jeg håber, hun mente hvert ord.

Hendes ordvalg kunne i et svagt øjeblik få mig til at tro og stemme socialdemokratisk.
Især var ærligheden bag vigtig, når man tænker på, hvad disse unge mennesker er og har været oppe imod.
– – Og ikke mindst med pens. generalmajor Vallely’s deprimerende udsagn i erindring.

Med venlig hilsen

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

PS

Og hvad angår de arabisk-islamiske Middelhavslande, så er de kolossalt store befolkningstilvækster i disse områder også dem der vil komme til at medvirke til at destruere de europæiske lande.

Ikke bare har europæerne betalt så godt at befolkningstilvæksterne har kunnet lade sig gøre i det omfang som er sket, men samme europæere har samtidig betalt for på sigt at blive gjort til dhimmier i egne lande netop ved hjælp af disse arabisk-islamiske befolkningstilvækster.

Årsagen skal søges i de elendige fremtidsudsigter disse mange, mange unge muslimer har i deres egne lande, samt EUs positive holdning til indvandringen fra disse lande.

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Jeg havde en brevveksling om befolkningskatastrofen: Det tog hele menneskehedens historie at blive 3 milliarder, det tog kun 50 år at mere end fordoble det, med en der havde været i Ægypten i et projekt om indvinding af landbrugsjord. Det tog flere år at skaffe under 100 kvadratkilometrer, og prisen var høj. I det samme tidsrum havde Ægypten forøget sin befolkning med et antal der svarede til Danmarks befolkning. Så længe Mellemøsten, Afrika og Sydøstasien ikke kan styre sit sexliv, eller i det mindste bruge prævention, så går det ad helvede til med ekspresfart. Det kræver et håndfast opgør med… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

LFPC

Netop sådanne spørgsmål er aldrig blevet stille,t når det har drejet sig om at udøve den såkaldte humanitære hjælp.

Glimrende eksempler er mange U-landprojekter i Afrika som ikke har været til gavn, men tværtimod har øvet yderligere skade.

Det er hjælpen der er ydet til ulande, hvis befolkninger som resultat af denne har reproduceret sig til yderligere elendigheder.

Det gælder også de lande som Europa forsørger, nemlig de arabisk-islamiske Middelhavslande.

Jumo
Jumo
12 years ago

“De må forholde sig til forholdene i ghettoerne; til den kendsgerning at de selv med denne argumentation i sidste ende ville havne i en situation hvor de må afvise mennesker, og at det derfor altid vil handle om grænsedragninger; til de økonomiske og sociale konsekvenser ved uhæmmet optag af folk der vil udgøre en økonomisk belastning.”

Så sandt. Men dette er vel netop en politisk opgave og ikke noget der kan udledes af en kristelig etik – derfor er det at blande religion og politik sammen at hævde at præsterne har pligt til at tænke sådan …

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
12 years ago

Een anden ting jeg har bemærket. Tonen på venstrefløjen er blevet så hadefuld og ekstremistisk, at jeg frygter reelle attentater på danske politikere. Hvis forstyrrede unge virkeligt TROR PÅ at VKO’s politikere er nazister, og at de selv har moralsk ret, så kan det ende i en katastrofe. Jeg håber PET er obs for tiden!

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  Enkefru Madsen

Ja, stemningen er virkelig hadefuld. Hverken Pia Kjærsgaard eller Morten Messerschmidt ville slippe levende fra en gåtur langs den planlagte stormoské (hvilket burde være grund nok til at forbyde byggeriet!). Jeg er ret sikker på, at der findes mennesker i Danmark, der ikke alene ønsker disse demokratisk valgte politikeres død, men også har diskuteret, hvordan dette kunne effektueres.

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
12 years ago

Man kunne måske statuere et par eksempler? Sætte Johanne og Per 20 år i fængsel, for at opildne til ulovligheder?

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
12 years ago

Hvordan kan vi opruste imod de anti-demokratiske strømninger vi oplever for tiden? Råd søges… Hvordan kan vi bekæmpe nogen der ikke mener at lovene skal overholdes? At de har et en moralsk ret der overtrumfer flertallet?

Mette
Mette
12 years ago

Foreløbig er der intet, der tyder på, at politiet vil kunne magte store konfrontationer ifm. klimatopmødet. Det er derfor på aller højeste tid, at, vort politi går i tænkeboks og når frem til, at det simpelthen ikke er dygtigt nok. Dette kan vi godt tilgive politiet, men det er utilgiveligt, hvis politiet ikke får rettet profilen op og bliver effektivt både i det store og det små. Det gælder jo i masser af tilfælde, at borgerne har tabt tilliden til politiet, men jeg føler mig også overbevist om, at vi alle meget gerne vil genvinde tilliden. Det der sker i… Read more »

PB
PB
12 years ago

Anthony Beevor’s bog om den spanske borgerkrig beskriver et land der bliver splittet så dybt på fundamentale spørgsmål at det hele til sidst bliver sort/hvidt og ender med borgerkrig.

Det er lidt de processer man kan se komme frem i de spørgsmål omkring vort samfund lige nu. Skal vi forsøge at overleve som folk og stat eller er fremtiden flyden ud i global multikultur eller snare, muslimsk interesse område.
For nogen er det billedlig talt et spørgsmål om liv eller død og det syntes jeg skinner igennem denne sommers begivenheder.

Jeg frygter at det bliver et voldsomt klimatopmøde i København.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x