9
sep
Seneste opdatering: 11/9-09 kl. 2222
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ScreenShot007

Sammenligner man TV med Politiken-interviewet forleden, så er  informationsmængden i TV højst 20 % af avisens, men det er da godt at se en mand som Toje, der ikke skal bruge et splitsekund for at finde sine ord. Hvordan Deadline får norske kunstneres foragt for befolkningen til at blive til frygt, begriber vi ikke lige. Kurt Strands  udgangsbøn er værd at at tage med:  “Altså, stor ros til Fogh og hans kulturkamp fra Norge. Ros til Fogh er der også i denne uges udgave af Time Magazine. Og med international ros til en dansk dansker – den slags kan vi jo rigtig godt lide. Tak for i aften.” Se glad ud, Strand !  Deadline indslag fra min 20:38.,  (Asle Toje: Samfunnet betaler prisen for kriminologenes naivitet, Information.dk: Kulturkamp eller skyggedans.)

Svenske journalisters provinsialisme

Peter Wolodarski har fat i nogle pointer her. Også i denne tid handler cirka 70 % af de svenske nyhedshistorier fra Danmark om sport. Men hans referat af Morten Messerschmidt-sagen er en halv sandhed, der bliver til en hel løgn. Han må inkludere sig selv i sine  bebrejdelser.

Siffrorna över antalet utstationerade reportrar säger det mesta om ointresset för Norden. Svenska korrespondenter i grannländerna kan räknas på den ena handens fingrar. I Finland handlar det om några stycken, i Danmark och Norge om en eller ett par. Resten av rapporteringen sköts från Stockholm, Göteborg och Malmö med det förutsebara resultatet att vi inte får veta så mycket.Man kan jämföra med antalet nor diska reportrar i Sveriges huvudstad, som upp går till ett 30-tal. Skevheten är inte ny men har ökat de senaste tio åren. Inte ens Sveriges Radio med sitt public service-uppdrag har längre korrespondenter i Helsingfors, Köpenhamn och Oslo, utan nöjer sig med en reporter som ska täcka hela Norden.Våra grannar är betydligt mer intresserade av oss. Det bidrar också till att de vet mer, vilket nyligen framgick av en stor undersökning från Kulturfonden för Sverige och Finland. Resultat som dessa förstärker naturligtvis bilden av Sverige som självgott och förnämare än andra. Eftersom vi är ”bäst, modernast och jämlikast” behöver vi inte bli upplysta om vad som händer i samhällen som påminner om vårt eget. Det är grannarna som ska lära sig av oss, inte tvärtom.Så avtecknar sig den svenska formen av kulturimperialism.Varför struntar vi i Norden?

Fra Ph.d’ernes skøre, skøre verden

Blogredaktøren havde foreslået at jeg lyttede til P1s interview med Manni Crone (også dimittend fra Forfatterskolen) – Ph.d’er har af en eller anden grund gerne mærkelige navne – da denne akademiske grad vist uden undtagelse er garant for luftige postulater, serveret i en jargon der skal signalere sofistikation, men for udenforstående blot antyder medløberi og kejserens nye klæder. Crone skuffede da heller ikke hvad dette angik, og jeg var så heldig at slippe for at lytte – Kim Møller på Uriasposten lytter og transkriberer utrætteligt tirader der ville kunne slå en hest omkuld, så her blot nogle små repræsentative bidder:

[…] Altså jeg tror, da islamismen kom til Europa, der var det stadig det her projekt om at man ville lave en islamisk stat, som var baseret på sharia og så videre, og så videre. Men det er ikke det man ser længere. Fordi islamismen har ligesom tilpasset sig den europæiske kontekst. Så det man ser i dag, er for det første, at man ligesom har forladt den her ide om den islamiske stat, og istedet forsøgt at nytænke hvad sharia kunne være. Altså hvad er sharia, når vi ikke længere er i flertal, men i mindretal, og hvad er sharia når det ikke længere er en lov i en islamisk stat. […]

De radikale grupperinger vi ser i dag, der kan vi da sagtens forestille sig, at de vil udvikle sig, om ti år, vil de personer som er i de her grupper, at de vil være gået nogle andre steder hen, og måske også være blevet lidt mere pragmatiske. Men så kommer der sikkert nogle nye radikale grupper, tror jeg. Hvis jeg lige på tilføje en ting, så er det, at de her radikale grupper vi ser i dag, det er ikke længere kun et muslimsk fænomen, man kunne kalde det salafisme, men man ser, at det faktisk i ret høj grad appellerer bredere end til bare muslimer. […] Seniorforsker Manni Crone: “sharia er ikke nødvendigvis udemokratisk”, Hør P 1: Klarhed om islamisme

Der er ingen grund til at gå i dybden med dette – der er ingen. Stilen er indholdet. Man kan ikke andet end tage den varme luft ad notam: Danmark er kløvet for altid i dette spørgsmål, og jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig at Bæk Simonsen-klonen Crone vil få en eneste islamofob eller -skeptiker over på sin side ved at sige ingenting. Hun på sin side burde finde det frustrerende ikke at kunne hverve feelgood-proselytter, men sandheden er formentlig, at hun taler ind i sit miljøs ekkokammer, og ikke skænker gennemslagskraften nogen tanke. Sverige har nogle interessante skikkelser i denne boldgade: Mattias Gardell – Hedningen som försvarar politisk islam. Nu har han blivit professor i teologi i Uppsala. (LFPC/Steen).

Sære sengekammerater: Bondam og IslamOnline

Er der noget som bøssehadende, bøssedødsdømmende IslamOnline.net og homoseksuelle borgmester Klaus Bondam kan blive enige om, så er det at Dansk Folkeparti er nogen værre nogen. I disse sensekulære tider er det politiske spektrum ét stort tag-selv-bord, uden den mindste konsensus, og ‘højreekstremistisk’ betyder sædvanligvis ikke andet end ‘nogen vi ikke kan lide’. IslamOnline, oprettet af Sheikh Yusuf Al-Qaradawi, mener således at DF er ‘ekstremt højreorienteret’. Dansk Folkeparti, et parlamentarisk parti der støtter demokratiet over teokratiet, et parti hvis politik vil garantere mindretals rettigheder, undtagen dem der vil tage andres frihed fra dem, kaldes dette af en hjemmeside der har talt for at homoseksuelle skulle brændes eller stenes ihjel. Altså også Klaus Bondam. Men som man ser her er man villige til at glemme tændstikker og skærver en stund, når man nu kan bruge manden i sin indblanding i et andet lands indre anliggender, imod en fjende man anser for farligere her og nu (LFPC).

[…] In spite of this flawless record on gay rights, Livingstone has repeatedly expressed support for radical Islamist cleric Sheikh Yusuf al-Qaradawi, a Qatar-based imam whom the mayor hosted at City Hall last year. The sheikh runs the Web site Islamonline, which, according to the British gay rights group Outrage!, has labeled homosexuals “perverted” and “abominable.” Qaradawi himself has called homosexuality a “disease that needs a cure” and his site suggests that gays be executed via “burning or stoning to death.” […] Multicultural dilemma in Britain

The extreme-right Danish People’s Party (DPP), a key government ally, launched on Wednesday, September 9, a massive ad campaign against the building of mosques, reported the EuropeNews website. […]

Klaus Bondam, the mayor for technology and environment, also spoke against the anti-mosque ad campaign.

“Danish People Party thinks they can get votes to run smear campaign against Muslims in this town,” he said. “I am sure that most in Copenhagen, as I, will shake their head and flip past a lot of the ads, based on their policies of xenophobia and fear of the constitutional freedom of religion.” Danish Rightists in Anti-mosque Campaign

Hvad er Tablighi Jamaat?

De tre engelskfødte pakistanere der forleden blev dømt skyldige i forsøg på at  myrde mellem 2 og 10.000 flypassagere over  Atlanten tilhørte bevægelsen via Queens Road Mosque i Østlondon. Bevægelsen udspringer af den ultrakonservative Deobandi bevægelse i Nordindien. Den kontrollerer omkring  halvdelen af Englands 1300 moskéer og det er de samme der ville opføre en “mega-mosque” i London til 70.000 mennesker. Moskéen er nu neddroslet til at rumme 12.000. The Guardian skriver:

Instead of patronising and protestantising the Tablighi Jamaat, Christians in particular need to acknowledge the spiritual hunger of young men yearning for meaning, identity and a heroic role in life, as indeed is happening at the Springfield Project in Birmingham, opened by the Archbishop of Canterbury. Where secular Britain fails is where Tablighi Jamaat wins.

Herfra deler meningerne sig:

Beskyldningerne om terrorforbindeser er talrige. The Times skriver : Muslim group behind ‘mega-mosque’ seeks to convert all Britain. Robert Spencer skriver:FBI monitors Islamic group for terror tiesJohn Walker Lindh, skobomberen Richard Reid, togattentatet i Mumbai 2006, et attentatforsøg i Barcelona, 2008, 7/7 bomberen Mohammed Sidique Khan har alle berøringer med Tablighi Jamaat. Melanie Phillips skriver:

Tablighi Jamaat is often described as a ‘worldwide Islamic missionary group’ and is said to be pacific and apolitical. Two years ago, according to The New York Times, a senior FBI anti-terrorism official claimed it was a recruiting ground for al-Qaeda. According to the counter-intelligence expert Alex Alexiev, Tablighi Jamaat is a driving force of Islamic extremism and a major recruiting agency for terrorist causes worldwide.

Hvad der er op og ned kræver et studielegat, men “fishy” ser det ud. Hvis bare ti procent passer, er England i store vanskeligheder. The Middle East Quarterly har en grundig baggrundartikel: Tablighi Jamaat: Jihad’s Stealthy Legions. Nærmere kommer vi det ikke idag:

Conclusion

The estimated 15,000 Tablighi missionaries reportedly active in the United States present a serious national security problem. At best, they and their proxy groups form a powerful proselytizing movement that preaches extremism and disdain for religious tolerance, democracy, and separation of church and state. At worst, they represent an Islamist fifth column that aids and abets terrorism. Contrary to their benign treatment by scholars and academics, Tablighi Jamaat has more to do with political sedition than with religion.

U.S. officials should focus on reality rather than rhetoric. Pakistani and Saudi support for Tablighi Jamaat is incompatible with their claims to be key allies in the war on terror. While law enforcement focuses attention on Osama bin Laden, the war on terrorism cannot be won unless al-Qaeda terrorists are understood to be the products of Islamist ideology preached by groups like Tablighi Jamaat. If the West chooses to turn a blind eye to the problem, Tablighi involvement in future terrorist activities at home and abroad is not a matter of conjecture; it is a certainty.

Alex Alexiev is vice president for research at the Center for Security Policy in Washington, D.C.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Steen. Du har sikkert ret i, både hvad Toje mener om etniciteten, og at han forestiller sig et ‘best-case-scenario’. Jeg kender dog ingen som dig, der kan tage troen fra folk, der i forvejen er sortseere. Jeg er desværre enig med dig i, at alt er forandret og intet som før, men jeg håber virkelig, at vi trods alt tør tro på, at udviklingen med tiden kan vendes, så mangt går bedre end ventet. Kasper Støvring er, ligesom efterhånden en perlerække af fortrinsvis skarpe, borgerlige debattører, klar i mæle og tanke, og jeg har med stor interesse læst hans… Read more »

Balder
12 years ago

Asle Toje interviewes om Fremskrittspartiet i Norge i DR Deadline

Den norske samfundsforsker Asle Toje der er tilknyttet Norwegian School Of Management kommenterer på Fremskrittspartiets succes, Siv Jensen og valgkampen i Norge

Fra Deadline 9 september 2009 – vært: Kurt Strand

http://www.youtube.com/watch?v=apqNR1lkBc8

Peter Olsen
Peter Olsen
12 years ago
steen
Admin
12 years ago

@ Emeritus: Toje mener vel mange etniciteter i én kultur. Sådan vil Europa nok tage sig ud i en generations tid endnu. Men det er “best-case-scanario” Toje ser for sig. Europa ER allerede ændret for altid, vi ER oppe på skinnerne på et tog, hvis destination vi ikke kan være sikre på. Vi er mandskabet på Columbus Santa Maria, det er kun de allerførste der er begyndt at frygte at vi ikke rammer land, men ryger ud over kanten. Efterhånden vil den såkaldte multikultur vise sit sande ansigt, når den skal prøves mod virkeligheden. Den vil blive mængder af uni-… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Toje introducerede i TV en sprogfornyelse – i hvert fald for mig. Danskerne siger efter hans mening NEJ til multikulturalisme, men JA til multi-etnicitet. Jeg foretrækker personligt så langt MONOKULTUR hjemme og multikultur i det fremmede, de steder, hvor kulturerne naturligt hører hjemme, og hvor jeg på mine dannelsesrejser kan bese dem og lære om dem. Så langt har han helt ret for mit vedkommende. Hvad Toje egentlig forstår ved forskellen – multi-etnicitet er en anelse uklart for mig. Når en muslim således påstår, at jeg ikke kan lide at møde nogen, der er anderledes, er det selvfølgelig kun rigtigt… Read more »

trackback

[…] nævner i en post islamisme-”forskeren” Manni Crone og gør sig nogle betragtninger over phDere i al […]

steen
Admin
12 years ago

@ Janne: Jeg kender ikke hr. Kvam, men noget af det første jeg tænker på ved ordet Grundtvig og digtning, er den her, noget af hans smukkeste. Jeg er vokset op med salmesang og morgen bøn i skolen, og jeg skal hilse at sige, at hvis det var forkyndelse, så virkede det ikke. (det er Møllehave der introducerer) Derfor kom jeg i tanke om den anden salme. Måske den mest personlige salme, Grundtvig skrev i hele sit liv, “At sige verden ret farvel”. Som han skrev dels i 1843, dels i 1845. Jeg minder lige om, at Grundtvig var svært… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  steen

Simon Kvamm er musiker og del af rockband. M.h.t. præster og salmer, så må jeg give dig ret. Her tænker jeg også på præst og forfatter Jakob Knudsen, men der er også mange digtere der har skrevet digte over samme læst som salmedigtning – dog uden at have gudeforholdet som ingrediens. F.eks. naturlyrik. Uanset gudeindhold eller ej – sprogligt og billedsprogligt er mange salmer enestående og vedkommende kunst.

Janne
Janne
12 years ago

OT Gud og troen på sådan en må Kvam godt holde for sig selv, der står jeg af, men hans nye fokus på dansk natur og ikke mindst det danske sprog (bl.a. salmer), synes jeg vældig, vældig godt om: “Trods kortformen er det lykkedes Simon Kvamm at omslutte digtets hovedstrømninger i Grundtvigs lange og visionære digt, fra det dybeste mørke i kolde hjerter til lyset og sluthilsenen “Guds fred over Nordens folk”. – Jeg har interesseret mig for Grundtvig som kunstner og digter og er gået til ham uden ærefrygt. Jeg kender ikke hele Grundtvigs bagkatalog og har været ligeglad… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“Altså hvad er sharia, når vi ikke længere er i flertal, men i mindretal, og hvad er sharia når det ikke længere er en lov i en islamisk stat.” ? Flertal behøves slet ikke.. Halal fodring af skolebørn i danske folkeskoler. Hijab på ansatte kvinder i offentlige embeder, emsige hospitalslæger der promoverer islam via hospitalsansattes arbejdsdresskode, halal rusture (hvor dansk alkohol og svinekøds kultur er bandlyst) for studerende, kønsapartheid i skoler og klubber og solo svømmeundervisning for indpakkede kvinder, unges foragt for det danske politi, ambulancefolk og brandmænd. Burka og niqab til kvinder. Særregler og særhensyn til islam. Kun hijab… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x