10
sep
Seneste opdatering: 11/9-09 kl. 0931
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ghezali, imamens søn fra Ørebro, født i Sverige, var på alles læber i over to år efter at han i 2001 var blevet pågrebet i nærheden af Tora Bora. Der reddede amerikanerne hans liv ved at købe ham fri for en anklage for mord på 17 mennesker. Inden da havde han og broderen været indblandet i et bankrøveri og et juveltyveri i Portugal, hvor han sad i fængsel i 10 måneder. Men allerede hjemme i Ørebro, var han kendt af politiet. Læs han besynderlige CV her. Endelig kom han i 2004 hjem i et regeringsfly til en halv million skattekroner og fik en heltemodtagelse mens han smed om sig med anklager. Nu får den svenske regering travlt igen. Når han engang kommer “hjem”, får vi nok at vide hvilket fængsel dervar værst: Islamabad eller Guantanamo, hvis han nogensinde kommer til Sverige igen. Pakistanerne har de 17 mord på ham. Overskrifter fra dengang :

“Ghezali stämmer Donald Rumsfeld”. “Satt fängslad på Kuba i 930 dagar”,”USA förnekar anklagelser om tortyr”, “Mehdi Ghezali i första intervjun sen han kom tillbaka till Sverige”, “Jag har aldrig varit i al-Qaida-läger”. “Kubasvensken talar ut på presskonferens”, “Han levde som ett djur i en bur 34 självmords- försök, misshandel och tvångsmatning.” “”Mediernas hets mot Ghezali luktar unket”.

Mehdi Ghezali, som satt 930 dagar i det fruktade Guantanamolägret, är en av de tre svenskar som förra veckan greps i Pakistan, avslöjar SVT:s Rapport. 30-årige Ghezali misstänks för samröre med terrornätverket al-Qaidá. Det var förra veckan som elva personer greps i Dera Ghazi Khan-distriktet i Pakistan. Tre av de gripna var svenskar, sju var turkiska medborgare och en var från Ryssland. Polischefen Mohammad Rizwan berättade då för den pakistanska tv-kanalen Press TV att samtliga av de gripna männen misstänks ha kopplingar till terrornätverket al-Qaida, och enligt Rizwan ska de ha gripits när de försökte smyga in i Punjab via en checkpoint. Säkerhetspersonalen ska snabbt ha fattat misstankar mot de elva männen, och började genomsöka deras bagage. Enligt polischefen ska man då ha hittat CD-skivor, valutor och litteratur som alla indikerar terroristverksamhet.Svenska Guantanamo- fången gripen i Pakistan, Mehdi Ghezali fast i Pakistan enligt TVs Rapport. Guantanamosvensken Mehdi Ghezali greps av säkerhetsstyrkor i Pakistan.

Vollsmose: »Det var kun et spørgsmål om tid«

Fra Politiforbundets blad. Uden filter:

Kim Thyssen var den ene af de to politifolk, der blev beskudt i Vollsmose i august. Området er nemlig domineret af en hård kerne af kriminelle, der hader politiet. Kim Thyssen har ingen illusioner og ingen fordomme, for han kender realiteterne. Derfor virker han ikke specielt overrasket, skuffet eller chokeret over at være blevet beskudt natten til den 14. august, hvor gemytterne kogte over i Bøgeparken i Vollsmose. Mange af de problematiske unge beboere i Bøgeparken er tikkende bomber, så det var kun et spørgsmål om tid, og om hvem der strøg den første tændstik, fortæller politiassistenten.

Kim Thyssen fortæller endvidere, at Bøgeparken primært er beboet af arabere, og at det er en gruppe statsløse palæstinensere, der sætter dagsordenen i forbindelse med kriminaliteten i området. Mange af dem, som lokalpolitiet har med at gøre, er tillige svagt begavede. Områdets skolepsykologer har endog karakteriseret nogle af de unge som værende på “sinkestadiet”, sådan som det hedder i fagsproget. Følgerne af fætter-kusine-ægteskaber er hovedårsagerne til, at flere af områdets unge er småt begavede, og derfor ender de nemt i kriminalitet. De ser op til de ældre kammerater og vinder anerkendelse ved at begå kriminalitet. De her unge har et lavt ordforråd, de er impulsstyrede og ikke konsekvens-orienterede, og derfor er de meget svære at nå ind til. De har simpelthen ikke de redskaber, der skal til for at diskutere. Mange af dem har desuden en ekstrem forkærlighed for ild. I løbet af sommeren registrerede vi over 100 arnesteder bag Bøgeparken.[….]

Den erfarne politimand fortæller også, at der i Bøgeparken er såkaldte “wanna-bees” helt ned i 8-10 års alderen. Det er dem, der råber “fucking politi” og lignende skældsord efter ordensmagten. Så er der de lidt ældre brødre, der decideret udfordrer politiet og kaster med sten og flasker, og når det virkelig går hedt for sig, er det faktisk af og til familiefædre på 30-35 år, der opildner de unge til at gå til angreb på politiet. Den hårde gruppe af statsløse palæstinensere i Bøgeparken tæller cirka 40 personer, vurderer Kim Thyssen, men de kan hurtigt tilkalde folk, så de pludselig er over 100 problematiske unge og ældre samlet. De bærer på et ubærligt had til autoriteter. Desuden er der en del omvendt racisme herude, og det er blevet mere udtalt gennem de seneste år. Danskerne har det meget svært i Bøgeparken. Deres børn kan ikke lege i sandkassen, det er danskernes biler, der bliver stukket i brand, det er danskernes lejligheder, der er indbrud i, der skydes med luftgevær efter danskerne, og det er danskerne, der bliver udsat for gaderøverier. ………. Vi bliver tit kaldt for racister, men sådan ser de på alle, der håndhæver loven, lyder det nøgternt fra Kim Thyssen.

Dansk Politiforbund (seneste nummer af Forbundets blad har en artikel med rubrikken: Vi må vænne os til at de skyder, s.24 pdf.) Sverige har det samme problem, bare multipliceret flere gange. Dér er det som bekendt delvis “politiets skyld” og manglen på “bekymringssamtaler“. Seneste:  Tolv procent av killarna i Rinkeby/Kista uppger att de stulit en bil under det senaste året – tre gånger så många som genomsnittet. 21 procent av Rinkebykillarna uppger att de flesta av deras kamrater begått allvarliga brott.

Dansk-pakistansk “integration” ved kønsapartheid

Vil det virkelige Konservative Folkeparti være venlige at rejse sig op? Tydeligere bevis på begrebet integrations meningsløshed og reelle funktion som samfundsundergraver finder man næppe. Først den følelsesmæssigt ustabile Safia Aoude, så hyggebamsen Khader, og nu fra det pakistanske højland Fasael Rehman, ‘konservativ’ og næstformand i noget der kaldes Integrationsrådet. De konservative forstår virkeligt at finde dem, eller måske kan de ikke få sig selv til at sige nej til etnikere, de pæne mennesker. Skulle dette have et absolut minimum af troværdighed, skulle Rehman stå på hovedet for at godtgøre, at dette var noget absolut tidsbegrænset, en måde at få disse fængslede kvinder løsladt på, og han skulle angive en tidshorisont, og hvilke konsekvenser det ville få hvis eksperimentet mislykkedes. Det får vi selvfølgelig ikke, i stedet får vi det Konservative Folkepartis blåstempling af samfundsundergravende virksomhed (LFPC).

[…] Integrationsrådet har også haft en stribe henvendelser fra kvinder med anden etnisk baggrund, der gerne vil have en badedag for kvinder i Frederiksberg Svømmehal.

– Mange af kvinderne er meget isolerede, og jeg tror på, at man kan hjælpe disse kvinder ved at få [sic] får mulighed for at komme ud og svømme, fortæller Fasael, der som de andre medlemmer spreder budskaber fra Integrationsrådet via netværk, jobcentre og lokale foreninger. […] Brænder for integration

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Olle
Olle
12 years ago

TV4 nämner att den ”svenska” kvinnan som var 17 när hon greps i Somalia för ett par år sedan är en av de som greps med Ghezali. Kan det månne vara Helena Benaoudas dotter som är i farten igen? Ok, nu verkar det mer och mer luta åt att det är är Sveriges muslimska råds ordförande Helena Benaouda som åter får starta upp sin hemsida releasemychild. Eller det kanske hon inte kommer göra, blir ju lite lätt pinsamt… Som sagt hennes dotter hade ju bland annat som av en slump sällskap med en amerikansk konvertits fru i Somalia. Mannen ifråga… Read more »

Pk
Pk
12 years ago

Janne , vi er nok også uvandt med ord, som de onde.
Dog hvorfor ikke… aldrig havde jeg troet, at danske politikere
ønsker at ødelægge min tilværelse, men der er vi nu.
Så ser jeg praktisk på det og siger, de Radikale opfører sig ondt.

Pk
Pk
12 years ago

Janne skriver at de radikale ikke har lært en snus.
I disse religiøse tider har du tænkt på, at de radikale måske er det onde ?
Det tror jeg de er.Se hvad de gør,og læs det de siger. De er det onde…..

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Pk

Jeg ser ikke de radikale som onde, men som mennesker med proportionsforvrængning, idet det jo altså ikke er DF der vil indføre sharia, burka til kvinder, hijab på offentligt ansatte kvinder og isolere indvandrerkvinder i offentlige svømmehaller. Det er ikke DF der indfører kønsapartheid og parallelsamfund i vores samfund. Det er heller ikke DF der har gjort livet svært for politifolk, brandmænd og ambulancefolk i ghettoområder – og livet svært for udsatte danskere i samme områder. Det er heller ikke DF der indfører bederum på universiteter og hospitaler og halal mad til alle skolebørn og det er heller ikke DF… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

:
Der bliver du vist for freudiansk, eller hvad det nu hedder. Jeg tror snarere, forklaringen er godt gammeldags hybris, a la Ikaros, eller mere relevant Babelstårnet: De troede, de var perfekte, og at intet kunne ramme dem. De troede, at deres velfærdssamfund var så overlegent, at det kunne håndtere alle indvandrere og deres problemer, uanset antal og karakter. De blev ved at stable ovenpå – og nu vakler det.
Men det gælder altså ikke bare Sverige. Det gælder hele Over-Europa, og lige til denne dag. Arrogance er vel ordet.

Thomas Nydahl
12 years ago

Allas vår vän på ny turistresa i de pakistanska bergen? Allas vår vän kanske har med sina kompisar från dagis i Örebro för att visa hur vacker natur det finns i Pakistan? Man kan slå i folk vad som helst en gång, men två gånger tror jag inte man lyckas. När vår vän återvänder från talibanland “hem” till Örebro kanske inte den svenska mediavänstern står och välkomnar med blommor igen – eller?

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  steen

Nu ser jeg at en del politikere fra det konservative folkeparti – også kvinder – vil bevare burka på kvinder i Danmark. Var det alligevel for meget, at kvinder fik frihed og selvstændighed i Danmark – for det gammeldags og konservative folkeparti? Er det bedst at en del af kvinder i Danmark isoleres i islam-konservative telte, så de ikke bliver alt for frisindede og selvstændige individer – som mange andre kvinder er blevet det? Er det bedst for det konservative folkeparti at nogle kvinder parkeres og isoleres med hjælp fra dybt islam-konservative normer? Nu ser vi endda at konservative politikere… Read more »

li
li
12 years ago
Reply to  Janne

Hørte med et halvt øre, at det konservative folkeparti lige har sat den radigale peter norsk Torsk! på plads, det trods alt en god nyhed.
Så lad os håbe de vågner mere op!

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  li

Var Norsk blot en enlig svale i det konservative folkeparti, så var der ikke noget problem. Det er han desværre ikke. Der er en del burkavogtere i partiet.

Limewoody
Limewoody
12 years ago

“Den hårde gruppe af statsløse palæstinensere i Bøgeparken tæller cirka 40 personer”,

Det skulle vel ikke nogle være de “flygtninge” der ved en kirkebesættelse – nej ikke den, den anden – fik godmenneskene i hos de radikale og Social Demokratiet til at vedtage en særlov…….

Hvis det er, så sætter det jo visse partiers hensigter med indvandringen i perspektiv – de vil simpelthen kaos og i yderste konsekvens krig…

Poul Højlund
Poul Højlund
12 years ago

Send integrationsrådene på kunstmuseum for at se, eller eventuelt gense Willumsens pragtfulde billede af badende børn. Det er så nordisk, så lyst og så godt. Se det her og foretag selv den indre sammenstilling af burkaens fængsel og the Nordic Way of Life. http://tilbygningen.dk/media/file/2258/workshop/willumsenStrand.jpg

Janne
Janne
12 years ago

De radikale har ikke lært en snus:

“Morten Østergaard, der udnævner DF som hovedfjenden for en ny regering,…”

h t t p://jp.dk/indland/indland_politik/article1812781.ece

De radikale har desværre endnu ikke fået øje på hvordan importeret religiøs og kulturel intolerance skader vores samfund, sammenhængskraften og vores frihedsrettigheder. De radikale er foruroligende radikale.

Janne
Janne
12 years ago

“Tolv procent av killarna i Rinkeby/Kista uppger att de stulit en bil under det senaste året – tre gånger så många som genomsnittet. 21 procent av Rinkebykillarna uppger att de flesta av deras kamrater begått allvarliga brott.”

Blev folkehemmet for kedeligt og fredeligt og tolerant for svenske politikere?

Janne
Janne
12 years ago

“Danskerne har det meget svært i Bøgeparken. Deres børn kan ikke lege i sandkassen, det er danskernes biler, der bliver stukket i brand, det er danskernes lejligheder, der er indbrud i, der skydes med luftgevær efter danskerne, og det er danskerne, der bliver udsat for gaderøverier. ………. Vi bliver tit kaldt for racister, men sådan ser de på alle, der håndhæver loven…”

Boligområdet gør meget ud af at fortælle omverden at den er et boligområde i forvandling. Det kan bydelen ikke løbe fra…

Janne
Janne
12 years ago

“Integrationsrådet har også haft en stribe henvendelser fra kvinder med anden etnisk baggrund, der gerne vil have en badedag for kvinder i Frederiksberg Svømmehal. Mange af kvinderne er meget isolerede, og jeg tror på, at man kan hjælpe disse kvinder ved at få [sic] får mulighed for at komme ud og svømme…” – Den praksis udelukker for det første andre fra at benytte vores fælles svømmehaller (os der også betaler skat til svømmehaller) – og den bedste måde at forhindre at kvinderne isoleres i hjemmet er ikke at isolere dem i svømmehaller, væk fra danskere, men at vise mangfoldighed, vise… Read more »

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  Janne

Integrationsråd nedlægges i Kbh:

“- Indvandrere er ikke eksperter i integration, bare fordi de er indvandrere, siger integrationsborgmesteren, som derfor ikke mener, at indvandrere har større viden om integrationsproblemerne end fagfolk.”

h t t p://www.berlingske.dk/article/20090911/koebenhavn/90911053/

Et stort skridt i den rigtige retning. (Med mindre det betyder at den nye ekspert-tænketank, der kommer i steder for blot er forklædt integrationsråd hvor det er multikulturalister fra universiteter og religiøse samfund der kommer til at styre ballet.

Forhåbentlig kommer nedlæggelse af integrationsråd også meget snart til at ske i mange andre danske byer.

PB
PB
12 years ago
Reply to  Janne

Alle partier stemte for forslaget, bortset fra Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Ja de ligger relativt centralt, er tit rigtig billige og rummelige 😛 Og så er de lige til at få med det samme.

Så mange goder, for så lidt besvær og en spændende oplevelse, jeg kan slet ikke forstå, at folk undgår de steder???? 🙂

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Jeg søger ny lejlighed lige nu.

Der er tre slags lejligheder, det er relativt let at få i Århus. Ja, endda i par kvarterer kan fåes øjeblikkeligt.

1. De ekstremt dyre
2. Dem som ligger langt væk fra centrum
3. Ja, prøv at gætte 🙂

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago

Du kunne da prøve med en treer … det ville give dig en form for street credibility, når du engang begynder din journalistiske karriere 😉

– – –

Markus
Markus
12 years ago

Lena Sundströms bok “Världens lyckligaste folk” sågas i Kristianstadsbladet: http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090910/KULTUR/49074968 @ Markus – ja tak, se nedenfor + DN mvh Steen Debatt i parlament och medier eller nynazistisk pöbel ? Thomas Nydahl anmelder Lena Sundströms Danmarks bog i Kristianstadsbladet: Inför en alltmer polariserad verklighet står många människor så frågande att de antingen väljer att blunda, eller att ansluta sig till nya politiska rörelser som i nationalismen försöker se svar och lösningar. Det djupa misstroendet mot den politiska eliten gör det möjligt att finna en plattform för sådana budskap. Men detta är inte en ”politisk fråga” för valplakat, utan en social,… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago

Så sker der alligevel noget positivt ude i Vollsmose. Det glædede mig meget at læse, at “Desuden er der en del omvendt racisme” derude i bøgeparken.

Denne ikke ubetydelige tilstedeværelse af “omvendt racisme”, må da kunne opveje noget af al den racisme, der møder danskerne derude.

Det er sør’me godt, at der også findes positive kræfter derude. Det beviser, at det her i virkeligheden kun drejer sig om nogle få utilpassede. Og at de fleste indvandrere slet ikke er racister, men derimod omvendte racister.

– – –

Mia
Mia
12 years ago
Reply to  Morten - - -

Ja, det undrede også mig, at man kaldte det “omvendt racisme”. Der er ikke noget omvendt ved deres racisme. Det drejer sig om ren og skær racisme, hvor det er danskerne, der er i offerrollen.

bl
bl
12 years ago

Der er bare alt for få betjene i Danmark til at tage gryden fra blusset, styrken skal mindst fordobles, med en koncentrering af styrken i de 8-10 største byer. Bevilgningerne til at opretholde ro og orden skal udvides. Politiets beføjelser kraftigt udvides. Strafferammen skal laves om: livstid varer livet ud i “bur dem inde og smid nøglen væk” forvaringsanstalter, ingen udgang siger sig selv. Dernæst skal der laves en repatrieringspolitik (udvisning) af samtlige kriminelle af udlandsk herkomst. Vi skal have en udvandringspolitik, al familiesammenføring skal foregå i udlandet. Slutteligt bliver vi nødt til at udtræde af den Europæiske Menneskerettighedskonvention Lyder… Read more »

Mads
Mads
12 years ago

DET behøver man ikke tage til Vol(d)smose for at opleve, det kan med nemhed opleves i Gellerup, Hasle, Rosenhøj, midtbyen by night etc etc her i Århus City

LFPC
12 years ago

Øøøh, var det ikke præcis hvad Nicolai Sennels også havde observeret? Og som han igen og igen fik at vide var helt, helt forkert, for det var baseret på alt for få observationer, og man kunne ikke sådan koble adfærd sammen med kultur?

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Hvis kronprins Frederik & kronprinsesse Mary, samt Caroline Flemming fra Valdemarslot bor permanent
i Vollsmose, så bliver Vollsmose en permanent fredelig mønsterbydel i Odense. 🙂
Vollsmose bliver faktisk et forbillede for vellykket integration, og politiet bliver legeonkler for araberdrenge
som kører i politibiler når kronprinseparret og andre prominente er på besøg i Vollsmose.
Det er fryd og gammen når V.I.P. hans majestæt og hendes majestæt er på besøg i Vollsmose
efter en urolig periode med ballade – dette er pressens udlægning.

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x