24
sep
Seneste opdatering: 25/9-09 kl. 1807
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det starter i en fjern forstad i et marginalt trossamfund. Måske vil der blive indgået et kompromis om lydstyrken i første omgang, eller magtdemonstrationen vil blive forpurret. Men tag ikke fejl, dette er et af mange små puf til vores grænser vi vil opleve i de kommende år. I forbindelse med Muhammedkrisen for tre år siden blev det ofte fremført, at denne måske var udtryk for at Europa var ved at blive betragtet som muslimsk interesseområde der skulle undergives muslimske krav. I dag er det en selvfølge at vi opfattes som sådan. Ikke som resultat af en erklæring, ikke som resultat af erobring af territorium. Det er bare lige så stille blevet en etableret kendsgerning som følge af konstant grænseudfordring, brok, offerretorik, og eftergivenhed fra vores side (LFPC).

Ulovlig muslimsk støjsender forpester naboers liv: En nabo fortæller, at det allerede begynder med bilstøj kl. 5 om morgenen, hvor den første af ialt 5 bønner om dagen finder sted. Der foruden er man nu begyndt at indkalde til bøn over højttaler. Sidste søndag morgen blev naboer vækket af høje råb fra højttalere, der kaldte til bøn kl. 8 om morgenen. Larmen blev ved en times tid og kunne høres i luftlinie en kilometer væk. Allah u akhbar, Allah u akhbar – lød det. Se (og hør!) videoen om moskeen og indkaldelsen til bøn.

Ghezali & Benouda: »Basically they are criminals«

“The indicators we have so far are they have been associated with Al Qaeda,” Interior Minister Rehman Malik told reporters. Commenting on the Swedes, Malik added, “They are Swedish nationals, but basically they are criminals and they were here on some other mission.” Malik said the group was captured August 28 on the outskirts of Dera Ghazi Khan. They all had entered Pakistan illegally. Islamabad: Pakistan probes detained Swedes on Al Qaeda ties

Der  hersker en slags radiotavshed i  Sverige. Om Ghezali kun, om ambassaden nu kan besøge ham eller ej.  Om datteren til lederen af Sveriges Muslimske  råd, Safia Benouda, heller ikke noget videre:

Det faktum att denna 19-åriga kvinna är dotter till Sveriges muslimska råds ordförande, Helena Benouda borde ge upphov till ett stort intresse hos svensk media om det sedvanliga mönstret efterlevdes. Att Safia Benouda gripits två gånger misstänkt för terrorism och dessutom tillsammans med före detta Guantanamofången Mehdi Gehzali borde göra henna till en mycket ”intressant” kvinna för media. Alla landets ”grävande” journalister borde kasta sig över denna historia och använda sig av alla tänkbara knep för att få fram fakta om Safia Benouda och vad hon sysslat med efter hennes gripande i Somalia 2007 fram till hennes gripande i Palistan. Men så är inte fallet. Det råder en skrämmande tystnad bland svenska journalister. Uppenbarligen har svenska chefredaktörer beordrat locket på när det gäller Safia Benouda.  ÄR SAFIA BENOUDA HELT OINTRESSANT?,

Polisen: ”Safia ljuger”. Se også Svenskkopplingar igen i Marocko?, Pakistan discovers ‘village’ of white German al-Qaeda insurgentsNio svenskar i fångenskap för terrorbrott : Rapport om terrorisme fra US State Departement fra foråret:

”Terroristorganisationer utnyttjar Sveriges beaktansvärda skydd för personlig frihet och mänskliga rättigheter”, konstaterar USA:s utrikesdepartement. Rapporten slår fast att en rad terrorgrupper har anhängare i Sverige: al-Qaida, al-Shabaab, Ansar al-Islam och Islamic Jihad. ”Sveriges asylpolitik drar till sig personer från konflikthärdar”

Tøger Seidenfadens vaklende taburet

Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, nyder utvivlsomt det stormvejr, han endnu engang har fået til at rejse sig om sin person. Ikke mange besidder hans helt unikke evne til at sætte sig selv i opposition til hvad som helst og hvem som helst. Det profilerer Politiken, og det differentierer utvivlsomt avisen i et særdeles hårdt avismarked. Det er med ret stor sandsynlighed derfor egenskaber, som chefredaktørens arbejdsgivere i bestyrelsen og direktionen for JP/Politiken-koncernen værdsætter. Men denne gang er han måske alligevel gået for vidt. Der er ikke så få ting, som faktisk tyder på, at hans dømmekraft ikke længere er, hvad den har været. Denne gang synes den i hvert fald at have ledt ham på gale veje, ud i et venneløst ingenmandsland, hvor alle er rasende på ham.  [..]

Ender sagen ikke med at koste Tøger Seidenfaden jobbet i denne omgang, kan den med stor sandsynlighed være den faktor, som gør, at bestyrelsen nu så småt begynder at tænke i et generationsskifte i Politikens ledelse. Børsen

Westergaard og Hedegaard på Yale

Kurt Westergaard’s famous drawing of Muhammad with a bomb for a turban won’t grace the pages of the Yale University Press’s new book when it comes out next week. But Westergaard himself will put in a campus appearance at Yale’s Branford College. Westergaard is one of the Danish cartoonists whose work, critical of Islam, sparked riots worldwide in 2005 — the subject of Jytte Klausen’s book The Cartoons That Shook the World. That book in turn sparked outrage last month, when the New York Times reported that the Yale University Press, citing fears of renewed violence, had decided to publish a book about cartoons without the cartoons. The book is scheduled for release on Monday. Three days later, on October 1, Westergaard will speak in the Branford College Common Room, along with Lars Hedegaard, founder of the Danish Free Press Society.

Jamie Kirchick ‘06, a member of the Yale Committee for a Free Press — formed by alumni to protest what they see as YUP’s and the university’s caving in to Islamist pressure — first mentioned Westergaard’s planned visit to campus in the New York Daily News last week. Since then, the news has popped up on a few blogs, notably the National Review’s The Corner. Muhammad cartoonist to speak at Yale

»Plötsligt i Vinslöv«

Hem till Vinslöv – igen. Johan Malmberg åkte i lördags kväll på galapremiär i Vinslöv för att se uppföljaren till den omhuldade dokumentären ”Plötsligt i Vinslöv”.

Vinslöv er en lilleby på kanten af Nävlingeåsen på vej 21 mellem Kristianstad  og Hässelholm i det nordøstlige  Skåne, et sted man tager  hen fordi man bor der, eller fordi man skal købe arbejdshandsker  eller reservedele til motorsaven, bilen eller traktoren. I Vinslöv bor 3.600 sjæle og byen skriver tilbage til før-middelalderen. Jeg læste en artikel om byen og filmen igår, og blev ført tilbage til 2001, da jeg så den i SVT og sad klinet til skærmen.

Titlen er underfundig. “Plötsligt i Vinslöv”.  Der er intet, der er pludseligt i filmen, og overfaldisk set sker der mindre end ingenting i filmens skildring af hverdagsliv i en skånsk provinsby. Men Vinslöv er en myretue, og livet i en myretue er mere begivenhedsrigt end man lige får øje på. Jo nærmere man kommer, desto mere myldrer det. Jenny Bergmans och Malin Skjölds film zoomer helt ind og åbner en verden, der er så skæv og intim , at den meget, meget sjældent kommer ud i vores offentlige rum, vores torve – medier og film, hvor det er det ydre og mest prangende, der er kriteriet for virkelighed og interesse. Jeg mener, en filmhelt som Holger Nilsson, overvægtig, diabetisk førtidspensionist, der kører på sin Tomos knallert, spiller bingo-bongo og taler med sin papegøje Jacko Jackonelli og brorsan i Australien på det bredeste skånske, det kommer man ikke langt  med på DR og i biffen nu om stunder:

Holger har arbejdet ved  jernbanen med at reparere spor. “Var det interessant?” . “Jo, når der kom et tog” svarer Holger lakonisk. Han gør ikke tingene  sværere end de er.

Men Jenny Bergmans och Malin Skjölds film satte tydligen fingret på något. Den blev SVT:s mest sålda dokumentär någonsin. Orsakade debatt. För kritikerna talade om lyteskomik, mobbning av enkla människor. Malin Skjöld som är uppvuxen i byn tyckte att hon filmade människor som normalt inte syns på film. Men kanske var det ett typexempel på hur den intellektuella medelklassfilmaren kom till byn för att skratta åt enkelt arbetarfolk? Det vet man ju – eller åtminstone Göran Hägglund – hur det går när kulturvänstern beblandar sig med ”verklighetens folk”. HD.SE

“Enkla människor.” Nok lyser Holger af ærlighed og uskyld, men han er ikke mindre kløgtig for det. Man behøver ikke være kynisk, for at være hurtig i pæren og man kan være ærlig uden at være naiv. Det sås på elitens reaktion, at filmen viste noget utilsigtet: Den evige, uoverstigelige kløft i mellem  den politiske og kulturelle elite, og de  mennesker, den så uberettiget føler sig hævet over. Eliten var så “fremmedgjort”, at den simpelthen ikke kunne se, at dette var en hundrede procent indfølt kærlighedserklæring, der gav de fleste såkaldte kunstfilm baghjul. En film, hvis folkelige, uprætentiøse indhold fik fine folk til at rynke på deres  ideologiske, højtuddannede næser.

Tjekov skrev: “Jeg kender kun ét kriterium for et kunstværk: Enten kan jeg lide det, eller også kan jeg ikke lide det.” – Folk kunne  lide det. Det siger ikke  så lidt om Medelsvenssons sans for kvalitet, at Vinslöv blev den mest sete og solgte dokumentar i nyere tid. Nattergale er svære at fange, også med et kamera.

Filmen viser det Sverige, jeg er nogenlunde fortrolig med. Det landlige, gule og Falu-røde Sverige hvor man har snavs under neglene fordi man beskæftiger sig med konkrete, fysiske ting. Det andet Sverige,storbyernes, har jeg ikke noget førstehåndskendskab til, det er noget der foregår på en teaterscene, det interesserer mig kun delvist og mætheden indfinder sig hurtigt. (Det er klart for mig, at jeg ikke er særlig interesseret i svensk politik. Det der fascinerer mig, er den “offentlige psykologi” der ligger bagved, og som om noget er historien om Kejserens Nye Klæder.)

Filmen blev “kult”. Jeg kan ikke lide ordet. Der er ikke  noget kultagtigt ved hverdagen, havde den ikke været  så nedgjort af det kunstlede og specielle. Jeg har min egen fortid med Vinslöv, Önnestad og Nävlingeåsen, men det er en anden, sideløbende historie, der vist kun kan interessere mig selv.

SR Dokumentär Plötsligt i Vinslöv . Der er desværre ikke så mange klip på You Tube, men dog nogle. Måske kan man låne den på danske biblioteker eller  købe den i Sverige.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
T. Snorrason
T. Snorrason
12 years ago

Først må jeg sige, at jeg finder denne hjemmeside glimrende og oplysende. Ja, den fik mig endog til at købe “Modern Day Trojan Horse” af Sam Salomom og E Al Maqdisi. Har man læst den, indser man, at den “muslimske kolonisering”, der pt. foregår af de vestlige demokratier ikke er nogen ny foreteelse, men en nøje udarbejdet plan for overtagelse af ikke-muslimske samfund, som allerede den såkaldte profet fremlagde og brugte, hvor man ikke kunne bruge sværdet. Essensen er at få opbygget selvstændige enklaver/gettoer med udelukkende muslimske beboere, muslimsk område med sharia osv. Dernæst at infiltrere det omliggende samfund og… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Morten Korrekt ! Men vi vil jo ikke sætte de behandlinger igang, der kunne komme elendighederne til livs! Vi ved ganske glimrende hvad der skal til, men vores politikere TØR ikke . Der skal naturligvis startes med repatrieringer og samtidig sættes ind med forbud mod mere indvandring hertil fra de arabisk-islamiske lande. Om repatrieringerne er der at sige, at de første der skal hjemsendes er de kriminelle. Dernæst de som ikke vil integration, men som arbejder for at implementere den islamiske ideologi her i landet. Forbud mod mere indvandring fra de arabisk-islamiske lande er helt modsat de planer EU har… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago

“(…)som følge af konstant grænseudfordring, brok, offerretorik, og eftergivenhed fra vores side”. Næ-æ-h – kun som følge af “eftergivenhed fra vores side”. Løsningen er alene, at vi lærer at tage ansvar. Det er os, der oplever problemet – det er os, der har problemet. Og vi kan ikke med rimelighed bede muslimerne om at løse det for os. Vi har et internt problem, der skaffer os problemer med muslimerne. Vi er svage, og derfor tiltrækker vi stærkere folk til vort land. Ligesom det gælder helt universelt i den verdensorden, vi nu lever i. De bakterier, der giver øjenbetændelse, er altid… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Janne

Det er utoligt der stadig er nogen der vil have noget som helst at gøre med Islamisk Trossamfund, og her tænker jeg ikke bare på deres rolle i.f.m. at hidse den muslimske verden op imod Danmark under Muhammed-‘krisen’. Nej, idag kan Mikael Jelving på sin JP-blog fortælle en artig lille historie om, at Islamisk Trossamfund på deres hjemmeside opforderer muslimske forældre til at opdrage deres børn til væbnet jihad mod de vantro:

http://blogs.jp.dk/frontalt/2009/09/25/jihad-for-begyndere/

Janne
Janne
12 years ago
Reply to  JensH

Tak for kaffe. Gad vide om de forskellige danske byer der er begyndt at fejre ramadan med IT på rådhuspladser kender til den side af IT.
Danske kommuner der bruger skattekroner til at feste med IT i offentligt regi bør stå til ansvar for samarbejdet med IT. Gad vide om Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde kende til den side af IT?

Janne
Janne
12 years ago

Ramadan mission på Flakhaven i Odense.

“I år er der også danske foreninger med på Flakhaven, og Islamisk Trossamfund har inviteret Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde til at deltage.”

h t t p://www.fyens.dk/article/1328399:Ekstra–Ramadanfesten-klar-paa-Flakhaven

Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde har for nyligt arrangeret foredrag om islam og kristendom på rådhuset i samme by.

Desuden har Præsteinitiativet, der har lavet en støtteerklæring til kirkeasyl, også støtter i Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde.

Limewoody
Limewoody
12 years ago

Ham fyrer de aldrig. Said En Faden. Det vil koste for meget at fede en ny op.

LFPC
12 years ago
Reply to  Limewoody

Hmmmm: Kunne dette være en rygende pistol? “Said” betyder “sværd” på arabisk, og Tøgers skæggede husfilosof talte jo som bekendt om at gribe til “sværdet”. Det hele går op i en højere enhed 🙂 .

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Tillad mig dette fra det norske fra omkring 30 år siden der var mig en god erfaring til erkendelse af min egen forstands rækkevidde og et glimt af indsigt i menneskets generelle uhyre skiftende specielle stilling, fra fast i sporet til snurrende for kræfter man ingen indflydelse har på- efter at have medbragt mine bedste støvler på turen til Østerdalen måtte jeg erkende det var et uhyre dårligt valg, jeg havde gjort, 20 minus grader fik metallet i tåspidserne iskolde og hele foden blev det samme. Da det ene bilhjul frøs fast fik bonden i sin traktor dog maskinen trukket… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Socialdemokratiske politikere skriver i dag bl.a.: “Efter det kommende valg og forhåbentlig efterfølgende regeringsskifte har vi tænkt os at bryde de kedelige parlamentariske unoder, der har bredt sig under VKO. Vi lader os gerne undersøge, vi samarbejder gerne hen over midten, og vi har ikke tænkt os at føre gold blokpolitik. Men vi ønsker ikke et særligt samarbejde med DF. Dertil er partiet alt for borgerligt og højreorienteret.” h t t p://www.berlingske.dk/article/20090924/kronikker/709240064/ Men det er jo ikke DF der fører islam-konservativ politik. Det er socialdemokraterne. Senest har vi set det med socialdemokraternes intense kamp for stormoskeer og koran-kultur flere steder… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Mette

Pragtfuld historie fra det norske. 🙂 Tak for det. Glemmer nok sent historien om plastikposen og den om balletten.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

OT Hyggeligt – gad vide, om der også er nogle “danskere” på sprogkursus i Ægypten ;-( http://www.nrc.nl/international/Features/article2368327.ece/Egypt_suspicious_of_European_language_students Egypt suspicious of European language students Published: 24 September 2009 11:02 | Changed: 24 September 2009 16:45 Many deeply religious students from Europe come to Egypt to learn Arabic. The question is: are these European Salafists coming to study the language of the Koran or to prepare terrorist attacks. By Alexander Weissink in Cairo Feature – Egypt free port for illegal trade in kidneys Young men with downy beards, caps, kneelength galabeyas and sandals sat chatting in a MacDonald’s restaurant in Nasr City,… Read more »

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
12 years ago

Hvis man har betalt sin svenske licens, så er der vel ikke noget i vejen for at hente filmen her:
http://thepiratebay.org/torrent/3244553/Pl_igt_i_Vinsl_
Jeg vil dog ikke opfordre nogen til piratkopiering af copyrighted materiale.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  steen

Man må nok sige, at the real hollywood er flyttet til Sverige, med det røveri. Nu mangler vi bare heltene. Dem har de så nok kun i deres glimrende krimiforfatteres bøger 😛

fl
fl
12 years ago

Da jeg boede oppe i Norge 2001-3 læste jeg ofte AP’s dabat om indvandring, Mette havde mange meget spændende og velunderbyggede indlæg på debatten. Måske skulle I (Snaphanen) overveje at lade hende kommentere på en mere regulær basis på selve hovedsiden.

Mette
Mette
12 years ago

Steen. Du har misforstået mig. Jeg anser på ingen måde Holger for at være syg, men jeg kender især typen, fordi de af og til bliver lidt forkomne og indlagt, og det kan være svært at bedømme, hvor længe man skal beholde dem, fordi de for det meste er helt på egen boldbane og højst har venner af samme type. De spiser jo sjældent noget ordentligt. Jeg kender også typen fra Norge, hvor der er mange af dem. Engang oppe ved polarcirklen, hvor vi boede meget primitivt, fik vi besøg af en same, der var af samme slags og en… Read more »

Beezy
Beezy
12 years ago
Reply to  Mette

@Mette
Kostelig beskrivelse. Håber du skriver mere og andet end blogs. Din beskrivelse fra Nord Norge er af højeste karat. Tak!

Victor
Victor
12 years ago
Mette
Mette
12 years ago
Reply to  steen

Steen. Det hele er sikkert gået i stykker hos Holger, og han er helt bestemt ungkarl. Ikke fordi han ikke kan lide piger, men det er lisson ikke blevet til noget med ham ogt pigerne .Heller. Når han ryger på hospitalet, blander han sig ikke i behandlingen, og man får nemt det indtryk, at han ikke synes, at det er hans bord. I øvrigt er han sød og rar, og man bliver nødt til at tage ham, som han er. Det er i grunden slet ikke så svært. Medmindre man er perfektionist. 🙂

JensH
JensH
12 years ago

OT Suk, så skal vi åbenbart have en ny runde med ‘borgerlig anstændighed’ og den dertil hørende DF-bashing. Oven på Eyvind Vesselboes tåbelige kronik igår kommer de lalle-liberale fra VU nu op af hullerne: “Dansk Folkepartis indflydelse i dansk politik er “pinlig”. Sådan lyder den markante udtalelse fra Venstres Ungdoms (VU’s) nye formand, Jakob Engel Schmidt. “Dansk Folkeparti har groft sagt slået sig op på tre standpunkter. De kan lide gamle, de kan lide dyr, og så kan de ikke lide indvandrere. Jeg synes, det er pinligt, at et parti, der har så indsnævrede holdninger i forhold til en bestemt… Read more »

Peter GH
Peter GH
11 years ago
Reply to  JensH

Det var dog en latterlig kommentar

Mette
Mette
12 years ago

“den är uppstoppad” 🙂

Jeg kender typen fra min ansættelsestid på et sygehus i provinsen, hvor jeg af og til tog på hjemmebesøg på landet for at se, hvad vi sendte patienterne hjem til. Hvis der var “badeværelse” var det tit en bruser, der var sat op i en skummel, gammel vaskekælder, og der kunne sagtens være lokum ude i haven. Men den berømte kronhjort over sofaen manglede sjældent.

Nietzsche
Nietzsche
12 years ago

Hei Vi ser du følger utviklingen nøye i Sverige. Det er meget bra at du gjør det, for svenskene synes å være bevisstløse hva angår innvandringen. Merkelig at de ikke bare måker inn nasjonalgarden og hiver ut hele bøtteballetten fra Rosengård, Göteborg osv. Hvor vanskelig kan det være å ta knekken på en steinkastende bande? Vi her i Norden må gjøre klinkende klart at dersom disse innvandreres hjerner ikke innfinner seg med våre lover og regler og at dersom de ikke umiddelbart avstår fra å presse igjennom alle mulige og umulige særkrav, og dette gjelder spesielt muslimer som viser seg… Read more »

PB
PB
12 years ago

Herligt You Tube klip fra filmen ”Plötsligt i Vinslöv”. Søren Ryge havde også på et tidspunkt nogen fine potræt dokumentar film om mennesker i det “ukendte” Danmark , det er godt at blive mindet om at det gode liv ikke nødvendigvis leves i storbyen.

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x