3
nov
Seneste opdatering: 4/11-09 kl. 0626
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Henrik Jensen, historiker og forfatter, David Gress, professor og Mikael Jalving, historiker, forfatter. Med indledning af Lars Hedegaard. (der er nogle beklagelige  mikroudfald i midten af video 1, men de  hindrer ikke forståelsen.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Mette

Så sandt. En fornøjelse at træffe en logisk tænkende!

Omend statskup er realiteten, er det i massemedier fremførte nominelle billede et af der er foregået en indgåen af frivillige aftaler på basis af det repræsentative demokratis valgte individers trufne beslutninger det fremherskende.

Hvad kan vi da ellers gøre ved det- ud over at gøre opmærksom på det?

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

JensH Det kræver en nærmere studeren af juristernes svar, at afgøre hvad grundlaget selve materialet for deres konklusion var. Jeg mener udgangspunktet var dels Grundloven, dels Lissabon-traktaten, samt andre indgåede aftaler mellem Danmark og andre parter. Det er naturligvis muligt de adspurgte jurister udelukkende har taget Danmarks særlige EUforbehold, som deres bedømmelsesgrundlag for konklusionen, de forbehold mange aktuelt arbejder for ophæves, for pålydende og det konklusionen skulle svare på med hensyn til om suverænitetsbegrænsning finder sted eller ej efter Lissabon-traktaten, og konklusionen er udfærdiget på dét specifikt eksakte grundlag. Med HELE Lissabon-traktaten som grundlag ser jeg ikke konklusionen kan være… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

“TV2 kilde med et kort stykke om EUmagt”

Og så fik regeringen sine top-jurister til at påstå, at Lissabontraktaten ikke betød afståelse af suverænitet. Disse jurister må virkelig have taget kvælertag på deres egen faglige ære.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

TV2 kilde med et kort stykke om EUmagt:

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-26204455.html

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Mette Glimrende. JP kunne og burde jo sætte det i selve avisen. Der kunne tilføjes at EUs tiltagende brug af flertalsafgørelser og selve procedurerne hvorunder beslutninger foretages må føre til konklusionen – at demokrati, som forstået ud fra definitionen af hvad demokrati er, for de enkelte medvirkende EU deltagende parter er ikke eksisterende på et stigende antal områder, nogle af disse bedømmes som så vitale, at demokrati i enkelt staterne reelt er blevet- ikke eksisterende. Jvf. eksempelvis http://en.euabc.com/word/2149 og hr. Bondes ord om at lovgivning i EU blandt andet reelt sker med oprindelse i hundredevis af hemmelige grupper der giver… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter Buch Jeg sprang mellemregningerne over i det læserbrev, hvor jeg skrev, at demokratiet er afskaffet. For det har du jo ret i, at det er. Og i dag har vi også mistet håbet om, at David Cameron udskriver folkeafstemning i England. Det vil han ikke mere. Han siger, at Lissabontraktaten nu er ophævet til lov. Statskup, er hvad det er, og den slags bør vi ikke respektere. Jeg forudser, at vi i en tid går i politisk og moralsk opløsning, indtil et eller andet voldsomt får vendt bøtten, men da vil vort udgangspunkt være et helt nyt. Vi får… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  Mette

Ja, Danmark er ophørt som selvstændig stat. Vi er nu en del af Region Nord i Storeuropa, og fra 1/1 2001, altså om 1½ måned går EU’s reelle grænse ved Persergulfen, og det sydlige Sahara. Snart kommer Georgien vel også med, landet der gav verden Stalin og Beria, hvilket burde være advarsel nok. Kerne-europæiske lande som Ukraine, Hviderusland og Moldavien, de to første kun en dagsrejse i bil herfra, kristne og med en humor og livsform der ligner vores, forkastes til fordel for islamiske diktaturer. I sandhed et trist år, demokratiet brutalt trådt under fode. Folketinget reduceret til et regionsråd… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Nicolai Sennels slår til igen 😉 http://blogs.jp.dk/kulturkloeften/2009/11/04/repatriering-statssponsoreret-udvandring-er-den-eneste-win-win-løsning/ Repatriering – statssponsoreret udvandring – er den eneste win-win løsning Dato: d. 04.11.09, 10:32 Af: Nicolai Sennels Emner: Helle Thorning-Schmidt, Integration, repatriering Betaling af dårligt eller ikke-integrerede indvandrere for at UDVANDRE, er den eneste løsning på integrationen, hvor alle parter får noget positivt ud af det. Repatriering – også kaldet statssponsoreret udvandring – er kommet for at blive! Danmark har en stor gruppe indvandrere, som er så dårligt integreret i det danske samfund, at både de selv og omgivelserne direkte lider under det. De dårligt integrerede lider ved, at de ikke føler sig… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Jeg tror søreme der er en gud – og han er stor:

http://jp.dk/udland/article1873635.ece

Mette
Mette
12 years ago

Mange kredser i denne tid om samme emne som Henrik Jensen. En af dem er professor i statskundskab ved Københavns Universitet Peter Nedergaard, der indleder sit indlæg på JP Blogs om “moderne patriotisme” med flg.: “Sammenhængskraften i Danmark er under pres. Særinteressernes fremme af egne ønsker er blevet allestedsnærværende og massiv. ”Jeg gør først og fremmest, hvad der er til gavn for mig og min egen gruppe og er ligeglad med resten”-attituden er blevet dominerende.” Dernæst hiver Nedergaard til min forbløffelse den særdeles støvede Thyge Rothe frem fra 1700-tallet. Samme Rothe som mistede sine embeder og heligede sig sin familie,… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Mette

Så fik man da det på plads! 🙂
Som sædvanligt en rigtig god historie og samtidig lærerigt indlæg (men hvordan i alverden kan det lade sig gøre at være SÅ morgenfrisk??)

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Egtvedpigen. Det lange opus blev ikke skrevet på morgenkvisten. 🙂

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Mette

Nu er jeg ligegodt helt lettet! Tanken om at enkelte individer skulle være i stand til at huske kongerækken, både forfra og bagfra, samt skelne den ene Rothe-bror fra den anden, før klokken har så meget som slået syv ( imens en døgenigt som jeg i så udpræget grad ikke er i stand til at præstere noget som helst akademisk før kl. er mindst ti), har plaget mig siden i går!

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Bortset fra det nævnte opstød, der muligvis har nogen baggrund i mit fravær fra symposiet, er det nu engang en fornøjelse at der fra Gress til Roser og Hedegaarde og et utal af andre steder er ønske om udbredelse af trykkefrihed. Det projekt fortjener mest støtte, trods anførte kritikpunkt. Set herfra.
Sikke et landskab!

Mette
Mette
12 years ago

Ja, ja, Struensee forsøgte.

Desværre røg en af mine slægtningen i den grad til gåsefjeren, at nogle mener at vide, at han var skyld i, at trykkefriheden blev indddraget igen. Den blev i hvert fald inddraget. Jeg har et kobberstik af ham, hvor hans ordsprog står med prikker og stikker: skrevet:

“Ærlighed varer længst”.

Det blev stukket på et tidligere tidspunkt.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det er for drenge, det er for piger-
alting koster, som vi siger.

Beklagelig udeladelse eller forglemmelse af Johann Friedrich Struensees indførelse af Trykkefrihed i Danmark. Jeg var ikke tilstede og ved ikke om omtalen af dette forkom hos talere eller tilstedeværende. Gjorde den ikke ses det herfra som en graverende fejl fremtidige symposier eller arrangementer retfærdigvis må råde bod på.

Andre skrev:
http://www.denstoredanske.dk/index.php?title=Livsstil%2C_sport_og_fritid/Filosofi/Filosofi_i_1800-_og_1900-t./ytringsfrihed

Mette
Mette
12 years ago

Tak for videoerne, som kan anbefales.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Tak Steen 🙂

Interessant kronik her:

http://www.berlingske.dk/kronikker/vaerre-end-ku-klux-klan

Lige på kornet efter min mening.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x