3
nov
Seneste opdatering: 4/11-09 kl. 0626
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Henrik Jensen, historiker og forfatter, David Gress, professor og Mikael Jalving, historiker, forfatter. Med indledning af Lars Hedegaard. (der er nogle beklagelige  mikroudfald i midten af video 1, men de  hindrer ikke forstÄelsen.)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Mette

SĂ„ sandt. En fornĂžjelse at trĂŠffe en logisk tĂŠnkende!

Omend statskup er realiteten, er det i massemedier fremfÞrte nominelle billede et af der er foregÄet en indgÄen af frivillige aftaler pÄ basis af det reprÊsentative demokratis valgte individers trufne beslutninger det fremherskende.

Hvad kan vi da ellers gÞre ved det- ud over at gÞre opmÊrksom pÄ det?

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

JensH Det krĂŠver en nĂŠrmere studeren af juristernes svar, at afgĂžre hvad grundlaget selve materialet for deres konklusion var. Jeg mener udgangspunktet var dels Grundloven, dels Lissabon-traktaten, samt andre indgĂ„ede aftaler mellem Danmark og andre parter. Det er naturligvis muligt de adspurgte jurister udelukkende har taget Danmarks sĂŠrlige EUforbehold, som deres bedĂžmmelsesgrundlag for konklusionen, de forbehold mange aktuelt arbejder for ophĂŠves, for pĂ„lydende og det konklusionen skulle svare pĂ„ med hensyn til om suverĂŠnitetsbegrĂŠnsning finder sted eller ej efter Lissabon-traktaten, og konklusionen er udfĂŠrdiget pĂ„ dĂ©t specifikt eksakte grundlag. Med HELE Lissabon-traktaten som grundlag ser jeg ikke konklusionen kan vĂŠre… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

“TV2 kilde med et kort stykke om EUmagt”

Og sÄ fik regeringen sine top-jurister til at pÄstÄ, at Lissabontraktaten ikke betÞd afstÄelse af suverÊnitet. Disse jurister mÄ virkelig have taget kvÊlertag pÄ deres egen faglige Êre.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

TV2 kilde med et kort stykke om EUmagt:

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-26204455.html

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Mette Glimrende. JP kunne og burde jo sĂŠtte det i selve avisen. Der kunne tilfĂžjes at EUs tiltagende brug af flertalsafgĂžrelser og selve procedurerne hvorunder beslutninger foretages mĂ„ fĂžre til konklusionen – at demokrati, som forstĂ„et ud fra definitionen af hvad demokrati er, for de enkelte medvirkende EU deltagende parter er ikke eksisterende pĂ„ et stigende antal omrĂ„der, nogle af disse bedĂžmmes som sĂ„ vitale, at demokrati i enkelt staterne reelt er blevet- ikke eksisterende. Jvf. eksempelvis http://en.euabc.com/word/2149 og hr. Bondes ord om at lovgivning i EU blandt andet reelt sker med oprindelse i hundredevis af hemmelige grupper der giver… Read more »

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Peter Buch

Peter Buch Jeg sprang mellemregningerne over i det lĂŠserbrev, hvor jeg skrev, at demokratiet er afskaffet. For det har du jo ret i, at det er. Og i dag har vi ogsĂ„ mistet hĂ„bet om, at David Cameron udskriver folkeafstemning i England. Det vil han ikke mere. Han siger, at Lissabontraktaten nu er ophĂŠvet til lov. Statskup, er hvad det er, og den slags bĂžr vi ikke respektere. Jeg forudser, at vi i en tid gĂ„r i politisk og moralsk oplĂžsning, indtil et eller andet voldsomt fĂ„r vendt bĂžtten, men da vil vort udgangspunkt vĂŠre et helt nyt. Vi fĂ„r… Read more »

PeterK
PeterK
13 years ago
Reply to  Mette

Ja, Danmark er ophĂžrt som selvstĂŠndig stat. Vi er nu en del af Region Nord i Storeuropa, og fra 1/1 2001, altsĂ„ om 1Âœ mĂ„ned gĂ„r EU’s reelle grĂŠnse ved Persergulfen, og det sydlige Sahara. Snart kommer Georgien vel ogsĂ„ med, landet der gav verden Stalin og Beria, hvilket burde vĂŠre advarsel nok. Kerne-europĂŠiske lande som Ukraine, Hviderusland og Moldavien, de to fĂžrste kun en dagsrejse i bil herfra, kristne og med en humor og livsform der ligner vores, forkastes til fordel for islamiske diktaturer. I sandhed et trist Ă„r, demokratiet brutalt trĂ„dt under fode. Folketinget reduceret til et regionsrĂ„d… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Nicolai Sennels slĂ„r til igen 😉 http://blogs.jp.dk/kulturkloeften/2009/11/04/repatriering-statssponsoreret-udvandring-er-den-eneste-win-win-lĂžsning/ Repatriering – statssponsoreret udvandring – er den eneste win-win lĂžsning Dato: d. 04.11.09, 10:32 Af: Nicolai Sennels Emner: Helle Thorning-Schmidt, Integration, repatriering Betaling af dĂ„rligt eller ikke-integrerede indvandrere for at UDVANDRE, er den eneste lĂžsning pĂ„ integrationen, hvor alle parter fĂ„r noget positivt ud af det. Repatriering – ogsĂ„ kaldet statssponsoreret udvandring – er kommet for at blive! Danmark har en stor gruppe indvandrere, som er sĂ„ dĂ„rligt integreret i det danske samfund, at bĂ„de de selv og omgivelserne direkte lider under det. De dĂ„rligt integrerede lider ved, at de ikke fĂžler sig… Read more »

Victor
Victor
13 years ago

Jeg tror sĂžreme der er en gud – og han er stor:

http://jp.dk/udland/article1873635.ece

Mette
Mette
13 years ago

Mange kredser i denne tid om samme emne som Henrik Jensen. En af dem er professor i statskundskab ved KĂžbenhavns Universitet Peter Nedergaard, der indleder sit indlĂŠg pĂ„ JP Blogs om “moderne patriotisme” med flg.: “SammenhĂŠngskraften i Danmark er under pres. SĂŠrinteressernes fremme af egne Ăžnsker er blevet allestedsnĂŠrvĂŠrende og massiv. ”Jeg gĂžr fĂžrst og fremmest, hvad der er til gavn for mig og min egen gruppe og er ligeglad med resten”-attituden er blevet dominerende.” DernĂŠst hiver Nedergaard til min forblĂžffelse den sĂŠrdeles stĂžvede Thyge Rothe frem fra 1700-tallet. Samme Rothe som mistede sine embeder og heligede sig sin familie,… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
13 years ago
Reply to  Mette

SĂ„ fik man da det pĂ„ plads! 🙂
Som sédvanligt en rigtig god historie og samtidig lérerigt indlég (men hvordan i alverden kan det lade sig gþre at vére SÅ morgenfrisk??)

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Egtvedpigen. Det lange opus blev ikke skrevet pĂ„ morgenkvisten. 🙂

Egtvedpigen
Egtvedpigen
13 years ago
Reply to  Mette

Nu er jeg ligegodt helt lettet! Tanken om at enkelte individer skulle vÊre i stand til at huske kongerÊkken, bÄde forfra og bagfra, samt skelne den ene Rothe-bror fra den anden, fÞr klokken har sÄ meget som slÄet syv ( imens en dÞgenigt som jeg i sÄ udprÊget grad ikke er i stand til at prÊstere noget som helst akademisk fÞr kl. er mindst ti), har plaget mig siden i gÄr!

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Bortset fra det nĂŠvnte opstĂžd, der muligvis har nogen baggrund i mit fravĂŠr fra symposiet, er det nu engang en fornĂžjelse at der fra Gress til Roser og Hedegaarde og et utal af andre steder er Ăžnske om udbredelse af trykkefrihed. Det projekt fortjener mest stĂžtte, trods anfĂžrte kritikpunkt. Set herfra.
Sikke et landskab!

Mette
Mette
13 years ago

Ja, ja, Struensee forsĂžgte.

DesvÊrre rÞg en af mine slÊgtningen i den grad til gÄsefjeren, at nogle mener at vide, at han var skyld i, at trykkefriheden blev indddraget igen. Den blev i hvert fald inddraget. Jeg har et kobberstik af ham, hvor hans ordsprog stÄr med prikker og stikker: skrevet:

“Ærlighed varer lĂŠngst”.

Det blev stukket pÄ et tidligere tidspunkt.

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago

Det er for drenge, det er for piger-
alting koster, som vi siger.

Beklagelig udeladelse eller forglemmelse af Johann Friedrich Struensees indfÞrelse af Trykkefrihed i Danmark. Jeg var ikke tilstede og ved ikke om omtalen af dette forkom hos talere eller tilstedevÊrende. Gjorde den ikke ses det herfra som en graverende fejl fremtidige symposier eller arrangementer retfÊrdigvis mÄ rÄde bod pÄ.

Andre skrev:
http://www.denstoredanske.dk/index.php?title=Livsstil%2C_sport_og_fritid/Filosofi/Filosofi_i_1800-_og_1900-t./ytringsfrihed

Mette
Mette
13 years ago

Tak for videoerne, som kan anbefales.

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Tak Steen 🙂

Interessant kronik her:

http://www.berlingske.dk/kronikker/vaerre-end-ku-klux-klan

Lige pÄ kornet efter min mening.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x