20
dec
Seneste opdatering: 21/12-09 kl. 0919
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg tror det kan være en god idé med jævne mellemrum at poste disse videoer fra fredagsbønnen på post-Paris’ gader. Datoen for denne kendes ikke, men som man vil kunne se i forhold til tidligere viste klip, bliver stemningen mere og mere aggressiv. Omgivelsernes nysgerrighed opfattes som en provokation, og dette er ikke længere offentligt område, hvad kameramanden må sande. Folkene bag må have is i maven, og spørgsmålet er hvor længe endnu kameraet kan komme så tæt på. Hvis nogen har kendskab til visning af disse optagelser på mainstream-tv hører vi gerne nærmere – foreløbig ser det ud til at udspille sig i onlineverdenens parallelunivers. Perfekt at trække frem til eventuelle multikultibajadser omkring julebordene. Vi ved noget de ikke ved (LFPC).

Familievoldtægter

Interessante, og for mig helt nye, oplysninger. Det der må være det afgørende spørgsmål må være hvorvidt disse overgreb har legitimation i kultur og/eller religion. Vi ved at drab på egne børn eller børnebørn er straffrit i f. eks. sunni-retsskolen Shafi’i, som er den Abdul Wahid Pedersen følger (se Shafi’i-manualen ‘Umdat al-Salik 01.1-2), et grundsyn der også afspejles i nationale lovgivninger i flere muslimske lande. Vi ved at voldtægt af slaver er legitimeret i islam (Koranen 4:3). Vi ved at Ayatollah Khomeini sagde ‘god’ for sex med børn, selv spædbørn (Khomeini, “Tahrirolvasyleh” fourth volume, Darol Elm, Gom, Iran, 1990). Kan man af dette udlede at der er religiøs sanktionering af interfamiliær sex med mindreårige? Eller er det også formelt set overgreb, som måske florerer i ekstra høj grad p.g.a. kvinders mindreværdige status? Godt spørgsmål som der kan være grund til at prøve at finde svar på. At henlede opmærksomheden på fænomenet er der selv sagt ikke nogen der skal forhindre os i med manipulerende og løgnagtige metoder (LFPC).

[…] Læs f.eks. beskrivelsen af, hvordan man i det somaliske miljø i Norge behandler sine pigebørn i Amal Adens bog Se oss (Aschehoug 2008), hvor hovedpersonen bliver voldtaget af sin onkel, mens både faderen og moderen kikker den anden vej. Om denne skildring bemærker den norske børneombudsmand Reidar Hjermann, at “hvis bare noget i den bog stemmer, har vi et vigtigt job at gøre”. Det havde han vel ikke sagt, hvis han antog, at der var tale om et enkeltstående tilfælde.

I sin erindringsbog Meyebela: My Bengali Girlhood – A Memoir of Growing up Female in a Muslim World (Steerforth Press 1998) beskriver Taslima Nasrin, hvordan hun ved to separate lejligheder blev voldtaget af sine onkler. Hvor mange bengalske piger har oplevet noget lignende – uden at turde fortælle det? Nasrins mod og åbenhjertighed medførte, at hun måtte flygte for sit liv og fortsat lever i eksil i Vesten.

En amerikansk undersøgelse, der i 1993 blev gennemført på initiativ af North American Council for Muslim Women, tydede på, at vold i hjemmet (der omfattede alt fra prygl til incest) mod muslimske kvinder og børn forekom i 10 pct. af den muslimske befolkning

I 2006 var der en diskussion i web-magasinet FrontPageMagazine, hvor den tyske islam-ekspert Hans-Peter Raddatz fremholdt, at incest og voldtægt er et af islams største problemer. Raddatz fik støtte af psykiateren og arabisten Nancy Kobrin, der mener, at “den arabisk-muslimske kultur pr. definition fremmer en incestuøs familie, en ‘lukket cirkel'”. Kobrin henviser bl.a. til den arabiske sexolog Abdelwahab Bouhdibas værk Sexuality in Islam, hvis franske udgave udkom i 1975. […] Lars Hedegaard: Udsigt fra sumpen

Etnisk udrensning af kristne i Mosul, Irak

[…] A few days after a double attack against churches in Mosul left an eight-day baby girl dead, anti-Christian attacks continue. Sources had told AsiaNews that community “was destined to die”.

The attackers drove up and shot dead Zeid Majid Youssef as he as entering his home after parking his car. Mohammad Abdel al-Jabbar, who saw what happened, said that one of the criminals “got out of the car to make sure that he was dead” before the car took off “quickly”, execution style. Local sources said that the young man was buried in the cemetery near the Immaculate Church, in Tahira. In the past, the building has suffered a lot of damage as a result of two car bombs.

The murder is part of a plan to “ethnically cleanse” Iraqi Christians through targeted killings. […] Another targeted killing against Mosul’s Christian community, Christians in lands across Middle East face uncertain time this Christmas.

Deadline 2. sektion: Folkehjem i forandring

Sverige er det land i Norden, der har taget mod flest flygtninge og indvandrere de sidste mange år. Hvad har indvandringen gjort ved Sverige? Hvad er der på spil i det gamle folkehjem? Jes Stein Pedersen har besøgt den svenske forfatter Kerstin Ekman i Stockholm.

Med Ekman kan tampen ikke undgå at brænde, men rigtig brandvarm bliver den sjældent. En ikke- kunstner vil have mere konkrete boller på suppen. Dette er for lidt og for civilliseret til titusindvis ad voldsofre og 900.000 fattigpensionärer, der må lide afsavn i et Folkhem de byggede, men hvis afvikling de ingen indflydelse har på. I depotier har kunstnere haft en central rolle med at sige sandheden, i velfærdsdemokratierne  ligger det unægtelig  tungere. Falder det dem mere naturligt at ville genvinde det tabte, end at forsvare det vundne, eller med andre ord, trives de bedst, når de har det værst ? Jeg har ikke svaret. Deadline 2 sektion kan ses her snarest.

ScreenShot004

ScreenShot003

ScreenShot007

ScreenShot008

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Kunstnere trives muligvis ikke bedst når de har det værst, men noget af deres bedste kunst kan nok være fra sådanne perioder eller stunder…Eksempler er jo kendte.
Vellevned og tryghed kan være bremsende for udfoldelse såvel som mangeltilstand kan være det.

Når alt blir målt og vejet-
pas på, med for lidt, og for – meget.

Liva
Liva
12 years ago

Det er en voldsom og meget selvsikker religiøs magtdemonstration der foregår i de parisiske gader og det lader ikke til at hensyn er en del af den form for gudedyrkelse og fromhed. At andre religiøse retninger – og politikere – ikke siger fra over for denne klamme magtdemonstrative forestilling, stiller dem i et dårligt lys, synes jeg. Det er i øvrigt noget af en mandeforestilling. Der er ikke skyggen af kvinder eller piger. Ikke engang kvinder med niqab. Således får de fromme mænd med macho religion gjort en hel offentlig gade fri for kvinder – og ikke-troende. En offentlig gade… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Jeg troede VI i Skandinavien var ret sekulære samfund, og der findes RELIGIØSE samfund- ingen nævnt…- der villigt overtager Skandinavien…

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago

Jeg må indrømme, at jeg faktisk er lidt skuffet over Kerstin Ekman. Er det virkelig alt, hvad hun føler på dette område? Når man skriver så fortræffelige bøger om menneskeliv, så må man for pokker have fattet et eller andet! Det er vel også dét, hun meget forsigtigt giver udtryk for med sin antipati for tørklæder. Kan man virkelig, i så høj en alder, stadig være bekymret for sit renommé? Og hvem tror hun egentlig læser disse (i øvrigt glimrende) bøger om bl.a. livet i Norden igennem det sidste århundrede? For jeg er ret sikker på, at det har den… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Ja, hun er meget skuffende at høre på. Hun siger bl.a.: “Vi er ikke en ø i verden”. Nej, men hun tænker selv og lever som på en ø. Hun skulle prøve at bo i de hårde kvarterer i Malmø, eller prøve at forestille sig hvordan det er at have børn i skoler i områder hvor skoler brændes af. Hun mangler jo ellers ikke fantasiens vingebårne kraft. Men den rækker i dette tilfælde desværre ikke når det gælder andres virkelighed. Årh, hvor kunstnere svigter en masse i disse her år. Men igen, deres kunst har ikke selv valgt sit ‘hjem’,… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

Man kan vel sige at mange vestlige kunstnere nu forærer folkehemmet og i det hele taget vestlige værdier væk – med ynde.

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Liva

Ja, det er præcis hvad de gør! Det minder mig lidt om C. V. Jørgensen sangen Costa Del Sol: For øjeblikket har vi det herligt Her på Costa del Sol I vort ny-nazistiske & asociale sammenhold Men den dag røderusserne kommer & det gør de jo nok igen Har jeg solgt min hacienda & købt en ny i Californien Det bliver den danske underklasse, der kommer til at betale den fulde pris. De kommer til at leve kummerligt og under en barbarisk religion. Alle kunstnerne sælger ud af de aktier, de stadig har tilbage i det synkende skib Danmark. De… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

Og hvis europæiske kunstnere ikke ‘ynder’ vestlig kultur og frihed væk, så laver de sengetøjsmotiver på lærred eller sprællemænd der heiler, eller havenisser der heiler eller maler multikultur ideologi ind i gamle store, klassiske værker. Måske har vores kultur – den vestlige – virkelig toppet? Hvor blev i grunden den traditionsrige, vestlige akademiske kunst af i EU’s kamp for multikultur? Det kunne bare være så FEDT og spændende hvis unge kunstnere gav sig i kast med at tage den tradition op igen. Virkelig provokerende. Nyskabende – fordi den næsten er glemt. Men det kræver meget mere teknisk kunnen og noget… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

For 30-40 år siden lavede kunstnere – f.eks. Per Kirkeby og Per Nørgaard – et voldsomt faderopgør i deres kunst. Fint nok med det. Men nu må der et moderopgør i gang. For det er en slags modermalerier Per Kirkeby og andre har lavet med den meget abstrakte kunst. Mudder kunst ligner det lidt. Uden nogen akademiske og tankemæssige og tekniske referencerammer. Det ligner terapi kunst, synes jeg. Det er udmærket kunst, bestemt, bare keeedeligt i længden og for ensformigt – og for meget faderopgør, som sagt. Der trænger til nye boller på suppen. Noget andet end kunstnere der ikke… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Liva

Ups, mente Bjørn Nørgaard. sæføli.

Erling
Erling
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Når man skriver så fortræffelige bøger om menneskeliv, så må man for pokker have fattet et eller andet! Det er vel også dét, hun meget forsigtigt giver udtryk for med sin antipati for tørklæder. Når man har været rød et helt menneskeliv, eller blå, for den sags skyld, er det svært at skifte gear. Nogen bemærkede, at videnskabelige paradigmer skiftede ved, at det gamle paradigmers paragoner uddøde og en ny generation kom til. Og her taler vi videnskabsfolk, ikke kunstnere. Jeg synes man skal give Ekman credit for det med tørklæderne, hendes hjerne er ikke helt størknet endnu. Og så… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Erling

Har du læst Ulveskindet??? Gør det!

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Nu är det bara våld som kan rädda Europa. Tåget att lösa detta problem med muslimerna har för länge sedan gått. Vi kan bara befria oss själva genom blodbad.

Demokratbloggen
12 years ago

En kraftig vattenkanon och amunition med gummikulor hade gjort susen!

Universalgeni
12 years ago

Tja, – det er jo overstået for Paris’ vedkommende. Den muslimske demonstration har næppe været lovligt anmeldt. Signalet dels, at muslimer nu kan gøre, som det passer dem og dels at det er dem, der bestemmer, hvad de vantro må eller ikke må. Denne magtdemonstration, de mange ildspåsættelser mm. har til formål at få franskmændene til at fatte, at de ikke længere bestemmer i deres eget land. Så den dag muslimerne vil realisere deres potentiale og tiltage sig formel magt, er budskabet gået igennem: franskmændene, politikerne, politiet er udmanøvreret. Løbet er kørt.

Universalgeni
12 years ago
Reply to  LFPC

De har allerede masser at moskeer i Paris. Blandt andet Grande Mosquée de Paris, der er den næst største i Europa. At der skulle mangle moskeer er kun et skalkeskjul. Og en taktik – hvem vil dog skyde på fromme bedende? Europa og Mellemøsten eksploderer i vold, hvis det sker. Det handler udelukkende om magt.

Universalgeni
12 years ago

Ja, der er en holocaust i gang overalt i Mellemøsten. De kristne tvinges til at flygte eller myrdes. Før jødernes vedkommende er det næsten overstået. Israel har hentet de fleste af dem dertil, før det gik helt galt. Men i Vesten ignoreres problemet. Masser af kristne vil blive dræbt…

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
12 years ago

Ærlig talt, jeg tror bestemt ikke at vores hjemlige hardcore multikulturalister på nogen vis lader sig slå ud af disse optrin fra gaderne i Paris, tværtimod, det er jo en berigelse for samfundet, at muslimer offentligt tilkendegiver deres fromhed. At gader og stræder spærres af og kvinder, vantro og presse nægtes adgang, er blot en lille ubetydelig detalje!

Casper | Borgerlig bums

Lidt uden for emne. Man kan levende forestille sig den spændende folkelivsscene i Malmø lufthavn. Irak i Skåne: http://www.skanskan.se/article/20091220/SVEDALA/912209993/1057/*/brak-pa-malmo-airport Bråk på Malmö Airport Av Erik Ljones 20 DECEMBER 13.37 (UPPDATERAD 16.32) Planet mot Bagdad, via Damaskus, skulle avgå vid midnatt. Men på grund av en rad komplikationer kunde det aldrig lyfta. Enligt Lars Röhne på LFV:s pressjour fanns det problem med isbildning på planet. Dessutom ska det ha varit överlastat. När det mesta hade löst sig valde en av passagerare att inte följa med på resan och man behövde lasta av dennes baggage. – Det låg längst in så det… Read more »

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x