23
dec
Seneste opdatering: 23/12-09 kl. 2354
46 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ScreenShot012

Et interview som det vi bragte i torsdags, har en uhyre kort produktionstid. Bortset fra at intervieweren naturligvis lige skulle læse 1400 års krigen på flere hundrede sider. Vi har flere interviews på bedding og vi glæder os til at præsentere dem. Da Hedegaard var blogget torsdag aften, – efter at vi havde fortæret højtbelagt, fuldt integreret smørrebrød fra vores yndlingskinesere på Vesterbrogade – vågnede denne fotograf op til en blomstrende influenza fredag morgen, samtidigt med at et større antal danske debattører, så sig ramt af en akut meningitis. Nu er det så viseligt indrettet, at for hver grad feberen stiger, jo mindre mener man om noget som helst, så jeg har ganske uforvarende befundet mig i den  forundrede voyeurs rolle i disse dage. Vågenhed og drøm flød i ét og artikelstrømmen bidrog med sit.  Vi er tilfredse med interviewet, hvis vi havde ment det indeholdt ulovligheder, ville vi selvfølgelig ikke have bragt det. Der er dem, der tror at dette er Lars Hedegaards blog, og dem der tror, at al opinion der står her, også er vores. Begge dele er naturligvis sludder. Adskillige reaktioner inklusive en politianmeldelse, er skudt betydeligt over målet, og at høre Zubir Bait Hussain associere Hedegaard til fortidens retorik om jøder, er lige vel mavestærkt at høre netop fra hans mund, få døgn efter han har været til kammeratligt træf med Ahmadinedjad, jødehetzeren par exellence. Hedegaard skaber ikke en konflikt, han accentuerer én , som allerede er manifest, nøjagtig som Flemming Rose gjorde for nu fire år siden. At den er mere manifest og umiddelbart samfundstruende i England, Frankrig, Holland, Belgien og Sverige end i Danmark,  gør den ikke mindre vigtig at diskutere ligefremt her i landet. Hedegaard siger i øvrigt ikke noget, der ikke står i hans bog og som adskillige andre historikere ikke har sagt før ham. Hvis det falder ind under 266 b, så har vi et problem, der ligner det Holland har pådraget sig med Wilders-sagen, nemlig at det bliver kriminelt at beskrive eksisterende, politiske konflikter. – Og her til vores tyrkiskkyndige læsere. Vi aner ikke hvad der  står, men man kan køre den gennem en Google Translate. Danimarka’dan çok ağır hakaret, Nazileri bile solladıDanimarka’da ‘ifade özgürlüğü’ kılıflı hezeyanlar devam ediyor. Vi noterer os at Haber også stjæler vores fotos.

Naser Khader og grundpræmissen

Lars Hedegaards beklagelse er ikke god nok, for han accepterer stadig ikke grundpræmissen om, at man må skelne mellem islam og islamisme. Islam er en religion, hvorimod sidstnævnte er en farlig ideologi, vi må bekæmpe, siger Naser Khader. JP.DK

Det er ikke den grundpræmis, vi ser. Den er, at der findes moderate muslimer, men ingen moderat islam. Khaders skelnen vinder ikke genklang hos fremtrædende  muslimer, og Khader burde om nogen vide, at det ideologiske og religiøse ikke kan skilles ad, så er det i al fald ikke islam, man står tilbage med. For eksempel har Erdogan adskillige gange sagt, at der kun er én islam, den der er nedfældet i skrifterne. For ganske få dage siden skar Wafa Sultan ud i pap, at “islamisme” er en vestlig konstruktion. Det er værd at høre: Wafa Sultan: There is only one Islam.

Backlash’et der udeblev – igen

Snaphanen er p.t. brændpunkt i en standende konflikt om den relative vigtighed af hhv. grusomheder i virkelighedens verden (kønslemlæstelse, institutionaliseret kvindehad, voldtægt – den slags), og mulige nederdrægtige motiver og hensigter hos dem der omtaler disse ugerninger. Ligger der skjulte genocidale planer klar til iværksættelse? Kan overdreven generalisering ligefrem fremskynde en sådan – formodet – dagsorden? Nogle mener at upræcist ordvalg hos i øvrigt fredelige og skikkelige debattører rummer forfærdelige potentialer for grusomheder på stor skala – engang i fremtiden. Og så er der ligesom ikke rigtigt tid og overskud til at beskæftige sig med hvad der måtte foregå lige her og nu.

Denne hypotetiserende debatfløj har en naturlig alliancepartner i netop den gruppe hvis liv de mener at beskytte ved at udskamme de farlige debattører. Denne gruppe betjener sig af nøjagtigt samme retorik, blot er det dem selv den angivelige bekymring drejer sig om. Googler man ‘backlash against muslims’ får man syn for sagn: Megen, rigtig megen, angivelig frygt, og ikke så meget der bekræfter frygtens berettigelse. Heller ikke en sag som Major Nidal Hasan Maliks massakre på landsmænd og kolleger i Fort Hood kunne afføde noget ‘backlash’, selv om den angivelige frygt nåede uanede højder. Det er bl. a. i dette perspektiv man skal se den aktuelle sag om generaliserende ords mulige konsekvenser i en hypotetisk fremtidssituation. Vestlige mennesker bliver bare ikke i større målestok vrede på denne måde længere, ikke en gang på den positive måde der handler om krav om lovgivningsmagtens indgriben over for et vitterligt eskalerende problem. Offerrollemassører m/u følsomme briller kan sove trygt i deres senge. Via Jihad Watch (LFPC):

[…] In fact, in the immediate aftermath of each of the dozen attacks by Muslim Americans since 9-11, the conversation has been dominated by predictions of inevitable violence toward Muslims by bigoted Americans unable to control their rage. And each time a backlash has been virtually nonexistent. Our journalistic and political elites have become terrorism’s unwitting domestic enablers, perceiving religion-based violence where there is none, while ignoring it where it is widespread and intensifying.

After Hasan’s terrorist attack, an Associated Press headline read, “Another attack leaves U.S. Muslims fearing backlash.” A Christian Science Monitor story was titled, “Fort Hood Shootings: US Muslims feel new heat.” […]

But the data show that America’s more than two million Muslims have little to fear from their fellow citizens. According to crime statistics compiled by the Federal Bureau of Investigation, the number of hate crimes against Muslim Americans increased in the immediate aftermath of 9-11. But it declined precipitously after that, and has remained low ever since.

Of 6,832 religion-based hate crimes reported between 2002 and 2006, 4,627, or 68 percent, were committed not against Muslims but against Jews, while 744, or 11 percent, were committed against Muslims. In 2007 there were 1,477 reported offenses motivated by religious bias. Again, 68 percent were committed against Jews, and only 9 percent against Muslims. Reported hate crimes against Catholics and Protestants accounted for 8.4 percent. […] The Myth of the Anti-Muslim Backlash

Caldwell: ‘It’s Much Better If Things Are Discussed Openly’

SPIEGEL ONLINE: Mr. Caldwell, Switzerland recently banned minarets in a referendum. What was your first thought when you heard the news?

Caldwell: The most stunning thing about it is the gap between the clear rejection of the ban in public opinion polls and the clear approval given in the actual vote. It means there is an official discussion of Islam and that there is a subterranean discussion. That should worry Europeans.
SPIEGEL ONLINE: Are you suggesting there is no open discussion about Islam in Europe?

Caldwell: I think these things are getting much more openly debated than a few years ago. In the Netherlands and Denmark you do have a contentious debate. I think a lot of Danes and Dutch aren’t really proud of the way their populist parties are discussing the issue of immigration, but it’s generally much better if things are discussed openly. Spiegel Online

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
46 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Erling Jensen
12 years ago

Man kan med glæde konstatere, at 2008-2009 var år, hvor blogverdenen overtog journalistikens rolle for alvor. Den dovne politisk korrekte journalist overvåger verdensbegivenheder som “Vild med dans”, mens bloggerne afslører IT-Factory-svindelnumre og fotograferer Lars Hedegaard kritikere omfavnende Iranske diktatorer. Det er i blogverdenen nyhederne om samfundet, samfundsstrømninger og samfundsskandalerne i fremtiden bliver presenteret og penetreret. Den success som lige nu er i emmeingen kommer at gribe om sig. Der kommer mange nye, der både er hurtigere og voldsommere med aftrækkeren. Den politisk korrekte journalist ligger på gravens kant! Her i Sverige, hvor jeg bor går der 10 eller 15 reality… Read more »

Henning
Henning
12 years ago

Den video med Wafa Sultan: “This video has been removed due to terms of use violation.”

JensH
JensH
12 years ago

@Liva “Har de lært at undgå religionskritik – magtkritik – på journalisthøjskolen?” Det ved jeg ikke. Men det er et faktum, at det store flertal af journalister stemmer på Rød Blok, og som sådan har de en tilbøjlighed til at se de muslimer som ‘ofre for Danskernes rascisme’, og derfor en gruppe man skal undgå kritik af for ‘at ikke gå Pia Kjærgårds ærinde’. Men tidligere DR journalist og Konservativ Folketingskandidat, Paula Larrin, har tidligere været inde på emnet om de (alt for) mange venstreorienterede journalister, og mere specifikt den venstredrejning der helt oplagt findes på DDR: “Da mange journalister… Read more »

Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff
12 years ago

Ja, hvad det angår, har I min sympati – hvor uenige vi ellers måtte være …

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Der var noget galt, hvis vi ikke var uenige, nej tak til katekismusser.

Nogle kan blot ikke forstå, at argumenter påkræves og shaming ikke er det samme som argumenter.

Nutidens Edmund Burke skal man til udlandet for at finde.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Jeg har mine reaktioner til trods, på specielt “en brøkdel” af hvad jeg uenig i, aldrig mødt en person, som jeg var helt uenig med.

Individet og synspunktet for sig.

JensH
JensH
12 years ago

@Erwin Neutzsky-Wulff

“Nå så fik I ørerne i maskinen!”

Arh, det har vi nu prøvet før. Som du ved af egen erfaring, så skal man ikke trædefor meget udenfor de holdninger den lille provensielle og indspiste Danske medie-elite nu engang har vedtaget er god latin.

Liva
Liva
12 years ago

Hvor godt hvis alle journalister turde diskutere religion – også islam. Hvor godt hvis journalister ikke opførte sig så kuede og febrilske overfor religion og religiøs udbredelse i det danske samfund. Når det ikke forholder sig sådan, er det så fordi de er borgerligt opdraget til at – religion ikke er noget der problematiseres? Det holder man fingrene fra? Sådan har det førhen været reglen i borgerlige hjem. Religion er et tabuområde? Begge journalister – OBO og Krause – er da også ansat på borgerlige aviser. Hvordan er det gået til at danske journalister – mange mænd faktisk – over… Read more »

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

For mig at se har vi vundet en sejr. Det man jo kæmper for i debatten er det moralske overtag. Altså hvem er “good guys” og hvem er “bad guys”. At barylerne fra Berlingske falder over Lars Hedegaard fordi han forsvarer muslimske pigers ret til et værdigt liv, det ser ikke så godt ud. Så kan man selvfølgelig spinne historien således at det ser ud til at Hedegaard hader alle muslimer, men det dur heller ikke så godt når folk kan høre interviewet selv. At medierne klipper noget ud af samtalen og disker det ud bliver jo, i øvrigt, hurtigt… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Hvor meget jeg end ønsker, du har ret, så virker den her slags karaktermord, på specielt personer som ikke udtrykker sig klart, men befinder sig vidensmæssigt og abstraktionsmæssigt på et andet plan, end læseren – Tag Søren Krarup foreksempel – et langt vellykket karaktermord – uden de færreste har gjort sig den ulejlighed at faktisk læse ham. Snaphanen har mange læsere for en blog, men ud af 5.5 millioner mennesker er det få som kommer forbi. Og hvis de gør, som man kan se på nogle af kommentarerne, rokker det ikke ved positionerne på den manikæiske skala. Men stille og… Read more »

ole burde
ole burde
12 years ago

Hele begivenhedsforloebet omkring BAGHOLDSANGREBET paa trykkefrihedsselskabet viser tydeligt , hvor noedvendigt det er at staa sammen i modgang,specielt i modgang og aller mest i modgang . Lad bare rotterne forlade det, som de opfatter som en synkendde skude . Saa ved man hvor man har dem.
Hvis modstanden mod Islaam skal faa nogen betydning blir det foer eller siden noedvendigt for hver enkelt individ at frigoere sig for det selvskabte krav om ALTID at vaere i en moralsk overlegen position.
Eller med andre ord danne lidt haard hud paa “samvittigheden” , eller sjaelen om man vil .

Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff
12 years ago

Nå så fik I ørerne i maskinen! Men selvfølgelig skal folk da have ret til at sige, hvad de mener.

Censur har aldrig ført noget godt med sig. Det gælder ikke mindst den lidt mere snedige udgave, hvor dagblade med stor cirkulation udspreder løgne og overlegent ignorerer dementier, og der er de politiske yderfløje vist lige gode.

Da jeg i sin tid redigerede Faklen, blev jeg som bekendt kaldt for nazist, fordi jeg mente, at nazister – ligesom alle andre – burde have ytringsfrihed. Ak ja.

Anna Lyttiger
12 years ago

Ørerne i maskinen? Hvad tror du vi er? Selvfølgelig kommer der da reaktioner mod sandheden, specielt hvis den er ubehagelig for “the establishment”.

Hvordan går det iøvrigt med Satan for tiden?

JensH
JensH
12 years ago

Kholghi mener Søren Pind og Naser Khader opfører sig som teenagere:

http://politiken.dk/indland/article867538.ece

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Khader må snart til at finde ud af at de vantro vesterlændinge IKKE bider på den der med at skelne mellem islam og islamisme.

For efterhånden er vi qua studier af islam helt på det rene med at islam er islamisme og islamisme er islam.

De 2 ting kan ikke skilles ad.

De vi kalder for islamister er de muslimer der følger Koranen og Hadiths bogstaver !

Og da det præcist er det Allah kræver af hans slaver de gør, så er det altså forsøg på manipulation det Khader foretager sig.

Vi køber ikke disse usandheder længere, Naser Khader.

Kometen
Kometen
12 years ago

Haber er vist en dansk avis. Det skulle være snildt at afkræve dem kompensation for misbrugt copyrighted materiale.

Anna Lyttiger
12 years ago
Reply to  Kometen

Haber er Politikens Hus’ islamiske tyrkersprøjte.

Proclus
12 years ago

“islam er en religion, hvorimod…” Er løgnen Naser Khader kæmper med næb og kløer for at bevare! Og det er løgnen der må og skal gøres op med hvis vi skal kunne forsvare os. Grundlovens forståelse af religion bygger på en privat og personlig gud, mens islam derimod først og fremmest må betegnes som et system af regler. Staten eller magten er derfor central for muslimerne, der simpelthen ikke kan praktisere fuldt før de er istand til at udøve de foreskrevne sanktioner der er forbundet med regelbrud. Reglernes egentlige indhold er ligegyldigt, sålænge de bliver fuldt. Shariaen er et miskmask… Read more »

Universalgeni
12 years ago

Det aburde er, at 60 pct. af alle verdens muslimer bliver tvangsgift med en slægtning. Typisk fætter/kusine. Selv de radikale har udtalt, at det er voldtægt. Hedegaard har jo ret. Han har jo ikke engang generaliseret ud over hvad virkeligheden kan bære. Citat vedr. mulimsk familievoldtægt fra Det Radikale Venstre om forhold i Danmark: Familierne bag tvangsægteskaber skal straffes, siger Det Radikale Venstres integrationsordfører Elsebeth Gerner Nielsen til Information. – Hvis en dansk far organiserede sin egen datters voldtægt, så ville han garanteret komme for en domstol, men når en far med anden etnisk baggrund gør det samme, så kan… Read more »

Zonka
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Altså enten smider DRV Elsebeth Gerner Nielsen ud eller også melder jeg mig ud, nå nej, jeg er ikke medlem… om igen…
Altså enten smider DRV Elsebeth Gerner Nielsen ud eller også melder jeg mig ind, hvad er det jeg siger det er DRV vi taler om… om igen…
Altså enten smider DRV Elsebeth Gerner Nielsen ud eller også… nå ligemeget 🙂

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago

Lars Hedegaard er altså blevet politianmeldt af Yilmaz Evcil.
Det er vel den samme Yilmaz Evcil, der var/er næstformand i det famøse integrationsråd, der var med til at sende børn på permanent islamistisk genopdragelse i Somalia??

polinos
polinos
12 years ago

-> Egil. Enig, Lars Hedegaard begik en taktisk brøler, der spillede bolden lige over i fødderne på hans modstandere. Ingen tvivl om, at han mener “islam” som ideologi, men som ordene faldt, kan hans udtalelser forstås som møntet på “muslimer” som enkeltpersoner, og dermed lægger han sig åben for angreb og påstande om racisme. Underligt, at han ikke kunne indse det, især set i lyset af den udmærkede analyse, som -> Historyman skriver. Jeg har også bemærket, at de mest alvorlige angreb på Trykkefrihedsselskabet er kommet fra borgerligt hold. Mest interessant og velunderbygget (ikke at jeg er enig i deres… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Egil. Jeg kan ikke se andet, end at islamkritikken allerede i vid udstrækning praktiseres netop på den måde, som du beskriver. Ellers ville fx jeg ikke gide læse og skrive her. Sommetider kan der komne noget godt ud af noget mindre godt, og det skulle ikke undre mig, om det sker i dette tilfælde. Husk, at vi her befinder os i en yderzone i den danske islamkritik, et forum hvor idéer og meninger afprøves i andres selskab. Og godt selskab vil jeg mene, fordi det er et sted, hvor vidende og meget forskellige mennesker ytrer sig. Politikerne har sikkert brug… Read more »

Egil
Egil
12 years ago
Reply to  Mette

Hej Mette, Enig, islamkritik udøves i det store og hele på en sober og værdig måde uden nedvurdering af andre kulturer eller racer. Min pointe er at vi til stadighed må holde os formålet med vores kritik for øje, Islam skal afsløres og ødelægges, og ikke belønne vore modstandere med billige points. Universalgeni: Der er intet odiøst i at holde folk anvarlige for deres holdninger. Det skal bare gøres overfor personer og ikke overfor befolkningsgrupper. Der er mange som opfatter sig som muslimer, men som ikke kunne drømme om at følge koranen, ligesom der er mange som kalder sig kristne… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Egil

Man kan ikke sammenligne islam og kristendom. Selvom kristne ikke vender den anden kind til, er det ikke det samme, som når ikke alle muslimer ønsker at dræbe de vantro. Sålænge man bekender sig til islam, er man en del af det fællesskab, der opretholder islams voldsteologi.

Kulturkristne har afgjort ikke samme problem.

Egil
Egil
12 years ago

Det er trist at Lars Hedegaard kan begå den dumhed at rette et angreb mod muslimerne som gruppe. Som Pat Condell så rigtig bemærker, så kan man vælge betydningen af ordet muslim efter situationen og til det formål man ønsker at fremme. Vores opfattelse af ordet muslim som en som bekender sig til Islam, er kun delvis dækkende, og selv om det er indlyende at det er denne betydning LH sigter til i sine udtalelser, så er det blevet udlagt som et angreb på muslimer som kultur og sågar som race. LH eksponerer sig derved for anklager om intolerance racisme.… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Egil

Jeg gør det samme. Jeg anklager muslimerne som gruppe, fordi de bekender sig til islam. Jeg foragter enhver, der tror på islam. Moderat såvel som ikke moderat. Og det gør jeg uden at skelne til hudfarve, etnicitet, kultur, race, nationalitet og lignende. Jeg har samme foragt for andre grupper, eksempelvis fascister. Moderate såvel som ikke moderate. Og det har jeg uanset hudfarve, etnicitet, kultur, race, nationalitet og lignende. Hvad er der i vejen med det? Enhver har ret til at være modstander af islam, fascisme eller andre menneskefjendske ideologier. Og enhver har ret til at foragte mennesker, der har valgt… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Som Dennis Nørmark skrev, da han han blev angrebet for sin dårlige anmeldelse af Lars Hedegaards og Mogens Camres nye bog, bør muslimerne tage ansvaret for deres religion.

Det er jeg helt enig i. Bekender man sig til islam, må man tage ansvaret for at gøre det.

I går læste jeg også en dansk artikel, der stillede krav om, at muslimer får ryddet op blandt egne ekstremister, det kan vi så glæde os til. Eller hur?

Det strammer til omkring “nogen”.

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Mette

Et eller andet sted har mange svært ved at skelne mellem muslimer og mennesker af mellemøstlig oprindelse.

Mark
Mark
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Det er ikke let at skulle argumentere imod et “universalgeni”, men jeg vil alligevel prøve… Magen til idioti skal man efter min mening lede længe efter. Personligt mener jeg at du, og for den sags skyld Hedegaard, ikke har nogen som helst indsigt i islam, når i kommer med sådanne udtalelser. I min bog er i mørkeræde…. Her ikke sagt at det er noget med hudfarve at gøre. Folk derer mørkeræde er folk der er bange for det ukendte og anderledes. Dette mener jeg er et urinstinkt fra dengang mennesker stadig gik rundt i afrika og skulle kæmpe for deres… Read more »

Jannik Thorsen
Jannik Thorsen
12 years ago
Reply to  Mark

@Mark
Du udstiller dig selv, med de substansløse anklager og den lette ironiseren. Universalgeniet er ganske konsekvent i sine udtalelser. Men du har et problem med at han helt og aldeles tager afstand fra islam i alle dens afskygninger. Det er muligvis en hård pille at sluge, men det gør ikke nødvendigvis en person til “bange for det ukendte”. Tværtimod kan frygt være baseret på viden, hvilket jeg bestemt mener er tilfældet med islam.

Morten - - -
12 years ago
Reply to  Mark

Hej Mark – du må undskylde, men jeg genkender altså den endnu voksenstyrede teenager i din over-teoretiske argumentation. Jeg vil ikke lyde arrogant. Fortsæt, for sådan udvikler man sig nu engang – det gælder hver og en af os. Men forbliv åben, og lad dig aldrig lokke af den sociale konsensus, der lokker med fælles tøjstil, jargon, og udvendig solidaritet. For tro mig – din tidlige boglærde tilgang vil skulle testes mod virkeligheden. Vær evigt sandhedssøgende!

Jeg er ikke mørkeræd i hverken reel eller overført forstand 🙂

– – –

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  Mark

Islam er slet ikke så farlig som du tror? Fint hvor mange muslimske samfund, lande kan du pege på, som er demokratier, kønsligestillede, med fuld respekt for pluralisme, hvor vantro ikke myrdes, fordi de er vantro? Hvis vi overfører ideologiers indflydelse på samfund til marxismen, vil du så benægte at marxismen i gentagne tilfælde har resulteret i diktaturer, undertrykkelse, endda folkemord, men ellers dødebringende elendighed? Hvad er forskellen på Nord og Sydkorea, bortset fra det ideologiske input og den for at bruge en marxistisk frase “herskende ideologi”? Jeg syntes selv Islam var ufarlig, indtil jeg begyndte at læse om den.… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  Egil

Nej, hvad der er virkelig synd, er at der sidder personer derude og leder ethvert citat de kan fordreje, fremfor at forholde sig til substantielle. Det er synd og konsekvenserne i det lange løb er langt fra ufarlige, efter som man undlader at tage en debat om nogle virkeligt alvorlige problemer.

Generalisering er mainstream og problemfrit i andre sammenhænge –

Kig efter headlines som de her:

“Danskerne er utro”

“Danskerne spiser for meget kød”

osv.

Det er generaliseringer, som er almindelige, toldfrie, fordi enhver godt ved, at der ikke menes alle danskere, den MOTIVANALYSE bringes ikke ind i foretagenet.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Grundlæggende drejer det sig om at spolere og ødelægge en debat. Der kan vi så at pragmatiske årsager være mere præcise i vores sprogbrug, hvilket ikke er let, ikke engang når man skriver og endnu mindre når man taler.

Vi kan føje os de vilkår, og bruge timer på at skrive disclaimere og uddybninger. Men det bliver så netop at føje sig, for nogle spilleregler, som folk der ikke ønsker denne debat har sat.

Liva
Liva
12 years ago

“..at man må skelne mellem islam og islamisme..”

Kunne der ikke prøves at gøre det i koranen og hadith? Skelne mellem islam og islamisme. Luge islamismen ud?

Universalgeni
12 years ago
Reply to  LFPC

Der er næsten ingenting tilbage af koranen, hvis man fjerner passager, der er i strid med f.eks. menneskerettighedserklæringen. Islam er islam er islam. Enten er man muslim eller også er man ikke. Jeg kan ikke se, at en skelnen mellem moderate og ikke-moderate giver mening. Muslimer, der tror på ikke-vold er selvfølgelig bedre end deres modsætninger, men så længe det er islam, man vil fremme eller bare tror på, er der noget galt. For moderat islam eksisterer ikke. Der er kun den samme koran og den er ikke moderat.

JensH
JensH
12 years ago

@Historyman

Du er inde på noget der. Alle tre der under stort rabalder, (Lillør, Khadar og Pind), er alle tre bloggere på Berlingske.dk. Det skal blive spændende at se hvem der nu melder sig ind i Jacob Mchangama’s ‘ytringsfriheds’-selskab.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  JensH

Midt i hele balladen, så er det godt at se at der er så stor interesse for frihedstanken – for den vestlige frihedskamps vugge og historie – og ikke mindst redskaber. For oplysningstankens betydning i Vesten. Det er noget af en renæssance den får nu. Bedre sent end aldrig. Det pæne borgerskab – biedermeier segmentet – vil ikke kendes ved Hedegaard, men det er dog ham – og JP – der i DK har gødet jorden for at Danmark igen finder sine solide ben – sin friheds vugge – og redskaber – som alt for mange af os har taget… Read more »

Historyman
Historyman
12 years ago

Det kan godt være, at jeg er en smule paranoid, men “OBO/Hedegaard-gate” er i min opfattelse bare en brik i et længere varende angreb på Trykkefrihedsselskabet, som kredse omkring Berlingske Tidende/CEPOS/180 Grader/ Saxo-bank har iværksat. Navnlig kan jeg ikke gøre mig fri af kronologien. I weekendavisen i oktober måned åbnede Frederik Stjernfeldt, og Jacob Mchangama op i angrebet i mod Trykkefrihedsselskabet og specifikt imod Hedegaard og dennes støtte til Wilders. ( P.S. jeg var inde og høre Wilders i sommeren 08,og her ekspliciterede Hedegaard netop, at Trykkefrihedsselskabet ikke støttede Wilders Koran forbud, men at man i det mindste, ville høre… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Historyman

Præcis. Jeg har haft samme tanke. Det er en voldsom politiseren, dette her…

Kimpo
12 years ago
Reply to  Historyman

Enig med Historyman. Så behøver jeg ikke finde ordene selv til min blog. Det handler om den alternative forening og kampen om magten.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  Historyman

Historyman “Det kan godt være, at jeg er en smule paranoid, men “OBO/Hedegaard-gate” er i min opfattelse bare en brik i et længere varende angreb på Trykkefrihedsselskabet, som kredse omkring Berlingske Tidende/CEPOS/180 Grader/ Saxo-bank har iværksat. Navnlig kan jeg ikke gøre mig fri af kronologien.” Man kan også bare sige at DF, med Trykkefrihedsselskabet og nogle enkelte bloggere, er de få navigationspunkter, man kan vælge i landskabet når man skal tæppebombe med sin politiske korrekthed og manifeste godhed. De er så heldige, at der er så få mål at gå efter, hvorfor; de få som tør og vil må stå… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Det er nok for sent i år; men send lige en vnlig tanke til skolelærere, børnehavepædagoger medlemmer af forældrebestyrelser – og andre – rund omkring i den vestlige verden. De vil helt sikkert få mere ballade næste efterår.

Grunden: Hans eminence, goe gamle Yousuf Al-Qaradhawi har lige udsendt en ny fatwa. Det er nemlig helt haram for muslimer at fejre julen.

Memri har hans fatwa her:

http://www.youtube.com/watch?v=w8dkOR5pH1I&feature=player_embedded

Spiegel har en artikel her:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,druck-668258,00.html

46
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x