24
dec
Seneste opdatering: 23/12-10 kl. 1939
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er – tro det eller ej – syvende jul her på bloggen. Det skal være det samme som alle de andre år. Hver julenat kl 12 synger årtusindets tenor og naturkraft  Jussi Björling fra Stora Tuna i svensk radio. Det gør han også her hvert år, med ønsker om en glædelig jul til vores venner i Danmark, Sverige, Norge, England, Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, Holland, Israel, USA og Canada.. Fagfolk kan tale om Björlings stemme og gøre os klogere, at den er ubeværet ligegyldigt i hvilket leje han synger, men til syvende og sidst må de kapitulere overfor en egentlig forklaring på klangen. Den er som Dalarnes svampeskov, der ikke kan dyrkes kunstigt eller indfanges efter opskrift. Man må kalde det natur og acceptere det. Så rige gaver har Sverige givet os uden vilje og uden bagtanker. Dét er det umiddelbare Sverige, jeg holder af. Ikke det overlagte, styrede og villede, som desværre fylder alt for meget her på bloggen, og vel også i Sverige selv. Det egentlige  Sverige ligger  langt dybere, og lader sig ikke køre om hjørner med. Vi der kender det, er heldige. Enstøringerne der var tilbage på den fædrene gård, og kviknede gevaldigt til ved synet af et par damelår og en flaske Rød Aalborg. Det sker at medierne også fanger det.

læs Thomas Nydahls: Nu går vi alla för att fira jul. Vi gör det utan att be om lov. Vi gör det därför att vi vill

04

hør den hele her

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

HelgeD-H Tjae, det er rigtigt for hvorfor fortælle om noget der for alvor sættes i sving, når man ikke har villet fortælle om det inden det kom så langt ? Håber I alle har haft en god juleaften og 1. juledag. Her blev julen aflyst, da selv duften af flæskesteg, rødkål osv, blev så kvalm at det var en gru. I dag, 2. juledag, er ikke så meget bedre, så sovsen, kartoflerne, rødkålen, stegen med den skønne flæskesvær – åh, ikke at få sat tænderne i den! – røg ud. MIG, der altid vasker hænder så snart jeg er kommet… Read more »

Anna Lyttiger
12 years ago

Rigtig glædelig (bag)jul og alle ønsker for et godt nytår til Steen og alle de andre “snaphaner”.
Din blog er daglig læsning herhjemme.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

@ Vivi -Det kan være medierne ikke engang fortæller befolkningen, at Euro-Mediterranean Aftalen
er trådt i kraft og kører på skinner i det nye år 2010.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Julemusik for alle, fra tonemestre til brummere. http://www.berlingske.dk/debat/hvad-synes-du-om-tonen-i-den-danske-debat Frygt ikke Skrevet af Peter Buch (ikke efterprøvet), fre, 12/25/2009 – 22:15 Hvorfor er tonen et emne? Fordi det for tone-vogtere, ikke handler om essensen i udsagn, men om den gode tone. Dette være en mindre omskrivning af nogle ord i Drokles oplæg på: http://monokultur.dk/2009/12/23/de-anti-intellektuelle-tanter/ Inderst inde. Skrevet af Peter Buch (ikke efterprøvet), fre, 12/25/2009 – 22:57 I det i Snaphanen bragte interview med hr. Hedegaard vil enhver elsker af multikulturalisme, eller strikt krævende opfyldelse af ikke nærmere definerede betingelser være over hvert ord, hver vending, hver ting der ses som en… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Steen Det er rigtig godt, at I klør på med interviewe dissidenter (?). Fantastisk, at der bl.a. kom det ud af interviewet med Hedegaard, at Krause Kjær ufrivilligt, må man formode, afslørede sig selv som den manipulatør (= løwnhals) han tilsyneladende er ! Måske det er blevet almindeligt i vores tider, at sandheden behandles på de Orwell´sk 1984 måder. Dette gør at blogs som Snaphanen, Uriasposten, Hodja, og andre gode blogs, er blevet ualmindelig nødvendige ! Pressen, både den skrevne som den audio-visuelle kan vi ikke stole på, desværre, hvis det er sandhed eller så tæt på denne som overhovedet… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Glædelig jul til snaphanerne for en uundværlig blog.
Snaphanen er blevet flittigt citeret i den seneste tid qua Hedegaard-interviewet. Stor cadeau til Snaphanen for at hoppe ned på de allerømmeste tæer og bringe svært tabuiserede emner frem i lyset.

Også glædelig jul til alle læsere og debattører på denne skelsættende blog.

Mette L.
Mette L.
12 years ago

Glædelig jul. Mit juleønske er, at det store oplysningsarbejde, I bidrager til, må nytte i det lange løb, og at mange, mange flere må få øjnene op for de trusler, vort samfund og vore børn står over for og at vi kan finde ud af, at gøre noget effektivt imod den udvikling (med hvad??). Jeg er ofte forbi bloggen, men nogle gange må jeg holde mig væk for ikke helt at miste modet og humøret, for jeg synes, virkeligheden er så nedslående.
Alt godt i det nye år til jer og alle medlæsere og kommentarskrivere.

Mats (Malmo)
Mats (Malmo)
12 years ago

Tack – snaphanar – för en mycket fin och läsvärd blogg!
God Jul och Gott Nytt År ! /Mats (Malmo)

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Glædelig jul ønskes eder alle snaphaner fra HelgeD-H . Tak for en god blog ledet af Steen og LFPC, samt alle de gæve kvinder som også markerer sig i denne blog: Vivi Andersen, Mette, Jutta, Li, Johansen m.fl. . Jeg har fået pyntet juletræet færdigt derhjemme, rør blot ikke ved min jul. Ved julegudstjenesten opfordrede præsten til indsamling til “Åbne Døre” . “Åbne Døre” er en upolitisk, international missionsorganisation, der arbejder på tværs af kirker og foreninger med en omfattende tjeneste verden over. I dag leverer organisationen millioner af bibler hvert år til forfulgte kristne i bl.a. muslimske lande. Målsætning… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Børge, som dig har jeg tilbragt en del juleaftner i Sverige – dog ikke så mange – Jeg begræder ligeledes hvad der sker med Sverige, for uanset om de undslipper de værste scenarioer, bliver det økonomisk og socialt en væsentlig bet. Mine lænker til Sverige vil fortsætte, så længe min lillebror lever for han er født og opvokset i Sverige. “Den lyse nat – det klare hvælv som møder os i mindet Den er et tegn for Danmark selv dets åbenhed i sindet. Den stille sne – den hvide fred omkring vor barndoms banke Den er et træk vi kendes… Read more »

Jutta
Jutta
12 years ago

Glaedelig jul og tak!

Jeg synes, at det svenske sprog “synger”.
Men denne Tenor, Jussi Bjoerling, ….wunderschoen!

morlille
morlille
12 years ago

Glædelig jul til alle!

Børge
Børge
12 years ago

O helga natt. Størstedelen af 40 år juleaftner har jeg i mit voksenliv tilbragt på familiens gård deroppe. Lukket inde mellem sne – granernes mørke væg og den dybblå himmel med stjernedrys kunne et storbymenneske fejre rigtig jul. Storstuen blev varmet op denne ene gang om året, og i den muggenvarme luft duftede der af kakkelovnens træ og den traditionelle julemad – traditionel når der var danskere på besøg. Gås, rødkål og sukkerkartofler. Oven på risalamande. Før julemaden hørte vi altid O helga natt på tv. Ikke med Björling, men live med nye svenske tenorer. Der var et par særdeles… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Glædelig Jul til jer Snaphaner og alle andre!

Hvis I ikke eksisterede, måtte man opfinde jer. I udfylder et hul i nyhedsstrømmen, som de etablerede medier ønsker at opretholde. Men sandheden vil sejre til sidst, som Masaryk sagde.

Faktisk må man misunde jer. Man fornemmer, at I med denne blog er trådt i karakter, opfylder jeres bestemmelse, som Kierkegaard sagde.

Bare hold kursen i fremtiden. Jeg, og mange andre, følger jer løbende!

Gunnar

MIKE
MIKE
12 years ago

Må jeg udtrykke min aller største respekt for de herrer bag Snaphanen og ønske dem, og alle andre en rigtig dejlig og glædelig jul. (den er i det mindste ikke taget helt fra os – endnu …

MIKE

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Glædelig jul til alle og endnu en gang tak for en fantastisk blog.

polinos
polinos
12 years ago

Glædelig jul til snaphanerne og alle de faste debattører!
Snaphanen var fra begyndelsen til en våge i et tilfrosset debathav, og har ydet sit store bidrag til, at der nu også er forbudte ting, man godt kan diskutere, også i mainstream-medierne; isen er ikke så tyk, som den var for seks år siden. Men der vil fortsat være brug for jer, så i må for guds skyld ikke opgive det gode arbejde!

Pk
Pk
12 years ago

glemte at takke LFPC..takker takker takker.
Til Mette, som Helsingoraner (Helsingør) så voksede jeg op med Sverige, som mit andet fædreland.
rejser,,,piger….min mor blev noget overrasket over een blev dansk gift.
Ja, det skønne Sverige…og så blev Oluf palme og Mona Muslim født. Ak ja, hviken sorg og ødelæggelse
de har skabt over det, der engang var et af klodens bedste lande….

God Jul allesammen….

PeterK
PeterK
12 years ago

Tusind tak for det store arbejde med at grave det frem, som de betalte journalister burde grave frem.

Jeg tror, at en del af postyret omkring interviewet med Hedegaard skyldes, at det her blev vist med al ønskelig tydelighed, at det ikke var MSM, der satte dagsordenen, men blogverdenen. MSM føler sit meningsmonopol truet.

God jul til alle. Her bliver det ikke med kalkun som normalt, men med en politisk ukorrekt flæskesteg, der med garanti er slagtet hurtigt og humant.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

Glædelig jul til alle Snaphaner & Snaphøns 🙂

Tak for et stort og supergodt arbejde imod politisk korrekthed, uvidenhed, naivitet og bekvem
følgagtighed over for muslimernes vanvittige krav blandt vore politikere, “kunstnere”, “eksperter
og såkaldte “elite” i 2009 til Steen & LFPC. Jeg håber, I har mod på at fortsætte mange år endnu.

H.

Mette
Mette
12 years ago

Kære Snaphaner og alle I andre. En blog som denne kræver en næsten ufattelig stor arbejdsindsats ved siden af alt det andet. Vi er mange, der påskønner den og har gjort besøgene her til en del af vor hverdag. Det er dejligt, at bloggen nu ligefrem har fået traditioner. Kære svenskere. Jeg hører også til dem, der kender jeres skønne land fra en helt anden side end den triste politiske korrektheds voksende inferno. Min families år i Sverige hører til vore bedste minder. Noget af det skønneste var for mig de mørke vinternætter med lys på skiløjperne og skøjtebanen under… Read more »

Fritz
Fritz
12 years ago

God jul til jer alle.

Og lad os så skynde os og holde jul, vi ved jo ikke hvor længe vi får lov til det.
Venstre ved man ikke hvor man har…
Der er faktisk mere troværdighed over S og SF. De lover sku da på forhånd at de vil smadre resten af vores land, og det løfte holder de 100%.

Pk
Pk
12 years ago

Robin_ Shadowes..Lidt paranoia er i dagens politiske klima ganske fornuftigt.
Bruger selv paranoia til at prøve at forstå hvad der foregår. Om ikke andet kan der komme noget
sjovt ud af det.
Kære Snaphane,,GOD JUL OG GODT NYTÅR.
DU HAR EN VIDUNDERLIG BLOG, PÅ TRODS AF AL DET MUSLIMSKE..
TAK FOR SNART MANGE ÅRS INDSATS….
Poul K.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Glömde att nämna att jag dragit slutsatsen av hur många gånger jag hört dem spelas att Orup och Bo Kaspers Orkester måste vara väldigt populära. Tycker däremot att det är lite tråkigt att inte SR spelar mer dansk musik än ovan nämnda artister och möjligtvis Hanne Boel ibland och Sanne vid något enstaka tillfälle. Får känslan av att det är för hennes svenska “alibi” Mats Ronander då jag inte kan erinra mig ett enda tillfälle dom har spelat något med Sneakers. Får också den lite obehagliga känslan av att dom inte vill gynna dansk musik på grund av DF. Men… Read more »

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
12 years ago

Hej, vill du v.v. ändra länken till min jultext: http://nydahlsoccident.blogspot.com/2009/12/god-jul-med-vila-varme-och-kunskap-kom.html
Jag har nämligen flyttat den.
God jul till alla danska och svenska snapphanar!

Ulla Nørtoft Thomsen
Ulla Nørtoft Thomsen
12 years ago

Glædelig jul til jer begge to og tak for jeres fantastisk dygtige indsats.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Selv uden sprog kan somme vel stadig være charmerende Robin_Shadoes
Værre er det vel heller ikke.

Teksten til O helga natt kan ses i en anden browser eller et andet vindue opslået imens musikken spiller:
http://sv.wikisource.org/wiki/O_helga_natt

God jul til alle – og en særlig tak til redaktionen, der gør det muligt, vi overhovedet kan mødes her.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Efter att ha lyssnat på DR P4 i ett halvår på natten,morgonen och förmiddagarna kan jag bara konstatera att dom spelar mer svensk musik än vad SR gör med dansk, tyvärr för det finns trots allt många bra artister även om deras musik-producenter bara tycks känna till Aqua och Alphabeat.Det enda jag finner lite märkligt är att de flesta av dessa artister sjunger på svenska och inte på engelska, även om det finns några undantag som ABBA och Eric Gadd. Så det måste finnas nån charm i vårt märkliga språk antar jag. God Jul på er!!! 🙂

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Svensk är särskillt bra och vackart för at sjunga på med alla sina öppna vokaler och sin melodiska intonation – ni övar det ju faktiskt hela tiden 🙂 Många danskar tycker mycket bra om att lyssna på sångar på svenska, då det ju helt klart är bättre för det endamålet än det flatare, mera innestängta danska, ( Vi orkar ju helt enkelt bare inte – med några få behagliga undantag 🙂 ). Och vi förstår ju också det mesta, om vi lyssnar ordentligt. Sen har ni ju så många oerhört bra artister ( kunstnere) – om de då för F.… Read more »

li
li
12 years ago

Glædelig jul til Snaphanerne, tak for jeres oplysende arbejde, der ikke lader os tilbage i (D)DR’s dhimmi anstændigheds selvmord-terapi!
Det bare dejligt, at der eksistere ikke politiske korrekte selvmords kandidater, kors i røven hvor må allah i helvede grimme sig over OS!!
Men, god jul til alle selv allah i helvede!

JensH
JensH
12 years ago

Glædelig jul til Snaphanerne, og mange tak for det store arbejde i gør.

LFPC
12 years ago

Tak, og i lige måde!

Zonka
12 years ago

Også herfra en Glædelig Jul til Snaphanerne 🙂

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x