28
dec
Seneste opdatering: 15/6-14 kl. 1738
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hun var ugift, arbejdede som barnepige i Chicago, og så havde hun en passion for fotografi, som hun aldrig selv delte med nogen.Vivian Maier levede et liv i anonymitet. Ernærede sig som barnepige, endte som hjemløs, men havde en passion: at fotografere livet på gaden i New York og Chicago fra omkring 1950 og frem til midten af 1970’erne.  “Vivian var klart forud for sin tid. Da hun formentlig aldrig havde lært at fotografere, så må hun have haft dette medfødte talent for at lave disse fantastiske billeder.”Maloof er stadig i fuld gang med at undersøge de 30.000 billeder og stadig har han kun fået fremkaldt en mindre del af de mange hundrede ufremkaldte filmruller. Følg med i publiceringen af Vivian Maiers fotografier her. Sensationelt fotofund i papkasse

CHI-631 CHI-984

Melanie Phillips: Our eternal shame

So here we go again. Another international Islamic terrorist plot – and yet another British connection……

Who can be surprised? After all, this is ‘ Londonistan’ – the contemptuous term coined by the French security service back in the Nineties as they watched Britain become the central hub of Islamic terrorism in Europe. Radicals flocked to the UK, attracted by Britain’s toxic combination of criminally lax immigration controls, generous health, education and welfare benefits and the ability to perpetuate their views through the British veneration of the principle of free speech.
Despite 9/11, the 2005 London Tube and bus attacks and the dozens of other Islamist plots uncovered in Britain, the astounding fact is that Islamic extremist networks are still allowed to flourish in Britain, largely through the obsession of its governing class with multiculturalism and ‘human rights’.
As a result, Britain remains – to its eternal shame – the biggest hub of Islamic radicalisation outside the Arab and Muslim world.
Extremists are still slipping into the country. The courts are still refusing to deport terrorists in order to protect their ‘human rights’ abroad.
London boasts the shameful reputation of the world’s premier money-laundry for terrorism, which shelters behind a label of ‘charity’ that the authorities choose not to challenge. Not only is no action taken against extremist mosques and madrassas, but many British universities have been turned into terrorism recruitment centres. To our eternal shame, Britain is STILL a hub for Islamic terror

Weekendavisen i Neukøln

I Tyskland talte de slet ikke om integration og islam i valgkampen. Så civilliserede de er i modsætning til de provinsielle danskere. (Per Øhrgaard og Bettina Heltberg). Fra  Weekendavisen:

Sonnenallee i Neukölln bliver kaldt »Lille Beirut« eller »Gazastriben« på grund af den høje andel af arabiske immigranter. Langs alléen ligger mange forretninger med mellemøstlige navne, og man ser forfaldne boligblokke, hvor det flyder med skrald på fortorvet. Neukölln er Berlins store problemområde. Der er udbredt fattigdom. Mange folk herude går usoignerede rundt.

På skolerne er lærerne blevet udsat for så mange voldelige overgreb, at man har været nødt til at ansætte bevæbnede vagter. Selv om der bor immigranter fra omkring 160 forskellige nationaliteter i Neukölln, står bander med arabisk eller tyrkisk familiebaggrund for hovedparten af den hårde kriminalitet. Ofrene er oftest etniske tyskere. Dem, der er tilbage, bliver i pressen betegnet som »white trash«.  [..]

Ligesom i resten af Europa håbede man i Tyskland, at de seneste årtiers indvandring ville føre frem til et tolerant multikulturelt samfund. På tysk hedder den vision populært »multikulti «, og det er gået nogenlunde med østeuropæere og østasiater. Men i store dele af Neukölln er der opstået parallelsamfund, hvor arabiske og tyrkiske familieklaner ikke anerkender myndighederne. Mange af deres sønner angriber og truer jævnligt politi, brandvæsen og socialkontorer. Indvandrerbander har overtaget kontrollen i flere gader.

Samtidig bliver der fra flere af bydelens 22 moskéer kaldt til hellig krig imod kristne og ikke-troende. Imamerne hader det tyske samfund, selv om en stor del af de over 60.000 muslimer i Neukölln lever af socialhjælp og får gratis lægehjælp og skolegang af staten. Menighederne opfordres til at undgå privat kontakt med tyskerne.

Integrationsproblem erne i Neukölln har været kendt i årevis. For eksempel gennem den prisbelønnede film Knallhart (2006) eller bogen Arabboy (2008), forfattet af den berlinertyrkiske journalist Güner Yasemin Balci. Hun beskriver blandt andet, hvordan mange tyrkiske kvinder går gennem Berlin og ligner tyske piger, men hvis en tyrkisk pige har en tysk kæreste, så er det ekstremt farligt for hende. […]

Neuköllns socialdemokratiske bydelsborgmester Heinz Buschkowsky har forsøgt at råbe offentligheden op. I 2004 erklærede han: »Multikulti er slået fejl.« I sidste uge fortalte han i tv, at man i nogle af Neuköllns moskéer »uddanner hellige krigere«, og børn bliver her »udsat for hjernevask«. […]

Tyskland har på linje med andre større europæiske lande været præget af en håndsky tilgang til islam og den voksende muslimske minoritet. I september fandt det tyske parlamentsvalg sted uden nogen videre integrationsdebat.

»Der har været en fatal politisk korrekthed,« siger reportagechef Gunnar Schupelius fra tabloidavisen B.Z. »Politikerne og medierne har talt ét sprog, men den brede befolkning har tænkt helt anderledes. Det er trist, hvordan de fleste journalister har negligeret problemerne og befolkningens bekymringer,« påpeger Schupelius, der er en velklædt herre midt i 40erne.
Den berlinske reportagechef forklarer den stigende islamskepsis med, at tyskerne ikke ved, hvordan de kan skelne mellem moderate og radikale muslimer. Tyskerne er også meget usikre på, hvad muslimerne egentlig vil.

»Man har følelsen af, at de ønsker at leve isolerede i parallelsamfund. Hvis det havde været hinduer eller jøder, havde tyskerne nok været ligeglade, men siden terrorangrebet 11. september 2001 – hvor flere af terroristerne kom fra Tyskland – har muslimerne i stigende grad vakt skepsis her.«Schupelius understreger, at den mere udtalte islamskepsis underbygges af de hårde realiteter.

»10 procent af Berlins 3,5 million indbyggere er muslimer, men vi oplever, at langt over halvdelen af alle voldelige overfald bliver begået af unge mænd med tyrkisk og arabisk baggrund,« siger han.
»I biografen sad 600 mennesker, og min kone og jeg var de eneste ‘gammeltyskere’ . Filmen var meget anti-vestlig og handlede om Irakkrigen. Amerikanerne blev fremstillet som nazister og jøderne som folk, der solgte dræbte menneskers organer. Hver gang en amerikaner blev skudt, rejste alle de andre biografgæster sig op og klappede,« fortæller Gunnar Schupelius, der konkluderer:

»Jeg er pessimist, fordi jeg fornemmer, at afstanden hele tiden bliver større mellem muslimerne og os andre. De interesserer sig ikke for os. Der er ingen tilnærmelse, og det er ikke tyskernes skyld.« […]

Den tysk-jødiske forfatter og samfundsdebattør Henryk Broder er noget mere optimistisk. Ham har vi om aftenen sat stævne på baren Die Eins, der ligger ved Spree-floden i byens fancy regeringskvarter. Henryk Broder var tilbage i oktober en af de første tyske notabiliteter, der gav Thilo Sarrazin fuld opbakning.

»Sarrazin fastslog i klartekst, at integrationen af muslimerne er mislykkedes. Og efter schweizernes afstemning er medierne begyndt at tage det alvorligt, hvad den tyske befolkning mener. De seneste tre måneder har ændret debatklimaet. De mange Gutmenschen inden for samfunds- og medieeliten har mistet herredømmet over debatten. Den politiske korrekthed er på retur,« lyder det næsten triumferende fra den gråskæggede Henryk Broder.

»Ret beset er det små lande som Danmark, Holland og Schweiz, vi kan takke for, at integrationsdebatten i Europa er blevet mere ærlig. Tyskland er som en supertanker, der omsider er kommet i bevægelse,« forklarer Henryk Broder, mens barens julemusik klinger i baggrunden.

Han understreger, at han ikke er imod multikulti -visionen:

»Multikulti er ingen illusion, det er en god og fornuftig vision, der fungerer en del steder i Berlin. Der er ingen generelle problemer med russerne, afrikanerne, vietnameserne, kineserne, folkene fra Balkan, grækerne. Men af forskellige grunde er det immigranter fra de islamiske lande, der giver problemer.«

Tysk integration: Multikulti udfordret, Weekendavisen | 23.12.2009 | ikke online

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] mange som prints. Hun døde i april 2009 og blev verdenskendt for sine fotografier et år efter. Jeg havde fat i hende i december 2009. Dokumentaren er i sig selv et lille kunstværk. Se den på DR K mens den er der – den […]

Broholm (ordblind)
Broholm (ordblind)
12 years ago

Man kan da ikke tror oprøret/revolutionen i Iran ændre det store, tosserne skriger på Allah fra taget af husene og ønsker “reformer” så nyt samfund, samme islam………. revolutionen i 79 skulle også være til kvindernes glæde, alle de unge smarte kvinder der støttede Khromeini fandt dog snart ud af at islam er islam, når førsdt islam har magt.

traveler
traveler
12 years ago

Mon ikke Bushs gennemtvingning af demokrati i Irak er den egentlige årsag til oprøret i Iran.

Der er mange iranere, der også vil have demokrati, selvom det er tågede drømmerier, da hele den demokratiske kultur mangler.

Victor
Victor
12 years ago

Ang. “Multikulti udfordret”. Der findes ikke noget ord på tysk for white trash – en gennemgang af Tagesspiegels og Taz online-arkiver afslører da også kun én gang hvor ordene er blevet brugt på denne måde. Og det er i sammenhæng med en artikel om Nazi-tøj-mærket Thor Steinar.

I øvrigt er de tyske aviser jo alt andet om tavse om problemerne i Neukölln – Heinz Buschkowsky, bydelens borgmester, bliver citeret tit.

Derfor er det så tåbeligt at citere en term, som næsten ikke bruges på tysk.

Liva
Liva
12 years ago

Ja, det ser ud til at det bliver en lang vej mod frihed og selvbestemmelse og mangfoldighed i Iran. Religiøs hjernevask er noget skidt. Men det lader ikke til at mange iranere kender til andre kampråb end netop de religiøse som de systematisk er blevet skolet med – via urørlige kanoniserede religiøse skrifter og mullah vælde. Det er dog godt at se at mange iranere ikke mere vil finde sig i den religionspolitiske undertrykkelse. Jeg håber det bedste for dem der vil demokrati og medbestemmelse samt pluralisme. Det må være hårdt for de mange iranere der nu bor rundt omkring… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Liva

Jeg synes nu, at det ser ud, som om Irans befolkning er ved at vågne op til dåd.
De unge mænd og kvinder, der kæmper i Iran, har street cred, der ville gøre en hvilken som helst autonom på Nørrebro grøn af misundelse! De kæmper en farlig kamp, hvorimod klima-aktivisterne og de andre autonome i Danmark mest af alt minder mig om sangen “You’ll Rebel To Anything”.

http://www.youtube.com/watch?v=rVQN-Nb0pWA

http://www.youtube.com/watch?v=TG82G16sCKs

LFPC
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Passssss nu på 🙂 . Vi i Vesten har vist lidt for mange gange projiceret egne ønsker og værdier ind i oprørsbevægelser i fjerne lande. At de kæmper med livet som indsats betyder ikke nødvendigvis at de står for demokrati og fredelige relationer med os. Jfr. sangen jeg refererede til da vi debatterede dette for nogen tid siden, Won’t Get Fooled Again.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  LFPC

Det har du helt ret i. Men vi ved jo fra iranere der er flygtet fra det iranske mullah vælde, at der ER iranere der kæmper for værdier der svarer til vores. Demokratiske frihedsværdier. At der så også er mange iranere der ønsker mullah vælde fortsat er en anden historie. En yderst ubehagelig historie. Det er så meget desto mere frustrerende, at mens der er mennesker der dør i Iran fordi de ønsker frihed og demokrati, så er der nu igen i år religionspolitiske optog med dystre sorte og grønne bannere i gaderne i Danmark. Det så vi igen i… Read more »

Adrian
Adrian
12 years ago
Reply to  LFPC

Jeg er egentlig enig med dig i at et oprør mod et diktatorisk system ikke nødvendigvis betyder at dem der protesterer ønsker demokrati / står for samme som vi gør, men i iranernes tilfælde er det faktisk det samme som både de og vi ønsker. Tænk tilbage på muhammed krisen – hele planet islam var i flammer pga påtaget vrede over nogle tegninger, men i Tehran kunne man bare mobilisere ganske få mennesker, vist ca. 200. Kunne desværre ikke finde gamle artikler der nævnte antallet, men her en lille video fra en af demonstrationerne : http://www.youtube.com/watch?v=Bxyo9MQRB70 Vurder selv antallet. Her… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Jeg håber selvfølgelig på det bedste og er nok skyldig i at projicere en smule 🙂 Mange af de kvinder, vi har set til de grønne demonstrationer, har været klædt i vestligt tøj, og det får mig til at tro, at de må være mere moderate. Når det nu er sagt, så styres selv disse demonstranter af religiøse ledere.

Det varer under alle omstændigheder lidt, før end jeg begynder at gå med grønt armbånd…
… LFPC, du er lidt af en lyseslukker…suk!

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Uanset hvad, så kan det der sker i Iran lige nu godt give håb om bedre tider – både i Iran og mange andre steder. Religionskritikken lader heldigvis til at brede sig så småt i nogle teokratiske lande.

Limewoody
Limewoody
12 years ago

– først den dag de ikke skriger “Allah u akbar” er der håb for Iranerne.

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago

Nyt fra Labours socialistiske helvede FKA England! Et tiltag “the Ministry of Love” kun kan være stolt af: LABOUR has allowed the creation of a massive army of state snoopers who can enter anyone’s home at a moment’s notice, it was revealed yesterday. Thanks to “powers of entry” ­legislation set out by the Home Office, an average of 47 officials within every local authority have the right to enter law-abiding households ­without ­consent, without a ­warrant or even a police escort. An estimated 20,000 officials can intrude on families to check if a range of petty regulations are being followed,… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Storbritannien er et fjernt, fjernt land med en mentalitet der for os er ubegribelig. Det må have taget mange år at nedbryde befolkningen og genopdrage dem til apatiske Homo Obediensis. Historierne følger altid samme mønster som denne: Indignerede artikler der viser at der er opmærksomhed på det totalitære, masser af vrede kommentarer fra læsere, men intet sker. Flere lignende historier vil følge med søvngængeragtig sikkerhed.

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Vi er helt godt med herhjemme. Jeg talte det op engang, og jeg mener jeg kom op på små 200 eksempler på love der annullerer boligens ukrænkelighed. Langt de fleste er underskrevet af Svend Auken, der blev ikoniseret ved sin død. Ved et grundlovsmøde bestyrede jeg en bod, hvor man kunne trække et spørgsmål der gik på om myndighederne havde lov til at brase ind i specifikke tilfælde. Det uhyggelige var at det store flertal syntes det var helt i orden, at en hvilken som helst autoriseret el-installatør kan forlange adgang til din bolig for at kontrollere om installationen er… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
12 years ago

Det er jo flere måneder siden, Vivian Maier var i JP 🙂
Jeg synes også, billederne er gode, men er de nu også så fremragende? Hun har taget rigtig mange, og måske haft et godt øje for motiver, men er der noget særligt ellers? Er det hendes billeders skarphed i lyset af hendes udstyrs primitivitet? Eller er det fordi hun var amatør?

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x