11
jan
Seneste opdatering: 12/1-10 kl. 0234
68 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi var på nippet til at skrive “agent provocateur”, men LGF s skriverier er  jo ikke kriminelle, selvom nogle  nok ville mene, at de burde være det. I Weekendavisens artikel i fredags “De er alle blevet kuk-kuk” (pdf, hele artiklen som WA har sendt til Charles Johnson.) lader Wivel og Vind Jensen Charles Johnson sige:

Jeg husker ham [Hedegaard] udmærket. Han er tydeligvis en ekstremist, og at tale om ’et folkeligt oprør’ er vanvittigt. Han associerer sig med fascister og advokerer for vold og burde forbigås af anstændige mennesker.« [“shunned” betyder  “skyet”, “undgået”, “ignoreret”,  “forbigået” er upræcist.]

Selv skriver Charles Johnson igår d. 10.01 at han aldrig havde hørt om eller skrevet om Lars Hedegaard da  Weekendavisen kontaktede ham. WA journalisten hjælper ham på gled:

A few days ago a writer for the Danish weekly Weekendavisen, Jesper Vind Jensen, emailed and asked for my opinion on a Danish critic of Islam named Lars Hedegaard who’s apparently now in the midst of a controversy, over statements he made calling for a sort of paramilitary strategy of civil disobedience against Muslims in Denmark. Jensen wrote that he had seen an image of Lars Hedegaard in a photoshop at some website that was attacking me for something, and thought I must have written something about Hedegaard that prompted it. But the name didn’t mean to much to me; I searched LGF and didn’t find any posts mentioning Hedegaard, and I didn’t recall writing anything about him. Then Jensen emailed this link to a speech in Hedegaard’s own words: The Resilience of the Commoners – Sappho. Jensen also told me that Lars Hedegaard had attended the meeting in Brussels in 2007 partly sponsored by the Belgian extremist party Vlaams Belang.

Her kommer en genfunden hukommelse via Weekendavisen:

OK, now I remember Hedegaard. He’s obviously an extremist, and anyone who consults with the neo-fascists of the Vlaams Belang should not be trusted. And talking about a “public uprising” is insane. He is associating with fascists and advocating violence, and should be shunned by decent people. Feelin’ the Love from Danish Kounterjihad Kultur Warriors.

Charles Johnson var altså ikke bare ikke tilstede ved Bryssel-mødet og blank om dets indhold, han havde  indtil for få dage siden aldrig hørt om den Lars Hedegaard, Weekendavisen og 180 Grader lader ham udtale sig kategorisk om. Nu bliver det luftigt. Skal man så stole på, han ved noget om Vlaams Belang, der ene parti skal præstere at stemple en hel forsamling som kvasi-nazister? Det ville nok have  bedrøvet de mange tilstedeværende jøder, hvis vi andre virkelig var som Weekendavisen og 180 Grader vil bilde deres sagesløse læsere ind. Skræller man alle udenomsværkerne og benspændene fra, er kernen i diskussionen om man kan omgås Vlaams Belang eller ej. Et parti med en blakket fortid ligesom de fleste partier har en fortid af en art. Vi støder på Sverigedemokrater nu og da. Partiet har en dubiøs fortid, men efter vores skøn en fuldt acceptabel nutid. Er vi så extremister eller landsbytosser for det ? Partiet tager ikke på kammeratligt besøg hos Jobbik i Budapest, som de  mere tumpede Nationaldemokrater. Vlaams Belang er ikke fascistisk og har aldrig været det. Partiet har haft nogle ret uheldige tendenser i fortiden og det er så det. Det er de tendenser kritikerne klynger sig til, for så kunne man selvfølgelig finde noget nyere end en Dewinter-tale fra 1991 at kritisere. Det er for billigt bare at sige Vlaams Belangs har ideologiske bånd til en “fascist” som Allain Benoist. Det kan enhver komme og sige. Det nævnes selvfølgelig at folk i Vlaams Belang ikke har taget ordentligt afstand fra holocaustbenægtelse, men hvorfor udelades det at Vlaams Belang faktisk har smidt holocausbenægtere ud af partiet ? Benoist har ændret sig, Vlaams Belang/Blok har ændret sig, Pia Kjærsgaard har ændret sig siden dagene i Fremskridtspartiet. Når man læser kritikken føler man sig hensat til begyndelsen af 90´erne. Kritikerne befinder sig i en tidslomme.

Man bør bruge troværdige kilder. Det turde efterhånden være evident, at Charles Johnson ikke er en kilde, der er en seriøs avis værdig. Det havde været pærelet for WA at finde en kilde, der vidste noget overhovedet. Er en uge ikke lang tid nok til det ? – Jeg blev for nogle måneder siden ringet op af engelske Telegraph, der ville vide noget om en bestemt englænder, jeg ikke vidste noget om og aldrig havde mødt.  Telegraph fodrede mig ikke med dokumenter og lod mig figurere som en autoritet på personen, naturligvis ikke. Et tilsendt foto ringede ingen klokke, og så var den potte ude. Jeg havde alligevel aldrig  stillet op til sådan et arrangement. LGF,  Weekendavisen og Birk Olesen lider ikke af de samme hæmninger.

Vores første postering om dette hed “Anklagerens vidne mod Hedegaard: Photoshopperen* Charles Johnson” og ikke “This is War”, som Johnson skriver. Det var et citat fra franske L Éxpress, vi brugte som rubrik til Christopher Caldwell, men det er bare en biting , nu musikken spiller. Update: Lars Hedegaard tager til genmæle på 180 Grader: Fascisme-ekspressen bruser frem. Update 2: Journalist Jesper Vind Jensen mener på Facebook (som vi ikke har adgang til) at Johnson kender Hedegaard, og at vi ikke har citeret hele citatet. Jo det ligger nedenfor i kommentar, men vi løfter det gerne op. Johnson siger at han ikke kender ham og aldrig har skrevet om ham, men at han også husker ham, hvad det så bidrager med. Tilbage står at Weekendavisen beklikker Lars Hedegaard groft med en mand, der ikke kan blive enig med sig selv om, hvorvidt han kender ham eller ej, og at avisen desuden via uklare, manipulerende formuleringer lader læserne forstå, at denne mand var vidne til et centralt møde, hvor han aldrig viste sig. Det er Vind Jensen og Wivel kogt ned og det er en smædefacon af en kvalitet, man burde lade tale for sig selv.

The tally of decency so far

Nothing about the international attention [and using this term about a floundering US blog may not exactly make us  a part of glamour and intrigue] we are getting deviates from previous wars of the blogosphere: the recipe more or less boils down to a) playing the Nazi card even where it is irrelevant, and b) avoid any discussion of Islam as a political force throughout history, or its theology. It may be useful to try and keep track of what, in particular, 180grader and LGF will come up with in the coming days. So far this surely must be worthy of mentioning: on “Deadline” on national Danish television, Ole Birk Olesen within a few minutes manages to mock the mental capabilities of Lars Hedegaard (finger to the forehead), and bluntly declare his own lack of knowledge about Islam (“hadiths, or whatever you are calling them”). Charles Johnson is called in as a voice of “decency” on Birk Olesen’s 180grader – the same Johnson who has made libellous and unsubstantiated claims about Robert Spencer and Pamela Geller harbouring genocidal sympathies. 180grader has furthermore hauled in a member of the extreme left as witness for the prosecution (see below), and Johnson has already played the Nazi card against us, without knowing the slightest bit about what we stand for (also see below). Ah, the joys of blogging. What will they think of next? (LFPC)

Of questions of character, and somewhat bigger issues

I admit getting suckered into the Great Blogosphere Debacle II (Slight Return) is all too easy. Egos will be bruised, valuable time will be spent squabbling; however, keeping the relevant perspective in mind is more important than ever. There are basically four levels of concern here:

i) The internal affairs of the blogosphere.

ii) The influence on public perception of the counterjihad movement resulting from leftwing distortion, by them directly or through the MSM.

iii) Public perception of Islam as a problem: is this perception shaped in part by the blogosphere and the perception of it as per i), or does it relate exclusively to how they encounter this religion in their daily lives (e.g. crime attributed to this particular group, women in mobile prisons in the street, demands for concessions and strict blasphemy laws, and international events and developments).

iv) Reality, i.e., unmediated reality. What happens in the world, and where the world is heading.

I suggest what this is about is entirely within the field of i), IOW we are talking dog fights with no or very little relevance outside our own sandbox. However much I would like to believe our work to be influential, our influence on public opinion is only marginal at best. Does leftwing propaganda or shoddy journalism contribute to a negative perception of us? Perhaps to some extent, but we are talking about the miniscule few who are even aware of something labelled ‘the counterjihad movement’.

As for the spheres of iii) and iv), need I say more? The sheer presence of Islam in our everyday lives is not something we drum up or create. It is there, it has increased massively in the past 10 years or so, it is (funnily enough) never referred to for any positive qualities, which is not due to our influence, either. Its immediate impact in all likelihood far surpasses the impact the interpretation and contextualisation that lesser bloggers such as us, or major ones such as Robert Spencer, Steven Emerson or Daniel Pipes, can provide it with.

What all this boils down to for me personally, and what drives my blogging, is simply the question “what will the future be like?”. The future with respect to Islam will be shaped by internal dynamics: issues such as Saudi financing of subversive activities, the OIC, the nuclear ambitions of Iran, the development of ghettos and enclaves in Europe, birth rates, and legal and illegal immigration from south of the Mediterranean to the north. And who is President of the USA. Not bickering bloggers.

Therefore, while I do notice Charles Johnson getting into purge mode again (Feelin’ the Love from Danish Kounterjihad Kultur Warriors – the ‘K’s, folks, are Mr. Johnson The Decent tarring us with the Nazi brush), and Ole Birk Olesen (who, for our international readers, is renowned for priding himself on his ignorance about Islam) getting all riled up but with nothing of substance to offer, really, it doesn’t make much difference. Oh yes, the potential threat of violence from the extreme left associates of Mr. Øyvind Strømmen is a factor that should be taken into account, but really, the future will not be shaped either by the Vlaams Belang, Lars Hedegaard, Charles Johnson, or, er, Ole Birk Olesen (LFPC).

“Se hvilken morgenstund”

Jeg har arbejdet med kunstnere hele mit liv. At tænke sig, at være rørende enig med én, for en gangs skyld. Enighed er ikke det værste vi har, for ellers er Kulturfolk er nogle skvat:  Fåk Møhæmmed!

Anklagerens vidne mod Hedegaard: Photoshopperen* Charles Johnson
0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

68 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] – istedenfor for å fokusere på det faktiske innholdet i min forrige artikkel – valgt å forsøke seg på nok et karaktermord – denne gangen på undertegnede, og samtidig på å ytterligere diskreditere Charles […]

trackback

[…] – istedenfor for å fokusere på det faktiske innholdet i min forrige artikkel – valgt å forsøke seg på nok et karaktermord – denne gangen på undertegnede, og samtidig på å ytterligere diskreditere Charles […]

AN
AN
13 years ago

Liva skrev: “Noget tyder på at islam er en slags mørklægningskultur, gør det ikke?”

I bogen “Menneskets hjerte” beskriver Erich Fromm den nekrofile personlighedstype. En type, som elsker død og alt hvad der kvæler liv. Det er chokerende som Fromms beskrivelse passer med religionen islam.

Casper | Borgerlig bums

Jeg kan godt se relevansen, men det er da ikke det mindste overraskende. Man skal arbejde hårdt hvis man skal påvise alle de løgne, fortielser og fordrejninger som pressen udfører. Aviser er nok det laveste man kan ende med som papirfiber… lavere end at være toiletpapir.

JensH
JensH
13 years ago

@Casper | Borgerlig bums

“Er det ikke fuldstændig ligegyldigt om denne Charles Johnson kender Lars Hedegaard eller ej?”

Nej, det er det absolut ikke. Svaret på dette spørgsmål er temmelig essentielt mht. at dokumentere, hvor underlødig og løgnagtig denne medie-kampagne mod Lars Hedegård og TFS i virkeligheden er. Og her kan man alstså tage Weekendavisen i en direkte løgn.

LFPC
13 years ago
Reply to  JensH

Det er jo netop også en sag som os i blogverdenen er langt bedre kvalificerede til at perspektivere end WA – mon ikke godt man kan tage det for givet at de absolut ingen fornemmelse har af Johnsons renommé som manipulator, selvudnævnt heksejæger, løgnhals og kontrolfreak? Jeg skrev vist noget i retning af at det i bedste fald var underlødigt, i værste uhæderligt, ikke at gøre ens læsere opmærksom på hvor han står i det hele. I stedet for at gøre dette, bluffer WA og 180-grader-på-hovedet og kører ham frem som en af de store kanoner i islamkritikken fra ‘over… Read more »

Casper | Borgerlig bums
Reply to  LFPC

“hans egen monomane adfærd med at banne enhver af hans ‘lizards’ der vover den mindste kritik “

Ja, jeg prøvede f.eks. netop at registrere mig på hans blog for at komme med en kommentar… men “registrations is currently closed”, så på den måde kan man altså også afskære sig fra kritik.

Casper | Borgerlig bums

Er det ikke fuldstændig ligegyldigt om denne Charles Johnson kender Lars Hedegaard eller ej? De færreste danskere ved jo hvem Johnson er, så hvorfor skulle hans ord betyde noget for os? Johnson kan formentlig ikke læse dansk. Hans mening om en dansk diskurs er intet værd. Karaktermordet på Lars Hedegaard er dansk presse og jantelov når det er bedst. Det er set så mange gange før, og det behøver ikke kun handle om politik. Jørgen Leth, Naser Khader, Morten Messerschmidt, Henrik Stangerup, Herman Bang og mange andre kom ud for det samme. Jeg forstår blot ikke hvorfor det går ofrene… Read more »

Mette
Mette
13 years ago

Jeg har ikke ændret dem, men jeg har opdateret styresystemet. I morgen skifter jeg til den gamle pc.

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Mette

Hvis du for nylig har opdateret browseren, kan det være det. Eksempelvis fra IE7 til IE8.

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Universalgeni

Du kunne tjekke dine browser settings….

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Universalgeni

Ja, jeg prøver, når jeg får tid.

Pt. er jeg så irriteret på mine pc’eres hemmelige liv, der spilder min tid. De er med sikkerhed tungt lastet med anti-alt-ondt og klarer frisag i så henseende.

Mette
Mette
13 years ago

Helge. Det er bare mig, Mette. Min computer sletter navnet i farten, og det er ikke fordi den er befængt med spyware, jeg har tjekket med flere programmer. Men måske kan Snaphanesystemet ikke lide, at jeg i disse dage bruger en anden pc, end jeg plejer.

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Mette

Så må det have noget at gøre med dine browser-indstillinger…

HelgeD-H
HelgeD-H
13 years ago

Med den politik som føres kan det kun gå galt ! Ralf Pittelkows råd om ikke at vige en tomme i værdidebatten overfor den islamiske, ufrie, totalitære, aggressive og hadefulde verdensdel blev ignoreret. Ralf Pittelkows råd blev fremsat under Muhammed-krisen, og dette råd blev ikke fulgt på grund af de andre gutmenschens dumstædige Politiske Korrekthed. Det er på samme måde som når en kæmpestor og bomstærk bølle går truende frem mod een, og man træder baglæns skridt for skridt, indtil man mærker ryggen mod muren. Man kan så vælge mellem at blive tværet ud, eller gøre udfald. @Anonymous – Hvem… Read more »

Mette
Mette
13 years ago

Den konklusion er jeg også kommet til, PerH.

Vorherrebevares for en flok!

PerH
PerH
13 years ago

Nogle generelle betragtninger: Hvis vi går ud fra, at politikerne er uduelige, korrupte eller forsætligt uinteresseret i at træffe de fornødne forholdsregler, burde vi egentligt håbe på et spektakulært sammenbrud, således at systemet imploderer som følge af dets indre spændinger. Talen om at få beslutningstagerne til at gøre noget er i virkeligheden en distraktion fra den politiske virkelighed, som i kraft af konventioner og supranationale organisationer med fuldt overlæg er blevet unddraget befolkningens indflydelse. Når vi alligevel ikke kan påvirke beslutningstagerne til at føre en minimalrealistisk politik, der som et absolut udgangspunkt burde bevirke, at vi kunne nå til en… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 years ago

DANMARK I STØVET FOR DET MUSLIMSKE BRODERSKAB?

Jeg ser det for mig. Lene Espersen som udenrigsminister med Naser Khader som højre hånd.

Derefter har oppositionen fantastisk gode kort på hånden, og medier over hele verden kan fortælle, at Danmark omsider har smidt sig fladt, og at hendes højre hånd er spindoktor for Tariq Ramadan og får penge for at propagandere for ham på alle danske bibllioteker.

Hallo, hallo, er der nogen hjemme eller helt tomt oppe i politiker- og journalisthovederne?

Peter  Andersen
13 years ago

Det er jo helt tydeligt hvad de herrer Wivel og Vind Jensen er igang med her. Nemlig, at tage afstand fra det de hele tiden har taget afstand fra ved, at lægge afstand til dem som de hele tiden har lagt afstand til. Nu er de blot ikke længere venstrefløjens håndlangere – som jo helt tydeligt har tabt slaget – men derimod en del af “de liberale kræfter, som hele tiden har advaret mod de de uheldige sider af islam”. Sikke dog en utrolig gang vås. Nu kalder modstanderne sig altså for liberale. Det er jo, tydeligvis, også et mere… Read more »

Erling
Erling
13 years ago
Reply to  Peter Andersen

Nu kalder modstanderne sig altså for liberale. Det er jo, tydeligvis, også et mere spiseligt navn…

Godt set. Der er tale om en diskurskrig, og det er den kamp, McNamara (eller hvad han nu hedder) og Sjernfeldt er gået ind i. Kampen om begrebet ‘liberal.’ Det skal være liberalt at være stalinist.

JensH
JensH
13 years ago

@steen & LFPC Jeg ved det er lidt off topic , men jeg vil alligevel henlede jeres opmærksomhed på et indslag i P1’s ‘Orientering’ idag, da jeg mener det har relevans for bloggen her. Jeg har også opdateret Uriasposten med et referat af indholdet i Orientering-indslaget, så jeg vil bare kopiere dette referat ind her: “P1’s Orientering havde idag invisteret religions-sociologen Lene Kühle i studiet i anledning af hun og en anden ‘forsker’ har offentliggjort en rapport om muslimsk radikalisering i Danmark. Det vil sige, at Lene Kühle totalt afviser den gængse opfattelse af ‘radikalisering’, da hun ikke mener at… Read more »

Erling
Erling
13 years ago

Okay, Lykketoft var i den ekstreme ende af spektret, men bortset fra Bertel Haarder, var der aldrig nogen der brokkede sig over, at interviewet gik en time eller halvanden over det aftalte.

En medstuderende, der i dag er kabinetschef for NATO’s generalsekretær, udspurgte en række ministre om, hvor meget tid de brugte på dette og hint. Når man regnede sammen og lavede statitisk og den slags, viste det sig at en minister i gennemsnit arbejdede omkring 30 timer i døgnet.

Erling
Erling
13 years ago

Asger: Jeg mener hun har tid til at kritisere mig indirekte i interviewet med Hedegaard, man at forklare sig når jeg så spørger dybere til sagen, det er der ikke tid til. Hvad er det der ikke er tid til? Er det tid til interviewet der vil tage 30 minutter? Ja, underligt. Da jeg studerede statskundskab, gjorde jeg mig, til min store forundring, den erfaring, at det ikke var noget problem at få timelange interviews med top-politikere og ditto embedsmænd. De elsker at tale om sig selv, de elsker at have et publikum, hvis spørgsmål hæver sig lidt over gennemsnittet… Read more »

Casper | Borgerlig bums
Reply to  Erling

Jeg tror Lykketoft er noget af en damernes ven. Men bortset fra det virkede han væsentlig mere kompetent end den nuværende soc.dem. spidser.

Ministre har tid nok, alene fordi de sidder i en stilling hvor de selv bestemmer over deres tid, samtidig med at de jo strengt taget kan undværes i den daglige drift.

Emeritus
Emeritus
13 years ago

PeterK skriver: ‘…Og her hvor en befokning fik nok, hvilket ikke er morgenluft, men dybt beklageligt. Jeg sympatiserer ikke med pøbelvælde og tager afstand, men politikerne har snorksovet i timen når sådan noget sker…’ Snorksovet – eller ligegyldighed. Sympati eller ej. Det er knap så vigtigt at få slået fast efterhånden. Det forbavsende er, at det i Europa har varet så længe, før den slags sker. Eftertanken kan sikkert få lov at vente lidt, mens man leger med spørgsmålet om, hvorvidt optøjerne er mafia-styret eller spontan uro. Det farlige vender dog tilbage, at politikerne på europæisk plan har skabt en… Read more »

Asger Trier Engberg
13 years ago

Sandheden er ilde hørt i disse dage, og sandheden bekæmpes af de ansvarlige parter med alle midler. Hvorfor skal Hr. Lars Hedegaard igennem vridemaskinen? Fordi han har den formastelighed at sige sandheden. Sandheden bliver hevet frem, skrigende, hylende, ude af stand til opføre sig anstændigt. Alle de ansvarlige slår syv kors om sig, og forsøger med alverdens magiske formularer at mane Lars Hedegaard, Asger Trier Engberg og andre i jorden. Seneste eksempel på denne form for åndemageri står vores gode, eller hvad skal man sige, ja man kan i hvert fald sige, vores økonomiminister for. Forkvinde for Konservativt Folkeparti. Også… Read more »

Liva
Liva
13 years ago

Skyldes håndskyheden – og den manglende tid – at danske politikere – og ministre – i EU efterhånden kun er at betragte som danske gårdvagter? At vore politikere har mistet magt til EU – at de reelt ikke rigtig kan gøre så meget mere?

Casper | Borgerlig bums

Asger: “Jeg har kontaktet Fr. Lene Espersen med det formål at interviewe hende. Jeg foreslog at vi diskuterede; først det filosofiske baggrund for konservatismen; kongehus, retsstat, retfærdighed, og derefter beskæftigede os med Det Konservative Folkepartis holdning til Islam. Det havde Espersen ikke tid til, var svaret.”

Det har hun da ikke den mindste indsigt i. Hun ville fremstå som et blankt kort efter 20 sekunder. Hendes version af konservatisme er privilegier for den øvre middelklasse (fastfrosne grundskatter, rengøringsfradrag for familie med indkomst over 700.000 m.v.) – samt højere straffe.

Erling
Erling
13 years ago

Gosh, jeg har lige hørt Hitchens’ foredrag for tredje gang i træk. Et absolut must, han er i stor, stor form!

Erling
Erling
13 years ago

Jeg faldt over et eminent foredrag af Christopher Hitchens: http://video.google.com/videoplay?docid=6379618149058958603&hl=en# Emnet er ytringsfrihed og religion, og Hitchens giver den hele bredsiden i vanlig, übercool, engelsk stil. Han starter med en meget vigtig pointe: at begrænse ytringsfriheden handler ikke kun om at begrænse den talendes ret til at tale, men også om at begrænse lytterens ret til at lytte. Så når man censurerer, begrænser man sin egen frihed til at lytte. Som jeg bemærkede i en ældre tråd, undrer det mig lidt, at ingen af Hitchens’ foredrag er på listen over anbefalede links. Manden er een af ytringsfrihedens mest veltalende og… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Indlægget fra Per Harder Højbjerg, Politiken, 22.11.2003. Dette er angivelig en forkortet version – den fulde version skal åbenbart findes i Politikens papirudgave: ———- Debat: En sørgelig historie Min bror og svigerinde har skrevet en bog, der giver indtryk af et kulturmøde, som ender i ren harmoni. Et perfekt eksempel på vellykket integration. Men plottet holder ikke. I virkeligheden er der tale om et møde mellem blåøjet kristen tolerance og enøjet pakistansk arrogance. Af Per Harder Højbjerg, journalist Under normale omstændigheder ville jeg blive både glad og stolt, når min bror debuterer som forfatter – men sådan har jeg det… Read more »

PeterK
PeterK
13 years ago

Her er lige det korrekte link til Jakob Levinsen.

http://blogs.jp.dk/levinsenlive/2010/01/11/de-reneste-rene/

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  PeterK

Det er ikke helt ukedeligt at se hvordan Zentropa folket tilsyneladende har fundet sin overmand i religion og ikke-vestlig kultur. ALT har ellers været til debat hos filmselskabet. Jeg ved ikke om nogen af jer har set den skønne film Fukssvansen, som er lavet i Zentropa regi. I den får dansk og vestlig mand (i kliché forstand) og kultur hele armen på den mest groteske (og sjove) måde. Det kunne være spændende og meget aktuelt at se samme slags film med islamisk kultur og islamisk opdragede mænd – og kvinder – som tema. Men har vi set det? Får vi… Read more »

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Liva

Kender I LaChapelles popkunst – som ofte kommenterer og særligt laver parafraser over vestlig kultur, religiøsitet og religion? Prøv at sætte hans kunst i en ikke-vestlig eller islamisk kontekst – for det gør han nemlig ikke selv. Så kan det ses hvor banal og fortærsket – og bekvem – også LaChapelles kunst faktisk er blevet. I USA tør et museum i New York nu ikke engang at vise et ansigt af en ikke-vestlig religiøs figur. Vi vesterlændinge må/tør ikke at se tingene på traditionel vestlig måde mere. I hvert fald ikke på det museum og flere andre steder af offentlig… Read more »

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Liva

Kunstnere kritiserer undersøgelse der viser at kunstnere udøver selvcensur. haha 🙂

“Forfattere kritiserer censur-undersøgelse”

h t t p://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/01/11/205432.htm

PeterK
PeterK
13 years ago

Morgenluft?

Pittelkow

http://jp.dk/opinion/pittelkow/article1943268.ece

Kristian Ditlev Jensen

http://blogs.jp.dk/denlitteraerejaeger/2010/01/11/fak-m%C3%B8h%C3%A6mmed/#comments

Jakob Levinsen

http://blogs.jp.dk/denlitteraerejaeger/2010/01/11/fak-m%C3%B8h%C3%A6mmed/#comments

Og her hvor en befokning fik nok, hvilket ikke er morgenluft, men dybt beklageligt. Jeg sympatiserer ikke med pøbelvælde og tager afstand, men politikerne har snorksovet i timen når sådan noget sker.

http://jp.dk/udland/europa/article1941706.ece

Universalgeni
13 years ago
Reply to  PeterK

Nej, der kommer igen morgenluft foreløbig. Holland har haft flere mord på denne konto. Pim Fortuyn og van Gogh i hhv. 2002 og 2004. Først nu vågner hollænderne så små op og det se ud til, at de vil tage initiativer ad politisk vej. Man er nødt til at gøre det demokratisk via valg. Men halalhippie-fløjen kan nå at standse det via domstolene. De forsøger ihærdigt at ødelægge de vestlige civilisation sammen med islamisterne.

Vi skal igennem samme kamp. Valg, politiske løsninger og kultur-radikalister, der voldtager det juridiske system. Og det er ikke givet, at hollænderne og danskerne vinder.

Liva
Liva
13 years ago

Gamle, danske kunstnere lever i en anden tid. F.eks. Ib Spang Olsen – gode gamle ISO. Hvor har vi i vores familie brugt mange timer sammen med hans tegninger/illustrationer i alle afskygninger! De mange, mange tegninger og illustrationer er en del af vores kulturlandskab – mikro makro – i flere generationer. Men den gode gamle mand har ikke kontakt til – og med – det, der sker i dag – og det der er på spil for os alle og for vores vestlige kultur. “Tegner og forfatter Ib Spang Olsen, mener at det er regeringen og Dansk Folkeparti, der truer… Read more »

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  steen

Det gør jeg også. Hvor ser vi nutidige, danske kunstnere hylde kvindekroppen som ISO altid har gjort? 🙂

Victor
Victor
13 years ago

1) Jens Højbjerg er ikke socialdemokrat. Han er tættere på de Radikale.

2) Midt i diskussionen om selvcensur, så er et af verdens største kunstmuseer nu osse bukket under for angsten for Islam. New Yorks Met har/vil fjerne(t) billeder af….gæt hvem:

http://www.nypost.com/p/news/local/manhattan/jihad_jitters_at_met_76yj3VNUy4hcRAnhOcPCHP

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Victor

Noget tyder på at islam er en slags mørklægningskultur, gør det ikke? Mørklægning af kvinders ansigter, af religiøse ansigter, af forhud, af kvinders håndled, af kvinders hænder, af bestemt mad, af alkohol, af hunde, af håndtryk, at kvindekroppen, af åben skrift og tale, af uenighed, af synlighed, af modernitet, af pluralisme, af demokrati, af vestlig kultur og værdier og historie etc.

Anonymous
Anonymous
13 years ago

Liva skrev om Rushy Rashid Højbjerg: “Det kan godt være at hun er pop, men hun tegner en ikke uvæsentlig del af socialdemokratiet.” Ja, det er vel en af hovedgrundene til, at manden har fået et betroet job hos Københavns politi. Jeg glæder mig meget til, at vi en dag får ryddet op i forholdet mellem Socialdemokratiet, PET og Københavns politi, og i den forbindelse får sat ekstra fokus på forhv. justitsminister Frank Jensens handlemåde og ansvar ifm. det systemsvigt, der opstod hos politiet, fra rigsadvokatens og flere statsadvokaters side ifm. opklaringerne Selskabstømningerne i midten af 1990’erne. Desuden håber jeg,… Read more »

Liva
Liva
13 years ago

OT

Ordet dansk er ved at forsvinde når Dansk Røde Kors omtales i MSM.

Her i Kristeligt Dagblad:

“Røde Kors: Vi tager hånd om syge asylbørn”

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/352349:Danmark–Roede-Kors–Vi-tager-haand-om-syge-asylboern

Pk
Pk
13 years ago

Abu laban, denne lysende muslimske lede-stjerne havde en del børn.
Abu ,Laban, hvordan fik han penge på bordet til alle disse børn?
Fik han hjælp af de vantro?
Kunne han forsørge sin familie uden de vantro?

Liva
Liva
13 years ago

Er Berlingske Tidende ikke en mentalt set – og udtryksmæssigt – køns- og kulturlemlæstet avis?

Hvem er ejer af avisen?

Mette
Mette
13 years ago

Tomgangsdialogen vil fortsætte lidt endnu, men den er blevet pinlig, og regeringspartierne har øjensynligt ringe indsigt i, hvad der foregår blandt deres egne vælgere eller regner med, at vi ikke vil finde et alternativ. Det er længe siden,at jeg har set en meningsmåling om styrkeforholdet mellem partierne, og det ligner mere end en tilfældighed. Rushy Rashid er pop. En vandrepokal, kaldte vi før i tiden den slags væsener. Hun er gift for fjerde gang og måtte ind imellem giftermålene hjem og bo hos sine forældre, for hvad ville de sladrende pakistanere ellers sige. Mere selvstændig er hun ikke. Men hun… Read more »

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Mette

Det kan godt være at hun er pop, men hun tegner en ikke uvæsentlig del af socialdemokratiet. Det skal partiet holdes fast på. Og hendes syn på tørklæder er ikke særlig klædelig for netop socialdemokratiet.

Universalgeni
13 years ago

Weekendavisen har selv bragt 10 muhammedtegninger allerede i 2005: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/01/04/161736.htm

PerH
PerH
13 years ago

@Erling Jeg kan udmærket huske de to artikler, som jeg også har gemt. Jeg skal forsøge at finde overskrifterne. Rose & Ramadan. I to år har de diskuteret Muhammed-tegningerne fra hver sit udgangspunkt, kommunikeret heftigt og skændtes i offentligheden. Men de havde aldrig mødt hinanden. Så vi tog Flemming Rose med til London for at møde Tariq Ramadan – til en samtale om muslimer, bomber, terror, følelser, fornærmelser, demokrati og oplysning. »Du sendte den værste fornærmelse, du kunne, lige i ansigtet på mig, udviste mig så meget mangel på respekt!« Kilde: Weekendavisen NR. 01, 4. – 10. januar 2008 Den… Read more »

Erling
Erling
13 years ago
Reply to  PerH

Tak for hjælpen.

Erling
Erling
13 years ago
Reply to  PerH

Jeg vil nu godt tage WA lidt i forsvar: den er muligvis ikke den avis den engang var, men de fik en del point hos mig, da de som det første danske mainstream medium, afslørede, at den globale middeltemperatur har været stabil i de sidste ti år, og de er, i lighed med JP, også begyndt at bringe islamkritiske artikler i ny og næ, faktisk een om ugen. Elfenbenstårnet er begyndt at vakle, ikke mindst takket være TFS og, er jeg overbevist om, Snaphanen. Efterhånden som folk vænner sig mere og mere til internettet, bliver de mindre bange for at… Read more »

Erling
Erling
13 years ago
Reply to  PerH

Jeg er i det hele taget overbevist om, at når man om hundrede år ser tilbage, vil internettet rangere som revolutionære hændelser på linie med opfindelsen af Gutenbergs bogtrykke.

Indlysende nok, selvfølgelig, fordi magthavernes informationsmonopol er brudt, men måske i højere grad pga. muligheden for at diskutere i et fora som dette. Ikke fordi jeg tror at det flytter så mange meninger, men når folk sætter sig ned og putter deres holdninger i ord, afføder det en eftertænksomhed og en klarhed omkring egne standpunkter, som ikke opstår når man bare læser avisen og tænker hvad man nu tænker.

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Polinos skrev: ‘…Derfor den “borgerlige” interesse for at stække Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet, der har udviklet sig til en ukontrollerbar, “uautoriseret” kritisk røst. Weekendavisen er blot et virkemiddel i denne inddæmningspolitik…’ Lad mig tilføje: Lene Espersen gør nu også forsøg på at marginalisere Lars Hedegaard. Regeringen er træt af ham. Lars Lykke prøver ligeledes at gribe det politiske initiativ ved at bekendtgøre, at selvcensuren viser, at vi har et principielt problem. Derfor skal munden lukkes på LH. Nu monopoliserer Staten indsatsen. Man kan godt med en vis ret hævde, at LH har en tilbøjelighed til at gentage sine pointer – de… Read more »

Historyman
Historyman
13 years ago

At være eller ikke at være: Nazist, Fascist, Racist, Islamofob Hvis man benytter samme metode “skyldig igennem bekendtskab” eller “skyldig igennem fysisk tilstedeværelse” som benyttes i mod Hedegaard og TFS, burde Socialdemokraterne og SF ikke også blive anset som terrorstøtter i forbindelse med Mogens Lykketofts og Holger K. Nielsen optræden på det utiltalende antisemitiske Hizbollah møde d. 7/8 – 2006 på Rådhuspladsen. At Weekendavisen benytter Charles Johnson som primær kilde på Bryssel-mødet, uden at denne var tilstede, er i mine øjne evidens for “ond hensigt”. Dvs. at man bevist vildleder læserne, i ønsket om at tegne Hedegaard/TFS i et specifikt… Read more »

Erling
Erling
13 years ago

PerH

Tak for linket. Kan du hjælpe mig med en anden ting? Jeg har selv prøvet at google uden resultater, men der er to artikler, der er forsvundet fra WA’s hjemmeside: en konfrontation/debat mellem Flemming Rose og Tariq Ramadan, og en artikel, hvor Abu Labans efterfølger interviewes af en kvindelig journalist, som han næger at give hånd og mere eller mindre indirekte kalder for luder, fordi hun ikke går med tørklæde. Jeg kan desværre ikke huske hvem journalisten var, vistnok Lone Frank eller La Knudsen herself.

Erling
Erling
13 years ago
Reply to  steen

“Skyet” er vel mere korrekt, men lidt altmodisch.

Erling
Erling
13 years ago
Reply to  steen

“Associere med” er Weekendavisens anglicisme.

Det var jeg godt klar over. Avisernes sprogbrug degenererer hurtigt i disse år, måske deres pidgin-dansk er et forsøg på at imødekomme de nye medborgere.

Erling
Erling
13 years ago

[“shunned” betyder “sky”, “undgå”, “ignorere”, ikke “forbigå”.]

Og “to associate with”, betyder “at omgås”, der er ikke noget der hedder at associere med på dansk, det hedder at associere til, og betyder noget ganske andet.

Og du bruger engelske parenteser 😉

Universalgeni
13 years ago

Læserbrevet blev bragt i Politiken og er ikke længere online. Uriasposten har et langt uddrag her: http://www.uriasposten.net/?p=183

PerH
PerH
13 years ago

@Victor Kronikken er ikke længere tilgængelig på Politikens onlineavis, men ved lidt Googling fandt jeg den: http://boeddel.com/debat/viewtopic.php?p=1534&sid=edb019f2d338f87ee2ca7f147d7f9540 En Infomedia-søgning på Rushy Rashid giver forresten interessante resultater. “Ifølge forfatter og journalist Rushy Rashid er det en ren privatsag, om man vil give hånd til det modsatte køn: “Min mor havde det på samme måde, og det kunne indimellem irritere min far, når hun ikke ville give hånd til mandlige venner, der kom på besøg. Men hverken tørklæde eller håndtryk har noget med ligestilling eller undertrykkelse at gøre – det handler om xenofobi og om angst for at afgive noget af det… Read more »

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  PerH

Apropos personlig sfære. Hvor lyder det pænt. Så måtte manden alligevel – ikke nøjes med at give håndtryk – han måtte aflevere et stykke forhud.

Vagn Henning
Vagn Henning
13 years ago
Reply to  PerH

Så vidt jeg véd stammer traditionen med at give hånd fra dengang folk kunne tænkes at gå med sværd. Man rækker den hånd frem spm man ellers ville trække sværdet med (og samtidig griber man sin modparts sværdhånd og forhindrer ham i at trække sværdet).

Rushy Rashid har jo nok desværre ret i at jeg frygter fremmede der ikke vil give hånd. Men er det en fobi – en ufornuftig angst..?

Victor
Victor
13 years ago

Københavns Politi får nu ny kommunikationschef. Han hedder Jens Harder Højbjerg, er konvertit til fredens religion, gift med Rushy Rashid – og var i 2003 emnet for en meget giftig kronik, der blevet skrevet af broderen Per. Jeg kan desværre ikke finde den på nettet….men hovedpointen var, at Jens var blevet integereret i det pakistanske miljø i København.

Universalgeni
13 years ago
Reply to  Victor

En muslimsk talsmand ?? Hvorfor tog de ikke en autonom? Eller en nazist? Det kan være hip som hap. Samme ideologiske familie…

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Victor

Victor.

Jeg husker den artikel, du henviser til, den var i Jyllands-Posten. Jens Harder Højbjergs kristne bror forsøgte at få ham slettet som fadder for sin søn. Det lod sig åbenbart ikke gøre.

Omkring det samme tidspunkt fremkom også en artikel skrevet af Birthe Rønn Hornbech, der havde undersøgt det pakistanske miljø og ligeledes fundet det giftigt, fuldt af ond sladder, der fungerer som socialt pres, der tæsker musimer på plads.

FANTASTISK, at Københavns politi nu lader sig indblande i dette korrumperende miljø. Hvordan skal vi dog efterhånden kunne respektere politiet og PET?

polinos
polinos
13 years ago

-> Steen Jeg er temmelig rystet. Jensens & Wivels artikel er ikke journalistik, det er et propagandistisk partsindlæg; desværre symptomatisk for Weekendavisens forfald fra for et år eller to siden at være den kritiske, tænksomme, ikke-konforme borgerligheds stemme til i dag at være pk-mæssigt på linje med de øvrige danske mainstream-medier. Dette gælder også Berlingske og til dels J-P. Hvad det skyldes? Er lidt i tvivl. Men man skal nok opfatte mainstream-medierne som det, de er: Trods uenigheder på lederplads, er de grundlæggende en del af “den store maskine” – redskaber for den herskende klasse og dennes diskurs; f.eks. er… Read more »

68
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x