17
jan
Seneste opdatering: 18/1-10 kl. 2154
55 kommentarer - Tryk for at kommentere!

hedegaard- trier 009

Det er en ligning med mange variable, og jeg er ikke den der kan afgøre det endelige udfald. Tiden må vise dette: Lars Hedegaards på rekordtid notoriske generaliseringer i et interview her på Snaphanen affødte som bekendt flere brud i det antijihadiske miljø, og rigtig megen opmærksomhed blev viet formen på bekostning af indholdet, altså den virkelighed som hovedpersonen redegjorde mere nuanceret for på Sappho.

Når nu selveste Dagbladet Politiken synes at give Hedegaard ret i de væsentigste pointer, er alt så godt igen? Det er dette vi må afvente og se, men det afhænger også af hvad ‘godt’ defineres som. Der er selvfølgelig eventuelle personlige overvejelser her for de berørte parters vedkommende, men jeg vil forstå ‘godt’ i det største perspektiv, som for mig dels er udbredelsen af disse facts til et større publikum, dels at hegnspæle bliver flyttet, og at vores sædvanlige modparter begynder at beskæftige sig med virkeligheden i stedet for med budbringernes angivelige uanstændighed.

Noget tyder på at dette sidste er tilfældet. Lige pludselig er folk som Bruce Bawer og Ayaan Hirsi Ali tilsyneladende kommet ind i varmen, og lige pludselig er “moderat islamkritik” blevet stueren. Om der ligger bagtanker bag om at drive kiler ind blandt os skal jeg ikke kunne afgøre, men det er også lige meget. Hvis stridens genstand nu er trossystemet islam, og ikke en ansamling af mennesker der bare som ét træk er muslimer, fanger bordet. Så kan vi måske endelig begynde at debattere ureformerbare helligtekster, retsskoler, hvad ‘den hele pakke’ egentlig indeholder, og islams hærgen gennem de sidste 1400 år med disse pæne mennesker. Men tiden må altså vise dette.

Politiken kommer i dag Lars Hedegaard til undsætning. Hvilket vist ikke er set før. Det er heller ikke med avisens gode vilje. Hvilket prioriteringen af historien bevidner. Nyheden står på side 5, men burde være på forsiden. Den lyder: “Sexovergreb kommer aldrig frem i lyset” Viewspaper’en på Rådhuspladsen undgår behændigt at nævne formanden for Trykkefrihedsselskabets navn. På trods af at Hedegaard med sin udtalelse om udbredte voldtægter i muslimske familier har foranlediget hele historien.

Artiklen indledes: “”Det er aldrig mandens skyld”, siger ung muslimsk kvinde, der blev voldtaget af sin onkel. Hun har aldrig sagt det til nogen, for hun frygter familiens reaktioner…Seksuelle overgreb mod unge kvinder med indvandrerbaggrund er et overset problem. Sådan lyder advarslen fra en række fagfolk, Politiken har talt med.”

Inde i avisen findes en meget udførlig beretning om den nævnte onkels voldtægt af den unge muslimske pige. Og i første sektion er så nyheden, hvor Politiken har været ude at godtgøre en del af den påstand, Lars Hedegaard for kort tid siden blev kraftigt fordømt for at udslynge. […]

Mads Kastrup: Lars Hedegaard havde (delvist) ret,  Sosun Sendi og Olav Hergel, Politiken: Sexovergreb kommer aldrig frem i lyset, online i uddrag. Mads Kastrup får herefter travlt med at tage rituel afstand fra sagens hovedperson, men i et kulturlandskab der er fastfrosset i uforsonlige fronter skal man være taknemmelig for enhver bevægelse.  Hege Storhaug kommenterer Politikens artikel indgående i dag: I kjølvannet av Hedegaards utspill. (I dag: To dømt for voldtægt af 12-årig – afetnificeret af Ritzau-Politiken.) (LFPC).

Psykiater uden grænser

Jeg vil appellere inderligt til de irakiske asylforældre, der har fået afslag på asyl, om ikke at anvende deres børn i en urimelig kamp mod de danske myndigheder, idet forældrene i et af verdens bedste retssamfund har fået vurderet deres sag på en objektiv, særdeles grundig og fair måde.

Idenne uge har en af hovedhistorierne været en undersøgelse fra en række psykiatere, der tilsyneladende har vist, at 20 ud af 21 børn af de afviste irakiske asylansøgere er psykisk syge. Man kan diskutere, om denne undersøgelse er udført efter videnskabelige korrekte metoder. Jeg bemærker her, at undersøgelsen er foretaget af psykiatere, der tidligere i offentligheden ikke har forholdt sig upartisk til de afviste asylansøgere, hvorfor undersøgelsen næppe kan betragtes som objektiv, hvilket en leder i Berlingske Tidende i denne uge også problematiserede. Psykiater Bente Rich har, som jeg i et tidligere indlæg i Berlingske Tidende har påvist, udtalt sig yderst problematisk og slynget om sig med urimelige beskyldninger om, at danske læger og det danske samfund anvender tortur over for asylansøgere. En undersøgelse, som en sådan psykiater har forfattet, bør læses meget kritisk for at sikre sig, at Bente Rich og hendes medforfattere ikke er ude i et politisk ærinde forklædt som læger……

Derfor [til irakiske forældre]: vælg at rejse hjem for jeres børns skyld, inden de tager mere skade. Såfremt I ikke vælger dette, kan man med al rimelighed stille spørgsmålstegn ved, om I overhovedet egner jer til at være forældre. Asyl til alle psykisk syge? Af Henrik Day Poulsen, psykiater, ph.d.

Dr. Day Poulsen kunne ses i Deadline 22:30 søndag. Psykiater Bente Rich i TV avisen. “Det her handler om moral.Bente Rich taler om dansk asylpolitik. Bente Rich får Socialpolitisk Forenings pris for “sin medvirken til at ændre vores menneskesyn.” Bente Rich driver Center for Flygtningesundhed.

Svenska Dagbladets dobbeltproblem

Oro i förorter het säkerhetsfråga.Social oro, utanförskap och extrema islamister i storstädernas förorter utmanar rättstaten. SD-retorik dubbelt hot. Hur ska man hindra att Sverigedemokraterna använder extrema islamister som språngbräda in i riksdagen?

På den ene side er svenske forstæder blevet en national sikkerhedstrussel (“en udfordring for retsstaten” på journalistisk.) Det kan man godt kalde terrorhvervning, mindre folkelige opstande og massepyromani. På den anden side bekymrer avisen sig om, om nogen skullle “udnytte det politisk”. Livet er besværligt. Især når man med åbne og stor iver  øjne påfører sig risici, som nogen uvægerligt vil “udnytte”. SvD s loyalitet overfor riksdagspolitikerne er rørende. Vi gætter den vil vokse til det helt usete op til valget den 1 september, til trods for at avisens kandiat Reinfeldt i den grad  spæder til med  “udfordringer til retsstaten”, at man øjner den dag den er  overudfordret.

SD-retorik dubbelt hot, Hur ska man hindra att Sverigedemokraterna använder extrema islamister som språngbräda in i riksdagen?

Dødstrusler som belønning for hyldest

Jeg elsker denne slags historier der kalder på ond latter. Intet andet kan trænge igennem til velmenende Gutmenschen. Via Jihad Watch (LFPC):

Warsaw, Poland 17 January 2010 – Islamic fundamentalists posted death threats against a Polish disk jockey soon after he published a song that he says was supposed to be a tribute to the Muslim culture.

It started on Christmas Eve. Jakub Rene Kosik, a 27-year-old DJ from Poland excused himself from the dinner table and checked his Facebook. Word of his newest composition, Mekka, was out. And it was ill-received.

“You messed with Islam,” the first message read. “We’ll never forgive what you did to our religion,” read another. “You played with us, now we’ll play with you.” “We’re everywhere. Forget your international career.” By morning he had more than 300 such messages.

Fundamentalists reacted to the piece, placed on an internet music store website, because it included backing music of an Islamic prayer. “I smiled stupidly and told my girlfriend “I think they want to kill me for this composition”. In the first instant, she didn’t react. Afterwards she was hysteric,” Kosik said. […] Polish Disc Jockey Threatened By Islamic Fundamentalists

Flag i metermål

CH-DK-Fahnenverbrennung2Noget kunne tyde på at der foregår industriel fremstilling af flag i de letantændelige lande, lige til at klippe ud af rullen når behovet for krænkelse melder sig (LFPC).

In Pakistan brennen seit Freitag Schweizer Flaggen gemeinsam mit dänischen. Das Feindsymbol des Dschihad ist rot mit weißem Kreuz in der Mitte. Ob das Kreuz dabei schmal durchgezogen, wie bei der dänischen, oder fett in der Mitte wie bei der Schweizerfahne ist, spielt eine untergeordnete Rolle. Karikatur-Dänen und Anti-Minarett-Schweizer sind beide Feinde des Islams. […] Brennende Schweizerfahnen in Pakistan

Uintegrerbare tyrkere i Østrig

Ugeavisen Bayern Kurier refererer en undersøgelse fra nabolandet “Islam wichtiger als Demokratie”:

Også hos vore naboer i Østrig skaber integrationen af tyrkere vanskeligheder. En ny undersøgelse viser alarmerende, at mere end halvdelen af tyrkerne i Østrig gerne ser den grusomme sharia-lovgivning indført.

Når integration drøftes i Østrig, ser tyrkiske indvandrere sig hyppigt i en offerrolle. “Racismen manifesterer sig mere for hver dag”, citerer Wienerpressen dagligt  de selvbestaltede indvandringseksperter. Spørgsmålet om hvorvidt flertalssamfundet kan forvente af indvandrere, at de lærer sproget, forfatningen og kulturen – ikke at de overtager den, men blot accepterer den – stiller tyrkerne sig slet ikke. Det er nok for dem at have et skræmmebillede, de kan skyde al skyld på.

Mere end halvdelen af de cirka 220.000 af tyrkisk afstamning – 2,65 procent af Østrigs befolkning på 8,3 millioner – ønsker i fuld alvor at Østrigs retsvæsen tillempes islamisk lov, dvs. sharia.

For næsten tre fjerdedele (72 procent), er overholdelse af religionens påbud vigtigere end demokratiet. Og næsten halvdelen af indvandrerne fra Tyrkiet siger, at man kan se af de mange kriminelle i Østrig, hvad demokrati fører til.

Dette viser undersøgelsen også: At unge tyrkere udvikler en stærk tendens til at sub-kultur, føler sig mere forpligtet sig overfor islam end det samfund, de lever i – og dette til trods for, at de i de fleste tilfælde er født og opvokset udføres i Østrig. Således føler 45 procent af dem sig ikke indforstået med levevis og værdier i Østrig. Halvdelen føler sig mere engageret i deres gamle land. 55 procent er imod at deres søn eller datter får en ikke-tyrkisk ægtefælle.

Af særlig interesse er, at andre indvandrergrupper der bor i Østrig – landet har 1,4 millioner udlændinge – har langt færre problemer med integration. Mens kun 26 procent af tyrkerne føler sig integreret, gør 53 procent af polakkerne. Dette hænger sammen også med medieforbruget: 76 procent af tyrkerne ser næsten dagligt tyrkisk tv, at kun 30 procent østrigsk ZAP og ORF. (….)

Fire ud af ti tyrkere ønsker ikke at bo som nabo til en jøde, omkring en tredjedel vil ikke have en kristen nabo.

Ikke nok med det:  57 procent af tyrkerne ønsker ikke en ateist som nabo, 20 procent er imod i princippet enhver udlænding som nabo. Selv vicepremierminister Bülent ARINC, beskrev meningsmålingens resultater som  rystende, ikke mindst i lyset af Tyrkiets ønskede EU-medlemskab. Snaphanens oversættelse

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
55 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Generaliseringer og idealer også kan være uhyre fristende, og- havde der været nogle tusinde Georg Elser og Claus Schenk Graf von Stauffenberg i tyverne eller trediverne havde Schmidt næppe været i retten ved sådanne “sager”. Der var beklageligvis kun få der nogensinde seriøst søgte Hitlers død.

Göring dør før dommen kan fuldbyrdes. Generalerne Jodl og Keitel hænges.
At jeg ikke lige har tal på hvormange tyske generaler, der var i live og i vestlige lande da Nürnbergdomstolen sidder, håber jeg ikke lastes mig.
http://de.wikipedia.org/wiki/Nürnberger_Prozess_gegen_die_Hauptkriegsverbrecher
Afsnit – Verbrecherische Organisationen og Führung der Wehrmacht
http://de.wikipedia.org/wiki/Joachim_Peiper

Mette
Mette
12 years ago

Politiken bringer sikkert med glæde dette indlæg.

“BLOND HÅR GØR KVINDER KRIGERISKE

….Risikoen for at blive blond er størst i Skandinavien.”

http://politiken.dk/videnskab/article882388.ece

Er der blondiner til steder?

Hedder det forretsten ikke blondt hår med t?

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Mette

Ville det så ikke være nærliggende at konkludere at ligestillingen vil forsvinde i takt med udbredelsen af (gys!) “det mørke hår”? 🙂

Politiken ville for øvrigt næppe have bragt en undersøgelse, der viste, at mænd med brune øjne og sort har var mere stridslystne end andre mænd.

P.S. Var blondt med slangekrøller som barn, tæller det?

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Ja, er du gal, Egtvedpige, det tæller!. Også hvis du var blonderet med H2O2. 🙂

Jeg synes, at det er skægt, at Politiken ligefrem skriver om “risikoen” for at blive blond. Tak skæbne, at jeg slap med mit askebrune hår, men søskende og barn er ægte blonde, vi har det i os – det ariske. (Dette er bidende ironi og bedes venligst opfattes sådan) 🙂

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  Mette

Blonde kvinder har ellers langt mere østrogen, hvor feminitet vel klassisk regnes som fredeligt? Men ifølge nogle startede blonde kvinde faktisk som “konkurrencekvinder”: “According to the study, north European women evolved blonde hair and blue eyes at the end of the Ice Age to make them stand out from their rivals at a time of fierce competition for scarce males. The study argues that blond hair originated in the region because of food shortages 10,000-11,000 years ago. Until then, humans had the dark brown hair and dark eyes that still dominate in the rest of the world. Almost the only… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
12 years ago
Reply to  Mette

Politiken er et kapitel for sig. Jeg er nu også blevet offer for diskrimination! :-)… Is it cuz I’m blonde?

Jeg mener at kunne huske, at Thomas på Logisksnit har et billede liggende af sig selv… som RØDBLOND!!!
Sig mig Thomas, hvad er du egentlig ude på??!!

Mette
Mette
12 years ago

Victor.

Det er en realitet, at der foregik et spil mellem England og Tyskland om Norge, og hvem der kom først, samt at Danmark i første omgang var tyskernes springbræt til Norge. Jeg synes, at Wibke Bruhns skriver mere interessante ting netop om det forløb, men jeg har ikke bogen og husker ikke præcis, hvad der står.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Mette

Det er muligt – jeg kom til dette afsnit i bogen og….og så var det slut. I den grad.

Og jov – det hedder blondT hår. Skulle jeg mene.

ole burde
ole burde
12 years ago

Hvis “hegnspaelene” virkeligt er blevet flyttet som foelge af Hedegaards tilsyneladende bummert , saa er der meget at laere heraf. Muslimerne arbejder ALTID efter ” good-cop-bad-cop” systemet , hvor de mest extreme elementer terroriserer ikke-muslimer til paa den ene eller den anden maade ,at soege beskyttelse og “venskab” hos de knap-saa-extreme , og dermed nettop “flytter hegnspaelene”. Dette er bare et enkelt exempel paa ,at muslimer (foreloebigt altsaa!) er i besiddelse af mere POLITISK SNUHED end vesteurpaeere. Et godt spoergsmaal maa saa vaere ,om fx “the english defence league” (God bless them ) vil have en positiv indflydelse paa hegnspaelenes… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

I øvrigt et af de store problemer med den politiske klasse i dag, er at de går og forestiller sig andre mennesker som dem selv. Altså mennesker der hvis de bare bliver oplyste, så vil de hæve sig over alle nationale og kulturelle tilhørsforhold, glemme alt om dem og os. De lever i en fantasiverden, hvor alle grænser kan sprænges og alle kulturelle bånd skæres over og bindes på en anden konstrueret måde. Hvor det sagtens kan lade sig gøre at blande øst og vest, Islam og os, uden at der sker noget ved det. At det menige menneske ikke… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

Det er godt at høre psykiater Poulsen komme med sin faglige holdning til asylbørns vilkår – og ikke mindst de forhold forældre får skabt ved ikke at rejse tilbage til Irak. Indtil nu har vi nærmest kun hørt asyl industriens mening. Jeg synes at Dansk Røde Kors bør rejse til Irak og hjælpe med at få de afviste asylansøgere godt i gang igen i Irak. Tænk alle de penge der bruges på en lille flok mennesker her i Danmark. De kunne bruges meget bedre i de afviste asylansøgeres hjemlande. Eller i jordskælvsramte Haiti.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Personligt ville jeg mene tabet af Skåne, Halland og Blekinges er værst og slaget ved Lund overgår alle andre i historisk tid i mandefald og betydning.
Hvilket jeg nævnte til de tilstedeværende og Tom Buk-Swienty da denne holdt foredrag om Slagtebænk Døbbøl på Louisiana. Hvortil han så vidt jeg erindrer bemærkede, at det med Lund kendt han ikke meget til, han ville kort fortalt ikke ytre noget om Skånelandene.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago
Reply to  steen

På øen Føhr i vadehavet var der overraskende mange dansksindede stemmetal ved afstemningen i 1920.
Faktisk var der omkring 1/3 danske stemmer på øens tre sogne, Sct. Johannis hed det ene af sognene.
Det var noget med at det var kongelige enklaver, noget man ikke hører noget om i dag.

Og iøvrigt : Hvordan er det med Euro-region Sønderjylland-Schleswig ? Indført i 1997.
Det er EU måden at udviske nationale grænseområder.
Det kan blive at Sønderjylland eller også hele region Syddanmark indlemmes i Tyskland igen engang ?

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  steen

Steen – kunne det ikke, bare lidt, tænkes at manden har pyntet på et blakket CV og at episoden i Volksgerichtshof er røget gennem erindringens helt egen spin…filmen med den senere Bundeskanzler på tilhørerpladserne, er kendt i Tyskland. Jeg vil gøre opmærksom på dettee glimrende studie “Bedstefar var ikke nazist”, om omgangen med den personlige historie i tyske familier. Det er nemlig sjovt, hvor mange modige modstandere af regimet og af holocaust der var – enten efter Stalingrad eller efter den 8 maj: http://www.amazon.de/Opa-kein-Nazi-Nationalsozialismus-Familiengedächtnis/dp/3596155150 Ang mit måske ved de unge: Har I allerede glemt, hvordan en del helt unge tyskere… Read more »

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  steen

Nu er Vibke Bruhns ikke ligefrem et sandhedsvidne. Jeg vil lige minde om, hvad hun skriver på side 290 af Meines Vaters Land: “Es ist wohl so, das die deutsche Abwehr um ortskundige, sprachgewandte Agenten in Dänemark verlegen ist, weil sie von der strikten Neutralität des Landes im Konliktfall ausgegangen war. Jetzt steht eine Landung der Briten in Norwegen unmittelbar bevor, das hätte eine britische besetzung Dänemarks möglicherweise nach sich gezogen und eine strategische Veränderung im gesamten Ostsee-Raum bewirkt – Eile tut also not”. Sådan undskylder man sin far – der var en af Abwehrs spydspider i Danmark i ugerne… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Victor

> Victor. Unge tyskere er uden tvivl godt med i venstrefløjs-optøjer, men det er danskere altså også – ja, selv italienere. Du kommer med dine fornemmelser (og fordomme) – må vi bede om statistik, så kan vi vurdere, om du har ret. At du fastholder, at socialdemokraten og kvartjøden Helmuth Schmidt og katolske og konservative Franz Josef Strauss har personligt medansvar for nationalsocialisternes forbrydelser, svarer til at give de 30.000 danske sønderjyder, der blev tvangsudskrevet til den tyske hær under 1. verdenskrig, personligt medansvar for at have kæmpet for deres egne besætteres interesser. Iøvrigt er du den første og eneste… Read more »

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

1) “Kvartjøden” – når du overhovedet tænker i de baner, accepterer du faktisk den opdeling, som Nürnberger Rassengesetze foretog. Det siger mere om dig end om mig. 2) 1. Verdenskrig – mig bekendt blev den tyske hær ikke – dengang – anklaget for krigsforbrydelser i samme omfang som efter 2.0. Men nu du siger det, så var vores nabo i den lille landsby jeg kommer fra, faktisk hjemmetysker – og gammel nazist. Vi hilste ikke på ham i alle årene – vi talte ikke med ham, hjalp hverken ham eller hans kone eller bestilte nogen tjenesteydelser hos ham. (Du kommer… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

> Victor: Kvartjøde – jeg tænker ikke i de baner, det er Helmuth Schmidt selv, der har oplyst det. Jeg mener, at det mindsker sandsynligheden for, at han skulle have skjulte (for alle andre end dig) nazi-sympatier. Jeg kommer ikke fra Aalborg, har kun været der på gennemfart, du forveksler mig åbenbart. Iøvrigt har min person ingen betydning her – hold dig venligst til mine indlæg og drop motivanalyse! Din ekstreme modvilje mod tyskerne må du så have lov at have, selvom du nok balancerer på kanten af diverse racisme-paragraffer. Jeg synes blot, at du går baglæns ind i fremtiden,… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

Jeg glæder mig over at der nu i højere grad lyttes til det Hedegaard har forsøgt at sige.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Liva

ÆLDRE!!!

Jeg skal komme efter dig skal jeg. Bortset fra det, har du ret. Tipoldefar, oldefar, farfar havde alle nok at gøre med at slås med de neanderthalere. Og en af de ældre mænd sad i Buchenwald, kom hjem med KZ-syndrom og blev aldrig, rigtigt, til menneske igen.

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Victor

Thi hi, jeg kender dig jo ikke. 🙂 Jeg taler om nogen JEG kender og forhold JEG har hørt om. Men kan da læse at du har en væsentlig grund til at synes som du gør.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Victor

Vi kan alle have vore reservationer overfor tyskerne som helhed rent udenrigspolitisk – dog hver ting til sin tid, under den kolde krig var de nu gode at have som allierede. Iøvrigt er det farligt at styre efter bakspejlet. Men når du tilsviner en enkeltperson ved at tillægge ham nazi-medskyld, som han absolut ikke har, hvilket bl.a. fremgår af dine egne links – så er du helt ude af kontrol. Har du overhovedet læst de artikler, du henviser til? Du skylder Helmuth Schmidt en undskyldning. For jeg går ud fra, at du ikke vil fordømme alle tyskere kollektivt, uanset om… Read more »

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Se, nu begynder det at blive interessant. Du mener altså, at Helmut Schmidt er fuldkommen uden dadel….til trods for, at det klart fremgår, at manden 1) Var medlem af Luftwaffe, deltog i Ardenner-slaget og havde modtaget et Jernkors…. 2) Lod sig bruge som staffage af Freisler. Jeg kan gå med til, at man – måske – kan sige, at de unge tyskere ikke har nogen personlig skyld for det 3. Rige og dets forbrydelser. Men når du, som Schmidt, er med i Wehrmacht under en forbryderisk krig, som ovenikøbet ender med, at både hans øverstbefalende, Göring, og flere af generalerne… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

“Jeg kan gå med til, at man – måske – kan sige, at de unge tyskere ikke har nogen personlig skyld for det 3. Rige og dets forbrydelser”.

“Måske”?

Hvad kommer forbeholdet af, gammeltestamentelig arvesynd, kollektiv national skyld der klæber til tyskerne, eller et screwed-up rum-tids-kontinuum, med deraf følgende invertering af kausalitet?

JensH
JensH
12 years ago

@Victor

“Franz Josef Strauß, faktisk var Wehrmachtsofficer”

Og hva’ så. Det var SPD-kansleren Helmuth Schmidt også. Centrum-Venstre forfatteren og debatørren Günther Grass var sågar i Waffen-SS, og CDU-kansler Helmuth Kohl stod som 15-16 årig ved en flak-kanon og prøvede at skyde allierede fly ned. Og sådan kunne vi fortsætte med at gennemgå Tyske politkere/samfundsdebattører hvad den generation angår. Hvad er din pointe??

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  JensH

Jøp – Kohl var i Jungvolk. Gerhard Schröder havde et billede af sin far i Wehrmachtsuniform på sit skrivebord. Joschka Fischers far var i Wehrmacht. I øvrigt var Helmuth Schmidt ikke alene i officer – han sad osse i Volksgerichtshof, da Stauffenberg-konspiratorerne blev dømt til døden.

Så det kan siges kort: Det her er hvad tyskerne gør. De bliver aldrig anderledes.

Og nu må I ikke blive kede af det. På Youtube ligger der en video, hvor en kendt debattør langer ud efter Snaphanen og Trykkefrihedsselskabet. Han kan ikke li jer:

http://www.youtube.com/watch?v=nqAoZijP9wo

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Victor

Nu er Victor da ved at køre helt ud ad tangenten i sit tyskerhad. Især den om Helmuth Schmidt i “Volksgerichthof” støder mig. Kan du henvise til en kilde?

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Als Angehöriger des Reichsluftfahrtministeriums wurde Oberleutnant Helmut Schmidt als Zuschauer zu den Schauprozessen des Volksgerichtshofes gegen die Männer des 20. Juli 1944 abkommandiert. Angewidert vom Verhalten des Vorsitzenden Richters Roland Freisler, ließ sich Schmidt von seinem vorgesetzten General von der Zuhörerschaft entbinden.[2]
http://de.wikipedia.org/wiki/Helmut_Schmidt
Det er nok det, der ikke ganske forstås.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Gunnar Biering

I de nævnte kilder står så godt jeg formår at tolke det, at han udkommanderes som tilhører eller tilskuer, indan adgang til salen skal hans våben afleveres, og han efter at have bedt en general om at blive fritaget for hvervet som tilskuer slipper han for det. Han deltager ikke i “domstolens” arbejde, men skulle referere til luftfartsministeriet hvad der skete. Det var hvad jeg tolker ordene i denne sammenhæng som. At man kunne ønske Hitler var død længe før han gjorde det, og tysk virketrang og opfindsomhed havde vist sig fra dens bedste side deri, er vist noget helt… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  Victor

Jeg tvivler på at der er nogen som forventer andet af Bashy Qurashi. Skulle han pludseligt sige noget pænt om Danmark, ville vi blive overrasket. Det ville være helt surrealistisk.

At Bashy ikke kan lide Hedegaard, bliver aldrig nogen overraskelse. At Bashy ikke har forandret sig, er heller ikke nogen overaskelse.

Bashy har i al den tid jeg husker, og den inkluderer firserne og hans tidligste medieoptræden der, aldrig åbnet munden uden at udtale sig negativt og fordømmende om Danmark.

Jeg forventer heller ikke noget mirakel, fra en mand så indoktrineret i denne bestemte form for manikæisk/marxistiske offer/bøddel verdensankuelse.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  steen

Steen – som god sønderjyde kender jeg, desværre, vores nabo ret godt. Et kort kig på Danmarkshistorien og de utallige tyske invasioner, burde vel være forklaring nok. Det er altså også kun fire-fem år siden, at ledende tyske politikere ville opsige aftalerne om Slesvig-Holsten. Hør evt. hvad Langballe siger i udsendelsen her – jeg er fuldkommen enig med ham:

http://www.dr.dk/P1/Kulturkontoret/Udsendelser/2009/04/14144518.htm

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  steen

“Bortset fra det, så har jeg svært ved at sætte mig ind i dine meget sarte Tysklandsfølelser eller hvad der nu er på spil.” Det kan måske skyldes familiemæssige bånd til den del af Danmark/Tyskland – 200.000 danskere kom under tysk herredømme, da Danmark blev mindre – frem til 1920 – og det husker familier – og noget andet er at det måske kan skyldes personlige oplevelser under 2. verdenskrig. Jeg kender flere ældre danskere, der har måttet undvære de mest basale ting under 2. verdenskrig og som desuden har oplevet svære ydmygelser, som de er blevet udsat for af… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago
Reply to  steen

Mine bedsteforældre boede i nærheden af den franske skole i København, da den blev bombet. Min bedstefar fortalte forleden en dag, hvordan den stok han gik med, var købt i en forretning som blev bombet af Gestapohåndlangere dagen derpå. Det er langt fra de eneste historier. Sådanne historier påvirker en, selv om det ikke nødvendigvis er på en hensigtsmæssig måde. Som barn lærte jeg hurtigt at hade tyskerne tilbage i halvfjerdserne, som ældre lærte jeg dog også hurtigt at kaste proportionerne ind og ikke anklage en ny generations gerninger, for en ældres. Men hver gang man møder (og i højere… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  Victor

“Så det kan siges kort: Det her er hvad tyskerne gør. De bliver aldrig anderledes.”

Undskyld, men jeg har aldrig hørt magen til vrøvl. Den kommer i citatsamlingen. Tror du også på arvesynden?

li
li
12 years ago

Det da dejligt, at Hedegaard har formået at trænge igennem den tykpandede mur af uvidenhed omkring i slam’s kvindemishandling. Det kan så godt være Hedegaard ubevidst har glemt at tage det altid vigtige forbehold, det ikke “alle muslimer” der er sådan! for at tilfredsstille de kommafejl,stavefejl søgende idioter, der mere klandre budbringeren for stavefejl! fremfor at forstå det budskab, budbringeren prøver at få til diskusion, men er debatten tabt på forhånd, jaså, griber de uvillige debat politiske korrekte til stavefejl og komma sætningsfejl retorikken, sølle siger jeg bare. De kunne jo have grebet debatten an, med at spørge om den… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Voldtægt og selvtægt. ‘…Den diskussion er forlængst udskreget i et omfang, der er omvendt proportional med selskabets betydning i almindelighed og dets begrænsede folkelige udbredelse i særdeleshed. Jeg har dertil altid fundet Lars Hedegaard monoman. Min blogkollega Jacob Mchangama har ret i sin kritik af Trykkefrihedsselskabets næsten patologiske optagethed af islam og muslimer…’ (Mads Kastrup i Berlingske) Utroligt! Når tingene endelig skal siges ligeud, så skal det i hvert fald gøres af de rigtige. Ellers er der nærmest tale om besudling. Og lad os endelig først hænge Hedegaard ud, før vi tager fat på problemet. Situationen minder mig om en… Read more »

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

Ja, når nu Politiken er gået så langt, så er det vel på sin plads at citere PH: DEN OFFENTLIGE MENING Der blev hvisket i et selskab. De har hørt det på en trappe. De var sikkert selv til stede, da historien blev fortalt dem, og de leder sand’lig ikke af forbening. De har længe anet Deres, men De hader alt om sladder, De har været loyal og tiet, men nu går den ikke længere, under hensyn til den offentlige mening. Denne mening er en afgud, som er helt bekvem at dyrke… bare aldrig mene noget, som de andre ikke… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Victor “Bladet er CSUs parti-avis. Det burde måske være nævnt” Hvorfor?? Gør det bladet mindre troværdigt end hvis det havde været en SPD-avis?? Hovedsagen er her, at CSU (som et af Unions-partierne) er et af main-stream partierne i tyskland, (helt på linje med SPD/Die Grünen/FDP), og det gør artiklen i deres ‘parti-avis’ til talsrør for en del af main-stream i tyskland. Helt som hvis det rent faktisk havde været en ‘parti-avis’ for SPD. Det er main-strema perspektivet der gør artiklen i Bayern Kurier ekstra interessant, da den viser at der tilsyneladende er en bevægelse at spore hos den etablerede mennings-dannende… Read more »

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  JensH

Jeg gider ikke diskutere CSU – kun konstatere, at partiets søjlehellige, Franz Josef Strauß, faktisk var Wehrmachtsofficer i DK. Men pointen her er, og den havde ikke været anderledes hvis bladet havde heddet Vorwärts, er, at man selvfølgelig bør få at vide, hvis bladet er et organ for et politisk parti – mainstream eller ej.

Svend Skade
Svend Skade
12 years ago
Reply to  Victor

Og hvad så, at han var Wehrmacht officer, hvad fanden har det med sagen at gøre.T
Tidligere kansler Helmut Scmidt var officer i Luftwaffe (Nå, han er jo et socialdemokratisk ikon, så det nævner vi ikke), og tidligere Forbundspræsident von Weisäcker var officer i Wehrmacht.
Så prøv lige at få styr på dine prioriteter inden du kaster et så latterligt og uigennemtænkt argument ind i debatten.

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Svend Skade

Det tror jeg faktisk, jeg har svaret på – lidt længere nede i tråden.

tavsen
tavsen
12 years ago

“Seksuelle overgreb mod unge kvinder med indvandrerbaggrund er et overset problem” Søg på daughter raped

Hvorfor bliver muslimer fremstillet som nogle overmennesker, der aldrig laver noget forkert??? Samtidig med der påstås, at de er mennesker som os andre.

Mon ikke der er mange andre oversete problemer?? 😉 😉

Når engang øjnene åbnes

Fritz
Fritz
12 years ago

Den dag Fars Fede Gris giver os ret, ér helvede frosset til is og danmark er væk.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Finns all anledning att vara misstänksam och vara försiktig. Har svårt att tänka mig att dom bara skulle ändra ställningstagande över en natt. Finns säkert någon hemlig agenda vi inte känner till än.

Victor
Victor
12 years ago

Lige en kort kommentar til Bayern Kurier-linket. Bladet er CSUs parti-avis. Det burde måske være nævnt….som en forbrugeroplysning.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Här kommer nåt lite mer morsomt. 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=oS0qQxcMZDw

LWB
LWB
12 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Really, I am the bomb! 😀
Verdensklasse!

Victor
Victor
12 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

I samme boldgade kommer forklaringen på, hvorfor islamister ikke tager deres arbejde med hjem – på tysk:

http://www.youtube.com/watch?v=E5SY1WZI9H8&feature=related

KR | leukofobi.dk
12 years ago
Reply to  Robin_Shadowes
55
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x