19
jan
Seneste opdatering: 19/1-10 kl. 2035
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Se del 1 nedenfor

Åh nej, vi kapitulerer

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over bladredaktørers manglende mod i forhold til reelle trusler, men som et minimum må man kunne kræve af dem at de kalder en spade for en spade, og ikke prøver at pakke svigtet ind i udenomssnak (“alle har set de tegninger mange gange”), og ulden tale. Allerbedst ville det være hvis de benyttede kapitulationen som et springbræt til at kigge fremad: Nu er vi altså nået dertil at vi er så kuede at vi ikke tør trykke en harmløs tegning. Hvad kan dette give anledning til af overvejelser mht. fremtidige situationer, hvor europæiske lande udsættes for langt mere alvorlige trusler, f. eks. omfattende intifada i ghettoerne, eller trusler og afpresning fra et nukleart Iran?

Hegnspæle bliver muligvis flyttet i debatten, men andre flyttes i modsat retning i form af resignation og accept af religiøst tyranni. Medierne vil med garanti ikke begynde at kigge fremad, og dette er det værste. Det varsler ikke godt for fremtiden – og findes der en ‘Lex Hedegaard’ lyder den, at fremtidsscenarier er det farligste og mest tabubelagte emne  overhovedet (LFPC).

[Ansvarhavende chefredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten] Jørn Mikkelsen forklarer, hvorfor avisen ikke har genoptrykt Kurt Westergaards tegning i denne omgang: »Tegningen er velkendt af alle her i landet, og vi vil gerne have debatten videre. […]Vi har også sagt, at vi erkender, at der er en ny sikkerhedssituation, og at det betyder noget i overvejelserne.«. […]

[Lisbeth Knudsen:] »Alle har set de tegninger mange gange, og alle børn i Danmark kender i dag Kurt Westergaards tegning. Derfor er der ikke nogen grund til at bringe den igen som dokumentation.[…]. Vi må tage et ansvar på os og ikke bringe tegningen som en demonstration og som en provokation.« […] Vi går ind for ytringsfrihed, men… [Jyllands-Posten 19.1.2010, ikke online]

24 timer til W-dag

I morgen onsdag begynder den ulyksalige retssag mod Geert Wilders, der er en uskøn blanding af misforstået menneskerettighedsjura og beskidte politiske tricks med mange ubekendte, en sag der kan blive fatal for enhver af de involverede parter og for hele Holland. En af de ubekendte er, om Wilders overhovedet overlever en åben rettergang medkun sine livvagter, en disposition fra systemets side, der ligner en tanke. Et par år som en “sitting duck”. Van Goghs morder Mohammed Bouyeri blev retsforfulgt i justitsministeriets sikkerhedbunker! I dagens anledning bringer Gates of Vienna et højinteressant  interview med Wilders´ 1000 Euro-i-timen-stjerneadvokat Bram Moszkovic, der ikke kunne stå for fristelsen til at gå over i historien. Det er det eneste gode man kan sige om denne sag, den bliver ikke kedelig. Indsatserne er høje og der er meget der kan spinne ud af kontrol, selvom Wilders rent juridisk efter fagbedømmere, burde kunne vinde den med hænderne bundne på ryggen.

Did you doubt whether or not you should take on this case?

“I doubted for a short moment, because it imposes a significant drain on my time, but those doubts quickly vanished.”

Why?

“It is a challenge. Whoever wins or loses, this case will go down in history as one of the important trials for freedom of expression.”

Pulling Out the Stops Against Geert Wilders, Har man sikret sig også at læse Leggers Shrugging off Spinoza, er man godt klædt på fra start. Se også Daniel Pipes Why I Stand with Geert Wilders.

Kurder tiltalt for modtrusler mod Sveriges migrationsminister

Så här skrev han, enligt säkerhetspolisen, i ett brev den 20 juni 2007:

“Vi kan fånga er. Har adress, foto, bilnummer, jobbrum, i vilken stol ni sitter, men vill inte… Vi ska problem som krig. Ska döda diplomatiska personer som Eliasson, Billström och annat personer i alla plats sedan vi gå tillbaka till Irak för ni gjort svek…. Vi kan också hota er… Fånga era diplomatiska personer som minister eller advokater, men vi vill inte krig mellan oss… Två veckor sedan vi kunde ha dödat era ministrar lätt i Malmö men vi sagt låta bli det problem. Måste det bättre ni göra bra beslut, gamla irakiska flyktingar vill stanna utan problem.”

I ett annat brev, poststämplat i Malmö 27 mars förra året, skriver 39-åringen, enligt Säpo:

“Här idiot Tobias du kan sitta i hemmet det är bättre till dig eftersom du göra problem och krig med folk, därför vi lova och tusen gång lova vi skall döda dig i alla fall du vet hundra procent eftersom vi känner dig du är fienden emot oss… och om du byta inte det beslut till de 1700 personer tidigare har bott i Sverige som stanna här att permanent uppehållstillstånd och sedan tills fredag vi träffa dig som ska döda dig kan och vi lova lova lova lova vi ska döda dig sedan vi tillbaka och vi betala till en person mycket pengar bara ska döda dig i alla fall och varje dag vi ser på dig och lyssna på dig.” Tobias Billström skulle mördas – idag startar rättegången

Man kommer til at tænke på Hans Holmérs helkiksede “kurderspor”, som han indledte Palmeefterforskningen og spildte dyrbar tid med, men det er desværre for Holmér 24 år for sent. Se filmen om hans ven, den homoseksuelle, middelmådige bogforlægger Ebbe Carlson med smag for magtfulde mænd og dyre biler, der fik en justitsminister, en rigspolitichef og en SÄPO-chef fyret, inden han kort efter døde af AIDS. En farce for fantastisk til at nogen kunne hitte på den. Ebbe – the movie.

Den jødiske flugt fra Sverige

Numerisk er problemet ikke stort, men som man vil huske fra 2009, er bekymringen stor, især i Malmø. Det er dog stort nok til at man bemærker det fra Israel. “JSS beräknar att det sker ett hatbrott per dag riktat mot judar i Sverige. Extremvänstern är numera ett större hot än extremhögern, hävdar den nationella organisationen Judisk säkerhet i Sverige.” Vi mangler at se nogle danske jøder, der forholder sig til de svenske tilstande. Aliyah = udvandring til Israel, hebraisk. :

2009 may prove to be a peak year for immigration from Sweden, according to Jewish and Christian Zionist officials involved in facilitating this immigration, which they say may be connected with anti-Semitism and Israel-hatred in Sweden. “We are seeing an upward trend in interest in aliyah (immigration to Israel) from Sweden, possibly owing in part at least to various attacks on Jews,” said Howard Flower, director of aliyah for the International Christian Embassy Jerusalem. According to Aryeh Jacobson, who represents the Jewish Agency in Sweden, 24 immigrants from Sweden finalized their aliyah during the first eight months of 2009 ? exceeding the total of 16 during all of 2008. This figure also tops the average number of Swedish immigrants per year, totaling 19 new arrivals.

“There is suspicion that there maybe an increase in aliyah because of the events in Malmo,” said Flower, “but also because of other attacks by Islamic fundamentalists in Sweden and their non-Muslim Swedish sympathizers.Anti-Semitism may be spurring wave of aliyah from Sweden, Dec. 2009: Kraftig ökning av hatbrott mot judar, April 2009: Unga judar väljer bort Malmö.

De molekylære borgerkrige

pibler i det små mange steder og er  sandsynlig del af fremtidens Europa, nærmest uundgåelig så viseligt som politikerne nu har lagt kortene op. Det er ikke en dystopi, men en ekstrapolering ud af allerede indtrufne begivenheder, raceoptøjerne i England, særligt  siden Bradford i 2001 og Paris i 2005. Det er kun et år siden Rosengård i Malmø var i undtagelsestilstand i flere uger. Imellem de spektakulære begivenheder, synker  tidligere fredelige lande som England og Sverige for hvert år apatisk dybere ned i en sump af daglig kriminalitet og anarki uden at befolkningerne synes særligt opsatte på at gøre deres ledere ansvarlige for den irreversible ødelæggelse af deres lande. – Derimod er det uvist, hvem der i fremtiden vil for alvor vil bekrige hvem, selvom er kvalificeret gæt er, at fredens religion vil være den ene part i alle tilfælde. I Södertälje jagede kristne irakere muslimske irakerne ud af byen. I England gik muslimer og indfødte løs på hinanden i 2009. I Holland bekæmper muslimske marokkanere kristne molukker. Stadigvæk:

Police in the central Dutch town of Culemborg have arrested two people in the Terweijde district. One of them was carrying a baseball bat, while the other refused to leave the area when requested to do so. Terweijde is still subject to the emergency regulations and a ban on large public gatherings brought into effect in the wake of the recent increased tension between Dutch-Moluccan and Dutch-Moroccan youths. On Friday, a call to form a Moluccan civic patrol appeared on the internet. The call received answers from all over the country. Police have since informed the originator of the call that such a patrol is unacceptable. Read more about the unrest in Culemborg here. Fresh arrests in troubled Dutch town. (Muslimer flyr Södertälje efter hot, Södertälje: Muslims attacked by Assyrians.)

I 2050, når de der er 20 år idag er 60, og når hver 6 indbygger i Danmark er indvandrer eller efterkommer, er landet måske stadig fredeligt, skønt jeg ikke tror det, men det vil være et sårbart og labilt land, de er udleveret til. Forestiller politikerne sig hvordan befolkningen havde reageret på et “vellykket” mord på Kurt Westergaard? Eller på en “vellykket” terrorhandling, og ikke de fire større forsøg, der er forhindret ? De 20 årige har én trøst: Danmark vil til den tid ikke være nær så labilt som Sverige, Holland og England der efter mit skøn har passeret et point of no return for adskillige  år siden.

Dalrymple: Haiti’s Apocalypse

This week’s earthquake adds a nightmarish chapter to a tragic history.The news from Haiti is always terrible; when there is no Haitian news, it does not so much suggest that the news is good as that the long, slow catastrophe that is Haitian history is merely continuing as usual. But this week’s apocalyptic earthquake makes Haiti’s recent past seem almost like a golden age. No one who has been to Haiti ever loses his interest in the country. It is one of those places that, because of its history, because of its culture, because of its torments, captures the imagination and never lets it go. You respond to it not with tough, but appalled love. The American writer, Herbert Gold, summarized the country in the title of his wonderful memoir of his experiences there: The Best Nightmare on Earth.Theodore Dalrymple, a physician, is a contributing editor of City Journal.

Oriana Fallaci:   ‘Io Trovo Vergognoso’

“I find it disgraceful”. Oriana Fallci foredrager sin berømte  Panorama-artikel fra april 2002 som var den et digt eller en monolog fra Hamlet eller  Julius Ceasar, Markus Antonius´”For Brutus is an honourable man.”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
12 years ago

Vi ved ikke, hvad Rambøll-undersøgelsen fortæller, når vi ikke kender spørgsmålet.

Er de adspurgte imod genoptrykkelse af tegningen ? Eller synes de blot det ikke er den optimale reaktion ? Vi ved det ikke, før vi kender spørgsmålet, man har sparet på.

Men nu ved vi da, at Rambøll har stillet et spørgsmål. Så har vi mulighed for med tiden at få oplyst hvilket.

– – –

Morten - - -
12 years ago
Reply to  Morten - - -

“Sparet” var lige ordet 🙂

Men der skulle nu have stået svaret.

– – –

PeterK
PeterK
12 years ago

Desværre har jeg ikke taælentet, men hvorfor skal det være Westergaards tegning? Muhammeds bryllup med bruden i klapvogn? Så er vi helt fri for alt med copyright. Problemet er logistikken. Der må man misunde venstrefløjen, det kan de bare. Men så er talentet også brugt op.

Universalgeni
12 years ago

Vi har helt desperat brug for de klistermærker! 👿 Hvordan gør vi? Westergaard skal give tilladelse og nogen skal sælge online….

ole burde
ole burde
12 years ago

Naar man ser paa hvor stor eller lille den joediske emigration fra Sverrige (eller andre europaeiske lande) til Israel er ,er der en lille detalje man lige skal have med . Israel kommer om kort tid til at leve under truslen af iranske atombomber ,altsaa ovenpaa alle de andre slags trusler som allerede ER en del af dagligdagen. Saa dem som kommer hertil alligevel , udtrykker maaske en mening om , at Sverrige er mer GROTESKT end summen af alle problemerne og faremomenterne ,som er en del af livet i Israel…

Liva
Liva
12 years ago

Ja, man kan spørge: Skal den vestlige kultur og verden til at have lændeklæde – i overført betydning – på eller ej? Skal den til at have burka på eller ej? Skal Vesten til at af med sin kulturelle, ytringsfrihedsmæssige og kunstneriske synlighed og tradition? Skal den vestlige verden til at forbyde spiser eller ej? Skal Vesten turde stå fast på sin åbne, mangfoldige og tolerante kultur og værdier eller ej? Skal den turde at bruge humor eller ej? Skal den tillade den vestlige mand (f.eks. Westergaard og Hedegaard og deres holdninger) at være synlige (og dermed også den vestlige… Read more »

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

Off topic: DEN GRIMME ÆLLING For et par hundreder år siden var min tip, tip, tip oldefader redaktør på Berlingske Tidende. Ja faktisk er han en slags grundlægger af avisen. Mendel Levin Nathanson var en fantastisk herre, intelligent, dygtig og en meget central skikkelse i den danske guldalder. Ja, der hænger et billede af Eckersberg på nationalmuseet som hedder “Den Nathansonske familie”. Guldalderens mæcen. Der var bare et enkelt lille aber dabei med Nathanson. Han brød sig ikke om H.C. Andersen. H.C. Andersen var også sådan en irriterende fyr, som hele tiden mente at hans talent krævede en ekstra opmærksomhed,… Read more »

Universalgeni
12 years ago

I virkeligheden er det venstrefløjen, der udgør den støste hindring, når det gælder hjælp til ulande som eksempelvis Haiti. De placerer fejlagtigt ansvaret og skylden hos os. Vesten. Sålænge, de ikke erkender sandheden, vil at hjælp være utilstrækkelig. Sandheden er, at manglende udvikling er de berørte befolkningers egen skyld. Det handler om kultur. Citat fra New York Times 14. jan. 2010: Læsehjælp: capricious = lunefuld ¤ futile = nyttesløst ¤ child-rearing = børneopdragelse ¤ harsh retribution = hård straf (gengældelse) As Lawrence E. Harrison explained in his book “The Central Liberal Truth,” Haiti, like most of the world’s poorest nations,… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x