19
jan
Seneste opdatering: 19/1-10 kl. 2035
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Se del 1 nedenfor

Åh nej, vi kapitulerer

Jeg skal ikke gĂžre mig til dommer over bladredaktĂžrers manglende mod i forhold til reelle trusler, men som et minimum mĂ„ man kunne krĂŠve af dem at de kalder en spade for en spade, og ikke prĂžver at pakke svigtet ind i udenomssnak (“alle har set de tegninger mange gange”), og ulden tale. Allerbedst ville det vĂŠre hvis de benyttede kapitulationen som et springbrĂŠt til at kigge fremad: Nu er vi altsĂ„ nĂ„et dertil at vi er sĂ„ kuede at vi ikke tĂžr trykke en harmlĂžs tegning. Hvad kan dette give anledning til af overvejelser mht. fremtidige situationer, hvor europĂŠiske lande udsĂŠttes for langt mere alvorlige trusler, f. eks. omfattende intifada i ghettoerne, eller trusler og afpresning fra et nukleart Iran?

HegnspĂŠle bliver muligvis flyttet i debatten, men andre flyttes i modsat retning i form af resignation og accept af religiĂžst tyranni. Medierne vil med garanti ikke begynde at kigge fremad, og dette er det vĂŠrste. Det varsler ikke godt for fremtiden – og findes der en ‘Lex Hedegaard’ lyder den, at fremtidsscenarier er det farligste og mest tabubelagte emne  overhovedet (LFPC).

[Ansvarhavende chefredaktĂžr pĂ„ Morgenavisen Jyllands-Posten] JĂžrn Mikkelsen forklarer, hvorfor avisen ikke har genoptrykt Kurt Westergaards tegning i denne omgang: »Tegningen er velkendt af alle her i landet, og vi vil gerne have debatten videre. […]Vi har ogsĂ„ sagt, at vi erkender, at der er en ny sikkerhedssituation, og at det betyder noget i overvejelserne.«. […]

[Lisbeth Knudsen:] »Alle har set de tegninger mange gange, og alle bĂžrn i Danmark kender i dag Kurt Westergaards tegning. Derfor er der ikke nogen grund til at bringe den igen som dokumentation.[…]. Vi mĂ„ tage et ansvar pĂ„ os og ikke bringe tegningen som en demonstration og som en provokation.« […] Vi gĂ„r ind for ytringsfrihed, men… [Jyllands-Posten 19.1.2010, ikke online]

24 timer til W-dag

I morgen onsdag begynder den ulyksalige retssag mod Geert Wilders, der er en uskĂžn blanding af misforstĂ„et menneskerettighedsjura og beskidte politiske tricks med mange ubekendte, en sag der kan blive fatal for enhver af de involverede parter og for hele Holland. En af de ubekendte er, om Wilders overhovedet overlever en Ă„ben rettergang medkun sine livvagter, en disposition fra systemets side, der ligner en tanke. Et par Ă„r som en “sitting duck”. Van Goghs morder Mohammed Bouyeri blev retsforfulgt i justitsministeriets sikkerhedbunker! I dagens anledning bringer Gates of Vienna et hĂžjinteressant  interview med WildersÂŽ 1000 Euro-i-timen-stjerneadvokat Bram Moszkovic, der ikke kunne stĂ„ for fristelsen til at gĂ„ over i historien. Det er det eneste gode man kan sige om denne sag, den bliver ikke kedelig. Indsatserne er hĂžje og der er meget der kan spinne ud af kontrol, selvom Wilders rent juridisk efter fagbedĂžmmere, burde kunne vinde den med hĂŠnderne bundne pĂ„ ryggen.

Did you doubt whether or not you should take on this case?

“I doubted for a short moment, because it imposes a significant drain on my time, but those doubts quickly vanished.”

Why?

“It is a challenge. Whoever wins or loses, this case will go down in history as one of the important trials for freedom of expression.”

Pulling Out the Stops Against Geert Wilders, Har man sikret sig ogsÄ at lÊse Leggers Shrugging off Spinoza, er man godt klÊdt pÄ fra start. Se ogsÄ Daniel Pipes Why I Stand with Geert Wilders.

Kurder tiltalt for modtrusler mod Sveriges migrationsminister

SÄ hÀr skrev han, enligt sÀkerhetspolisen, i ett brev den 20 juni 2007:

“Vi kan fĂ„nga er. Har adress, foto, bilnummer, jobbrum, i vilken stol ni sitter, men vill inte
 Vi ska problem som krig. Ska döda diplomatiska personer som Eliasson, Billström och annat personer i alla plats sedan vi gĂ„ tillbaka till Irak för ni gjort svek
. Vi kan ocksĂ„ hota er
 FĂ„nga era diplomatiska personer som minister eller advokater, men vi vill inte krig mellan oss
 TvĂ„ veckor sedan vi kunde ha dödat era ministrar lĂ€tt i Malmö men vi sagt lĂ„ta bli det problem. MĂ„ste det bĂ€ttre ni göra bra beslut, gamla irakiska flyktingar vill stanna utan problem.”

I ett annat brev, poststÀmplat i Malmö 27 mars förra Äret, skriver 39-Äringen, enligt SÀpo:

“HĂ€r idiot Tobias du kan sitta i hemmet det Ă€r bĂ€ttre till dig eftersom du göra problem och krig med folk, dĂ€rför vi lova och tusen gĂ„ng lova vi skall döda dig i alla fall du vet hundra procent eftersom vi kĂ€nner dig du Ă€r fienden emot oss
 och om du byta inte det beslut till de 1700 personer tidigare har bott i Sverige som stanna hĂ€r att permanent uppehĂ„llstillstĂ„nd och sedan tills fredag vi trĂ€ffa dig som ska döda dig kan och vi lova lova lova lova vi ska döda dig sedan vi tillbaka och vi betala till en person mycket pengar bara ska döda dig i alla fall och varje dag vi ser pĂ„ dig och lyssna pĂ„ dig.” Tobias Billström skulle mördas – idag startar rĂ€ttegĂ„ngen

Man kommer til at tĂŠnke pĂ„ Hans HolmĂ©rs helkiksede “kurderspor”, som han indledte Palmeefterforskningen og spildte dyrbar tid med, men det er desvĂŠrre for HolmĂ©r 24 Ă„r for sent. Se filmen om hans ven, den homoseksuelle, middelmĂ„dige bogforlĂŠgger Ebbe Carlson med smag for magtfulde mĂŠnd og dyre biler, der fik en justitsminister, en rigspolitichef og en SÄPO-chef fyret, inden han kort efter dĂžde af AIDS. En farce for fantastisk til at nogen kunne hitte pĂ„ den. Ebbe – the movie.

Den jĂždiske flugt fra Sverige

Numerisk er problemet ikke stort, men som man vil huske fra 2009, er bekymringen stor, isĂŠr i MalmĂž. Det er dog stort nok til at man bemĂŠrker det fra Israel. “JSS berĂ€knar att det sker ett hatbrott per dag riktat mot judar i Sverige. ExtremvĂ€nstern Ă€r numera ett större hot Ă€n extremhögern, hĂ€vdar den nationella organisationen Judisk sĂ€kerhet i Sverige.” Vi mangler at se nogle danske jĂžder, der forholder sig til de svenske tilstande. Aliyah = udvandring til Israel, hebraisk. :

2009 may prove to be a peak year for immigration from Sweden, according to Jewish and Christian Zionist officials involved in facilitating this immigration, which they say may be connected with anti-Semitism and Israel-hatred in Sweden. “We are seeing an upward trend in interest in aliyah (immigration to Israel) from Sweden, possibly owing in part at least to various attacks on Jews,” said Howard Flower, director of aliyah for the International Christian Embassy Jerusalem. According to Aryeh Jacobson, who represents the Jewish Agency in Sweden, 24 immigrants from Sweden finalized their aliyah during the first eight months of 2009 ? exceeding the total of 16 during all of 2008. This figure also tops the average number of Swedish immigrants per year, totaling 19 new arrivals.

“There is suspicion that there maybe an increase in aliyah because of the events in Malmo,” said Flower, “but also because of other attacks by Islamic fundamentalists in Sweden and their non-Muslim Swedish sympathizers.Anti-Semitism may be spurring wave of aliyah from Sweden, Dec. 2009: Kraftig ökning av hatbrott mot judar, April 2009: Unga judar vĂ€ljer bort Malmö.

De molekylĂŠre borgerkrige

pibler i det smĂ„ mange steder og er  sandsynlig del af fremtidens Europa, nĂŠrmest uundgĂ„elig sĂ„ viseligt som politikerne nu har lagt kortene op. Det er ikke en dystopi, men en ekstrapolering ud af allerede indtrufne begivenheder, raceoptĂžjerne i England, sĂŠrligt  siden Bradford i 2001 og Paris i 2005. Det er kun et Ă„r siden RosengĂ„rd i MalmĂž var i undtagelsestilstand i flere uger. Imellem de spektakulĂŠre begivenheder, synker  tidligere fredelige lande som England og Sverige for hvert Ă„r apatisk dybere ned i en sump af daglig kriminalitet og anarki uden at befolkningerne synes sĂŠrligt opsatte pĂ„ at gĂžre deres ledere ansvarlige for den irreversible ĂždelĂŠggelse af deres lande. – Derimod er det uvist, hvem der i fremtiden vil for alvor vil bekrige hvem, selvom er kvalificeret gĂŠt er, at fredens religion vil vĂŠre den ene part i alle tilfĂŠlde. I SödertĂ€lje jagede kristne irakere muslimske irakerne ud af byen. I England gik muslimer og indfĂždte lĂžs pĂ„ hinanden i 2009. I Holland bekĂŠmper muslimske marokkanere kristne molukker. StadigvĂŠk:

Police in the central Dutch town of Culemborg have arrested two people in the Terweijde district. One of them was carrying a baseball bat, while the other refused to leave the area when requested to do so. Terweijde is still subject to the emergency regulations and a ban on large public gatherings brought into effect in the wake of the recent increased tension between Dutch-Moluccan and Dutch-Moroccan youths. On Friday, a call to form a Moluccan civic patrol appeared on the internet. The call received answers from all over the country. Police have since informed the originator of the call that such a patrol is unacceptable. Read more about the unrest in Culemborg here. Fresh arrests in troubled Dutch town. (Muslimer flyr SödertÀlje efter hot, SödertÀlje: Muslims attacked by Assyrians.)

I 2050, nĂ„r de der er 20 Ă„r idag er 60, og nĂ„r hver 6 indbygger i Danmark er indvandrer eller efterkommer, er landet mĂ„ske stadig fredeligt, skĂžnt jeg ikke tror det, men det vil vĂŠre et sĂ„rbart og labilt land, de er udleveret til. Forestiller politikerne sig hvordan befolkningen havde reageret pĂ„ et “vellykket” mord pĂ„ Kurt Westergaard? Eller pĂ„ en “vellykket” terrorhandling, og ikke de fire stĂžrre forsĂžg, der er forhindret ? De 20 Ă„rige har Ă©n trĂžst: Danmark vil til den tid ikke vĂŠre nĂŠr sĂ„ labilt som Sverige, Holland og England der efter mit skĂžn har passeret et point of no return for adskillige  Är siden.

Dalrymple: Haiti’s Apocalypse

This week’s earthquake adds a nightmarish chapter to a tragic history.The news from Haiti is always terrible; when there is no Haitian news, it does not so much suggest that the news is good as that the long, slow catastrophe that is Haitian history is merely continuing as usual. But this week’s apocalyptic earthquake makes Haiti’s recent past seem almost like a golden age. No one who has been to Haiti ever loses his interest in the country. It is one of those places that, because of its history, because of its culture, because of its torments, captures the imagination and never lets it go. You respond to it not with tough, but appalled love. The American writer, Herbert Gold, summarized the country in the title of his wonderful memoir of his experiences there: The Best Nightmare on Earth.Theodore Dalrymple, a physician, is a contributing editor of City Journal.

Oriana Fallaci:   ‘Io Trovo Vergognoso’

“I find it disgraceful”. Oriana Fallci foredrager sin berĂžmte  Panorama-artikel fra april 2002 som var den et digt eller en monolog fra Hamlet eller  Julius Ceasar, Markus AntoniusÂŽ”For Brutus is an honourable man.”

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
Morten - - -
13 years ago

Vi ved ikke, hvad RambÞll-undersÞgelsen fortÊller, nÄr vi ikke kender spÞrgsmÄlet.

Er de adspurgte imod genoptrykkelse af tegningen ? Eller synes de blot det ikke er den optimale reaktion ? Vi ved det ikke, fÞr vi kender spÞrgsmÄlet, man har sparet pÄ.

Men nu ved vi da, at RambÞll har stillet et spÞrgsmÄl. SÄ har vi mulighed for med tiden at fÄ oplyst hvilket.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Morten - - -

“Sparet” var lige ordet 🙂

Men der skulle nu have stÄet svaret.

– – –

PeterK
PeterK
13 years ago

DesvÊrre har jeg ikke taÊlentet, men hvorfor skal det vÊre Westergaards tegning? Muhammeds bryllup med bruden i klapvogn? SÄ er vi helt fri for alt med copyright. Problemet er logistikken. Der mÄ man misunde venstreflÞjen, det kan de bare. Men sÄ er talentet ogsÄ brugt op.

Universalgeni
13 years ago

Vi har helt desperat brug for de klistermĂŠrker! 👿 Hvordan gĂžr vi? Westergaard skal give tilladelse og nogen skal sĂŠlge online….

ole burde
ole burde
13 years ago

Naar man ser paa hvor stor eller lille den joediske emigration fra Sverrige (eller andre europaeiske lande) til Israel er ,er der en lille detalje man lige skal have med . Israel kommer om kort tid til at leve under truslen af iranske atombomber ,altsaa ovenpaa alle de andre slags trusler som allerede ER en del af dagligdagen. Saa dem som kommer hertil alligevel , udtrykker maaske en mening om , at Sverrige er mer GROTESKT end summen af alle problemerne og faremomenterne ,som er en del af livet i Israel…

Liva
Liva
13 years ago

Ja, man kan spĂžrge: Skal den vestlige kultur og verden til at have lĂŠndeklĂŠde – i overfĂžrt betydning – pĂ„ eller ej? Skal den til at have burka pĂ„ eller ej? Skal Vesten til at af med sin kulturelle, ytringsfrihedsmĂŠssige og kunstneriske synlighed og tradition? Skal den vestlige verden til at forbyde spiser eller ej? Skal Vesten turde stĂ„ fast pĂ„ sin Ă„bne, mangfoldige og tolerante kultur og vĂŠrdier eller ej? Skal den turde at bruge humor eller ej? Skal den tillade den vestlige mand (f.eks. Westergaard og Hedegaard og deres holdninger) at vĂŠre synlige (og dermed ogsĂ„ den vestlige… Read more »

Asger Trier Engberg
13 years ago

Off topic: DEN GRIMME ÆLLING For et par hundreder Ă„r siden var min tip, tip, tip oldefader redaktĂžr pĂ„ Berlingske Tidende. Ja faktisk er han en slags grundlĂŠgger af avisen. Mendel Levin Nathanson var en fantastisk herre, intelligent, dygtig og en meget central skikkelse i den danske guldalder. Ja, der hĂŠnger et billede af Eckersberg pĂ„ nationalmuseet som hedder “Den Nathansonske familie”. Guldalderens mĂŠcen. Der var bare et enkelt lille aber dabei med Nathanson. Han brĂžd sig ikke om H.C. Andersen. H.C. Andersen var ogsĂ„ sĂ„dan en irriterende fyr, som hele tiden mente at hans talent krĂŠvede en ekstra opmĂŠrksomhed,… Read more »

Universalgeni
13 years ago

I virkeligheden er det venstreflĂžjen, der udgĂžr den stĂžste hindring, nĂ„r det gĂŠlder hjĂŠlp til ulande som eksempelvis Haiti. De placerer fejlagtigt ansvaret og skylden hos os. Vesten. SĂ„lĂŠnge, de ikke erkender sandheden, vil at hjĂŠlp vĂŠre utilstrĂŠkkelig. Sandheden er, at manglende udvikling er de berĂžrte befolkningers egen skyld. Det handler om kultur. Citat fra New York Times 14. jan. 2010: LĂŠsehjĂŠlp: capricious = lunefuld € futile = nytteslĂžst € child-rearing = bĂžrneopdragelse € harsh retribution = hĂ„rd straf (gengĂŠldelse) As Lawrence E. Harrison explained in his book “The Central Liberal Truth,” Haiti, like most of the world’s poorest nations,… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x