21
jan
Seneste opdatering: 21/1-10 kl. 1958
50 kommentarer - Tryk for at kommentere!

17-årige Nikoline Astrid Nielsens støttesang til Kurt Westergaard – Farlig romance – er blevet et gigantisk hit på YouTube. I løbet af halvandet døgn er videoen til Farlig romance blevet set 73.718 gange og har høstet 1433 kommentarer. Desuden har flere landsdækkende medier omtalt videoen, og onsdag aften blev Nikoline Astrid Nielsen ringet op af Kurt Westergaard, der takkede hende for sangen. Sappho.

Vi vil gerne tage æren for at have opdaget den for nogle dage siden da den havde 38 hits. Men vi så godt nok ikke potentialet i den, den ære giver vi andre. Der røg den karriere som talentspejder. Nu er Nikoline endda tekstet på engelsk: 17 year old Danish girl shows more cajones than most of Europe.

Ny shariakrav i Sverige

Denne gang fra Mosa Sayed fra Uppsala Universitet. Det er valgår, der kommer flere. Sabunis medarbejder Henrik Emilsson skriver på sin blog: “Olika arvsrätt för män och kvinnor i Sverige? Var är genusmärkningen när man behöver den?” Måske har jeg en syg humor, men at verdens mest moderne og (pseudo) feministiske land nu er konfronteret med dette barbari fra den arabiske halvø i 600 tallet, har en absolut galgenkomisk komponent. Nu er den svenske stat “udfordret” igen. Det er selvfølgelig de mange hundredetusinder dobbelte statsborgerskaber, der åbner for juridiske spidsfindigheder. Sayed er dog parat til at gå videre end til arveretten: “Vi har nyligen haft ett seminarium i Uppsala om straffrätt. Ska vi ta kulturella hänsyn när vi utdömer straff?”:

I Sverige lever flera hundra tusen personer med medborgarskap i länder med en islamisk arvsordning. Vid arvsfördelningen efter dessa personer innebär den svenska lagen att domstolar ska tillämpa den islamiska arvsordningen. I sin avhandling, som försvaras den 29 januari vid Uppsala universitet, lyfter Mosa Sayed upp frågor och problem som uppstår när islamisk rätt krockar med svenska principer.
Islamisk arvsrätt ger uttryck för värderingar som saknar motsvarighet i svensk lagstiftning och rättstradition. I vissa fall ärver män och kvinnor olika stor del av arvet och arv medges inte över religionsgränser. Därutöver har barn födda av en ogift mor ingen arvsrätt efter fadern och dennes släktingar, förklarar Mosa Sayed.
För att lösa den konflikt som kan uppstå i mötet mellan islamisk arvsrätt och svensk rätt, och liknande ”kulturkrockar” på det rättsliga planet, försvarar Mosa Sayed en mångkulturell utgångspunkt. Denna innebär att svenska domstolar och myndigheter i största utsträckning bör respektera och tillmäta arvlåtarens och arvingarnas kulturella tillhörighet betydelse vid tillämpningen av de aktuella principerna. Det rättsliga erkännandet av den kulturella tillhörigheten, som den mångkulturella utgångspunkten innebär, bör i vissa fall kunna leda till att arv delas med olika lotter beroende på om arvingarna är män eller kvinnorIslamisk arvsrätt i det mångkulturella Sverige, Mångkultur utmanar juridiken.

Krigen mod kvinderne

Man skal ikke lade sig snyde af danske kvinder som for eksempel Hanne Vibeke Holst, der gerne taler om svensk feminismes fortræffeligheder overfor dansk. Den er fernis, øregas og festtaler. Om det er bevidst løgn, underinformering eller  bare et selektivt samfundssyn, kan være  ligegyldigt. Virkeligheden tæller og den er en del mere prosaisk end damebladsbilledet af den. Riksdagen påfører med små 6000 anmeldte voldtægter og autoritative gæt på sammenlagt mellem 50 og 100.000, hver eneste dag Sveriges kvinder krig. De ikke bare gør det, de fremturer og de fremturer formentlig alene af den grund, at de er for fejge til at lade være. En spade er en spade og en spade er virkelighed. Den tæller, ikke lovforslag og tykke genus-rapporter. Desværre kan svenske kvinder ikke finde ud af at lave en kobling mellem begivenheder i deres dagligdag og stemmeafgivning ved valg, så derfor må de spås en stadig mere miserabel fremtid. (Her har vi engang den udbredte, banale kvindevold med, her anmeldes 26.000, men under 30 % anmelder så det egentlige tal kan være 100.000.) Det er socialdemokratismens bedrift at have afpolitiseret og opmoraliseret den svenske befolkning. Det fungerede fint engang, men det gør det ikke mere. Der er brug for en politisk oprustning og en moralsk nedrustning i Sverige. I dagens tilfælde hedder Riksdagens krigsførende stedfortræder Enver DurakovicSju kvinnor blev överfallna inom fyra timmar, Hur kunde det gå så snett?, Här spred dörrklockemannen skräck. Naturligvis nægter “Babyface”, som han kaldes samtlige forbrydelser, også dem hvor han er videofilmet. Det hævdes at han er 15 år gammel. Kvinder det billige skidt, det er svensk feminisme i virelighedens verden. (Robsten har en god lidt bredere Sverigesanalyse idag: Nuders och Östling om vårt framtida samhälle.)

Mørke midt på dagen

Bruce Bawer: In short, Wilders is charged with stating facts about Islam and its adherents; drawing logical conclusions from, and forming opinions based reasonably on, those facts; correctly quoting the Koran; and making a film that shows actual imams doing actual preaching and that shows other Muslims expressing violently hateful opinions about Western liberties, gays, Jews, and so forth.

In fact, all that Wilders has done is expose vital truths about a dangerous ideology. The bottom line is clear: in the Netherlands today, it’s not an offense to incite violence in the name of Islam against gays, Jews, and infidel women, but it is an offense to draw public attention to these incitements of violence. We are supposed to pretend not to know what the most devout members of a certain religion believe, what they say among themselves, and what they want to attain. What we are witnessing here is an upside-down world—an Orwellian nightmare come to life.
In recent years, in the Netherlands’ major cities, young Muslim gangsters have acted with increasing frequency and aggression, incited by Islamist leaders to brutality against gays, Jews, and infidel women. And in response to this atrocious situation, increasing numbers of Dutch families have begun emigrating to places like Canada and Australia (American immigration laws make it more difficult for them to move to the U.S.); gays have begun fleeing cities like Amsterdam for smaller towns; Jews are checking out and moving to Israel. The land of Erasmus is headed into a future that looks more and more like something out of a dystopian novel. Yet instead of focusing on these alarming developments, the Dutch justice system has chosen to go after Wilders, whose only offense is shining a light on them. Bruce Bawer:  A Dark Day for the Enlightenment.

Geert Wilders’ personal speech at pre-trial hearing. Indslag fra Radio Netherlands, på engelsk. Wilders: Saken utsatt til 3.februar. I Sverige er rapporterer de to store morgenaviser nu nødtørftigt via det stedlige  Ritzau, TT: Dagens Nyheter: Högerextremisten Geert Wilders inför rätta og Svenska Dagbladet Högerextremisten Wilders inför rätta. Man har lov at tro, at dækningen vil blive  yderst overfladisk. Det er valgår i Sverige.

The price of freedom is eternal vigilance.

OBO på frihjul

Ole Birk Olesen med den klovnende attitude og karikeret gengivelse, mistænkeliggørelse og sammenklumpning af hans modstandere, sætter en ære i ikke at forholde sig til islams teknikaliteter (“hadither eller hvad du kalder dem”) , og har nu begået endnu en varmluftbobler med mere af det samme: Påtaget overlegen afvisning og mistænkeliggørelse, og ingen substans. Hvorfor ikke prøve noget nyt: En opfordring til ham om at komme over på ‘vores’ bane og spille efter ‘vores’ regler, bare denne ene gang?

Så Ole, her er udfordringen i form af nogle spørgsmål: Hvor i islams dogmatik finder du Den Gyldne Regel? (alternativt: hvorfor betyder dette ikke noget?) Abdul Wahid Pedersen taler om islam som en “hel pakke” (JP 18.2.2009), hvilket jo er i 180 grader modstrid med hvad du og ligesindede siger – at det drejer sig om mennesker med forskelligheder, ikke om gamle tekster. Begynder du at kigge på hvad det er Wahid taler om, er det  bl. a. ting som ‘retsskoler’. Wahid følger så vidt jeg har kunnet opklare shafi’i-skolen (og her). Shafi’i-skolens ‘hele pakke’ er udmøntet i manualen ‘Umdat al-Salik, The Reliance of the Traveller i den engelske udgave. Vi taler ikke om en århundredårgammel tekst, men et dokument der i 1991 er certificeret som gyldigt af Al-Azhar-Universitetet i Cairo, sunni-islams mest prestigefyldte institution. Reliance of the Traveller fastslår bl. a. at det under sharia er straffrit for forældre at dræbe deres børn, at frafaldne skal dræbes, at skyldige i hor og homoseksualitet skal stenes, og at en kommende kalif skal indlede offensiv erobringskrig mod den vantro verden. Mit spørgsmål: Når du bliver forholdt disse aktuelle kendsgerninger, hvad er dit argument for at dette er betydningløst som normgivende uafviseligheder, og at opmærksomheden i stedet skal rettes mod debattører der tillægger dette betydning?  Hvorfor kan det i det mindste ikke give anledning til bekymret overvejelse? Tina Magaard (Sorbonne og KU) har sagt flg.:

[…] »Der er slet ingen tvivl om, at islamiske terrorister kan finde skriftsteder i Koranen, hadith og Muhameds biografier, som de kan bruge som argumenter for at øve terror mod civile. I islam er terror et begreb, der findes lige fra begyndelsen som et legitimt og af og til obligatorisk middel. Teksterne i islam adskiller sig meget klart fra de øvrige religioners tekster ved langt mere at opfordre til vold og aggression. […] Terrorens religiøse ammunition [JP 11.9.2005]

Min udfordring til OBO lyder altså: Prøv for en enkelt gangs skyld at spille efter islamkritikernes præmisser, og gå ind i disse eksempler her, uden sædvanlig bluffende overlegenhed og mistænkeliggørelse af modparten. Dit litani lyder at islamkritikere er monomant fikseret på denne kæphest, men dette synspunkt forudsætter jo, at du kan demonstrere hvordan de faktuelt tager fejl, og at optagetheden derfor er usaglig. Kan du det – og helt  på egen hånd? (LFPC). LEDER: En […] Ole Birk Olesen: Der mangler selvkritik hos antimuslimerne

Helle Merete Brix: An important trial for the whole of Europe

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
50 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jens A
Jens A
12 years ago

KW har gjort det igen!

Jens A
Jens A
12 years ago

I betragtning af at nogle herboende imamer – for nogle år siden – mente at et billede af en fransk klovn, der var klædt ud som en gris, var et billede af profeten, aner jeg flere mulige billeder af profeten i KW’s akvarel på bagsiden af JP.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Godt ord igen, Steen. Men hvis ikke jeg spørger, får jeg heller ikke noget svar. Andet lå der heller ikke i mit.
Jeg er fuldt tilfreds.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Skåning.
Dig kan jeg lide. Det lyder så let, når du ræsonnerer. Der sidder et godt hoved på dig, og det bliver bestemt ikke ringere af, at jeg synes, du har ret i det, du kommer frem til.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til LFPC.
‘…OT: Vi gengiver normalt ikkke onelistof fra danske omnibusaviser, men her er så et tip:…’

Ha, nå så online-stof er ikke sagen! – Mit link er til selvsamme kronik, som jeg sad og papirlæste til min morgenkaffe.
Henviser jeg så bedre, fordi min henvisning har sin oprindelse i papirudgaven?

Med venlig hilsen og et spørgsmålstegn.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  steen

> Steen,
Jeg personligt vil dog stadig sætte pris på henvisninger til de store danske aviser mv. Jeg har ikke praktisk mulighed for at scanne så bredt som Snaphanen. Det er bl.a. derfor, jeg læser jer med stort udbytte.

Iøvrigt er Ole Hasselbalchs kronik lige på kornet. Han standser lige før den logiske konklusion, en af mine kæpheste: Hvordan frigør vi os så fra Menneskeretskonventionens kvælergreb, som umuliggør selv helt nødvendige udvisninger/hjemsendelser?

Emeritus
Emeritus
12 years ago

2.: ‘…Til LFPC. ‘…Det kan han gøre fordi det i mainstreammedierne er taget for givet at det er ‘meninger’ og ‘holdninger’ der brydes, og at det faktuelle grundlag kan ignoreres…’ Et godt citat kan tåle en gentagelse. Apropos citatet leverer Ole Hasselbalch (jur.dr.) en kronik i JP i dag, der har samme centrale tema, som ligger til grund for det, du udtrykker i citatet, jeg skar ud af din tekst. Han skriver blandt andet afslutningsvis således: ‘…Der er absolut ingen grund til at nære ærbødighed for tankeabstraktioner uden virkelighedsforankring…’ Jeg ved godt, at OH har været formand for Den Danske… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Fremragende video! Om Nikoline så var blevet akkompagneret på grydelåg, var budskabet gået lige så klart igennem: Kurt Westergaard, du er ikke alene! Det var også det, et ellere andet rødt popband sang i 70’erne. Så er det jo absurd – Kurt – at KW, der formentlig selv altid har stemt lige så rødt som sine bukser, og dermed selv har været med til at skabe sine egne og hele samfundets problemer i dag, nu må kigge langt efter opbakning fra venstrefløjen. En politisk leder bjæffer nu og da – men hvor er demo’erne, hvor er støttekoncerterne? Hvorfor sætter pædagogerne… Read more »

Skåning
12 years ago

Nu var det några år sedan jag läste Mein Kampf. Till skillnad från i Holland så är ju boken faktiskt laglig i Sverige. Jag kan inte minnas en enda passage där Hitler faktiskt uppmanar sina läsare att ta till våld mot judar eller någon annan. Visst, boken är full av antisemitiska teorier och en massa brandtal kring folk och ras. Men ingenstans finns det någonting som motsvarar Koranens “slay the infidels wherever you find them” som i Koranens nionde sura. Förvisso vet vi med facit i hand att nazisterna faktiskt genomförde ett folkmord på judarna, men det är fåfänga att… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  Skåning

Gode observationer, hr./fr. Skåning.

Når den vestlige verden incl. vores kristne arv har nået de resultater, vi har, er det jo fordi vi opmuntrer til kritik og selvkritik, og inspireres deraf til stadige forbedringer.

Det modsatte synes at være tilfældet i den muslimske verden.

Peter  Andersen
12 years ago

Jeg er så ked af, at måtte tænke så mørke tanker om vores fælles fremtid. Alt den snak om forskellige synspunkter i debatten omkring Islam, mennesker imellem, virker så aldeles håbløs. Der er åbenbart, fra det yderste højre til det yderste venstre, en slags konsensus omkring nødvendigheden af integration. Men hvad pokker skal det sige? Vi ber’ både dem som kommer og dem, som var her i forvejen om, at integrerer sig. Men – kan vi overhovedet det? Skolerne bruger, visse steder, mere tid på integration end de bruger på undervisning. Arbejdspladserne skal forestå integrationen. Det offentlige skal træde ind,… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

ole burde Tjae, gad vide HVOR interesserede de her i Europa boende muslimer er i Sharia´en når det kommer til stykket, hvis de europæiske lande gav tilladelser til udøvelse af Sharia´en med udførelse af de strafformer denne foreskriver ? Indtil nu har vi vist ikke officielt fået noget at vide om hvad de allerede eksisterende Sharia-“domstole” fælder af domme. Disse domstole findes vist allerede i enhver europæisk, islamisk ghetto, men hånd-og fodafhugninger, stening og piskning har vi ikke hørt om er blevet udført ? Hvem kommer så først med disse strafformer – Sverige, England, Norge, Danmark eller ? Eller HAR… Read more »

ole burde
ole burde
12 years ago

Morten har her en interessant idee , som maaske kan videreudvikles : Hvis Multikulturalister paastaar at muslimer kun kan doemmes efter egne moralnormer , saa er haandsafhugning for butikstyveri maaske et godt sted at begynde ? Denne differention maa saa ogsaa vaere relevat INTERNT i Islaam ,saadan at fx en muslim som offentligt har givet stoette til en af de FUNDAMENTALISTIKE afarter af Islaam , som sagt logiskt set kan kraeves straffet efter egne normer . ENTEN ELLER ! Enten maa en muslim vedkende sig , at landets sekulaere lov ENTYDIGT staar over hans lovreligion , ELLER ogsaa maa han… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  ole burde

Og hvem skal så betale førtidspensionen?

Victor
Victor
12 years ago

“17 year old Danish girl shows more cajones than most of Europe”…..og hvad så? Hvis hun kan lide peruanske musikinstrumenter….så fred være med hende.

Morten - - -
12 years ago

Kulturel differentiering i retssager … Den idé var vi først med her i Danmark. I slutningen af halvfjerdserne, eller begyndelsen af firserne, dræbte en tyrkisk dreng sin 12-årige søster ved at kaste hende ud af vinduet. Det var pigens stedmor(!) der beordrede ham til at gøre det, på grund af forlydender om, at hun skulle have en dansk barnekæreste. Hendes forsvarer procederede på, at man ikke kunne anvende danske moralnormer, når det gjaldt en person med anden etnisk baggrund – og at stedmor’en derfor skulle frifindes … – Hvad hun dog ikke blev. Det, der dengang slog mig som påfaldende… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  Morten - - -

Koranen siger klart, at muslimer ikke må slå deres børn ihjel, – med mindre det er nødvendigt. Æresdrab er flere steder anset som værende nødvendigt…

LFPC
12 years ago
Reply to  Universalgeni

Dette afspejles jo også i straframmerne for denne slags forbrydelser i muslimske lande. Da det jordanske parlament ville skærpe straffen for æresdrab, førte det til protester fra muslimske hardlinere med henvisning til islam. Der foregår også disse forbrydelser i andre førmoderne kulturer, men det gør en forskel at fænomenet i islam menes religiøst sanktioneret. Som jeg nævner i posten om OBO er der direkte stadfæstet straffrihed for drab på børn eller børnebørn i The Reliance of the Traveller: “Retaliation is obligatory against anyone who kills a human being purely intentionally and without right. “Not subject to retaliation a father or… Read more »

Universalgeni
12 years ago
Reply to  LFPC

Præcis! Amnesty har lavet et ton af rapporter om undertrykte og ligefrem forfulgte kvinder i Tyrkiet. Her er en af dem: http://www.amnesty.org/en/library/info/EUR44/013/2004

Erling
Erling
12 years ago

Der er noget galt med tallene. Uden at vide noget særligt om sagen, nægter jeg at tro på at der er 6.000 anmeldte voldtægter i Sverige hver dag, endsige 100.000.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago
Reply to  Erling

Erling

Tallene er nævnt som eksisterende jeg formoder afrundede anslåede tal på årsbasis- “Riksdagen påfører med små 6000 anmeldte voldtægter og autoritative gæt på sammenlagt mellem 50 og 100.000, hver eneste dag Sveriges kvinder krig.”, krigen der føres mod svenske kvinder nævnes som noget der foregår til hverdag, en hverdags-begivenhed.
Læs igen, læs mere. Tak.

Snowball
Snowball
12 years ago

Jeg sad netop og læste et indlæg på Information (der forøvrigt for en gangs skyld er fornuftigt http://www.information.dk/222016 ). Under indlægget raser debatten mellem Informations brugere, og jeg kom til at tænke på begrebet “double bind”. Jeg har engang fået det forklaret, jeg er ikke sikker på, at jeg har forstået det til bunds, men det er så vidt jeg forstår et psykologisk kneb, som en part bruger mod en anden, typisk ubevidst, og som går ud på at sætte den anden i en umulig situation, ved at forlange noget, der er umuligt og samtidig forhindre den anden i at… Read more »

pap
pap
12 years ago

Ole Birk Olesen.

Hvor er du?

Liva
Liva
12 years ago

Skøn musik video den 17-årige Nikoline har lavet til Westergaard. 🙂

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Jeg er meget enig med FLPC. Nogle har været inde på Hammurabis lov. Øje for øje, tand for tand. Det er forståeligt, for det er i høj grad dette arkaiske tankesæt Islam møder os med i de evindelige sammenstød, vi har med denne krigeriske tro. Selv Per Stig Møller har været inde på en form for positiv Hammurabi: En kirke hos Saudierne for en moské her. Tankegangen fører desværre i sidste ende til byttere og gensidig gidseltagning. Man kunne begynde med at indse, at konflikt er slemt, men appeasement værre.

Med venlig hilsen

Pk
Pk
12 years ago

Ja, det er ikke til ar forstå dette med socialistiske kvinders kærlighed til ørkenens sønner. Så den anden dag lidt af Filmen LAWRENCE of ARABIA. Kan huske at min veninde ,18 år, var meget betaget af Omar Sharif. Det var ca 1967, så tænk på alle de kvinder, som drømte om denne ørken sheik, og 15-20 år senere sad nogle af disse i Folketinget og måske journalist… Ja, det er bare en lille KVINDE MØDER ØRKEN SHEIK analyse. P.S. har læst mange gange, at de mødte OMAR i en grøntforretning og at det næsten ændrede deres liv. For nu var… Read more »

Pk
Pk
12 years ago

Da venstrefløjen i 80-erne indså, hvad de havde gjort, begyndte hadet mod de danskere, som
forltalte hvordan udviklingen ville blive.
Senere flygtede den følsomme venstrefløj ind i verden af vindmøller.
Fortrængning? ja mon ikke. Så meget at venstrefløjen næsten ikke har
lagt mærke
til hvad de har skabt af ondt.
SUK.
3 dejlige lande smadret.

Benjamin
Benjamin
12 years ago

@ Liva: Angående det med de vestlige feminister og deres mere eller mindre direkte udbredelse af islam i Europa; du har helt ret i at det virker fuldstændig kontraintuitivt at feminister støtter kvindeundertrykkelse på denne måde og samtidig bekæmper og sviner de mænd til (vesteuropæiske), som er dem, der har behandlet kvinder bedst på verdensplan. Burde det i grunden ikke have været omvendt? Det er nemlig fuldstændig rigtigt at de røde feminister bør kunne afkræves et svar på dette deres usammenhængende virkelighedsbillede. Når jeg ser hvordan danske feminister direkte forbereder og grundlægger deres egen + deres døtres fremtidige undertrykkelse i… Read more »

Universalgeni
12 years ago

180 Grader skulle forestille at være en borgerlig avis. Virkeligheden er imidlertid, at avisens medarbejdere består af en samling halalhippier, der ikke vil betale skat. Venstrefløj med privatøkonomisk egoisme…

Liva
Liva
12 years ago

Det er meget ubehageligt og usagligt at OBO kalder kritikere for hadere. Det er meget uprofessionelt af en avismand. På det felt minder han meget om dem der kalder meningsmodstandere for islamofober. Gad vide hvad der går af ham? Jeg er lige ved at have ondt af ham. Der er jo ingen der kalder ham for socialdemokrathader fordi han kritiserer socialdemokratiets politik. Han bliver jo heller ikke kaldt for kristenofob når han kritiserer kristendommen? Det har jeg i hvert fald ikke lagt mærke til. Bare han kunne og ville forholde sig til religionskritikken, islamkritikken. F.eks. kritikken af dele af koranen.… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

OT
Jeg er i øvrigt enig med Khader i, at burkaer og andre telte skal forbydes, hvis idéen er at møde krav med lige så mange modkrav.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Der findes et legitimt figenblad, som kan forklare OBO’s kontraproduktive syn på den islamkritiske fløj, som vi jo tilhører. Et figenblad, som er skabt af den politik, som aldrig burde være ført. En frygt for, hvad der kan ske med de muslimer, der allerede er i landet, hvis vore synspunkter for vind i sejlene. LFPC peger selv på problemet for OBO med følgende bemærkning ‘…og på den anden side helt ureflekteret associerer ‘os’ med primitive ønsker om etnisk udrensning, har man svunget sig meget højt op…’ Ja, men lige netop dér ligger den også. Politisk har den været der, siden… Read more »

LFPC
12 years ago
Reply to  Emeritus

“Et figenblad, som er skabt af den politik, som aldrig burde være ført. En frygt for, hvad der kan ske med de muslimer, der allerede er i landet, hvis vore synspunkter for vind i sejlene“. Ja, vi lander nok i noget der kan kaldes den virkelige islamofobi, og som udmønter sig i bl. a. fornægtelse. Modsat hvad OBO og hans lille bjæffende chihuahua siger, er min dagsorden ikke noget med deportationer og udrensninger. Dagsordenen som jeg ser det handler netop om at få virkeligheden på bordet, og så forhåbentlig derfra en overordnet beslutning om at bevare friheden og modsætte sig… Read more »

Asger Trier Engberg
Asger Trier Engberg
12 years ago

Jeg synes at Ole Birk Olesen er en gave til den Islamkritiske fløj. Under anden verdenskrig var de allierede ikke helt sikker på om Moussolini var en fordel eller en ulempe for de allierede. Han var simpelthen så klodset at han kostede den tyske krigsmaskine en masse bøvl, så der var mange der mente at han var til fordel for de allierede, idet han kostede flere ressourcer end han gav. Sådan er det reelt også med OBO, han er simpelthen så klodset, uoplyst, opfarende at han udstiller vores “meningsmodstandere”, hvem de så end er, på den mest idiotiske måde. Politik… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

Der må være en nedre grænse, og OBO inspirerer ikke mit til at skrive debatindlæg.

Ang. at læse bøger har jeg forlængst konstateret, at det står mere end dårligt til hos vore modparter og ikke mindst journalisterne. De har simpelthen et dovent og useriøst forhold til det at orientere sig ordenligt om de emner, de udbreder sig om. Det går på melodien da di da dum og da di da dum i den samme kedelige trædemølle dag ud og ind: DF er dum, DF er ond, alle der ikke er med os er DF.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til LFPC fortsat (- og OBO)
‘…at mene, hvad man har lyst til…’ – er det ikke friheden til at tænke tro og tale, lige hvad man vil (under ansvar forstås)? Ville den frihed blive indskrænket, som man ellers nyder i fulde drag, hvis man skulle forholde sig til et faktuelt grundlag, man ellers har underkendt eller bagatelliseret? – I vesterlandsk tradition i høj grad. Videnskabsmænd anses f.x. for uvederhæftige, hvis de ser stort på de fakta, de har indsamlet. Friheden er under indflydelse af sådanne vilkår og fortabes, hvis man ikke følger spillereglerne.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til LFPC. ‘…Det kan han gøre fordi det i mainstreammedierne er taget for givet at det er ‘meninger’ og ‘holdninger’ der brydes, og at det faktuelle grundlag kan ignoreres…’ Knivskarpt. Ellers ville her jo være kedeligt, og OBO leger med liv og lyst i den sandkasse. Jeg er såmænd ikke i tvivl om, at han har fantasi til at forestille sig, hvad der måske kunne ske, hvis man gik ham på klingen (han har jo gået i gymnasiet), men straks ville han sætte sit store, brede, glade grin op og fortsætte, hvor han slap, for han har i virkeligheden ikke… Read more »

Liva
Liva
12 years ago

“Min udfordring til OBO lyder altså: Prøv for en enkelt gangs skyld at spille efter islamkritikernes præmisser…”

Hold fast på det. Det er en klassisk vestlig, moderne og demokratisk model og tilgang. I kan komme til at vise om der i elitens multikultur er plads til netop den vestlige, demokratiske måde at gå til verden – og religion – på.

OBO har ‘dobbeltblik’ til gengæld. Han har mistet sit eget kulturelle udgangspunkt – tilsyneladende.

LFPC
12 years ago
Reply to  Liva

Jeg synes det må være rimeligt at bede ham om at levere varen bare en enkelt gang. Hans linje falder til jorden hvis han ikke kan argumentere i forhold til konkrete forhold, hvorfor vores optagethed af islam er ubegrundet. Når man som ham på den ene side er så optaget af anstændighed og tone, og på den anden side helt ureflekteret associerer ‘os’ med primitive ønsker om etnisk udrensning, har man svunget sig meget højt op. Det kan han gøre fordi det i mainstreammedierne er taget for givet at det er ‘meninger’ og ‘holdninger’ der brydes, og at det faktuelle… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  LFPC

Det er der karakteristisk ved bl.a. OBO, er den manglende vilje til at tage et kig i koranen – og sige sin ærlige mening om det der står om anderledes troende/tænkende og homoseksuelle mennesker. Debat om takt og tone – uden at se på samme i koranen – bliver hul og falsk.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago
Reply to  LFPC

LFPC, du skriver: “Det kan han gøre fordi det i mainstreammedierne er taget for givet at det er ‘meninger’ og ‘holdninger’ der brydes, og at det faktuelle grundlag kan ignoreres. Med fremkomsten af de netbårne medier kan man i det mindste fra ens egen lille niche insistere på det faktuelles forrang.” Jeg er ikke sikker på, at fakta skal have ligefrem forrang. Man kan f.eks. godt ønske en større offentlig sektor af lighedsgrunde (dvs. GODHED) selvom fakta tilsiger, at det vil skade økonomien. Men jeg er helt enig i, at “det faktuelle grundlag IKKE kan ignoreres”. Det er det, Jelved-fløjen… Read more »

frank
12 years ago
Reply to  Liva

OBO er ikke liberalist han er en “skjald”, der ganske vist synger liberalistiske sange, men står helt nøgen overfor nutidens konflikt scenarie og selve essensen af politisk arbejde – forbedringen af fædrelandet. Sandheden er desværre, at vi ikke har haft en liberalistisk politiker i danmark siden Mogens Glistrup. Vi kan jo allesammen godt huske hvad han mente om Islam og har i sidste ende ham at takke for de ti års forspring vi trods alt har vundet i forhold til vores broderland sverige. En almindelig sund liberalisme er dybt nationalistisk og falder ikke for fine slagord om globalisering og verdensborgere.… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Hvordan bærer man sig ad med at passe på friheden? Hvordan bærer man sig ad med at passe på ytringsfriheden? Beskytter man ytringsfriheden ved at kalde Kurt Westergaards Muhamedtegning for åndssvag og manden selv for én, der har søgt fem minutters berømmelse? Beskytter man ytringsfriheden ved at nægte kontroversielle kunstværker placering i det offentlige rum? Er det frihed at tilbyde ufrihed? Ja, for fristeren, men vel ikke for modtageren. Der findes i sindet to modsatrettede bevægelser. Én, der vender sig mod tryghed og lukkede strukturer og én, der vender sig mod frihed og åbne strukturer. Disse bevægelser er vi fælles… Read more »

Liva
Liva
12 years ago
Reply to  Emeritus

“NB! – JP bringer på avisens bagside meget passende KW’s akvarel til støtte for jordskælvsramte Haiti.” Hvor skønt. Den tegning er eksempel på en god gammel – og nu igen ny, fordi den forsøges gemt væk – vestlig tegne og male tradition. Han ‘skriver’ sig ind i en lang tradition som bl.a. Ib Spang Olsen har beriget os med. JP har fat i noget helt centralt vestligt – og maskulint, kunstnerisk. Det er ikke bare en enkelt tegning dette her drejer sig om. Det er en vestlig OG maskulin tradition for at udtrykke sig som kunstner, som mand og som… Read more »

Mette
Mette
12 years ago
Reply to  Emeritus

Ja, og jeg er glad for reproduktionen af Westergaards akvarel. Kik nærmere på indholdet.

Liva
Liva
12 years ago

Apropos Hanne Vibeke.. Kendetegnet ved danske og vestlige klassiske feminister og kvindesagsforkæmpere, er, at de i fælles flok lavede religionskritik – nykritik af biblen og så med kvindepolitiske – det private er politisk – øjne på den. Hvorfor er vestlige kvinder nu gået bort fra den vestlige, feministiske metode? Hvorfor ser de ikke med samme kritiske øjne på koranen der er lavet af mænd, om mænd (og deres kvinder) og for mænd? Hvorfor har de i flæng opgivet deres ejet – og vestlige kvinders – projekt? Hvorfor fredes lige netop koranen? Og ikke biblen? Hvorfor laver feminister i dag den… Read more »

Limewoody
Limewoody
12 years ago

“Der findes ingen lykke uden frihed, og ingen frihed, hvis man ikke passer på den”.

Perikles` tale for de faldne atheniensere i den peleponesiske krig.

50
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x