10
feb
Seneste opdatering: 10/2-10 kl. 1827
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Torben S. Hansen: Ord som sharia og jihad er efterhånden velkendte, og det samme gælder taqiyye – bedrag eller taktisk løgn. Den iranske revolution, der nu fejrer 31-års-fødselsdag, blev gennemført ved hjælp af ayatollah Ruhollah Khomeinis anvendelse af taqiyye. Fra sit eksil i en forstad til Paris sendte den gamle mand en strøm af budskaber til Iran, hvilket gjorde det muligt for en politiserende fraktion af mullaher at sætte sig i spidsen for oprøret mod shahen. Den vestliggjorte mellemklasse var holdt uden for politisk indflydelse under monarkiet og så nu en chance for at indføre demokrati og frihed. Til netop dette publikum sendte Khomeinis et budskab med søde løfter om rettigheder for både arbejderklassen og kvinderne. Blandt de sidste begyndte mange at tage tørklæde på som en frihedssymbol. Da shahen var borte, tørnede under- og mellemklassen sammen i gadekampe. Efter ca. 18 måneders kamp vandt underklassen – herunder mange tilstrømmende arabere. Frihed for arbejdere og kvinder var kun et reklameskilt, der lokkede naive kunder i ayatollahens butik. Nu kunne de revolutionære mullaher genbruge kommunismens anti-imperialistiske paroler, og i 1981 blev Iran kastet ud i krigen med Saddam Husseins Iraq. Khomeinis tyranni var konsolideret. Først med splittelsen i toppen i sommeren 2009 trues det af implosion. (Historikeren Torben S. Hansen, der var i Teheran i 1979 og overværede revolutionen: Khomeini og venstrefløjens blinde øje.)

Frit Iran: DEMONSTRATIONER TORSDAG D. 11. FEBRUAR 2010, demonstrationer flere steder i Danmark og i storbyer i hele Europa. Løbeseddel: Frit Iran – Nej til Revolutionsgardens stormoské!

Dialog på ny-norsk

Jeg tror det vil bli bråk. Det bor tross alt 150.000 muslimer i Norge. Hver enkelt av dem er såret. Mitt råd til dem, dersom de velger å demonstrere, er at de gjør det på en fredelig måte, og at de ikke begår kriminelle handlinger. Det ville skade både dem selv, islam, saken og det norske samfunnet. Men jeg er ikke talsmann for hele det muslimske samfunnet i Norge, og man kan ikke ha full kontroll over alle enkeltindivider.

Det er fredag ventet demonstrasjoner i Oslo. Imamen sa i etterkant av møtet at han fryktet demonstrasjonene ville utarte, og at en ny og mer alvorlig karikaturstrid enn den i 2006, vil kunne bli resultatet av konflikten.Denne gangen frykter vi at det kan bli større problemer enn da karikaturer av Muhammed ble trykket i 2006. Da var det menigheter og islamsk råd som sto bak kravene om beklagelse. Nå er det ikke organisasjoner, moskeer og menigheter, men enkeltindivider og da kan situasjonen komme ut av kontroll, sa Mehboob-ur-Rehman. Jeg tror det vil bli bråk, Imam skuffet etter karikatur-møte med Dagbladet. En kriminel pakistaner, Arfan Bhatti, der blandt andet er dømt for at have skudt mod synagogen i Oslo, står som initiativtager til demonstrationen fredag.

Man kan mene forskelligt om tegningen – og den er led – og anledningen til at publicere den. Men det er ikke humlen.Det er: At Norge har taget imod 510.748 indvandrere (eksl. danske og svenske) på kun ti år, og nordmændene endnu ikke taget sig sammen til at drage politikerne til ansvar for, at de lader landet kolonisere. At der vil komme Muhammedkriser som perler på en snor, uanset hvad man mener om anledningerne. Og at der nu er omkring 800.000 muslimer i Norge, Sverige og Danmark, og hvis nogen tror det kommer til at forløbe fredeligt i længden, så har de spist flere søm, end jeg troede amatørpolitikere normalt gør.Kampe bliver uundgåelige, men man kunne have valgt en bedre end den Dagbladet nu har valgt, det synes vores norske venner  mildt sagt også. At Sverige har forhalet sin egen private Muhammedkrise, kan kun tilskrives at de har ligget endnu mere på maven for deres eget indenlandske volds- og afpresningspotentiale, der er større end Danmarks og Norges tilsammen. Braget bliver så meget desto større, når det kommer. Norges ulykke har været, at de har haft råd til at lade sig kolonisere. Sveriges er, at de ikke har haft det, men det er den samme hasarderede naivitet der ligger bag. For nylig kunne man høre SD formand Åkesson diskutere med videstatminister Maud Olofson. Seks gange på 9 minutter siger hun “Det værste ved jer”. Grunden til at etablissementet ikke vil have emnet på dagsordenen er,  at de er oppe imod virkeligheden og løber tør for politiske argumenter på tre minutter. Men den dag, det ikke længere kan holdes borte som valgtema, så rammer ekskrementerne propellen og den klæge moralisme falder sammen som en punkteret soufflé.

Thomas Nydahl: Möllevåldstorget

På bussen sitter två kvinnor ur den generation invandrare som deltog i bygget av landet. De är kanske dryga sextio år. Den ena, hon som sitter närmast mig, är från Grekland. Hon svarar i telefon på grekiska. Den andra kommer från det forna Jugoslavien, men hennes nationalitet blir inte klar. De börjar tala om sina jobb och det visar sig att de båda arbetar i hemtjänsten. De byter erfarenheter, talar om vardagen och livet. “Är det på tisdagarna du brukar åka in och handla” frågar grekiskan, och tillägger “för då kunde vi ju ses igen”. De skrattar, de viskar, de samtalar. Och jag njuter av att höra dem, två kvinnor från södra Europa, lätt överviktiga och slitna av årens arbete.

Kontrasten blir så stor när jag stiger av bussen i centrum. Kvinnorna där har i nio fall av tio slöja. Männen är som fastvuxna i sina konversationer. De pågår dagarna i ända, som om stans lilla öppna plats i själva verket var ett arabiskt café för vattenpipa och manliga samtal.

Språken är arabiska och somaliska. Jag hinner tänka den hädiska tanken att också de två kvinnorna från bussen känner ett slags vantrivsel och främlingskap inför detta. Jag hinner tänka den, när plötsligt I. står framför mig.

Hon är på en månads semester i Sverige, sedan ska hon med sin man återvända till Spanien, där de bor och arbetar. I. är dotter till ett grekiskt par i stan, de som i alla år drivit en populär liten butik. När de anlände till Sverige på 1960-talet började de arbeta dag två i fabriken i grannkommunen, den som anställde så många sydeuropéer de kunde. I. är lika svensk som hon är grekisk, och hennes mardröm är att tvingas bo i Malmö. Möllevångstorget kallar hon Möllevåldstorget.

Hur många somalier, irakier eller afghaner deltar i det svenska samhället alls? Hur många av dem är indragna i islamistiska särkravskampanjer? Hur många av dem vet hur en svensk arbetsplats ser ut? Finns det alls ett liv efter SFI och introduktionskursen, ett liv bortom de statliga och kommunala bidragen?

Jag är mycket pessimistisk och tror att de avgörande skillnaderna mellan 1960-talets invandrare och dagens migranter är såväl religiösa som politiska, såväl sociala som kulturella. Vad som finns i vilken vågskål vågar jag inte ens säga högt.

Visst är det skillnad mellan 1960-talets invandrare och dagens migranter. Thomas Nydahl, Occident.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Jeg kan fortæller de interesserede, at Rolf Slot-Henriksen om kort tid udgiver egen bog :

” Racisme mod danskere”.

Når der skulle skrives en sådan bog forbavser det ikke mig at det blev R.S-H. der gjorde det før alle andre.

For han har om nogen forsøgt at få danerne til at blive bevidste om, hvad der efterhånden længe er foregået og fortsat foregår med vores samfund.

Pk
Pk
11 years ago

Lyder rigtigt…kære snaphane.

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Den lille historie fra havnen er fra PK og ikke Anonymous…
Hvad mon der er sket med overskriften?

(Du figurerer hverken med brugernavn eller mail ………feltet er blankt. mvh S)

Benjamin
Benjamin
11 years ago

Angående disse såkaldte “muhammedkarikaturer” som anledning for muhammedanerne til at smadre for milliarder: Jeg mener at det var i Rolf-Sloth-Henriksens bog “hellig krig” at jeg læste, at der allerede i Tyskland i år 2004 (altså et år før den såkaldte “muhammedkrise” med Westergaard) blev udgivet en bog ved navn “profetens harem” med karikaturer, der delvist var endnu værre en Jyllandspostens. Spørgsmålet er så bare: Hvorfor brokkede ingen sig over denne bog og brændte flag og ambassader af osv.pga. den? Svaret er, som jeg mener at have læst i Henriksen eller andetsteds, at Muhammedanerne på dét tidspunkt (2004) endnu ikke var… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago

“Jeg tror det vil blive bråk”står der, og den sætning kender jeg.
For ca.5 år siden var jeg i en lille havn syd for Gøteborg.
Faldt i snak med en svensk dame, og sagde til hende, meget forsigtigt ,
at vi i Danmark ikke rigtig forstod, hvad der skete i Sverige og hvordan så fremtiden ud?
Hun sagde ganske enkelt:” Der bliver bråk”.
Og der stod man i det smukkeste land…..ak ja.
Hvilken skam.

Victor
Victor
11 years ago

Nu har nordmændene da vist været for flinke – de har gud døde mig ladet Mullah Krekar bo på et af Oslos dyreste hoteller:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=581538111

Prudentius
11 years ago

Det der er så herligt ved de her “Muhammed kriser” er hvor let muslimerne slipper afsted med at være de fornærmede!

Selv er ummah´en kun til besvær i de lande hvor den har fået lov til at slå sig ned og den profet og religion den igen og igen tager anstød på vegne af prædker det værste af det værste: Slaveri, kvinders mindreværd, flerkoneri, hellig krig mod den urene vantro, døds-straf til homoseksuelle, sex med børn osv. osv.

Det er meget let at vende muslimernes kanoner mod dem selv. Gad vide hvornår vi gør det?
🙂

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

http://tinyurl.com/yah9avb
Andelen af mennesker der ønsker at forlade vesten nærmer sig niveauet i Nordafrika, intergation eller lighed, i hvert fald set herfra et nederlag der breder sig.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x